Dodaj do ulubionych

nowe auto rydzyka

IP: 195.116.3.* 13.07.04, 23:27
moze troche nie o Kielcach ale interesujace:

"Od kilku dni po Toruniu jeździ najdroższe seryjnie produkowane auto świata -
maybach. Porusza się nim twórca imperium Radia Maryja ojciec Tadeusz Rydzyk.
Maybach to ekskluzywna limuzyna, dla tych którzy merdecesy s-klasse i
jaguary uważają za wozy dla ubogich. Ponad sześć metrów długości-dokładnie
617 cm, szerokość 198 cm, 550 koni mocy, w środku brakuje tylko fontanny.
Najtańsza wersja kosztuje 310 tysięcy euro, czyli wedle aktualnego kursu ok.
półtora miliona złotych.
Maybach widywany w Toruniu ma wrocławskie numery. Jak wiadomo właśnie we
Wrocławiu mieści się siedziba rydzykowskiej telewizji TRWAM. Nowe auto na
Żwirki i Wigury kładzie przy okazji kres wszelkim pogłoskom, że imperium ojca
Rydzyka ma kłopoty finansowe - jeszcze niedawno do słuchaczy Radia Maryja
docierały dramatyczne apele jego twórcy o finansowe wsparcie."
www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040713/TORUN/107130151
a tak oto wyglada nowe autko:
www.edmunds.com/new/2004/maybach/62/100293756/photos.html
Obserwuj wątek
    • Gość: edek Re: nowe auto rydzyka IP: 81.26.5.* 14.07.04, 07:24
      o.rydzyk jako kapłan w trakcie święceń pżyżekał óbustwo,
      maybach jest tego kolejnym niezbitym dowodem,
      p.s. co na to fanatyczni wielbiciele óbogiego ojca r.
      • Gość: Jakub Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 08:07
        To na pewno Dar Serca słuchaczy, widzów i sympatyków Radia Maryja i Telewizji
        TRWAM. Bardzo wielu słuchaczy i widzów wysyła swoje Dary Serca. Na pewno i ten
        samochód został przysłany.
        Możesz i ty wysłać swój Dar Serca, darmowe - bezpłatne blankiety przekazów
        pocztowych są w każdej parafii rzymsko - katolickiej.
        • Gość: Ania Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 09:03
          Szkoda, ze te biedne babcie, ktore co miesiac ze swoich emerytur utrzymuja
          Rydzykowe imperium, nie moga sie z ojcem redaktorem przejechac;). To bylaby
          jazda! Nie rozumiem, jak mozna byc tak zaslepionym, by nie zjesc, nie wypic:),
          na leki nie miec, a radio utrzymywac. Chociaz przychodzi mi do glowy (zapewne
          jest to podszept szatana), ze jest to swego rodzaju zadoscuczynienie za grzechy
          mlodosci:). Drogie babcie, nie tedy droga do Krolestwa Niebieskiego!:)))
          • Gość: pablo Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 213.241.75.* 14.07.04, 09:19
            jakub masz racje to pewnie Mercedes ufundował taki prezent dla Ojca przeora. A
            Brygada Moherowych beretów pilnuje zeby go niky nie ukradł. I pewnie ma rybke z
            tyłu przyklejona !!! Oj te babcie to sie daja robic , pewnie pomógł tez Piękny
            Roman z LPR-u.
          • Gość: pablo Re: DO JAKUBA IP: 213.241.75.* 14.07.04, 09:19
            Sorry ze z małej litery napisałem Jakub , mała pomyłka WIELKIE SORRY
            • Gość: Jakub Re: DO JAKUBA IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 10:14
              Pablo, sprawiłeś mi wielką przyjemność, pisząc z małej litery moje imię. Bo
              czymże my jesteśmy? Tylko sługami Bożymi, które nie chcą się wywyższać, a tylko
              w skromności i pokorze, służą będącym w potrzebie. Doprawdy, wielkie dzięki.
              Bóg zapłać, Pablo, Bóg zapłać.
              Jeślibyś chciał przesłać swój Dar Serca i zasilić fundusz Radia Maryja lub
              Telewizji Trwam, to bezpłatne blankiety pocztowe znajdują się przy parafiach.
              Nic nie płacisz za blankiet.

Pozdrawiam, Szczęść Boże
              • Gość: wyborca Re: DO JAKUBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:12
                Ale z ciebie baran
                • Gość: kandydat Jakub Re: DO JAKUBA IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 18:47
                  Aaaa, Pan Wyborca !!! Witamy, witamy. A co Ukochanego Pana Wyborcę do nas
                  sprowadza, czym możemy kochaniutkiemu Wyborcy służyć. Liczymy, liczymy na głos
                  Pana Wyborcy w najbliższych wyborach. Do czego? A do czego bądź. Każdy głos się
                  liczy. Całuję rączki, o moje raciczki kochane.
          • Gość: edek Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 81.26.5.* 14.07.04, 09:25
            pragnę wszem i wobec donieść,
            że mój głos w sprawie (o ja nieszczęsny) był zapewne i juści wyłącznie
            podszeptem ducha nieczystego,
            niniejszym pędzę po blankiet przekazu pocztowego, by duszę mą oczyścić,
            jednoczśnie nadmieniam, że starczy tego wyłącznie na czyścik do szyb pojazdu
            wcześniej rozpatrywanego,
            • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 10:20
              Ta kwota będzie zwolniona od opłaty pocztowej, bo jest wyższa od 5 zł.
              • Gość: edek Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 81.26.5.* 14.07.04, 10:28
                obawiam się, że spłonę w piekielnej czeluści,
                czyścik do szyb kosztuje bowiem 50 nowych polskich groszy,
                o ja nieszczęsny,
                • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 18:52
                  Wykup od razu cały pakiet. Potrzeba 11 sztuk, a będziesz ocalony od męk
                  piekielnych.
                  • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 18:55
                    Ściślej rzecz biorąc: od mąk piekielnych.

(To diabelski efekt tej piekielnej poprawności językowej.)
          • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 10:17
            Droga Aniu
            Chętnie przejechałbym się z Tobą.
            Czy złożysz mi Twój Dar Serca?
            • Gość: Ania Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 20:35
              Nie wiem czemu wszyscy chca ze mna jezdzic;))). Ja nie daje rozgrzeszenia, nie
              zmuszam do umartwienia ciala, wierze, ze Bog sie cieszy, gdy my sie cieszymy:).
              No i fatalnie mi w berecie:))). Poza tym bardzo grzeszna... to jest grzeczna...
              ze mnie istota:)))
              • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 14.07.04, 21:55
                Chytrusek Jakub. Jak zwykle na kolanach "w służbie". Wspaniale zareklamował
                "darmowe" blankiety do wpłaty na konto O.r.
                • hamsterek Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 15.07.04, 08:48
                  agnostyk1 napisał:

> Chytrusek Jakub. Jak zwykle na kolanach "w służbie". Wspaniale zareklamował
                  > "darmowe" blankiety do wpłaty na konto O.r.

Proponuję wpłacać po 1 gr. Tatuś Rydzuś będzie musiał dopłacać do tego
                  interesu :-)))
                  • Gość: Zenek Be! Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 08:56
                    Jak należy wytłumaczyć skąd wzięła się nazwa telewizji "TRWAM"? Rozszyfrować to
                    należy tak: Tadeusz Rydzyk WAM!
                    Tak powstała nazwa telewizji "TRWAM"
              • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 19:08
                Aniu, podobasz mi się nawet w berecie. I to tak dalece, że już nic więcej nie
                musisz na siebie wkładać. Tak będzie ładniej. :)

A te trzy, tu obok, te trzy postacie, a te dziwy, a te czary, ooooooo, a teraz
                ogonami kręcą! Te trzy diabły, i agnostyk1 ogoniasty, i hamsterek rokiciasty, i
                ZenekBehemociasty, podszeptują ci coś złego. To ich słowa grzeszne są, a ty
                grzeczną bądź, choć w berecie :)
                • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 15.07.04, 20:25
                  Jak zwykle Filipku. Czepiasz się forumowiczów, starannie unikając meritum
                  sprawy gdy dla ciebie niewygodna!!!
                  • Gość: jasio Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:36
                    No to jak weszlismy na takie tematy to ciekaw jestem czym jezdzi kielecki szef
                    pseudosekty "Racja" ? Pewnie jeszcze nie dorobil sie tak jak lokalni czarni.
        • Gość: cineo Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 212.160.138.* 16.07.04, 11:23
          Dar nie dar ale jedno trzeba przyznać niewielu w Polsce jest tych którzy nie
          wiedzą, że "Od kilku dni po Toruniu jeździ najdroższe seryjnie produkowane auto
          świata - maybach. Porusza się nim twórca imperium Radia Maryja ojciec Tadeusz
          Rydzyk." I o to chodzi!!! Oczyma wyobraźni widzę jak niewierni z Pruszkowa przy
          piwie uradzają kiedy i jak zwinąć to cacko, wywieźć za Bug i dobrze na tym
          zarobić. :)
          Pozdrawiam
          • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 12:21
            Nie ma takiej obawy. Ale twoja troska została doceniona. Czy przesłałeś już
            swój Dar Serca?
            • cineo Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 18:30
              Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Nie ma takiej obawy. Ale twoja troska została doceniona. Czy przesłałeś już
              > swój Dar Serca?
              Jakubie Drogi!!!
              Wziąłem sobie do siebie to co napisałeś i tak sobie dumam... otóż!
              W urzędach pocztowych znajduja się specjalne druki o następującej treści:Cel
              Radio Maryja Dar dla Radia Maryja w Toruniu (mozna dopisac na paliwko do nowego
              autka) Bank pocztowy SA pierwszy oddział w Toruniu 131263 - 61580 - 27006 -
              100 - 0/0
              A więc każdy komu nieobojętny jest los szowinistycznego radia bierze taki druk
              do reki, wypełnia i wysyłam na rzecz Radia Maryja 1 grosz PLN. W urzedzie mogą
              nie chcieć przyjąść jednego grosza, ale wtedy trzeba się kłócić, bo pocztowcy
              nie majš prawa odmówić przyjęcia naszego wsparcia na rzecz naszej ulubionej
              stacji! Uwaga: nie płacimy nic za przekaz, ponieważ płaci za niego odbiorca -
              taka jest umowa radia z Pocztą Polską. Operacja ma sens. Za każdy z przekazów
              Radio Maryja płaci poczcie opłatę pocztowš (ok.3,). Wniosek nasuwa się chyba
              sam, zapraszam do urzędów pocztowych, wspólnie umilmy życie kreaturom spod
              znaku lux veritas :)
              • cineo Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 18:57
                ups - powinno być "Za każdy z przekazów Radio Maryja płaci poczcie opłatę
                pocztowa (ok.3 złociszy polskich,). :)
                • agnostyk1 Re: Jasio! Nie przesadzaj. 16.07.04, 19:47
                  A jak już, to na wiosnę, teraz się nie przyjmie.
                  Z tą "pseudosektą" to nie trafiłeś. Przedrostek pseudo- wskazuje na związek
                  znaczeniowy z fałszywością. Więc Twoje określenie stwierdza, ni mniej ni
                  więcej, że "Racja" nie jest sektą. A Ty chciałeś chyba odwrotnie? A wtedy
                  trzeba używać przedrostka, np. krypto-. Szef "Racji" w Kielcach jeździ
                  sześcioletnią "Shumą"; KIA. Partia "Racja", jako nie dotowana, utrzymuje się
                  wyłącznie ze składek i darowizn. Jak OjDyr - tyle, że sutannowi nie płacą
                  składek a biorą wyłączne darowizny.
                  Miło było.
              • Gość: Filip Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 69.156.224.* 16.07.04, 20:24
                Nie bardzo rozumiem to okreslenie Radia Maryja radiem szowinistycznym.
                Ja za to radio gotow jestem oddac zycie, jak sie je oddaje dla wolnosci
                Ojczyzny. A dla innych to radio rozlega wrogo, szowinistycznie.
                Albo ja jestem w bledzie albo ty czlowieku.
                Ty zyjesz w Polsce a ja tysiace kilometrow oddalonych o d niej. Ty masz dostep
                do tego radia i do TV TRWAM 24 godzin na dobe. A ja mam tego radia godzine
                czasu polskiego od 2:00 do 3:00 w nocy. Choc praktycznie moge miec to wszystko
                tez 24 godziny przez internet albo kabel ale niestety nie mam telewizora
                pozbywajac sie od razu trzech dziesiec lat temu, by miec czas na wlasne zycie.
                Z racji naszych odmiennych stanowisk do Radia Maryja jestesmy jesli nie
                wrogami to przynajmniej obojetni sobie
                . Nasze wzajemne do siebie relacje sa odpychajace. Ja jestem Polakiem, pewnie i
                ty tez nim sie czujesz ale niestety odmiennos naszych stanowisk przekresla
                szanse wspolnego tworzenia spoleczenstwa.
                Jak zapewne wiesz najlepiej funkcionujace spoleczenstwa to spoleczenstwa
                POLACZONE WSPOLNA MYSLA TWORZENIA, DZIALANIA, DZIELENIA SIE DOBRAMI NARODOWYMI.
                Nic takiego nam sie wspolnie nie moze zdazyc. Z punktuwidzenia praw chemi,
                fizyki, logiki i polityki jeden z nas jest komurka obca organizmowi spolecznemu.
                Jest komurka rakotworcza.

A teraz co do samochodu O.T.Rydzyka.
                Jak juz Jakub napisal z pewnoscia jest to dar serca z zastrzezeniem ze tego
                daru odsprzedac nie moze. Nawet gdyby ow drogi samochod O.T.Rydzyk odsprzedal
                przeznaczajac uzyskane z niego pieniadze na radio, uniwersytet, czy Lux
                Veritatis to na nic mi takie radio utrzymywane przez jednego multimilionera.
                To radio ma sens tylko wtedy gdy ty przeznaczysz na nie nawet swoje piec zloty
                miesiecznie a Filip $ 500/ miesiecznie bo byc moze go stac na wiecej.
                Tylko wtedy ma ono swoj glebszy sens gdy jest DZIELEM NARODU POLACZONEGO
                WSPOLNA MYSLA. Byc moze ty to olewasz, jest ci to obojetne, ale nie obojetna
                jest taka postawa milionom ludzi wznoszacym DOBRO WLASNEJ OJCZYZNY - DOBREM,
                WIAROA.
                W sumie sa nas miliony, a ilu was jest ? ...Nie stanowicie zadnej sily tak jak
                nigdy nie stanowiliscie. Przechodzac tak tragiczne w skutkach kataklizmy TA
                POLSKA NADAL TRWA i bedzie trwala. Szkoda zycia bracie. Przylacz sie do nas.
                Tylko my mamy wizje jej piekna zamozna, nowoczesna, pieknych kobiet i
                meszczyzn, niebywalych luksusow, przykladu chuchania na skrawek ziemi, opieki
                spolecznej, ludzkiego dobra....widzisz O.T.Rydzyk juz jezdzi drogim samochodem,
                ty tez mozesz takim jezdzic jesli nam zaufasz, ze wszystko co robimy czynimy z
                pobudek dobra i poszanowania ludzkiej godnosci.
                Wyjedz w swiat i zobacz jak to wyglada a wtedy "..powrocisz tu za siedmiu gor i
                rzek.." i powiesz wowczas ; nie ma na swiecie drugiego takiego kraju.
                Nie ma w naturze dwoch takich samych rzeczy nawet miliony deszczu krople a
                kazda z nich do drugiej niepodobna choc niby taka sama.
                Jesli do jeziora wlejesz szklanke wody to uwiez mi ze poziom wody w jeziorze
                podniosl sie o zawartosc twej szklanki...nie wierzysz ?...a jednak jest to
                prawda.
                • cineo Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 20:53
                  Gość portalu: Filip napisał(a):

> "Nie bardzo rozumiem to okreslenie Radia Maryja radiem szowinistycznym.

Jak nie rozumiesz to chyba rzeczywiscie nie mamy o czy rozmawiać czlowieku.

> "Ja za to radio gotow jestem oddac zycie..." - Proszę bardzo nie widzę
                  przeciwskazań mogę nawet coś zaproponować

> Z racji naszych odmiennych stanowisk do Radia Maryja jestesmy jesli nie
                  > wrogami to przynajmniej obojetni sobie
                  > . Nasze wzajemne do siebie relacje sa odpychajace. Ja jestem Polakiem, pewnie
                  i > ty tez nim sie czujesz ale niestety odmiennos naszych stanowisk przekresla
                  > szanse wspolnego tworzenia spoleczenstwa.

Odmienność, odmiennosć a czy przypadkiem nie o to chodzi!!! Właśnie w
                  odmienności siła i w różnicach - to jest motorem naszego postepu
                  cywilizacyjnego matołku. Skończyły się czasy schematów, prikazów i zakazów -
                  przypominam kledze gdyby się zapomniał.

> Jak zapewne wiesz najlepiej funkcionujace spoleczenstwa to spoleczenstwa
                  > POLACZONE WSPOLNA MYSLA TWORZENIA, DZIALANIA, DZIELENIA SIE DOBRAMI
                  NARODOWYMI.
                  Na ten przykład mundurkowe i jednolite Chiny z czasów Mao.

> Nic takiego nam sie wspolnie nie moze zdazyc.

I Bogu dzięki, to by dopiero było, ale porozmawiać zawsze można.
                  • Gość: Filip Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 69.156.224.* 16.07.04, 21:32
                    Odmienność, odmiennosć a czy przypadkiem nie o to chodzi!!! Właśnie w
                    odmienności siła i w różnicach - to jest motorem naszego postepu
                    cywilizacyjnego matołku. Skończyły się czasy schematów, prikazów i zakazów -
                    przypominam kledze gdyby się zapomniał.
                    ________________________________________________________________________________

Ales pojechal bracie....Jaka ODMIENNOSC jest motorem naszego postepu ?...
                    Aby blizej sie jej przyjzec wybierz sie do Japonii, Niemiec, WB, USA.
                    Dopiero wowczas zrozumiesz ODMIENNOSC w jakich tematach ona jest dopuszczalna.
                    Tam nikt nie bedzie cie pytal o twoj swiatopoglad ale szybko sie tez przekonasz
                    ze on u ciebie ona wyjdzie przez skore jak pot....i oni to zauwaza, a wiec
                    bedziesz smierdzial lub pachnial, a wszystko zalezy od tego co spozywasz i czy
                    jestes zdrowy.
                    W spoleczenstwach anglosaskich u mlodziezy zawsze podsycano odmiennosc
                    wszelkimi mozliwymi sposobami w celu zroznicowania jej poziomow intelektualnych
                    a co za tym idzie konsumbcyjnych i rynku pracy. Czy mozesz sobie wyobrazic ze
                    cale jedno chocby pokolenie angielskiej mlodziezy ma kropka w kropke podobne
                    potrzeby i maniery jak ksiazeta - synowie Dajany...a kto wtedy bedzie kible
                    czyscil ?
                    Ale to nie jest postep !...Postep dokonuje sie na drugim koncu tego wykresu
                    gdzie "KSIAZETA" ZROZUMOALY SWA PODMIOTOWOSC.

• agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 22:21
                      No cóż Filipie. Muszę Cię przeprośić za złe zdanie jakie miałem na podstawie
                      Twoich wypowiedzi na forum Kielc. Ty poprostu nie masz pojęia z czym my tu na
                      miejscu się borykamy. Jesteś zaindoktrynowany absolutnie jednokoierunkowo. Nie
                      masz dostępu ( lub nie chcesz mieć) do poglądów innych niż w Radiu Maryja.
                      Powoduje to Twoją nieświadomość o zachłanności, arogancji i zakłamaniu tych,
                      którzy nadają program z Torunia. Przecież to naiwność czerpać informacje tylko
                      z jednego źródła. Jest wiedza apologetyczna, na każde zagadnienie, a i również
                      krytyczna. I dopóki nie zaczniesz czerpać wiedzy z dwóch przeciwnych sobie
                      źródeł i wyciągać adekwatne do tego wnioski, to będziesz pieprzył takie
                      farmazony jakie pieprzysz!!!
                      • kobylybbb Agnostyku miły! 16.07.04, 22:31
                        Czy wiesz, jakie poglądy świadczące o zachłanności, arogancji i zakłamaniu
                        wygłaszają w Radio Maryja??? :)))
                        Podaj proszę przykłady!!! :)))

P.S.
                        Czy obliczyłeś już ilu ludzi zamordowali agnostycy?
                        • agnostyk1 Re: Agnostyku miły! 16.07.04, 22:45
                          kobylybbb napisał:

> P.S.
                          > Czy obliczyłeś już ilu ludzi zamordowali agnostycy?

Jeżeli nie wiesz kto to agnostyk a ulegasz tylko Swoim wyobrazeniom ( nie
                          wiadomo skąd wziętymi) to proszę:
                          – Kto to jest agnostyk?
                          To człowiek, który zdaje sobie sprawę z ograniczenia ludzkich możliwości
                          poznawczych. Jest świadomy,
                          że nie możemy poznać istoty rzeczy – tylko zjawiska. Rozumie,że świat jest
                          różnorodny i istnieją
                          rozmaite punkty widzenia. Taka postawa wyklucza fanatyzm i lekceważenie dla
                          poglądów innych ludzi.
                          Agnostyk nie potrafi stwierdzić, że któryś z systemów wartości jest
                          najsłuszniejszy czy najprawdziwszy. Daje
                          uprawnienie innym, aby głosili poglądy, które często jemu samemu wydają się
                          obce.

Agnostyk zdaje sobie sprawę z ograniczoności poznania, ale mimo to wie, że musi
                          podjąć jakieś działania. Określa cele dla swojego życia i wartości, jakie
                          powinien respektować. Agnostyk sam podejmuje decyzje, poruszając się w
                          niepoznawalnym świecie.

Nie ma żadnego dowodu na istnienie Boga, jak i na jego nieistnienie. To są
                          podstawowe racje dla postawy agnostyka. Istnienie Boga jest przedmiotem wiary,
                          a nie wiedzy. Dlatego należy bardzo dokładnie rozdzielać wiedzę naukową i wiarę
                          religijną. Tylko dla myślicieli chrześcijańskich te dwie dziedziny zlewają się.
                          Mają oni ograniczoną wolność poszukiwań – ich swoboda kończy się, jeżeli
                          dochodzą do wniosków sprzecznych z założeniami wyznawanej religii.

Agnostyk cieszy się wewnętrzną harmonią. Może być szczęśliwy, że jego
                          działania są w zgodzie z poglądami, które przyjmuje za prawidłowe. Jest to
                          ogromnie cenne – wewnętrzne poczucie zgodności ze sobą. Agnostyk może być
                          podniesiony na duchu świadomością, że jest szlachetnym człowiekiem.

Bliźni dla agnostyków jest składnikiem i częścią rodziny ludzkiej. Dlatego też
                          są oni na ogół życzliwi dla innych i pozbawieni uprzedzeń. Nie ma dla nich
                          znaczenia czyjaś narodowość, wyznanie religijne czy ateizm. Odnoszą się z
                          szacunkiem dla ludzi rozmaitych kultur.

Agnostyk podkreśla, że człowiek nie jest lepszy od innych istot żywych, lecz
                          inny. Nie ma żadnego uzasadnienia dla panowania człowieka nad światem przyrody.
                          Uważa, iż powinniśmy wyrabiać w sobie poczucie jedności ze zwierzętami i
                          roślinami oraz z niepoznawalnym kosmosem. Człowiek nie powinien być istotą
                          niszczącą swoje środowisko.
                        • agnostyk1 Re: Agnostyku miły! 16.07.04, 22:52
                          kobylybbb napisał:

> Czy obliczyłeś już ilu ludzi zamordowali agnostycy?

Jeżeli już musisz się czepiać "agnostyków" to przynajmniej wiedz dlaczego.

– Kto to jest agnostyk?
                          To człowiek, który zdaje sobie sprawę z ograniczenia ludzkich możliwości
                          poznawczych. Jest świadomy,
                          że nie możemy poznać istoty rzeczy – tylko zjawiska. Rozumie,że świat jest
                          różnorodny i istnieją
                          rozmaite punkty widzenia. Taka postawa wyklucza fanatyzm i lekceważenie dla
                          poglądów innych ludzi.
                          Agnostyk nie potrafi stwierdzić, że któryś z systemów wartości jest
                          najsłuszniejszy czy najprawdziwszy. Daje
                          uprawnienie innym, aby głosili poglądy, które często jemu samemu wydają się
                          obce.

Agnostyk zdaje sobie sprawę z ograniczoności poznania, ale mimo to wie, że musi
                          podjąć jakieś działania. Określa cele dla swojego życia i wartości, jakie
                          powinien respektować. Agnostyk sam podejmuje decyzje, poruszając się w
                          niepoznawalnym świecie.

Nie ma żadnego dowodu na istnienie Boga, jak i na jego nieistnienie. To są
                          podstawowe racje dla postawy agnostyka. Istnienie Boga jest przedmiotem wiary,
                          a nie wiedzy. Dlatego należy bardzo dokładnie rozdzielać wiedzę naukową i wiarę
                          religijną. Tylko dla myślicieli chrześcijańskich te dwie dziedziny zlewają się.
                          Mają oni ograniczoną wolność poszukiwań – ich swoboda kończy się, jeżeli
                          dochodzą do wniosków sprzecznych z założeniami wyznawanej religii.

Agnostyk cieszy się wewnętrzną harmonią. Może być szczęśliwy, że jego
                          działania są w zgodzie z poglądami, które przyjmuje za prawidłowe. Jest to
                          ogromnie cenne – wewnętrzne poczucie zgodności ze sobą. Agnostyk może być
                          podniesiony na duchu świadomością, że jest szlachetnym człowiekiem.

Bliźni dla agnostyków jest składnikiem i częścią rodziny ludzkiej. Dlatego też
                          są oni na ogół życzliwi dla innych i pozbawieni uprzedzeń. Nie ma dla nich
                          znaczenia czyjaś narodowość, wyznanie religijne czy ateizm. Odnoszą się z
                          szacunkiem dla ludzi rozmaitych kultur.

Agnostyk podkreśla, że człowiek nie jest lepszy od innych istot żywych, lecz
                          inny. Nie ma żadnego uzasadnienia dla panowania człowieka nad światem przyrody.
                          Uważa, iż powinniśmy wyrabiać w sobie poczucie jedności ze zwierzętami i
                          roślinami oraz z niepoznawalnym kosmosem. Człowiek nie powinien być istotą
                          niszczącą swoje środowisko.

Jak widzisz agnostycy "nie służą do zabijania ludzi".
                          • agnostyk1 Re: Agnostyku miły! Sorki!! 16.07.04, 22:56
                            Tyle czsu się mój post nie ukazywał, iż myślałem, że go nie wysłałem. Wyszły
                            dwa - też za mało by do niektórych dotarło!!!
                            • kobylybbb Re: Agnostyku miły! Sorki!! 16.07.04, 23:01
                              agnostyk1 napisał:
                              > Tyle czsu się mój post nie ukazywał, iż myślałem, że go nie wysłałem. Wyszły
                              > dwa - też za mało by do niektórych dotarło!!!

Nie ma za co! :)
                              Piękna charakterystyka Prezydenta Alekasandra i Jego kolesiów!!! :)
                              Czy Twoją charakterystykę można zastosować również np. do Hitlera, Stalina itd.?
                      • Gość: Filip Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 69.156.224.* 17.07.04, 00:21
                        No cóż Filipie. Muszę Cię przeprośić za złe zdanie jakie miałem na podstawie
                        Twoich wypowiedzi na forum Kielc. Ty poprostu nie masz pojęia z czym my tu na
                        miejscu się borykamy. Jesteś zaindoktrynowany absolutnie jednokoierunkowo. Nie
                        masz dostępu ( lub nie chcesz mieć) do poglądów innych niż w Radiu Maryja.
                        _______________________________________________________________________________

Masz race ! To nieprawda ze niemam. Codziennie przegladam bardzo powazna prase
                        kanadyjska i amerykanska. Slucham radia. Caly czas mam przed soba komputer a
                        obok lezy komurka bez limitow czasowych.
                        Czy O.T.Rydzyk zaglada wam pod koldre ?
                        Czy O.T.R. wyczytuje wasz obecnosc podczas mszy niedzielnej ?
                        Czy O.T.R. stoi przy urnach wyborczych i sprawdza przy jakim nazwisku stawiacie
                        krzyzyk ?
                        Zapomnijcie ze wogule istnieje taki O.T.R. Ja wiem czego sie boicie. Boicie sie
                        nawet tego tu powiedziec ze istnieje SPOLECZENSTWO RYDZYKA, ktorego sie boicie.
                        Te dwie kamerki w kazdej twarzy caly czas was obserwuja przekazuja obraz do
                        komputera w glowie gdzie nastepuje analiza materialu dostarczonego. A wiec
                        boicie sie spoleczenstwa.
                        A jakie to spoleczenstwo jest ?
                        ...a jakim ono powinno byc ?
                        A gdybys tak temu spoleczenstwu nadstawil policzka, tak biblijnie ? Czy
                        spoleczenstwo O.T.R. by go wymierzylo i na dotatek skopalo ?...czy nie ?
                        A czy ktos juz tu na tym forum pytal co czyni spoleczenstwo pana Urbana ?
                        Lub na co stac spoleczenstwo pana A.Michnika ?
                        Czy nikogo nie zastanawia na co pan A.Michnik wydaje swoje pieniazki zebrane z
                        rynku polskiej prasy to jest minimum 450.000 wydanie wekend'owe
                        Podsumujmy wiec wszystkie powazne przasowe tytuly. Niektore z nich siegaja az
                        850.000 zysku za sobote i niedziele.
                        Zwazywszy, zwazywszy...szkoda slow, na fakt ze to spoleczenstwo OTR kontroluje
                        jedynie moze 5% rynku informacja.

I to prawda ze jestem jednokierunkowy. Bo jest to jedyny sluszny i logiczny
                        kierunek wynikajacy z mojej przeszlosci i bezkolizyjnie wiodacy mnie ku
                        przyszlosc. Ale ja rozumiem wasza potrzebe roznorodnosci tylko ze jak dotad
                        jest to zabawa w roznorodnosc, pajacowanie. Smieszy mnie to polskie drobienie
                        roznorodnosci, szukanie ziarna w garncu maku, ta malostkowosc, kwilenie do
                        roznorodnosci. Ale sa tacy co ja w kraju zrobili przy pomocy ubeckich ukladow i
                        nawet zachecaja do roznorodnosci by oni mogli sie czyms roznic od reszty. By
                        te doly spoleczne z tej roznorodnosci sie nigdy nie wydobyly. By ta
                        roznorodnosc juz sie sama rozmnazala bes zbytniego inwestowania w nia. Wtedy
                        oni beda sie zdecydowanie roznic od reszty zroznicowanej i bardzo roznorodnej,
                        tak zaplatanej w roznorodnosc ze na niej musza skonczyc.
                        ________________________________________________________________________________

Powoduje to Twoją nieświadomość o zachłanności, arogancji i zakłamaniu tych,
                        którzy nadają program z Torunia. Przecież to naiwność czerpać informacje tylko
                        z jednego źródła. Jest wiedza apologetyczna, na każde zagadnienie, a i również
                        krytyczna. I dopóki nie zaczniesz czerpać wiedzy z dwóch przeciwnych sobie
                        źródeł i wyciągać adekwatne do tego wnioski, to będziesz pieprzył takie
                        farmazony jakie pieprzysz!!!
                        _______________________________________________________________________________

Lubie twoj wywod. Jest taki milutki jak pluszowy misio. Mozna z nim spokojnie
                        zasnac tulac go do policzka, wylapujac jeszcze urywany sens bajeczki coraz
                        ciszej opowiadanej przez babcie. Jeszcze tylko wygodniej nuzki pod kolderka
                        wyciagnac i niech pracowite spoleczenstwo OTR je lagodnie masuje i ogrzewa.

A gdzies tam daleko, niebo splata czerwona nic pociskow uparcie wyszarpujacych
                        ziemie i ludzkie serca. Tryskaja w niebo strumienie slow, modlitw i kawalki
                        ludzkiego ciala.
                        Nim wzejdzie slonce chcialbys jeszcze dobrze wygladac otrzec usta z zastyglej
                        krwi i piachu, ale uswiadamiasz sobie jednoczesnie jak bardzo przyszlo ci sie
                        roznic od innych, ...juz niewarto.

• Gość: Filip Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 69.156.224.* 16.07.04, 22:21
                      Nadeszly wakacje. Jak sobie wyobrazacie , jak je spedza mlodziez kanadyjska.
                      Pewnie wyobrazacie sobie ze w kraju tak bogatym jak Kanada bo rzeczywiscie
                      piekielnie bogatym (choc probuje sie to ukrywac a nawet kreowac nedze dla
                      potwierdzenia tezy) mlodziez wysypia sie do poludnia a wieczorem idzie na disko.
                      Bo w Kanadzie przeciez nie trzeba pracowac. Cale zycie mozna spedzic przyjemnie
                      bez pracy majac wszystko zapewnione.
                      Mam ta mozliwosc oglodania ich wczesnym rankiem juz od 4:00 spiesza do pracy by
                      zarobic na studia i wszelkie inne potrzeby zyciowe. Zadna mloda para ich po
                      slubie (w kosciolach) nie w urzedzie stanu cywilnego, nie mieszka z rodzicami
                      (jak to jest przyjete w Polsce) tylko u sienie w apartamecie na ktory skladali
                      oboje swa ciezka praca nastolatka. Oni wiedza ze to do nich Kanada nalezy i to
                      oni wlasnym zyciem ja robia. Z czasem swe apartamenty zamieniaja na drogie domy
                      w bogatych dzielnicach i drogie samochody w ktorych sie "plynie" nie jedzie.
                      To nie aktorzy, to nie karjery filmowe, tylko wiekszosc ktorej dochod na osobe
                      przekraca conajmniej $100.000. Swa zamoznosc zrobili bo chcieli ja zrobic
                      wlasna nieprawdopodobna dyscyplina. I w niej wychowuja swoje dzieci.
                      Oni to wiedza ze sie bardzo roznia od reszty swiata. Tak sie roznia ze az do
                      bolu tamtej reszty ktora chciala byc roznorodna ale nie wiedziala jak. Az
                      pewnego dnia owa reszta przecierala oczy z wrazenia stwierdzajac ze odziana
                      jest w uniformy bo ja na nic innego nie stac...prawda Filipie ?....Tak !
                      • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 22:37
                        Nadeszły wakacje!!! Dupku u nas też nadeszły i też młodzi ludzie starają się
                        zarobić trochę pieniędzy. Tyko nie ma gdzie - nie wiesz o tym??? Przyjedz i
                        spróbuj sie gdzies zatrudnic. A jak mają młodzi ( też biorący ślub w kościele)
                        mieszkać na swoim? Przy naszych wynagrodzeniach?
                        Co do Twoich 500$, które wysyłasz o. Rydzykowi, to zrozum, że wystarczyło by
                        to na utrzymanie czterech polskich biednych rodzin. A 5zł przesłane przez
                        dziecko "zbajerowane", np. takim Twoim nawoływaniem, o. Rydzykowi to jego nie
                        zjedzone 10 bułek na drugie śniadanie w szkole, to omdlenia z głodu, które w
                        naszych szkołach wcale nie sa rzadkością. Zastanów się co mówisz!!!!!!!!!!!!
                        • kobylybbb Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 22:40
                          Agnostyku!
                          Sprawa jest prosta!
                          Zwróć się z tym do agnostyka Aleksandra Kwaśniewskiego. To właśnie Agnostyk
                          Kwaśniewski i inni agnostycy zgotowali nam ten los.
                          • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:02
                            Sprawa jest naprawdę prosta. Każdy agnostyk odpowiada za siebie samego jak i
                            każdy ateista czy wierzący odpowiada za siebie samego. Wrzucanie tylko
                            agnostyków "do jednego worka" już nie jest SPRAWĄ PROSTĄ a jedynie
                            uproszczeniem.
                            Hej!
                            • kobylybbb Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:08
                              agnostyk1 napisał:
                              > Sprawa jest naprawdę prosta. Każdy agnostyk odpowiada za siebie samego jak
                              i
                              >
                              > każdy ateista czy wierzący odpowiada za siebie samego. Wrzucanie tylko
                              > agnostyków "do jednego worka" już nie jest SPRAWĄ PROSTĄ a jedynie
                              > uproszczeniem.
                              > Hej!

Czy mam rozumieć, że Agnostyk Kwaśniewski i Jego koledzy nie są prawdziwymi
                              agnostykami tylko kłamliwymi szujkami?!
                              • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:18
                                kobylybbb napisał:

> Czy mam rozumieć, że Agnostyk Kwaśniewski i Jego koledzy nie są prawdziwymi
                                > agnostykami tylko kłamliwymi szujkami?!

Być może, być może??? Podobnie jak i ty może nie jesteś prawdziwym - no
                                jakims tam, jakim sie okreslasz!
                                • kobylybbb Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:25
                                  agnostyk1 napisał:
                                  > kobylybbb napisał:
                                  >
                                  > > Czy mam rozumieć, że Agnostyk Kwaśniewski i Jego koledzy nie są prawdziwy
                                  > mi
                                  > > agnostykami tylko kłamliwymi szujkami?!
                                  >
                                  > Być może, być może??? Podobnie jak i ty może nie jesteś prawdziwym - no
                                  > jakims tam, jakim sie okreslasz!

A to sprawa jasna. Bo ja i przedtem miałem Pana Kwaśniewskiego i Jego kolesiów
                                  za szujki. Teraz będę Ich miał za szujki, ale nie za agnostyczne.

Co do mnie, to nie mnie oceniać, ale czy sugerujesz, że nie jestem prawdziwym
                                  wrzodem na dupie? :)))
                                  • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:29
                                    kobylybbb napisał:

> Co do mnie, to nie mnie oceniać, ale czy sugerujesz, że nie jestem prawdziwym
                                    > wrzodem na dupie? :)))
                                    No nie jesteś. Nie "pękasz" :)))))
                                    • kobylybbb Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:40
                                      agnostyk1 napisał:
                                      > No nie jesteś. Nie "pękasz" :)))))

Bo ja żem wrzód złośliwy :)))
                                      • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 23:58
                                        No dobra. Idzmy spać. Jutro muszę wstać o swicie ( miedzy 9.00 a 10.00).
                                        Hej.
                                        • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 10:02
                                          agnostyk1 napisał:
                                          > No dobra. Idzmy spać. Jutro muszę wstać o swicie ( miedzy 9.00 a 10.00).

- Pewnie, żeby odprawić szabas. Agnostyczny?
                                          • agnostyk1 Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 17.07.04, 11:30
                                            No i czego ubliżasz gminom chrześciańskim , które uważały do połowy IV w, że
                                            dniem świętym jest sobota. Przecież dopiero jak duchowieństwo katolickie w
                                            czasie panowania Konstantyna Wielkiego dorwało się do władzy, to zmieniło
                                            sobotnie szabasy na niedzielne świeta i to zgodnie z tradycją pogańską.
                                            A odnosząc się do Twoich "przypuszczeń" co do mnie w poście dotyczącego 58
                                            rocznicy pogromu w Kielcach to z tym żydowskim ubekem to trochę "kulą w płot".
                                            Musiałem być bardzo zdolnym ubekiem bo miałem wtegy 9 lat. A Żydem, obecnie w
                                            Polsce, jest ten któremu się powiodło,zazdroszczą mu sąsiedzi, ma drogi
                                            samochód, duże wpływy, potrafi oszukiwać itp.
                                            W sam raz pasuje do OjDyra z Torunia.
                                            • Gość: Jakub Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 13:10
                                              9 lat! hahaha. Tu cię mamy. To jednak jesteś po Uniwersytecie Bezpieczeństwa
                                              Publicznego i na emeryturce zabawiasz się w agnostyka tolerancyjnie
                                              antykatolickiego. Ty-po-we.
                                              • agnostyk1 Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. 17.07.04, 15:05
                                                Świnią to może i jestem ale nie idiotą! Gratuluję przenikliwosci. Jakubie
                                                jak zwykle jesteś "ponad poziomy" ale w dziedzinie kretynizmu!!!
                                                • Gość: Filip Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. IP: 69.156.224.* 17.07.04, 16:27
                                                  A ja bym powiedzial ze jestes i swinia i idiota.
                                                  Maloz to starych debili chodzi po swiecie ?
                                                  Ta nasza polska rzeczywistosc nie wynikla z glupoty mlodziezy...tylko z glupoty
                                                  starych ramoli, Jaruzelskich, Kiszczakow, Mazowieckich, Gieremkow, Kuroni,
                                                  Szczepanskich, Miloszy,
                                                  Kantorow, Jwaszkiewiczy, Gombrowiczy, Jastrumow, Szymborska, Wankowiczow,
                                                  Putramentow...i jeszcze kilka setek innych.
                                                • Gość: Jakub Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 19:14
                                                  Czy mam przez to rozumieć, że jednak nie prześlesz swego Daru Serca?
                                                  • Gość: Jakub Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 19:17
                                                    Będę się za ciebie modlił. Agnostyku, machaj do taktu ogonem :)
                                                  • agnostyk1 Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. 17.07.04, 21:14
                                                    Może i Ty będziesz kiedyś STARY. Życzę Ci, tak jak do mnie i jak widać do
                                                    wszystkich ludzi starszych się odnosisz, żeby do Ciebie odnosiły się Twoje
                                                    własne dzieci. Mam nadzieję,że odniesiesz z tego faktu niebywała satysfakcję.
                                                    Modlenie sie za mnie jest zbędne. Módl się o swoje zdrowie, byś długo żył. O
                                                    rozum wogóle nie próbuj gdyż nawet Bóg nie jest w stanie dokonać takiego cudu.
                                                  • Gość: Jakub Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 21:39
                                                    Wykręcasz się ze wszystkich sił przed okazaniem odrobiny serca?
                                                    Na działalność agnostyczną nie żałujesz grosiwa. Czy partia "Racja" nie kocha
                                                    Polski? Wyślijcie część partyjnych pieniędzy na konkretną audycję patriotyczną
                                                    w Radiu Maryja. Najlepiej na organizację masówek patriotycznych, które są
                                                    transmitowane przez Radio Maryja. Z innych środków przekazu pieśni patriotyczne
                                                    zostały już całkowicie wyrugowane, jak język polski ze szkół na początku XX
                                                    wieku.
                                                    Zabierz swoje partyjne towarzystwo do katedry, popatrzcie uważnie po ścianach,
                                                    pooglądajcie co pozostawiły przeszłe pokolenia patriotycznych Polaków. Co
                                                    pozostawiły? Dar Serca.
                                                  • Gość: Filip Re: Wyślij ten swój Dar Serca. Nie bądź świnią. IP: 69.156.224.* 17.07.04, 22:57
                                                    Fajne to co piszesz agnostyku ! Usmialem sie ze starego zgreda strasznie.
                                                    Ale nie dlatego sie usmialem ze jestes stary, tylko dlatego ze jestes glupi
                                                    tylko dlatego ze traktuje cie jak przyjaciela ktoremu w przyplywie emocji mozna
                                                    nawymyslac. Masz racje ja tez kiedys bede stary i mam nadzieje ze spotkam
                                                    takich ludzi mlodszych odemnie i sympatycznych jak Filip.
                                                    Juz tak sie w tym naszym kraju utarlo ze katoli, nie zaleznie od kierunku
                                                    wiatru histori mozna zawsze brac pod wlos co tez czynisz w tym poscie.
                                                    Ja zdaje sobie sprawe jakie to trudne zrozumiec ludziom komunistycznie
                                                    zdoktrynizowanym ze gdzies tam na zewnatrz tej mentalno -polskiej klatki toczy
                                                    sie zycie spoleczne oparte o zupelnie inne zasady.
                                                    Spoleczenstwa fantastycznie funkcionujace i napewno nie doskonale.
                                                    Wiec coz was tak przytarlo do muru ze nie mozecie nabrac swiezego powietrza ?
                                                    Czy mam tu wyliczas wszystkie grzechy polskiej pieriestrojki.
                                                    Toz wy lepiej sami je znacie. Zamiast przy trasach "przelotowych" umieszczac
                                                    twarze tych debili politykow lepiej by bylo umieszczac tablice POLITYCZNYCH
                                                    GRZECHOW GLOWNYCH.
                                                    Nie czas na agnostykow. A swoja droga ty sie nie wstydzisz TAKIEJ POLSKI ?
                • dijey Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca 16.07.04, 21:19
                  Ja za to radio gotow jestem oddac zycie, jak sie je oddaje dla wolnosci
                  Ojczyzny.
                  tak mnie nastraszyłeś, ze idzie wojna, ze sie boje czytac dalej.

Nostradamus w tych swoich secinach cy cuś widzial drygania we swiecie, starca
                  wychodzacego z ziemianki, ziemniaka co opróżnił najwiekszy skarbiec na swiecie
                  oraz miasto blisko krzyza z zielonymi ludzimi otoczone złotą kopułom.

To do konca tej wojny juz tu zostane w kielcach, gdzie nielegalny wytwórca
                  naleśników francuskich sprzedaje piwo obok pałacu biskupów krakowskich.
              • Gość: Jakub Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:30
                Jeśli chcesz zrobić dopisek i przesłać pieniążki na benzynkę, to zechcij wysłać
                równowartość CAŁYCH litrów (przepraszam za podkreślenie, ale przy tak małych
                sumach łatwo coś przeoczyć). Z Bogiem
                • Gość: Filip Re: Nie przesadzaj. To na pewno Dar Serca IP: 69.156.224.* 17.07.04, 14:29
                  Plotka z tym samochodem dla O.T.Rydzyka byla niezla,nawet mnie ucieszyla ze
                  ktos sie szarpnal. Przynajmniej tu na liscie, moglismy przy tej okazji
                  przedyskutowac nasze w tym temacie za i przeciw. Szkoda bo O.T.R. nalezy sie
                  taki dar serca.
                  Moze kiedys .........
    • Gość: Jakub Rydzyk o nowym aucie Rydzyka :) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 19:33
      Przeglądnijcie w Naszym Dzienniku 3 artykuły, jeden po drugim:

1. Wezwanie - módlmy się za prześladowców :) - żadnej aluzji :)
      2. Zakończyła się pielgrzymka Rodziny Radia Maryja do Pani Jasnogórskiej - może
      nowym autem :)
      3. i posłowie biskupa Frankowskiego - koszty utrzymania :)

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040717&id=main
      • Gość: agnostyk1 Dzięki Jakubie! IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 17.07.04, 22:49
        Wprowadziłem portal Naszego Dziennika w pozycję "ulubione". Nie będę musiał
        wspierać tej gazety kupując ją. No cóż - tylko nagonka na media katolickie,
        Polak = katolik, kto nie katolik to nie Polak. Telewizja "TRWAM","PULS"; Radio
        Maryja, Radio Józef i inne. Około 2000 różnych czasopism katolickich w kraju.
        Włącz jakąkolwiek polskojęzyczną stację telewizyjną w czasie podawania
        wiadomości i spróbuj nie znałeść w niej jakiegokolwiek hierarchy kościelnego -
        nie uda się!
        To ci dopiero dyskryminacja katolików. A odezwij się na ich temat inaczej jak
        och i ach to dowiesz się "kim jesteś" (wide zdanie o mnie Filipa i Jakuba).
        • kobylybbb Re: Dzięki Jakubie! 17.07.04, 23:04
          Gość portalu: agnostyk1 napisał(a):
          > Włącz jakąkolwiek polskojęzyczną stację telewizyjną w czasie podawania
          > wiadomości i spróbuj nie znałeść w niej jakiegokolwiek hierarchy kościelnego -
          > nie uda się!

A włącz i spróbuj nie dojrzeć jakiegoś skurwysyna czerwonego!!! :)))
          Najlepiej nie włączać :)
          • agnostyk1 Re: Dzięki Jakubie! 17.07.04, 23:24
            Czrny - czerwony, czerwony - czarny, jakaś równowaga musi być.
            • kobylybbb Re: Dzięki Jakubie! 17.07.04, 23:46
              agnostyk1 napisał:
              > Czrny - czerwony, czerwony - czarny, jakaś równowaga musi być.

Kiedyś słyszałem, że czarne na czerwonym jedzie po zielonym.
              Ale to była zagadka :)
        • Gość: Filip Re: Thank you... thank you... thank you..! IP: 69.156.224.* 17.07.04, 23:34
          Przeciez zdajesz sobie sprawe kto umacnia pozycje tego radia. Toz to nie Filip
          czy Jakub tylko CZERWONA GWARDIA KOMUCHOW, robi na to radio zapotrzebowanie.
          Nastawione ucho sluchacza do tego radia to wyraz oporu normalnego czlowieka
          ktoru ma juz dosc zlodzieji.
          Kiedys napisalem cos takiego; na katolikow (ogolnie czlowieka) by do reszty
          zglupial jest tylko jeden sposob ..dac mu dobrobyt !
          Niby dobrobyt sobie przyznala kasta polskich oligarchow ale ich smierc staje
          sie koniecznoscia bo nie stanowia spolecznej wiekszosci. Bo ten ich dobrobyt
          jest zrobiony kosztem wiekszosci. I tu wlasnie jest brak zasadniczego
          zrozumienia przetrwania w demokracji, lub chocby pseldodemokracji.
          Gdy znikaja zasieki z kolczastego drutu a ostatni wiezien opuszcza wiezienne
          kazamaty oligarchowie winni miec metode na wiekszosc spoleczna. Wiec wymylili
          program balcerowicza - ekonomiczne wykonczenie spoleczenstwa. Ten program msci
          sie do dzisiej i bedzie sie mscil przez nastepne kilkanascie lat.
          Majac do dyspozycji wszystkie dostepne srodki politycznego manipulowania nim.
          A wiec dosc uwierajaca spoleczenstwo rzeczywistosc rodzi antytezy.
          Im gorzej tym lepiej !

• Gość: Jakub Re: Dzięki Jakubie! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.07.04, 03:46
          Nie zapomnij, że za tydzień jest dzień Św. Jakuba. Zaoszczędzoną kasę (tak się
          teraz mówi, choć może być i forsa) przeznacz na jakiś zbożny cel. Jeśli nadal
          upierasz się, że nie chcesz przesłać Daru Serca obcym ideowo Radiu i Telewizji,
          to chociaż przeznacz nieco grosiwa na Święty Jakub. Wypraw imieninki Jakuba w
          pewnej kawiarni przy Rynku.
      • Gość: aaaa Re: Rydzyk o nowym aucie Rydzyka :) IP: *.244.131.181.mielec131.ptc.pl 02.08.04, 00:43
        HUj e plecu rydzykowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka