Dodaj do ulubionych

Dworzec PKS w Kielcach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:23
Często przyjezdzam do Kielc autobusem. Urzeka mnie ten wasz dworzec. Najpierw
od wejscia subtelny zapach szczyn. Prowadzi jakims podziemnym tunelem /sen
pijanego architekta ?/. Potem zdezelowane drzwi wahadłowe i juz jestem. Tylko
gdzie? Szare, smentne pomieszczenie z kioskami zywcem z przedmiesc Sajgonu czy
innej metropolii dalekiej Azji. Rozkład jazdy wcale nie poinformuje ze jet
jakis autobus dalej. Potem waskie schody do góry i wspaniała sala. Smród
szczyn zastapił odór niemytych ciał. Sala upstrzona szyldami i planszami
reklamowymi wykonanymi przez jakiegos amatora a zawieszone w miejscach
wyjatkowo nietrafionych. Ciekawostka sa komunikaty płynace z uszkodzonego
głosnika. Ten akcent, budowa zdań jak z Filmu Bareji. A w tle uczniowie
wspaniałych kieleckich szkół, chyba specjalnych / dlaczego bez wychowawców?/
Specjalnych dlatego że niebożęta posługuja sie jednym słowem, no moze dwoma.
Ku.. artykułowane na wszystkie mozliwe sposoby: z pytajnikiem, z
wykrzyknikiem, jako zdziwienie,zaciekawienie, postanowienie czegos,grozba,
prosba czy zamiast przepraszam /zrób miejsce, ku.. /.Twarze młodziezy szare
bez wyrazu, poznac na nich ciagote przodków do okowity. Czegos takiego gdzie
indziej zobaczyc trudno. Dlatego odwiedzajcie Kielce takiego bantustanu nie
zobaczycie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ferte ferte Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:38
      ..a potem jadę do lubomiłek dolnych mojej rodzinnej miejscowości i wysiadam na
      pięknie zadaszonym przystanku na którym rozkład z 4 kursującymi autobusami
      jeszcze jest! Smrodu moczu też nie czuć bo nikt tu poza mną nie wysiada. A ja
      przecież jestem osobom z niebywałm wychowaniem i nie szczę po przystankach.

P.S. przejedź sie po dworach w innych miastach naszego kraju i powiedz jak
      wypadaja kielce. Czy tylko tu czuc smród szczyn. Niestety taka jest nie tylko
      kielecka, ale i polska rzeczywistość. Trzeba tylko troche pojeździć po kraju.
      • Gość: olo Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:49
        Ciekawa argumentacja: moze jestem brudaseem, ale inni tez czystościa nie
        grzeszą. Juz wiem dlaczego tak jest na kieleckim dworcu ad jego poczatków.
        Rózni nas, Misiu poczucie estetyki i wrazliwosc na wszechobecny zapach szczyn.
        Trudny przypadek reprezentujesz. Ale skoro ci z tym dobrze i nie dasz tego
        zmienic, to twoja sprawa. Tylko nad dworcem nie widziałem napisu ,, tylko
        dla szczochów,,.
        • Gość: ferte ferte Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:08
          Piszesz Gołąbeczku

> Rózni nas, Misiu poczucie estetyki i wrazliwosc na wszechobecny zapach szczyn

Faktycznie poczucie estetyki..sprawia, że pojawiły się pewne różnice pomiędzy
          Tobą a mną. osobiscie uważam, że szczyny smierdzą..ale skoro dla Ciebie- jak
          napisałeś - jest to zapach - to pław sie nim na dworcu w Kielcach, jak i na 95%
          dworców w Polsce. Taka to już rzeczywistość, nasza, polska. Taka to już kultura
          przeciętnego Polaka. Raz jeszcze powtarzam - smród dworocowych szczyn jest
          domeną nie tylko Kielc. A Tobie Słonko -radzę -przejechać sie trochę po kraju.
          I nie pisz mi tylko potem, ze szczyny w Gdańsku czy Wawie mają inny,
          lepszy "zapach" :)))
          • Gość: bułła Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:19
            W Poznaniu na dworcu nie smierdzi. A więc mozna
    • drska Re: Dworzec PKS w Kielcach 16.01.05, 20:35
      Trza do tego dodac niezwykle ciemnosci panujace na dworcu.Z reszta uwag
      calkowicie sie zgadzam. Odor niedomytych cial i szczyn mozna zastapic czestymi
      prysznicami a nie raz w tygodniu okolo niedzieli.drska, skropiona woda
      kwiatowa "mimoza" zA 5 zlotych i 50 groszy + VAT.
      • Gość: Filip Re: Dworzec PKS w Kielcach...tragiczna prawda.... IP: 69.156.224.* 17.01.05, 07:10
        ...o centralnej Polsce.

A to pan Olo z zachodu przyjechal do nas. Witamy witamy..pewnie pan
        zmeczony...no niechzesz sie pan rozgosci...i opowiada co tam slychac w
        szerokim swiecie....a napije sie pan czego ?
        Juzio skocz no do studni po wode to panu herbaty swiezej zaparzymy.
        ...Zima tego roku u nas jakas taka slaba, a czy lody na Warcie juz puscily ?
        ...no niechze pan opowiada.

Na temat kieleckich dworcow pisalem juz wystarczajaco ponurym jezykiem.
        Problem w tym ze te instytuje jakos tak stercza z ziemi bezpansko stajac sie
        wlasnym standardem powszechna szkola niechlujstwa, zaniedbania, widoczna
        spuscizna kultury sojuszu asymilacji czlowieka do wszech panujacego brudu i
        smrodu.
        Radnym miejskim, dyrektorom tych instytucji i calej kieleckiej ELICIE UMYSLOWEJ
        to nie przeszkadza poniewaz oni uciekli w miekosc szarych tapicerek swoich i
        urzedowych samochodow. A poza tym niestety dzis ta "sloma wylazaca z
        urzedniczych butow" wyscieluje i wypych ich puste czaszki co wyraznie widac w
        ich stosunku do rzeczy spolecznie uzytkowych.
        Im to nie przeszkadza co zastales na tym lub innym kieleckim dworcu przybyszu z
        odleglej Purlandii.
        Wielokrotnie wspominana tu promocja regionu dla nich o tyle jest wazna o ile
        sluzy ich osobistej reklamie. Bo ladnie wtedy wygladaja ze to ktos z GW
        przypomnial Kielczanom ich nazwiska. Tu blysna tam blysna jak zarowki 100W na
        chwile a w pozostale dni tygodnie i miesiace panuje mrok. Urzednicza
        pomrocznosc.
        Taki jalowy okres pobierania wyplat i nagrod, wyrownan, z racji pelnionych
        funkcji.
        • Gość: olo Re: Dworzec PKS w Kielcach...tragiczna prawda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:16
          Skoro juz pisano o kieleckim dworcu i nic, oznacza to ze kielczanie to narodek
          brudasów, żyjacych w separacji z woda i mydłem. Władze tego miasta takze samo
          sa niewrazliwe na bród i smród. Jest im obojetne ze wizytówka miasta, a taka
          powinien byc dworzec, uraga podstawowym standardom estetyki,czystosci, porzadku.
          I te dwie grupki tj kieleccy mieszczanie i ich przedstawiciele niczym sie tu nie
          róznią. Wprost przeciwnie, uzupełnieją się: jedni się obruszaja że zwraca się
          im uwagę / inne dworce tez brudne /drudzy udaja że to nie do nich, sa tak
          zapracowani, zabieganiże gdzie im w głowie. Władze miejskie to juz Państwo, a
          tacyna byle dworzec nie wpadna . Bo i po co ? Tak więc utrwala sie ten obrazek
          brudnych, zapuszczonych, bylejakich Kielc. I gdyby w tym mieście powstały
          jeszcze ze cztery uczelnie, dwa teatry i sześc filharmonii miasto / a także
          jego mieszkańcy /beda mi sie kojarzyc ze specyficznym zapachem. Proponuję nazwę
          tego zapaszku: Soir de kielce albo cos takiego.... Wstyd
    • marcinmalek Re: Dworzec PKS w Kielcach 17.01.05, 13:38
      Spoko ten gość jest z Radomia. Tam go przyczaiłem więc nie ma co żywić trola to
      sam zdechnie. A poza tym dworzec w Radomiu to jest piękno architektury. (Nie
      mogłem sobie odmówić takiej dygresji). Reasumując kolejny sfrustrowany
      • Gość: stasiek Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.01.05, 15:35
        oj tam w Kielcach stary dworzec w Krakowie to bylo cos!!!
        Warszawa Stadion tez syf totalny, Lublin nie lepszy, Warszawa Zachodnia syf,
        Lódz Fabryczna beznadziejna, Katowice - barak :-)
        Prawie w kazdym wiekszym miescie w Polsce tak jest

Ladne dworce PKS sa w mniejszych miastach np. Lubaczów
        • Gość: babariba3 Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:54
          Dyskusja na temat brudu i brzydoty kieleckiego dworca jest jak dyskusja z
          Eskimosami o plazowaniu. Toz oni wszyscy w tym brudzie zyja od pokoleń
          Dlaczego mieliby to zmieniac ? Przyjedzie ktos wazny czy co ? Szkieletczyzna
          znana jest z specyficznego zapachu, zapyziałych miasteczek / to ostatnio troche
          się zmienia / obskurnych typów i....../ no własnie, z czego jeszcze? /
          • Gość: Crux Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.01.05, 18:08
            A z czego znane są Wasze miejscowość babariba3 i olo? Powiedzcie, gdzie to
            mieszkacie? Trochę po Polsce jeździłem swego czasu, wiele miast, miasteczek,
            wiosek się widziało. W niejednej takiej miejscowości się mieszkało. Pochwalcie
            się... To może i ja podzielę się swoimi odczuciami z mojego pobytu w Waszej
            miejscowości.

Jeżeli Olo rzeczywiście mieszkasz w Poznaniu, to muszę Ci powiedzieć, że dopiero
            ostatnio (jakieś pół roku temu) byłem w tym eldorado i powiem szczerze, że
            większego rozczarowania dawno nie przeżyłem. Nie powiem bynajmniej, że Poznań
            jest brzydki. Ba, jest nawet dość ładny, tylko, że mi reklamowano Poznań jako
            raj obiecany. Niestety, Poznań pozostaje daleko za takimi miastami jak Gdańsk,
            Kraków czy Wrocław i bynajmniej nie jest to jedynie moje zdanie. A dworzec PKP?
            Wstyd! Pomyślałby ktoś, że wielka metropolia targowa - po prostu beznadzieja!

PKS też nie wyglądał zachęcająco...Choć może w środku jest lepiej? Nie wiem...

Pozdrawiam wszystkich zakompleksionych :)
            • Gość: olo do crux Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:22
              Jezeli Ci ktos reklamował Poznan, jako raj obiecany oznacza ze jestes podatny na
              tania reklame bez pokrycia. Taki typ jest sprytnie chwytany w macki róznych
              supermarketowych promocji.Jezeli wiekszego rozczarowania / niz Poznaniem /
              dawno nie przezyłes, moge ci tylko współczuc.Piszesz dalej, ze Poznań jest
              daleko za Krakowem, Wrocławiem. Zależy w jakiej konkurencji? A mnie chodzi
              tylko o to ze kielecki dworzec wyróznia sie smrodem, brudem i bylejakoscia.
              Tyle i tylko tyle. Chyba że twierdzisz cos innego.To napiszto wyraznie a nie
              kombinuj że inni tez nie sa czyści.
              • Gość: Crux Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.01.05, 09:06
                > piszesz dalej, ze Poznań jest
                > daleko za Krakowem, Wrocławiem. Zależy w jakiej konkurencji?

A jednak, więc być może jednak jesteś z wielkomiejskiego Poznania :)

Dziwne, że zapomniałeś o Gdańsku? :> Oj prawie we wszystkich. Dużo piękniejsze,
                wielkomiejskie starówki, fajniejsze dworce (wyłączając Kraków - ale to się
                niedługo zmieni), przyjaźniejsi ludzie. W Poznaniu lepiej jest z pracą i
                inwestycjami (choć ostatnio zaczynacie przegrywać ze swoim największym
                konkurentem - Wrocławiem) i z czystością. Gwoli sprawiedliwości, trzeba
                przyznać, że Poznań, jak na tak duże miasto jest względnie czysty. Być może
                dlatego pisujesz po forach na temat czystości innych miast, bo czym innym trudno
                Poznaniowi zabłysnąć? A poznaniacy lubią błyszczeć....

> A mnie chodzi
                > tylko o to ze kielecki dworzec wyróznia sie smrodem, brudem i bylejakoscia.

I tu zasadza się problem. Bo kielecki dworzec PKS nie wyróżnia się na tle innych
                większych i mniejszych miast smrodem i brudem. Nie twierdzę jednak, że tak być
                powinno. Jest brudno i śmierdząco i wcale mi się to nie podoba.

Tylko z jednym mnie rozbroiłeś. Dworzec PKS w Kielcach jest akurat najlepiej
                pomyślanym dworcem autobusowym, jaki widziałem w Polsce. Akurat tego Kielce nie
                muszą się wstydzić. Rozwiązanie oparte na ruchu kołowym było wręcz genialne.
                Dworzec jest niezwykle funkcjonalny. Pozostaje jedynie sprawa tego, że projekt
                nie został całkowicie zrealizowany. To właśnie m.in. to niedokończonej przejście
                podziemne, które miało łączyć oba dworce. Cóż - po prostu zabrakło pieniędzy.
                Ale nawet w obecnej formie dworzec PKS w Kielcach jest najlepszym funkcjonalnie,
                a także estetycznie (kapitalna bryła) istniejącym dworcem autobusowym w Polsce.
                Bez wątpienia jest dużo lepszy niż w Poznaniu...

Pewnie oko Ci zbielało z zazdrości i żółć nie pozwoliła Ci pzyznać, że takie
                Kielce mają lepszy dworzec PKS niż Twój wielomiejski Poznań.

Pozdrawiam dość ładny Poznań :)
                • Gość: olo do Crux ...... Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:40
                  Piszesz Misiu że dworzec kielecki jest /cyt /,, najlepiej pomyslanym dworcem,
                  jaki widziałem w Polsce,, Znaczy ,ze niewiele widziałes.Jeden tylko przykład;
                  zobacz jak sobie radza na kieleckim dworcu osoby niepełnosprawne ruchowo.
                  Spróbuj patrioto kielecki dostac sie z dolnego poziomu na wyzszy, jesli np
                  poruszasz sie o kulach ? Nie pisałem czy w Poznaniu jest łatwiej o prace /
                  zalezy komu? /, zreszta w Poznaniu byłem ostatnio dwa lata temu. Pisałem tylko
                  i wyłacznie o brudzie, i ludziach którym to zupełnie nie przeszkadza czyli
                  brudasach. Niestety zaliczyc do nich musze ekipe zarzadzajaca tym dworcem,
                  chyba ze prace ta wykonuja za karę / to obwiniam ich nadzorców /oraz ekipę
                  wyłoniona pewnie z konkursu, sprzatająca. Poniewaz dworzec to wizytówka miasta
                  winie za jego wyglad niechlujny także władze miasta. Słowem Kielce - miasto
                  brudasów.A sprawe rozwiazałaby jedna ,dwie kobitki i dwa wiadra płynu do mycia.
                  • Gość: Crux Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.01.05, 13:58
                    "Misiu"? No nie, na takie poufałości to nie byłem przygotowany. Rozczuliłeś mnie...

Muszę przyznać, że po Twoim liście zacząłem się zastanawiać jak jest z
                    przemieszczaniem się pomiędzy poziomami na dworcu PKS w Kielcach. Nie wiem -
                    musiałbym tam się wybrać, a to pewnie prędko nie nastąpi :)

To jednak nie z Poznania? A może jednak z Radomia? Bo w Radomiu też mają fajny
                    dworzec PKS. Po prostu szukam tego lepszego dworca :) Możesz podesłać listę
                    obiektów, abym wiedział, o których mówisz?

Ale, żeby przynajmniej nawiązać atmosferą do poufałego tonu Pańskiej wypowiedzi,
                    to na koniec wypada mi się z Panem zgodzić. Bez wątpienia lepsza dbałość o
                    czystość dworca PKS (i PKP) w Kielcach by się przydała! Osobiście mi to
                    przeszkadza, dlatego za nieuzasadnione i krzywdzące uważam wygłaszanie opinii w
                    stylu "kielczanie to brudasy...".

Pozdrawiam więc i walczmy o czystość Kielc i ....

PS. Olo mógłbyś w końcu zdradzić skąd piszesz, bo głupio tak zostawiać wolne
                    miejsce :) Obiecuję, że nie będzie żadnych personalnych wycieczek w sprawie
                    miejsca zamieszkania :)
          • Gość: szacunkowy Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 18:14
            Szkieletczyzna znana jest ostatnio z szacuneczku pisujacego nalogowo na forum
            regionalnym w GW w przeciwienstwie do telewizji lokalnej, ktorej nie da sie
            czytac ani ogladac w nijaki sposob nie bedac zakochanym po uszy (klapiaste) w
            Kielcach czyli dawnym Klerykowie a obecnie sprezonym osrodkiem wojewodzkim z 16-
            stoma wyzszymi uczelniami,tramwajem, multikinem i jednym szacuneczkiem zwanym
            do niedawna BBB albo jajakobylybbb,Ania, basia, kielczanin i kielczanka oraz
            Honoratyka Bezjajowa ale za to Hawajska co niedawno byla na Galapagos i to
            kieleckim tramwajem jeszcze przed demolka przed KCK.szacuneczek- szacunkowy.
            • Gość: cvs żyje Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 18:37
              wszem i wobec oznajmiono cvs zyje. I wstala piąta trąba z ip aol i oznajmiła
              swiatu -złowroga bestia odrodzona i swoj 7 leb odslania - -on zyje. on
              powrócił - bezładny potok słow..to jego styl. Witaj z czelusci wydobyta
              lafiryndo.
              • Gość: Filip Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: 69.156.224.* 18.01.05, 21:02
                Przy urzedzie miasta powinna funkcionowac Komisja Estetyki i Czystosci
                Miejskiej, ktorej zadaniem byla by ocena czystosci i estetyki miejsc
                uzytecznosci publicznej.
                Oprocz prowadzenia statystyk pisania raportow miala by rowniez prawo karania
                instytucje grzywnami za niechlujne ich utrzymanie.

Ktos powie; malo ze te instytucje ledwo zipia to jeszcze nakladac na nie
                kary ?...dokladnie ! Instytucja ktora nie funkcionuje w sposob wlasciwy pod
                kazdym wzgledem musi upasc jako niewydolna bo obsiadly ja prezesy lub
                wierzyciele, akcionarjusze i wszelkiej masci trutnie, ale to nie powod by
                traktowac ja ulgowo. Odwracac sie i udawac ze niczego nie widzimy, gdy trzeba
                dosc stanowczo zareagowac.

Niestety odwracamy sie zbyt czesto. I tym fatalnym sposobem naszej osobistej
                dydaktyki przekazujemy ten brod i smrod nastepnym pokoleniom jak znicz
                olimpijski.
              • Gość: lafirynda Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 21:46
                Ona jest bezjajowa i do tego szacuneczkowa jak Filip z konopi, pardon, z Kanady.
                Na temat twojej traby i to chyba szesnastej, nie bede sie wypowiadala bo i tak
                w Kielcach wszyscy wszystko wiedza i sobie calkiem glosno podsmiehujki robia.
                Przy okazji zapytuje sie szczerze po kielecku czy ksiac ma juz nowa sutanne
                czyli kiece czy dalej chodzi po kolendzie w starej postrzepionej???
                Potok moich slow nie jest taki bezladny jak sie szacuneczkowi wydaje, on jest
                szybki i zwarty jak Silnica na ostrym zakrecie niedaleko ujscia gdzies za
                Nowinami.Witaj zakochana w Kielcach lafiryndo szacuneczkowa, jak leci
                strozowanie w lokalnym osrodku telewizorni kieleckiej pod wezwaniem swietego
                Aleksandra.Tacowe chyba juz teraz zadawalajace i nie trza juz okresowo do Nju
                Jorku jako turystka przyjezdzac by sobie poskrobac (azbesty) a nie wlasne jaja.
                Na to masz az nadto czasu by se skrobac je (jaja) w Kielcach miedzy postami.
              • Gość: lafirynda Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 21:56
                szacuneczkowa.Na dworcu PKS dalej cuchnie szczynami i nieobmytymi cialami a
                Wielkanoc sie zbliza tak szybko jak i dobrobyt kielecki. To wszystko przez to
                Kielc kochanie i stawianie geja za barem miast za komputerem.Lafirynda-
                szacuneczek-cvs-ek-popie..ny z siudmym lbem ale za to z tv antena skierowana
                na woznego z osrodka telewizji lokalnej czyli kieleckiej o zasiegu
                ogolnochlopskim.
              • Gość: lafirynda Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 22:03
                Gowno prawda, ze mam ip z aol-u.Mozesz mnie latwo znalezc, jezeli masz jeszcze
                jaki taki wech, w GW a poznac mnie najlepiej po stylu. Ile razy westchne
                rzewnie - kocham Kielce - to ja: lafirynda kielecka- szacuneczkowa z domu byle
                jajakobylybbb.
              • Gość: lafirynda Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 22:12
                CVS - wiecznie zywy jak i swiety Aleksander, swieta Tekla, swiety kaczmarek ze
                swieta Ania, basia i jedna taka ze Slowa Ludu (tyz swieta). Nie szargac
                swietosci bo one sa wiecznie zywe jak drs z kieleckiej apteki dla bogatych a
                nazet Filip demagog kanadyjski.Od swietych swietosci wara, precz, odwalic sie
                jak Jakub sie odwalil a do sandomierza przywalil, a na dworcu PKS w dalszym
                ciagu smierdzi szczynami niedomytych osobniczek i osobnikow.
                • Gość: Filip Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: 69.156.224.* 19.01.05, 14:03
                  No coz...tacy jak prezentujaca sie tu lafirynda tez ma prawo zyc na tym swiecie.
                  ...pewnie niech swym poziomem imbecyla zaniza tres tego forum. W koncu to forum
                  nie moje....ale w tych wypowiedziach przebija niechec do osob i tematow przez
                  te osoby podejmowanych....jesli nie znacie ubekow zyjacych w Ameryce za wyrwane
                  z Polski pieniadze to macie ten przyklad....a gdyby sie jeszcze okazalo ze jest
                  synem PRL-owskiego promineta ?...
                  • Gość: Filip Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: 69.156.224.* 19.01.05, 15:45
                    A swoja droga to rzeczywiscie koszmarek architektury w centrum Kielc, ciemne
                    korytarze, zakurzone jarzeniowki, zwisajace instalacje elektryczne, smrod i brud
                    w tyc ciemnych korytarzach.
                    Pracownik cos tam myje brudna szmata(w j.ang. "mop"- potrzeba polskiego
                    okreslenia na nowe techniczne przedmioty, osprzetowanie narzedzia)
                    Nie ma na rynku lekkich przenosnych maszyn zmywajacych do podlog lastriko,
                    tarakoty marmurow, ceramiki, granitu. A jakie to proste taka maszyne zbudowac.
                    Polaczenie polerki tarczowej z odkurzaczem sciagajacym z podlogi wode.
                    Ale najpierw musi zrodzic je potrzeba czystosci. Aby sie zrodzila takowa musi
                    zrodzic ja swiadomosc ze sie zyje w gnoju.

"Panie!...une tam nie maja takiej potrzeby...ostrzegam pana !
                    Panie ...to so Ruskie !...une tam srajo na tory...i im to nie przeszkodza, ta,
                    ta,...no ta - u Ruskich to mozno bo to so takie rozlegle tereny i tak nisko
                    temperatura, ze nim ostatni wagon pociagu nadjedzie w miejsce pierszego to
                    gowno juz zdazylo w kamien sie lobrucic....zygnom pana bo juz moja stacjo sie
                    zblizo, a jeszczek do dumu to ho, ho ,ho !...drugie tyla.

I jak tu do tych naszych Kielc przywiesc dziewczyne z czystego Poznania.
                    Poprostu wstyd...niestety znam ten bol z wlasnego zyciowego doswiadczenia.
                  • drska Re: Dworzec PKS w Kielcach 19.01.05, 15:54
                    ..."zaniza tresci i poziomy tego forum", to znaczy ja. To jest gowno-prawda
                    kielecka taka sama jak wiezowce, tramwaje, uniwersytety, 15 wyzszych uczelni i
                    zastepy wyhabilitowanych docentow.To wszystko jest gowno-prawda kielecka.Juz
                    lepsza jest moskiewska "PRAWDA".Jeden strzal jednakze jest w dziesiatke a
                    nawet i pol,jestem corka znanego kieleckiego ubeka, wyrwalam wszystko co sie
                    dalo z Polski w ogolnosci a z Kielc w szczegolnosci oraz Filipowi jego szfanca
                    teraz kanadyjskiego i zyje z tantiemow wplywajacych na moje konta uzyskane z
                    pokazywania tego szwanca za oceanem
                    , bo tu takiego malego i sflaczalego naprawde trudno zobaczyc. Oczywiscie, ze
                    jestem corka znanego prominenta z PRL-u, no to co? Po to sie jest prominentem
                    by z tego cosik miec. Kieleckie prominennty maja wille, mercedesy,
                    dzialki,palacyki np: w Zagnansku, ostatecznie biura nieruchomosci, ktorych nie
                    mozna ruszyc a ja mam krzywe nogi jeszcze z dziecinstwa, i pewna czesc ciala w
                    poprzek(Jakub moze potwierdzic bo widzial) oraz konto w Chase i eurobanku,
                    yacht na Atlantyku, condo na Florydzie (nie mysl,ze to to samo co gumowy condon
                    a takze wille pod Kielcami utajona co czeka na lepsze czasy w kolejnej
                    Rzeczypospolitej by wrocic i nauragac ci w zywe oczy, ty nieudaczniku kielecki
                    co ci jeno pisanie o smierdzacych dworcach pozostalo.drska, prominenta corka i
                    wizarzystka podkolorowana.
                • ksionc Re: Dworzec PKS w Kielcach 19.01.05, 16:04
                  Nie pij tyle ty żulu albo nie pisz jak sie nachlasz tego denaturatu. Nie
                  wiedziałem że bezdomni mają komputery w kartonach pod mostem. Bogata ta
                  Hameryka.
                  • drska Re: Dworzec PKS w Kielcach 19.01.05, 16:29
                    Bezdomni maja nie tylko komputery w kartonach ale i po 500,000 zielonych
                    uzbieranych na ulicach. Bogata ta Hameryka i to tak , ze ci sie nie przysni w
                    najbardziej koszmarnym snie kieleckim, pelnym ruder, sniegu i lodu na ulicach
                    gdzieniegdzie posypanego popiolem z kaflowego pieca albo kupa sadzy z
                    kieleckich kominow,pomyjami wylewanymi z wiadra prosto pod moje nie przywykle
                    do takich niespodzianek nogi, workow ze smieciami wywalanych z 10 pietra prosto
                    na trawniki (KSM,ul Wielkopolska, grudzien 2004).Mamy tera styczen 2005, oto
                    Kielce, oto Polska w calej okazalosci wlasnie. Nic innego ksioncu ci nie
                    pozostalo tylko kochac te kielce i chodzic w wyswiechtanej sutannie po
                    kolendzie. Wille pod kielcami trza przepisac najlepiej na czlonka (rodziny,
                    glupolu) mercedesa ukryc w stogu siana u sasiada i dalej zbierac bo sie moze
                    wkrotce wszystko skonczyc. Drska, bezdomna lafirynda ale wykwalifikowana w
                    pewnych rzeczach a w innych robolka amerykanska.
                    • Gość: julitka Re: Dworzec PKS w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:43
                      Byłam dzis na dworcu PKS.Faktycznie lekki syfek. Ciekawe ile kaski miesięcznie
                      bierze kierownik czy dyrektor tego dworca ? Kiedys chwalilismy sie ze mamy
                      taki ładny budynek. A teraz trzebaby tam wiadra albo mopa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka