Dodaj do ulubionych

Wyzsza Szkola Dziennikarska

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 19:29
witam,
chcialem zasiegnac opinii na temat Wydzialu Zamiejscowego Wyzszej Szkoly
Dziennikarskiej im. Melchiora Wankowicza. czy osoby wtajemniczonej maja moze
jakies spostrzezenia, komentarze na ten temat? bede bardzo wdzieczny za
wszelkie info.

pozdrawiam kielce
lukash
Obserwuj wątek
    • oakk Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska 15.04.02, 11:20
      Ponoć syf...

Ja sam chcę coś więcej info na temat szkoły...
      Reklama w prasie mówi: "Zadzwoń po informator 362-24-19"

Zadzwoniłem i dupa zbita...
      Nikt nie odbiera, jest miła sekretarka ale automatyczna...

P. S. Nie dzwoniłem raz jeden....nawet kilka razy i wiecie co...dupa zbita...
    • Gość: Profi Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.wsd / 10.3.2.* 15.04.02, 11:21
      Jestem studentem tej szkółki. I cieszę się, że ją wreszcie kończę. Jeden wielki
      syf i to wszystko. Począwszy od budynku, pożal się Boże, i to jeszcze
      zlokalizowanym na totalnym zadupiu, gdzieś w Bilczy. Jeden wielki luz, zero
      wymagań, towarzystwo nawet fajne, wykładowcy ujdą, ale wyższą szkołą z
      prawdziwego zdarzenia to nie można WSD nazwać. Wszystkim kandydatom do studiów
      w tym przybytku daję radę, chcecie studiujcie, ale na własną odpowiedzialność.
      • Gość: natasza7 Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 11:35
        Hyy studiowałam na tej uczelni - chociaż trudno ją nazwać uczelnią ... Byłam w
        pierwszym roczniku tej szkółki ... Ludzie fajni, wykładowcy ok - zwłaszcza Śp.
        Staszek Mijas, ale tak ogólnie zgadzam się z wami- syf
        • Gość: marjusz Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.polkomtel.com.pl 15.04.02, 17:07
          Studiowałem...

już nie studiuję, bo skończyłem.. na szczęście..
          Wykładowcy są OK na stopie partnerskiej.. ale Sekretariat i władze uczelni
          włącznie z budynkiem (już cytowanym) to beznadzieja...

osobiście nie polecam, chyba, że ktoś chce skończyć to "tanim" kosztem..

Pozdrawiam!!
          marjusz
          • Gość: lukash2 Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 18:09
            no ladnie.. a ja mialem zamiar zlozyc tam dokumenty (jako wyjscie awaryjne..)
            co do budynku, to juz ostatni rok, kiedy WSD miesci sie na tym zadupiu. od
            przyszlego roku przenosza sie do jakiejs kamienicy (ponoc wypasiona
            strasznie :) w centrum miasta..
            co do kontaktu to nie mialem najmniejszych problemow - panie z sekretariatu
            mile i uprzejme..
            mimo wszystko dzieki za info..
            • kag Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska 17.04.02, 11:57
              ja tez koncze w tym roku [oby ;] ] ...
              wykladowcy sa w przewazajace jwiekszosci ok, ludzie w porzadq :> ale... jesli
              po tej uczelni zamierzasz isc dalej no to nie ma lekko trzerba samemu w tym
              czasie sie doksztalcac roboty szukac etc, zeby sie po 3 latach nie okazalo ze
              bylo fajnie tylko co dalej...
        • Gość: student Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.pl 17.04.02, 22:49
          Witam... Ja jeszcze studiuję w WSD i mi z tym dobrze hehehe... Jedyną wadą jest
          doktor(?) Saletra... Co za wredny gość... A tak na marginesie: Natasza
          studiowałaś dziennie czy zaocznie?
    • Gość: Monia Re: WSD- jest ok IP: *.wsd / 10.3.2.* 17.04.02, 12:18
      Jak można tak pisac?! Ludzie! I wy tam studiujecie? Skoro tak żle? Ja osobiscie
      jestem bardzo zadowolona! Wlasnie dlatego ze wykladowcy są super! Z niczym nie
      mam problemow bo sie uczę. W dziekanacie nikt jeżeli ma spełnione wymogi, nie
      ma problemow! Ale wiekszość to chyba bylaby zadowolona jak by nic sie nie
      wymagalo od studentow! Wstyd mi za was ze tak piszecie! A ze budynek nie jest
      taki jakby wszyscy chcieli , no szkoda, ale nauka niezależnie w czym bylaby
      taka sama.... Osobiscie polecam!!
      • Gość: Tomicz Re: WSD- jest ok IP: *.wsd / 10.3.2.* 17.04.02, 12:29
        Zgadzam sie! Zreszta mam znajomych którzy juz ukonczyli i jakos kontynuuja dalszą
        nauke bez problemów. Zresztą studenci w większoci sa ambitni, sami wykladowcy
        stwierdzili ze jestesmy ok i chłonni wiedzy..Szkoda ze ludzie ktorzy sami wybrali
        ta szkołę tak piszą..Przeciez sami tworza atmosfere..Zawsze mozna sie wybrac na
        UJ..
        • Gość: BigZbig Re: WSD jest normalna IP: *.wsd / 10.3.2.* 17.04.02, 12:44
          Jestem wykladowca w tej szkole, a moim pierwszym miejscem pracy jest
          Uniwersytet Jagiellonski. Ci co studiuja w WSd pewnie mnie rozpoznaja.
          Moge porownac warunki studiowania i efekty w obu uczelniach. Jesli mierzyc
          efektami to informuje, ze na studiach uzupelniajacych magisterskich na UJ
          jest 7 absolwentow WSD (dostali sie z bardzo wysokimi notami, a jedna wybrala -
          za maksimum punktow - bardzo oblegana specjalizacje - europeistyke.
          Piatka absolwentow trafila na Uniwersytet Warszawski. Te 12 osob to tylko
          absolwenci WSD w Kielcach z JEDNEJ specjalizacji - dziennikarstwa.
          Prawda, ze szkola daleko w Dyminach, ale spokoj i czyste powietrze, a poza tym
          od przyszlego roku przenosi sie z powrotem do centrum Kielc.
          Co do LUZU w Szkole, to - po pierwsze w kazdej uczelni sa lagodniejsi
          wykladowcy i studenci kochajacy luz. Ale to, ze Szkola nie stresuje choc
          wymaga - to tylko atut, a nie negatywna jej cecha.Od przyszlego roku
          bedzie nowa specjalizacja PROMOCJA I PUVLIC RELATIONS. To wyjscie Szkoly
          naprzeciw zapotrzebowaniu ze strony tegorocznych maturzystow. Kompletujemy
          bardzo dobry zespol wykladowcow, takze do tego przedmiotu.
          Licze na spotkanie w przyszlym roku, choc cotygodniowe dojazdy z Krakowa
          sa czasami dla mnie meczace.
    • Gość: Kamil Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.wsd / 10.3.2.* 17.04.02, 12:26
      Nie wiem zupelnie o co chodzi z tymi wypowiedziam!!! Jestem na drugim roku i
      nie mialem do tej pory zadnych problemow. Chcialem studiowac dziennikarstwo i
      studiuje, nie wazne jak daleko oddalony jest budynek. Wykladowcy sa bez
      zastrzezen,jesli chodzi o dziekanat i rektorat kiedykolwiek zwracam sie z
      problemem udzielaja fachowych i pomocnych dla mnie rad. Zastanawia mnie jedno,
      czy nie udzielaja sie na forum zupelne walkonie, ktorych czesto spotykam na
      korytarzu i w bufecie..... a reszta niech zostanie milczeniem
      • Gość: ania Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.wsd / 10.3.2.* 17.04.02, 12:40
        dla mnie jest OK Jak zmienią budynek to na pewno poprawi sie wizerunek szkoły..
        Ale inne szkoły, np. WSU są bardziej niewporzadku, nie wspominając dziekanatu
        gdzie panie robią łaskę. W WSD nie boje sie wejsć do dziekanatu..
        • Gość: WSD Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:08
          Jeżeli nie boisz się wejść do dziekanatu - super ..., a powiedz mi co robią Iza
          z Sylwią? Dalej przez cały dzień gadają przez Irc'a, czy układają sobie
          pasjansy?
          • Gość: ania Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.wsd / 10.3.2.* 17.04.02, 13:24
            A co mnie to obchodzi co robią???? Jak mają czas...Ja na tym nie cierpie!
            Jestes bardzo wscipski...Ja widziałam bawiących sie w inernecie nie w takich
            firmach...i co??? przez to wyprodukowali mniej gwoździ?
          • Gość: Profi Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.wsd / 10.3.2.* 18.04.02, 09:10
            W życiu nie nasłuchałem się tak miłych słów o szkółce WSD. Co do sekretarek, to
            są sympatyczne, nie robią specjalnych problemów, a Ada jest bardzo ładną
            kobietą. Jedyny plus tej szkoły to fajne towarzystwo i w miarę nauczyciele.
            Reszta to ...szkoda gadać. Zresztą przyjdżcie, przekonajcie się sami. Mimo
            wszystko zapraszam, ja już kończę, nareszcie!!!!!!!!!
            • Gość: Hamster Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: 195.117.18.* 18.04.02, 09:28
              Gość portalu: Profi napisał(a):

> W życiu nie nasłuchałem się tak miłych słów o szkółce WSD. Co do sekretarek, to
              >
              > są sympatyczne, nie robią specjalnych problemów, a Ada jest bardzo ładną
              > kobietą. Jedyny plus tej szkoły to fajne towarzystwo i w miarę nauczyciele.
              > Reszta to ...szkoda gadać. Zresztą przyjdżcie, przekonajcie się sami. Mimo
              > wszystko zapraszam, ja już kończę, nareszcie!!!!!!!!!

Daj spokój Monia, Tomicz, BigZbig, Kamil czy jak tam jeszcze sie podpisales. IP
              cie zdradza :-) Nie z nami takie numery Bruner !

• _rafi Wyzsza Szkola Internetu 18.04.02, 09:38
                Gość portalu: Hamster napisał(a):

"Daj spokój Monia, Tomicz, BigZbig, Kamil czy jak tam jeszcze sie podpisales. IP cie zdradza :-) Nie z nami takie numery
                Bruner !"

Hamster, czy ja Ci zawsze wszystko muszę tłumaczyć? :))))))) Przeca w tej szkółce mają przynajmniej jedną salę z
                komputerami i chyba każdy jest z dostępem do tego, no... internetu. I się bawią i piszą.

Chyba przy okazji zrobiłem im małą reklamę.
                • Gość: Rajmund Re: Wyzsza Szkola Internetu IP: *.internet.radom.pl 18.04.02, 13:02
                  Ta szkólka jest naprawde extra.To moja druga uczelniai mam porownanie ,poziom
                  wbrew wszystkiemu wysoki,duzo wyższy niz na Politechnice,wykładowcy
                  fajni,atmosfera bdb i super towarzystwo. A Saletra tez jest gość ok.
    • krek Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska 17.05.02, 10:17
      Jestem w szoku. Po przeczytaniu tych wszystkich opinii o "zacnej" WSD. Na szczę�cie parę lat temu już ukończyłem tš "uczelnię". Jedyna zaletš byli zawsze ludzie- zarówno studenci, jak i niektórzy wykładowcy. Ćwiczenia z Annš Krawieckš czy Elżbietš Wikło były nie zapomniane. Niestety pożegnały się z WSD.Pierwszy rocznik tej uczelni miał na pierwszym roku SZE�Ć warsztatów! A teraz? Jeden?
      A co do dziekanatu...To poprostu szkoda gadać uzyskanie tam jakichkolwiek informacji graniczyło z cudem...Na odbieraniu indeksu schodziło kilkadziesišt minut...Dostawao sie pudło pełne indeksow i polecenie "Znajd� sobie". Możliwe,że to się nieco zmieniło - w końcu szkoła nie ma sztywnego łšcza i dziewczyny nie mogš siedzieć na Ircu całymi dniami. Ale co� kosztem czego�. Oderwanie dziekanatek od ulubionego zajęcia uderzylo też w studentów. Mało już zostało desperatów, którym chce się czekać 40 minut na otwarcie strony internetowej. Procesory 200 też ułatwiajš życie:-) Do tego dochodzi hjeszcze miniaturowy parking i godzinny dojazd rzadko kursujšcymi autobusami do Kielc, bo tak naprawdę szkólka w Kielcach jest tylko w nazwie. Dwie�cie metrów przed niš, przy ulicy �ciegiennego, stoi tabliczka "BILCZA". Polecam !
      • Gość: gwizder Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 18:15
        krek napisał(a):

> Jestem w szoku. Po przeczytaniu tych wszystkich opinii o "zacnej" WSD. Na szczę
        > �cie parę lat temu już ukończyłem tš "uczelnię". Jedyna zaletš byli zawsze ludz
        > ie- zarówno studenci, jak i niektórzy wykładowcy. Ćwiczenia z Annš Krawieckš cz
        > y Elżbietš Wikło były nie zapomniane. Niestety pożegnały się z WSD.Pierwszy roc
        > znik tej uczelni miał na pierwszym roku SZE�Ć warsztatów! A teraz? Jeden?
        > A co do dziekanatu...To poprostu szkoda gadać uzyskanie tam jakichkolwiek infor
        > macji graniczyło z cudem...Na odbieraniu indeksu schodziło kilkadziesišt minut
        > ...Dostawao sie pudło pełne indeksow i polecenie "Znajd� sobie". Możliwe,że to
        > się nieco zmieniło - w końcu szkoła nie ma sztywnego łšcza i dziewczyny nie mog
        > š siedzieć na Ircu całymi dniami. Ale co� kosztem czego�. Oderwanie dziekanatek
        > od ulubionego zajęcia uderzylo też w studentów. Mało już zostało desperatów, k
        > tórym chce się czekać 40 minut na otwarcie strony internetowej. Procesory 200 t
        > eż ułatwiajš życie:-) Do tego dochodzi hjeszcze miniaturowy parking i godzinny
        > dojazd rzadko kursujšcymi autobusami do Kielc, bo tak naprawdę szkólka w Kielca
        > ch jest tylko w nazwie. Dwie�cie metrów przed niš, przy ulicy �ciegiennego, sto
        > i tabliczka "BILCZA". Polecam !

Z indeksami to tak wszedzie chyba...
        • Gość: joniu Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska IP: *.radiofama.com.pl 22.05.02, 18:56
          Ale pie...ycie glupoty, jakto szkola wam nie da pracy czy mozliwosci nauki
          dalej, a chcieliscie miec prace(w kierunku studiow). Prosze mi pokazac szkole
          ktora zalatwi wam prace (najlepiej jeszcze na sile - bo wiekszosc z was ma
          bogatych tatusiow i piepszy prace za 1-2 tysiace zlotych). Ja dzieki szkole ale
          tez sobie prace znalazlem (w kierunku studiow) nienarzekam i uczyc sie dalej
          tez bede (w tym roku koncze WSD) i nie widze przeszkod aby tak nie bylo. A co
          do szkoly to przyczepic sie do niczego nie moge, no moze tylko keczup w bufecie
          powinien byc bardziej pikanty. A dziekanat hmmm bardzo BONJOUR pozdrawaim i
          zapraszam na WSD
          • krek Re: Wyzsza Szkola Dziennikarska 05.06.02, 09:53
            Gość portalu: joniu napisał(a):

> Ale pie...ycie glupoty, jakto szkola wam nie da pracy czy mozliwosci nauki
            > dalej, a chcieliscie miec prace(w kierunku studiow). Prosze mi pokazac szkole
            > ktora zalatwi wam prace (najlepiej jeszcze na sile - bo wiekszosc z was ma
            > bogatych tatusiow i piepszy prace za 1-2 tysiace zlotych). Ja dzieki szkole ale
            >
            > tez sobie prace znalazlem (w kierunku studiow) nienarzekam i uczyc sie dalej
            > tez bede (w tym roku koncze WSD) i nie widze przeszkod aby tak nie bylo. A co
            > do szkoly to przyczepic sie do niczego nie moge, no moze tylko keczup w bufecie
            >
            > powinien byc bardziej pikanty. A dziekanat hmmm bardzo BONJOUR pozdrawaim i
            > zapraszam na WSD

Masz racje DZIEKANAT wartoby zaprosić na WSD.Najlepiej profesjonalny...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka