Dodaj do ulubionych

WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE

IP: *.chemar.com.pl 13.07.04, 08:33
....... BO TO CHYBA JEDYNY SPOSÓB NA POKONANIE CHAMSTWA, AROGANCJI I
BEZCZELNOŚCI OBSŁUGI ZE SKLEPU FoMAX. NAPRAWDĘ OBSŁUGA KASOWA W TYM SKLEPIE
TO ZBIÓR NAJBARDZIEJ CHAMSKICH OBSŁUGUJĄCYCH W KIELCACH. LUDZIE............
NIECH ZBUDUJĄ NAM NAWET NAJGORSZY SUPERMARKET A I TAK BĘDZIE LEPIEJ NIŻ W
FOMAX.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal zaorac fomax :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:46
      'problem' fomaxu powraca jak bumerang. po wybudowaniu lidla troche sie poprawilo
      a teraz znowu 'personel' daje popis - ale pewnie niedlugo forma wymieni je na
      nowe. i ciekawe co bedzie w dobudowanej czesci? moze ktos wie?
    • Gość: mieszkaniec Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.chemar.com.pl 14.07.04, 10:21
      I znowu dzisiaj z konieczności musiałem robić zakupy w FoMax. I znowu mnie krew
      zalała. Z 8 zakupionych artykułów 2 miały inne ceny na półce i inne w kasie
      (oczywiście w kasie wyższe). No normalnie CHAMSTWO na najwyższym poziomie.
      No i nie było jednorazowych reklamówek przy kasie ale o tym nie wspomniałem bo
      to standard w Fomaxie.
      Ludzie - jak ktoś planuje zainwestować w sklep w Kielcach - NIECH TO ZROBI NA
      PODKARCZÓWCE. Na pewno przejdzie tam 95% klientów z Fomaksu.
      • basia996 Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE 14.07.04, 11:07
        To idz do Lidl-a.
      • r_z Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE 14.07.04, 11:09
        Przecież jest LIDL po drugiej stronie ulicy
      • kobylybbb Świadomość 14.07.04, 11:18
        Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):
        > No i nie było jednorazowych reklamówek przy kasie ale o tym nie wspomniałem
        > bo to standard w Fomaxie.

I to mi się podoba. Znaczy, posiadają wysoką świadomość ekologiczną.
        Może już czas, aby to klienci zaczęli się oburzać, gdy np. płytę CD lub tym
        podobne artykuły pakuje się dodatkowo w torebkę foliową.
        A później musimy płacić miliardy za wywóz i utylizację śmieci, budowę nowych
        wysypisk itp. O względach zdrowotnych i estetycznych zamilczę. A przecież
        wystarczy udać się do sklepiku ze swoja siateczką, lub mieć w samochodziku
        kartonik.
        • Gość: michal Re: Świadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 12:47
          kobylybbb napisał:

> Może już czas, aby to klienci zaczęli się oburzać, gdy np. płytę CD lub tym
          > podobne artykuły pakuje się dodatkowo w torebkę foliową.

z tego co sie orientuje to w fomaxie nie ma plyt cd i tym podobnych artykulow. a
          poza tym kto powiedzial ze to musi byc torebka foliowa? rownie dobrze moze byc
          papierowa.

> (...)udać się do sklepiku ze swoja siateczką, lub mieć w samochodziku
          > kartonik.

nigdy nie zdarzylo ci sie robic nieplanowanych zakupow ('przy okazji') - zawsze
          nosisz siateczke ze soba?. i nie kazdy ma samochodzik...
          • kobylybbb Re: Świadomość 14.07.04, 20:08
            Gość portalu: michal napisał(a):
            > nigdy nie zdarzylo ci sie robic nieplanowanych zakupow ('przy okazji') -
            zawsze
            > nosisz siateczke ze soba?. i nie kazdy ma samochodzik...

Cóż, zdarzyło mi się. Zwykle coś przy sobie mam. Jeżeli nie mam, to nie
            ukrywam, że w takich wypadkach czasem biorę jednorazówkę, szczególnie, gdy
            kupuję coś „brudzącego na wagę”. Tym niemniej często unikam brania i... obsługa
            sklepu patrzy na mnie dziwnie :)))

Pozdrawiam :)
        • Gość: mieszkaniec Re: Świadomość IP: *.chemar.com.pl 14.07.04, 14:47
          Dokładnie. Zakupy mogą być nieplanowane. Nie chodzisz chyba wszędzie z siatką.
          A brak jakiejś jednorazówki zniechęca do robienia większych zakupów. Odnośnie
          LIDLA to nie ma tam dużego wyboru i nie wszystko da się kupić. A jeśli jesteś
          takim zapalonym ekologiem (ekologiczką) to jeździj wozem drabiniastym, bo w
          Twoim aucie są opony które prawie się nie utylizują, już o akumulatorze nie
          wspominając. A może sądząc po "kobylybbb" - gonisz wszędzie galopem??????
          • kobylybbb Re: Świadomość 14.07.04, 20:21
            Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):
            > Dokładnie. Zakupy mogą być nieplanowane. Nie chodzisz chyba wszędzie z
            siatką.
            > A brak jakiejś jednorazówki zniechęca do robienia większych zakupów. Odnośnie
            > LIDLA to nie ma tam dużego wyboru i nie wszystko da się kupić. A jeśli jesteś
            > takim zapalonym ekologiem (ekologiczką) to jeździj wozem drabiniastym, bo w
            > Twoim aucie są opony które prawie się nie utylizują, już o akumulatorze nie
            > wspominając. A może sądząc po "kobylybbb" - gonisz wszędzie galopem??????

O niezaplanowanych już pisałem. Jak większe, to raczej zaplanowane, poza tym
            trudno je raczej pomieścić w jednorazówkach. Później widać to często na
            podłogach sklepów lub przed sklepami.
            Ten wóz drabiniasty to całkiem niezły pomysł, szczególnie latem. Może RZ by się
            zainteresował :)
            Wiesz, nigdy nie zastanawiałem się, co robią z oponami i akumulatorami. Będę
            wdzięczny, jeśli rzekniesz słówko.
            Może nie galopem, ale przy ładnej pogodzie to w ciągu niewielu minut (do pół
            godziny) mogę w Kielcach prawie wszędzie dojść. Wiem, że gorzej mają ci na
            obrzeżach – ci rzeczywiście muszą galopem lub wozem drabiniastym :)

Pozdrawiam :)
            • Gość: BIALOGON HIPERMARKET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:43
              A NIBY GDZIE CHCESZ TEN HIPERMARKET ZBUDOWAC?? NA PODKARCZOWCE JEST TEREN O
              POW. 10 TYS M. KWADRATOWYCH
              ??? CHYBA NIE, A POD SUPERMARKET POSZUKUJA TERENOW O TAKIEJ WLASNIE WILEKOSCI
              SA INWESTORZY (GEANT, CARREFOUR) ALE NIE MA ZIEMI POD BUDOWE. JAK MASZ JAKIES
              PROPOZYCJE TO CZELKAM
              • kobylybbb Ja nie chcę budować! n/t 15.07.04, 11:50
    • Gość: leon1975 Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.globit / 217.98.57.* 15.07.04, 11:57
      to nie jest sztuka wybudowac kolejny market, ale co dalej...
      czy zastanawiales sie nad konsekweencjami tego?
      czy nie lepiej isc do pana formy i porozmawiac z nim o tym?
      przez wybydowanie hipermarketu nie tylko połozysz firme fomax ale wiele malych
      sklepow nie tylko z podkarczowki i pozbawisz ich pracy pracy. fomax to sklep
      osiedlowy zatrudnia ludzi z sasiedztwa wez to pod uwage przed wysnuwaniem
      pochopnych wnioskow. pozdrawiam.
      • Gość: michal Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:16
        Gość portalu: leon1975 napisał(a):

> to nie jest sztuka wybudowac kolejny market, ale co dalej...
        > czy zastanawiales sie nad konsekweencjami tego?

hmmm... konsekwencje beda takie, ze konkurencja zmusi pozostalych do dbania o
        klienta i konkurencyjnej oferty?

> czy nie lepiej isc do pana formy i porozmawiac z nim o tym?

lol! jak hipermarket oszukuje to jest be a jak forma oszukuje to isc i
        porozmawiac...

> przez wybydowanie hipermarketu nie tylko połozysz firme fomax ale wiele malych
        > sklepow nie tylko z podkarczowki i pozbawisz ich pracy pracy.

co niektorzy tak samo mowili jak zaczeto budowac lidla. nawet jakies protesty
        pisali... i co? i nic! wszystkie osiedlowe 'sklepiki' z fomaxem na czele maja
        sie calkiem dobrze - chyba nawet jeden nie zostal zlikwidowany! czyli jednak
        nadal oplaca im sie prowadzic te sklepy?

> fomax to sklep
        > osiedlowy zatrudnia ludzi z sasiedztwa wez to pod uwage przed wysnuwaniem
        > pochopnych wnioskow.

delikatnie mowiac: mijasz sie z prawda. kazdego ranka widze panie ekspedientki
        jak wysiadaja z 13...
        • Gość: leon1975 Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.globit / 217.98.57.* 15.07.04, 13:25
          nie masz racji!!!
          zobacz ile pieniedzy ludzie zostawia w lidl, ktory jest zwolniony z podatku. te
          pieniadza nie zaplaca juz za sluzbe zdrowia czy szkolnictwo. a gdybys ta sama
          kase zostawil w malym sklepiku im skarbowy nie podaruje mozesz byc pewien i
          choc wiem ze polowe z tych pieniedzy ukradna uzednicy co wiem tez ze zrobia to
          nasi utrzednicy ktorzy i tak wydadza te pieniadza oby tylko nie w
          hipermarketach. apropos istnienia sklepow kilka z nich utzrymuje ledwie swoje
          domy i uwierz mi michale bo snam rynek spozywczy w kielcach naprawde dobrze i
          kilku z nich jeszcze zyje ale jak dlugo...
          wkrotce okaze sie ze po chleb nie pojdziesz do sklepu pod blokiem tylko jak w
          usa bedziesz musial jechac do hipermarketu!!!
          pozdrawiam cie!!!
          • Gość: jurek Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:17
            "zobacz ile pieniedzy ludzie zostawia w lidl, ktory jest zwolniony z podatku."
            Lidl nie dostal zadnych zwolnien od placenia podatkow,przynajmniej od miasta
            Kielce.
            • Gość: leon1975 Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.globit / 217.98.57.* 15.07.04, 16:35
              nie znam dokladnie spawy tej firmy!!!
              obiecuje sprawdzic to stwierdzenie!!!
      • Gość: piotr Re: WYBUDUJCIE SUPERMARKET NA PODKARCZÓWCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:39
        Ekspedienki, ktore mieszkaly na Podkarczowce pracowaly u foremnego daaaawno
        temu. Od tego czasu mnostwo deszczowki Podklasztorna splynelo ;-)
        I to nie one sie wyprowadzily tylko on z nich zrezygnowal...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka