Gość: Yahagi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 12:04 Dla zainteresowanych pracą: TESCO wywaliło w SL ogromne informacje o naborze. (z mojej strony - bez nadzwyczjanego netuzjazmu) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 12:13 W GwK tez sa ogloszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 12:24 Ciekawe ile w sumie zatrudni osob centrum Echo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re: TESCO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 15:00 TESCO to jedyna w Polsce sieć supermarketów czynnych całą dobę. To tak dla wiadomości tych, co chcą tam pracować (info bez złych intencji). Pozdr.ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: TESCO IP: *.ask1.kielce.octava.net.pl 15.09.02, 01:34 Gość portalu: ZEN napisał(a): > TESCO to jedyna w Polsce sieć supermarketów czynnych całą dobę. > To tak dla wiadomości tych, co chcą tam pracować (info bez złych intencji). > > Pozdr.ZEN w Kielcach Tesco nie będzie czynne całą dobę, będzie czynne do godz. 24.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nube Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 18:20 Podobno około 500. nube Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: TESCO IP: 62.244.141.* 17.07.02, 12:13 Nie jest istotne ile osób tylko za ile pieniędzy te osoby będą pracowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: TESCO IP: 213.121.212.* 18.07.02, 00:14 Gość portalu: Bolek napisał(a): > Nie jest istotne ile osób tylko za ile pieniędzy te osoby będą pracowały To jest prawda tylko do pewnego stopnia. Praca sama w sobie jest jednak pewna wartoscia. Nie nawoluje tutaj do junactwa i "cynu spolecnego". Tak czy inaczej, im wiecej ludzi znajdzie prace, tym mniej bedzie na bezrobociu. Im mniej na bezrobociu, tym wiecej trzeba im zaplacic, zeby prace podjely a pracownikom, ktorzy juz pracuja, zeby zostali. Jezeli poziom bezrobocia wynosi 128 tys, dzisiaj przeczytalem w wydaniu e-gazety, to wlasciwie mozna "kupic / wynajac" ludzi do pracy prawie za nic, ale czy jest jakas inna droga, chetnie sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ckdezerter Re: TESCO 22.07.02, 08:31 A mnie najbardziej cieszy że Real wreszcie dostanie po dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: TESCO IP: *.mega / 192.168.1.* 09.09.02, 07:26 A mnie najbardziej smuci że ludzie nie mając wyboru muszą podejmować pracę w takich faszystowskich pracodawców jak Real, Teasko, Geant i inne gówna... pzdr daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: TESCO IP: *.mega / 192.168.1.* 09.09.02, 07:28 Rzecz jasna miało być Tesco co nie zmienia faktu że to samo badziewie miałem na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi3al Re: TESCO IP: *.kielce.tpsa.pl 11.09.02, 08:58 a zebyscie wiedzieli jakie gowniane pieniadze bedza zarabiac w Tesco ?!?!!! :-O zreszta jak to w hipermarkecie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 12:17 Jebac TESCO to zdziercy i huje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: TESCO IP: 5.2.1R2D* / 131.3.88.* 14.09.02, 02:30 Gość portalu: xxx napisał(a): > Jebac TESCO to zdziercy i huje. Poziom rozmowcy mozna okreslic poziomem jego / jej ortografii, niski! Sprobujemy teraz przez jakies 30 sekund wcielic sie w skore kierownika kadr albo dyrektora finansowego,albo kogos tam jeszcze z "gorki" Tesco. Ich plan to otworzyc hiper / supermarket w jakimkolwiek miejscu na Swiecie, pod warunkiem, ze bedzie on przynosil zysk, oczywiscie jak najwiekszy zysk. Jezeli tego zysku nie bedzie, to nie bedzie tez super / hipermarketu. Zeby osiagnac zysk, trzeba kupowac taniej, sprzedawac drozej, a po drodze ponosic koszty. To przeciez nie jest wielka filozofia. Jezli uda sie wynegocjowac nizsze ceny kupujac wiecej, to obnizamy pierwsza czesc tego rownania, z droga jest trudniej, bo nie mozna w nieskonczonosc podnosic cen, zeby osiagnac zysk, bo nikt do sklepu nie przyjdzie, tym bardziej, ze w okolicy sa inni ktorzy takze chca sprzedawac, ceny musza wiec albo spasc, albo byc tzw "konkurencyjne", Bog mi swiadkie, ze nie do konca wiem co to znaczy, ale podejrzewam, ze nie odstraszjaco wyzsze od sklepu za rogiem. Pozostaje wiec sprawa obnizania kosztow na drodze od kupna do sprzedazy. W sytuacji duzego bezrobocia na rynku na ktorym chce sie konkurowac, oczywiscie najlatwiejszym sposobem jest zatrudnienie ludzi za ja najmniejsze pieniadze, za ktore zgodza sie pracowac. TO JEST OCZYWISTE!!! Oczywiscie mozna powiedziec, ze to nieludzkie, krowiopijstwo itd itd, ale czy to cos zmieni, watpie. W jednym z moich poprzednich postow pisalem , ze sposobem na zmiane tego ukladu jest generalny rozwoj regionu, w ktorym dane przedsiebiorstwo, w tym wypadku sklep, funkcjonuje. Jezeli taki rozwoj wystepuje, to ztrudnianie ludzi za b. niska place sie nie uda, bo znajda ja gdzie indziej. Jezelie jednak w danym regionie inne pracy NIE MA, co mozna powiedziec / zrobic, tak naprawde niewiele jak sie tak dobrze zastanowic. W tym calym moim wywodzie chce po prostu jeszcze raz podkreslic, ze tylko poprzez tworzenie nowych miejsc pracy na silnych podstawach rynkowych mozna cos osiagnac, inaczej system wczesniej czy pozniej sie zawali. Jezeli wyobrazimy sobie sytuacje znacznie lepsza niz w naszym regionie w obecnej sytuacji, czyli b. niskie bezrobocie z dobrymi placami, to taki supermarket JESZCZE BARDZIEJ bedzie chcial sie otworzyc, bo na samym koncu to przecie wydajacy pieniadze klienci sa w stanie u zapewnic dochod. Musi jedank zatrudnianym przez siebie ludziom wiecej zaplacic, bo nie znajduja sie w sytuacji przycisniecia do muru. No to na razie tyle. Doc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re: TESCO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 23:11 sam rozwój regionu nie wystarczy bo jeżeli u nas będzie małe bezrobocie to będziemy mieli do czynienia z wędrówkami ludu właśnie do nas za pracą tak jak teraz do np Warszawy i zawsze znajdzie się ktoś kto będzie pracował za bardzo małe pieniądze i ciężko go o to winić. Odpowiedz Link Zgłoś
belami1 Re: TESCO 15.09.02, 12:53 Pozdrawiam Kielczan. Hipertrofia supermarketów dotyka i wasze miasto. Dla mnie te inwestycje to gra o sumie zerowej, zatrudnią 500 ludzi a równocześnie upadną małe sklepy i hurtownie je zaopatrujące. Tak naprawdę nie powstanie ani jedno nowe miejsce pracy. Myślę że wszyscy potrzebujemy nowego otwarcia i nowej fali powstawania małych i średnich przedsiębiorstw, skoro na porządne inwestycje zagraniczne nie mamy co liczyć. Belami Odpowiedz Link Zgłoś