Gość: olo IP: *.klc.vectranet.pl 04.01.05, 20:47 Niekorzystny kurs euro, w którym rozliczane są opłaty licencyjne za znaczną część programów. DOKTORA!!!!!!!!!!!! Euro ma niekorzystnu KURS czy UPS ma klientów w DUPIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kielczanin Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:52 Niekorzystny kurs euro - tez to zauwazylem !!! - ludziom mozna wcisnac kazda ciemnote, a i tak wiekszosc nie bedzie wiedziala, ze zostala zmanipulowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 05.01.05, 12:22 A czy ktoś wie, DLACZEGO Vectra nie płaci VATu, a inne sieci kablowe płacą? Bardzo jestem ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAT23 ZŁODZIEJE!!!! WSZĘDZIE WĘSZĄ KASE KASE I JESZCZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:19 RAZ KASE. CO MNIE TO OBCHODZI?! JAK MAM KREDYT DO SPŁACENIA TO SPŁACAM NA TAKICH WARUNKACH JAKICH PODPISAŁEM UMOWĘ!!! ZŁODZIEJSKIE POLSKIE NASIENIE!!! OCZYWIŚCIE , WY TEŻ ,UPC ,MACIE KLIENTÓW W DUPIE JAK CORAZ WIĘCEJ FIRM!!! TAK TAK ALE MACIE TYLE KASY OD KLIENTÓW , ŻE STAC WAS NA ODPOWIEDNIO UBRANĄ OPINIĘ PRAWNĄ NA WYTŁUMACZENIE WASZEGO OSZUSTWA!!! NA POCHYBEL TAKIM PRAKTYKOM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzor Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:20 Człowiek nawet by dopłacił żeby pooglądać Canal Plus, ale niestety w Kielcach jest to nie możliwe.Podobno są problemy techniczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:26 Moze zainteresowal by sie Urzad Ochrony Konsumentow !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:12 A może skierować na ich adres e-mail te komentarze. Piszzmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:50 Od dawna o tym wiedziałem- UPC już wtedy zastrzegła że nie obniży ceny abonamentu. Ale i tak lepiej w UPC niż w Cyfrze- jak dobrze że się od nich uwolniłem. Cyfra + tak okrada swoich klientów, że szok. Jednak jakość obrazu w Cyfrze bije na głowe UPC... Jak canal + to jednak tylko w cyfrze... Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:51 Podejrzewam, że jak Korona awansuje do I ligi to kupe ludzi z kielc kupi sobie Cyfre by móc oglądać wszystkie mecze Korona na Canal+ Sport... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Ogórek Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.01.05, 08:18 > Podejrzewam, że jak Korona awansuje do I ligi to kupe ludzi z kielc kupi sobie > Cyfre by móc oglądać wszystkie mecze Korona na Canal+ Sport... A nie lepiej przejść się na nowy (być może już zbudują) stadion i odlądać live? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: 82.160.68.* 05.01.05, 09:26 UPC to "sokowirówka" do pieniędzy (naszych), dlatego podziękowałem im za współpracę i kupiłem satelitkę. Obraz i dźwięk cyfrowy...inny świat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:23 Ciekawe jakie to problemy techniczne nie pozwalają nadawać Canal + na UPC . Czyżby te problemy nie występowały w innych dużych miastach. Niech napiszą uczciwie że chodzi o kasę. Widocznie nie opłaca im się to bo nie spodziewają się w Kielcach zbyt wielu abonentów i stąd te "problemy techniczne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA EURO SPADA A CENA KABLÓWKI????????? IP: *.globit / 217.98.57.* 05.01.05, 09:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Re: EURO SPADA A CENA KABLÓWKI????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:18 Julek, ale na satelicie nie ma teraz nawet TVNu... Zostaje Ci Polsat, Polonia i kilka innych shitów... CHyba, że lubisz super stacje w obcych językach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: UPC zmienila faktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:18 W dodatku bezczelnie zmienili faktury. Wczesniej byl wyszczegolniony podatek VAT, a teraz nie. Zrobili to celowo i nie poinformowali o tym. Sa zwyklymi zlodziejami. Czas zmienic na Vectre. niekorzystny kurs euro? Hmm teraz kurs spadl o 70gr w stosunku do maximum, wiec czekam na 15% obniżkę abonamentu. Ciekae czy można ich zaskarży do sądu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.crowley.pl 05.01.05, 12:14 Mnie natomiast ciekawi, w jaki sposób ustalane są ceny kablówek w różnych miastach. Dlaczego np. w Warszawie za mniej więcej tę samą cenę (ok. 50 zł) mam w sieci Aster dużo ciekawszą ofertę niż w kieleckim UPC. Mało tego, w Aster mogę mieć internet i telefon, co dowodzi, że operator inwestuje w infrastrukturę, więc odpada gadanina o większym koszcie utrzymania sieci. Vectra natomiast ma ofertę znacznie tańszą, niby uboższą programowo, ale w rzeczywistości bogatszą. W Vectrze jest polska VIVA i MTV (UPC tylko MTV), Ale Kino (UPC gó..any Hallmark), Polstat Sport i Eurosport (UPC tylko Eurosport) etc. Dlaczego tam w Kielcach, gdzie dociera tylko jeden operator stosuje się haracz zwany "opłatą przyłączeniową", czy jak jej tam? Gdzie leży problem? W kochanej tpsa. Nasz monopolista bojąc się konkurencji kablówek w obszarze internetu i połaczeń telefonicznych proponuje sieciom zaporową cenę 25-krotnie wyższą niż wynegocjowana parę lat temu za dzierżawę kanalizacji. W ten sposób ekspansja kablówek stoi zablokowana, a konkurencja nie istnieje (za wyjątkiem paru dzielnic). A pamiętacie jak kablarze z UPC chcieli potraktować prowincjuszy podczas Mundialu w Korei? Warszawa, Kraków i inni duzi mieli dostać Polsat Sport, mniejsi nie (w tym Kielce). I to za taki sam abonament!!! A Vectra bez żadnych kombinacji po prostu Polsat Sport włączyła. Tylko zdrowa konkurencja jest lekarstwem na te (i inne też jak najbardziej) bolączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brian Re: Telewizja UPC KASĘ TEŻ ZAMKNĘŁA IP: 213.76.134.* 05.01.05, 12:16 Kasę w Kielcach też zamknięto dla dobra klientów, chello to fantazje w Kielcach. Fantazjujmy dalej a niedługo zwiną wszystkie kable i niech jadą do Krakowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Polsat Sport w UPC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:51 Koko- coś Ci się pomyliło !! Nie jestem jakimś zwolennikiem UPC, ale Polsat Sport oraz Polsat Zdrowie i Uroda są w ofercie UPC od ponad miesiąca !!! A podczas mundialu w Korei UPC włączyła Polsat Sport także w Kielcach !!! A przynajmniej na moim osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Polsat Sport w UPC IP: *.crowley.pl 06.01.05, 08:56 W takim razie w tej kwestii się poprawili, nie wiedziałem, bo ich już nie oglądam od paru m-cy. Natomiast w sprawie Mundialu, to napisałem, co UPC planowała uczynić, ale czego na skutek głosów oburzenia prowincjonalniejszych (fajne słowo wymyśliłem) abonentów zaniechała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary SPOSÓB na UPC !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:57 Ludzie !!!! Jak chcecie co miesiąc płacić UPC abonament niższy o 11-16 zł to zerwijcie z nimi umowę, miesiąc oglądajcie tv z anteny pokojowej lub z satelity (jak ja) a po miesiącu zadzwońcie do przedstawiciela UPC ( nigdy do biura na Manifestu) i uzgodnijcie z nim warunki nowej umowy. Oszczędności będą nanaprawdę spore !!!!!! Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mott_echo_b Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:51 Niekorzystny kurs euro? Czyli za niski? Czy w UPC pracują sami eksperci od ekonomii realnego socjalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Cyfra + to jednak złodzieje przy UPC... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:45 Andreas- za głowe się złapałem jak przeczytałem Twoją wypowiedź- jak śpisz na kasie to można płacić Cyfrze- ale Cyfra jest już dla mnie złodziejem ! Czemu?? pakiet Discovery- dodatkowe 8 zł AXN-dodatkowe 5 zł Mezzo- 4 zł. A czego nie ma na UPC co jest na CYFRZE ??? Na UPC nia ma : Canal + , Ale Kino, Eurosport News, TVN Style,Viva Polska, Mini mini (badziewie dla dzieci) i Zig Zac (dla młodzieży) oraz AXN !!! Czy to są super kanały???? A czego nie ma na Cyfrze co jest na UPC: Polsat, Polsat 2, POLSAT SPORT, Polsat zdrowie i uroda, Travel channel, Fox kids play, viva, viva plus, MCM, Europa Europa, Romantica, TMT, Trwam... Porównałem cene abonamentu w UPC za 48 zł i w Cyfrze 112+10+8+5+4=139 zł !!!! To kradzież w biały dzień ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Czegoś tu nie rozumiem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:57 "Rzecznik tłumaczy, że ta podwyżka to efekt wyższych kosztów i wylicza je: - Niekorzystny kurs euro, w którym rozliczane są opłaty licencyjne za znaczną część programów. " Zaraz zaraz, jeżeli opłaty licencyjne rozliczane są w Euro a Euro dołuje (spadło już ponad 80 groszy) to jasnym jest, że trzeba mniej złotówek na płatności w Euro a skoro abonament płacimy w złotówkach a nie w Euro to jest dokładnie odwrotnie - kurs Euro jest niesamowicie korzystny dla importu i kupowania !!! Po drugie UPC w Kielcach jest beznadziejne. O Chello mówiło się od conajmniej 5- ciu lat i jak dotąd na rozmowach się skończyło. Ja mam przyjemność mieszkać w blokach gdzie sieć UPC była budowana od podstaw - miało być tanio i nowocześnie. Ponieważ w Maxtelu (teraz Vectra) nie słyszeli o internecie po kablu zrezygnowałem z wcale nienajgorszej oferty Maxtela i przełączyłem się na UPC (jeszcze wtedy PTK) Niestety firma ta jest na granicy wypłacalności (sam nie wiem czemu) i szuka drastycznych obniżek (rachunki przysyłane co 3 m-ce w pakiecie socjalnym, usuwanie ciekawych kanałów i zastępowanie gów... kanałami Polsatu czy TVN-u (kto z Państwa ogląda Polsat Uroda, czy TVN Style czy też Tv Trwam czy też TVN Pogoda ????) Sensownych kanałów jest dosłownie kilka a odliczając te które można oglądać na "zwykłej" antenie jest to dno. Dla porównania mam Cyfrę+ (od samego początku jej istnienia a nawet wcześniej w postaci Canal+ analogowego) pakiet Platyna z dodatkami i powiem szczerze, że wolę zapłacić te 135 zł miesięcznie i mieć co oglądać niż płacić prawie 50 zł i mieć g... W dodatku Cyfra+ dba o klienta i organizuje naprawdę fajne konkursy. A co do UPC to wystarczy iść do biura obsługi klienta i kategorycznie zażądać rozwiązania umowy - w efekcie zaproponują pakiet pełny za 30 zł / m-c przez cały okres trwania umowy (czasowa na rok) Można oczywiście dać sobie na wstrzymanie i zrezygnować. Ja zamierzam zrezygnować z kablówki i kupić Polsat Cyfrowy - Cyfra w pokoju moim, Polsat u dzieci. Ale czy warto ??? Na Polsacie tak naprawdę są dwa kanały warte uwagi (których nie ma na Cyfrze) Polsat i Polsat Sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Czegoś tu nie rozumiem !!! IP: 213.199.233.* 06.01.05, 00:15 Gdy tak czytam te Wasze wypowiedzi to widzę,że macie bardzo dużo czasu na oglądanie TV.I co Wy w niej widzicie,przecież to szajs, amerykańska sieczka.80% programów to badziewie.Ja wziąłem sobie pakiet mini za 9 zł.-8 programów i to mi w zupełności wystarczy (na antenie zbiorczej był gorszy odbiór).Co do pazerności UPC to się z wami zgadzam.Powiem więcej,od samego początku oszukiwali ludzi.Około 4,5-ciu lat temu miałem kontakt z akwizytorem tej firmy.Kierownictwo kazało mu informować potencjalnych klientów,że w ciągu roku będzie można założyć internet.Oczywiście nie mieli zamiaru słowa dotrzymać zresztą wtedy miasta dużo większe od Kielc jak choćby Łódż czy Kraków tej możliwości nie miały.Zdobywali klientów mamiąc ich na początku różnymi upustami (co można zrozumieć) a gdy już ich zdobyli to zachowują się tak jak przeważnie zachowują się w Polsce biznesmeni nuworysze -skubią klientów.Teraz do tego skubania wykorzystali obniżkę VAT-u.I jeszcze twierdzą,że dzięki temu nie było podwyżki.Jeśli chodzi o kurs euro to na przestrzeni kilku lat zmieniał się wielokrotnie i w dół i w górę a abonament zawsze drożał.Po prostu wyzyskiwacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.crowley.pl 06.01.05, 09:05 A tak podsumowując, to nie ma się co za dużo telewizją interesować. Kupiłem sobie niedawno DVD BELLWOOD (divixy czyta bezproblemowo) za jedyne 449 zł i mam teraz w dupie telewizję, mimo, że sieć Aster, z której obecnie korzystam ma przyzwoitą ofertę. Polecam Wam to również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.05, 11:41 A w Krakowie jest Chello i kosztuje to 99zł/miesiąc za pakiet pełny TV + Chello Light (512kbps). Słyszałem, że w Kielcach do końca roku powinno Chello już działać. Polecam bo naprawdę warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Telewizja UPC po cichu podniosła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:58 Pisalam do nich w sprawie Internetu co najmniej 3 lata temu. Musialam sie poddac. I mam neostrade. Nie moge jednak miec innej kablowki. Wiem jednak jedno. Gdy napisalam, ze zrywam umowe i zgodnie z umowa jeszcze miesiac bede placic, a potem zakladam sobie Cyfre, natychmiast zadzwonil do mnie jakis mily pan i obnizono mi oplate o 30 zl. Hmmm... Przyznaje sie, mam HBO:))). I caly pakiet... Dawniej jednak mozna bylo cos do UPC napisac, a teraz to druga TP SA - trzeba podac adres e-mailowy i haslo... to zniecheca:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary chello... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:16 Ech... gdyby w Kielcach był najlepszy internet w Polsce... Ale może w końcu będiz to chello... Marze o tym, ale jest to możliwe w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: chello... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:47 Ja to mam inne marzenia:))). Ty naprawde marzysz o Chello???? Faceci mnie jednak dobijaja:))). Odpowiedz Link Zgłoś