Dodaj do ulubionych

Kupiecki & Musiał i TVN

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 13:41
info.onet.pl/959120,12,item.html
zapraszam do obejrzenia działalnosci w/w spoleczki

jutro w programie UWAGA o 19.45

Obserwuj wątek
    • wojciech.domagala nie mogę tego otworzyć (?!) 03.08.04, 15:35
      nie mogę tego otworzyć (?!)
      • Gość: Jakub Re: nie mogę tego otworzyć (?!) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 15:42
        Spróbuj kręcić w przeciwną stronę.

Nie idzie? Poradź się żony. Kobiety dobrze otwierają słoiki.
    • Gość: Jakub Re: Kupiecki & Musiał i TVN IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 15:50
      Oglądamy.
      Ciekawe, że tak wielu prokuratorów i sędziów upiera się, że na wiele
      przestępstw, w tym ich własnych, nie ma "paragrafów". A jednak są "paragrafy" i
      na prokuratorów fałszywie oskarżających albo umarzających sprawy, są i na
      sędziów przestępczo orzekających.
    • Gość: Jakub Ktoś ostro rozgrywa - parasol polityczny - SLD? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 18:12
      Informacja o psychiatrach kieleckich została wycofana z serwisu ONETU. Takie
      rzeczy się nie zdarzają. A jednak! Usunięto nawet tytuł ze spisu newsów.
      Usunięto także cały wątek komentarzy (92 szt.) do tego newsu z forum ONETU.
      Niesłychane! Odnalazłem tylko zagubiony przez redakcję pojedyńczy wpis na forum.
      Może to zwykła awaria, akurat tego newsa!, a może nie.
      Mam brzydki zwyczaj sporządzania kopii i dodatkowo (na wypadek ataku:)) jeszcze
      raz to sobie kopiuję (nie powiem gdzie :)). Proszę oto ten news, do
      przeczytania którego zachęcał poseł Nowak:

"ONET/ TVN /2004-08-03 09:13:00

Chorobę psychiczną kupię od zaraz!

Dwóch lekarzy ze szpitala psychiatrycznego w Kielcach wystawiało przestępcom -
      nawet za kilkaset złotych - fałszywe karty choroby. Reporterowi UWAGI! udało
      się zdobyć takie lewe papiery.

Przestępcy bardzo często korzystają z usług skorumpowanych lekarzy. Proszący o
      anonimowość lekarz psychiatra opowiedział UWADZE! jak zaczyna się
      gromadzenie „lewej” dokumentacji medycznej.

"Pacjent musi zacząć chodzić do lekarza, bywać w szpitalu, to będzie tworzyło
      dokumentację" – mówi lekarz. – Na jej podstawie mogą być wystawiane
      zaświadczenia dowolnej treści.

Mimo że są to tylko zwolnienia lekarskie, orzekające chwilową niezdolność do
      pracy, sądy przyjmują je jako dowód, że ktoś nie może uczestniczyć w rozprawie.

Zobacz sensacyjny materiał UWAGI! TVN. [tu był dostęp do filmiku z prowokacji
      dziennikarskiej. - dopisek Jakuba]

Bogdan K. 14 lat temu śmiertelnie pobił swoją konkubinę. Sąd nie miał
      wątpliwości – skazał go na pięć lat więzienia. Ale zabójca nigdy tam nie
      trafił, bo dwóch kieleckich lekarzy stwierdziło, że pobyt za kratkami byłby dla
      niego niekorzystny.

"Jeśli opinia nie budziła żadnych formalnych zastrzeżeń, to dla sądu była ona
      wiarygodna" – twierdzi Małgorzata Wasylczuk, sędzia wizytator z Sądu Okręgowego
      w Warszawie.

Bogdna K. badało kilkunastu lekarzy. Zdaniem większości, przestępca spokojnie
      mógł odbywać karę. Jednak sąd wziął pod uwagę opinie psychiatrów z kieleckiego
      szpitala w tym kierownika i ordynatora. Jak się później okazało, dobrze znali
      się z Bogdanem K.

Mimo ewidentnego dowodu, jakim jest nagranie na ukrytej kamerze, sędzia
      wizytator stwierdziła, że nie może obiecać wszczęcia postępowania, bo… nie jest
      prokuratorem. A przecież sąd ma obowiązek powiadomić prokuraturę o popełnieniu
      przestępstwa.

Profesor prawa, Jan Widacki, powiedział, że jeśli sąd tego nie czyni, można go
      podejrzewać nawet o przestępstwo poplecznictwa.

Kieleccy psychiatrzy pomogli także uniknąć kary 3,5 roku więzienia znanemu
      policji paserowi samochodów. Sławomir K. został skazany, ale dzięki „lewym”
      zaświadczeniom sąd aż ośmiokrotnie udzielił mu przerwy w odbywaniu kary. Z
      ostatniej przerwy nie wrócił, teraz jest ścigany listem gończym…..

Więcej na ten temat w środę w programie UWAGA! TVN o 19.45. "

FORUM ONET:
      info.onet.pl/1,15,11,7041400,20988470,1134545,forum.html
      Kupię chorobę psychiczną

Przez taki HANDEL wielu chorych ma problemy z rętą i ZUSem. Ci sami lekarze są
      orzecznikami.Ktoś naprawdę chory dałby raczej ogłoszenie: Sprzedam chorobę
      psychiczną.

ceramiczka, 2004-08-03 13:28

Komentowany artykuł: Wszystkie dyskusje
      Chorobę psychiczną kupię od zaraz! [92]

• Gość: Jakub Reportaż w TVN środa 19:45 psychiatra z Kielc IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 22:27
      Re: Kupiecki & Musiał i TVN

Dzisiaj wieczorem w TVN zapowiedzieli ten awizowany przez posła Nowaka reportaż
      z załatwiania opinii psychiatrycznych za łapówkę. Kielce wraz z Morawicą staną
      się słynne ... Nie przegapcie tego momentu, jak znany w Kielcach psychiatra
      bierze 200 zł. za wystawienie fałszywej opinii psychiatrycznej. Musi być
      wariatem, bo takie opinie chodzą teraz po 300. :)

• Gość: Jakub ONET znowu daje zapowiedź reportażu IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 10:12
      ONET znowu daje zapowiedź reportażu o psychiatrze kieleckim, tym razem na 1-
      szej stronie!

info.onet.pl/959605,11,item.html
      Reportaż nada dzisiaj TVN o 19:45.
      • Gość: Jakub Re: ONET znowu daje zapowiedź reportażu IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 10:21
        uwaga.onet.pl/
        Reporter UWAGI! ukrytą kamerą nagrał kupno „lewego” zaświadczenia o chorobie
        psychicznej. Pomimo dowodu winy lekarza ani sąd, ani władze szpitala nie chcą
        zająć się sprawą.
        UWAGA! udowodniła, że u jednego z kieleckich psychiatrów, Tadeusza S., można za
        niewielkie pieniądze kupić zaświadczenie o zaburzeniach psychicznych. Reporter
        kupił takie za 200 zł, aby odroczyć rzekome przesłuchanie w sądzie.

- Napiszę panu, że się pan leczy z powodu zespołu… jakiegoś tam… nasilonego
        zespołu lękowego… z komponentą depresyjną… o! coś takiego – wymyślał na
        poczekaniu psychiatra Tadeusz S. – Dopiszę też, że kuracja rozpoczęła się,
        miesiąc temu i nie powinien pan uczestniczyć w przesłuchaniu.

Ten sam lekarz wystawiał zaświadczenia Bogdanowi K., który 14 lat temu
        śmiertelnie pobił swoją konkubinę. Opinie lekarskie stwierdzały, że pobyt za
        kratkami Bogdana K. byłby dla niego niekorzystny. Sąd nie miał wątpliwości co
        do winy mężczyzny i skazał go na pięć lat więzienia. Jednak zabójca nigdy tam
        nie trafił – zasłaniał się zaświadczeniami i opiniami lekarskimi. Bogdana K.
        badało kilkunastu lekarzy. Zdaniem większości, przestępca spokojnie mógł
        odbywać karę. Jednak sąd wziął pod uwagę opinie psychiatrów z kieleckiego
        szpitala, którzy, jak się później okazało, znali go jako pacjenta.

Jaki będzie finał tej bulwersującej sprawy? Czy prokuratura zainteresuje się
        dziennikarskimi dowodami na nieuczciwość lekarza?

• Gość: Jakub Nie wygłupiajcie się i oglądajcie TVN 18:45 IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 16:33
      info.onet.pl/959605,11,item.html
      Reportaż o psychiatrze kieleckim, opowieść o jego przestępstwach, domaganie się
      sprawiedliwości.
    • Gość: Jakub Oczywiście, pomyliłem się. 19:45 IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 18:51
      • Gość: Ania Re: Oczywiście, pomyliłem się. 19:45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:27
        Jesli o 19.40 zacznie sie burza i TVN zniknie z ekranu mojego telewizora (jak
        to zwykle w czasie bywa burzy), pomysle, ze macki psychiatrow siegaja dalej niz
        myslalam:))))
        • Gość: Ania Re: Oczywiście, pomyliłem się. 19:45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:27
          .. w czasie burzy bywa... chcialam napisac:)
          • Gość: Jakub Re: Oczywiście, pomyliłem się. 19:45 IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 19:38
            To możliwe, że 'umią' wywoływać nawet burze. Ale nie wiem, bo ja tu tylko robię
            za propagandystę. :)
            • Gość: Ania Re: Oczywiście, pomyliłem się. 19:45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:09
              Burza jest teraz. Jednak nie maja dobrych ukladow na gorze. Te psychiatry,
              znaczy:))).Ale przyszlo mi do glowy, ze psychiatria dziwna nauka jest... O
              psychologii nie wspomne.
              • Gość: Jakub Re: Oczywiście, pomyliłem się. 19:45 IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 20:48
                Mnie nic nie przychodzi do głowy. Co tylko tu napisałem, to zaraz wymazałem.
                Dla jednych psychiatria jest nauką, a dla innych praktyką. I to wszystko.
                Jedynym naprawdę skutecznym lekiem stosowanym w psychiatrii jest lewatywa,
                której takie zastosowanie odkryto w c. i k. Austrii (podaję za podręcznikiem
                Jaroslava Haśka).
    • Gość: Ania Re: Kupiecki & Musiał i TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:31
      Panie Posle, czy mozna jawnie i otwarcie podac nazwiska psychiatrow, ktorzy
      wspieraja prawdziwych przestepcow? Na szczescie (bo to znaczy,ze nie zetknelam
      sie z tymi pseudolekarzami), nie moge rozszyfrowac Tadeusza S.
      • Gość: Jakub Re: Kupiecki & Musiał i TVN IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 20:39
        Wydaje mi się, że może to być pomyłka. W zapowiedziach na Onecie było Tadeusz
        S., a w reportażu TVN usłyszałem K. Poseł Nowak podaje takie nazwisko na K -
        Kupiecki. Ale, czy to jest to, to nie wiem.
        • Gość: Ania Re: Kupiecki & Musiał i TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:39
          To nie byla chyba pomylka. Posel chcial uniknac procesu. Czy nazwisko tego
          lekarza to Sekrecki????
          • Gość: Jakub Re: Kupiecki & Musiał i TVN IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 21:51
            Ja nie wiem. Ale poseł Nowak zapewne tu się niedługo zjawi, najpóźniej jutro.
      • Gość: posel nowak prosze o kontakt IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 05.08.04, 12:03
        Osoby wobec ktorych w prokuraturze NOWA HUTA toczy sie postepowanie karne o
        wystawianie opinii psychiatrycznych to:

Kupiecki
        Musial
        Plutecki
        Sekrecki
        Eder

Ci ostatni to lekarze tzw pierwszego kontaktu- do wystawiania historii choroby,
        pierwszych dwoch do biegli dizlajacy na zlecenie sadu, ktorzy bezkrytycznie
        kupuja lewe historie chorób. To od nich ostatecznie zalezy czy ktos pojdzie
        siedziec

Jest ich znacznie wiecej

prosze zglosic sie z pani historia do mnie- tel 602 264159
    • Gość: Jakub Dzisiaj, czwartek, TVN 19:45 dokończenie reportażu IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 18:53
      Oglądajcie. Obraz mocniej uzmysławia istotę i grozę tych przestępstw
      psychiatrycznych.

Przestępcy, chronieni przed wymiarem sprawiedliwości przez lekarzy-psychiatrów,
      nadal zabijają, napadają, rabują, kradną, oszukują itd. Gdyby nie przestępczy
      psychiatrzy byłoby o wiele mniej przestępstw; byłoby bezpieczniej.
      • Gość: posel nowak Oj, bardzo plytko poszli... IP: *.ruciane-nida.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 15:52
        Ta prowokacja to jedna wielka kpina a nie jakis mocny dowod na Sekreckiego.
        Gdyby ta "dziennikarzyna" choć raz wyraznie powiedziała, ze jest zdrowy jak
        kon, ze mu nic nie dolega, ze potrzebuje tylko takie...lewe zwolnienie.

Mogł ich pociagnac za jezyk, zapytac czy inni, np biegli psychiatrzy pozniej
        tez wystawia taka sama opinie - bez badania,itd?

Zreszta ten prowokator troche udawał "jakiegos takiego", co teraz zapewne
        wykorzysta kazda papuga.

Nie wydaje mi sie aby udowodnienie mu zamiaru wystawienia dokumentu
        poswiadczajacego nieprawde poszło latwo.

Na koniec!

Ci chłopcy i cała ta UWAGA, to megakłamczychy. Powiedzieli, ze nikt nie
        zainteresował sie tą sprawa, nie zlozył zawiadomienia, ze nie ma postępowania
        karnego.

To potworne i świadome kłamstwo. TVN bezczelnie oszukał widzów.

Od ponad miesiaca PR NOWA HUTA prowadzi postępowanie karne w sprawie
        5 psychiatrow. Dotyczy ono 4 opinii, w tym tych z programu.

Sprawa "lapowki" Sekreckiego została przekazana jeszcze przed pierwsza emisja
        UWAGI przez PA w Krakowie do PR NOWA HUTA

Chlopcy bardzo dobrzez znali to postępowanie. Do PR NOWA HUTA maja z ul.Dąbka,
        na Rybitwach 5 minut jazdy- mogli tam jechac, Moze nawet tam byli.

Dlaczego więc twierdzili, ze nic sie nie robi, dalczego kłamali, ze nie ma
        postępowania? Nie powiedzieli, bo wtedy ryplo by sie, ze nie wiele zrobili, ze
        to nie ich sukces, ze dostali gotowca

Jezeli ktoś przed emisją pokazałby mi na 10 sekund zapis wideo, nastepnie go
        zabrał, tez bym nie złożył zawiadomienia.

Taki na szybko i krotko pokazany "dowod" nie wystracza aby złożyć zawiadomienie

Ja to zrobilem jeszcze przed terminem, ale ja uzyłem wydrukowanego tekstu ze
        strony TVN UWAGA. To byl pisany dokument ze ztrony WWW, a wiec nie mozna było
        sie go wyprzec.

Przestrzegam przed składaniem zawiadomien na "oko lub gebe" jak to sobie
        zyczy "wg mnie głupawy dziennikarz"

Poza tym chlopcy lubia kraść tematy. Przyjechali do Kielc, bo wszystko mieli na
        talerzu. Ich praca to jedynie nagranie Sekreckiego, ktore wg mnie jako dowód
        nadaje sie do sracza.

Panie Burstyn- póki co to pan spieprzył sprawe!

My zyjemy w tym regionie, i jak masz pan odwalać takie knoty, to sie pan nie
        pokazuj tutaj wiecej.

Swoim programem spowodował pan jedynie tyle, ze towarzystwo sie bardziej okopie.

Jezeli to coś pomorze, to bedzie to tylko taki efekt, ze PR Nowa Huta zabierze
        sie solidnie za archiwa kieleckich psychiatrów
        • Gość: Jakub Re: Oj, bardzo plytko poszli... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 16:13
          Dziennikarze zawsze idą na gotowca. Oni tylko wykorzystują rozpracowaną i
          podaną przez kogoś sprawę, przykrawając ją do linii programowej swojego
          pracodawcy.

Ważne jest nagłośnienie, pobudzenie opinii społecznej do nacisku na władze. I
          to zrobili.

Oni tak robią program, żeby nie siedzieć potem całymi dniami w prokuraturze i w
          sądach. Tylko sygnalizują, zaznaczają problem (nie zawsze właściwie, ale zawsze
          w zgodzie z linią polityczną swojej firmy). Nie chcą zatrzymywać się dłużej nad
          jedną sprawą, bo robią 7 reportaży w tygodniu. Oni nie muszą rozwiązać sprawy,
          ale oni muszą zapewnić 7 reportaży w tygodniu, które przyciągną widzów do ich
          TV.

Pytaniem jest, co przekazali do prokuratury oprócz tych kilku minut filmu,
          które widzieliśmy. Mają zapewne więcej nagrane, bo tak to wynika z logiki
          przedstawionych scen. Być może istotne dla sprawy stwierdzenia padają we
          wstępnej partii filmu, który nie był emitowany, we wstępnej rozmowie
          rozpoznawczej "o co chodzi".
          • Gość: posel nowak Re: Oj, bardzo plytko poszli... IP: *.ruciane-nida.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 20:09
            Ale zgodzi sie pan, ze klamac nie musieli...

Twierdzenie, ze nikt nic nie zrobił jest ochydne.

Juz wielekrotnie probowali naciagnac kilka redakcji w Kielcach

Nadto, jezeli maja zrobic cos zle i sprawa ma nie wyjść, to niech lepiej tego
            nie robia.
            • Gość: Jakub Re: Oj, bardzo plytko poszli... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 21:46
              Zgodzę się. To taki fach, zasadza się na oszustwie. Przecież znamy te telewizje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka