u45 22.08.13, 13:09 Toż to wspaniały sukces policji! Od razu poczułem się bezpieczniej, gdy się dowiedziałem że tacy groźni bandyci trafią przed oblicze sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Komputery z pirackimi programami. Milion złot IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.13, 16:42 A na czym sie mieli nauczyć... Zarobili by i kupili oryginalne oprogramowanie, a tak już nie kupią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: Komputery z pirackimi programami. Milion złot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 18:09 A co to jest milion? Pół metra bieżącego autostrady zielono-wyspiarskiej lub ćwierć dobudówki jakiejś rezydencji ZUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nielegalne programy a działalność gospodarcza IP: *.blue.kundencontroller.de 23.08.13, 14:42 Jeśli faktycznie świadczyli usługi projektowe i zarabiali na tym to musieli mieć świadomość wpadki. Z drugiej strony cena programów jest dla młodych i przedsiębiorczych legalną zaporą. Powinni zsumować ich dochody z okresu świadczenia usług i przywalić karę a nie trąbić firma straciła miliony a jak firmy rąbią państwowe pieniądze i zarabiają miliony na granicy prawa lub poza nią to wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Komputery z pirackimi programami. Milion złot IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.13, 18:12 Jak to "producenci oprogramowania stracili"? Ktoś im coś ukradł? Wyniósł im coś z firmy? Zniszczył im coś? "Producenci oprogramowania nie zarobili" a nie "stracili", bo to dla nich żadna strata. Ci goście i tak by tych programów nie kupili, dalej by te kopie leżały w tłoczni na matrycy, a wygenerowane przez algorytm klucze aktywacyjne po prostu nie zostałyby wydrukowane. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtomaszxx Komputery z pirackimi programami. Milion złotyc... 25.08.13, 01:31 Takie tępaki tylko pracują w tym mieście. Skrajne zachowania+skrajna głupota+głupi ludzie=jestem zwyrodnialcem bo jestem młodym wizjonerem w świecie technologi. Tylko w tym mieście są tacy którzy sami przyjdą szukając pomocy,a następnie taka gnida skorzysta z pociotka i cie sprzeda. HONOR co to takiego... wole pieniądze w kieszeni. Biznesmeni,towar dostać,sprzedać konstruktora,nie wydać złotówki i podziękować kryminałem.Bohaterzy wirtualnych newsów. Tylko Ciekawe który z tych ludzi Prawa sam z siebie poświecił tysiące godzin i setki nocy aby zrozumieć,potem łączyć wiele dziedzin nauki.Mój czas+rozległe pasje,a oddaje otoczeniu nowe technologie = łatwiejsze życie. A do tematu: Nie jest się piratem posiadając pobrane oprogramowanie. Nie można od podstaw stworzyć gotowej elektroniki itd. jak się nie zna wszystkich poj. części,złożoności zespołów komponentów jak i setek programów które dopełniają całość. Lepiej młodego człowieka obsmarować tylko dlatego bo znalazł w sobie Pasję. Odpowiedz Link Zgłoś