Dodaj do ulubionych

Harcerski korowód

IP: 80.51.251.* 16.07.04, 13:58
Czy ten festiwal nie mógłby odbywać się gdzieś w lesie. Jako harcerz
uciekałem z miasta w tereny niezamieszkałe, na obozach nie było wody
bieżącej, prądu i wszelkich innych zdobyczy cywilizacji. Robienie takich
imprez w mieście 200 -tysięcznym jest jakimś dziwactwem organizatora i
uczestników
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Harcerski korowód IP: 82.160.68.* 16.07.04, 19:26
      sam pan jest dziwakiem .
      • dijey Re: Harcerski korowód 16.07.04, 19:50
        Festiwal połaczony jest z warsztatami, jest to festiwal artystyczny.
        Nie wiem jak jest zoorganizowany, za to wiem jak powinien być.
        Zapewne niektóre dziedziny artystystyczne " miały by specjalny klimat, gdyby je
        doskonalic w lesie.
        Wg mnie chodzi o coś ważniejszego, jedna z najistotniejszych spraw to warsztaty
        artystyczne - nauka od wybitnych artystów oraz innych warsztatu.Dodatkowo
        równie istotne jest, aby publiczność kielecka miała wolny wstęp na te zajecia
        warsztatowe, zakazy powinny byc czyms wwyjatkowym.
        Rwealizuje sie przez to dwa głowne cele - integracje ze społecznościa lokalna
        grup z róznych stron kraju oraz 2-ga równie wazna sprawa rozbudza sie u
        obserwatorów zainteresowanie sztuka, co jest niewymierna korzyscią, szczególnie
        w Kielcach. Czy tak jest naprawde nie wiem, powinno byc.
        Ponadto miasto ma przegląd podczas koncertów dla gospodarzy róznych dokonań
        tworczych młodziezy, młodziez okazje do natychmiastowej weryfikacji rezultatów
        swojej nauki-pracy. Aby nie zanudzac dodam tylko, ze jak zwykle w kielcach nie
        widac afiszy z programem wystepow, imprez i WARSZTATÓW. To kielecka tradycja
        brak informacji przed, dopiero po mozna z gazet wyczytac , ze cos ciekawego
        było. W prawdziwych miastach afisze i plakaty pchaja sie w oczy, wszedzie ich
        opelno i trzeba sie postarac, zeby sie nie dowiedziec co bedzie i jest.
        Pozdrowienia dla harcerzy - młodych twórców.
        dj
        • Gość: Jakub Re: Harcerski korowód IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:21
          1. Woda bieżąca zawsze była na obozach harcerskich. Sanepid nigdy nie zezwalał
          na mycie się w stawach i jeziorach bezodpływowych.

2. ...w prawdziwych miastach ...
          • dijey Re: Harcerski korowód 16.07.04, 20:37
            Yes Sir.
            • Gość: Jakub Re: Harcerski korowód IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:53
              Nie musisz mnie dobijać tak eleganckim potaknięciem. Ja też nie mieszkam w
              prawdziwym mieście, w prawdziwym państwie etc.
              A chciałbym, a chciałbym.
              • dijey Re: Harcerski korowód 16.07.04, 21:09
                Przepraszam, nie chciałem.

Nie wiem dlaczego, bo tylko raz byłam w Sandomierzu, ale kiedyś ,
                w chwili natchnienia? skonstatowałam, że Sandomierz jest bardziej miejski niż
                Kielce, skutkiem czego zaczełam rozpowszechnianie tego poglądu.

Niestety nie wzbudza on ani zrozumienia, ani nawet zainteresowania.
                Interlokutorzy zmieniają szybko temat, na ogół.
                Ponieważ wizyta była dość dawno naszło mnie ostatnio zwątpienie. może jednak
                idealizuję?
                • Gość: Jakub Re: Harcerski korowód IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 22:13
                  (Przepraszam, chyba mi się w oczach mieni. Może od tego harcerskiego korowodu?
                  Ale też akurat choruję na głowę, więc może i mi się mieni. Na zaburzenia płci
                  jestem za stary. (?) )

Rzeczywiście, bardzo często idealizuje się wspomnienia. A poza tym, codzienność
                  jest inna niż odświętność.
    • Gość: ja Re: Harcerski korowód IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.07.04, 00:18
      Drogi Jakubie nie zawsze na obozach jest bieżąca woda. A jakbyś nie wiedział to zazwyczaj woda do prysznicy jest właśnie ciągnięta z jeziora lub rzeki.
      • kobylybbb Re: Harcerski korowód 17.07.04, 00:24
        Gość portalu: ja napisał(a):
        > Drogi Jakubie nie zawsze na obozach jest bieżąca woda. A jakbyś nie wiedział
        to
        > zazwyczaj woda do prysznicy jest właśnie ciągnięta z jeziora lub rzeki.

A z jeziora lub rzeki to nie jest bieżąca??? :)
      • Gość: Jakub ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~bieżąca~~woda~~~~~ IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 09:45
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wyraziłem~się~~~~jak~zwykle~~~~bardzo~precyzyjnie,~~co~po~pol
        sku~znaczy:~~bardzo~dokładnie.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~
    • Gość: ja Re: Harcerski korowód IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.07.04, 00:30
      To był inny przykład. Byłem na obozie gdzie miałeś wode jak sobie ugotowałeś w parniku, jeśli nie to szedłeś do rzeki. Jeszcze napiszmy co kryje sie pod pojęciem bieżąca woda :)
      • kobylybbb Re: Harcerski korowód 17.07.04, 00:36
        Ja rozumiem to tak, że nie trzeba chodzić z wiaderkiem do studni, rzeki,
        jeziora tylko jest doprowadzona do mieszkania lub do miejsc, w których być
        powinna.
        • Gość: ja Re: Harcerski korowód IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.07.04, 00:40
          A jeżeli obóz jest koło rzeki i chcesz sie umyć idź sie do niej myj, jeśli chcesz mieć ciepłą to do parnika, to jest bieżąca woda czy nie??
          • kobylybbb Re: Harcerski korowód 17.07.04, 00:56
            Nie zgadzam się z kryterium, że o „bieżącości” decyduje temperatura wody.
            Wydaje mi się, że w najpowszechniej obecnie rozumianym znaczeniu bieżąca jest
            wtedy, kiedy cieknie z kranu w mieszkaniu lub innym pomieszczeniu i to bez
            względu na to czy jest podgrzana.
            Natomiast, jeżeli myję się w rzece lub jeziorze to także korzystam z wody
            bieżącej.
            Przyjmuję za kryterium "bieżącości" czy muszą ją (wodę) donieść lub dowieźć do
            użycia.
    • Gość: harcerka Re: Harcerski korowód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 13:32
      ludzie a co to ma wspólnego z harcerskim korowodem
      Czy w ogóle ktoś widziała z was 15 lipca ten korowód????
      • zajebisci harcerze są zajebiści 17.07.04, 13:45
        wspinają się na drzewa i potem stamtąd się spuszczają
        są fajni, harcerki też są
      • Gość: Jakub Re: Harcerski korowód IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 13:56
        Ja nie widziałam z wam 15 lipca ten korowód. Trochę szkoda, Harcereczko?
        Harcereczko, powiedz przecie, kto jest najwierniejszy w świecie ... :)

Szara harcerko, la la la la la ... :.(.....
      • kobylybbb Korowód jest naszą pasją!!! 17.07.04, 19:52
        Gość portalu: harcerka napisał(a):
        > ludzie a co to ma wspólnego z harcerskim korowodem
        > Czy w ogóle ktoś widziała z was 15 lipca ten korowód????

Jak to, co ma wspólnego z korowodem?!
        My tu przecież cały czas o korowodzie. Wszyscyśmy widzieliśmy korowód!!!
        Korowód był jak Radni nie zgadzali się na propozycje Pana Prezydenta i jest tu:
        miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,2181929.html
        • Gość: Jakub Re: Korowód jest naszą pasją!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 20:43
          A już myślałem, że napiszesz, my tu przecież cały czas jesteśmy w korowodzie.
          Bo poniekąd to jesteśmy i korowodujemy się, krocząc w wygibasach uciesznych z
          każdym, kto się nawinie. Ale z tamtymi, co piszesz, to też, rzeczywiście, są
          korowody.

Pozdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka