Dodaj do ulubionych

pyszne ciasta Dorotki

IP: *.idea.pl 13.02.05, 10:55
Od soboty 12 lutego na Wspólnej vis a vis dawnego KCMB działa kawiarnia
DOROTKA. Ciasta piecze tam ta sama Dorotka, której ciastami i tortami
zachwycały się łasuchy płci obojga, gdy pracowała ona w cukierni na 1 Maja.
Teraz Dorotka otworzyła własną kawiarnię i cukiernię, a ciasta są jeszcze
pyszniejsze niż na 1 Maja, bo już nikt nie próbuje "poprawiać" receptur.
Dorotka nie używa polepszaczy ani konserwantów, a wszystkie wyroby oparte są
na naturalnych produktach, bez żadnych margaryn i innych wynalazków. Do tego
w każdym cieście jest mnóstwo serca Dorotki! Szczególnej rekomendacji warte
są torty Dorotki, które stanowią ucztę dla oka (np. w kształcie psa, kota,
bałwanka, Kubusia Puchatka, frontonu domu, boiska piłkarskiego, że nie
wspomnę o torsach, hm, pań na urodziny dla panów lub na wieczór kawalerski)
oraz dla podniebienia! Do DOROTKI zaprasza na WSpólną jeden z licznych
wielbicieli jej talentu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:14
      A juz mialam silne postanowienie!:)))
      • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 13.02.05, 11:24
        my na ciastach Dorotki nie tyjemy!!!
        • Gość: Ania Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:32
          Jej, ale chcialam, prawda?:))) Postanowienie mialam:))). Prawie niezlomne:))).
          A serio: to naprawde swietne ciasta (wiem, co mowie, bo tez wypiekam:))). I
          teraz sa za blisko... Czlowiek ciagle musi sie zmagac z przeciwnosciami
          losu:))).
          • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 13.02.05, 11:40
            dobrzy ludzie lubią dobre ciasta:-))))) ...nawet za cenę silnych
            postanowień...;-)))
            • Gość: Ania Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:44
              To prawda, jestem bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo dobrym
              czlowiekiem:))). A z dobrocia nie mozna walczyc:))).
              • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 13.02.05, 11:51
                bo u Dorotki sami bardzo bardzo bardzo bardzo dobrzy ludzie się spotykają (i na
                dodatek z fantazją:-))))) i dobre ciasta zajadają :-))))))
                • Gość: Ania Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:58
                  Pewnie nas beda podejrzewac, ze to jakas kryptoreklama. I nikt nie uwierzy, ze
                  sie nie znamy. Oswiadczam uroczyscie (w niedziele): to sa naprawde domowe
                  ciasta. Albo i lepsze:))). Przeraza mnie jednak, ze teraz te ciasta sa naprawde
                  blisko....
                  • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 13.02.05, 12:39
                    Droga Aniu - to prawda, ze się nie znamy, ale jakoś jestem pewien, że niedługo
                    los nas zetknie u Dorotki. Poznaliśmy dzięki Dorotce mnóstwo ludzi (no, dobrze,
                    kilkanaście osób:-))), których łączy nieuleczalny optymizm, życzliwość i apetyt
                    na Dorotkowe przysmaki.
          • Gość: gollum Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 212.160.172.* 21.02.05, 09:22
            jak sa za blisko to sie musisz przeprowadzic ;)
      • Gość: łasuch Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.idea.pl 13.02.05, 16:27
        Czy to jest ta Dorotka, której torty jadałem na niektórych przeyjęciach w
        Akademii Św?
        • Gość: lingua28 Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.pu.kielce.pl 16.02.05, 12:58
          tak to jest ta sama Dorotka, tez jadałam ciasta na przyjeciach w Akademii Św.
          Ciasta Dorotki są rewelacyjne :), na samą myśl o ich smaku uśmiech pojawia się
          na mojej twarzy :), a jakie pyszne torty robi- hmmm palce lizać!!!
          • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 22.02.05, 21:07
            A mnie teraz śsie .Przypomniał mi się smak tortów ,które zamawiałam na
            uroczystośc rodzinną. Jak tylko bedę miala jakieś pieniądze zaraz coś zamówię.
    • Gość: Rozetka Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.globit / 217.98.57.* 13.02.05, 16:56
      No dobrze,ale jak z cenami za te reklamowane wypieki.Pączek ile?
      • Gość: pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.idea.pl 13.02.05, 18:00
        Tak, Łasuchu, to ta sama Dorotka :-))))
        • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 23.02.05, 21:11
          Przypominam sobie,że pierwszy raz właśnie Łasuch chyba dał mi namiary na p.
          Dorotkę. Pozdrawiam Łasucha:)
          • Gość: Ania Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:55
            To bylam ja:))). Pod pseudonimem. Ciesze sie, ze to byla dobra rada.
      • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 13.02.05, 18:19
        Gość portalu: Rozetka napisał(a):

> No dobrze,ale jak z cenami za te reklamowane wypieki.Pączek ile?

Mnie tak smakuje, że nie pytam o cenę, z resztą wysoka nie jest (Blikle - to są
        ceny :((( Proponuję przejść się na Wspólną i sprawdzić.
      • pooh46 u Dorotki pączki za 60 gr! 16.02.05, 11:39
        Rozetka pytała, po ile pączki. Cena z dzisiaj - 60 gr. A są przepyszne. To cena
        promocyjna, ale u Dorotki pączki nigdy nie były drogie. A widzieliście w
        cukierni dwa serniki - jeden twardszy, a drugi bardziej miękki (zależnie od
        tego, co kto lubi)? Oba się w ustach rozpływają!!!
    • Gość: DeMoNiCa Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.idea.pl 14.02.05, 17:30
      Jadłam dzisiaj ciasta Pani Dorotki... Są ZNAKOMITE!!!
    • Gość: Kasia Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:19
      Ja też jestem zachwycona tortami i ciastami pani Dorotki.W kawiarni panuje
      bardzo miła i życzliwa atmosfera, przyjemnie jest usiąść zjeść kawałek pysznego
      ciasta i napić się pysznej herbaty lub kawy.Nikt w Kielcach nie robi takich
      tortów jak pani Dorotka,nie dość że są pyszne i zrobione z najlepszych
      składników to i jest na czym oko zawiesić bo torty mają takie kształty jak
      tylko można sobie wymarzyć. Do spróbowania wypieków pani Dorotki nie trzeba
      nikogo dwa razy namawiać bo kto raz spróbuje ten juz zawsze będzie chciał się
      delektować tymi smakołykami.Polecam z całą pewnością a kto nie spróbuje ten
      niech żałuje :PPP Słodziutkie pozdrowienia dla pani Dorotki !!!!
      • Gość: tak sobie mysle Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.pls.com.pl 16.02.05, 14:59
        ze musisz być bardzo zdesperowana skoro gadasz sama do siebie - ale z drugiej
        strony to jeden z objawów schizofrenii a od takiej kobiety wolałbym niczego nie
        jeść co i Wam radzę - forum jest od wymiany poglądów a nie do uprawiania
        szmacianego marketingu
        • Gość: pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.idea.pl 16.02.05, 21:08
          > - forum jest od wymiany poglądów a nie do uprawiania
          > szmacianego marketingu

Właśnie wymieniamy poglądy. Mało jest dobrych i tanich cukierni, a Dorotka to
          właśnie taka cukiernia. Ponieważ to ja zainicjowałem wymianę myśli na ten
          temat, więc śmieszy mnie ta "demaskatorska" uwaga od "myśliwego".
        • Gość: gollum Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 212.160.172.* 21.02.05, 09:29
          odezwala sie konkurencja z chemicznymi ciastami ??? czy moze dawna
          wspolwlascicielka ktrej teraz nie idzie interes bez Pani Doroty???
          raczej Pani Dorota nie jest zdesperowana bo ma dobry zbyt i zawsze taki
          miala ...
    • Gość: muza Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... i koszerny t IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 17.02.05, 00:55
      W pączku była mucha !!!!!
      • pooh46 Re: pączek 17.02.05, 08:41
        zaczyna się polskie piekiełko...
      • Gość: anoli Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... IP: *.idea.pl 17.02.05, 09:00
        mucha o tej porze roku? albo ciasta tak pyszne, że muchy nie mogą doczekać
        wiosny, albo muza ma własne zapasy jeszcze z okresu letniego;-)
        • Gość: muza Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 17.02.05, 11:51
          > zaczyna się polskie piekiełko...

Nie myl pojęć kolego , to nie żadne piekiełko , to tylko głupi żart - naturalna
          reakcja na nachalną i oszukańczą reklamę w miejscu nie przeznaczonym do
          reklamowania się. Nikt Ci nie uwierzy i nie miej ludzi za idiotów , że nagle na
          forum znalazły się stada zadowolonych klientów cukierni która ledwo co
          powstała , a Ty zaglądasz tu bez przerwy i pilnujesz wątku "o twojej ulubionej
          cukierni" choć nigdy wcześniej nikt Cię na tym forum nie widział. Trochę
          przyzwoitości trzeba mieć , dopiero oczekiwać jej od innych.
          • pooh46 Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... 18.02.05, 20:39
            Nikt Ci, Muzo, nie każe czytać tego wątku. Póki co, mamy wolność wątków. A czy
            warto było tu zaglądać, przekonaj się sama, na własnym podniebieniu. Może wtedy
            zrozumiesz, dlaczego watek powtał. Słowo "oszukańczą" daruję - nie znasz tematu.
            A tak na marginesie - straszne jest to dążenie do cenzurowania :p
            PS. Czy słowo "idiotów" to wskazówka, dotycząca Twoich zakupów (lub ich braku)
            w Media Markt;-))) (to tylko naturalna reakcja na użyte słownictwo)
            PS2. Czy prawo wypowiedzi na forum udzielają, hm, muzy?
            • Gość: Aga Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... IP: 213.77.68.* 23.02.05, 21:08
              Kiedys chwaliłam na forum onetu SKOK PIAST i chwalę nadal.Też pytano ile za to
              dostaję i czy pracuję w SKOK-u. A ja siedzę w domu i opiekuję się dzieckiem
              niepełnosprawnym i poza tym ,że korzystam z pożyczek i jestem zadowolona nie
              uważam ,że robiłam reklamę na polecenie kogoś jak wielu forumowiczów uważało.
              Tak samo z cukiernią p. Dorotki. Zepsuł mi sie robot a miałam bodajże w
              listopadzie uroczystość rodzinną. Potrzebowałam kupić smaczne ciasto .Zadałam
              forumowiczom pytanie o dobrą cukiernię i tak trafiłam do p. Dorotki. Goscie
              byli zachwyceni i ja też. Dlatego autentycznie ucieszyłam się ,że p. Dorotka
              będzie w centrum miasta.
          • Gość: gollum Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... IP: 212.160.172.* 21.02.05, 09:33
            glupi zart = glupi "wlasciciel" zartu?? :P
            stada zadowolonych klientow w przypadku tej Pani ktora prowadzi cukiernie
            istnieja juz od KILKUNASTU lat ignorancie.
            dlugo przed tym sie pojawili ci klienci zanim Ty uslyszales/przeczytales o Pani
            Dorocie.
            tak wiec jezeli nie masz pojecia o stanie faktycznym to milcz a nie wyglaszaj
            durne wywody.
            • pooh46 Re: Pyszny przekładaniec Dorotki ... 21.02.05, 19:21
              Szkoda nerwów, Gollumie. Lepiej zjeść kawałek Dorotkowego ciasta.
    • Gość: Agnieszka Re: Dziwi mnie koszerność Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:37
      Ludzie!!!! Pani Dorotka miała już lokal na herbach i jest to osoba dobrze znana
      w Kielcach ze swoich wypieków.Widze ze ludzie są juz tak złośliwi ze juz nie
      wiedzą gdzie nosy wcisnąć!!!! Przecież nikt nie każe wam czytać tego wątku !!!!
      A jak Klient był zadowolony i napisał tak to myśle że to z sympatii do pani
      Dorotki !!!! Pozdrawiam łasuchów :pp
      • Gość: Ania Re: Dziwi mnie koszerność Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:58
        Ja napisalam to, co o ciastach pani Dorotki mysle. Nie mialam na mysli zadnej
        reklamy. I naprawde nie znam osob, ktore w tym watku sie wypowiadaly. Po prostu
        uwazam, ze te ciasta sa swietne. A wiem, co mowie.
    • Gość: wer Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 23:54
      to jest reklama.za reklame sie placi!!!!!!
      • Gość: DeMoNiCa Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.idea.pl 22.02.05, 15:05
        Boshe, po co sie wtrącasz w tą dyskusje skoro nie masz nic do powiedzenia
        werze? Stwierdzenie ze "to jest reklama" jest po prostu żenujące. My tylko
        wymieniamy opinie o, i tak znanej, kawiarni pani dorotki. Jezeli jeszcze tego
        nie pojąłeś to CZAS NAJWYŻSZY... Tak na marginesie jedliście babeczki pani
        Dorotki?
        • Gość: wer Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 16:25
          a karaluchy w ciescie? po ile dzis?
          • Gość: DeMoNiCa Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.idea.pl 22.02.05, 18:28
            U pani DOrotki karaluchów nie ma... Ale w twoich ciastach może i są. Więc nie
            oskarżaj Pani Dorotki o swoje błędy. W ogóle ja nie rozumiem co lubią
            karaluchy w twoich ciastach. Ale karaluchy to karaluchy. Nawet najgorsze żarcie
            zjedzą.
            • Gość: ASD Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:36
              ja tam pojde zjem i wypowiem sie, ta kolejnosc zalecam wszystkim wpisujacym sie
              w tym watku
        • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 23.02.05, 20:59
          Oczywiście ,że jadłam ,bardzo tez smakowało mi ciasto z ananasami,a torty były
          przepyszne.
          • Gość: Ania Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:05
            Ja tez jadlam. To sa po prostu domowe ciasta. A jestem wyczulona na
            ulepszacze...bo wiem, jak powinno smakowac normalne domowe ciasto. Niektorzy
            faceci na pewno tego nie wiedza i mysla, ze drozdzowki (z serem lub budyniem)
            zapakowane w folie sa pieczone w domu przez kobiety ich zycia:)))). Pani
            Dorotko, jeszcze nie bylam na Wspolnej, ale na pewno wkrotce sie u Pani
            pojawie:). I wiem, ze kupie dobre ciasto. Kiedys chcialam pomoc osobie, ktora
            na forum szukala swietnego cukiernika. A akurat jadlam u mojej zaprzyjaznionej
            sasiadki Pani ciasta. Moj post nie byl reklama Pani zakladu. Byl wyrazem
            podziwu dla Pani sztuki:).
    • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 22.02.05, 21:04
      Dzięki za informacje.Nie wiedzialam ,że p. Dorotka już nie pracuje na 1-go
      Maja. Na Wspólna bedzie mi dogodniej dojechać. Mialam okazję posmakowac tych
      wypieków. Przepyszne. Gdyby jeszcze ktoś podał numer telefonu.
      • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 22.02.05, 21:39
        Trudno zjeść ciastko przez telefon. O ile wiem, Dorotka ma wizytówki i przy
        wizycie na Wspólnej można takąż dostać (z numerem telefonu, a jakże).
        Wszystkiego smaczego życzę!
        • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 23.02.05, 08:34
          Ja zamawiałam na 1-go Maja telefonicznie i ciasta przywieziono mi do domu.
          Telefon potrzebny mi jest w celu złożenia zamówienia ,gdyż mam ograniczone
          wychodzenie z domu(dziecko niepełnosprawne).
          • pooh46 Re: pyszne ciasta Dorotki 23.02.05, 18:05
            No to mamy historię z happy endem. Mam ogromną frajdę ogłosic fanom ciast
            Dorotki, że udało sie skontaktować z Agą i już może telefonicznie zamówić
            ciasto! JEDNAK TEN INTERNET CZASAMI SIĘ DO CZEGOS PRZYDAJE!!! (to cytat)
            Wszystkie smacznego życzę miłośnikom dobrych ciast!
            • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 23.02.05, 20:57
              Wielkie dzięki,że mnie odnaleziono. Bedę mogła zamawiać telefonicznie.Mam juz
              numer telefonu. Niebawem zamówię tort urodzinowy dla córki. Jak się ciesze ,że
              mam ten internet.Juz nieraz załatwiłam wiele spraw bez wychodzenia z domu.
              Pozdrawiam przemiłą p. Dorotkę
              • Gość: wer Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 21:20
                obrzydliwa reklama w odcinkach
                • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 23.02.05, 21:37
                  A co tez masz cukiernię i te komentarze odbiorą klientów?
                • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 23.02.05, 21:41
                  Nie obrzydliwa tylko słodziutka:)
                  • Gość: w Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 23:23
                    jeśli tak lubisz to sobie jedz,tylko już tyle nie pisz,bo sie niedobrze robi.
                    • Gość: Aga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: 213.77.68.* 24.02.05, 09:02
                      Spełnię Twoją prośbę,rozumiem,że musisz ograniczać jedzenie słodyczy,ja na
                      szczęście nie.Nie martw się jest tyle innych,smacznych,mniej tuczących potraw.
                      • Gość: w Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 16:22
                        twoja złośliwość świadczy o cukrzycy,zbadaj się.pozdrawiam
                        • pooh46 Re: tort - Puchatek 27.02.05, 12:11
                          Ostatnio widziałem u Dorotki tort w kształcie Kubusia Puchatka. Taki tort to
                          podwójna frajda - uciecha dla oka i dla podniebienia. A ile radości dla
                          dzieciaka, który go dostał!
    • Gość: Giga Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:49
      Jadła tort czekoladowy ze smietaną , pycha ,pycha , pycha.
      • Gość: nypel Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.pls.com.pl 28.02.05, 15:45
        a orgazm z tej rozkoszy miałaś przy okazji ???
    • Gość: Rozetka Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.globit / 217.98.57.* 03.03.05, 16:31
      Smakuja mi szczególnie pączki i bułki z makiem.Nareszcie spotkałam bułki w których jest mak.
    • Gość: nypel Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.pls.com.pl 03.03.05, 20:07
      a orgazm z tej rozkoszy miałaś przy okazji ???
      • Gość: Rozetka Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.globit / 217.98.57.* 03.03.05, 21:47
        Nypel,Ty masz kłopoty z erekcją,nawet temat ciastek kojarzy Ci się z orgazmam.Bromu trochę pozażywaj bo się chłopie wykończysz!
        • Gość: 789 Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.pls.com.pl 03.03.05, 22:50
          jasne napisz coś jeszcze o tych gó..anych ciastkach trollu zafajdany
        • Gość: nypel Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.pls.com.pl 03.03.05, 22:58
          ciastka dorotki - orgazm orgazm orgazm orgazm - pycha orgazm pycha orgazm pycha
          orgazm - beeee hop beeeee hop beeee hop
          • Gość: Alojzy 6758 Re: pyszne ciasta Dorotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:30
            Siedze teraz przed komputerem i zajadam się ciastami od pani Dorotki i
            przyznaje że większość jej wyrobów jest naprawde wyśmienita. nie wiem tylko
            dlaczego niektórzy ludzie na forum piszą złośliwe rzeczy pod adresem
            cukierni.Może zazdroszczą talentu albo pomysłowości p. Dorotcie ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka