Dodaj do ulubionych

UNI Kasa w salonie Idei

IP: *.mzb.kielce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 07:40
Chciałem wczoraj jak zwykle zaplacić rachunek za telefon w salonie Idei na
Warszawskiej. Dotychczas można było zapłacić rachunek bez ponoszenia
dodatkowych kosztów. Tymczasem nasza "kochana" Idea wprowadziła UNI Kasę. Nie
dość że nie można płacić kartą, to pobierają durna opłate za każdy rachunek.
Tyle kur ... i innch przekleńst rzadko kiedy słyszę. Ile osób odeszło z
kwitkkiem bo nie nie mieli przy sobie kaski. Tak więc Idea cofnela sie do
epoki króla Ćwieczka ....
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:22
      kasa idei zostala przeniesiona do salonu w tesco. Zawsze placimy identyfikujac
      sie po nr telefonu, w unikasie trzeba miec rachunek, ostatnio dlatego bylismy
      zaskoczeni ze juz sie nie da i poinformowano nas o tesco wlasnie.
    • Gość: megadeth przecie to TPSA czyli jak stracić klienta IP: 195.136.17.* 01.02.05, 10:32
    • Gość: jasiek Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.netcity.pl 01.02.05, 11:35
      a w ktorym innym salonie (era, plus) mozna placic za friko he?
      Plac przez internet, zaoszczedzisz czas i pieniadze.
      • Gość: megadeth Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: 195.136.17.* 01.02.05, 11:55

> a w ktorym innym salonie (era, plus) mozna placic za friko he?

w salonie plusa można za friko -
        zarówno kartą jak i gotówką..

> Plac przez internet, zaoszczedzisz czas i pieniadze

przez internet ? z PKO ? człowieku ! tu za 20 lat
        internet nie będzie jeszcze ogólnodostępny...
        • Gość: buba Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:07
          Z konta Inteligo przelew kosztuje 0,99 zł - opłaca się, bo nie musisz nawet z
          domu wychodzić.
          • Gość: miska Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.kielce.eu.org 01.02.05, 17:12
            co w tym parszywym kraju jeszcze nie wymysla
          • Gość: Ania Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:45
            W PKO SA przelewy internetowe nie sa platne.
        • Gość: jasiek Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.netcity.pl 01.02.05, 17:55
          > w salonie plusa można za friko -
          > zarówno kartą jak i gotówką..

no widzisz, a np w erze to juz chyba 3 lata temu wprowadzili oplaty.

> przez internet ? z PKO ? człowieku ! tu za 20 lat
          > internet nie będzie jeszcze ogólnodostępny...

ja rozumiem, ze wg ciebie jedyny slyszny bank w tym kraju to pko. Ale obudz sie
          sa jeszcze inne banki jak chociazby mbank czy lukas.
          • Gość: megadeth Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: 195.136.17.* 01.02.05, 18:24
            >
            > ja rozumiem, ze wg ciebie jedyny slyszny bank w tym kraju to pko. Ale obudz sie
            >
            > sa jeszcze inne banki jak chociazby mbank czy lukas.

to fakt - ale one mają wadę - brak bankomatów w odpowiedniej ilości

ale jest problem - internet - nie każdy ma dostęp
            • Gość: jasiek Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.netcity.pl 01.02.05, 19:08
              > to fakt - ale one mają wadę - brak bankomatów w odpowiedniej ilości
              okolo 1000 bankomatow euronet/BZ WBK dla mbanku czy lukasa, ponad 1800 pko dla
              inteligo, czy to jest malo?

> ale jest problem - internet - nie każdy ma dostęp
              i oni wtedy moga narzekac na unikase ;)
              • Gość: megadeth Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: 195.136.17.* 01.02.05, 19:25
                > > to fakt - ale one mają wadę - brak bankomatów w odpowiedniej ilości
                > okolo 1000 bankomatow euronet/BZ WBK dla mbanku czy lukasa, ponad 1800 pko dla
                > inteligo, czy to jest malo?

oczywiście, że mało.
                co mi z tego że 20 sztuk np. w Warszawie czy Krakowie.
                mi są w Kielcach potrzebne - a 1 czy 2 bankomaty
                nie załatwią sprawy
                • Gość: jasiek Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.netcity.pl 01.02.05, 20:05
                  > oczywiście, że mało.
                  > co mi z tego że 20 sztuk np. w Warszawie czy Krakowie.
                  > mi są w Kielcach potrzebne - a 1 czy 2 bankomaty
                  > nie załatwią sprawy

no ale powiedz mi konkretnie, ktory bank ma wiecej? chociazby w Kielcach...
                  • Gość: megadeth Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: 81.26.15.* 01.02.05, 21:28
                    > no ale powiedz mi konkretnie, ktory bank ma wiecej? chociazby w Kielcach...

ano wspominana Problemowa Kasa Oszczędności...

tylko że połowa z reguły jest zarzęchana
                    • Gość: jasiek Re: UNI Kasa w salonie Idei IP: *.netcity.pl 01.02.05, 21:54
                      > ano wspominana Problemowa Kasa Oszczędności...
                      > tylko że połowa z reguły jest zarzęchana

ehh, a co ja wyzej napisalem? nie bylo, ze w inteligo mozna za friko wyplacac z
                      tych bankomatow? Z reszta euronet jest chyba drugi pod wzgledem ilosci
                      bankomatow.
          • Gość: IDEAlniKretyniBOK UNI Kasa w salonie firmowym Idei IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 01.02.05, 18:24
          • Gość: Ktos tu miesza! UNI Kasa w salonie firmowym Idei IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 01.02.05, 18:31
            Otóż tak, ktoś tu chyba nie źle miesza... Dzwoniłem na *22 i owszem UNI KASA
            jest, ale rachunek z iDEI opłacamy bez żadnej prowizji, kartą również można
            zapłacić i można przyjść bez kwitka i podać pani w okienku numer tel.; jutro
            płace rachunek wiec sam sprawdze... Mimo to nie lubie Idei bo to straszni
            naciągacze i są mało solidni!
            • Gość: megadeth Re: UNI Kasa w salonie firmowym Idei IP: 195.136.17.* 01.02.05, 19:27
              mi zostało 16 zł na popie - nie wydzwoniłem
              i ukradli...
            • ck_forever Re: UNI Kasa w salonie firmowym Idei 02.02.05, 07:39
              Wczoraj te złodzieje z idei pobrali ode mnie 1,99 prowizji za rachunek. Na
              razie jest "jeszcze" jak to powiedziała paniusia kasa w tesco. Gdy zapytałem ją
              czy wszędzie jest takie udogodnienie, powiedziała, iz pilotażowo w kilku
              wybranych salonach w Polsce. Złodzieje.
              Rozmieszyły mnie reklamy UniKasa miej rachunek z kodem kreskowym i pieniądze to
              zapłacisz rachunki za gaz. Za gaz to idę płacic do kasy gazowni, a po
              pietruszke do warzywniaka. Niedługoi ędzie tak jak na poczcie wszysttko zrobisz
              tylko nie zapłacisz rachunku.
              Złodzieje, złodzieje jeszcze raz złodzieje
              • Gość: IDEA TO OSZUSCI! Re: UNI Kasa w salonie firmowym Idei IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.02.05, 23:07
                Gnoje na maxa!Dzwonilem we wtorek na *22 i dwóch konsultantów zapewniało mnie
                tez, ze bez prowizji i bez opłat mogę zapłacić za rachunek kartą w salonie
                pseudo-firmowym (bo pracują mało wyszkoleni zdziercy i naciągacze) przy ulicy
                Warszawskiej w Kielcach. Byłem dzisiaj po 17.30 i pani z głupim usmieszkiem
                powiedziała, że to już UNI KASA i pół euro sie należy za wpłate do kasy...
                buhahahaa i jeszcze kartą nie można płacić. Najbliższa i jedyna w Kielcach
                (miasto wojewódzkie) kasa naciagaczy (o powierzchni całego jednego metra
                kwadratowego) znajduje sie w galerii echo. Wrocilem sie wiec na Sienkiewke do
                bankomatu po kase i dawaj do tesco wsrod dziki tlum, nie bylo odziwo kolejki do
                tej mini-kasy, na wszelki wypadek zapytalem czy to kasa, bo to raczej jak wnęka
                po szafie wygląda i wpłacilem bez prowizji i nawet juz tam tez teraz karta
                mozna placic.
                Najlepsze jest to, ze dzis zadzwonilem na *22 i chcialem rozwiazac umowe, ktora
                przedluzylem w grudniu 2004 na kolejne dwa lata, a przeciez nie widzi mi sie
                teraz jezdzic dwa lata do galerii... Pani oczywiscie powiedziala, ze w banku
                moge zaplacic tylko ze tydzien przed uplywem terminu platnosci z faktury
                (najlepiej z gory za dwa lata zaplacic, nieee) buhahhahaa. Gdybym podpisal nowa
                umowe to teraz kara za zerwanie umowy wynosilaby 750 zloty, a ze jestem
                naiwniak i mam kontynuacje na warunkach prawie takich samych jak bym z ulicy
                przyszedl i podpisal umowe (telefon w normalnej cenie +20min.co m-c w ramach
                sieci idea) to teraz musze zaplacic ponad 2000 zloty za rezygnacje, jakies 1300
                zlotych mnie kosztują te darmowe minuty, ktorych i tak nie wykorzystam przeciez.
                • Gość: jasiek Re: UNI Kasa w salonie firmowym Idei IP: *.netcity.pl 02.02.05, 23:30
                  > Gnoje na maxa!Dzwonilem we wtorek na *22 i dwóch konsultantów zapewniało mnie
                  > tez, ze bez prowizji i bez opłat mogę zapłacić za rachunek kartą w salonie
                  > pseudo-firmowym (bo pracują mało wyszkoleni zdziercy i naciągacze) przy ulicy
                  > Warszawskiej w Kielcach.

W Kielcach nie ma typowego salonu firmowego ideii, ten na warszawskiej jest
                  prowadzony na zasadzie franczyzy wiec i tak sie dziwie, ze tak dlugo mozna bylo
                  za friko placic.

>[cut]
                  > Najlepsze jest to, ze dzis zadzwonilem na *22 i chcialem rozwiazac umowe,
                  > ktora przedluzylem w grudniu 2004 na kolejne dwa lata, a przeciez nie widzi
                  > mi sie teraz jezdzic dwa lata do galerii...
                  >[cut]

desperat, przez to, ze musi jezdzic przez 2 lata rachunki oplacac rozwiazywac
                  umowe hehe. Wiesz, mam telefon w ideii juz chyba ze 4 lata i przyznam, ze tylko
                  raz oplacalem rachunek w okienku... przy kupnie telefonu. Utrudniasz sobie
                  zycie na wlasnie zyczenie :)
                  • Gość: (nie)pracownik IDEA przy ulicy WARSZAWSKIEJ - NIE KUPUJCIE TAM! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.02.05, 23:51
                    "W Kielcach nie ma typowego salonu firmowego ideii, ten na warszawskiej jest
                    za friko placic."

Masz racje w Kielcach są same nietypowe salony IDEI (szkoda tylko, że przed
                    szyldem z napisem SALON FIRMOWY nie było napisu +nietypowy+)

"desperat, przez to, ze musi jezdzic przez 2 lata rachunki oplacac rozwiazywac
                    zycie na wlasnie zyczenie :)"

Rozumiem, że zapłaciłes za cztery lata z góry, albo rachunki po 300-1000
                    złotych (miesiecznie) płacisz na dwa tygodnie przed uplywem terminu platnosci...
                    sory, ale wole zeby kasa lezała u mnie na koncie.

Cos mi sie zdaje, ze Ty jestes co najmniej lobbysta tego beznadziejnego salonu
                    (nie)firmowego (w zaden sposob) przy Warszawskiej w Kielcach - i szczerze,
                    nikomu nie polecam tego miejsca.
                    Oto powody:
                    Kiedys, juz z 1,5 roku temu kumpel kupowal tam w taryfie biznesowej jakas nokie
                    i mogl kupic za 50 pln aparat cyfrowy z zestawem sluchawkowym, ale oczywiscie
                    dowiedzial sie o tym po fakcie. Pewnie komus sie przydal taki gadzecik za 50
                    pln.
                    Przy podpisywaniu umowy z idea (DWA LATA TEMU) zostalem obsluzony przez pania,
                    ktora nie wiedziala co to jest usługa "Po Znajomosci", gratuluje rozeznania w
                    ofercie...
                    Było jeszcze kilka innych wpadek tego salonu, ale o tym w nastepnym odcinku...
                    • Gość: jasiek Re: IDEA przy ulicy WARSZAWSKIEJ - NIE KUPUJCIE T IP: *.netcity.pl 03.02.05, 01:33
                      > Rozumiem, że zapłaciłes za cztery lata z góry, albo rachunki po 300-1000
                      > złotych (miesiecznie) płacisz na dwa tygodnie przed uplywem terminu
                      > platnosci..sory, ale wole zeby kasa lezała u mnie na koncie.

no wyobraz sobie, ze u mnie tez do ostatniego dnia kasa lezy na koncie, od
                      czego sa banki internetowe? :)

> Cos mi sie zdaje, ze Ty jestes co najmniej lobbysta tego beznadziejnego
                      > salonu nie)firmowego (w zaden sposob) przy Warszawskiej w Kielcach - i
                      > szczerze, nikomu nie polecam tego miejsca.

heh, zaraz sie okaze, ze jestem wlascicielem ;) wiesz, bylem tam tylko raz,
                      obsluzyla mnie calkiem mila pani i tyle. Jedynie co nie milo wspominam to
                      kolejki. Ale ogolnie zalatwienia cos w salonach nie jest latwa sprawa. Jezeli
                      masz idee biznes to polecam skontaktowanie sie z jakims konsultantem
                      biznesowym, o wiele wiecej mozna sie dowiedziec.
                  • Gość: (nie)pracownik IDEA przy ulicy WARSZAWSKIEJ - TAM NIE KUPUJCIE! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.02.05, 23:54
                    za friko placic."

złotych (miesiecznie) płacisz na dwa tygodnie przed uplywem terminu platnosci...

Oto powody:
                    pln.
                    ofercie...
                  • Gość: (nie)pracownik IDEA przy ulicy WARSZAWSKIEJ - TAM NIE KUPUJCIE! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.02.05, 23:54
                    za friko placic."

Oto powody:
                    pln.
                    ofercie...
    • Gość: Miejski Zarzad Bud Odkąd to się w pracy pisze o prywatnych rzeczach.. IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 01.02.05, 18:32
      ...chyba, że to służbowy telefon...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka