Dodaj do ulubionych

Sygut to kłamca !

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:11
"Gazeta" w artykule o remontach w szkołach pisze min.
cyt:
"Remonty w kieleckich szkołach
pio 19-08-2004 , ostatnia aktualizacja 19-08-2004 18:56

Wakacje już się kończą, ale w niektórych szkołach prace budowlane dopiero się zaczynają. Remonty czekają szkolne sale sportowe i boiska............
Wczoraj wiceprezydent Andrzej Sygut w wywiadzie dla Radia Kielce mówił, że trwają tam prace. Tymczasem, kiedy przyjechaliśmy na Barwinek, okazało się, że nic się w szkole nie dzieje. - Byłem przekonany, że to weszło w cykl realizacji - twierdzi zaskoczony wiceprezydent Andrzej Sygut."

Jeżeli "gazeta" ma racje to znaczy ,że nasz wice-Lubawski czyli Sygut to wierutny KŁAMCA.
Nic dodać nic ująć.
Chociaż nie, dodać należy tutaj ,że Sygut to przykład wybitnie niekompetentnego urzędnika.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakus Zarząd Agory Kielce, Pan Prezydent Andrzej Sygut ! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.04, 22:14
      --------------------------------------------------------------------------------
      Czytałem wątek pt: "Sygut to kłamca !". Nie zgadzam się z forumowiczami z
      kielc.

Na Państwa forum w odróżnieniu od naszego krakowskiego jest duży chaos. Nikt
      nie kasuje smieci które zalegają tutaj zamieszczone przez nieodpowiedzialnych
      kielczan. Ludzie jak nie umiecie to nie korzystajcie !

Bardzo prosiłbym AGORĘ o większe zainteresowanie tym miejscem.

W Krakowie to by było niemożliwe, żeby na stronach internetowych Gazety
      Wyborczej zjechać od kłamców Prezydenta miasta. To oburzające i NIEZGODNE Z
      PRAWEM. Jak można pisać o Prezydencie miasta jak o kolesiu spod budki z piwem.
      • Gość: Ania Re: Zarząd Agory Kielce, Pan Prezydent Andrzej Sy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 06:16
        Behemocie, Kielce mi sie podobaja wlasnie dlatego, ze mozna kazdemu na forum
        nawrzucac. Na kieleckim forum nic z tego nawrzucania nie wynika. Dla nikogo.
        Dlatego piszemy swobodnie. A z Ciebie taki Krakus jak ze mnie Lajkonik. Chociaz
        Ty z konikiem masz wiecej wspolnego. O czym pewnie wiesz dobrze, bo jestes
        inteligentny:). Wiem, ze jestes przywiazany duchowo do czasow, gdy nie bylo
        wolnosci slowa. Ale to sie juz skonczylo! Mozesz wyjsc z piwnicy! Tej
        pozorowanej, bo w normalnej nigdy nie byles:))). Ale lubisz byc kombatantem
        udzielajacym rad.Bo masz z tego korzysci. O przyjemnosciach nie wspominajac.
        • Gość: behemot czy jakaś kultura w Twoim domu obowiązuje ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.04, 11:22
          > Behemocie,

Jest mi nawet miło, że kojarzysz mnie z głosem człowieka, któremu przeszkadza
          szkalowanie ludzi ale Krakus to Krakus, a behemot to behemot.

> Kielce mi sie podobaja wlasnie dlatego, ze mozna kazdemu na forum
          > nawrzucac.

Ale ten post jest nie o tym. Nawrzucać, nie znaczy pomawiać. Jedno jest cnotą,
          a drugie podłością.

> piszemy swobodnie.

Piszcie. Mam nadzieję, że dziś przy obiedzie Twoja rodzina nie będzie się
          zachowywała tak swobodnie, jak uczestnicy tego Forum: nie bedzie siorbać, kląć,
          jeść brudnymi rękami. Mam nadzieję, że Twoje dzieci wychowałaś porządnie i nie
          zachowują się już tak swobodnie, jak przed piątym rokiem życia i np. nie
          przerywają dorosłym rozmowy swoim wrzaskiem i ciągnięciem za rękaw. Słowem -
          mam nadzieję, że jakaś (!) kultura w Twoim domu obowiązuje ...nie tak, jak na
          tym Forum, prawda?

Co do dalszej części Twojego postu - jako wróżka, to Ty majątku nie zbijesz.
          • Gość: nie poseł Krakusie-behemocie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:57
            "Gość: Krakus 21.08.2004 22:14 napisał(a):
            Czytałem wątek pt: "Sygut to kłamca !". Nie zgadzam się z forumowiczami z
            kielc.
            Nikt nie kasuje smieci które zalegają tutaj zamieszczone przez
            nieodpowiedzialnych kielczan. Ludzie jak nie umiecie to nie korzystajcie !
            Bardzo prosiłbym AGORĘ o większe zainteresowanie tym miejscem.

Gość portalu: behemot napisał(a):

Ale ten post jest nie o tym. Nawrzucać, nie znaczy pomawiać. Jedno jest cnotą,
            drugie podłościa........................................
            Jest mi nawet miło, że kojarzysz mnie z głosem człowieka, któremu przeszkadza
            szkalowanie ludzi .............................................."

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dziwie się, że Ty "Krakuso-behemocie" aż "ziejesz" z nienawiści (do tych,
            którzy Twojego "WueLa" bądź Jego ekipę dotkną)a na dodatek udajesz przy tym
            człowieka prawego i z zasadami.
            Przeczytaj uważnie ten wątek i zastanów się co piszesz a właściwie jak ubliżasz
            forumowiczom i dlaczego?
            Toż to właśnie dziennikarze z "Agory", (którą prosisz o "zajęcie" się sprawą)
            złapali wice-Lubawskiego na kłamstwie.
            Przecież to właśnie Sygut stwierdził do tych dziennikarzy, że roboty są
            wykonywane, a po sprawdzeniu przez dzinnikarzy, iż tak nie jest, był ZDZIWIONY.
            Jednym słowem kłamał.
            A kto kłamie jest KŁAMCĄ. Nikim innym.
            Nawet najbardziej zagorzały obrońca "Lubawskiego & spółki" nie jest w stanie
            tego zmienić.
            Zastanów się więc "krakuso-behemocie" po co to "darcie szat" z Twojej strony?
            A na dodatek SZKALOWANIE (które ponoć Ci przeszkadza) tych,którzy wszelkie
            anomalie itp. upubliczniają.
            Jest to wstrętne i obłudne.Ale Ty, jak zdążyłem się zorientować z innych
            wątków, właśnie taki jesteś. Lubisz po prostu ubliżać i udawać przy tym wzór
            wszelkich cnót. A gdy na dodatek chodzi o w/w "persony" to "ziejesz
            nienawiścią" na adwersarzy.
            A dla mnie kłamstwo będzie zawsze kłamstwem a chamstwo chamstwem.
            pozdrawiam
            • Gość: behemot Czyżbyś wiedział, co to znaczy "kłamstwo"? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.04, 15:39
              > Sygut (...) kłamał.

Nie wiesz, przygłupie, co to znaczy kłamać. Nie rozróżniasz nieprawdy (fałszu)
              od kłamstwa. Fałsz jest tylko jedną z przesłanek kłamstwa. Kłamstwo - to według
              słownika "stwierdzenie niezgodne z rzeczywistością, wypowiedziane z zamiarem
              wprowadzenia kogoś w błąd."
              Żeby było kłamstwo muszą więc być spełnione jednoczesnie dwie przesłanki:
              1) nieprawda czyli niezgodność z rzeczywistością,
              2) zamiar wprowadzenia w błąd.

Twoja insynuacja, że Sygut działał z zamiarem wprowadzenia kogoś w błąd
              (kłamał) jest pomówieniem ...albo co najmniej dowodem na żenujący poziom
              umysłowy.

Dodatkowo, moim zdaniem nie trzeba mędrca aby stwierdzić, że to, co miasto
              miało w sprawie remontów szkół do zrobienia, już dawno zostało zrobione:
              - ogłoszono i rozstrzygnięto przetargi na remonty,
              - przekazano wykonawcom plac budowy,
              - ustalono termin zakończenia remontów.
              Od tej chwili wykonawcy są autonomiczni w swoim postępowaniu. Zaden prezydent
              nie może włazic im w robotę i poganiać pracowników. Miasto, w osobie Syguta,
              miało więc prawo przypuszczać, że skoro przetargi rozstrzygnięto, to roboty
              dawno się zaczęły.
              Masz wątpliwości? Idź do prokuratury i zgłoś, że prezydent publicznie kłamał.
              Przekonamy się.

> A na dodatek SZKALOWANIE (...) tych,którzy wszelkie
              > anomalie itp. upubliczniają.

Gdzież tu więc jest kłamstwo, ty ciężki idioto?
              Jaką anomalię - z wyjątkiem swojej pustej łepetyny - upubliczniłeś?
              W jaki sposó Cię szkaluję? Czyżbyś jednak wiedział, co to znaczy kłamstwo, a
              mimo to napisałes o Sygucie to, co napisałeś?
              • kobylybbb Jeżeli nie kłamstwo 22.08.04, 17:27
                to zbrodnicza ignorancja. Bo Sygut jest wyjątkowym, niepowtarzalnym,
                zbrodniczym ignorantem :)
                • Gość: , Re: Jeżeli nie kłamstwo IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:13
              • Gość: nie poseł Czyżbym wiedział jaki jest "behemot"? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 18:34
                "Gość portalu: behemot napisał(a):
                Nie wiesz, przygłupie,.................................
                Żeby było kłamstwo muszą więc być spełnione jednoczesnie dwie przesłanki:
                1)..................
                2) .....................
                ty ciężki idioto?.................."
                >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Wiem dobrze,że Ty "behemot" bardzo lubisz ubliżać i wszędzie wpieprzasz się z
                tymi Twoimi "niby-mądrymi" ale tak na prawdę miernymi i tanimi
                wypowiedziami, "odkraszonymi" inwektywami (skądinąd miernego lotu).
                Z góry zakładałem ,że Twoją wypowiedź "oleję" ale z racji tej, iż przy
                niedzieli mam jeszcze troszkę czasu to napiszę ze dwa zdania.
                Ktoś Ciebie kiedyś "behemot" właściwie (choć niezbyt wyszukanie)na tym forum
                określił, że jesteś "dnem". Tak jest w rzeczywistości. Nie dość, że chamski
                ( co wielokrotnie tutaj pokazywałeś, a tym powyższym "wpisem" potwierdziłeś) to
                na dodatek prymitywny.
                Przepraszam z góry wszystkich wrażliwych, ale nie mogę się oprzeć powiedzieć
                Ci "behemocie" prawdy o Tobie. Zapewne wydaję Ci się, że jesteś "gość", ale Ty
                tylko mendą jesteś. Taką małą, wredną mendą.
                Idąc Twoim śladem napiszę Ci co musi być, żeby był ktoś mendą.

Żeby był ktoś MENDĄ muszą być spełnione dwie przesłanki:
                1)Ktoś musi być tępym, a przy tym zarozumiałym bufonem, przeświadczonym, że ma
                patent i wiedzę na wszystko. Na dodatek jest w stosunku do większości chamski i
                złośliwy. Jednym zdaniem taki "jak zadra w dupie".
                2)Swoim zachowaniem daje namacalne dowody, że jest się właśnie takim jak w
                punkcie 1.
                Wiesz o kogo chodzi?
                To stań "behemocie" w lustrze a znajdziesz odpowiedź kto jest właśnie taki.
                Tyko proszę Cię, nie wyrzygaj się na swój widok.

Coraz bardziej jestem przekonany, że Lubawski i ta cała Jego "załoga" to Twoi
                chlebodawcy. A może jesteś jednym z nich?.
                P.S.
                Dla mnie dalej ktoś kto kłamie pozostaje kłamcą, a ten kto jest w stosunku do
                innych nieuprzejmy, zgryźliwy i chamski jest "behem(ł)otem"
                pozdrawiam
                • Gość: nie poseł Czyżby "behemot" nabrał pary w usta? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:41
                  Nie wiem o co tu chodzi ale "behem(ł)ot" nic się nie odzywa.Czyżby sie wypalił?
                  pozdrawiam
                  • Gość: Stefania przestraszył się intelektualisty, ot co IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 23:36
                    Cieszę się, że w Pana osobie Kielce zyskaly intelektualistę, który tak
                    błyskotliwym wywodem wykazał, że Pan behemot się myli, a Pan Sygut kłamie.
                    Osobiscie nie mogę się doczekać dalszych pańskich postów. Tu dygresja - czy Pan
                    ogladał wczoraj prognozę pogody - Aha! ależ ta telewizja kłamie uuuh!
                    • Gość: nie poseł "behemocie" vel "Krakusie" vel"Stefanio" IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 20:32
                      Wymienieni w temacie napisali, a właściwie napisał(a):

" przestraszył się intelektualisty, ot co IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                      Gość: Stefania 25.08.2004 23:36 odpowiedz na list
                      Cieszę się, że w Pana .......................................

Zarząd Agory Kielce, Pan Prezydent Andrzej Sygut IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                      Gość: Krakus ...........................................

• czy jakaś kultura w Twoim domu obowiązuje ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                      Gość: behemot ..........................................."
                      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Zastanawiam się czy Ty "behemocie" myślisz, że na forum tutaj to zaglądają
                      idioci?
                      Z daleka pachnie od"Krakusa" i "Stefanii" Tobą!
                      Nawet gdyby IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl było inne, to po Twoich "owocach"
                      można Cię rozpoznać. Leci też taki swąd, że nawet jak komputer mam wyłączony to
                      daje do wiwatu z daleka Tobą.

Panie "behemocie", Panie "Krakusie", Pani "Stefanio".
                      Ja wiem , że Ty jesteś przekonany, iż na tym forum jesteś "naj, naj" i
                      masz "monopol" na wiedzę i nauczenie a przede wszystkim moralizowanie, ale
                      proponuję przestań się błaźnić i umiej bronić swojego zdania pod jednym nickiem.

pozdrawiam wszystkich forumowiczów a Pana, Panie "behemocie" itd.itp.szczególnie

• Gość: behemot Re: "behemocie" vel "Krakusie" vel"Stefanio" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:11
                        > myślisz, że na forum tutaj to zaglądają idioci?

dokładnie tak myślę

> Z daleka pachnie od"Krakusa" i "Stefanii" Tobą!

no to cieszę się, że nie tylko idioci tu zaglądają

> Ja wiem , że Ty jesteś przekonany, iż na tym forum jesteś "naj, naj"

Co ty bełkoczesz ćwoku ? Oskarżyłeś bez cienia racji prezydenta, a zamiast
                        przeprosić rozpisujesz się o behemocie. Skrajna ociężałość umysłowa. Nie trafia
                        do ciebie, ze popisałeś się wyjatkowym chamstwem i zupełną nieznajomością
                        podstawowych pojęć?
                        • Gość: nie poseł "behemocie" vel "Krakusie" vel"Stefanio" cd. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:46

Gość: behemot 27.08.2004 12:11 napisał(a)odpowiedz na list

Gość: nie poseł 26.08.2004 20:32
                          ".....myślisz, że na forum tutaj to zaglądają idioci?"

>>>dokładnie tak myślę

Jestem zawiedziony, że Ty "behem(ł)ocie" dałeś się tak łatwo wypuścić i
                          podprowadzić, a chamstwo wyłazi od Ciebie w całej okazałości.
                          Irytujesz się bardzo i złość od Ciebie aż kipi.Ty facet powinieneś grać w
                          chińczyka.
                          Z tego wnioskuję ,że "cienias" jesteś i to taki jak polsilver.
                          Taki sobie drobny politykier czyli "gracz sracz"

Co do iditów to zgadzam się, że na tym forum występują. Znów Ci proponuję abyś
                          spojrzał w lustro to zobaczysz największy okaz idiotyzmu. Nadęty i pyszałkowaty
                          a przy tym niby cwany ale tak na prawdę to "głupszy od wiadra". Taki
                          typowy "pieniacz". Choć boję się troszkę, że możesz w lustrze zobaczyć tylko
                          pustkę albo jak kto woli zero.

Co do mojego "ćwokowego bełkotu" to właśnie tym "behem(ł)ocie" udowadniasz i
                          potwierdzasz po raz kolejny, że jesteś mendą o czym pisałem Ci 22 VII br. o
                          godz. 18.34 . A że ja nie jestem zwolennikiem hasła " jeżeli ktoś uderzy cię w
                          policzek itd." to na obelgi i różne epitety( a pozwalasz ich sobie używać pod
                          adresem większości "forumowiczów") reaguję tak jak reaguję.
                          Choć jestem zwolennikiem zasady "nie rusz gówna bo śmierdzi" pozwoliłem sobie w
                          twoim przypadku zrobić malutki wyjątek.
                          Kończąc pragnę podkreślić, iż dalej twierdzę, że kto kłamie jest kłamcą a kto
                          jest mendą itd.itp.
                          P.S.
                          Prywatnie, jako "autor ćwokowego bełkotu", powiem Ci
                          "behem(ł)ocie", że ni mocie
                          szczęścia do swojego obecnego lekarza i proponuję Ci abyś go zmienił. Przecież
                          ten "doktór" Cię okłamuje.
                          Pozdrawiam
              • Gość: jasiek Re: Czyżbyś wiedział, co to znaczy "kłamstwo"? IP: 195.116.3.* 23.08.04, 08:40
                Gość portalu: behemot napisał(a):

> > Sygut (...) kłamał.
                >
                > Fałsz jest tylko jedną z przesłanek kłamstwa. Kłamstwo - to według
                > słownika "stwierdzenie niezgodne z rzeczywistością, wypowiedziane z zamiarem
                > wprowadzenia kogoś w błąd."
                > Żeby było kłamstwo muszą więc być spełnione jednoczesnie dwie przesłanki:
                > 1) nieprawda czyli niezgodność z rzeczywistością,
                > 2) zamiar wprowadzenia w błąd.

a skad wiesz, ze tak nie bylo? he?
                • Gość: Stefania Re: Czyżbyś wiedział, co to znaczy "kłamstwo"? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 23:49
                  > a skad wiesz, ze tak nie bylo? he?

Panie jasiek, pisze pan jak człowiek, w którym zasiano ziarno wątpliwości co do
                  tego, czy Sygut kłamie. Czyżby nie potrafił pan tego udowodnić w sposób nie
                  budzący żadnych wątpliwości, tak jak pan nie poseł?

Jak się tak zastanowić ...nikt nie zna odpowiedzi na pańskie pytanie. Nie
                  wiemy, czy kłamał czy nie. A jeśli nie wiemy, to "in dubio pro reo"
                  czyli "wątpliwosci na korzyść oskarżonego" .
          • Gość: Ania Re: czy jakaś kultura w Twoim domu obowiązuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 16:02
            Nie chce sie z Toba klocic, bo i tak przyjmujesz zawsze tylko jedna racje.
            Wlasna. Nie uwazam, ze jest swietnie, jesli kogos sie oczernia na forum. Ale
            mysle, ze jest wolnosc slowa. Mam przynajmniej taka nadzieje.
      • Gość: , Re: Zarząd Agory Kielce, Pan Prezydent Andrzej Sy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 20:25
        • wojciech.domagala Re: Zarząd Agory Kielce, Pan Prezydent Andrzej Sy 23.08.04, 00:32
          Bardzo proszę o nieubliżanie Panu Prezydentowi. Bardzo proszę o szacunek dla
          człowieka wybranego w demokratycznych wyborach.

Prosze Agorę o skasowanie tego paszkwila obrażającego Pana Prezydenta Andrzeja
          Syguta.
          • kobylybbb Pomyliłeś się Wojtusiu :) n/t 23.08.04, 05:11
          • Gość: młody do Wojciecha Domagały IP: *.kielce.net.pl 23.08.04, 08:02
            > Bardzo proszę o szacunek dla człowieka wybranego w demokratycznych wyborach.
            >

Andrzej Sygut wybrany w "demokratycznych wyborach". Coś się szanownemu Panu
            pokręciło.
            A tak na marginesie. Żadna inwektywa nie jest wystarczająco mocna, aby opisać
            arogancję pana Andrzeja S.
          • grzes90 Re: Zarząd Agory Kielce, Pan Prezydent Andrzej Sy 23.08.04, 08:13
            Może panie Wojciechu powiesz kiedy to pan Sygut został wybrany w
            demokratycznych wyborach bo nie pamiętam kiedy to było. Ostatnie wybory, jesli
            mnie pamięc nie myli wygrał pan z wąsami ....nazwisko chyba pan zna obecnego
            prezydenta, a może się coś zmieniło a Kielczanie nie wiedzą o tym......może
            więc trzeba Kielczanom uświadomić kto w mieście trzyma władzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka