Dodaj do ulubionych

Jaskinia Solna w centrum Kielc

IP: *.kielce.tpsa.pl 09.04.02, 00:03
www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/6/3.pdf

...słyszeliście o czymś takim ? To chyba nie jest wydanie P'a'prilis'owe...
Fajny pomysł; nie mam pojęcia na ile skuteczne są takie 'kuracje', no ale sam
fakt zaistnienia czegoś takiego...hmmm...
Odpowiednie środowiska mogłyby rozpropagowac tą instytucję wśród odpowiednich
kuracjuszy... no i już by trochę pieniędzy do miasta przyjechało...
Obserwuj wątek
    • drs Re: Jaskinia Solna w centrum Kielc 09.04.02, 09:46
      Też z zaciekawieniem przeczytałem o tym notkę w SL,a gdzie to miałoby być? Pod
      którą kamienicą na Paderewskiego?Wiesz coś bliżej?
      • jello_b Re: Jaskinia Solna w centrum Kielc 09.04.02, 10:54
        widziałem plakat (?) na szybie w nowym budynku przy rondzie Herlinga-
        Grudzińskiego (o ile znowu nie pomyliłem nazwy ronda :-) więd to pewnie będzie
        tam.
    • Gość: Mała Re: Jaskinia Solna w centrum Kielc IP: 195.117.18.* 09.04.02, 13:08
      Tak to jest w tym nowym budynku na przy Rondzie (może bez nazw) I maja ,
      paderewskiego itp. Cielawe co tak na prawde daje taki pobyt w Jaskini Solnej???
      Reklamują sie tak, że nie trzeba jechać nad morze żeby mieć morskie powietrze.
      Czy to znaczy, że juz nie musimy jechać na wakacje nad to zimne , polskie morze
      tylko możemy siąśc sobie w ciepełku w jaskini w centrum Kielc?????
      • Gość: M Re: Jaskinia Solna w centrum Kielc IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 14:33
        Podobno pod "Hipnozą" mają otworzyć kopalnię siarki.:))
        • Gość: Yahagi Hehe... Czestochowa pozazdrościła IP: *.kielce.tpsa.pl 28.04.02, 08:45
          W budynku częstochowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej Nasza Praca przy ul.
          Broniewskiego 3 działa Centrum Mikroklimatu Morskiego o nazwie Jaskinia Galos.
          To trzecia tego typu placówka w Polsce, obok Kielc i Warszawy

W specjalnym pomieszczeniu zbudowanym z soli można na wygodnym rozkładanym
          fotelu odpocząć korzystając z leczniczego działania jodu, a także mikro- i
          makroelementów charakterystycznych dla powietrza morskiego. Dodatkowo relaksuje
          podkład muzyczny, imitujący szum fal i śpiew ptaków. Osiem ton soli morskiej
          zostało do budowy centrum sprowadzone z Krymu.

- Seans 45-minutowy odpowiada trzem dniom spędzonym nad morzem - wyjaśnia
          konsultantka Ewelina Wojtasińska. - A zalecany jest praktycznie każdemu, pomaga
          na krążenie, choroby skórne, tarczycę, poprawienie samopoczucia. Szczególnie
          namawiałabym na skorzystania z jaskini kobiety w ciąży i małe dzieci.

Cena wizyty w centrum wynosi 25 złotych za 45 minut. Dla emerytów, rencistów,
          studentów i dzieci są bilety ulgowe. Jaskinia Galos czynna jest codziennie w
          godz. 9-21.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka