Dodaj do ulubionych

Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ...

01.02.13, 17:42
Miło ze strony biskupa
Obserwuj wątek
    • pawel7603 Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ... 01.02.13, 17:53
      o zgrozo - zaścianek
      • Gość: wr Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 21:10
        Czarna spaślak poświęcił-a było co łaska czy sumka padła konkretna.Bo mnie za pogrzeb czarny oświadczył,że..." nie ma co łaska-tylko ....1500".
    • Gość: pasażer Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.183.151.122.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 17:54
      Będą wspaniale nam służyć.
    • lumpior Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z 01.02.13, 17:57
      Poświęcił? Kto go o to prosił i ile to kosztowało? Kielce to dziwna kraina,moher na moherze.
      • Gość: agnostyk Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 18:17
        Co wynika i co będzie wynikać z tego poświecenia? Czy mniej pijaczków będzie sikać na siedzenia w tych autobusach? Czy dzieci i młodzież jadaca do lub ze szkoły mniej będzie przeklinać, trzymać nogi w brudnych butach na siedzeniach dla pasażerów, czy na przystankach bedziemy zawsze punktualnie spotykać jadące autobusy? Moze Pani Prezes MPK , Pan Prezydent i Jego Ekselencja chwilę pomyśleli nad odpowiedziami na te kilka przypadkowych pytań.
        • Gość: kkk Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 13:14
          jak to co będzie wynikać? Przecież wiadomo. Oszczędności na paliwie. Będą jeździć na wodę... święconą.
    • 13perun Ale wiocha 01.02.13, 18:02
      A tak swoją drogą, czy urząd miasta rozpisał przetarg na tą usługę?
      Podejrzewam, że wplyneloby parę tańszych ofert.
      • Gość: writemaster Ile zapłacono za pokropek i dlaczego... IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.13, 18:44
        Ile zapłacono za pokropek i dlaczego z pieniędzy podatnika?
        • Gość: taki sobie Re: Ile zapłacono za pokropek i dlaczego... IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 09:04
          zapomnij o pieniadzach podatnika w tej firmie ona jest sama przed siebie i nikt tu niechce twoich wirtualnych pieniedzy i prosze z daleka z lapami od tej firmy
      • Gość: DOC Re: Ale wiocha IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 08:54
        Wiocha straszna. I jeszcze informują o tym w tytule jak o wielkim wydarzeniu. A to tylko średniowieczne zabobony
        • Gość: do doc Re: Ale wiocha IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 15:20
          I jeszcze informują o tym w tytule jak o wielkim wydarzeniu.
          > A to tylko średniowieczne zabobony

Dobre pytanie panie doc. Dlaczego, kto , i po co informuje o tym w tytule jak o wielkim wydarzeniu...?. jak myślisz?
          • Gość: c.hrabia Re: Ale wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 14:51
            Jak to po co? Wyśmiać kretyńskie, pogańskie zwyczaje.
    • Gość: ~ Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 18:09
      Uroczystość na takim samym poziomie jak "uroczyste wbicie łopaty" przed każdą budową drogi, a potem przecinanie wstęgi...
      • Gość: gość Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.13, 18:11
        Ale fajnie, będą jeżdzić punktualnie i bezawaryjnie
        • Gość: cd Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.13, 18:16
          pytanie - a ile kosztuje taki pokropek
          ciekawi mnie jak te pieniadze sa ksiegowane
          np polanie woda drzwi autobusu?
          mycie wstepne?
          wypedzenie zlego ducha z silnika?
          czynnosci sanitarne
      • Gość: Aloro Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.centertel.pl 01.02.13, 18:16
        Że takie rzeczy maja miejsce w XXI wieku? Dziw bierze,że jeszcze ogłasza się o tym publicznie-przecież w innych krajach ze śmiechu boleć ich będą brzuchy jako to zobaczą.
        • Gość: prawak Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 18:37
          To ateisci moga jezdzic tymi autobusami pokropionymi czy będą z nich wypędzani??
        • Gość: c.hrabia Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 20:53
          Wniosek: jesteśmy głupim, tępym narodem.
          • lumpior [...] 01.02.13, 21:09
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Dlaczego? Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 23:27
          Dziw bierze,że jeszcze ogłasza się o tym publicznie-przecież w innych krajach ze śmiechu boleć ich będą brzuchy jako to zobaczą.

Why? - tez nie rozumiem
    • Gość: pop Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 18:27
      Czy tymi autobusami będą mogli jeździć też niewierzący i osoby wyznające inne wiary? Czy przedstawiciele innych kościołów także zostali zaproszeni do poświęcenia autobusów?
      Polska jest państwem wyznaniowym czy tylko Kielce są miastem wyznaniowym?
    • Gość: Szaman Leśny Bez mojego obrzędu szybciej się popsują ... IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 18:29
      Trzeba natychmiast skorzystać z moich usług, inaczej będą spalać dużo więcej ropy, a i automaty do biletów będą miały częściej awarię.
      Kierowców zaś może częściej boleć głowa od wdychanych spalin i kurzu.
      W zawiasy drzwi należy wkropić co trzy miesiące moja specyficzną miksturę olejową, będą otwierać się bezawaryjnie i nie przycinać torebek starszym paniom.
      Do silnika zaś doleję odrobinę specjału leśnego - moto doktorka.
      Pożyją dłużej, a do paliwa specyfik łąkowy do udrażniania wtrysków.
      Wszystko z gwarancją i certyfikatem.

P.S.
      Mogę podpisać umowę o " dzieło " , to i jak rozliczyć będzie moją ceremonię.
    • Gość: TK boli was palikoty i inna czerwona IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.13, 19:11
      hołoto święcenie autobusów? Mi to wisi i powiewa no ale wy zawsze musicie się wypowiedzieć jeżeli jest coś o kościele czy księżach. Idźcie do "pani" Grodzkiej z waszymi problemami
      • Gość: Różowy nie tęczowy Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 19:16
        Zawsze mi mówiono jako, że jestem też TK, że kieleckie czerwone i już. I tak długie lata było, a teraz tu jest Mordor ?
        • Gość: smurfmadrala marksiści, leniniści, staliniści, ancien régime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.13, 19:49
          marksiści,leniniści, staliniści już nie urządzają czerwonych akademii,
          (zrzynanych żywcem z ceremoniału kościelnego), dziś politycy-chałupnicy,
          w domu z przydziału została im wódka, telewizor, komp i frustracja.

Dziś prawdziwych komuchów już nie ma a niedobitkom ulewa się żółć,
          lewakom pozostał JEDYNIE alergiczny antychrześcijanizm.
          Ci którzy pozostali przy korycie-na synekurach lub wyszedł im sztos "na prywatyzacje",
          to dziś już "liberałowie"-postępacy,
          w dodatku najczęściej "chrześcijanie" z pobudek "racjonalnych" marketingowo-politycznych.
          • Gość: gość Re: marksiści, leniniści, staliniści, ancien régi IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.13, 20:18
            Można zrozumieć poświęcanie nowej świątyni, pomnika, ale święcenie mostu, samochodów czy pałek policyjnych to już przesada służąca jedynie czesaniu kasy, bo biskup darmo kropidłem nie machnie. W tych obrzędach nie ma nic z wiary katolickiej, to jakieś pogańskie gusła.
      • Gość: czerwony Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 20:20
        Szanowny Panie TK, czytając Pana wpis widać od razu, że Pana ambicje siegają świetości. No ale cóz, jezeli Pan nie zna nawet Dekalogu nie mówiąc o jego przestrzeganiu. Sądzę, że Jego Ekselencja bardzo sie rumieni iż ma takie owieczki jak Szanowny Pan.
        • Gość: TK Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 17:18
          Do kościoła nie chodzę i żadnym świętym nie jestem. Ale denerwuje mnie nagonka w michnikowej wybiórczej i walterowskiej tvn na Polski Kościół i księży. Może niech sami sie rozliczą ze swojej pzpr-wskiej przeszłości, o cenzurze jaką uprawiał pan walter, o michniku vel aron szechter i jego brat stalinowski zbrodniarz!!! Żeby kogoś pouczać trzeba mieć czyste ręce.
      • Gość: DOC Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 08:59
        Tak, ty popleczniku złodziejskiej czarnej hołoty - boli mnie że Polska jest od 20 lat systematycznie okradana przez Watykan w imię średniowiecznych zabobonów. Boli mnie że żyję w kraju prymitywów, ksenofobów i braku tolerancji przy wszechobecnym ględzeniu o miłości bliźniego. Boli mnie to że wiarę w wartości uniwersalne reprezentuje modlitwa do kawałka skrzydła z samolotu ze Smoleńska i szerzące nienawiść Radio MaRyja.
        A Palikot - kiedyś wygra. I mam nadzieję że was rozliczy z kradzieży
        • Gość: Do doc Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 14:59
          A mnie to boli ze takie kreatury jak ty to istnieją,. ukuj swój buuuuuuuuuuuuuuuul palancie i wstąp w związek partnerki z kotem czy palikotem ..
          • Gość: TK Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 17:11
            A ich związek poświęci "pani" Grodzka z towarzyszem w majtkach którego nie obcięła???
            • Gość: gość Re: boli was palikoty i inna czerwona IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.13, 17:19
              Sprawdzałeś czy jej nie obcięto? A proboszczowi pod sutannę zaglądałeś?
    • Gość: Alek Kapota Co Kleryków, to Kleryków IP: *.31.55.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 19:47
      Ale pueblo! Ile ten szaman wziął za tę robotę? Z jakiego konta wypłacono mu pieniądze? MOJE pieniądze! Bez przetargu.
    • Gość: klik Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.13, 20:15
      co wynika z tych pseudopostepowych wpisów. może to, ze staramy sie jak malpy naśladować "Europę" zapominając o swoich wartościach. będziemy krytykować nie zastanawiając sie nad tym, a potem wstydzić sie, ze znowu sie z nas śmieją. bedą mieli prawo sie śmiać bo sami nie szanujemy naszych wartości. to może zacznijmy myśleć?
      • 13perun Teraz to pewna suma wartości jest w łapach biskupa 01.02.13, 20:23
        i nie są już nasze. To tak dla jasności o co w tym biznesie chodzi.
      • Gość: c.hrabia Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 21:05
        Zapomniałeś napisać, że ci od święceń to dopiero doją "Europę". Ta "Europa" jest im bardzo bliska.
        • Gość: gość Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.13, 21:14
          Wierzący ma prawo święcić psa, kota czy każdą zakupioną miskę i nic komu do tego. Ale komunikacja jest państwowa w państwie podobno neutralnym światopoglądowo. Czy panowie nie przesadzacie? Niech dyrektor święci swój prywatny samochód i płaci ze swoich pieniędzy, ale od państwowych wara.
    • 13perun Latający Potwór Spaghetti 01.02.13, 20:17
      Tak czytam te wpisy i dochodzę do wniosku, że na forum sami Pastafarianie :-)
      • Gość: konus Re: Latający Potwór Spaghetti IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.13, 21:02
        Pomachał kropidlem, to zawsze jakaś aktywnośc fizyczna, może mu przezarty brzuch zmaleje :). Jakby jeszcze przypielgrzymował na kolanach a nie przyjechał Lexem, byłoby fajnie :D
      • Gość: Alek Kapota Powinien umyć, a nie tylko olać IP: *.147.253.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.13, 08:06
        Gdyby umył jakiś autobus to byłby rozgłos na cały świat! Ciekawe ile by to kosztowało? Tak mało trzeba nam. Wystarczy tylko chcieć... Jeśli jest prawdziwym patriotą to powinien to zrobić dla sojego miasta które doi. Ktoś komuś podobno nogi umył. W jakimś kalendarzu czytałem.
    • velon11 Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ... 01.02.13, 21:11
      Przy okazji powinien poświęcić kierowców tej firmy przewożącej. Po to, żeby nie zajeździli autobusów i żeby wozili ludzi a nie piasek. No i żeby chamstwa przy kierownicach było jak najmniej.
      • Gość: Czerstwiak Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 21:23
        Ateiści i homoseksualiści są co najmniej tak samo nietolerancyjni jak zdewociałe mohery. Żyj i daj żyć innym. Mnie nie przeszkadza, że obok mieszkają geje i że ludzie nie wierzą w Boga. Związki partnerskie - proszę bardzo powinny być nie mam nic przeciwko temu. Ale do k...wy nie zabraniajcie innym manifestować swoich przekonań. Żyj i daj żyć innym. Nie bardzo rozumiem co to komu przeszkadza, że biskup poswięcił autobusy. Samochody w kościołach święcą już od późnej komuny i dopóki ona była nikomu to nie przeszkadzało bo kościół był ok. Teraz jedzie się po nim jak po łysej kobyle, że ośmiela się wyrażać swoje zdanie nie do końca zbieżne z tzw. nowoczesną moralnością. Wolno mu tak jak i ateistom, homo i innym.
        • Gość: gość Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.13, 21:29
          Możesz sobie święcic co chcesz, ale komunikacja jest państwowa w państwie niby neutralnym światopoglądowo i nie dopatruj się ataków na kościól bo nikt nie drwi z święceń rzeczy prywatnych.
        • Gość: cd Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.13, 21:30
          czy tak trudno zrozumiec ze ludzie pytaja dlaczego placa za taki pokropek
          no i pytaja jak to ksieguja - tylko tyle
          i rzecywoscie maja gleboko gdzie jakie guselka odprawiaja
          ale jezeli sie okaze ze na to ida publiczne pieniadze - to pytamy dalej i idziemy do prokuratora
          • Gość: czeslaw Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 21:57
            Wybierzcie mnie na prezydenta to się skończy pokropek i udział klechów służbowo na uroczystościach, oczywiście, że mogą uczestniczyć ale prywatnie.

Czy wpłynie to na zwiększenie kultury tych mistrzów kierownicy? ( nie dot. Pani z 304)
          • Gość: Bartek Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.13, 22:01
            Widać, że nie znasz Biskupa wcale skoro insynuujesz, że wziął pieniądze za swięcenie autobusów. Podejrzewam, że został zaproszony przez prezydenta na prezentację i poproszony o poświecenie taboru.

Więcej w tym dobrego niż złego :)
            • lumpior Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z 01.02.13, 22:11
              Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Widać, że nie znasz Biskupa wcale skoro insynuujesz, że wziął pieniądze za swię
              > cenie autobusów. Podejrzewam, że został zaproszony przez prezydenta na prezenta
              > cję i poproszony o poświecenie taboru.
              >
              > Więcej w tym dobrego niż złego :)
              superauto24.se.pl/galeria/twoj-biskup-jezdzi-limuzyna-za-150-000-zl-zdjecia-czym-jezdza-polscy-biskupi,245777/81284/159944/
          • Gość: Weźsieniegaś Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 22:15
            A to co wiesz, że wziął pieniądze?! Rachunek widziałeś szerloku?!
            • Gość: Weźsieniegaś Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 22:20
              A tak w ogóle to tylko się cieszyć, że władze odnawiają tabor. A święcenie? Ja nie jestem religijny, ale kompletnie mi to nie przeszkadza - tylko wkoorwiają mnie bezmyślne ataki na Kościół. Kiedy trzeba i jest powód to ja to rozumiem ale nie wiem co jest złego w święceniu autobusów.
              • Gość: kaatabass Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 23:16
                Wlasnie przez twoja obojetnosc i tobie podobnym ten kraj ledwo zipie.
                Cos sie czlowiekowi NORMALNEMU robi jak widzi jak w tym panstwie biednym wydaje sie kase np. na pielgrzymke na jasna gore dla zolnierzy za prawie 440.000,00 zł !!! Poprawi to chyba zdolnosc bojowa naszego wojska cos mi sie wydaje...
                źródlo: www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=3C620CDD
                Stan ewidencyjny kapelanów wojskowych pełniących służbę wojskową wynosi 171 i przedstawia się następująco:
                Odnosząc się do pytania dotyczącego rocznych uposażeń kapelanów, uprzejmie informuję, że ogólna suma rocznego uposażenia wszystkich kapelanów pełniących służbę wojskową za 2011 r. wyniosła 12 387 987,66 zł.
                Według stanu na dzień 29 sierpnia br. na zaopatrzeniu emerytalnym resortu obrony narodowej pozostaje dwudziestu jeden kapelanów polowych, a na zaopatrzeniu rentowym - dwudziestu pięciu. Emerytowani kapelani wojskowi są w następujących stopniach: generała, pułkownika, podpułkownika, majora i kapitana. Łącznie ich miesięczne emerytury i renty stanowią kwotę 220 479,14 zł.

Ponadto uprzejmie informuję, że szacunkowy łączny koszt utrzymania kaplic polowych i świątyń w 2011 r. wyniósł wg danych zebranych od podległych dysponentów trzeciego stopnia 11 810,9 tys zł, w tym: koszty osobowe - 926,9 tys. zł, remonty i konserwacje - 4150,8 tys. zł, materiały i wyposażenie - 635, 8 tys. zł, energia elektryczna i cieplna - 3883,8 tys. zł, pozostałe koszty (podatki i opłaty) - 2213,6 tys. zł.Przedstawiając powyższe wyjaśnienia, pozostaję w przekonaniu, że uzna je Pani Marszałek za wystarczające.
                źródło: www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=5F73BE9C
                POZDRAWIAM NORMALNYCH!
                • Gość: ryszard Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.13, 18:16
                  I właśnie to o czym napisałeś,WKU...A jakim trzeba być debilem aby płacić na tych czarnych darmozjadów!!!!
    • jan.sprzeczny Ale obciach 01.02.13, 22:40
      Wstyd się przyznać że ja z kieleckiego. Zabobony i przesądy.

Ten pan to zdjąłby tą sukienkę i wziął się za uczciwą pracę.
      • Gość: Baranek Re: Ale obciach IP: *.centertel.pl 02.02.13, 08:05
        Biskupie serdeczny
        Biskupie kochany,
        Powiedz proszę jakie
        Masz dalszych pokropków plany.
        Będę trzymać kropidełko ,
        oraz" maczadełko".
        Ty zaś trzymać będziesz tylko kasę.
        Bron Boże fiskalną
        ale raczej zastosuj taką nieprzemakalną.
        Może być zrobiona w worka foliowego-
        byle nie przezroczystego.
        Zasiądziesz zmęczony i głodny
        po pokropku do stołu Biskupie
        -ja z Tobą nie siędę pospołu.
        Będę ci podnóżkiem pod tym stołem Panie,
        to może zasłużę na kości
        przez Ciebie rzucone ,
        bo mam do wykarmienia i dzieci i żonę.

• fan-mzd-kielce Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ... 02.02.13, 02:39
      To będzie można nimi jeździć za "Bóg zapłać".
    • Gość: kuciapka A nie dało się papieża ściągnąć? IP: *.147.253.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.13, 07:57
      Gdyby Niemiec pokropił te rzęchy w Klerykowie, to zawsze jakaś promocja by była. Tak Kleryków tylko Ryczanem słynie, co w świecie już się przejadło. Teraz panna Krysia jest na topie i przebija wszystkich, a ona nietutejsza.
      • Gość: taka prawda Re: A nie dało się papieża ściągnąć? IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 10:04
        Ale zawsze może od nas wystartować w następnych wyborach. I wygrać.
        Jak Kempina.
        • Gość: Alek Kapota Z gołymi babami byłoby fajniej IP: *.146.205.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.13, 13:02
          U Murzynów takie czary mary fajniej wyglądają. Gołe baby obtańcowują obiekt kultu bądź ofiarę, cyckami wywijają. Muzyczka rytmiczna, okrzyki z przytupem, wymachiwanie dzidami, tykwami i innymi relikwiami, przepraszam; rekwizytami, dymy z kadzidełek i ogniska. Jest na co popatrzeć. Widać że Kleryków jest wieki całe z tyłu za Murzynami.
      • Gość: bzzyk Re: A nie dało się papieża ściągnąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 12:56
        Ile wpisów tyle rozumów a każdy z nich obnosi się jako obrońca krzywdy społecznej . Burza w szklance wody stanowi nicość . Zmącona woda po chwili opadnie i wszystko normalne a i nie normalne uważane za normalne powróci do stanu jaki był na początku.
        Ziemia matka daje ziarna i plewy . Tylko ziarno daje życie , plewy zaś marnie kończą. Po artykule i wpisach widać naturę tego świata . Co nie którzy uważają że można ją zmienić w przypływie adrenaliny która też nie trwa wiecznie podobnie jak nasze życie które jest tylko małym nic nie znaczącym epizodem na tym świecie . Zatem żyj i daj żyć innym a wybór w którym świecie żyjesz zostaw sobie , bo to on kształtuje twój punkt widzenia i nie miej pretensji że nie jesteś tam gdzie cię nie ma. Wielkość i piękność natury tego świata ma swój porządek a wszelka ingerencja człowieka zamienia się w nicość bo to tylko kwestia chwil .
        Matka natura nie znosi pustki a jeśli takowa się pojawi jest ona zapełniana w taki czy w inny sposób by być matką tego świata.
    • Gość: Bezradny Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 11:20
      Ten gość w czarnej sukience to czym przyjechał na akcję święcenia autobusów?
    • Gość: kkk Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 13:16
      a gdzie krzyże w każdym pojeździe?
      • Gość: cd Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.13, 13:43
        bardzo sluszna uwaga - jak to jest mozliwe
        poszedl bym dalej - czy w MPK jest kaplica?
        przechodzi ludzkie pojecie - jak mozna
        od dawna przystanki powinny byc zamienione w kapliczki z miejscem modlitewnym - jest troche czasu = moga go wierni wykorzystac - przeciez 99 proceny=t Polakow to katolicy
        • Gość: kkk Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 14:11
          słusznie prawisz.
          • Gość: kuba Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.13, 15:36
            te przystanki zamienione w kapliczki - to swietny pomysl - kazda miala by swoja nazwe, swoich patronow i wiernych o ni edbajacaych
            to by byla atrakcja ogromna
            taka droga krzyzowa - z pracy do domu i odwrotnie - prawdziwa wspolczesna droga krzyzowa
            • Gość: ryszard Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.13, 18:22
              SUPER POMYSŁ!
          • Gość: Dlaczego? Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 15:44
            Dlaczego?, kto? , i po co? informuje o tym w tytule jak o wielkim wydarzeniu...?.
            • Gość: gość Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.13, 15:52
              Pewnie to kapelan gazety.
          • Gość: antychryst Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 16:01
            dlaczego zmusza sie pasazerow, ktorzy placa za uslugi mpk, to korzystania z autobusow dotknietych przez reke czarnych? moze te prymitywy solidarnosciowe chodza na kolankach do jego ekscelencji, ale my mamy ten zaścian kościelny gdzieś i nie zyczymy sobie bibek z wodka koscielna za nasze pieniadze.
            • Gość: My friend Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 17:56
              dlaczego zmusza sie pasazerow, ktorzy placa za uslugi mpk, to korzystania z autobusow dotknietych przez reke czarnych? moze te prymitywy solidarnosciowe chodza na kolankach do jego ekscelencji, ale my mamy ten zaścian kościelny gdzieś i nie zyczymy sobie bibek z wodka koscielna za nasze pieniadze.

Wypiłeś za dożo ,. czy zjadłeś za mało.
    • amelie2 Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ... 02.02.13, 15:55
      Po tym pokropku autobusy będą mniej zużywać paliwa i Lubawskiemu zwrócą sie koszty zatrudnienia biskupa. Bo przecież za darmo ten pan się nie "fatygował".
      Średniowiecze w kieleckiem!
      • Gość: Saint Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 16:21
        NIECH SIĘ ŚWIĘCI 1 MAJA!! i na Wielkanoc jaja / a jak nie, to biskup poświęci/ , wszystko zostało już poświęcone- woda, powietrze i ogień,...
    • 13perun Zagadka 02.02.13, 16:32
      Jak się nazywa relacja pomiędzy lokalnym politykiem a przywódcą religijnym w której jeden drugiemu daje zarobić a drugi wskazuje na kogo głosować?

Czy jakiś radny będzie miał odwagę by spytać o tą usługę ?
    • janus-z333 Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ... 02.02.13, 16:41
      Strach wsiąść do autobusu poświęconego przez Ryczana.Kto go o to prosił,po co się włącza w sprawy nie mające nic z jego bajkami.
      • Gość: kielczanin Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 17:35
        Durniu - to nie wsiadaj, taki jak ty to z buta i do Veoli, złomami niech jeździ. Tylko możesz tak się zachowywać pdo ukryciem, jesteś nikim. W kraju katolickim, po tak wspaniałym pontyfikacie naszego PAPIERZA, Jana Pawła II takie miernoty się uchowały. Boże chroń nas.
        • Gość: zyciowy Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 17:57
          Nigdzie tylko w Kielcach widziałem obrazki czasem po kilka z wizerunkami a to wojtyły a to jakies postaci uwazane przez niektorych za swiete.. w kabinach kierowców, i nigdzie jak w Kielcach takiego chamstwa nie spotykam jadac komunikacja zbiorowa.
          • Gość: cd Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.13, 18:27
            domagamy sie krzyza w kazdym autobusie MPK
          • Gość: Why? Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 18:29
            GW koszerna, lokalna, donosi i informuje o bardzo wielkim wydarzeniu,.. naprawdę wielkim!!
            daje kolejna pożywkę i paliwo do walki... z większością.. z religią .
          • Gość: kielczanin Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 18:57
            Życiowy - już widzę jaki ty jesteś CHAM. Umiesz obrażać innych, oceniaj siebie a potem innych, ci kierowcy pracują ponad wytrzymałość dla PRZECIĘTNEGO CZŁOWIEKA I NALEŻY IM SIĘ SZACUNEK, PRZEWAŻNIE TERAZ GDY CAŁE MIAST JEST ROZKOPANE, ALE gdzie taki CHAM coś zrozumie.
            • Gość: c.hrabia Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 20:05
              Jak im ciężko to niech się zwolnią. Piasek powinni wozić a nie Ludzi. Weź przykład z Lubawskiego czy Ryczana. Oni nie narzekają tylko bardzo, ponad ludzkie siły pracują, harują. A taki Ryczan musi pracować do 75-tego roku życia. Spojrzyj na Ryczana, okaz zdrowia mimo, że pracuje ponad ludzki stan. To prawdziwy patriota (Watykanu)
          • Gość: to zyciowy Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 18:58
            Nigdzie tylko w Kielcach widziałem obrazki czasem po kilka z wizerunkami a to wojtyły a to jakies postaci uwazane przez niektorych za swiete.. w kabinach kierowców, i nigdzie jak w Kielcach takiego chamstwa nie spotykam jadac komunikacja zbiorowa.

Kiedyś,.. tam , zmienisz swoje zdanie cha.. pa, pa.. tak, tak.

• Gość: gość Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.13, 18:39
          Oto jak wygląda miłość bliźniego w wykonaniu wzorowego katolika kielczanina.
          • Gość: love Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 19:06
            > Oto jak wygląda miłość bliźniego w wykonaniu wzorowego katolika kielczanina.

Rozjaśnij Mistrzu, proszę ,..
            • Gość: moralny kac Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 20:08
              ip: hypenet przykladny katolik wylewa swoj katolicki jad jak zwykle na majacych inne zdanie.
              No tak bo w innych miastach kierowcy maja inaczej tylko w Kielcach kierowca ma najgorzej na swiecie, co O ZGROZO WG NIEKTÓRYCH na forum uprawnia ich do okazywania swojego chamstwa wobec pasazerów i jazdy " po swojemu".
              • Gość: skandaler Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 20:13
                Przeciez w co drugim kieleckim autobusie sa ołtarzyki, krzyzyki, zdjecia papiezy i innych koscielnych vipow, szkoda, ze nie ma jeszcze obrazkow z ryczanem.
                • Gość: No, nie Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 20:21
                  > Przeciez w co drugim kieleckim autobusie sa ołtarzyki, krzyzyki, zdjecia papiez
                  > y i innych koscielnych vipow, szkoda, ze nie ma jeszcze obrazkow z ryczanem.

Wolałbyś, gołe dupy, masz cos przeciw JP2?

• Gość: Why? Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 20:52
                    Jeszcze raz pytam; Dlaczego GW koszerna, lokalna, donosi i informuje o bardzo wielkim wydarzeniu,.. naprawdę wielkim!! i
                    daje kolejna pożywkę i paliwo do walki... z większością.. z religią .
                    • Gość: cd Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.13, 21:30
                      ale po co w to religie mieszasz - to sa raczej zabobony
                      • lumpior Czy MPK nie straci gwarancji na autobusy? 02.02.13, 21:44
                        Czy fabryka akceptuje takie szamaństwo,taki obciach nad ich produkcją? Czy MPK musi dokonywać tego obrzędu,co na to regulamin,statut,czy to nie wstyd i totalny obciach,no i ile to kosztuje? Co na to związki zawodowe? No i oświadczam:już nigdy nie dokonam przeglądów technicznych samochodów w MPK Kielce,niech dokonują przeglądu "Leksusa" Ryczana.Amen.
                      • Gość: bus Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 22:00
                        > ale po co w to religie mieszasz - to sa raczej zabobony

Nie ,ja.. ale kto inny, to robi ; wystarczy tylko rzucić słowo /hasło/, woda święcona, kościół, ksiądz , kolęda, katolik, kler, biskup, diakon, ministrant .. ale judaizm, islam - , tego to już nie można, ..
                        a religie to nie są" raczej zabobony",. skoro istnieją od tysięcy lat,... były,.. są.. i będą ..
                    • agnostyk11 Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup 02.02.13, 22:03
                      A ja pytam ciebie "Why" dlaczego występujesz anonimowo. Czy powodem jest, że jesteś jednym 55.000 "czarnych", których musimy utrzymywać za totalne nieróbstwo, za uprawianie czarów, guseł, niszczenie swoim "wychowywaniem" w szkołach młodzieży. Tak,tak. Od ponad 20 lat wtchowywaniem młodzieży zajmuje się kler i rodzina ( rodzina czesto patologiczna).
                      Nie zgadzam się na wydawanie publicznych pieniędzy na ciemnotę tylko dlatego by się z klerykałami w władzach różnego szczebla wspierali podczas wyborów.
                      Ja jak widzisz ani razu tu nie używam "walki" z religią. Ja nie widzę powodu by ludzie - duchowni ssali kasę z budżetu kraju. Niech ich utrzymują wierni i na wieki niech sobie będą urzędnikami Pana Boga. "Urzędnikami" dla wiernych a nie dla kraju bo kraj to nie tylko wierni KrK.
                      Co do opłacania się władzy, i to na każdym szczeblu, "czarnym" za ich wsparcie, co do sum jakie na to idą to w poniższym linku:
                      agnostyk.h2.pl/art/szart26.php
                      I nie bredź żełośnie, że w Polsce to prawie wszyscy są katolikami. Większośc z nich to przymusowi, ochrzczeni bez udziału własnej woli, podstępnie i wręcz zbójniczo. Jak "nie dociera" to może wiesz, że Chrystus chrzcił się w wieku ponad 30 lat.
                      • Gość: to agnostyk11 Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 22:51
                        Agno!!, dla Ciebie mam szacunek wielki, tak jak i dla GW/tylko za tolerancje wypowiedzi na tym forum, nie jestem tym z jednym 55.000 "czarnych", których musimy utrzymywać za totalne nieróbstwo,jak napisałeś, nie! ...jestem po prostu zwykłym katolem, nie żydem, nie islamista, buddysta,.. daj mi żyć..
                        Też mi się nie podoba nieprzejrzystość finansów Kościoła,.. ale to nie znaczy że trzeba ciągle pluć na religie chrzes/ katol; , bo taka jest moda ..
                        • agnostyk11 Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup 02.02.13, 23:51
                          Anonimie. Jako zwykły katol powinieneś wiedzieć, że jesteś stale robiony w konia i to takiego z dużymi uszami. Dam takim katolom, żydom,islamistom, boddystom całkowity spokój w momencie kiedy nie będą sięgali do mojej kieszeni i brali bez mojej zgody, kiedy nie będą z całego społeczęństwa (poprzez wychowywanie - indokrynowanie) tworzyć ludzi pozbawionych umiejętności korzystania z własnego rozumu, nie będą narzucali całemu społeczeństwu swoje normy prawne, bredzili o prawie Bożym. Już nawet odpuszczają i mówią "prawo naturalne".
                          Sami starają się by wierni nie mieli pojęcia, że tego typu prawa były stowane na długo przed powstaniem KRK i są uniwersalne dla ogółu ludzkości. Żadne wyjątkowe w KrK.
                          Nie ze względu na modę "pluję" na klerykałów (nie Boga, religię, czy nawet część duchownych) lecz za głebokie wewnętrzne odczucie za ich fałsz działania, za próby utrzymywania swoich wiernych w ciągłej obawie, że źle postępując nie będa zbawieni. Ciągle mają być winni, winni obojetnie czego a w zasadzie wszystkiego.
                          Nie pozwalają na urzywanie rozumu, zakazują, nakazują opisuja wzorce i straszą,straszą,straszą.
                          Dam wam wszystkim "żyć" jak przestaniecie próbować ze mnie zrobić waszego wroga. Nie wszego wroga a jedynie wroga waszych niecnych zapędów na moje materialne a szczególnie intelektualne dobra. Jasne. Nie, nie jane, bo tak nie może być. Z takimi od 2000 lat się rozprawiano i będzie się dalej rozprawiać.
                          • Gość: Anonim Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup IP: *.kielce.hypnet.pl 03.02.13, 00:11
                            Cóż ja, biedny katol mogę odpowiedzieć na takie mądrości?: zmień "my friend" nicka z agnostyk11 na.... ateistik
    • inkwizytorstarszy Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [ZDJ... 02.02.13, 21:55
      Mam nadzieją że autobusy się nie obraziły o te trochę wody...zawsze jakaś rozrywka.
      O wiele bardziej cieszą komentarze o tej imprezie, wszak to bogobojny Kleryków....
      Oj kapłani, na czym jeszcze potraficie zarobić...?
      • Gość: Nieświadomy Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.centertel.pl 03.02.13, 08:59
        Czy woda święcona ma większą zawartość żelaza -czy może mniej?Czy po niej samochody mniej rdzewieją,czy więcej?
        Może Ksiądz Mateusz zna odpowiedź albo jakiś uczony katolik?
        Mój samochód Fiat strasznie rdzewieje i czy poświęcenie zatrzyma tą wstrętną rdzę?
    • Gość: Rolnik Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 02.02.13, 23:38
      I na takim temacie " uzyskano" 91 wpisów, brawo GW.. tak dalej.. u mnie będzie poświecenie barana ..jutro, zapraszam serdecznie wszystkich z forum..
      • Gość: sygi Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 10:13
        "chrzczone paliwo"

skąd się wzięła ta nazwa?
        • Gość: gość Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.13, 10:48
          Ceremoniał religijny jest daleki od samej wiary. Jest wprowadzany przez ludzi w celu podniesienia atrakcyjności obrzędów i nie pochodzi z biblii lecz od papieży, biskupów a nawet proboszczów. Nie jest stosowany podobnie nawet w innych państwach, gdzie są wyznawcy tej samej religii. Np. kolęda, procesja Bożego Ciała tylko w Polsce. A już pokropki wszelkiego rodzaju jak auta, psy, mosty czy drogi to wymysł ostatnich lat. Więc krytyka obrzędu nie ma nic wspólnego z atakiem na wiarę. Kto widział kilkadziesiąt lat temu niesienie zapalonej, poświęconej gromnicy do domu 2 lutgo? Święciło się kiedyś symbole, np. sztandar, kościół kaplicę, ale nie przedmioty codziennego użytku. Podobnie nabożeństwa bardzo się różnią od tych opdrawianych kilkadziesiąt lat temu. A wiele z tych obrzędów związanych jest z możliwością zbierania pieniędzy. Ślub, pogrzeb kiedyś bez mszy, dziś msza na tych uroczystościach ale i obowiązkowy obchód z tacą. Pokropki też nie są darmowe bo duchowny musi z czegoś żyć. Wiele z obrzędów religijnych kiedyś darmowych obecnie wiąże się ze zbieraniem pieniędzy. Hurtowe chrzty, komunia, bierzmowanie czy nie wiążą się z wnoszeniem opłat? Wszystko to służy mamonie i jest dalekie od prawdziwej wiary.
          • Gość: sygi Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 10:54
            żeby tylko nie wpadli na obrzezanie i opłaty za nie,
            a nisza rynkowa jest.
          • Gość: kopacz Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 12:14
            "Pokropki też nie są darmowe bo duchowny musi z czegoś żyć"
            Ja też muszę z czegoś żyć. Mogę kopać rowy a druga osoba za mną zasypywać. I kto wyłoży kasę?
            • Gość: uległy sum Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 15:33
              Jak zwykle dziadostwo zamowili bez klimatyzacji dla pasazerow inaczej niz wszedzie w cywilizowanych miastach Polski gdzie bez klimy nie zamawia sie juz od dawna, ale wiadomo by jezdzilo sie lepiej.. nam, nie pasazerom!
    • Gość: zet Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.vectranet.pl 05.02.13, 12:37
      no patrzcie - poświęcił je SAM biskup ryczan! SAM raczył poświęcić!!!. Ile to wysiłku! ile poświęcenia dla dobra mieszkańców! a za ile? A my "sami" nie będziemy jeżdzić lexusem! Moja babcia poszła dziś sprzątać kościół - darmowe miejsce pracy "gospodarza" proboszcza i 9-ciu byczków wikarych. Jakoś im nie wstyd.
      • Gość: R> K. Re: Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup [Z IP: *.kielce.hypnet.pl 05.02.13, 22:18
        Moja babcia poszła dziś sprzątać kościół - darmowe miejsce
        > pracy "gospodarza" proboszcza i 9-ciu byczków wikarych.

Bóg zapłać babci! a wnusio co?, zdrowy, młody bysior,.. nie pomógłby babci..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka