Dodaj do ulubionych

dzieci głodują

09.03.13, 08:42
W/g badań fundacji Maciuś ok. 800tyś. dzieci głoduje. Takie badania można wrzucić do kosza. 67% to dzieci wiejskie. Dlaczego dzieci na wsi głodują? Mieszkałem na wsi. Była krowa, kury, babka chleb piekła. Było masło, jajka, ser. Latem warzywa. Pieniędzy nie było ale nigdy głodny nie byłem. Nie było luksusów, ale do zaspokojenia głodu nie są potrzebne wymyślne potrawy. Jajecznica, zalewajka, chleb z masłem też głód zaspokaja. Nie rozumiem dlaczego dzieci na wsi głodują, może ktoś wyjaśni. Hasło "żywią i bronią" o chłopach nie wzięło się z powietrza. Chłopi od zawsze kraj żywili. A dzisiaj nie potrafią wyżywić własnych dzieci? To wieś żywiła miasta podczas okupacji, świnie były kolczykowane, podobnie i bydło, ale i tak mięso trafiało na stoły. Co się więc stało, że w XXI w. gdzie kraj nie jest nękany wojną dzieci na wsi głodują? A może to chwyt propagandowy fundacji, by wpływało więcej pieniędzy? Otrzymuję co miesiąc blankiety by wpłacać pieniądze I ostatnie pytanie. Po co fundacji rzecznik prasowy, nie może informacji udzielać szef ( szefowa) fundacji?
Obserwuj wątek
    • agnostyk11 Re: dzieci głodują 09.03.13, 15:12
      Fundacja Macius to fundacja. Wiec? Ile nakłamie to jej sie wydaje, że więcej dostanie. Nie "fundacja" a jej beneficjenci.
      Pytanie do dzieci czy jadły w domu , przed pójsciem do szkoły, śniadanie jest manipulacją. Wiele dzieci rano nie ma apetytu, wiele dzieci rano nie znajdyje czasu na "jedzenie śniadania", wiele dzieci dostaje w "ramach" sniadania kanapki "do szkoły". Ja wielokrotnie te kanapki widziałem leżące pod domem gdyż dzieci nie zawsze są głodne i po prostu je wyrzucają. Rzeczywiscie głodnych, ze względu na biedę, dzieci nie widziałem bo gdybym widział to nakarmiłbym bez watpienia.
      • lumpior Re: dzieci głodują 09.03.13, 15:36
        A najlepsze wina sa pite ze złotych kielichów.
      • Gość: Fix Re: dzieci głodują IP: *.kielce.vectranet.pl 09.03.13, 15:45
        Gdyby podobną ankietę przeprowadzć wśród urzędników, to też pewnie by wyszło, że połowa głoduje. Rano niewiele osób zjada obfite śniadanie. Zwykle kawa albo i nic i dopiero śniadanie w pracy ok.10-11 Nie każdy ma apetyt po wstaniu z łóżka, a tym bardziej kiedy się spieszy do pracy czy szkoły. Ale taki system badań służy propagandzie jaka ta Polska biedna. Tylko jak wytłumaczyć, że mama podwozi do szkoły to"głodujące" dziecko do samochodem.
        • Gość: smurfmadrala głodujący Niesiołowski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.13, 15:57
          ...POdobno z głodu nie szczawiem się dorodnie wypasił,
          bo nasyp kolejowy zielskiem szaleju porastał.
          • Gość: gość Re: głodujący Niesiołowski... IP: *.kielce.vectranet.pl 09.03.13, 16:07
            Dowcipas spod budki z piwem.
            • Gość: smurfmadrala Re: głodujący Niesiołowski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.13, 16:41
              Gość portalu: gość napisał(a):
              > Dowcipas spod budki z piwem.

Dzwoni Palikot do Biedronia.
              -Halo, gdzie jesteś?
              -W Kaliszu, a ty?
              -Na Grodzkiej.
              • Gość: mania Re: głodujący Niesiołowski... IP: *.kielce.vectranet.pl 09.03.13, 17:23
                Smerf chyba też głoduje, bo wypisuje takie głupoty jakby miał halucynacje.
                • Gość: smurfmadrala Re: głodujący Niesiołowski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.13, 21:50
                  www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13533183,Baner_przy_slynnym_salonie_samochodowym___Panie_Niesiolowski_.html
                  Dobrzy ludzie organizują dożywianie wychudzonego platformersa sejmowego.
                  Jak Polak głodny to zły- strasznie niedożywiony jest Niesiołom syczy jak jadowity wąż.
                  widać , że chłop dobry jest, tylko z głodu tak zemści.
                  Pensje ze dwadzieścia koła pewnie biedakom rozdaje i nie dojada.
                  • Gość: mania Re: głodujący Niesiołowski... IP: *.kielce.vectranet.pl 09.03.13, 21:58
                    Wątek jest o dzieciach a ten o szczawiu. Uważaj bo sr...ki dostaiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka