IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 12:04
Dla zainteresowanych pracą: TESCO wywaliło w SL ogromne informacje o naborze.

(z mojej strony - bez nadzwyczjanego netuzjazmu)
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 12:13
      W GwK tez sa ogloszenia.
    • Gość: jurek Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 12:24
      Ciekawe ile w sumie zatrudni osob centrum Echo.
      • Gość: ZEN Re: TESCO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 15:00
        TESCO to jedyna w Polsce sieć supermarketów czynnych całą dobę.
        To tak dla wiadomości tych, co chcą tam pracować (info bez złych intencji).

Pozdr.ZEN
        • Gość: mart Re: TESCO IP: *.ask1.kielce.octava.net.pl 15.09.02, 01:34
          Gość portalu: ZEN napisał(a):

> TESCO to jedyna w Polsce sieć supermarketów czynnych całą dobę.
          > To tak dla wiadomości tych, co chcą tam pracować (info bez złych intencji).
          >
          > Pozdr.ZEN

w Kielcach Tesco nie będzie czynne całą dobę, będzie czynne do godz. 24.00
      • Gość: nube Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 18:20
        Podobno około 500.
        nube
        • Gość: Bolek Re: TESCO IP: 62.244.141.* 17.07.02, 12:13
          Nie jest istotne ile osób tylko za ile pieniędzy te osoby będą pracowały
          • Gość: Doc Re: TESCO IP: 213.121.212.* 18.07.02, 00:14
            Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Nie jest istotne ile osób tylko za ile pieniędzy te osoby będą pracowały
            To jest prawda tylko do pewnego stopnia. Praca sama w sobie jest jednak pewna
            wartoscia. Nie nawoluje tutaj do junactwa i "cynu spolecnego". Tak czy inaczej,
            im wiecej ludzi znajdzie prace, tym mniej bedzie na bezrobociu. Im mniej na
            bezrobociu, tym wiecej trzeba im zaplacic, zeby prace podjely a pracownikom,
            ktorzy juz pracuja, zeby zostali. Jezeli poziom bezrobocia wynosi 128 tys,
            dzisiaj przeczytalem w wydaniu e-gazety, to wlasciwie mozna "kupic / wynajac"
            ludzi do pracy prawie za nic, ale czy jest jakas inna droga, chetnie sie dowiem.

• ckdezerter Re: TESCO 22.07.02, 08:31
              A mnie najbardziej cieszy że Real wreszcie dostanie po dupie.
    • Gość: jurek Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 23:11
      Juz niedlugo...
      • Gość: daniel Re: TESCO IP: *.mega / 192.168.1.* 09.09.02, 07:26
        A mnie najbardziej smuci że ludzie nie mając wyboru muszą podejmować pracę w
        takich faszystowskich pracodawców jak Real, Teasko, Geant i inne gówna...

pzdr

daniel
        • Gość: daniel Re: TESCO IP: *.mega / 192.168.1.* 09.09.02, 07:28
          Rzecz jasna miało być Tesco co nie zmienia faktu że to samo badziewie miałem
          na myśli...
    • Gość: mi3al Re: TESCO IP: *.kielce.tpsa.pl 11.09.02, 08:58
      a zebyscie wiedzieli jakie gowniane pieniadze bedza zarabiac w Tesco ?!?!!! :-O
      zreszta jak to w hipermarkecie;-)
    • Gość: xxx Re: TESCO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 12:17
      Jebac TESCO to zdziercy i huje.
      • Gość: Doc Re: TESCO IP: 5.2.1R2D* / 131.3.88.* 14.09.02, 02:30
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Jebac TESCO to zdziercy i huje.
        Poziom rozmowcy mozna okreslic poziomem jego / jej ortografii, niski!
        Sprobujemy teraz przez jakies 30 sekund wcielic sie w skore kierownika kadr
        albo dyrektora finansowego,albo kogos tam jeszcze z "gorki" Tesco. Ich plan to
        otworzyc hiper / supermarket w jakimkolwiek miejscu na Swiecie, pod warunkiem,
        ze bedzie on przynosil zysk, oczywiscie jak najwiekszy zysk. Jezeli tego zysku
        nie bedzie, to nie bedzie tez super / hipermarketu. Zeby osiagnac zysk, trzeba
        kupowac taniej, sprzedawac drozej, a po drodze ponosic koszty. To przeciez nie
        jest wielka filozofia. Jezli uda sie wynegocjowac nizsze ceny kupujac wiecej,
        to obnizamy pierwsza czesc tego rownania, z droga jest trudniej, bo nie mozna w
        nieskonczonosc podnosic cen, zeby osiagnac zysk, bo nikt do sklepu nie
        przyjdzie, tym bardziej, ze w okolicy sa inni ktorzy takze chca sprzedawac,
        ceny musza wiec albo spasc, albo byc tzw "konkurencyjne", Bog mi swiadkie, ze
        nie do konca wiem co to znaczy, ale podejrzewam, ze nie odstraszjaco wyzsze od
        sklepu za rogiem. Pozostaje wiec sprawa obnizania kosztow na drodze od kupna do
        sprzedazy. W sytuacji duzego bezrobocia na rynku na ktorym chce sie konkurowac,
        oczywiscie najlatwiejszym sposobem jest zatrudnienie ludzi za ja najmniejsze
        pieniadze, za ktore zgodza sie pracowac. TO JEST OCZYWISTE!!! Oczywiscie mozna
        powiedziec, ze to nieludzkie, krowiopijstwo itd itd, ale czy to cos zmieni,
        watpie. W jednym z moich poprzednich postow pisalem , ze sposobem na zmiane
        tego ukladu jest generalny rozwoj regionu, w ktorym dane przedsiebiorstwo, w
        tym wypadku sklep, funkcjonuje. Jezeli taki rozwoj wystepuje, to ztrudnianie
        ludzi za b. niska place sie nie uda, bo znajda ja gdzie indziej. Jezelie jednak
        w danym regionie inne pracy NIE MA, co mozna powiedziec / zrobic, tak naprawde
        niewiele jak sie tak dobrze zastanowic. W tym calym moim wywodzie chce po
        prostu jeszcze raz podkreslic, ze tylko poprzez tworzenie nowych miejsc pracy
        na silnych podstawach rynkowych mozna cos osiagnac, inaczej system wczesniej
        czy pozniej sie zawali. Jezeli wyobrazimy sobie sytuacje znacznie lepsza niz w
        naszym regionie w obecnej sytuacji, czyli b. niskie bezrobocie z dobrymi
        placami, to taki supermarket JESZCZE BARDZIEJ bedzie chcial sie otworzyc, bo na
        samym koncu to przecie wydajacy pieniadze klienci sa w stanie u zapewnic
        dochod. Musi jedank zatrudnianym przez siebie ludziom wiecej zaplacic, bo nie
        znajduja sie w sytuacji przycisniecia do muru. No to na razie tyle. Doc.
        • Gość: wredny Re: TESCO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 23:11
          sam rozwój regionu nie wystarczy bo jeżeli u nas będzie małe bezrobocie to
          będziemy mieli do czynienia z wędrówkami ludu właśnie do nas za pracą tak jak
          teraz do np Warszawy i zawsze znajdzie się ktoś kto będzie pracował za bardzo
          małe pieniądze i ciężko go o to winić.
          • belami1 Re: TESCO 15.09.02, 12:53
            Pozdrawiam Kielczan.

Hipertrofia supermarketów dotyka i wasze miasto. Dla mnie te inwestycje to gra
            o sumie zerowej, zatrudnią 500 ludzi a równocześnie upadną małe sklepy i
            hurtownie je zaopatrujące. Tak naprawdę nie powstanie ani jedno nowe miejsce
            pracy.
            Myślę że wszyscy potrzebujemy nowego otwarcia i nowej fali powstawania małych i
            średnich przedsiębiorstw, skoro na porządne inwestycje zagraniczne nie mamy co
            liczyć.

Belami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka