Gość: zaoczny Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: 212.160.192.* 04.10.02, 20:14 Coś tam faktycznie śmierdzi! Chciałem zdać egzamin a tu mi mówią że pracownikom zakazano korzystania z ich pokoju. Teraz się przed tymi samymi cieciami (władzą zarządzania) będę się płaszczył by mi dali przedłużenie sesji żeby ktoś dotarł wreszcie do protokołów i mojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korczynski Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.malpka.btk.za.net 05.10.02, 15:17 Bardzo mi przykro. Nie mam na to wpływu. Uprzejmie informuję, że z przyczyn ode mnie niezależnych nie ma obecnie możliwości zdawania (zaliczania) ekonometrii i matematyki. Za powstałe z tego tytułu niedogodności wszystkich zainteresowanych bardzo przepraszam. Dodatkowe informacje można uzyskać u Prodziekana ds. Nauki prof. dr-a hab. Zbigniewa Gazdy (pok. 23, tel. 345 47 77 oraz 366 43 77 lub 366 34 23 – prosić z Dziekanem) lub u Pani mgr Anny Żołądek (tel. 366 43 77 lub 366 34 23). Waldemar Korczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 15:30 Rzeczpospolita, 5-6.10.2002, "Plus Minus". Z BOKU - Stefan Bratkowski: "Może być normalniej Już, już miało być "normalnie" - a nie jest. Wśród idylli po 1989 r. wydawało się, że sądownictwo samo się oczyści, ale już minister z 1993 r., "profesor" z degradowanego ongiś latami Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego (gwiazdy rosły tam jeno z polskiej przekory), znów jął manipulować wymiarem sprawiedliwości. Tych zresztą profesur ani habilitacji nie weryfikowano, sama zaś degradacja prawa była długim procesem. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryla2012 Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.proxyplus.cz / 172.16.10.* 08.10.02, 16:20 Jeszcze 2 uczonych. Odszukałam tych saperów. Jeden to Zenon Zamiar a drugi Dariusz Skorupka. Obaj z Wrocławia. Pewnie będą kształcić w wyszukiwaniu min!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEOR Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: kawa:* / 10.0.0.* 21.10.02, 20:12 Jeszcze jeden uczony, Zbigniew Gazda - absolwent Wojskowej Akademii Politycznej, oficer Ludowego Wojska Polskiego, teraz chyba w stopniu dziekana. Ciekawe czego naucza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąbel Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 18:04 Gość portalu: METEOR napisał(a): > Jeszcze jeden uczony, Zbigniew Gazda - absolwent Wojskowej Akademii > Politycznej, oficer Ludowego Wojska Polskiego, teraz chyba w stopniu dziekana. > Ciekawe czego naucza! Gratuluję METEOR, przebiłeś mnie. Za politruków jeszcze się nie zabrałem. I to jeszcze dziekan! Ale, chyba nie będziemy mieć łatwego życia. Ponoć szkoły wojskowe będą likwidowane, więc takich naukowców będziemy mieli więcej. Narazie sądzę, iż prace domową mogą mieć studenci - spytajcie swoich tatusiów w czym specjalizowali się polityczni wojskowi. Powodzenia Bąbel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewitek Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: 213.195.173.* 11.10.02, 19:08 I po co ci to było? Twoi gnębiciele awansowali na dziekanów i dyrektora instytutu. A ty? A twoi? Nie masz już zakładu, twoi fachowcy zmuszeni do przekształcenia swego myślenia na drogi humanistów, w obcych zakładach. I co? I nic! Warto było? Tyle nerwów, teraz są tylko bardziej solidarni i bezwzględni. Odpowiedz Link Zgłoś
wako3 Oczywiście, że było warto!! 12.10.02, 15:20 Gość portalu: niewitek napisał(a): > I po co ci to było? Twoi gnębiciele awansowali na dziekanów i dyrektora > instytutu. A ty? A twoi? Nie masz już zakładu, twoi fachowcy zmuszeni do > przekształcenia swego myślenia na drogi humanistów, w obcych zakładach. I co? > I nic! Warto było? Tyle nerwów, teraz są tylko bardziej solidarni i > bezwzględni. To chyba do mnie, bo fakty się zgadzaja. Ja myslę, ze pytanie jest trochę źle postawione. Każdy ma swój prywatny poziom z.........a. Mój został po prostu przekroczony i pod groźba plucia w lustro nic innego nie mogłem zrobić. Oczywiście, że bylo warto! Jedyne czego żałuję, to, to, że dwoje bardzo dobrych ludzi ma, zupełnie beż ich winy, sporo kłopotów i zagrożone doktoraty. Przykro mi również, ze musieli sie o całą tę aferę otrzeć, to pozostawia ślady. Co do moich adwersarzy (to chyba lepiej iz "gnębiciele"?). Solidarni byli zawsze, ta cecha wymuszona jest sytuacją. Bezwzględni? O jakich moze być mowa wzgledach, gdy zagrożona jest budowana na pozorach kariera czy zaczynaja zaglądać w niezbyt jasna przeszłość? Tak działają prawa społeczne. O niektórych ciekawie napisał "studjent" w następnym wątku. Takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studjent Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 21:20 Tak się składa że studiuję na WZiA. Szczerze powiem że te rewelacje dotyczace Profesorów zbytnio mnie nie zdziwiły. To Towarzystwo Wzajemnej Adoracji które uczy jeszcze na zasadach przyjętych za komuny, natomiast w kapitalizmie do perfekcji znaja zasady przekrętów. Gdy X lat temu zaczynałem studiowac na akademii , wiedziałem że jest to uczelnia czerwona , jednak nie wiedziałem że już od pierwszych zajeć będę mógł to zobaczyc gołym okiem: a) zamiejscowy profesor od prawa na wykładzie: "Huta Katowice byla przyszłościową inwestycją , skierowaną na przeróbkę rudy z Norwegii" b) Jedna z nielicznych konferencji : "Polska scena polityczna przed wyborami 2001" - gość specjalny: pan Szmajdziński z LSD c) hasła "solidarności społecznej" i egalitaryzmu powtarzane na wielu zajeciach d)cudowne recepty gospodarcze na uzdrowienie sytuacji w Polsce np. "wyrobienie paszportu za 1000 PLN - bogaci jezdza za granice , takwiec niech paszport tyle kosztuje" To nieliczne przykłady. AS jest reliktem. czego nas tu uczą ??? Czesc wykladowców i ludzi prowadzących cwiczenia przedstawia olewczy stosunek do wszystkiego.. mają za przeproszeniem wszystko w dupie, zero otwarcia na sugestie i pytania studentów, chca by studenci byli pokornymi robotami , którzy na koncu wyrecytuja "zdobytą" wiedzę . NIE UCZY SIĘ NAS PANOWAĆ NAD WIEDZĄ !!! MAMY RACZEJ JĄ WYRECYTOWAC !! Druga sprawa to studenci. Prosze mi wierzyć. RZYGAC mi sie chce jak ta bezwladna masa na wszystko w dupie, zero wlasnej inicjatywy, ludzie , którzy potem skoncza w posredniaku bo nie beda przygotowani na życie w dzisiejszych czasach. Bedą głosy. mam dyplom - czekam na oferty. Typowy roszczeniowy sposob gadania. Niestety jesli mamy charakteryzowac AS , to popatrzmy na dwie strony kadre profesorską i studentów. Obydwu grupom poprostu NIE NALEZY się uniwersytet. Ale taki jush los nas Kielczan, jak nie pożar to epidemia syfilisu , jak nie pogrom Żydów to czerwona pajęczyna oplatająca całe miasto. PS. Przez przypadek widziałem czesc pracy dyplomowej jakiegos typa z politologii zaczynała się od słów "postanowiłem zrecenzować pracę p. prof. Jerzego Jaskierni . Ten swiatly człowiek, i wielki autorytet .... " dalej nawet nie chciało mi się czytać . Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: 81.26.8.* 15.10.02, 07:50 Gość portalu: Studjent napisał(a): > Tak się składa że studiuję na WZiA. Szczerze powiem że te rewelacje dotyczace > Profesorów zbytnio mnie nie zdziwiły. > To Towarzystwo Wzajemnej Adoracji które uczy jeszcze na zasadach przyjętych za > komuny, natomiast w kapitalizmie do perfekcji znaja zasady przekrętów. > > Gdy X lat temu zaczynałem studiowac na akademii , wiedziałem że jest to > uczelnia czerwona , jednak nie wiedziałem że już od pierwszych zajeć będę mógł > to zobaczyc gołym okiem: > > a) zamiejscowy profesor od prawa na wykładzie: > "Huta Katowice byla przyszłościową inwestycją , skierowaną na przeróbkę rudy z > Norwegii" > > b) Jedna z nielicznych konferencji : > "Polska scena polityczna przed wyborami 2001" - gość specjalny: pan > Szmajdziński z LSD > > c) hasła "solidarności społecznej" i egalitaryzmu powtarzane na wielu zajeciach > > d)cudowne recepty gospodarcze na uzdrowienie sytuacji w Polsce np. "wyrobienie > paszportu za 1000 PLN - bogaci jezdza za granice , takwiec niech paszport tyle > kosztuje" > > > To nieliczne przykłady. AS jest reliktem. czego nas tu uczą ??? Czesc > wykladowców i ludzi prowadzących cwiczenia przedstawia olewczy stosunek do > wszystkiego.. mają za przeproszeniem wszystko w dupie, zero otwarcia na > sugestie i pytania studentów, chca by studenci byli pokornymi robotami , którzy > > na koncu wyrecytuja "zdobytą" wiedzę . > > NIE UCZY SIĘ NAS PANOWAĆ NAD WIEDZĄ !!! MAMY RACZEJ JĄ WYRECYTOWAC !! > > Druga sprawa to studenci. Prosze mi wierzyć. RZYGAC mi sie chce jak ta > bezwladna masa na wszystko w dupie, zero wlasnej inicjatywy, ludzie , którzy > potem skoncza w posredniaku bo nie beda przygotowani na życie w dzisiejszych > czasach. > > Bedą głosy. mam dyplom - czekam na oferty. Typowy roszczeniowy sposob gadania. > > Niestety jesli mamy charakteryzowac AS , to popatrzmy na dwie strony kadre > profesorską i studentów. Obydwu grupom poprostu NIE NALEZY się uniwersytet. > > Ale taki jush los nas Kielczan, jak nie pożar to epidemia syfilisu , jak nie > pogrom Żydów to czerwona pajęczyna oplatająca całe miasto. > > PS. Przez przypadek widziałem czesc pracy dyplomowej jakiegos typa z > politologii > zaczynała się od słów > > "postanowiłem zrecenzować pracę p. prof. Jerzego Jaskierni . Ten swiatly > człowiek, i wielki autorytet .... " > > dalej nawet nie chciało mi się czytać . Żenujące. --------------------------------------------- Jeżeli jest to dla Ciebie tak żenująca Uczelnia to dlaczego tam studiujesz? Jeżeli na AŚ jest dla Ciebie tak niski poziom to dlaczego nie startowałeś na SGH albo UJ i inną "inteligentniejszą" Uczelnię ? A może też jesteś taki "inteligentny" albo chciałeś pójść na łatwiznę ... Nie studiowałam na AŚ tylko na Politechnice ale bardzo mnie denerwuje takie podejście. Przecież sama dobrze wiedziałam jaką szkołe wybieram i jakie o niej słuchy chodzą, więc po co teraz narzekać? Przecież jest wolność wyboru. Na Politechnice obrona może i była bardzo krótka (ale prawie wszędzie tak jest) ale co do poziomu nauczania to musiałam naprawdę nieźle wkuwać. Może ta obrona była nagrodą za mój trud ...? - miła myśl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Napisaliśmy piękną powieść. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 23:08 Wyszło nam nawet zgrabne zakończenie. A może to jest tylko pierwszy tom? Odpowiedz Link Zgłoś
wako3 Re: Napisaliśmy piękną powieść. 13.10.02, 12:15 Gość portalu: Jakub napisał(a): > Wyszło nam nawet zgrabne zakończenie. > A może to jest tylko pierwszy tom? Optowałbym za tym drugim, ale happyendu nie przewiduję. Z tego co słysze czyta to wiele osób, większość na zasadzie kibicowania, ale jak słuchy dochodzą również tzw. "władze" i to bardzo pilnie. Nic z tego niestety nie wynika, z moich obserwacji wnoszę, że zainteresowani zwarli szeregi i bronią układów jak niepodległości Polski. Naprawdę jednak szkoda dwojga bardzo dobrych ludzi. Zainwestowali sporo pracy, mieli pierwsze wyniki, a teraz nie bardzo wiadomo co dalej. Inaczej pracuje się w najmniejszej nawet grupie na wspólnym seminarium i pomieszczeniu, gdzie wzystko jest "pod ręką", a inaczej solo. Nie mam pojecia komu to przeszkadzało. Mnie i tak knebla nie założą, a cierpią zupełnie niewinni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Napisaliśmy piękną powieść. IP: 81.26.8.* 15.10.02, 07:52 wako3 napisał: > Gość portalu: Jakub napisał(a): > > > Wyszło nam nawet zgrabne zakończenie. > > A może to jest tylko pierwszy tom? > > > Optowałbym za tym drugim, ale happyendu nie przewiduję. Z tego co słysze czyta > to wiele osób, większość na zasadzie kibicowania, ale jak słuchy dochodzą > również tzw. "władze" i to bardzo pilnie. Nic z tego niestety nie wynika, z > moich obserwacji wnoszę, że zainteresowani zwarli szeregi i bronią układów jak > niepodległości Polski. Naprawdę jednak szkoda dwojga bardzo dobrych ludzi. > Zainwestowali sporo pracy, mieli pierwsze wyniki, a teraz nie bardzo wiadomo co > > dalej. Inaczej pracuje się w najmniejszej nawet grupie na wspólnym seminarium i > > pomieszczeniu, gdzie wzystko jest "pod ręką", a inaczej solo. Nie mam pojecia > komu to przeszkadzało. Mnie i tak knebla nie założą, a cierpią zupełnie > niewinni ludzie. > ------------------------------- To chyba był ich wolny wybór ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Napisaliśmy piękną powieść. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 09:19 Dziewczyno, zanim coś napiszesz, to najpierw zastanów się co chcesz wyrazić. Tego na politechnice nie uczą, a więc powinnaś sama uzupełnić pod tym względem swoją edukację. Jeszcze przed magisterium. Za późno? Odpowiedz Link Zgłoś
wako3 Re: Napisaliśmy piękną powieść. 15.10.02, 11:11 Nikt nie miał wyboru. Dziekan przydzielił nas (matematyków) do zakładów "przedsiębiorczości", "zarzadzania rozwojem organizacji" i "zarzadzania Przedsiebiorstwem". O przedsiebiorczości, zarzadzaniu rozwojem i zarzadzaniu przedsiebiorstwem mamy takie pojeci jak pracownicy tych zakładow o matematyce, tj. porównywalne z tym co przecietny pies wie o astronimii. Jest tez pare innych ciekawostek. Np. nagle okazało się, iz mimo, ze mamy jako grupa majwiekszy (punktowo, ilosciowo i jakościowo choć oceniajac kryteriami uniwersyteckimi przecietny) dorobek naukowy w Wydziale nie mozemy pojechac na seminarium naukowe. Listę takich ciekawostek mógłbym przedłuzać. W zasadzie nie ma czego komentować, to mówi samo za siebie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Napisaliśmy piękną powieść. IP: 81.26.8.* 16.10.02, 11:17 Gość portalu: Jakub napisał(a): > Dziewczyno, zanim coś napiszesz, to najpierw zastanów się co chcesz wyrazić. > Tego na politechnice nie uczą, a więc powinnaś sama uzupełnić pod tym względem > swoją edukację. Jeszcze przed magisterium. Za późno? --------------------------- Nie będziesz mi dyktował co mam pisać, co uważałam to napisałam mądralo. Każdy ma do tego prawo.Prawo do własnych przemyśleń.A studiowałam na Politechnice Marketing i też tam są przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Napisaliśmy piękną powieść. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 18:06 Przepraszam, nie jestem mądralą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 11:23 Jakub, to rzeczywiście materiał na książkę. Może by tak spróbować? To chyba nie jest chronione prawem autorskim. Podaj kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.11.02, 19:54 Jak zrobić habilitację? Można iść na studia habilitacyjne. Nie trzeba mieć żadnego dorobku naukowego, nie trzeba znać obcych języków ... Zgadnijcie, kogo to może dotyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.cul.columbia.edu 05.11.02, 22:38 Gość portalu: MONA napisał(a): > Jak zrobić habilitację? Można iść na studia habilitacyjne. Nie trzeba mieć > żadnego dorobku naukowego, nie trzeba znać obcych języków ... Zgadnijcie, kogo > to może dotyczyć? Nie ma czegos takiego jak studia habilitacyjne. Sa studia doktoranckie, na nie nie jest wcale latwo sie dostac. Dorobku mozna nie miec, bo sie go uzyskuje w trakcie studiow. Zeby zrobic habilitacje trzeba napisac ksiazke i przejsc dosc skomplikowana procedure uzyskania tego stopnia. Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.atg.columbia.edu 06.11.02, 15:09 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Gość portalu: MONA napisał(a): > > > Jak zrobić habilitację? Można iść na studia habilitacyjne. Nie trzeba mieć > > > żadnego dorobku naukowego, nie trzeba znać obcych języków ... Zgadnijcie, > kogo > > to może dotyczyć? > > Nie ma czegos takiego jak studia habilitacyjne. Sa studia doktoranckie, na nie > nie jest wcale latwo sie dostac. Dorobku mozna nie miec, bo sie go uzyskuje w > trakcie studiow. Zeby zrobic habilitacje trzeba napisac ksiazke i przejsc dosc > skomplikowana procedure uzyskania tego stopnia. > > Stefan I jeszcze jedno - zeby miec habilitacje trzeba miec najpierw doktorat Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRIA Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 19:18 No jak tam, czy poziom na Akademii już się podniósł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.cul.columbia.edu 08.11.02, 22:50 Wciaz sie podnosi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Edukacja ma u nas priorytet. IP: 195.205.230.* 20.05.03, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: kawa:* / 10.0.0.* 22.11.02, 20:01 Czy tam jest choć jeden normalny? Czy to Wy dajecie dyplomy z marksizmu i leninizmu? Socjalistyczne zarządzanie ćwiczyli już ruscy, ale najlepiej wyszło to w Kambodży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.wloszczowa.oj.pl 23.11.02, 13:26 Sprawdziliśmy ostatnio wpisy w bazie danych www.opi.org.pl danych polskich pracowników naukowych (baza prowadzona chyba na zlecenie KBN). Okazuje się, że te publikacje na forum odniosły skutek (chyba nie najlepszy). Część danych pracowników zostało usuniętych zwłaszcza nieliczne resztki osób kończących Akademię Nauk Społecznych, ale nie tylko. Jak należy to interpretować, wyrzekli się tytułów? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 23.11.02, 17:56 Reksio, czy mozesz napisac mniej wiecej jak taki wpis wygladal przed usunieciem tych danych, a jak wyglada teraz (zresza sam zobacze, ale chcialbym miec porownanie). Ciekawe, czy rzeczywiscie ma to zwiazek z forum. Pewnie to ochrona danych osobowych :))) Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot.El Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.man.polbox.pl 25.11.02, 18:43 Może mi ktoś z mądrych powie jak to jest z tą kontrolą NIK-u? Czy w Kielcach nikt nie sprawdzał kwalifikacji wykładowców? Wiadomo mi, że w innych miastach sprawdzali. W "Polityce" pisano, że gdzieś odkryli pięciu takich pseudonaukowców i był wielki skandal. Wy macie materiał na kilka takich skandali. I co? I nic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot.El Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.man.polbox.pl 25.11.02, 18:43 Może mi ktoś z mądrych powie jak to jest z tą kontrolą NIK-u? Czy w Kielcach nikt nie sprawdzał kwalifikacji wykładowców? Wiadomo mi, że w innych miastach sprawdzali. W "Polityce" pisano, że gdzieś odkryli pięciu takich pseudonaukowców i był wielki skandal. Wy macie materiał na kilka takich skandali. I co? I nic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witka Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 15:08 Bąbel ładnie zaczął i ładnie kontynuuje. Polecam: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=60&w=3847550&GazetaWyborczaWWW2=PfH1XeRRNxDMwqhuIITSFMui8Gobc0evSxW2ISAucb4e1C 93I92M|7101161512980097781/-1407973910/6/8083/8083/7002/7002/8083/- 1|5747144097186037836/-1407973911/6/8083/8083/7002/7002/8083/-1 Zastanawiam się tylko czy to środowisko jest w stanie się choć trochę oczyścić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gugu Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.pu.kielce.pl 12.12.02, 12:26 Ciekawostki //www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=245&w=3934600 wszcególnościzwróćcie uwagę na www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=245&w=3934600&a=3939216 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgm ZAPOMNIANY WĄTEK IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.01.03, 14:05 W ostatniej POLITYCE jest dobry artykuł o kupnie-sprzedarzy prac magisterskich i może nie tylko mgr. Ciekawe jak to się ksztaltuje na AŚ. Jakie są cenniki ? Czy wykladowcy po ANS są w stanie, mają ochote, wykrywać takie prace dyplomowe? Wykształcenie winno być jawne, równiez prace stanowiące podstawę do nadawania stopni. Wielu to ukrywa, bo nie ma się czym chwalić, ale to nie jest zgodne z prawem, tak jak zdobywanie stopni po zakupie prac. Odpowiedz Link Zgłoś
sowizdzal6 Re: ZAPOMNIANY WĄTEK 02.04.04, 21:14 W ostatniej "Polityce" zamieszczony jest ranking uczelni. I tu ciekawostka. Nie dość, ze Zarzadzanie na Wydziale Zarzadzania i Administracji AŚ sklasyfikowano bardzo nisko (chyba drugi od końca), to w dodatku nie uznano go za zwiazany z ekonomie ani zarzadzaniem. Figuruje w rubryce "inne ... prowadzace kierunek zarzadanie" lub jakos podobnie. Aby było wesoło znakomita wszak kadre wyceniono równiez bardzo nisko; cos na 15 punktów (zdaje się, że tez drugie miejsce od konca). Nie wiadomo dlaczego, bo licząc stopniem "utytułowienia" jest to najsilniejszy wydział na Akademii naszej Świetokrzyskiej (por inne wypowiedzi w tym wątku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: News Reader Re: ZAPOMNIANY WĄTEK IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 02.04.04, 21:52 Jesteś panie Korczyński żałosny w tym swoim pojękiwaniu. Całe szczęście, żej uż się ciebie stamtąd pozbyli. Na pewno twój "stopień naukowy" dawał coś uczelni albo wydziałowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irku Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.satbit.com.pl 27.01.03, 17:20 Dane tych Panów można znaleźć w Archiwum Akt Nowych w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekonany AŚ czy ANS ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.02.03, 07:49 W GW przeczytałem: "Akademia Świętokrzyska, Wydawnictwo Pedagogiczne i Świętokrzyskie Centrum Kształcenia Nauczycieli będą wspólnie pracować nad podnoszeniem jakości kształcenia - to efekt podpisanego w środę porozumienia." Jest super. Kadra po ANS to zapewnia. Nie ma lepszej! Czy jest ktos kto w to nie wierzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: AŚ czy ANS ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 03.04.03, 13:24 wymowna ciszaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: AŚ czy ANS ? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 18:24 :) Partia Nasza, twardo stojąc na gruncie marksizmu - leninizmu, stale podnosi jakość kształcenia młodych kadr partyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Z WSNS przy KC PZPR do Exbudu. IP: *.czajen.pl 20.02.04, 22:18 My to nazywamy awansem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis do wszystkich piszących w tym wątku... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 10:54 Wypowiadałem się w tym wątku jako daniel obecnie podpisuję się Ian_Curtis (lubiący dobrą muzę znają) w ramach samokrytyki (kolega Jakub doda ubecko komunistycznej) z przykrością przyznaję że większość waszych wypowiedzi była słuszna i prawdziwa szczególnie Wako3. Nerwowość i populizm moich wypowiedzi wynikała z.... niewiedzy i jeszcze raz niewiedzy, dziś właściwie to od kilku miesięcy zgadzam się z waszymi wupowiedziami dotyczącymi bagna w WZiA. na kilka dni przed obroną... Ian_Curtis - daniel Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_kadrowy Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 23.08.03, 14:44 Redaktorzy Słowa Ludu z tego weekendu (22.08)na stronie 5 obok artykułu o przyszłych kandydatach na kieleckich baronów umieścili ogłoszenie o rekrutacji słynnego już Wydziału Zarządzania (czyżby młodzież juz nie garnęła się do wiedzy?). Uważam to za kapitalną podpowiedź. Stamtąd wywodzi się część kandydatów, a multum jest tam niedostrzeżonych gwiazdek (idealnych na miejscowe afery). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.satbit.pl / 10.10.3.* 23.08.03, 23:14 Oczy przecieram ze zdumienia i nie wiem czy Daniel kpi czy o droge pyta. Pracuje czy bawi sie w internet. Własnie tacy debile byli w PZPR i "kierowali" tym krajem. Daniel na świniopasa!!! Wylać go z kieleckiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I sekretarz Wakacje dobiegaja końca. IP: 195.205.230.* 31.08.03, 21:34 Czas zająć się szkolnictwem wyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Wakacje dobiegaja końca. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 13:46 Po podatku go! Dziesięciną obłożyć! Spę kazać zsypywać! Odpowiedz Link Zgłoś
poluch88 Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 31.01.04, 15:28 Panie towarzyszu Massalski dlaczego w wypowiedzi dla Gazety stwierdził pan iz dane o budynku Exbud są tajne? Mnie to się wydaje że tajny to może być numer pana kołnierzyka u koszuli czy adidasów, a nie wielkość wydatków jakie ma ponieść podatnik. Zrób pan rachunek sumienia i rozlicz swoich kolegów - Akademia bez was kupiłaby kilka takich budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
nuuu-habeta Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 18.02.04, 09:50 Ten dworek w Podzamczu na spotkania naukowe to pewnie dla tych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
noturm Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 08.05.04, 16:05 Niebawem nasza Akademia wypuści kolejne setki absolwentów zarządzania, spragnionych już konkretnej roboty. Zanim ten dzień szczęścia nastąpi muszą zdać jeszcze egzamin u prof. Barana. A jest się kogo bać - toż to sam promotor pracy magisterskiej byłego premiera Millera. Trzymajcie się już niebawem otrzymacie tak upragnioną WOLNOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
emilsz Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 20.05.04, 18:00 Bąbel zagbił w tym tłoku jeszcze jednego profesora - Bronisława Rysia. Doktorat ANS. A i w innej uczelni jest dziekanem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_fik Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 26.06.04, 18:06 Dwóch się stawia czyli nie będą już oponować przeciwko Exbudowi i innym dobrodziejstwom. Czarne charaktery w białych rękawiczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 30.09.04, 18:28 Ciekawostka. Dwóch panów z tego wydziału i opisanych w tym wątku zostało zaproponowanych przez Senat AŚ do awansu na profesora nadzwyczajnego. Nowe wraca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Jakubow Pozdrawiam kadrę naukową :) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 19:38 Pozdrawiam lud pracujący miast i wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców 22.07.04, 15:40 Może cos sie poprawiło? Warto poczytać. polityka.onet.pl/162,1176610,1,0,2462-2004-30,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon1975 Re: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.globit / 217.98.57.* 22.07.04, 17:39 Apropo's Baran Józef to nie tylko nazwisko to kompletny idiota. Do Twojej listy chciałem dołozyć jeszcze jedno nazwisko a mianowicie prof. doc. dr hab. Bronisław Ryś. Nie wiem czy to komunista i szczerze nie obchodzi mnie to natomiast obchodzi mnie (i to bardzo) kto nas uczy, a wiedza ogólna tego jego mościa jest na poziomie dziecka 15 letniego. Odpowiedz Link Zgłoś