Dodaj do ulubionych

Sensacyjne wyniki drugiej kontroli NFZ w sprawi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:57
Przyjmowanie pacjentek w przyszpitalnej przychodni właściwie nic lekarzom nie
daje. Tracą kupę czasu, a jedyna korzyść to bezpłatna reklama prywatnego
gabinetu. Co innego praktyka prywatna. Niby są to marne grosze nie warte
nawet wspomnienia w zeznaniu podatkowym ale przy obecnych wyjątkowo niskich
cenach samochódów w salonach można po roku ustukać na jakiegoś nędznego BMW
czy audi dla siebie i dla rodziny. Równie korzystny kurs dolca, jak również
zniżki last minute w biurach podróży sprawiają, że realny staje się
wypoczynek na wyspach obydwu oceanów. Jedyny zgrzyt to stosunkowo wysokie
ceny materiałów budowlanych, więc budowa rónolegle dwóch domów: w mieście i
na letnisku staje się kłopotliwa ...co nie znaczy, że niemożliwa.
W sumie jednak jakoś można związac koniec z końcem ...gdyby nie te cholerne
przychodnie przyszpitalne. Jest to ostatni bastion tych dziwacznych kobiet,
które nie chcą być miło obsłuzone w prywatnych gabinetach tylko lubią być
badane przez zniecierpliwionego i ciągle zerkającego na zegarek "pana
doktora" ...który często jest taki sam "pan" jak i "doktor".
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot wielka mi sensacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:02
      ...aha, ja to popieram - dyrektor szpitala, który nie sprzyja gabinetom
      prywatnym i honoruje przychodnię przyszpitalną nadaje się tylko do prokuratury.
      Bardzo dobrze, że lekarze wykazali czujność i zadenuncjowali swoim klientkom
      dziennikarkom swojego dyrektora.
    • Gość: Wizard Re: Sensacyjne wyniki drugiej kontroli NFZ w spra IP: *.mitex.com.pl / 80.48.255.* 19.08.04, 07:24
      Te pieniądze i tak trafią do pacjenata, w przeciwieństwie do tych, które
      zasilają prywatne przychodnie.
      • kobylybbb Szczególny punkt widzenia 19.08.04, 07:41
        Gość portalu: Wizard napisał(a):
        > Te pieniądze i tak trafią do pacjenata, w przeciwieństwie do tych, które
        > zasilają prywatne przychodnie.

Osobiście jestem zwolennikiem indywidualnych „kont zdrowotnych”. Gdyby tak
        było, to okazałoby się, że kilkudziesięciu pacjentów zostało okradzionych,
        ponieważ zostali dwukrotnie obciążeni za te same procedury.
        Wtedy opinia zawrzałaby z pewnością słusznym oburzeniem.
        Natomiast kiedy okradany jest NFZ, inaczej – nasze „konto zbiorowe”, nikogo
        specjalnie to nie oburza. Znajduje się jeszcze humanitarne usprawiedliwienia.
        Z biegiem czasu jest mi coraz bardziej smutno :(
        • Gość: behemot same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:34
          Takie indywidualne konto zdrowotne z ograniczonym limitem rozwiąże nam problem
          chorowitych rencistów, którzy będą się bali wezwać karetkę pogotowia z powodu
          wyczerpania limitu. Szpitalne korytarze będa pobrzmiewać radonym szczebiotem
          pielęgniarek: "Jakie nastawienie nogi panie Ciamciara? W tym roku przysługują
          panu już tylko cztery polopirynki ...ewentualnie wyrwanie zęba gratis ...to
          jak? wołac pana Zenka?"

Konto z nieograniczonym limitem (czyli właściwie refundacje uzasadnionych
          wydatków ponadlimitowych) będzie miało te same zalety co obecny system ale
          dodatkowo da nowe miejsca pracy tym kilku setkom dodatkowych urzędników przy
          rozliczaniu tego systemu.

Ja jestem za tym, żeby ministrem zdrowia nie był psychiatra, tylko jego
          pacjent - przynajmniej będzie miał ciekawe koncepcje "kontowe".
          • kobylybbb Re: same zalety 19.08.04, 10:00
            Cóż, jak zwykle zaprezentowałeś komunistyczny pogląd i retorykę.
            Czy to wszystko dlatego, aby uzasadnić swoje opowiedzenie się po stronie
            złodzieja?
            Zasady finansowania leczenia i funkcjonowania takich kont są możliwe do
            opracowania i wcale nie wymaga to zatrudniania dodatkowych setek urzędników.
            Pozostaje oczywiście kwestia solidaryzmu, która jest także do rozwiązania.
            Nie wiem jak Pan Ciamciara złamał sobie kończynkę. Może był pijany i spowodował
            wypadek. Może inny pijany kierowca potrącił Pana Ciamciarę. Może Pan Ciamciara
            złamał nóżkę na oblodzonej ulicy, o którą powinny zadbać służby Pana
            Lubawskiego. Wtedy ma kto płacić za leczenie.
            Człowiek postępujący racjonalnie i prowadzący zdrowy styl życia ma duże szanse,
            aby zawartość jago „konta” wystarczyła do końca życia. Innym być może będzie
            potrzebne dodatkowe ubezpieczenie.
            Nie odczuwam potrzeby, aby opłacać leczenie osób, które utraciły zdrowie na
            własne życzenie lub na życzenie osób, które powinny za leczenie zapłacić.
            Zanim staniesz w obronie złodzieja – zastanów się.
            • Gość: behemot Re: same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:04
              Misiek, napisz wielkimi literami BEHEMOT ZNOWU KŁAMIE (no chyba, że jesteś w
              stanie wymyślić cos nowego) i masz sprawę załatwioną. Daruj mi natomiast
              czytanie tego bełkotu.
              A może do urzędników faktycznie dokooptować policjantów, którzy przed złożeniem
              nogi przeprowadzą błyskawiczne, tygodniowe śledztwo, kto ją Ciamciarze złamał -
              łobuzy czy żona ...bo jak zona to wynocha z uspołecznionej słuzby zdrowia panie
              Coamciara. Co z tego, że w konstytucji piszą, że panu "przysługuje"? W kazdym
              razie, znając żonę Ciamciary to ja bym nie uwierzył na słowo, ze łobuzy.
              Milicja + urzednicy. Tak musi być. I bezrobocie z czasem = zero ...a składki na
              NFZ = milion.
              • kobylybbb Re: same zalety 19.08.04, 12:57
                Behemocie kłamiesz często.
                Często też wygłaszasz opinie będące infantylnymi bredniami. Takie też brednie
                serwujesz w tym wątku.
                Czyżbyś stał się prawnikiem „pełną gębą” :))), że stajesz po stronie
                złodziei? :)))
    • Gość: MarkS Re: Sensacyjne wyniki drugiej kontroli NFZ w spra IP: 80.51.251.* 19.08.04, 11:24
      Coraz mniej dzeiwczyn zachodzi w ciążę i to jest prawdziwy problem dla
      ginekologów państwowych i prywatnych. Kasa się kurczy, a o klienta trzeba
      walczyć.
      • Gość: behemot Mogę trochę pomóc IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 21:12
        > Coraz mniej dzeiwczyn zachodzi w ciążę

Mogę trochę pomóc, czasem mam wolne weekendy ...nie jestem przecież jakiś
        aspołeczny typ
    • Gość: Leon1 Re: Sensacyjne wyniki drugiej kontroli NFZ w spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:09
      Piszecie cały czas jakieś bzdury a winny jest ten jedewn lekarz Siercz który
      operował moją żonę Ten Swiercz to kanalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka