Gość: kielczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:04 Tak dalej Rado NNNNNNaaadzorcza z Barwinka pani Ozdobowa + jej świta doprowadzi do zguby tą spółdzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: osiedlowy A Prezes mgr inż. 300 zł/licznik -Dusza lepszy ?! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.05, 11:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.Oś.Barwinek Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.net.pl 14.02.05, 14:38 Boże a ja zawsze myślałem o tym, że najgorszym zagrożeniem dla SBM"Pionier" była poprzednia Najlepsza w 60-letniej Historii Spółdzielni Rada Nadzorcza SPUSZCZONA NA ZBITY RYJ - w składzie: St.NOWAK, K.Kisiała, U.GĄGOLOWA, Z.SZCZE- ŚNIAKOWA, G.PALACZ, A.OPOKA, A.MIŚKIEWICZ, J.LATUSZKO oraz LESIŃSKA, ŁUTCZYK, SMOLIŃSKA i DANILUKOWA. Przewodnicząca Rady mojego Osiedla Pani B.OZDOBA nawet nie jest w stanie "dora- stać do pięt" takim ASIOROM jak: NOWAK, GĄGOLOWA, KISIAŁA i SZCEŚNIAKOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPÓŁDZIELCA Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.globit / 217.98.57.* 15.02.05, 17:41 Gościu! Nawet nie wiesz, że to Twoje osiedle wybrało prezesów!!!!! O ludziach o których mówisz już dawno nie ma w RN! Teraz rządzi większość, a więc Barwinek! On też wybierał członków RN z innych osiedli! Miał WIEKSZOŚĆ - STATUT SPÓŁDZIELNI! WIĘC POMYŚ CO PISZESZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barwiniak Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 01:01 Dziwi mnie dlaczego nie szukano prezesa w kręgach Krakowiaka, Dziada czy też Malizny.Miałby kto ściągać czynsze! Luuuudzie, te ZERA z Rady Nadzorczej trzeba pędem wywalić, bo to jeszcze lepsze kino niż było do tej pory ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.Os.Bawinek Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.net.pl 15.02.05, 07:06 Słusznie - a do Rady Nadzorczej ponownie: NOWAKA, MAJEWSKIEGO, SZCZEŚNIAKOWĄ, SMOLIŃSKĄ, DANILUKOWĄ, PALACZA, LATUSZKA, MIŚKIEWICZA, LUTCZYKA, LESIŃSKĄ i OPOKĘ. Na Prezesa Zarządu ELŻUNIĘ GĄGOLOWĄ - na Wiceprezesa KRZYSIA KISIAŁĘ. I wtedy będzie dopiero CUDNIE - wręcz BOSKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:16 Łaski tylko nie Gągolową dajcie zyć tej spóldzielni ale rada poprzednia takich asów by nie przyjeła lub byli by już zwolnieni i za to im chwała ze nie było przeproś u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-nia Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 06:08 Gagolowa zostanie prezesem nowej spółdzielni "kochaniutcy"-wyodrębnionej ze Spółdzielni "Pionier".Elunia Gagol w atmosferze wykrzykiwań ,burd wywoływanych przez prowadzącego zebranie starego przewodniczącego rady nadzorczej Pioniera niejakiego Miskiewicza oraz Przewodniczącej osiedla kochanowskiego- Smolińskiej doszła do władzy.Zrobią znowu zadłużenie na 4.000.000,- złotych jak poprzednio w Pionierze.Teraz okazało się kto jest zdolny do wywoływania burd na zebraniu i kto je wywoływał.Brak na tym zebraniu mieszkańców osiedla Barwinek świadczy dobitnie kto wywoływał burdy na zabraniach w walce o fotele.Elunia oraz pozostali nie mogąc przezyć utraty intratnych stanowisk starają się je odzyskać za pomocą ogólnego krzyku i burd tworząc "nową lepszą" Spółdzielnie Kochaniutccy ! Do tego towarzystwa ma dołączyć w roli wiceprezesa były Prezydent Miasta -Wiertarka -Jędrzejkiewicz,który tak bardzo dąży do władzy aż spowodował wydrukowanie tegoż artykułu.Redakcja dała się podpuścić bo jak na razie Dachnowski jest tylko prezesem d/s technicznych .Nie jest karany bo w myśl prawa polskiego obowiązuje zasadna domniemania niewinności.W pierwszej sprawie został uniewinniony a Sad Odwoławczy uchylił ten wyrok.W drugiej przyszedł na to stanowisko kiedy inni narobili już długu.Gdzie miał iść jak oskarżono go i dopiero po dziesięciu latach uniewinniono.U nas media tworzą przestępców jak na Białorusi Łukaszenko.Pózniej niech się martwi sam obrzucony błotem.Dachnowski jako fachowiec zrobił już bardzo dużo dla tej Spółdzielni.Wykrył między innymi przekręty na ilościach pobieranej wody w osiedlu Podhale ,gdzie mieszka Jacek -Wiertarka (przekrety na milion złotych) ,które to są stratami spółdzieli za okres rządów poprzednich mądrali w tym w szczególności Gągolowej.Uregulowany został problem działki BiG-u , a to problem 500.000 złotych i też była to sprawa poprzednich mądrali.Zapomnieli posłać do sądu na sprawę Radcy Prawnego-Prezes Skowron i Ela Gągol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesz.Os.Barwinek Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.net.pl 16.02.05, 09:24 To straszne co Pan pisze - NIEDOBITA HYDRA PODNOSI ZNOWU ŁEB usiłując ponownie przejąć władzę w SBM "Pionier" - jeśli nie w całej Spółdzielni to przynajmniej w jej części tj. na Osiedlu "Kochanowskiego" i Osiedlu "CzarnockiegO". Czy Członkowie "Pioniera" zdążyli już zapomnieć o tym do czego doprowadziły blisko 4-letnie rządy poprzedniej Rady Nadzorczej - Rady która została cała WYLANA NA ZBITĄ MORDĘ w ubiegłym roku ? Tą Radą kierowali: STANISŁAW NOWAK, RYSZARD MAJEWSKI i ANDRZEJ MIŚKIEWICZ. Wiceprzewodniczacymi byli: KRZYSZTOF KISIAŁA, ELŻBIETA GĄGOLOWA i ZOFIA SZCZEŚNIAKOWA. Pozostałymi Członkami: OPOKA, PALACZ, LATUSZEK, ŁUTCZYK, LESIŃSKA, SMOLIŃSKA i DANILUKOWA. Przez 4 lata doprowadzili min. do: powstania 4 mln.zł. zaległości czynszowych, przegrania sprawy o działkę z "BIC-kiem", zmiany 14-16 Członków Zarządu Spół- dzielni, wybudowania dla siebie /PALACZ, GĄGOLOWA, SMOLIŃSKA, SZCZEŚNIAKOWA i DANILUKOWA/ nowych mieszkań na Os."Kochanowskiego", załatwienia przydziału mie- szkania członkom rodziny /KISIAŁA dla córki/, zawłaszczenia tzw. "parkingu spo- łecznego" na Os."Czarnockiego" /GĄGOLOWA, KISIAŁA i DANILUKOWA/, wyciągnięcia sporej kasy ze Spółdzielni za tzw."usterki budowlane" /SZCZEŚNIAKOWA/ itp. A ponieważ nowa Rada Nadzorcza oraz nowy Zarząd Spółdzielni nie doprowadzili do rozliczenia i wydalenia tych DZIAŁACZY z SBM"Pionier" - nic dziwnego, że nadal JĄTRZĄ i MARZY IM SIĘ powrót do władzy. Z tym tylko, że SBM"Pionier" na pewno nie WYDOLI następnych rządów tej .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Palacz Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:09 Osobo z osiedla Barwinek napisałeś ze wybudowałem sobie mieszkanie który przydział dostałem za prezesa Furtaka czemu nie napisałeś jaka firma go wybudowała. Czemu nie napisałes o zaległościach mieszkańców twojego osiedla i byś się dowiedził czemu jest dług. Widzę ze jesteś wychowany na ekonomi socjalizmu każdemu po równo.Dowiecz się za czyje pięniądzę zostało zapłacone ciepło za wasze osiedle.Mój drogi lub droga bo się nie przestawiłeś czyli tchórz za pieniążki osiedli ściegienego i Kochanowskiego. Jezeli masz ochotę na dyskusję to zapraszam na kawę i porozmawiamy jak przystało na cywilizowane osoby przedstawię ci rachunki pokaże to mieszkanie którę sobie wybudowałem pokaże usterki jakie mam. Moze bardziej byś się przydziałem mieszkań osób które nie były członkami spółdzielni a dostały przydział w pierszej kolejności. Jeśli cię interesuje ja dostałem z listy rezerwowej bo ktoś odmówił.Po silnej sugesti prawnika który przeczytał statut Spółdzielni Prezesowi. z powazaniem Grzegorz Palacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesz.Os.Barwinek Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.net.pl 16.02.05, 12:28 Faktycznie zgadzam się z Panem Grzegorzem - jego mieszkanie na Os."kochanowskie- go" nie należy do "najszczęśliwszych". Jego budowę rozpoczął w trakcie kadencji Prezesa W.Furtaka - usterek jest w nim /a w tym i w piwnicy/ "od jasnej anielki" Nie ulega natomiast wątpliwości, że budowane już za kadencji tej Najlepszej Rady Nadzorczej mieszkania: ELŻUNI GĄGOLOWEJ, ZOFIJI SZCZEŚNIAKOWEJ /drugie z koleji/ i DANILUKOWEJ zostały przez wykonawcę "wypieszczone na full". A sama ZOFIJA SZCZEŚNIAKOWA nieżle "szarpnęła" Spółdzielnię na dużą kasę przy pierwszym swoim mieszkanku na Os.Kochanowskiego tj. za: pseudousterki 5.000 zł., za wymia- nę okien /z ich pozostawieniem/ 3.800 zł. oraz nie stwierdzone nigdy "niedogrze- wanie" na około 1.000 zł. A pani SMOLIŃSKA też nieźle "utruła" kolejne Zarządy "wymuszając" naprawy w swoim parterowym gniazdku samotnej panny. Przyznaję Panu rację co do stanu mieszkania Panie Grzegorzu - lecz jak ogromna większość Członków SBM"Pionier" uważam, że ponosi Pan osobistą odpowiedzialność za to wszystko TOTALNE ZŁO jakie spotkało Spółdzielnię za TRAGICZNYCH CZASÓW rządów NAJGORSZEJ W POLSCE Rady Nadzorczej w której był Pan Przewodniczącym Komisji Rewizyjnej. Oczywiście Pańskich "zasług" nie da się nawet porównać z osobistym wkładem ST.NOWAKA, E.GĄGOLOWEJ, K.KISIAŁY czy Z.SZCZEŚNIAKOWEJ. Dlatego radzę aby ograniczył Pan obecnie swoją aktywność w SBM"Pionier" odcina- jąc się zdecydowanie od chęć powrotu do KORYTA wykazywanych przez E.GĄGOLOWĄ, A.MIŚKIEWICZA, A.OPOKĘ, Z.SZCZEŚNIAKOWĄ, SMOLIŃSKĄ i DANILUKOWĄ. Pozdrowionko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smolinska Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.globit / 217.98.57.* 18.02.05, 16:36 Mam nadzieję, że masz dowody dotycząc "nieźle "utruła" kolejne Zarządy "wymuszając" naprawy w swoim parterowym gniazdku samotnej panny" Nic człowiku nie wiesz o mnie, a co więcej o mieszkaniu! Zgłoś więc sprawę do Prokuratury, jeśli masz odwage. Jest jasne, że nie możesz się innaczej zrealizować jak w ubliżaniu innym. Mogę jedynie współczuć! ŻYCZĘ UDANEGO DNIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 12:34 A czy rachunki na taras w tym mieszkaniu też Panie Grzesiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Palacz Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 20:37 Osobo Spoko rachunki za taras też. Jezeli przecieka przez dwa lata i mam NIAGARĘ w garażu to chyba ktoś to musi naprawić. Osobo Spoko nie myślisz ze będę to czynił za swoje pieniądze. Jak chcesz to mogę pokazać Osobo Spoko=tchórz zdjęcia jak pewna firma Be.... zrobiła taras który przeciekał i zalewał garaz mój jak i sąsiada. Posiadam jeszcze inne usterki jak np. grzyb na ścianie w pokoju alergicznego dziecka. A może zainteresujesz się anonimowy rozmówco ile wydaję miesięcznie na leczenie dziecka. Mieszkańcu Barwinka nie przyznaję się do przedstawianych mi zarzutów. Gdyby zarządy spółdzielni oraz główna księgowa wysłuchały choć w 50% moich propozycji sytuacja finansowa na pewno wyglądałaby znacznie lepiej. Z poważaniem. Grzegorz Palacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochanowskiego Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.globit / 217.98.57.* 18.02.05, 16:20 Chyba nie bylśmy na tym samym zebraniu! Burdy to chciał wywołać człowiek z Barwinka. Jeśli zaś chodzi zadłużenie to też zasługa Barwinka! To wy nie płacicie w około 70%! Prezesa sami sobie wybierzmy! A porady zostawcie dla siebie! Uchały jednoznacznie świadczą, że wszyscy mają dość dyktatu Bawnka! Może więc zamiast 'zwalać wine na innych' sam zaczniesz coś robić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sledczy to samo staszow IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 15.02.05, 22:12 to samo jest w staszowie !!! gosc zostal dyrektorem osir-u jak ma sprawe w sadzie za narazenie spolki na strate 400 tys zl i gdzie tu sprawiedliwosc ??? pozadluza wszystkie instytucje i bedzie po ptokach ale to jest tak jak kolesiostwo panuje w gminach !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 08:00 Brawo panie Palacz podziwiam pana za odwagę. Z niektórych komentarzy wynika ze ja też sobie wybudowałem mieszkanie + 700 osób członków spółdzielni.Panie Grzegorzu tak trzymać i do przodu tylko z daleka od Gągolowej.Moja rodzina i sąsiedzi jesteśmy z panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smolinska Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.globit / 217.98.57.* 18.02.05, 17:26 Wszyscy zapominają, że Kochanowskiego zapłaciło za budowe mieszkań, dróg, itd. Wybudowało własne kotłownie. Do dziś osiedle jednak nie zostało rozliczone. A może jeszcze Spółdzielnia ma nam coś oddać? Nikt nie chce tego zrobić! Dlaczego? Jak więc może skończyć się ta walka? Może podział? Każdy bedzie miał swoje pole do popisu tak jak chce Kochanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Wiceprezes z trzema zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 00:39 Chyba chodzi o Aleksandra Nowaka z Rady Nadzorczej a nie o Stamisława. Odpowiedz Link Zgłoś