Dodaj do ulubionych

Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl...

04.10.13, 11:03
Świętokrzyskie ma pecha do polityków, sama beznadzieja. W PO jak widać, kompromitacja (chociaż są jednostki na poziomie jak Artur Gierada), ciągle się żrą, żadnej wyrazistej osoby. PiS to już w ogóle upadek, Zuba z Lipcem, specjaliści od kompromitujących konferencji prasowych i pisowskiej propagandy. Do tego Piękny Tomek to wiadomo, reklamować nie trzeba, ciekawe kiedy ostatnio był w województwie w którym go wybrano i co o nim wie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pisior Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.30.41.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 11:12
      Pozdrowienia dla Pani dr M.Marczewskiej.Proszę się trzymać i mieć w nosie tego megalomana.
    • karol54 Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 11:18
      cytat z gazety
      Grzegorz Świercz pracował w tej placówce jako lekarz ginekolog - położnik. Zarzucił neonatologowi Anna Kondale-Chojnackiej oraz ginekologowi Dariuszowi Kołodziejskiemu, że go zniesławili - co najmniej od lipca 2011 roku, pomawiając go i sugerując, że jest osobą arogancką, konfliktową, nadpobudliwą, agresywną, zajmuje się składaniem donosów, dopuszcza się gróźb karalnych.

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,14017503,Sad_uniewinnil_lekarzy__Wicemarszalek_nie_znieslawiony.html#ixzz2gk8EbzGm
      • Gość: krakus Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.30.41.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 11:40
        Szanowna Pani Marzeno walka idealistki z mitomanem jest niezwykle trudna. Trzymam za Panią kciuki.
        • Gość: obserwator Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: 46.115.113.* 04.10.13, 21:20
          im są potrzebne kokoty a nie idealistki
          • Gość: Mrówkojad Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.13, 07:53
            Jest tu parę wypowiedzi o idealiźmie dr Marczewskiej. Być może jest szczerą idealistką. I Wanda Wasilewska była taką i "Biała Wdowa jest. I czego to ma dowodzić?
            Natomiast niesłychana wręcz głupota, niedokształcenie i podły charakter dr Marczewskiej mogą być obserwowane codziennie. Tak więc bufon Świercz ma zupełną rację!
            • Gość: jasiek1 Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 13:08
              1."Gdy osądzasz innych - nie pokazujesz jakimi oni są - pokazujesz samego siebie." [Wayne Dyer]
              2. Identycznie jak w sentencji pow. samego siebie pokazuje także określony przez Ciebie ( w poście)"bufon Świercz".
              3. "(...) niesłychana wręcz (...) mogą być obserwowane codziennie" - ciekawe (przez kogo i w jakich okolicznościach) ... , przy zakupie prasy w Kiosku, w osiedlowym sklepiku, przez sąsiadów, przez lunetę z okna bloku stojącego naprzeciwko, "pluskwę" w mieszkaniu - zachodzę w głowę, a tu odpowiedź jest prosta i nasuwa się sama ...
              • Gość: x Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 05.10.13, 21:37
                w tych samych okolicznościach w których robi tak wiele dobrego
        • Gość: Bez znaczenia Temat ten jest bez znaczenia dla większości IP: 213.77.117.* 05.10.13, 15:57
          Temat ten jest bez znaczenia dla większości społeczeństwa. Bajka z cyklu: "na złość babci odmrożę sobie uszy!". I tyle wielkiego HALO.
      • Gość: ciekawe Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 11:50
        Jeżeli usłyszał bym taki tekst do kobiety to napewno gośc dostałby w beret...
    • ankylozaur Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 11:31
      Jak zwykle - u kogoś wytykać słomkę nie widząc belki we własnym oku (parafraza biblijna). Z tego co wiem to dr Marczewska jest albo za chwilę będzie miała habilitację a to czego jestem pewien to to, że zrobiła więcej dla regionu niż ten świński karierowicz. Jak cham pracował w szpitalu w godzinach urzędowania w marszałkowskim to było dobrze. Słoma z butów wystaje na każdym kroku.
      • Gość: cotakiego Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 19:05
        A co konkretnie zrobiła Pani Marczewska?
        • Gość: ala Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 20:20
          Ja pierd... To niech ona o nim powie, że jest cepem (albo jakoś bardziej wyszukanie) i zobaczymy czy facet uniesie się honorem i zrezygnuje z jakiejkolwiek funkcji.
          • Gość: s Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 20:39
            No właśnie, jest takie słowo. Honor.
    • Gość: Gnacki Skandaliczny brak wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 11:35
      Kiedyś Wicewojewoda Kielecki grubymi słowami obraził na konferencji prasowej dziennikarkę GW. Na szczęście został zdymisjonowany. Mam nadzieję, że partyjni koledzy Wicemarszałka również pozwolą mu na dłuższy urlop od polityki.
      Nikogo nie można traktować w ten sposób, jak to robi Wicemarszałek. Skandaliczny brak wychowania. Arogancja. Jak ja mam głosować na kieleckie PO, skoro są tam tacy ludzie?
    • bossmieciu Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 11:38
      Wystarczy spojrzeć na Świercza ... Wzrok typu "tęsknota za rozumem", wszystko tłumaczy. Tylko czemu taki ktoś piastuje takie stanowisko w województwie? To nie jest problem wewnątrzpartyjny, ze świerczem jest problem ogólnopolski. Najwyższy czas, żeby zakończył polityczną karierę.
      • Gość: kruk Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.ip.netia.com.pl 04.10.13, 12:00
        Z tego co można przeczytać w artykule i na forum, to kawał chama jest z tego Świercza,
        i Platforma to toleruje, gratulacje !!!
        • Gość: tiaaa Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 12:13
          Pod koniec grudnia rozmawiałem z wicemarszałkiem Grzegorzem Świerczem o problemach szpitali prowadzonych przez samorząd województwa. Przez dobrych kilka minut, w przerwie obrad sejmiku, przekonywał mnie o konieczności zmian, aby dłużej nie marnować publicznych pieniędzy. Trzy razy pytałem go, czy będą łączone szpitale. I trzy razy słyszałem, że dziecięcy z Czerwoną Górą to kwestia najbliższych miesięcy, a połączenie ich z wojewódzkim na Czarnowie to dalsza perspektywa.

Taka też wypowiedź wicemarszałka znalazła się w poświęconym łączeniu szpitali czwartkowym artykule w "Gazecie", którego główną autorką była Angelina Kosiek. Wniosłem do niego tylko dwa zdania, więc podpisałem się skrótem. W czwartkowy wieczór na forum portalu kielce.gazeta.pl wicemarszałek Świercz zamieścił pod tym artykułem komentarz, w którym ani słowem nie odniósł się do opisywanego problemu. Obraził za to moją redakcyjną koleżankę. Zarzucił jej bowiem, że powołując się na niego, "łże jak zwierzątko z jej ulubionej rasy golden collie".
          Wczoraj w południe przed noworocznym spotkaniem władz województwa z dziennikarzami usiłowałem mu wytłumaczyć, że to co najmniej niegrzeczne. Bezskutecznie. Usłyszałem przy okazji, że powiedział mi na temat szpitali to, co powiedział, bo myślał, że to rozmowa "między przekupami". Przyznam, że mnie zamurowało, bo ani ja za przekupę się nie uważam, ani do głowy by mi nie przyszło, że przekupą może być wicemarszałek województwa. I w dodatku nie myślałem, że tak poważny problem, jak łączenie szpitali, to dobry temat na rozmowę między przekupami.

Po południu wicemarszałek zamieścił kolejny komentarz na internetowym forum. Przyznaje w nim, że o szpitalach zamienił ze mną kilka zdań, ale nie został poinformowany o zamiarze ich publikacji, a forma kontaktu odbiegała od wyznawanych przez niego standardów. "Kategorycznie" stwierdził też, że przytoczone w artykule zdania nie odzwierciedlają jego "rzeczywistych poglądów na problem" i nie autoryzował ich. Przypomnę w tym miejscu wicemarszałkowi, że autoryzacja nie jest obowiązkiem dziennikarza, jeśli jego rozmówca o to nie wystąpi. On o autoryzację do mnie się nie zwracał.

Jakie to standardy wicemarszałek wyznaje i jakie ma rzeczywiste poglądy na problem? Co do tych pierwszych, to na pewno nadmiarem kultury nie grzeszy. Nie stać go bowiem było, żeby choć jednym słowem przeprosić Angelinę Kosiek za obraźliwe słowa pod jej adresem. Chyba znów zapomniał, że jest wicemarszałkiem województwa.

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,13146041,Tydzien_z_glowy__Wicemarszalek_to__czy_przekupa.html#TRrelSST#ixzz2gkMZ1lV9
        • Gość: pisior Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.30.41.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 12:27
          Pani poseł swoją wypowiedzią wsadziła do jednego worka idealistkę z materialistą i proponuje rozmawiać.To nie jest śmieszne to jest tragiczne.Na poziomie tego pana nie da się rozmawiać.
          • Gość: gość Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: 46.115.85.* 04.10.13, 17:16
            A ileż to osób już zdeptało chamstwo z PO z tego powodu, że pasjonowała ich praca, to poprostu następna, która nie mieści się w standardach PEŁOBYWATELI.
      • Gość: po wiec Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.30.41.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 12:08
        Czy to męski szowinizm, mizoginia czy zwykłe chamstwo?Co na to żona tego Pana?
        • Gość: scyzor Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 13:34
          Ja myślę, że to po prostu tylko i aż zwykłe chamstwo. Ordynarny, prostacki burak...
        • Gość: :-) Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 19:21
          Co na to mąż tej Pani?
    • erazm0 Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 12:26
      A ja się pytam?Dlaczego w Świętokrzyskim miało być inaczej,skoro zwykłe chamstwo opanowało cały kraj.
      • Gość: krakus Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.30.41.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 12:30
        Chamstwo trzeba tępić drogi Panie.
    • r_z Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 15:39
      Szacunek dla p. Marzeny Marczewskiej, którą już od dłuższego czasu postrzegam jako jedną z nielicznych sensownych (i na poziomie) osób w kieleckim światku politycznym. O p. Świerczu nie muszę się wypowiadać, bo sam sobie wystawia świadectwo (zresztą nie po raz pierwszy).
      • Gość: widz Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 16:00
        Marszałek jest gorszy od Palikota.Damski bokser
      • Gość: Czyli nic nowego Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: 46.115.85.* 04.10.13, 17:07
        Należy tylko ubolewać, że szefowa regionu wprowadziła do sejmiku kategorię z grona ludzi o bardzo niskich prymitywnych pobudkach - Świercz, Marcinkowski, Lewandowska/Marcinkowska. Wierzyć się nie chce, że światek takich wartości rozwinął skrzydła i zdominował PO. Pani dr Marczewska jest rzadką jakością w polityce wogóle, a dla PO powinna być pierwszoplanową twarzą, jest autorytetem osobowym, zawodowym, nie wyrosła z politycznych brudów na scenie zawodowej i społecznej. Miło sie słucha jej wystąpień i czyta interpelacje bo wie co mówi i czego chce, nie daje się zaszufladkować w chorych schematach, nie zawdzięcza niczego patologii PO, jest świadoma roli, do której wydelegowali ją wyborcy. Jak można pozwolić na odejście takiej osobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: maniek Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 19:16
          Powinna jednak wystąpić z PO i działać na własną rękę. Mając tak szeroką RZESZĘ zwolenników pokaże na co ją stać! HEJ! podobno w platformie jest dopiero od 3 lat. A jakie miała osiągnięcia wcześniej?[/b]
    • Gość: Jakób cała prawda o świerczu! - cytat za 'wyborcawas' IP: 83.1.88.* 04.10.13, 16:24
      forum.gazeta.pl/forum/w,60,130023378,130023378,cala_prawda_o_swierczu_.html
    • Gość: doktór Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.hypnet.pl 04.10.13, 17:33
      A to Qu... menda ,..gorszy niż Niesioł, wstyd dla Kielc i województwa..
      • Gość: smurfmadrala miłośne niePOrozumienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 17:53
        Mowa nienawiści w jatkach wewnątrzpartyjnych platformy miłośnej?
        Dla mnie sprawa jest jasna, dygnitarz tow. Świercz jest uosobieniem, personifikacją
        całej platformy, to zlepek wszystkich cech tej organizacji i jej elektoratu.
        Jeśli szykany, bluzgi i obelgi skierowane były do ciemnogrodu było
        miłośnie, postępowo,racjonalnie, komicznie,
        jeśli przywali Kali Kalemu źle.
        Na czym polega postęp i miłośność wie tylko Kali.
        Kali młody, wykształcony, z dużego miasta.
        • Gość: gość Re: miłośne niePOrozumienia IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.10.13, 18:09
          Pan Świercz niech wraca do Ostrowca skąd mu nogi wyrosły,tam mało takich fachowców a dużo chamskiego intelektu to będzie wśród swoich.
          • Gość: gość Re: miłośne niePOrozumienia IP: 46.115.85.* 04.10.13, 18:35
            I niech zabierze ze sobą ten swój kielecki światek do Ostrowca, może wyborcy spakują ich razem
        • Gość: gosc Re: miłośne niePOrozumienia IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 19:45
          A swoją drogą to dziwne dlaczego Marczewska jest w po i publicznie prowadzi konflikt ze Swierczem też z po? walka o wladze ?.
          • Gość: dokładny Rezygnuje z władzy IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 19:57
            Z artykułu:
            Dotarliśmy do listu, jaki w tej sprawie Marzena Marczewska rozesłała kilka dni temu do członków zarządu regionu Platformy Obywatelskiej.

I zapowiedziała, że na najbliższym zebraniu klubu złoży rezygnację. Tym samym zrezygnuje również z zasiadania w zarządzie regionu partii, do którego wchodzi jako przewodnicząca klubu.

• Gość: ala Głupota IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 20:23
              Nie ma to, jak samemu ustawić się na przegranej pozycji. Rezygnując z funkcji traci na starcie w tym konflikcie.
              • Gość: co? Ke? Re: Głupota IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 22:34
                Pewnie lepiej tkwic w szambie i jeszcze sie dac opluwac!!!
                • Gość: doktor Re: Głupota IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.13, 22:53
                  Pani Marzeno proszę się nie poddawać, na każdego przyjdzie czas, nawet na tego....
                • Gość: ala nie urażając nikogo IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 23:23
                  No jakoś mężczyźni najwidoczniej nie mają z tym problemów, tylko baby takie głupie.
    • galardo Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 20:08
      To się w głowie nie mieści. Człowiek chyba ma problem, bo pomawia innych. Mam nadzieję, że Tusk się tym zajmie. Bo to chyba pierwszy przypadek w polityce krajowej od 45 roku, żeby kolega partyjny tak się wyraził o kobiecie, koleżance z sejmiku. Skandal, skandal, skandal. Tłumaczenie takiego czegoś mocnym charakterem jest nie na miejscu - to nawet nie chamstwo. Takie teksty do kobiety to skur..... Ileż można, jaka arogancja. Wojna z lekarzami, wojna ze Szpakiem, wojna z Solnicą, wojna z Marczewską, wojna z członkami PO, czekam na wojnę z Okłą-Drewnowicz. Pani Poseł takie "elementy" się usuwa z korzeniami. Proszę pamiętać, że jego ambicje są niezaspokojone i skończy dopiero jak będzie na najwyższym stopniu podium. Tusku tnij.
      • Gość: pomawia Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 20:58
        z artykułu wynika że świercz powiedział to marczewskiej w oczy a ona napisała na niego list-to chyba marczewska pomawia świercza? brakuje informacji co podczas rozmowy marczewska odpowiedziała świerczowi. BO CHYBA NIE MILCZAŁA?
        • Gość: percepcja, głupku Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: 83.1.88.* 04.10.13, 21:28
          Jeden z psychopatycznych ataków Świercza był na posiedzeniu ich klubu radnych. Świadek podany przez GW - np. Marcin Ożóg, wiceprzewodniczący sejmiku z PO, który był obecny na spotkaniu klubu.

O innym ataku informowała przewodnicząca Okła - Drewnowicz.

Z artykułu wynika, że jesteś głupkiem albo Świerczem.
          • Gość: sid Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 23:01
            "Jesteś głupkiem albo Świerczem"
            Jedno nie wyklucza chyba drugiego?
        • Gość: smurfmadrala zaczęło się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 21:30
          Nadchodzą dni ponurej prawdy, gniewu społecznego i surowej sprawiedliwości.
          Platfusy polityczne wkrótce będą już tylko syczeć grypserką Niesiołoma,
          na sam koniec pójdą w zaparte.
        • kateriinka Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej 04.10.13, 21:35
          Marczewska jeśli odpowiedziała to byle tępak ( a wypowiedź:" jesteś beznadziejnie głupia" świadczy o tępocie bujnej nieograniczonej i galopującej) nie jest NA PEWNO w stanie zrozumiec jej inteligentnej riposty.Mądra sympatyczna kobieta , która nijak do tej politycznej kloaki nie pasuje...
        • Gość: jasiek Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 23:37
          W cztery oczy?, czytać trzeba uważnie albo ze zrozumieniem <- Nie chciałbym tego komentować, to bardziej osobiste niż merytoryczne sprawy - mówi Marcin Ożóg, wiceprzewodniczący sejmiku z PO, który był obecny na spotkaniu klubu>

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,14719346,Ostre_starcie_w_PO__Wicemarszalek_o_szefowej_klubu_.html#ixzz2gn7ew7x6
      • Gość: filuś "Mania wielkości" ze Świerczem w roli głównej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 22:50
        Tłumaczenie takiego czegoś mocnym charaktere
        > m jest nie na miejscu - to nawet nie chamstwo. Takie teksty do kobiety to skur.
        > .... Ileż można, jaka arogancja. Wojna z lekarzami, wojna ze Szpakiem, wojna z
        > Solnicą, wojna z Marczewską, wojna z członkami PO, czekam na wojnę z Okłą-Drew
        > nowicz. Pani Poseł takie "elementy" się usuwa z korzeniami. Proszę pamiętać, że
        > jego ambicje są niezaspokojone i skończy dopiero jak będzie na najwyższym stop
        > niu podium. Tusku tnij.
        ------------------------------------------------------
        TYlko wcale nie do smiechu :(
    • Gość: Ja Przynajmniej Westfala nam nie sprowadziła IP: *.play-internet.pl 04.10.13, 21:30
      Jw
      • Gość: Wicio Re: Przynajmniej Westfala nam nie sprowadziła IP: *.30.25.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 21:41
        1. Pan Ś. powinien zniknąć z polityki już dawno, ale widocznie Pani wojewoda nadal mu ufa i ciągnie go w górę. To ona jest odpowiedzialna za tego pseudo polityka.
        2. Pani poseł Okła-Drewnowicz jak zwykle umywa rączki, wszak ona jest od uśmiechania i wyjazdów na pielgrzymki i przebieranek przy Bartku. Pani już dziękujemy.
        3. Gdzie jest Artur Gierada i POkolenie z pasją????? Zapała, Wojda, Winiarska - czy Panie zamierzają zareagować, czy jak was bezpośrednio nie dotyczy to macie w nosie? Myślałem, że macie pasję, a tu...lipa trochę.
        4. Pani dr Marczewska - Pani dobrze wie z kim ma Pani do czynienia, proszę tego pana traktować jak powietrze, wprawdzie niezbyt świeże powietrze, ale co zrobić...
        • Gość: obserwator Re: Przynajmniej Westfala nam nie sprowadziła IP: 46.115.113.* 04.10.13, 23:45
          POkolenie z pasją po adaptacji do pełobywatelskiej świetności dawno wylądowało w ochronie zdrowia psychicznego , miejmy nadzieję, że to nie będzie trzecia, bo te same zwiastuny
      • Gość: smurfmadrala Re: Przynajmniej Westfala nam nie sprowadziła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 22:06
        Casus Westfala był pożyteczny pomimo dotkliwych strat finansowych i społecznych,
        afera otworzyła oczy wielu młodym, głuptakom TV-wykształconym, z dużych miast.
        Ilu westfalopodobnych, współczesnych Nikodemów Dyzma kręci lody w sojuszu platformersko-chłopskim?

Czas ponurej prawdy nadchodzi, komornicy jak niezliczone stada sępów już krążą nad zieloną wyspą, dla nich to przyjazne państwo.
        • Gość: Wicio Re: Przynajmniej Westfala nam nie sprowadziła IP: *.205.44.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 22:19
          Co Ty palisz smurfmądrala?
    • Gość: aa Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.susi.pl 04.10.13, 21:51
      Pan Gierada na "poziomie" ???
      CZEGO???
      Widziałem jak ów "pan" zbeształ, PRZY MNIE!!!!!!! swoją żonę na parkingu koło UM!
      ŻENADA!!!

• Gość: Polak Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.13, 22:00
        Dlaczego polityką na szczeblu krajowym i regionalnym zajmują się ludzie tak prymitywni ?
        • Gość: paparazzi Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.hypnet.pl 04.10.13, 22:11
          A co mnie w końcu do qu... nędzy obchodzą relacje damsko-męskie w PO, czy Ruchu Paliknota, czy w innej partii.. to jest temat zastępczy i tyle..tyle chamstwa na co dzień..
          • Gość: kruk Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 05.10.13, 06:55
            a kogo to obchodzi, że Ciebie nie obchodzi !!!!!!
    • liryk25 Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 22:03
      Znam Marzenę Marczewską prywatnie - to kobieta, która zwyczajnie ma klasę. Determinacja, wiedza, błyskotliwość, pasja, humor... długo tak można. Jest pracowita i nie lubi układów, do tego kariera, która jak ktoś właściwie zaznaczył, za chwilę znacząco przyspieszy - to jej największe wady.
      To nie w jej stylu kopać się z osłem - merytorycznie może się spierać i potrafi to robić, ale ze zwykłym chamstwem chyba ma problem - nie wiem czy to wada.

Sporo przed nią. Głos na nią oddany, w jakichkolwiek wyborach, to głos zainwestowany. Skoro uznała, że wycofanie się, to najlepszy wybór, należy to uszanować, bo wie co robi.
    • inkwizytorstarszy Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej kl... 04.10.13, 22:30
      Czyżby Panie postanowiły mówić sobie prawdę...?
      • Gość: Wicio Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.31.98.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.13, 09:00
        Świercz pewnie czyta forum i sobie myśli "to spisek Marczewskiej, napiszę donos".
        • Gość: harry Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 09:10
          1. Niby dlaczego Świercz miałby inaczej zwracać się do Marczewskiej w prowadzonym
          dyskursie politycznym?
          - Widocznie człowiek ten nie potrafi inaczej. Albo zwracając się w ten sposób, wznosi się
          na najwyższy, dostępny sobie poziom.

2. Niby dlaczego tego rodzaju dyskurs wewnątrzpartyjny może mieć miejsce w PO?
          - Bo Tusk publicznie deklarował, że PO to partia miłości i prawdy. No to mówią sobie
          prawdę. Również prawdę o sobie. Ludzie nawzajem się miłujący zawsze mówią sobie
          tylko prawdę.

3. O czym taki dyskurs wewnątrzpartyjny w PO świadczy?
          - O tym, że tworzą ją ludzie doskonale się znający. Znajomość ta - jak jednoznacznie
          wynika ze słów niejakiego Świercza - ma nawet charakter wręcz anatomiczny. Tak
          doskonała,wzajemna znajomość członków tej partii, rządzącej przecież już 7 rok z
          samymi sukcesami w Polsce dobrze Polakom rokuje. Nic gorszego bowiem gdy krajem
          czy choćby województwem rządzi ekipa przypadkowych, a nawet nieznanych sobie ludzi.
          Tu bynajmniej na szczęście nie mamy do czynienia z takim przypadkiem.

4. Dlaczego nikt z partyjnych szefów niejakiego Świercza dotąd stanowczo nie zareagował?
          - Dlatego, że Świercz mógłby w ten sam sposób zwrócić się do tych szefów. Tym
          bardziej, że w świętokrzyskiej PO szefem wszystkich szefów też jest kobieta. Te kobiety
          z PO lubią szefować, na co dzień widać to w mediach. Nie lubią natomiast - co
          zrozumiałe- by tak się do nich zwracano. Z tych powodów choćby znane rozmowy na
          cmentarzach czy stacjach benzynowych prowadzili wyłącznie jacyś szefowie z PO, a nie
          szefowe. Przepraszam, wyjątkiem była niejaka posłanka Sawicka. Ale za to jak autorski
          był to wyjątek.

5. Co jeszcze dobrego wróży Polakom taki partyjny dyskurs jak ten pomiędzy
          Świerczem a Marczewską?
          - Wróży bardzo wiele. Należy jedynie w każdej wsi i każdej gminie czy województwie
          powierzać władzę jedynie ludziom miłującym innych i siebie nawzajem. Tak jak Świercz
          i Marczewska. I mówiących sobie tylko prawdę. Choćby gorzką. Dlatego w każdych
          wyborach należy stawiać tylko na Tuska i PO. Ujawnią nam jeszcze wielu interesujących,
          a dotąd mało znanych ludzi tej partii. I wiele prawdy. O sobie i o nas.
          • Gość: Wicio Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.31.87.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.13, 09:16
            Genialna analiza!
            • Gość: filuś jak łyse konie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 11:10
              kruk krukowi oka nie wykole ...
              • Gość: szacun Trzeba się uczyć IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.13, 11:14
                "Wyzwania XXI wieku - odpowiedzialność, szacunek i współpraca" to tytuł konferencji skierowanej do dyrektorów, pedagogów, nauczycieli historii, wos, języka polskiego, religii, etyki, języka angielskiego i bibliotekarzy wszystkich typów szkół. Organizatorem spotkania, które odbyło się w Muzeum Dialogu Kultur w Kielcach, było Świętokrzyskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli. W spotkaniu uczestniczył Grzegorz Świercz, wicemarszałek województwa świętokrzyskiego.
                Celem konferencji, jak informują jej pomysłodawcy, jest kształtowanie postaw tolerancji i otwartości na odmienność kulturową, akceptację innych kultur, religii i poglądów. Uczestnicy spotkania dyskutowali m.in. na temat zwalczania uprzedzeń i stereotypów o rasistowskim podłożu, a także rozmawiali o uwrażliwieniu na poszanowanie praw człowieka.
                • Gość: Dubliner Re: Trzeba się uczyć IP: *.ntlworld.ie 05.10.13, 12:52
                  Gość portalu: szacun napisał(a):

> Celem konferencji, jak informują jej pomysłodawcy, jest kształtowanie postaw tolerancji
                  > i otwartości na odmienność kulturową, akceptację innych kultur, religii i poglądów
                  > Uczestnicy spotkania dyskutowali m.in. na temat zwalczania uprzedzeń i stereotypów
                  > o rasistowskim podłożu, a także rozmawiali o uwrażliwieniu na poszanowanie praw człowieka.
                  >

Gdyby to było w Irlandii już następnego dnia, albo jeszcze tego samego, wyleciałby z pracy...
                  • Gość: świerszczyk Re: Trzeba się uczyć IP: *.kielce.hypnet.pl 05.10.13, 15:25
                    a i tak możecie skoczyć na ..ch/h...
                    • Gość: czytek Re: Trzeba się uczyć IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.13, 15:34
                      wpolityce.pl/wydarzenia/63996-co-sie-dzieje-w-partii-donalda-tuska-prominent-do-dzialaczki-jestes-beznadziejnie-glupia-a-mlodzi-robia-za-martwe-dusze-i-pompuja-kola
                    • Gość: we"re the people Re: Trzeba się uczyć IP: *.kielce.hypnet.pl 05.10.13, 18:50
                      Osądzili , potępili.. we"re the people jak walensa i co z tego??
                  • Gość: Okołolondynczyk Re: Trzeba się uczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 20:26
                    W anglii także wyleciałby z pracy z wilczym biletem!!!!
                    Prócz tego sprawa miała by finał w Sądzie.
                • Gość: szczurek miejski tolerancja wprost z IKNIBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 20:07
                  Celem konferencji, jak informują jej pomysłodawcy, jest kształtowanie postaw tolerancji i otwartości na odmienność kulturową, akceptację innych kultur, religii i poglądów.
                  --------------
                  No to Świercz własnie testuje na Marzenie ..i otoczeniu tolerancję - akceptację swojej odmiennosci kulturowej, religijnej i pogląowej ;
                  buuuhahahaha!
                  • Gość: buhaha Re: tolerancja wprost z IKNIBO IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 19:53
                    W Świętokrzyskiem ruszyła kampania przeciwko nietolerancji, nienawiści, zachowań rasistowskich
                    Dodano: 12 października 2013, 17:53 Autor: /IB/
                    „Musimy obniżyć naszą tolerancję na mowę nienawiści i wszelkie przejawy nietolerancji. Od obojętności na rasistowskie napisy rodzi się przyzwolenie na przemoc i czyny przestępcze – tłumaczyli wojewoda świętokrzyski i świętokrzyski komendant wojewódzki policji inaugurując kampanię "Inni – nie gorsi”. Kampania jest adresowana do wszystkich mieszkańców województwa. – Chcemy podnosić świadomość, jak rozpoznawać obszary nietolerancji, marginalizacji, stygmatyzacji, spychania na margines ze względu na rasę, wyznanie, płeć, wiek. Za mową nienawiści, która zaczyna się od nieprzyjemnych żartów, wytykania, idzie wzywanie do zachowań przestępczych – mówi wojewoda świętokrzyski Bożentyna Pałka – Koruba.”
          • Gość: Panie harry Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.hypnet.pl 05.10.13, 15:33
            Ja pie... , ale mondrosci, załamka,: niby dlaczego i dlatego, sam zadaje pytania , sam sobie odpowiada ..politykier wielkiej klasy
            • Gość: A kogo to.... A kogo to obchodzi? Niewielu... i już. IP: 213.77.117.* 05.10.13, 15:51
              A kogo to "wszystko" obchodzi? Niewielu ... i już.. Jest to "wszystko" dla niewielu, dla wielu nie ma znaczenia. Zostaje reszta, która ma to w .............(poważaniu).
              • Gość: Filip Re: "beznadziejnie głupia", IP: 65.93.219.* 05.10.13, 16:35

...ach ten Swierszcz....!...taki bufom ....Marzenko bron sie kochanie....!
                • Gość: edd Re: "beznadziejnie głupia", IP: *.free.aero2.net.pl 05.10.13, 17:11
                  NO I KTO JESZCZE ZAMIERZA NA TAKĄ KLOAKĘ PEŁOWSKĄ GŁOSOWAĆ !!!?
                  ŚWIERSZCZ, WOŁOCH .....NIKODEM DYZMA .....
            • Gość: konik polny Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 17:35
              A co, ty mu masz odpowiadać? Jak ty nawet nie zrozumiałeś sensu tego co on pisze.
              • Gość: watykan Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.hypnet.pl 05.10.13, 17:55
                a qu...c mac nie ma o czym gadac ..niech no gazeta podrzuci cos o pedalskich ksiezach w regionie..l
                • Gość: konik polny Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 18:07
                  a w ramach prologu zdefiniuje przestępstwa pedofilskie na przykładzie niejakiego POLAŃSKIEGO Romana...
                  • Gość: :) były wyborca PO IP: 81.219.208.* 05.10.13, 19:50
                    www.youtube.com/watch?v=pd3_amLsj1w
                    :)
                    • Gość: Karol23 Re: były wyborca PO IP: 213.77.117.* 05.10.13, 20:18
                      Ta banda złodziei nadal nami kręci . Obiecywał Tusk [malarz kominów z Gdańska] , że pozostawi w spokoju i zniesie podatek od oszczędności odkładany na starość . I co ? kłamstwo wyborcze
                      Okradli nas z 5 milionów zł na występ Madonny, a nie mają pieniędzy na lecznistwo otwarte w Polsce .Płacisz na zus a i tak płacisz lekarzowi
    • theblueone Wrzalka, Gierada, Marczewska 05.10.13, 20:29
      Rzeczywiscie swietokrzyskie ma troche pecha do politykow. Niestety Ci, ktorzy kieruja sie jakimis zasadami i sa krystalicznie czysci, jak Marczewska, Gierada lub Wrzalka, maja problem z przebiciem sie. Zobaczcie na ostatni przyklad, Wrzalka gdzie nie wejdzie, to wszystko zaczyna jakos normalnie funkcjonowac. Wicemarszalkiem byl poprzednio przez cztery lata i co? Zero problemow (skandali, pomowien), prawidlowa wspolpraca z koalicjantem, facet na poziomie, ktory probuje ten poziom trzymac gdziekolwiek jest. Teraz jako starosta kielecki tez okazuje sie, ze najlepszy jaki chyba w ogole byl! Tylko szkoda ze z takim koalicjantem, co czasami noz wbija w plecy.
      • Gość: Polak Re: Wrzalka, Gierada, Marczewska IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.13, 20:48
        Sama przynależność do Peło świadczy, że się jest istotą bez jakichkolwiek zasad. Jaki szef, tacy czlonkowie. Czy ktokolwiek uczciwy w Polsce zajmuje się polityką? Czy można mieć szacunek do notorycznych kłamców, oszustów, lodziarzy , cynicznych cwaniaków, karierowiczów itp? Czy istoty, które uważają się za polityków , nawet jeśli są wyhabilitowani rozumieją pojęcie terminu "polityka"? Czy pamiętają słowa roty przysięgi posła, senatora, radnego itp? Wydaje mi się, że nie. Byłem radnym przez jedną kadencję i więcej nie chcę mieć z polityką do czynienia.
        • Gość: taka prawda Re: Wrzalka, Gierada, Marczewska IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 01:11
          Polityka jest dokładnie taka, jak ludzie, którzy ją tworzą. Można się wyłączyć i żyć w umysłowej izolacji. Jednak skutki uprawiania polityki przez niewłaściwych ludzi uderzają w nas wszystkich codziennie: podatki, emerytury, leki, oświata itd. Z tego wyłączyć się nie możesz. Chyba że wyjedziesz i będziesz podlegał innym politykom. Może mądrzejszym, ale pewności nie masz.
      • Gość: szmałka, grzałka Re: Wrzalka, Gierada, Marczewska IP: *.kielce.hypnet.pl 05.10.13, 20:56
        Im niej państwa w państwie tym lepiej,, dosyć tych urzędasów, przepychanek partyjnych ryjów .takich i owakich..ma być budzet i panstwo obywatelskie,.WEL ogłosi po niedzieli
      • Gość: Gajowy Re: Wrzalka, Gierada, Marczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 20:59
        "Solidarność jajników" ?! Działacz PO takie seksistowskie poglądy ?!
        • Gość: Polak Re: Wrzalka, Gierada, Marczewska IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.13, 21:54
          Gajowy lecąc do USA znowu dał popis kunsztu swojego intelektu . Pierwsza Dama taszcząca dwie ciężkie walizki , a On .... wolny, uwielbiany przez wszystkich Polaków za swoją kindersztubę, za swój niezwykły "intelekt". To tak samo jak z parasolem, pierwszym siadaniem czy wypiciem cudzego kieliszka. Prymityw zawsze będzie prymitywem/. Dziwię się tylko , dlaczego większość Polaków to idioci? Dlaczego polityka zajmują się ludzie tak prymitywni?
          • Gość: Karol23 Re: Wrzalka, Gierada, to tandeta lewicow-liberty IP: 213.77.117.* 06.10.13, 01:29
            I wrzałka i Gierada to aparatczyki systemu , nie w głowie im dobro regionu. Liczy się tylko kasa i apanaże
            • Gość: Filip Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: 65.93.219.* 06.10.13, 04:13
              1,5 mln koron dla Wałęsy, co zrobił z nagrodą?

5 października mija 30 lat od przyznania Pokojowej Nagrody Nobla pierwszemu i jedynemu w historii Polakowi - Lechowi Wałęsie. Wyróżnieniu byłego przewodniczącego "Solidarności" od lat towarzyszą liczne kontrowersje. Krytycy przyznania nagrody Wałęsie, m.in. norweski prawnik i pisarz Fredrik Heffermehl, twierdzą, że komitet noblowski posunął się za daleko, ponieważ laureatów takich, jak Wałęsa, Barack Obama i Matka Teresa nie można określić jako bojowników o pokój. Czy były prezydent zasłużył na Nobla?

...piekny przyklad ;...jak mozna manipulowac spoleczenstwami..... kto manipuluje ...?
              ...media podnoszac do godnosci glosy idiotow...tak tak to idioci albo mali zazdrosni ludzie rzadza tym swiatem - a kieruje nimi zlo.
              Fredrik Heffermehl, - sie nie myli...a wlasnie ze sie myli .....trudno zgadnac do jakiej organizacji nalezy, a z pewnoscia nalezy bo to on i jego banda usiluje kreowac tzw: "Glos Nieomylny"

Logicznym jest ze Walesa Matka Teresa z Kalkuty, Malajama...to grupa spolecznikow i im nobel sie nalezy...natomiast inna grupe moga stanowic np: Obama...ktory sprawujac posade urzednika panstwowego pracuje niejako na kontrakcie jaki zawarl ze spoleczenstwem i jest za swoja prace wynagradzany.

Ja byly czlonek "Solidarnosci 80"...przeciwnik Walesy w tym wypadku bede go bronil poniewaz nagroda nobla mu sie nalezala....jak sam powiedzial - "to jest nasza nagroda - Solidarnosci.."...ale tak sie jednak nie stalo....te pieniadze powinny byc przekazane na specialne konto Solidarnosci...fundacji solidarnosci z ktorego mieli by prawo korzystac najbardziej pokrzywdzeni przez los byli dzialacze solidarnoisci.....w rzeczywistosci lupem podzielila sie EZBECJA...a dzis usiluje sie wyjasniac ze pieniadze zostaly przekazane do dyspozycji EPIKOPATU....

Dzialacze solidarnosci umierali w nedzy...albo wyjatki w takiej nedzy zyja....a Walesa bufon i pazerny prymityw rozpetal nienawisc wzgledem swych bylych kolegow.....prawda panie marszalku B.Borusewicz...ty cos wiesz na ten temat...?

• Gość: aplauz Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 08:28
                Analityczny komentarz Harrego to rewelacja! To po prostu cała świętokrzyska PO i jej ludzie w pigułce. Pewnie jest tak w całej Polsce. Dlatego jest jak jest!
                • Gość: Pacjentka Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 11:33
                  Coś mi się wydaje, że wicemarszałek mówi prawdę. Dlatego tak boli.
                  • Gość: znachor Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 12:03
                    Droga pacjentko potrzebujesz pilnie zabiegu ........
                  • Gość: doc Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 12:11
                    Skoro to prawda, wskaż, która interpelacja jest beznadziejnie głupia:
                    marzenamarczewska.pl/moje-interpelacje/
                    • Gość: układzik Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 12:35
                      no to teraz chyba zacznie ganiać za nią z jakimś pistoletem...
                  • Gość: Zorb Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 17:57
                    Właśnie bardzo możliwe...
                    • Gość: Marcin Re: Homo Sowietikus..z nagroda Nobla z chemii? IP: *.centertel.pl 10.10.13, 16:09
                      Tak samo teraz Nobel z chemii to jak na moje oko duże zaskoczenie nie myślałem że akurat oni go dostaną
                      Nagroda Nobla 2013 z Chemii przyznana
    • galardo Ludzie, ludzie, ludzie 06.10.13, 18:59
      ZAKOŃCZYŁY SIĘ WYBORY W STRUKTURACH POWIATOWYCH PO. WIELU ROZSĄDNYCH LUDZI.
      CICHOCKI, NIŻYŃSKI, GOLIK, NO I MATEREK. LUDZIE SPÓJRZCIE W LUSTRO I ZASTANÓWCIE SIĘ CZY CHCECIE ŚWIERCZA W ZARZĄDZIE REGIONU? CZY NIE MA NIKOGO Z JAJAMI W TEJ PO? MŁODY MATERKU POKAŻ WAPNIAKOM, CO TO JEST POZIOM POLITYCZNY I UCZCIWOŚĆ:) SĄDZĘ ŻE SONDAŻE POSZYBUJĄ W GÓRĘ PO OPERACYJNYM CIĘCIU WRZODA :)
      • Gość: grześ Re: Ludzie, ludzie, ludzie IP: *.204.79.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.13, 21:53
        Etośniku Kędracki cierpiący za prawdę w karnej jednostce wojskowej czy zaite 2 zainteresowane jednostki i jeden świadek to PUBLICZNE . Nie wstyd Panu? Niech żyje Jerzy Urban
        • Gość: Anka Grześka koleż Re: Ludzie, ludzie, ludzie IP: *.204.79.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.13, 22:12
          A dlaczego ten artykuł ukazał się w internecie 3dni pózniej niż w wersji papierowej? W odwrotną stronę jest to możliwe ale tak? Dla poparcia informatorki czy jako próba wpływu na wybory? A może zemsta?
          • Gość: Bolek z Rynku Re: Ludzie, ludzie, ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 17:03
            Frapujący temat na materiał dziennikarski. Podobnie jak jego główni aktorzy i ta ich cała PO.W najbliższą niedzielę w referendum w Warszawie uwalą jak nic Gronkiewicz-Waltz. Tusk już o tym wie i dlatego z wiceprzewodniczącej PO zrobił z niej jedynie przewodniczącą PO w Warszawie. Głównie dlatego by rozmiar klęski nie miał charakteru ogólnopolskiego. To taki zabieg, który ma mydlić oczy, ale już nikomu nie zamydli. Po klęsce w tym referendum lawina ruszy. Będą przyśpieszone wybory parlamentarne. Słabnącą PO pierwszy kopnie dotychczasowy koalicjant czyli PSL. Oni są już tak zesrani strachem, że takim ruchem będą chcieli pokazać Polakom iż z coraz gorszymi rządami PO oni mają coraz mniej wspólnego. Zresztą w głosowaniach przeciwko swojemu rządowi mają swoje doświadczenia. Należy więc oczekiwać, że wybory parlamentarne odbędą się razem z samorządowymi.
            • Gość: Spoko Re: Ludzie, ludzie, ludzie IP: *.kielce.hypnet.pl 07.10.13, 17:35
              .. na razie broniona jest bufetowa, która tylko kiepskie piwo sprzedaje, ale tak naprawdę chodzi o dyrektora browaru..
              • Gość: szansa jak tow. Chruszczow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 20:21
                Pamiętacie polityka komunizmu sowieckiego, z pochodzenia chłopa , z awansu 1go sekretarza ZSRR - Nikitę Chruszczowa ?
                Cały świat opowiadał o jego niebywałym chamstwie, tylko w ZSRR milczano na ten temat :)
                Jak myślicie , dlaczego?
                • Gość: Filip Re: jak tow. Chruszczow IP: 65.93.219.* 08.10.13, 19:45
                  ....moze ja sprobuje zgadnac....?

Nikita chamstwem slynal na zewnatrz....natomiast dla przecietnego Rosianina byl normalnym facetem...a jego chamstwo bylo na poziomie sredniej krajowej.

...a teraz ja zadam ci pytanie;
                  Czy wiesza dlaczego od momentu wywalenia Nikitki z Dumy...reszte zycia spedzil w areszcie domowym....?
                  • Gość: szansa Re: jak tow. Chruszczow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 02:38
                    > Czy wiesza dlaczego od momentu wywalenia Nikitki z Dumy...reszte zycia spedzil
                    > w areszcie domowym....?

Myślę, ze skoro z jakichś "względów" nie mozna go było zwyczajowo - po wschodniemu - ukatrupic, zastosowano wobec niego zabieg : areszt domowy i ewaporację .
                    Zachowywano sie tak, jakby go nigdy nie było..Orwel "rok 1984'
                    • Gość: szansa Re: jak tow. Chruszczow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 02:45
                      Z jakich wzgledów darowano mu zycie, nie wiem .
                      ?
                • Gość: Breżniew i Słońce Re: jak tow. Chruszczow IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 22:08
                  Czy polityką w Polsce zajmują się ludzie uczciwi? Kim jest Słońce Peru mistrz bajeru? Ile swoich obietnic wyborczych spełnił w czasie 6-letnich rządów? Czy ktoś , kto jest notorycznym kłamcą, nie jest oszustem i nie ma moralnego prawa być premierem rządu Najjaśniejszej RP? Czy w Polsce nie ma ludzi uczciwych ?
                • Gość: Polak Re: jak tow. Chruszczow IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 22:21
                  Czy polityką w Polsce zajmują się wyłącznie żule , oszuści , cyniczni kłamcy i karierowicze?
              • Gość: lumpior W PO samo dno i beznadzieja IP: 213.77.117.* 12.10.13, 20:13
                Tak kończą liberalne władze POpaprańców . Tylko sie o stołki kłócą , jeszcze z PSL Pałys co to taki był pijany pod sejmem
              • Gość: SYGI Re: Ludzie, ludzie, ludzie IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.13, 11:29
                KTO MOŻE BYĆ BARDZIEJ KOMPETENTNY OD KOMENTOWANIA "SOLIDARNOŚCI JAJNIKÓW"
                JAK NIE FACHOWIEC OD SKROBANEK
    • Gość: dokumentuję Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 21:06
      Kolejną swastykę oraz napis "Jeb...ć Żydów!" ktoś umieścił na ulicy Tarnowskiej w Kielcach!

img849.imageshack.us/img849/5267/jek0.jpg
      • Gość: ciekawski Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.13, 20:43
        W który miejscu ten baner wisi?
        • Gość: tiiiaaaa Biedna ta przewodnicząca IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 08:04
          "Rada Regionu świętokrzyskiej Platformy Obywatelskiej wybrała w poniedziałkowe popołudnie zarząd partii. Wśród czterech zastępców Marzeny Okły-Drewnowicz nie ma głównego rywala posłanki w niedawnych wyborach, starosty kieleckiego Zdzisława Wrzałki.
          Licząca ponad 40 osób Rada Regionu zdecydowała, że wiceprzewodniczącymi zarządu będą pełniący poprzednio te funkcje poseł Lucjan Pietrzczyk oraz wicemarszałek województwa Grzegorz Świercz oraz nowi na tym stanowisku poseł Artur Gierada i członek zarządu województwa Jan Maćkowiak.
          Starosta kielecki Zdzisław Wrzałka, który kilkanaście dni temu walczył z posłanką Marzeną Okłą-Drewnowicz o fotel przewodniczącego świętokrzyskiej PO, w ogóle nie kandydował na stanowisko jej zastępcy. Przypomnijmy, że w wyborach na szefa PO w regionie przegrał 90 do 182.
          Sekretarzem zarządu PO w regionie wybrano w poniedziałek Karola Wilczyńskiego, asystenta posła Gierady, zaś skarbnikiem - Jolantę Fornalską.
          To nie koniec zmian w świętokrzyskiej PO. W poniedziałek szefem klubu radnych w sejmiku województwa został Grzegorz Świercz, zastępując Marzenę Marczewską. Dotychczasowa przewodnicząca zapowiedziała swoją rezygnację w liście do członków zarządu regionalnego partii zbulwersowana zachowaniem wicemarszałka Grzegorza Świercza."

kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,14894618,Swietokrzyska_PO_ma_nowe_wladze__Partyjne_zmiany_tez.html
    • Gość: ????????????????/ Re: Ostre starcie w PO. Wicemarszałek o szefowej IP: *.kielce.hypnet.pl 05.11.13, 17:47
      Nahujtoforumbismoderatorzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka