Gość: Autobus Jerzy IP: 81.210.17.* 16.06.05, 15:32 przeciwnicy tramwaju!!! powołajmy do życia KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE. połączmy nasze siły. nie dajmy zmarnować KASY na głupawą inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MIKI Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.06.05, 17:43 JA TEŻ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:02 Jestem za furmankami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azbi Ludzie litości nie znacie??? IP: *.ds5.agh.edu.pl / *.ds5.agh.edu.pl 26.06.05, 14:32 Co to ma byc? Forum Antytramwajowe???? Jakby to zobaczyl ktos z innego miasta to by chyba skonał ze śmiechu. Juz widze nagłowki w gazetach "Kielczanie protestują przeciwko Tramwają" , "Wygrana AntyTramwawajowcow" , "Kielczanie wnoszą o likfidacje dróg w ich mieście i likwidacje stacji kolejowej". Zero pomyslunku ludzie, Zero. Pewnie babcie wnukom opowiadaja ze tramwaje zjadaja dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilcon przesadzasz chodzi o zbedny tramwaj! IP: *.autocom.pl 26.06.05, 16:56 czlowieku nie porownoj drog z bezurzytecznym treamwajem w naszym miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE!!!!! IP: *.chello.pl 28.09.05, 13:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:12 KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE będzie chodzić pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 81.219.215.* 16.06.05, 18:42 stradomski ja też nie chce tramwajów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.chello.pl 30.01.06, 22:34 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brian Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:46 Debilizm niektórych nie zna granic. Proponuję jeszcze zaorać ulice i kupić sobie furmanki. No i nadal narzekać, że nic się nie dzieje, nie ma pracy i furą jechać do pomocy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 16.06.05, 18:59 Gość portalu: Brian napisał(a): > Debilizm niektórych nie zna granic. Proponuję jeszcze zaorać ulice i kupić > sobie furmanki. No i nadal narzekać, że nic się nie dzieje, nie ma pracy i furą > > jechać do pomocy społecznej. Jedyna sensowna odpowiedź w tym wątku...Czasem to sie ciesze ,że władza nie ma obowiązku słuchac ludu, bo nigdy bysmy nie wyszli z wpojewódzkiej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:54 jeszcze nie wyszliście, po prostu jesteście wsią z urzędem wojewódzkim... Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 16.06.05, 19:35 zaorac ulic nie trzeba i ta sa w opłakanym tanie. kto tu mowi o pomocy społecznej ?? Jedni twierdza ze tramwaj to super inwestycja bo da młodym prace. A co zkierowcami z MZK ? ?Zwolnia ich ?? I tu pada odpowiedz zrobia sobie kursy na motorniczego. To wkoncu ma byc to inwestycja z mozliwoscia pracy dla młodych czy zwalnianych kierwoców z MZK ?? Jeszcze jedno ktos prosił o pokazanie obliczen opłącalnosci zrobienia tramwaju w Kieclcach.Do dzis tego nikt nie zaprezetował wiec jak mozna mowic o poparciu dla tramwaja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
michel2 Racja!!! 16.06.05, 20:09 Zamiast wydawać pieniądze na ten tramwaj, władza mogłaby przeznaczyć te pieniądze na dotacje dla kogoś kto chciałby zainwestować w miasto. Chodzi mi o jakieś większe inwestycje. Fabryki itp. Dlaczego? Bo więcej zatrudnionych ludzi to większa konsumpcja czyli większe przychody mniejszych przedsiębiorców czyli więcej miejsc pracy. I tak w kolko. I dlaczego nie ma u nas specjalnej strefy ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Mała prośba... IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.06.05, 23:05 Nie zwykłem się czepiać takich rzeczy, bo sam też nie jestem nieomylny, ale ten błąd mnie po prostu niezwykle drażni. "PomÓżmy głodnym dzieciom" Byłbym niezwykle wdzięczny za poprawienie tej stopki. I proszę nie traktuj tego jako jakąś złośliwość personalną (np. w związku z tym, że mam inne zdanie niż Ty na temat pomysłu budowy linii tramwajowej w Kielcach). No i przepraszam wszystkich czytelników tego wątku za wiadomość niekoniecznie związanej z jego tematem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
just_ck Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 16.06.05, 22:00 Fakt - tramwaj w CK to nie jest najlepszy pomysł, zanim puszki pojawią się na naszych drogach dezorganizacja ruchu będzie trwała i trwała, rozkopią pół miasta, zniszczą pasy zieleni, powycinają drzewa i staniemy się kolejną betonową pustynią tylko po to żeby zaspokoić jakieś chore ambicje posiadania w Kielcach tramwaju. A co do usprawniania ruchu w naszym mieście - może by tak zacząć od dziur w jezdniach, bo im najwyraźniej baaardzo podoba się w Kielcach i jak narazie nie chcą znikać :> Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 16.06.05, 22:50 > Fakt - tramwaj w CK to nie jest najlepszy pomysł, zanim puszki pojawią się na > naszych drogach dezorganizacja ruchu będzie trwała i trwała, rozkopią pół > miasta, zniszczą pasy zieleni, powycinają drzewa i staniemy się kolejną > betonową pustynią tylko po to żeby zaspokoić jakieś chore ambicje posiadania w > Kielcach tramwaju. > A co do usprawniania ruchu w naszym mieście - może by tak zacząć od dziur w > jezdniach, bo im najwyraźniej baaardzo podoba się w Kielcach i jak narazie nie > chcą znikać :> Ale ciemnogród!!! budowa tramwajów wymusiłaby przebudowe ulic, więcej miejsc pracy, awans cywilizacyjny. "pseudo--just ck" narzeka ze zabraknie zieleni--to zaproponuj zeby na warszwskiej czy grunwaldzkiej zlikidowali jeden pas ruchu i posiali tam trawke jak ci tak mało. Chyba masz solidnie ogranoczone myslenie--czemu inne miasta chca rozijac ten środek transportu? Ale rozumiem to sa Kielce, i co niektórzy nie wyrosli jeszcze z myslenia kategoriami "wojewódzkiej wsi' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 23:16 Ty chyba musisz mieć straszne kompleksy. Masz na pewno kompleks Radomia. Masz kompleks tramwaju. Masz kompleksy różnych instytucji i urzędów, których w Kielcach nie ma. Twoja teza, że budowa tramwaju wymusi przebudowę ulic jest co najmniej dyskusyjna i nie świadczy o Tobie najlepiej. Od jakiegoś czasu pojawia się chyba na tym forum wątek tramwaju w Kielcach. Czasem tu zaglądam i szczerze mówiąc zdarza się może jeden procent głosów rozsądnych. Reszta to bełkot śmiesznych i niedouczonych młodzieńców. Zrób coś, aby się do tej grupy nie zaliczać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 16.06.05, 23:42 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Ty chyba musisz mieć straszne kompleksy. Masz na pewno kompleks Radomia. Masz > kompleks tramwaju. Masz kompleksy różnych instytucji i urzędów, których w > Kielcach nie ma jaki znowu kompleks radom ia??? __cos czuję ze jestes z tego miasta dlatego to napisałaś----gdyby mi sie ono popdobało to może bym miał jego kompleks--ale tak nie jest. jakie instytucje, bo nie wiem??? --starostwo powiatowe???? Twoja teza, że budowa tramwaju wymusi przebudowę ulic jest co > najmniej dyskusyjna i nie świadczy o Tobie najlepiej. Jak to nie wymusi przebudowy??? a co, miałyby jeździć nad ulica? Czasem tu zaglądam i szczerze mówiąc zdarza się może jeden procent głosów > rozsądnych. Reszta to bełkot śmiesznych i niedouczonych młodzieńców. Zrób coś, > aby się do tej grupy nie zaliczać :) Próbujesz mi dogryźc ,ale sie nie udało, buehehehe. Jakoś nie zrobiło to co napisałes na mnie wrazenia, ale urosłem ze ktoś próbuje nasladowac mojego "nicka"--jest mi szalenie miło, dlatego dziękując szczerze pozdrawiam. czekam na cos mocniejszego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 07:25 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Ty chyba musisz mieć straszne kompleksy. Masz na pewno kompleks Radomia. Masz > kompleks tramwaju. Masz kompleksy różnych instytucji i urzędów, których w > Kielcach nie ma. Twoja teza, że budowa tramwaju wymusi przebudowę ulic jest co > najmniej dyskusyjna i nie świadczy o Tobie najlepiej. > Od jakiegoś czasu pojawia się chyba na tym forum wątek tramwaju w Kielcach. > Czasem tu zaglądam i szczerze mówiąc zdarza się może jeden procent głosów > rozsądnych. Reszta to bełkot śmiesznych i niedouczonych młodzieńców. Zrób coś, > aby się do tej grupy nie zaliczać :) Powiedz mi gdzie mieszkasz, a powiem ci jakie masz kompleksy. Dziękujemy przybyszom z siostrzanych miejscowości za merytoryczny głos w dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 08:54 Tego można było się spodziewać. Odezwało się dwóch niedowartościowanych osobników z kompleksami. Kompleksy objawiają się na przykład licytacja o ważność miasta. Argumenty są takie – Radom be, my cacy, bo my mamy to, a oni tego nie mają. Jest to poziom ciut wyższy niż kibiców walących się maczugami po łbach. Ewentualny tramwaj wymusi oczywiście zmianę ulic. Ale czy tramwaj jest po to, aby taką zamianę wymuszał i czy to ma być takim pozytywem? Tramwaj ma kilka aspektów w tym techniczny, organizacyjny, ekonomiczny. O tych aspektach czytam na forum ciągłe brednie. No, jest jeszcze aspekt promocji i wielkomiejskości podnoszony przez niedowartościowanych przychlastów :) A z tym naśladowaniem nicka, to gladiator.ek chyba mocno przesadził. Któżby chciał się do gladiator.ka upodobnić? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:15 W Kielcach i tak powstanie tramwaj niezależnie od tego czy obecna ekipa jest za czy przeciw. Taka jest kolejność rzeczy bo tramwaj to nie pusta idea tylko naturalna kolejność w rozwoju każdego miasta. A obecnie są wszelkie warunki finansowe,techniczne i organizacyjne , które się w przyszłości nie powtórzą już nigdy.Dlatego ci co opóżniają budowę ponoszą odpowiedzialność przed Kielczanami za nie wykorzystanie jedynej okazji budowy za pieniądze pochodzące z Unii.A przecież mamy poparcie kierownictwa Urzędu Marszałkowskiego , który wręcz prosi miasto o złożenie wniosku o pieniądze na budowę tramwaju.Poza tym tramwaj będzie służył dziesiątkom tysięcy mieszkańców w odróżnieniu od innych pomysłów.Po prostu trzeba trochę dobrej woli bo warunki są coraz lepsze (tylko 15% wkładu własnego oraz dodatkowy miliard z funduszu dla najbiedniejszych miast i regionów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:15 W Kielcach i tak powstanie tramwaj niezależnie od tego czy obecna ekipa jest za czy przeciw. Taka jest kolejność rzeczy bo tramwaj to nie pusta idea tylko naturalna kolejność w rozwoju każdego miasta. A obecnie są wszelkie warunki finansowe,techniczne i organizacyjne , które się w przyszłości nie powtórzą już nigdy.Dlatego ci co opóżniają budowę ponoszą odpowiedzialność przed Kielczanami za nie wykorzystanie jedynej okazji budowy za pieniądze pochodzące z Unii.A przecież mamy poparcie kierownictwa Urzędu Marszałkowskiego , który wręcz prosi miasto o złożenie wniosku o pieniądze na budowę tramwaju.Poza tym tramwaj będzie służył dziesiątkom tysięcy mieszkańców w odróżnieniu od innych pomysłów.Po prostu trzeba trochę dobrej woli bo warunki są coraz lepsze (tylko 15% wkładu własnego oraz dodatkowy miliard z funduszu dla najbiedniejszych miast i regionów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:20 Przykro mi Rysiu, ale wpisałeś się w ogólny ton "dyskutantów". Przeczytaj to, co napisałeś i zastanów się, czy podałeś chociażby jeden racjonalny argument. Ja wiem, że w telewizji byłaby to znakomita argumentacja. Ale tu nie telewizja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 09:44 jesli jeszcze nie zapoznales sie z argumentami i czynnikami powstania tego srodka kominikacji, to wybierz sie do Urzedu Miasta Kielce, i popros o wglad w dokumentacje a dostaniecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:50 Ja znam argumenty. Nie potrzebuję udawać się do urzędu. Istotne są założenia. Przy pewnych założeniach można uzasadnić przydatność i efektywność tramwaju, przy innych zanegować. Natomiast argumenty padające na forum są argumentami niepoważnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 09:53 przeciez te wiliczenia sa smieszne. Dokłądam sie do przedmowcy > Przy pewnych założeniach można uzasadnić przydatność i efektywność tramwaju, > przy innych zanegować. > Natomiast argumenty padające na forum są argumentami niepoważnymi. A argumenty za tramwajem sa smieszne, to tak jakby od tramwaju podniesie sie staus miasta i mieszkaców a pioeniadze beda kapac z nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 10:06 wiec nie krytykuj poziomu pewnych wypowiedzi, to ze ktos ma taki punk widzenia to inna sprawa, ja tez mimo wszystko widze pewne minusy tej inwestycji, jednak po przeanalizowani dokumentow jakie UM otrzymal od firmy i przedstawil opinii nie wyglada wcale tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:36 Argumenty są śmieszne, na poziomie dziecięco-przedszkolnym. Nie jest istotne czy wygląda dobrze, czy źle. Ważna jest ocena koncepcji i założeń. Jestem przekonany, że założenia są bajkowe. Zwykle tak bywa, że bajki się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 11:13 masz prawo miec swoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:24 Doceniam to. Gdyby np. było powiedziane o założeniach ilości przewożonych pasażerów oraz podstawach takich założeń, to można wyrazić opinię konkretną. Zauważ, że władze miasta i województwa widzą przyszłość w turystyce. Przyszłość Świętokrzyskiego w turystyce, to przyszłość dosyć czarna. To jakbyś założył, że za 15 lat w Kielcach będzie 150 tys. mieszkańców. Czy te założenia tramwajowe to uwzględniają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 11:43 wlasnie takie analizy dostepne sa w UM, a jednak ich nie miales w reku, mysle ze musisz tam sie wybrac statystyki co do turystyki tez sa optymistyczne, skad czerpiesz wiedze chocby ze swietokrzyskie ma jaden z 3 nadynamiczniej rozwijajacych sie zwiazkow agroturystycznych w kraju, powstalo ostatnio kolejne centrum obslugi turysty, pozatym zapraszam do odwiedzenia UW, maja swieze statystyki z kazdej gminy, jesli nie masz ochoty odwiedzic UW poczekaj na jesieni sa oglaszane w prasie dane na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:12 Nie mam zamiaru się nigdzie wybierać. Urząd powinien to opublikować na stronach internetowych. Nie przeczę, że statystyki mogą być optymistyczne. Bo jak np. przyjeżdżało rocznie do rolników 5000 osób, a przyjeżdża 10000 to jest statystyka optymistyczna. Chodzi o co innego. Strategia oparta na turystyce jest strategią, która Kielce i województwo marginalizuje. Kielce i województwo nie staną się turystyczną potęgą, bo nie mają na to walorów. Owszem, można w pewnych obszarach dokonać dość istotnego wzrostu, ale i tak nie będzie to wzrost, który zapewni utrzymanie dotychczasowej liczbie ludności. Powiem więcej – wzrost w niektórych obszarach turystyki wymusi zmniejszenie się liczby ludności. A czy wtedy będą potrzebne te wszystkie urzędy, którymi Kielce stoją, a mają stać jeszcze bardziej typu sąd administracyjny, izba celna itp.? I nadal pozostaje pytanie – czy dla 150 tys. potrzebny będzie tramwaj i jakie są założenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 12:37 nie moga publikowac wszystkiego w internecie, zreszta ta inwestycja jest narazie tylko w fazie planowania, i nikt nie star sie rozpetac niepotrzebnej burzy nad planami niech cie glowa nie boli, turystyka do 150 tys ma sie jak piernik do wiatraka liczba mieszkancoe Kielc spada wylacznie na rzecz miasteczek i wioseczek podkieleckich gdzie sie osiedlaja, specyfika turystyczna jest typowa dla pewnej grupy turystow, maj czerwiec, wrzesien pazdziernik to setki autobuso z molodzieza szkolna, dlugie weekendy majowe na szlakach turystycznych i w miejscsch (np Kurozweki, Park Jurajskio, Sw Katarzyna... itd) przezywaly ogromna fale turystow nie tylko z sasiednich wojewodztw o Targach Kielce juz nie wspomne miasto sie rozwija, przybywa miejsc pracy, jest perspektywa wiec dostrzegla to firma niemiecka, ktora to kilkadziesiat milionow nie wyrzuci w bloto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.241.75.* 17.06.05, 13:09 a co ma wspólnego tramwaj z : specyfika turystyczna jest typowa dla pewnej grupy turystow, maj czerwiec, > wrzesien pazdziernik to setki autobuso z molodzieza szkolna, dlugie weekendy > majowe na szlakach turystycznych i w miejscsch (np Kurozweki, Park Jurajskio, > Sw Katarzyna... itd) przezywaly ogromna fale turystow nie tylko z sasiednich > wojewodztw czyli co tramwaj ma jezdzic jeszcze do Kurozwek czy Św Ktatarzyny ?? I co to ma wspólnego z tematem postu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 13:42 ksiazki sie czyta od poczatku a nie od konca, wroc pare postow do gory to zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:34 Pewnie, że nie mogą. Jednej strony założeń nie mogą, druków nie mogą, chociaż jest odnośnik „druki do pobrania”. Niewiele mogą. Głowa mnie nie boli. Turystyka do 150 tys. ma bardzo dużo. Powinieneś pomyśleć. Nieprawda, że liczba mieszkańców Kielc spada wyłącznie na korzyść okolicznych miast i miasteczek. Popatrz w statystyki i uwzględnij przyrost naturalny. Poza tym w województwie spada także i spadała będzie. Nie będę wymieniał poglądów na temat „specyfiki turystycznej typowej dla...”. Chociaż zacząłeś ciut myśleć z tą młodzieżą. Targi tylko lekko stabilizują sytuację Kielc. Bez Targów byłaby całkowita degrengolada. Miasto się kurczy. Miejsc pracy nie przybywa, a ubywa. Ostatnio zanotowano minimalny wzrost. A ubywa systematycznie od 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:39 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Pewnie, że nie mogą. Jednej strony założeń nie mogą, druków nie mogą, chociaż > jest odnośnik „druki do pobrania”. Niewiele mogą. > Głowa mnie nie boli. Turystyka do 150 tys. ma bardzo dużo. Powinieneś pomyśleć. > > Nieprawda, że liczba mieszkańców Kielc spada wyłącznie na korzyść okolicznych > miast i miasteczek. Popatrz w statystyki i uwzględnij przyrost naturalny. Poza > tym w województwie spada także i spadała będzie. > Nie będę wymieniał poglądów na temat „specyfiki turystycznej typowej dla. > ..”. > Chociaż zacząłeś ciut myśleć z tą młodzieżą. Targi tylko lekko stabilizują > sytuację Kielc. Bez Targów byłaby całkowita degrengolada. Miasto się kurczy. > Miejsc pracy nie przybywa, a ubywa. Ostatnio zanotowano minimalny wzrost. A > ubywa systematycznie od 15 lat. Od kiedy to kielce mają 150tysięcy mieszkańców? :)))) Skąd wiesz,że miejsc pracuy nie przybywa? Miasto się kurczy????--wręcz przeciwnie--popatrz na mase inwestycji w kielcach--tu nie jest tak jak w Twoim Radomiu:)))--- usatysfakcjonowany? :)))) Prosze o jedno--nie rób z Kielc Radomia--Moje Kielce pną sie do góry, a nie chcą równac w dół:))) Pozdrówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:43 Widzisz, że nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? :))) Zajrzyj do rocznika statystycznego, jeżeli wiesz, co to takiego, mój mały ograniczony szowinisto z podkieleckiej wioski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 13:54 > Pewnie, że nie mogą. Jednej strony założeń nie mogą, druków nie mogą, chociaż > jest odnośnik „druki do pobrania”. Niewiele mogą. PIE..MI SIE NIE ZAJMUJA MAJA WAZNIEJSZE RZECZY< MI JAKOS SIE CHCIALO POFATYGOWAC I ZOBACZYC DOKUMENTACJE > Głowa mnie nie boli. Turystyka do 150 tys. ma bardzo dużo. Powinieneś pomyśleć. TO WEZ APAP > > Nieprawda, że liczba mieszkańców Kielc spada wyłącznie na korzyść okolicznych > miast i miasteczek. Popatrz w statystyki i uwzględnij przyrost naturalny. Poza > tym w województwie spada także i spadała będzie. NATURALNIE ZE BEDZIE SPADALA, LECZ NIESTETY OBECNIE PRZYROST WYJATKOWO W KIELCACH JEST DODATNI, A DO TEGO NIE MA PANICZNEJ UCIECZKI Z TEGO MIASTA > Nie będę wymieniał poglądów na temat „specyfiki turystycznej typowej dla. > ..”. > Chociaż zacząłeś ciut myśleć z tą młodzieżą. Targi tylko lekko stabilizują > sytuację Kielc. Bez Targów byłaby całkowita degrengolada. CYTAT Z ADYCJI RADIOWEJ PREZESA TARGOW "WYSTAWCY W KIELCACH POZOSTAWIAJA ROCZNIE 100 mln zl W ROZNEGO RODZAJU USLUGACH< MIN HOTELE< RESTAURACJE< TAKSOWKI...."" Miasto się kurczy. ROZBUDOWUJE, CHYBA NIE JESTES STAD , DLATEGO TAKA NIEWIEDZA > Miejsc pracy nie przybywa, a ubywa. Ostatnio zanotowano minimalny wzrost. A > ubywa systematycznie od 15 lat. NIE JEST ZLE, A GOZREJ SIE NIE ZAPOWIADA Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:57 keraj----dzieki:))) musimy nawiązac kontakt, bo tez sie regionem inetersuję. jak mógłbys to skrobnij czaasem maila na adres gladiator.ek@gazeta.pl--będę wdzięczny. Troche mnie rozsmiesza ten gośc z kompleksem Gladiatorka---nie podejrzewasz kto to może być?:)))) Ciekawe czym nas zaraz zaskoczy--czekam niecierpliwie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 15:14 ;))) mam to uwadze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:23 czekam na mailika--nie jestem taki starszny jak mnie w radomiu maluja --ale to jest najleposza dla mnie reklama-:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:10 Do pewnych Twoich argumentów się nie ustosunkuję, bo to zbyt wysoki poziom. Misto się kurczy pod względem ludnościowym i potencjału produkcyjnego, a co za tym idzie miejsc pracy. Skurczy się jeszcze bardziej po wybudowaniu nowych marketów. To, że coś się buduje, nie oznacza, że miasto się rozwija. Po prostu nigdy tak nie jest, że nic się nie buduje. Jest natomisat pewne, że duża, niestety przez nikogo nie oszacowana część substancji miejskiej ulega dekapitalizacji i nie ma szans na jej odtworzenie. Przykładem są chociażby kieleckie ulice. O zasobie mieszkaniowym już nie wspomnę. Będzie gorzej, bo ludzie będą biedniejsi. W ciągu ostatnich 2-3 lat sfera biedy rozszerzyła się o około 25-30%. Widać to zresztą w Kielcach. Wystarczy zapoznać się z danym różnego rodzaju ośrodków pomocy społecznej w tym MOPR. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:14 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Do pewnych Twoich argumentów się nie ustosunkuję, bo to zbyt wysoki poziom. > Misto się kurczy pod względem ludnościowym i potencjału produkcyjnego, a co za > tym idzie miejsc pracy. Skurczy się jeszcze bardziej po wybudowaniu nowych > marketów. To, że coś się buduje, nie oznacza, że miasto się rozwija. Po prostu > nigdy tak nie jest, że nic się nie buduje. Jest natomisat pewne, że duża, > niestety przez nikogo nie oszacowana część substancji miejskiej ulega > dekapitalizacji i nie ma szans na jej odtworzenie. Przykładem są chociażby > kieleckie ulice. O zasobie mieszkaniowym już nie wspomnę. Będzie gorzej, bo > ludzie będą biedniejsi. W ciągu ostatnich 2-3 lat sfera biedy rozszerzyła się o > > około 25-30%. Widać to zresztą w Kielcach. Wystarczy zapoznać się z danym > różnego rodzaju ośrodków pomocy społecznej w tym MOPR. Widać, że nie masz pojęcia o kielcach--na prawde--zbyt wysoki poziom dla ciebie- -chociaz sie przyznałes--masz plusa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 14:25 Tak jak wczescmniej ci pisalem , wiekszosc ludzi zamieszkalo pod Kielcami, nieznaczna czesc wyjechala co jest czym naturalnym w kazdym z miast kraju, Europy czy swiata Co maja markety do rozwoju, ty faktycznie nie jestes ze swietokrzyskiego skoro elementem jakim stawiasz za rozwoj sa sklepy. wejdz i popatrz jak sie nie orientujesz czy sie tu nic nie dzieje www.inwestycje.prv.pl nastapily czasy podzialu na klasy spoleczne racja ze przybywa biednych ale i bogatych z pomyslami ciagnacych inwestychje i tworzacych miejsca pracy (tu gdzie jest dobry klimat i wszyscy w kraju to mowia o Kielcach i wojewodztwie) poczekasz to zobaczysz , jesli nie masz czasu to twoj problem, dlatego tu sie duzo udaje bo mamy wszystko co potrzeba aby bylo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:34 Sugerujesz, że liczba ludności na świecie maleje? :))) Liczba ludności Warszawy także? :) Nikt nie mówi o Kielcach i województwie i powstają tylko urzędy. Nieprada, że większość ludzi zamieszkała pod Kielcami. Przeczą temu dane. Markety mają to, że w otoczeniu ubywa od 5 do 7 miejsc pracy na jednego zatrudnionego w markecie. To likwiduje klasę średnią, a rozszerza obszar biedy. Bo zatrudniony w markecie to także biedak. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:40 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Sugerujesz, że liczba ludności na świecie maleje? :))) > Liczba ludności Warszawy także? :) > Nikt nie mówi o Kielcach i województwie i powstają tylko urzędy. > Nieprada, że większość ludzi zamieszkała pod Kielcami. Przeczą temu dane. > Markety mają to, że w otoczeniu ubywa od 5 do 7 miejsc pracy na jednego > zatrudnionego w markecie. To likwiduje klasę średnią, a rozszerza obszar biedy. > > Bo zatrudniony w markecie to także biedak. Podaj te dane, ze ludnosć z molocha kieleckiego nie wyprowadza sie do okolicznych wsi--jak to zrobili moi znajomi , i w rodzinie takze. skoro tak jestes dobrze rozeznany to podaj kilka najbatrdzije znanych miejscowości pod Kielcami, gdzie powstaja pokażne osiedla domków jednorodzinnych. Ludność swiat nie maleje, wrecz przeciwnie, popatrz na Afrykę , azje, amerykę płd. Warszawie maleje--ucieczka do okolicznych miejscowości, podobnie jak w przypadku kielc W markecie pracuje sie z amałe pieniądze---wolisz ze by ludzie nawet ich nie mieli? jesteś zwolennikiem wysokiego bezrobocia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:55 Przepraszam, że nie są to dane całkiem aktualne, ale taki dość trudno w internecie wyszukać. Tzw. „meldunkowa liczba ludności” w Kielcach wyniosła w czerwcu 2004r. - 204.428 osób. Liczba ludności w Kielcach i w powiecie ziemskim Kieleckim: 30.06.2002 - 407.371 30.06.2003 – 407.059 31.12.2003 – 407.179 Przyrost naturalny: Natomiast w ostatnich latach przyrost naturalny dla Powiatu Kieleckiego (ziemskiego) wynosił: 2000 – 417 (dodatni) 2001 – 347 (dodatni) 2002 – 224 (dodatni) Natomiast dla Kielc: 2000 – -33 (ujemny) 2001 – 135 (dodatni) 2002 – -37 (ujemny) W Kielcach liczba ludności zmniejsza się oficjalnie co roku o około 1-2 tys. osób. W powiecie ziemskim się zwiększa, ale jest to jedyny powiat posiadający dodatni przyrost naturalny. Zważmy, że do powiatu nie migrują wyłącznie ludzie z Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 15:00 np w Piekoszowie w zeszlym roku przybylo 600 nowych mieszkancow (nie urodzen), w 80 procen z Kielc (przypomniala mi sie wypowiedz wojta Piekoszowa) a do okola jest jeszcze kilka takich miasteczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:01 Już podałem dane statystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:02 Wejdź na oficjalną strone um.kielce---tam jest stan na dzień dzisiejszy ponad 210 tysiecy i trzymaj sie tej licznbyu. choć oczywiście dlamnie to czy w ck mieszka 250 czy 150 jest bez znaczenia--prestiżu to kielcom nie odbiera--ale to jest jedyna quasiprzewaga radomia nad kielcami, wiec rękami i nogami będziecie cały czas to eksponowac , i twierdzić ze kielce cierpią bo sa mniejsze (teoretycznie) od radomia. A większosc kielczan nawet nie wie ze radom jest większy---po prostu nas to miastom nie intersuje, podobnie jak większosc w polsce nie zawraca sobie głowy miastem w którym według obiegowej (we Wrocławiu) opinii "nic nie ma"--chodzi o Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:09 Nie wypowiadam się o prestiżu Kielc. Dane, które przedstawiłem (meldunkowe) pochodzą z USC w Kielcach. Dane takie przedstawiane są rzadko. Na stonie UM podane są dane z marca 2004r. określone na podstawie danych GUS. Nic mnie nie obchodzi czy Kielce są wieksze, czy mniejsze od Radomia. Czy z Ciebie zawsze musi wychodzić mały, ograniczony szowinista? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:17 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Nie wypowiadam się o prestiżu Kielc. Dane, które przedstawiłem (meldunkowe) > pochodzą z USC w Kielcach. Dane takie przedstawiane są rzadko. > Na stonie UM podane są dane z marca 2004r. określone na podstawie danych GUS. > Nic mnie nie obchodzi czy Kielce są wieksze, czy mniejsze od Radomia. Czy z > Ciebie zawsze musi wychodzić mały, ograniczony szowinista? :) Widzisz, ja wyrazam sie o Tobie z szacunkiem, mimoze cie krytykuje, nie znizam sie do Twego poziomu, a ty tylko fantastyczne dane, i wyzwiska, i kto tu jest szowinistą --wiesz w ogóle co to znaczy? pozdrawiam,szkoda ze radom reprezentuja tu takie osoby ja ty, na szcząście znam kilku fajnych z Waszego Miasta, i to oni sa dla mnie wizytówka mieszkańców radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:30 Ja przytaczam dane urzędowe. Ty nie przytaczasz żadnych danych. Ty chyba żadnych danych po prostu nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:33 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Ja przytaczam dane urzędowe. Ty nie przytaczasz żadnych danych. Ty chyba > żadnych danych po prostu nie znasz. Nie znam, bo jestem niewidomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:35 To udaj się do PFRON, otrzymasz dotację na lepszy sprzęt, który pozwoli Ci takie dane znajdować. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:38 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > To udaj się do PFRON, otrzymasz dotację na lepszy sprzęt, który pozwoli Ci > takie dane znajdować. Im tu wychodzi z Ciebie prawdziwy prostak, cham---nie wiesz ,ze nie mozna sie smiac z osób niepełnosprawnych--rozumiem,ze w Radomiu macie inne standarty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:40 Nie śmieję się, lecz udzieliłem Ci dobrej rady. Są takie programy finansowane przez PFRON. Czyżby i w takich sprawach wychodził z Ciebie mały podkielecki prostaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 14:49 warszawa nie nie nasz problem, jest tam duzo ludzi z wojewodztwa i ucza sie i pracuja (i wiem bo znam wielu ze wroca kiedys jak bedzie szansa, tak jak irlanczycy po wejsciu do unii europejskiej o dswojego kraju) widocznie czytasz miedzy wierszami, urzedy to nie szansa, powstaja moze nieznane jeszcze wielu mieszkancom tego regionu firmy (chocby na ul 1 Maja okolice Targow, Sciegiennego niedaleko Browarow) tam caly czas przyjmuja do pracy te firmy tam sie rozwijaja nie zaznalem narazie opini znajomych prowadzacych sklepy np, w okolicach tesco ze ruch im spadl, gdzie tak spadlo zattrudnienie, napewno nie w swietokrzyskim nie rozmawim na temat marketow, sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:00 Firmy przez ostatnie kilkanaście lat się kurczyły. Bodajże na przełomie tego roku ten proce jakby stanął na chwilę w miejscu. Spójrz na dane dotyczące zatrudnienia w sferze przedsiębiorstw. Oczywiście, że w Świętokrzyskim spadło zatrudnienie. W pobliżu marketu ruch niekoniecznie spada. Taka jest zasada. Ale spójrz chociażby na giełdy. Albo nawet na Makro. Zatrudnienie spada nie tylko w handlu, ale także w produkcji, transporcie, usługach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.233.* 17.06.05, 15:05 nie wiem jak patzrec ale mi wciaz nie wychodzi ze spada wszystko na leb na szyje, trudno uchronic sie przed konkurencja i zawirowaniami w handlu i gospodarce, Makra akurat nie zaluje bo to niemiecka firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:11 Poszukam danych skoro Ci się nie chce i zaprezentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:08 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Firmy przez ostatnie kilkanaście lat się kurczyły. Bodajże na przełomie tego > roku ten proce jakby stanął na chwilę w miejscu. Spójrz na dane dotyczące > zatrudnienia w sferze przedsiębiorstw. Oczywiście, że w Świętokrzyskim spadło > zatrudnienie. W pobliżu marketu ruch niekoniecznie spada. Taka jest zasada. Ale > > spójrz chociażby na giełdy. Albo nawet na Makro. > Zatrudnienie spada nie tylko w handlu, ale także w produkcji, transporcie, > usługach itd. To dlaczego mt mieszkańcy tego nie widzimy, a telepatycznie widza to radomianie? Smieszne to jest:))) czemu powstaja nowe sklepy, galerie handlowe? Dlaczego trnasport sie rozija, busy i nowe półączenia PKS? Makro notuje z roku na rok coraz wyzsze obroty--moi znajomi tam w tym siedza ,wiec ten kit ci nie wyszedł. Bezrobocie w tym roku spadło w porównaniu do poprzedniego, a kilku duzych inwestorów interesuje sie Kielelczczyzna--co ty na to? moze znajdziesz teraz statystyki jakies ze Kielczanie z roku na rok sa o 2cm niżsi?:)))-- przeciez w pomysłach radomian na kielce nie ma granic:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:16 Mieszkańcy to widzą i czują w kieszeni. Jakież to sklepy i galerie? W kieleckim makro obroty wyraźnie spadły, jest to tylko trochę "amortyzowane" wsrostem cen. Bo wzrost cen żywności był bardzo duży. PKS kielcki jest na skraju bankructwa. Busy, to nie PKS. Busy to transport biednych. Transport dla ludzi Afryki. To jest cofanie się. Nie tyle inwestuje, co wykorzystuje istniejący majatek i zdolności produkcyjne. Pomiń Starachowice i wymień tych wielkich inwestorów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.193.* 17.06.05, 16:30 juz udowodniles swoja tozsamosc ze swoimi ziemiami, obcymi dla nas, ogolna wiedza na temat swietokrzyskiego tez jest niezla (glownie z www gazet i innych instytucji) nikt tu nie bedzie udowadnial co i jak funcjonuje i czy komunikacja sluzy ludziom czy nie, a jak masz naprawde cos do przekazania do staraj sie rozwijac to lokalnie, bo ogolniki do mnie nie docieraja to co piszesz jest na porzadku dziennym kazdego miasta wiec trudno mi uwierzyc w tozsamosc twoja z naszym wojewodztwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:43 Wiara nie jest pono dana każdemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.193.* 17.06.05, 16:52 widzisz ...takie zycie, wpierw trzeba udowodnic ze sie ma cos do powiedzenia a potem mowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:53 Gość portalu: keraj napisał(a): > widzisz ...takie zycie, wpierw trzeba udowodnic ze sie ma cos do powiedzenia a > potem mowic Zrób to Keraj! Czekam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RH- Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:56 a osły, osły, osły .... tego w Kielcach u nas dostatek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.193.* 17.06.05, 17:02 marna prowokacja mimo zmiany niku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 213.199.193.* 17.06.05, 17:03 nie mam przyjemnosci, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:41 Zauważ, że minimalny wzrost zanotowano w chwili, w której realizowane są w Kielcach te największe inwestycje z zaangażowaniem środków UE. Później będzie gorzej i biednjej, bo te inwestycje trzeba będzie utrzymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:46 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Zauważ, że minimalny wzrost zanotowano w chwili, w której realizowane są w > Kielcach te największe inwestycje z zaangażowaniem środków UE. Później będzie > gorzej i biednjej, bo te inwestycje trzeba będzie utrzymać :) Skąd Ty takie rzezcy wiesz?jesteś wrózką? Byłes u Cyganki? Jest wrecz przeciwnie--tylko w radomiu niektóre mądrale wiedzą lepiej--zresztą chyba zauważyłes ,ż e na temat Kielecczyzny największymi ekspertami jest klika trolków radomskich(określenie nie moje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:50 Już polecałem Ci podkielecki prostaczku żebyś raczył spojrzeć do rocznika statystycznego. Tam są zawarte takie dane. Chyba, że w tych śląskich szkołach dla wybraków nie uczą, co to rocznik statystyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:54 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Już polecałem Ci podkielecki prostaczku żebyś raczył spojrzeć do rocznika > statystycznego. Tam są zawarte takie dane. Chyba, że w tych śląskich szkołach > dla wybraków nie uczą, co to rocznik statystyczny :) Zajrzałem ---Kielce ponad 210 tysiecy mieszkańców:))) Polecam oficjalna strone um.kielce--ewidencja ludności--wieści z pierwzej ręki---nikt nie ma bardziej wiarygodnych wieści w tej sparwie od nich--nieprawdaż???? nawet urząd statystyczny od nich bierze dane...i przetwarza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:14 A dwa lata temu było ponad 213. Zważ na to, że ani UM, ani US nie dysponują pełnymi danymi. Nie dysponują np. danymi osób, które wyjechały z Kielc, a są tu nadal zameldowane. Ja sam znam takich osób kilkadziesiąt. I nie chodzi tu o studentów. Pracują poza Kielcami, także za granicą, pewnie nigdy tu nie wrócą, a są nadal w ewidencji, bo są zameldowani. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:17 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > A dwa lata temu było ponad 213. Zważ na to, że ani UM, ani US nie dysponują > pełnymi danymi. Nie dysponują np. danymi osób, które wyjechały z Kielc, a są tu > > nadal zameldowane. Ja sam znam takich osób kilkadziesiąt. I nie chodzi tu o > studentów. Pracują poza Kielcami, także za granicą, pewnie nigdy tu nie wrócą, > a są nadal w ewidencji, bo są zameldowani. Ale tak to jest w każdym mieście na świecie. tyle ,ż e zKielc nie ma takiej panicznej ucieczki jak ma to miejsce w przypadku radomia, łodzi.popatrz tez jak rozrastają sie okoliczne wsie pod Kielcami--całe nowe osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:25 A co mnie obchodzi Radom i Łódź? Nie wiem czy nie ma ucieczki panicznej. Nie znam danych, które opierają się nie tylko na statystykach meldunkowych. Mogę szacować, że już dzisiaj faktyczny stan ludności w Kielcach (rozumianych jako stałych mieszkańców) jest o 15-20 tysięcy niższy od wynikającego z zameldowania. Powiat Kielecki ziemski, to jedyny powiat z dodatnim przyrostem naturalny. W powiecie ziemskim kieleckim jest rzeczywiście przyrost ludności. Ale po uwzględnieniu przyrostu naturalnego i oficjalnych danych o zmniejszaniu się liczby mieszkańców Kielc nie można obronić tezy, że z Kielc przeprowadzają się pod Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:30 Dolicz do tego zameldowanych czasowo studentów i innych, i przestan bredzić--- znam sie troche na tym, więc tu nic mi nie wciśniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:38 Celowo pominąłem studentów, bo nie są mieszkańcami stałymi. Zresztą liczba studentów będzie spadała. Przyszedł niż demograficzny. A żaden wyż się nie zapowiada. Będą likwidowane szkoły wyższe, o ile te kieleckie prywatne szkółki można wyższymi nazwać. To będzie dalszy impuls do kurczenia się miasta. Nie jestem pewien, czy zameldowani czasowo nie są chyba uwzględniani w statystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:49 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Celowo pominąłem studentów, bo nie są mieszkańcami stałymi. Zresztą liczba > studentów będzie spadała. Przyszedł niż demograficzny. A żaden wyż się nie > zapowiada. Będą likwidowane szkoły wyższe, o ile te kieleckie prywatne szkółki > można wyższymi nazwać. To będzie dalszy impuls do kurczenia się miasta. Nie > jestem pewien, czy zameldowani czasowo nie są chyba uwzględniani w statystyce. jedno co z Ciebie bije to taka odgrzewana radomska nienawisć do Kielc(z zazdrosci). Chłopcze, te czasy dawno się skończyły, weź foremki i pobaw się w paiskownicy. dzisiaj jest zcas na współprace ani na tworzenie nowych nienawiści. PONIZASZ KIELCZAN BY ZRÓWNAC ICH DO SWOJEGO POZIOMU--jedna z lepszych sentencji ,które znam. ja bym się tak nie odwazył pisac na serio o radomiu, to co ty wyżej i wczesnioej pisałes. oczywiście nie widziałes nic co na powaznie dobrze o radomiu pisdałem---widać jak zazdrosna piana bije ci z ust, jak nie możesz przezżyc, ze Zkielce sa stolica regionu, rozwijają sie ,a radom sięga dna, ale radom stanie na nogi, prędzej czy póxniej tak będzie. wystarczy tylko wziuąć się do roboty, i przestac oskarżać i obrażać wszytsko i wszytskich dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:04 Widzisz, Ty nie umiesz nic rozsądnego napisac tylko wprowadzasz jakieś elementy charakterystyki innej osoby. To jest znamienne dla prymitywów z podkieleckich wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:13 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Widzisz, Ty nie umiesz nic rozsądnego napisac tylko wprowadzasz jakieś elementy > > charakterystyki innej osoby. To jest znamienne dla prymitywów z podkieleckich > wiosek. A Ty dalej kompromitujesz Swój radom---nie lubię osób które srają we własne gniazdo! Weź napisz cos sensownego, bo co chwile ci udowadniam(y), ze pleciesz bzdury, masz ograniczona percepcje mysli, itp. Nie znalazłem niczego dobrego i przyjaznego w twoich wypowiedzich, cały czas jad. I nie miałem racji pisząc wyżej ze czy piszac dobrze czy źle i tak dla was bedzie źle----w tym tkwi przeciez upadek radomia--szkoda, bom to duże miasto i tez przydałoby mu sie paru prawych obywateli z pokora i pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:17 Bardzo sie mylisz mały oszołomku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.chello.pl 30.09.05, 22:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.06.05, 14:35 > A dwa lata temu było ponad 213. Zważ na to, że ani UM, ani US nie dysponują > pełnymi danymi. Nie dysponują np. danymi osób, które wyjechały z Kielc, a są tu > > nadal zameldowane. Ja sam znam takich osób kilkadziesiąt. I nie chodzi tu o > studentów. Pracują poza Kielcami, także za granicą, pewnie nigdy tu nie wrócą, > a są nadal w ewidencji, bo są zameldowani. a nie ma takich ludzi którzy są zameldowani w Staszowie/Tuczępach/Nowej Słupi/Łopusznie/Małogoszczy a mieszkają i pracują w Kielcach? jest ich pełno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:40 Poza studentami nie znam nikogo takiego, kto mieszka. Znam takich, którzy dojeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtfg Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:35 ale te kielce to wioska... jestem ze szczecina i smiac mi sie z was chce... zalosne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon popieram budowę linii tramwajowych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEON KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE! IP: *.chello.pl 03.10.05, 23:09 Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 10:33 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Tego można było się spodziewać. Odezwało się dwóch niedowartościowanych > osobników z kompleksami. Kompleksy objawiają się na przykład licytacja o > ważność miasta. Argumenty są takie – Radom be, my cacy, bo my mamy to, a > oni > tego nie mają. Jest to poziom ciut wyższy niż kibiców walących się maczugami po > > łbach. > Ewentualny tramwaj wymusi oczywiście zmianę ulic. Ale czy tramwaj jest po to, > aby taką zamianę wymuszał i czy to ma być takim pozytywem? > Tramwaj ma kilka aspektów w tym techniczny, organizacyjny, ekonomiczny. O tych > aspektach czytam na forum ciągłe brednie. No, jest jeszcze aspekt promocji i > wielkomiejskości podnoszony przez niedowartościowanych przychlastów :) > > A z tym naśladowaniem nicka, to gladiator.ek chyba mocno przesadził. Któżby > chciał się do gladiator.ka upodobnić? :))) Ale co do tego wszytskiego ma radom? W złym miejscu umiesciłes swa nędzną prowokacyjke. A czemu nazywasz swoje miasto Radom "be"-nie wstyd Ci przezd pozostałymi Radomianami--traktujesz mieszkańców Swojego Miasta jak zwierzęta? Widac ,że masz kompleksiki Kielc, bo tak zajadle krytykujesz kieleckie inichjatywy, dorzucając na siłę Radom. Mi wystarczy,ze starasz sie nasladowac mnie, zazdrościsz mi nicka, jestem dla Ciebie niedoścignionym autorytetem--czego dałeś dowód nieudolna próba krytyki mnie oraz nickiem"gladiator.uś"--wielkie dzięki--ale ja nie musze sie dowartościowywac. I nigdy bym nie nazwał się Isoxazolidinek, jdczek czy jakos tam... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:41 Mylisz się Gladiator.ku bardzo. W każdym poście wychodzi z Ciebie mały szowinista, który chce udowodnić, że Kielce są lepsze od Radomia. Gwarantuję Ci, że w Kielcach zdecydowana większość nie ma Twoich problemów. Nicka Ci nie zazdroszczę. Tylko człowiek o zbliżonej do Twojej inteligencji może wysnuć wniosek, że naśladuję Twój nick. Ty jesteś zalogowany, ja nie. Ty podpisujesz się gladiator.ek i jest to pogrubione, a ja cienko gladiator.uś. Ucz się drogi młodzieńcze i pomyśl czasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 12:33 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Mylisz się Gladiator.ku bardzo. W każdym poście wychodzi z Ciebie mały > szowinista, który chce udowodnić, że Kielce są lepsze od Radomia. Gwarantuję > Ci, że w Kielcach zdecydowana większość nie ma Twoich problemów. Nicka Ci nie > zazdroszczę. Tylko człowiek o zbliżonej do Twojej inteligencji może wysnuć > wniosek, że naśladuję Twój nick. Ty jesteś zalogowany, ja nie. Ty podpisujesz > się gladiator.ek i jest to pogrubione, a ja cienko gladiator.uś. > Ucz się drogi młodzieńcze i pomyśl czasem :) Zaczynam się przy Tobie dobrze bawić. skad bierzesz pomysły na takie wnioski- a w ogóle nie wiedziałem ,ze mozna miec kompleks Gladiatorka:)))--jestes pierwszy. Udowadniasz po raz kolejny małostkowa tezę, że przez zazdrość to "zawsze jest sie przeciwko najlepszemu" :))) Nie martw się, uszy do góry!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:25 Kompleks Gladiatorka :))) Kochasiu pomyśl zanim zabierzesz głos, bo wypadasz jak prostaczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:31 Odpowiadasz na : Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Kompleks Gladiatorka :))) A nie jest tak????? To czemu zmałpowałes ode mnie nicka? zazdrosć, czy próba zrobienia na mnie wrażenia--bo podszyć Ci sie pode mnie nie udało:))) Pozdrawiam mimo, że nie przepadam za ludxmi z kompleksami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 81.15.226.* 11.11.05, 15:20 Nie chcecie tramwajow,to ich nie bedzie,nikt ich wam na silę nie wcisnie,to wcale nie takie proste zbudowac linie tramwajową,my w Elblągu je mamy i jest nam z tym bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd gratulacje dl KIELECKIEGTOWARZYSTWA ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:58 1 tramwaj udało się wam rozwalić... ale będziecie musieli się pogodzić z tramwajem Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:33 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Kompleks Gladiatorka :))) > Kochasiu pomyśl zanim zabierzesz głos, bo wypadasz jak prostaczek :) Co rozumiesz przez słowo "prostaczek"? zastanawia mnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:36 O nicku napisałem już tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=25294001&a=25326405 Chociażby przy tym nicku wychodzi z Ciebie prostaczek i to jeszcze zadufany :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:43 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > O nicku napisałem już tu > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=25294001&a=25326405 > Chociażby przy tym nicku wychodzi z Ciebie prostaczek i to jeszcze zadufany :) jesli po nicku jestem prostaczek to co powiesz o sobie--nie dość ze prostaczek jestes to w dodatku zakompleksiony zazdrośnik,buhahaha A skąd w ogóle wiesz skąd wziął sie ten nick--to jest moja ksywka--czy Ciu sie to podoba czy nie. sądze ,że bardzo Ci sie podoba, bo sobie próbujesz ją przywłaszczyc, czerpiesz z dobrego wzorca, ale jakos Ci nie wychodzi:)))) Widzę, że z braku jakichkolwiek argumentów przechodzisz na wyzwiska---takie to radomskie?:))) nie wstyd Ci? zaczynasz byc fajny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:46 Znów się kompromitujesz, ale to Twoja sprawa, mój mały prostaczku z podkieleckiej wioski :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 13:51 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Znów się kompromitujesz, ale to Twoja sprawa, mój mały prostaczku z > podkieleckiej wioski :) Wstyd mi za Ciebie, nie wazne skąd bys był. zniżasz sie coraz bardziej--za mało intelektu chyba masz bo nie umiesz potrafic niczego oryginalnego.Szowinista już był, prostaczek, teraz wioska--następny będzie dres? :))) Szkoda,że nie znasz mnie na zywo, moze wtedy bys sie przekonał, że ani grzeja mnie , ani ziebią twoje wpisy--za to bardzo lubie ciągnąc łacha z kogos --zwłaszcza jak mysli że mi dogryza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:19 Nie umiecz czytać - to jest fakt. Jesteś małym szowinistą - to jest fakt. Nie będę przecież przytaczał Twoich wpisów z forum radomskiego. Jest mi wstyd, że ktoś taki, jak Ty daje na forum radomskim takie świadectwo o Kielczanach. Jedynym wytłumaczeniem jest to, że jesteś prostaczkiem z podkieleckiej wioski, który źle pojmuje tzw. lokalny patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:23 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Nie umiecz czytać - to jest fakt. > Jesteś małym szowinistą - to jest fakt. Nie będę przecież przytaczał Twoich > wpisów z forum radomskiego. Jest mi wstyd, że ktoś taki, jak Ty daje na forum > radomskim takie świadectwo o Kielczanach. Jedynym wytłumaczeniem jest to, że > jesteś prostaczkiem z podkieleckiej wioski, który źle pojmuje tzw. lokalny > patriotyzm. a co wolałbys bym był patriota w stylu radomskim---czyli miałbym negowac wszytsko co jest w Rdaomiu, oskarzac radom o rabunki, żadąć przeprosiin?-- przeciez to śmieszne jesyt o co Wy tam u siebie robiocie, jak tylko próbujecie skłócic--i zwróc uwage , pojmij to raz na zawsze---nie jestem przeciwnikiem radomia--0wręcz przeciwnie--ale ty i tak tego nie pojmiesz,że kielce nie pałaja żadną nienawiścia do radomia, podobnie jak radomianie do kielc---i znów podkreśle--nie spotkałem jeszcze się z kims z Rdaomia kto by źle cos o kielcach powiedział--przewaznie zachwycali się Naszym Miastem i zazdrościli rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Komu przeszkadza Gladiatorek? ::))) 17.06.05, 14:27 Ciekaw jestem, bo widze ,ze mam nasladowników z Radomia:))) --vide gladiator.uś:))) Liczę na dobrą zabawę:))) Temat wątku pasuje jak ulał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:29 Wolałbym żebyś się wcale o tym nie wypowiadał. To tacy, jak Ty stwarzają jakieś wydumane animozje między Radomiem i Kielcami. Dla normalnego człowieka takich animozji nie ma. Istnieją dla małych zkapiorów. Na forum radomskim źle świadczysz o Kielcach. Muszę przyznać, że Radomianie nie wypisują takich głupot na forum kieleckim. Chyba stoją na wyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:35 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Wolałbym żebyś się wcale o tym nie wypowiadał. To tacy, jak Ty stwarzają jakieś > > wydumane animozje między Radomiem i Kielcami. Dla normalnego człowieka takich > animozji nie ma. Istnieją dla małych zkapiorów. Na forum radomskim źle > świadczysz o Kielcach. Muszę przyznać, że Radomianie nie wypisują takich głupot > > na forum kieleckim. Chyba stoją na wyższym poziomie. hehehe, popatrz jakie sa wpisy antykieleckie na forum radomskim, a ja sa antyradomskie na forum kielcekim--praktycznie brak ich tu--w Kielcah c nikt nie mysli o radomiu, a wrdaomiu --tylko kielce i kielce. A jak sie ustosunkujesz do tego ,ze dzieki moim wypowiedziom poznałem kilku fajnych ludzi z radomia ,którzy piszac do mnie maile poparli mnie. I to sa osoby rodem z radomia! no , jak to wytłumaczysz? I na dodatek stwierdzili ,ze więcej wiem o radomiu o nich samych(pozytywnych rzezcy)--co Ty na to, mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:43 To Ty takie wpisy prowokujesz. Rok, czy dwa lata temu nic takiego nie było na forum radomskim. Nie było także żadnej wzmianki na forum kieleckim. Po prostu pojawił się podkielecki wsioczek gladiator.ek i przychlasty z Radomia zareagowały. Przykre jest to, że jeden przychlast (ten na Izocośtam) jest ponoć naukowcem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 14:58 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > To Ty takie wpisy prowokujesz. Rok, czy dwa lata temu nic takiego nie było na > forum radomskim. Nie było także żadnej wzmianki na forum kieleckim. Po prostu > pojawił się podkielecki wsioczek gladiator.ek i przychlasty z Radomia > zareagowały. Przykre jest to, że jeden przychlast (ten na Izocośtam) jest ponoć > > naukowcem :))) fakt, bawiło mnie to ze tak łatwo was sprowokować, wniosek--bardzo słabi jestescie9nie generalizujmy). Ale nie sądziłem ze w Radomiu Zyją jeszcze tak nienawistni ludzie, jak czytałem wątek o wypozyczeniu autobusów do kielc(ten na podforum komunikacja) to włos się na głowqie jeżył@!!!!!!!szok!!! Ale i tak nie spowodowało to ze przestałem lubic Radom. potem wymyslił Isocoś tam pojednanie--nie dsadziłem ze kielce sie kłociły by sie jednac-- podowiadywałem sie paru rzezcy w radomiu(pozytywnych0 i zaraz w imie pojednania Isocoś tam i jego klika zaczęła rabunki kielc, ze rynek w radomiu jest taki brzydki bo to wina kielc, itd.;---i co Ty na to? Potem taki szczeniak(moze to Ty?-nie wiem-oby nie)Grigori prosił mnie o cos zebym mu w kielcah pomógł-- jestem na cozien poza kielcami, wiec tylko poleciłem ju gdzie moze cos dostac, sam tez kmiałem coś dla niego---i po kilku dniach ten pseudoekspert zaczął najeżdzać na kielce, ubliżac kielczanom---to chyba cos jest nie tak? Na forum kielcekim nie było nigdy takich antyradomskich wpissów, i moje w gruncie rzezcy tez nie sa takie antyh ja sie cioniektórym wydaje, i nie chca tego zobaczyc. o monetach to kto zasygnalizował jak nie ja?--ostatni mój ytam wpis jest moim prywatnym zdaniem----i czekam jak nbp ogłosi monety na przyszły rok, na 99% bedzie radomski czerwiec---i pewnie znowu będą wpisy ze gladiatorek to cham i nienawistnik---takich to macie forumowiczów---i co ty na to? a po tym watku dostałem kilka maili z poparciem od Radomian:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:19 Nie nas kolego z podkieleckiej wioski. Ja się za Ciebie wstydzę. Bo tak się złożyło, że mieszkam w Kielcach i nie przybyłem tu z wioski :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 15:26 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Nie nas kolego z podkieleckiej wioski. Ja się za Ciebie wstydzę. Bo tak się > złożyło, że mieszkam w Kielcach i nie przybyłem tu z wioski :) Czyżbys sie znowu wzorował na mnie--wcześniej pisałeś cos innego---znowu ci nie wyszło. Pospaceruj sobie po Swoim radomiu--zobacz,ż e tam tez sa ładne miejsca, ja je znalazłem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:32 A kiedy to napisałem co innego? Wskaż! :) Kiedy to napisałem, że jestem z Radomia? Puszczaj sobie dalej wodze fantazji. Możesz nawet uważać, że chcę się pod Ciebie podszywać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekinio Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:33 Jestem przeciw temu towarzystwu.Chce zeby w kielcach byly tramwaje gdyz to szybki srodek transpotru.dlaczego np. w takim gorzowie(ok. 130tys. mieszkanców) a u nas nie ma?u nich jakos nie bylo tylu problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugyr Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.chello.pl 30.09.05, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grodekaz tramwaj to wyrzucone pieniądze... IP: *.chello.pl 24.11.05, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth do KIELECKIEGO TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 81.219.215.* 17.06.05, 10:26 tak, lepiej nazwijcie się KIELECKIE TOWARZYSTWO MIŁOŚNIKÓW SPALIN a jako hasła: 1. parking na każdym trawniku 2. precz z pieszymi, chodniki dla samochodów 3. precz z zielenią - tylko spaliny naszą szansą Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: do KIELECKIEGO TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 10:28 to o czy Ty piszesz nic wspólnego z tematem nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent6 Re: do KIELECKIEGO TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 17.06.05, 12:02 kolego megadeth ! czy czasami nie jesteś szowinistą w spawie tramwaju ? 1.uważasz iż tramwaj to zlikwiduje pojazdy samochodowe lub ograniczy ich ilość? 2.gdziew w Kielcach oddano w ciagu ostatnich 10 lat parking do użytku/oczywiście nie na osiedlach i ich obrzeżach/? 3.uważasz iż ta zielenina to to mało miejsca zajmuje ? UWAŻASZ iż tramwaj poprawi Twoje samopoczucie poprzez; zwężenie ulic,większe korki-celem ułatwienia dostania się do tramwaju podróznym ciagły stukot kół o szyny,awarie - i zwiazane z tym kłopoty,dodatkowe koszty na zajezdnię/a autobusową juz mamy!/,budowa podstacji zasilajacych i kłopoty z tym zwiazane/problemy z zasilaniem energetycznym miasto ma nierozwiązane do końca/ itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: do KIELECKIEGO TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: 81.219.215.* 17.06.05, 14:19 ja tylko chciałem pokazać bezsens tej dyskusji. przeciwnicy widzą tylko złe strony tramwaju, zwolennicy dobre. Tramwaj to pewien kompromis, ale np. trasa Stok - Warszawska - XIX wieków - Czarnowska - Żelazna (spowrotem np. Żytnia - Buczka) - Grunwaldzka - Ślichowice może być tak zaprojektowana, aby nie kolidować zbytnio z ruchem Mieszkałem kilka lat w miastach z tramwajami i wiem jak wygląda awaria. Otóż mądrze zaprojektowana i solidnie wykonana trasa normalnotorowa (nie wąsko jak np. w Łodzi) pozwala na duże prędkośći i zminimalizowanie awarii (wykolejeń). w Łodzi mieszkałem przy od lat nieużywanych tzw. krzyżankach - w nocy jak tramwaj przejeżdżał to aż kieliszki z biurka spadały, ale jak wymienili tor to tramwaj sunął prawie bezszelstnie. ja się nie upieram, że tramwaj ma być, wystarczy zwolnić xały ZTM i do ułożenia rozkładów i tras zatrudnić 2-3 rozgarniętych. A dobra komunikacja miejska = mniejsze korki - jak będzie dogodne połączenie to ludzie się przesiądą na autobus czy tramwaj jeśli będzie. Bo jak narazie to stada autobusów i długie "dziury" w rozkładzie - więc nie ma o czym gadać. pozdrawiam przeciwników i zwolenników tramwaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:34 Jako, że obiecałem, ale już nie pamiętam komu i w którym miejscu, więc podaję przeciętne zatrudnienie w sferze przedsiębiorstw w Województwie Świętokrzyskim wg GUS: 2002r. – 108,1 tys. 2003r. – 103,2 tys. grudzień 2004r. – 101,4 tys. Zauważcie, że 2004r. to był rok gospodarczego tryumfu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Do Keraja i Gladiator.ka 17.06.05, 15:36 Gość portalu: gladiator.uś napisał(a): > Jako, że obiecałem, ale już nie pamiętam komu i w którym miejscu, więc podaję > przeciętne zatrudnienie w sferze przedsiębiorstw w Województwie Świętokrzyskim > wg GUS: > 2002r. – 108,1 tys. > 2003r. – 103,2 tys. > grudzień 2004r. – 101,4 tys. > > Zauważcie, że 2004r. to był rok gospodarczego tryumfu :) To jeszcze o niczym nie świadczy--a sektor usług, włąsne działki, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:42 Sektor usług to także srera przedsiębiorstw. A na działkach pono marchewkę i szczypiorek kradną :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: 213.199.193.* 17.06.05, 16:38 i no co, zmienisz tymi statystykami moje nastawienie do regionu jest pewna zasada w handlu jak i w gospodarce, ze z najgorszego dna kazdy moze sie wybic, pierwsze jaskolki juz lataja, tylko patrzec...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:40 Ja nie chcę Twojego nastawienia zmieniać. Zważ tylko, że jaskółki być może widać, ale sytuacja jest gorsza niż w roku ubiegłym. Ceny idą w górę. Pieniędzy brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: 213.199.193.* 17.06.05, 16:59 sa miejsca na mapie swietokrzyskiego gdzie jeszcze ludzie nie zaznali dna, teraz np Stolbud Wloszczowa ma zwolnic kilkaset ludzi, to tragedia dla tego miasteczka, tam raczej nie powstanie szybko nowa duza prezna firma, nawet Effector z Wloszczowy uruchomil nowy zaklad nie tam a w Kielcach zatrudniajac tez 100 kilkanasie osob pewnie miasta beda umierac, Kielcom to nie grozi, jesli sam sie nie umiesz przekonac to trudno, jakos tym co tu sa na miejscu miejsce wydaje sie ok nie koncentruje sie tez na duzych osrodkach, bo np istnieja kopalnie surowcow mineralnych rozsiane po wioseczkach ltore to zatrudniaja ludzi z miast kolo Staszowa padajaca pare lat temu kopalknia siarki przezywa odrodzenie i zaczyna zatrudniac duzo a ma byc i lepiej malo wiesz zebym mogl z toba podyskutowac (nie podajesz przykladow wiec nie masz nic za soba, tylko statystyki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:42 Tak, całkowitego dna jeszcze nie osiągnęliśmy. Skoro statystyka do Ciebie nie przemawia, tylko przykłady, to może kilka z Kielc. Mitex się wynosi. Sprzedaje hurtowo samochody. PKS leży. MPK leży. Suprimex padł. Chłodnia leży. Sarad- Kielczanka leży, BICK leży. To tylko kilka firm z Kielce, o których sobie przypomniałem nawet z tego forum. O firmach np. z Jędrzejowa nie wspomnę. Chcesz wiedzieć więcej, to idź do sądu. Tam leżą stosy wniosków o układ lub upadłość. Należy się cieszyć, że jest znów popyt na siarkę. Należy się cieszyć, że jest popyt na węgiel, chociaż spece zamykali kopalnie i oddawali je np. Czechom, należy się cieszyć, że jest popyt na stal, chociaż spece sprzedali huty za psi grosz. Tym niemniej faktem jest, że pomimo dużego wzrostu gospodarczego, zatrudnienie spadało, a obecnie, na chwilę, spadek został powstrzymany. Bezrobocie będzie spadało, bo przyszedł niż i mniej osób napływa na rynek pracy. Wiele osób wyjedzie. Szacuje się że w ciągu roku z Polski wyjechało około 1 miliona osób, a bezrobocie w zasadzie ani drgnęło. Nie przykłady stanowią o gospodarce i zamożności. Kielczanie biednieją w wiekszym tempie niż mieszkańcy innych regionów. Niedawno słuchałem w radiu Pana Słonia, który jest szefem MZB. Mówił o bloku komunalnym zasiedlonym przez 30 rodzin. Te 30 rodzin ma 300 tysięcy zaległości czynszowych. Wiem, że są tacy, którzy wyciągają jakieś sukcesiki. To być może daje niektórym nadzieję. Jednak do mnie nadzieja nie przemawia. Do mnie przemawia myśl rozsądna i tej myśli realizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Do Keraja i Gladiator.ka 17.06.05, 20:26 > Tak, całkowitego dna jeszcze nie osiągnęliśmy. Skoro statystyka do Ciebie nie > przemawia, tylko przykłady, to może kilka z Kielc. Mitex się wynosi. Sprzedaje > hurtowo samochody. PKS leży. MPK leży. za to busiarze się rozwijają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: 213.199.193.* 18.06.05, 13:12 > Tak, całkowitego dna jeszcze nie osiągnęliśmy. I JUZ GO NIE BEDZIE (WIADOPMO ZE PUNK WIDZENIA ZALEZY OD SIEDZENIA) Skoro statystyka do Ciebie nie > przemawia, tylko przykłady, to może kilka z Kielc. Mitex się wynosi. Sprzedaje > hurtowo samochody. TAK SAMO Z WARSZAWY FIRMY PRZENOSZA SIE DO LODZI, GDANSKA, KRAKOWA i WKROTCE TU ZAWITAJA PKS leży. STARA NIEREFORMOWALNA PRZEZ ZWIASKI FIRMA WIEC CO SIE DZIWIC MPK leży. JAK WYZEJ Suprimex padł. NIE SZKODA MI , TYLKO SZKODA BO OCJEC KOLEGI TAM PRACOWAL ALE JUZ SOBIE ZNALAZL NOWA PRACE Chłodnia leży. WIEM Z INNEGO ZRODLA ZE TO INACZEJ WYGLADA ALE NIE BEDE O TYM PISAL Sarad- > Kielczanka leży, SPOLKI ZMIENILY NAZWE I PRODUKUJA POD INNA NAZWA min KROWKI, I RYZ BICK leży. WESZLO ZA DUZO FIRM AMBITNY CH W BRANZY BUDOWLANEJ A POWSTAL DORBUD< KARTEL W JEDRZEJOWIE To tylko kilka firm z Kielce, o których sobie > przypomniałem nawet z tego forum. O firmach np. z Jędrzejowa nie wspomnę. TAM TEZ PADAJA FIRMY ZLE ZARZADZANE, ROZMAWIALEM ROK TEMU Z PROTESTUJACYMI GLODOWO NA UL PRZEMYSLOWEJ W JEDNEJ FIRM I MIELI OKAZJE PRZEDSTAWIC OPINIE NA TEMAT TEGO JAK ZOSTALI SPRYWATYZOWANI W JEDRZEJOWIE PREZNIE ROZWIJA SIE ZA TO KILKA INNYCH FIRM NP TOBACCO, M.GLITA TRANSPORT< CZY WSPOMNIANY WYZEJ KARTEL > Chcesz wiedzieć więcej, to idź do sądu. Tam leżą stosy wniosków o układ lub > upadłość. Należy się cieszyć, że jest znów popyt na siarkę. Należy się cieszyć, > > że jest popyt na węgiel, chociaż spece zamykali kopalnie i oddawali je np. > Czechom, należy się cieszyć, że jest popyt na stal, chociaż spece sprzedali > huty za psi grosz. NIE GENERALIZUJE ZLYCH POSUNIEC DO SKALI KRAJU< MNIE RACZEJ OBCHODZI SENS JAKIM STAJE SIE WOJEWODZTW SWIETOKRZYSKIE< MIASTO KIELCE I ICH PERSPEKTYWY > Tym niemniej faktem jest, że pomimo dużego wzrostu gospodarczego, zatrudnienie > spadało, a obecnie, na chwilę, spadek został powstrzymany. Bezrobocie będzie > spadało, bo przyszedł niż i mniej osób napływa na rynek pracy. Wiele osób > wyjedzie. Szacuje się że w ciągu roku z Polski wyjechało około 1 miliona osób, > a bezrobocie w zasadzie ani drgnęło. SMUTNE ALE PRAWDZIWE > Nie przykłady stanowią o gospodarce i zamożności. Kielczanie biednieją w > wiekszym tempie niż mieszkańcy innych regionów. Niedawno słuchałem w radiu Pana > > Słonia, który jest szefem MZB. Mówił o bloku komunalnym zasiedlonym przez 30 > rodzin. Te 30 rodzin ma 300 tysięcy zaległości czynszowych. > Wiem, że są tacy, którzy wyciągają jakieś sukcesiki. To być może daje niektórym > > nadzieję. Jednak do mnie nadzieja nie przemawia. Do mnie przemawia myśl > rozsądna i tej myśli realizacja. SLUCHAJAJ< NA JAKAKOLWIEK REALIZACJE A JESZCZE NA ZISCZENIE SIE CZEGOKOLWIEK TRZEBA POCZEKAC (ROK DWA TRZY...) JEST PERSPKTYWA NA TYLE NA ILE MOZNA BEDZIE WIADOMO ZE AMBICJI WSZYSTKICH NIKT NIGDY NIE ZASPOKOJI< LUZDIE UCIEKAJA DOPRAC ZA FRANICA BO ZROZUMIELI ZE SAMO NIC NIE PRZYJDZIE< ILU ZAROBILO TAM I ZALOZYLO SWOJE MALE PRZEDSIEWZIECIA NA WLASNE MOZLIWOSCI, WIELU, DZIS SA MALI A KIEDY BEDA WIELCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:46 I JUZ GO NIE BEDZIE (WIADOPMO ZE PUNK WIDZENIA ZALEZY OD SIEDZENIA) Niekoniecznie. Czasem zależy od wiedzy oraz od zdolności obserwowania i interpretowania zjawisk społecznych i ekonomicznych. TAK SAMO Z WARSZAWY FIRMY PRZENOSZA SIE DO LODZI, GDANSKA, KRAKOWA i WKROTCE TU ZAWITAJA Jakoś ich nie widać. Nie witają od kilkunastu lat. Zarówno PKS, jak i MPK są reformowane. Do tego potrzeba ludzi, którzy się na tym znają, a nie układu partyjno-korupcyjnego. WIEM Z INNEGO ZRODLA ZE TO INACZEJ WYGLADA ALE NIE BEDE O TYM PISAL Napisz proszę. Jeżeli ktoś od roku nie płaci za dostawy, to leży, a do tego jest przestępcą. SPOLKI ZMIENILY NAZWE I PRODUKUJA POD INNA NAZWA min KROWKI, I RYZ Spółki nie zmieniły nazwy. Po prostu rozpoczęta kilka lat temu kradzież trwa nadal. Widzę, że nie masz o tym najmniejszego pojęcia. Kartel to firma powstała w 1990 roku z przekształcenia z przedsiębiorstwa państwowego. Zauważ, że realizuje prawie wyłącznie kontrakty publiczne. Bez tych kontraktów już by nie istniała. Proponuję abyś zainteresował się sylwetką prezesa. Możesz dojść do ciekawych wniosków :))) Dorbud też istnieje od 12 lat i także przede wszystkim zlecenia publiczne :))) O Panu Glicie, jako o przykładowym biznesmenie radziłbym milczeć. Nie wiadomo, co niedaleka przyszłość przyniesie. Nie można rozpatrywać Świętokrzyskiego w oddzieleniu od kraju. A perspektywy Świętokrzyskiego są gorsze niż reszty kraju. Takie są realia i na to wskazują wszelkie dane. W Ostrowcu także sprzedano hutę. A dlaczego nie czekać 50 lat? Toż przecie jest znane socjalistyczne powiedzenie, że pracuje się dla dzieci i wnuków. Nikt z rozsądnych ludzi nie oczekuje żeby zaspokajać jego ambicje. Rozsądni ludzie chcą, aby im nie przeszkadzać, nie okradać i zapewnić równe szanse. Ludzie nie uciekają do pracy za granicę dlatego, że zrozumieli, że samo nic nie przyjdzie. Ludzie uciekają dlatego, że doszli do wniosku, że tu bez układu, korupcji, ześwinienia się nie można dojść do niczego. Ludzie zrozumieli, że tu choćby byli najlepsi, a trzema fakultetami, to i tak zdechną z głodu, bo zatrudnienie znajdzie znajoma miernota. I jest kłamstwem, że wielu za granicą zarobiło, powrócili i założyli własne firmy. Najlepsi prawdopodobnie nigdy tu nie powrócą :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Perspektywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:58 A co się tyczy perspektyw, to prognoza demograficzna GUS dla Kielc wygląda tak: 2002r. – 211,8 tys. 2005r. – 209,5 tys. 2010r. – 204,3 tys. 2015r. – 197,4 tys. 2025r. – 177,4 tys. 2030r. – 165,0 tys. Zauważ, że jesteśmy tak dobrzy, że wyprzedzamy te optymistyczne założenia. GUS chyba nie zakładał, że głównym atutem Świętokrzyskiego i Kielc stanie się turystyka, bo turystyka jest oficjalną strategią, która nas uszczęśliwi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:52 Zapomniałbym, że o wzroście "dobrobytu" świadczy liczba przestępstw. Wg niedawno opublikowanych danych w Kielcach nastapił ogromny wzrost kradzieży. Niektórzy tłumaczą to tak, że jak słaby człowiek nie ma z czego żyć, to schodzi na drogę przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:40 a jak sie to ma do tramwaju? Bo chyba o tym jest ta dyskusja. Ja na przyklad jestem przeciw i sie do was zapisze. zx Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Do Keraja i Gladiator.ka 18.06.05, 11:55 o wzroście dobrobytu świadczą np. ceny mieszkań ile kosztuje metr mieszkania w Kielcach? to jest wskaźnik gdyby ludzie uciekali to nie było by chętnych na mieszkania i spadałyby ceny. tak jest np. w Bytomiu gdzie metr mieszkania kosztuje ok. 500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator.uś Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:35 Cóż, być może cena metra mieszkania jest wyznacznikiem zamożności. Chociaż jest możliwe, że cena jest uzależniona od podaży, popytu, infrastruktury itp. Proponuję zastanowić nad poniższymi danymi. Np. w I kw. 2005r. oddano do użytkowania następujące ilości mieszkań wg województw: Dolnośląskie - 1759 Kujawsko-pomorskie - 1178 Lubelskie - 1195 Lubuskie - 874 Łódzkie - 1067 Małopolskie - 2350 Mazowieckie - 6031 Opolskie - 277 Podkarpackie - 872 Podlaskie - 549 Pomorskie - 2430 Śląskie - 1824 Świętokrzyskie - 515 Warmińsko-mazurskie – 899 Wielkopolskie - 2726 Zachodniopomorskie - 1341 Ogółem – 25887 Mieszkania oddane w Świętokrzyskim (515) stanowią 1,99% mieszkań wszystkich oddanych w I kw. 2005r. mieszkań. Natomiast ludność Świętokrzyskiego stanowi 3,4% ludności kraju, powierzchnia stanowi 3,7%, przeciętne wynagrodzenie stanowi 87,1% krajowego, zasoby mieszkaniowe stanowią 2,3%, liczba mieszkań na 1000 ludności wynosi Świętokrzyskim 96,4% średniego poziomu krajowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Do Keraja i Gladiator.ka IP: *.195-96-207.hull.mt.videotron.ca 26.06.05, 15:13 ...no to jeszcze moze dopisze moje "wojewodztwo torontonskie"...tylko w Toronto wybudowano 10.000 mieszkan w 2004. Przypuszcza sie ze 2005 rok podwoji ta liczbel. ....i sadzicie ze do tych mieszkan nie ma zapotrzebowania na meble z Polski, urzadzenia elektryczne, wyposazenie kuchni, lazienki, wszytko co potrzebne jest do domu...niestety, na sktek niewydolnosci polskiego systemu produkcji i handlu...nadmiaru "doktorow", profesorow ...naukowcow je..ych w odbyt pedalow...kultura estetyczna wyposarzania wnetrz Kanadujczykow ulega coraz mocniej wplywom azjatycjim....jebcie sie dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:25 Gość portalu: Autobus Jerzy napisał(a): > przeciwnicy tramwaju!!! > powołajmy do życia KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE. > połączmy nasze siły. > nie dajmy zmarnować KASY na głupawą inwestycję. Hehe... mam rozumieć, że w twoim mniemaniu gdyby tą "kase" jak to ty nazywasz wpakowano w zamian w poszerzanie dróg w mieście, to wszystko byłoby "cacy"? Śmieszny jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.195-96-207.hull.mt.videotron.ca 26.06.05, 15:40 No wlasnie; wpakowane pieniadze w drogi niczego tu nie poprawia.W niedalekiej przyszlosci konieczna nedzie guntowna przebudowa infrastruktury ciagow komunikacujnych czyli budowa bardzo powaznych obwodnic. W polskim mysleniu nadal pokutyje syndrom polskiej szlachty zyjacej na Ukrainie. "My sobie tu zrobimy elitarny katolicyzm, a plebs niech pozostanie protestanckim." No i skonczylo sie tym czym sie skonczylo. Budowali piekny Lwow natomiast centralna Polska lezala odlogiem. Polska posiadala tylko jeden Uniwersytet w Krakowie przez dlugi czas, drugim byl uniwersytet w Wilnie. Dzis juz zapomnijmy o wschodnich rubierzach i stratach jakie dokonaly sie na skutek ciemniactwa polskich elit....dzis jest to samo. Kielce potrzebuja szybkiego spolecznego, wspolnego, srodka lokomocji....ale do jego budowy nie dopudci administracja miasta ....juz w tej chwili przejawia ona sceptycyzm do POSTEPU....a tak naprawde to jest to zwykly odruch niecheci do inwestycji spolecznych...w obawie ze moze zabraknac dla niej tego 20 % z budzetu na utrzymanie darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 26.06.05, 18:05 > W polskim mysleniu nadal pokutyje syndrom polskiej szlachty zyjacej na Ukrainie "My sobie tu zrobimy elitarny katolicyzm, a plebs niech pozostanie > protestanckim." ups nawet nie wiedziałem że plebs na Ukrainie był protestancki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 01:01 Przepraszam ! ...pomylki w przejezyczeniu sie zdarzaja....naturalnie ze chodzilo mi o prawoslawny kosciol. ...dziekuje aronie za wykrycie mojego bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 27.06.05, 06:05 to nadal coś namieszałeś bo w dużej części Ukrainy udało się polskiej szlachcie wprowadzić grekokatolicyzm, który nadal istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Jerzego Byliśmy - Jesteśmy - Będziemy!! IP: 81.210.17.* 19.07.05, 14:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramwaj Mościsław a bądźcie sobie, ale tramwaje będą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony autobus. Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.pu.kielce.pl 27.06.05, 13:52 Pomysl zbudowania tramwaju ma długą historie. Ale w tej sytuacji gdy pomysłodawcą jest Michal Kelles-Krauz szykuje sie zapewne nowy przekret jak np.Wyższa Szkola Dziennikarska w Kielcasch, ktorej ow "pasjonat tramwajow" jest zalozycielem. Gratuluje temu 75 latkowi dobrego samopoczucia i wyczucia. Czerwony tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mess Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:45 Powołajcie najlepiej stowarzyszenie Amiszów pn " Łuczywo" , wyrzućcie telefony i komputery a wyżej wzmiankowane łuczywo niech wam przyświeca na drodze " rozwoju" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajakobyły Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:27 .... tramwaju nie będzie, bo szef MZK ma gospodarstwo rolne i nie wie co to jest takiego jak tramwaj. Dla wyjasnienia to tramwaj robi dzyń, dzyń a nie muuuu, muuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: CZUWAMY-ŻADNYCH TRAMKÓW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:02 W Słowacji tramwaje mają miasta duzo mniejsze od Kielc (Preszów,Koszyce) łącznie z trolejbusami zreaztą marki Solaris. To samo na Węgrzech (Debreczyn,Miszkolc) i w Rumunii np. Oradea. Wszystkie te miasta są duzo mniejsze lub porównywalne z Kielcami.I tu rodzi się pytanie dlaczego oni mogli je zbudować a władze Kielc nie mogą mimo ,że ropa naftowa drożeje i Unia w całości sfinansuje tę inwestycję. Czy ktoś ma zaćmienie umysłu? Czemu zabiera się bez konsultacji szansę na pracę dla naszej młodzieży? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciekz Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:00 pomysł powołania towarzystwa antytramwajowego jest bezsensowny, a nie pomysł tramwaji. Jeśli chcamy być nowoczesnym miastem, musimy być nowocześni. Tramwaje, lotnisko, hala sportowa, stadion, TESCO i pare innych hipermarketow i nasze miasto staje sie naprawde atrakcyjne pod kazdym wzgledem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE!!! IP: 81.210.17.* 22.07.05, 11:29 KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE!!! TO POTĘGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRAMWAJ TO BZDURA CZUWAMY!!! NIE ZNIKNIEMY! IP: *.chello.pl 21.09.05, 17:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:40 Powiedzmy sobie szczerze. Miasto, podlegalący mu zarząd dróg, nie radzi sobie z ... drogami(dziury, wszędzie dziury, wymiana części zawieszenia co pół roku). Poco robić kolejną inwestycję, żeby później narzekać, w Kielcach to sobie z drogami nie radzą, i z tramwajem.... W tej chwili nie radzimy sobie "tylko" z drogami, i niech tak zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:42 tak jak autobusy nie rozładowały korków(kierowcy nie przesiądą się tłumnie do autobusów), tak i tramwaje tego nie zrobią. Na ulicach zrobi się jeszcze tłoczniej, wystarczy wyobrazić sobie dołożony tramwaj na głównych zakorkowanych arteriach. Wg mnie lepiej dobracowac za te pieniadze infrastukture drogową tak, aby z innych miast przyjeżdżali tu - zobaczyć jak się to robi, niż do dziurawych dróg dokładać tramwaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaaaaaaaaa Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:39 BOZE!! Jaka z tych Kielc wiocha!! Woj. Swietokrzyskie chyba nadal nie wyszlo z czasow Zeromskiego!! Moze jeszcze oprotestujcie McDonalda.. To towarzystwo antytramwajowe tylko utwierdza mnie w przekonaniu, iz Kielce to zadupie Europy. Kazde miasto dazy do tego, by usprawnic komunikacje i stac sie bardziej "swatowe" poprzez buddowe tramwaju czy wiezowcow. A u was oprotestowywuja to tylko... Ja pochodze z Krakowa, i powiem wam tylko jedno: Drugiego takiego zadupia to ze swieca szukac.... Ludzie chyba jeszcze ze sredniowiecza nie wyszli. No ale coz, przeciez to Kielce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velvet Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 01:56 Skoro jestes z Krakowa to nie zabieraj glosu w sprawach Kielc. Tu chodzi o dyskusje o rzeczywitych mozliwosciach budowy w Kielcach tramwaju, ktore sa moim zdaniem nikle. Po prostu trzeba by przekopac pol miasta, to bez sensu, nie oplaca sie. A wy Krakusy-lizusy grzejace sobie tylki przez lata w autonomii i lizace dupy Austriakom siedzcie cicho i budujcie sobie te "wiezowce", bo jeden na Grzegorzeckiej to tak troche malo. Przeciez trzeba jakos zlagodzic kompleksy bylej stolicy. A najpiekniejsze u was sa te zasrane kamienice na Dietla. I ten walacy sie szkielet przy Rondzie Mogilskm. Miodzio normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: why? Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 25.09.05, 09:29 aleś głupi chociaż jedna linia by się przydała zawsze to jakas atrakcja w mieście hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy TRAMWAJ BĘDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:14 a jak się komuś nie podoba, może jeździć furmankami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaaaaaaaaa Re: TRAMWAJ BĘDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:18 W Kielcach to chyba juz nimi jezdza. A dokladnie to nie juz, tylko nadal. Tak jak w sredniowieczu. Bo to miasto jest ostoja Europejskiego zacofania pod kazdym wzgledem.. A tak na marginsie, to musi byc straszne mieszkac w Kuelcach. Nie czujecie sie gorsi z tego powodu (ze mieszkjacie w Kielcach)?? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: TRAMWAJ BĘDZIE 30.09.05, 09:24 Jaaaaaaaaaa, ale zadales pytanie : Nie czujecie sie gorsi z tego powodu ( ze mieszkacie w Kielcach )?? Piszesz dalej : to miasto jest ostoja Europejskiego zacofania pod kazdym wzgledem. Jaaaaaaaaaa Ty tak piszesz , udajesz jakbys byl Czlowiekiem Swiatowym i widzial na Wlasne Oczy cos innego oprocz Twojej Wsi, Chlopie przynajmniej bys z Siebie Blazna nie robil. Odpowiedz Link Zgłoś
sccyzor Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE 19.10.05, 21:38 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29088 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizard Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.mitex.com.pl / 80.48.255.* 28.10.05, 07:47 Popieram. W Kielcach nie ma po co budować linii tramwajowej wystarczy poprawić przepustowośc niktórych węzłów komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramwajarz KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYANTYTRAMWAJOWE IP: 87.207.211.* 10.11.05, 20:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magiaaa_ Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.11.05, 14:30 wezcie kurde mnie przepowiedzieli ze zgine pod tramwajem :/ :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autobus Jerzy w związku z notorycznym pisaniem o tramwaju IP: *.chello.pl 15.11.05, 21:26 odświeżam temat - KELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE STILL ALIVE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 105Na Re: w związku z notorycznym pisaniem o tramwaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:43 > odświeżam temat - KELECKIE TOWARZYSTWO ANTYTRAMWAJOWE STILL ALIVE!!!!!!!!! Zniszczenie tramwaju pod KCK to robota KTA ??? Odpowiedz Link Zgłoś