Dodaj do ulubionych

PiS i SdPl ujawniły listy kandydatów

01.08.05, 22:51
Czy pani Olendzka dalej idzie w zaparte i twierdzi, że miała certyfikat
kwalifikacji zawodowych gdy tak oświaczyła i następnie przegrała w sądzie??
Czy usunęłą śmieci ze swoim kenterfektem pozostałe na kieleckiej architekturze
po ostatnich wyborach??
Prawda taka jak "prawda" tej Pani i zapewne i ich sprawiedliwość spod Telegrafu.
Obserwuj wątek
    • wielka_plyta pozdrowienia dla pis-owców pod kłamczuszką 01.08.05, 22:55
      kim trzeba być aby być pod kimś,komu sąd wykazał publiczne mijanie się z prawdą???
      • Gość: mała płyta kandydaty IP: *.cust.tele2.pl 01.08.05, 23:08
        Ty wielka płyta bździsz, że aż przykro. Wymysl coś lepszego. O tej Pani tyle
        ciekawych wątków już było.PiS to dobra ekipa. Tylko martwi mnie, że poseł w
        kadencji się rozwiódł. Takie to uroki tej polityki. Nie ma co zazdrościć. I tak
        będę głosowała na PiS.
        • prezydent6 Re: kandydaty 02.08.05, 07:57
          precz z zrzutkami z Warszawy !
          precz ze spadachroniarzami !
          co Gosiewsji zrobił dla województwa ?prosze o konkrety !!! nie 0 pic !
          • Gość: mirek Re: kandydaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:13
            można pytanie zadac inaczej. co prawica zrobiła dla tego miasta? Boże chroń nas
            przed wstydem jaki spadnie na kielecczyznę, kiedy ci psełdoradni i
            psełdopolitycy będą reprezentować nas w parlamencie.
      • Gość: gall anonim pis-uary precz z mojej klatki schodowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 02:11
        Napewno nie zagłosuje na panią Olendzką. Swoimi ulotkami zaśmieciła mi całą
        klatkę schodową. Zzy nie lepiej byłoby kupic coś dla potrzebujacych dzieci bądż
        ufundować obiady dla dzieci niedożywionych ?
        • Gość: meg Re: pis-uary precz z mojej klatki schodowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 02:44
          A ja to nie zaglosuje na Olendzka z zupelnie innych powodow. Tej pani juz
          dziekujemy. Nic nie zrobila dla Kielc i regionu. To powinno ja dyskwalifikowac.
          W oczach normalnych i normalnie myslacych ludzi.
          • Gość: Marta Re: pis-uary precz z mojej klatki schodowej!!! IP: *.devs.futuro.pl 03.08.05, 01:29
            A ja zagłosuję na p. Mariana Kubika z PiS-u. To człowiek ,który dostrzega
            szarego obywatela i widzi to czego inni nie dostrzegają.Stara się pomóc. TYlko
            jak Pan będzie tak rozdawał to będzie musiał Pan zwinąć interes.Byłam
            świadkiem ,jak pewna klientka powiedziała kto raz daje ,zbiera podwójnie. Życzę
            Panu powodzenia w polityce. Mam nadzieję ,że będzie Pan obrońcą tych
            najbardziej pokrzywdzonych przez los.
            • Gość: Kaumoock Re: pis-uary precz z mojej klatki schodowej!!! IP: 195.116.211.* 03.08.05, 22:16
              > A ja zagłosuję na p. Mariana Kubika z PiS-u.

Taaa.. Nawet jak wszyscy zagłosują na Kubika to wygrają Gosiewski i Olendzka.
              • Gość: Marta Re: pis-uary precz z mojej klatki schodowej!!! IP: *.devs.futuro.pl 04.08.05, 20:25
                No tak ,jest chyba 30-sty na liście. Stąd wniosek głosujcie na tych z końca
                listy ,niezależnie kto na jaką partię głosuje. Na początku są zwykle ci ,którzy
                już byli.
    • miskorabol a czy Halyna O zrobiła porządek po .... 02.08.05, 08:37
      ... poprzednich wyborach ?? Czy dalej jest burdel z palakatami z jej
      zdjeciami ??
    • Gość: z Re: PiS i SdPl ujawniły listy kandydatów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.08.05, 09:14
      czy Jerzy Szydlowski to ten byly dyr.VLo,cwaniak,zmieniający partie
    • wielka_plyta niech pracują w rosji wPolsce kombinatorów za dużo 02.08.05, 09:25
      oni zawiedli zanim zaczeli,
      to skandal, żeby wstawiać na liste kogos, kto publicznie kłamał w sprawie swoich
      kwalifikacji
      • Gość: ??? Re: niech pracują w rosji wPolsce kombinatorów za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:32
        a Massalski Adam, ten od uniwersytetu, publicznie nie wyjasnił dlaczego jego nazwisko widnieje na liście Wilsteina?
        • Gość: !!! Re: niech pracują w rosji wPolsce kombinatorów za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:35
          a Massalskiego popiera sam i P(rawi) i S(prawiedliwi) co nie popiera kolaborantów ze specsłużbami PRL-u..
      • Gość: barnaba Re: niech pracują w rosji wPolsce kombinatorów za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:35
        Chyba w PiSie biorą przykład z Aleksandra Kwaśniewskiego.
    • Gość: barnaba A czy Suchański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:44
      to ten gość, który w czasie stanu wojennego, jako PZPR-owski aparatczyk, usuwał
      pracowników z PŚk?
      • Gość: nepomucen Grzeszki pseudopolityków IP: *.cust.tele2.pl 03.08.05, 00:24
        Suchański wyrzucał z Politechniki, a teraz spija miodek będący owocem represji
        tamtych czasów. To prawe i sprawiedliwe? Ktoś na forum wrzucił jednak słuszny
        wątek. Co zrobili Ci, którzy aspirują do ważnych, bo przecież parlamentarnych
        mandatów. Co ma z tego nasz region, nasze miasto ? Olendzka - polityczne zero,
        przydupas Gosiewskiego i Lubawskiego. Co ona ma wspólnego z Kielcami? Z
        Bielinami pewnie tak. Nie słyszałem o jej działalności jako radnej. Co innego
        Grzegorz Banaś to facet z jajami, w dobrym tego słowa znaczeniu. On powinien
        kandydować. To człowiek z Solidarności. A na liście PiS-u Solidarność nie
        została doceniona. Szczęsliwa siódemka dla Senatora to zbyt nisko, a jak
        zauważam to jest to jedyny człowiek Solidarnośći, nie koniecznie Bartosza,
        podobnie jak i Banaś. A więc jaką Kielce mają reprezentację na tej liście?
        Pierwszy z Warszawy, druga z Bielin, a aktywni kieleccy radni prawicy gdzieś na
        samym końcu ?radny Słoń, Kubik/. No i ten nepotyzm, też niepokoi mąż z Kielc,
        żona z Warszawy podobnie jak z Łyżwińskimi z Samoobrony. To nipokoi. Będę
        jednak na PiS głosował chyba na byłego senatora, bo wiem, że ta z pewnością
        prawica, walczył o Kielce, aby były województwem, popadł w konflikt z Bartoszem
        i sporo nam pomógł nam w zakładach pracy.
        • Gość: klar Re: Grzeszki pseudopolityków IP: *.idea.pl 04.08.05, 00:17
          Suchański to Człowiek, który dwa razy został wybrany już senatorem i ciekawe
          czemu 8 i 4 lata temu nikt o tym nie wspominał (bo nikogo nie wyrzucał).
          Rozumiem jest zasada bić mistrza. Każdemu można przyczepić jakąś łatkę.
          Suchański jest Ok.
          • Gość: nepo Grzeszki pseudopolityków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:20
            Suchański jest O.K. Chrześcijanie przebaczają nawet najcięższe zbrodnie. To co
            czynił senator za stanu wojennego pewnie trzeba mu wybaczyć, ale pamiętać. Może
            jeszcze przeprosi. Na dzisiaj nie jest to jakiś wojujący komuch. I rzeczywiście
            kozie spod ogona nie wyleciał.
      • Gość: gall anonim Re: A czy Suchański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:17
        nie wiem czy usuwał pracowników z PŚk i mało mnie to interesuje. Faktem jest że
        to jedyny parlamentarzysta który swoją prace w senacie opisał w sprawozdaniu i
        zamieścił je na swojej stronie internetowej. www.suchanski.pl jeżeli ktoś ma
        reprezentowac Kielce i nasz region w sejmie czy senacie to własnie taki
        człowiek jak on a nie Ci kieleccy psełdoradni, którzy nic dla miasta nie
        zrobili. Ten człowiek w istotny sposób przyczynił sie do tego że stolicę
        wojeództwa mamy w Kielcach a nie w Krakowie. Panie senatorze prosze trzymac tak
        dalej!!!
        • Gość: elektryk Re: A czy Suchański IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.08.05, 23:26
          Opisał pracę?
          Ten stek infantylnych bzdur, to jest opisanie pracy?
          A jak powstała jego firma i jak pozyskiwała zlecenia?
          Moralność to Suchański ma, ale w d...e.
          Zrobić potrafi, ale dla siebie.
          • Gość: dali Re: A czy Suchański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 01:23
            Wiem jedno. Na kulturę, a zwłaszcza na pomawianie przez swoich konkurentów nie
            ma Pan wpływu. Czym będzie Pan lepszy to i inni będą bardziej kłamliwi i
            brutalni (tonący chwyta się brzytwy). Trzeba robić swoje - mój głos Pan ma.
          • Gość: mirek Re: A czy Suchański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:06
            kolego elektryku, kto Twoim zdaniem zrobił więcej? Może pewien henio?
    • Gość: tomek Re: Co nas to obchodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:00
      Ludzie, zastanawiam się co was to tak obchodzi? Nie macie swojego życia,
      swojego świata? Musicie żyć życiem władzy? "Oni" właśnie bardzo chcą, by ludzie
      się nimi interesowali, czytali, rozmawiali, dyskutowali przykładowo o tym, kto
      jest na jakiej "liście". Przypomina mi się taki fragment z "Dobrego wojaka
      Szwejka", tuż po zamordowaniu austriackiego następny tronu w Bośni. Zacytuje z
      pamięci: "Słyszał pan o tym morderstwie w Sarajewie? - Pyta tajniak klienta w
      barze. - Nie, ja się tym nie intersuję. A powinno to pana interesować. Mnie,
      drogi panie, nie interesują żadne morderstwa, czy w Sarajewie, czy w Pradze,
      czy w Wiedniu, czy w Paryżu, od takich spraw jest policja". Duże
      zainteresowanie polityką, zwłaszcza w jej personalym wymiarze, to jedna z cech
      charakterystycznych dla krajów słabo rozwiniętych. W normalnym, czyli
      indywidualistycznym, świecie ludzie zajmują się swoimi sprawami, a swojego
      własnego interesu nie utożsamiają z interesem ogółu, miasta czy państwa.
      • Gość: kasia to jest swiat egpistów-nienormalny, tak jak ty IP: 213.199.193.* 04.08.05, 19:53
        • Gość: bambo Re: to jest swiat egpistów-nienormalny, tak jak t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:26
          PiS to Banda Złodziejaszków
      • Gość: balanga nn Re: Co nas to obchodzi? IP: 80.48.181.* 09.08.05, 20:58
        Lista Wyborcza „Socjaldemokracji Polskiej” – to BAJKA ....

Rozpoczynają ją DAWNI LUDZIE Nieodżałowanej Pamięci Barona
        Świętokrzyskiego HENIA D. oczekującego na „odsiadkę” po Aferze
        Starachowickiej. Bo przecież Pan Poseł ZDZISŁAW KAŁAMAGA i Pani Posłanka
        MAŁGORZATA WINIARCZYK-KOSSAKOWSKA przez całe lata należeli do GRONA
        NAJWIERNIEJSZYCH Przydupasów Pana HENIA. Dzisiaj natomiast „robią” oni
        wytrwale za CZOŁOWYCH ODNOWICIELI Świętokrzyskiej „SdPl”. I podobnie jak
        NIEWINNY Przewodniczący MAREK BOROWSKI mają czelność twierdzić, że nic co
        złego było w tych ostatnich 4-ch latach – nie jest ich osobistą ZASŁUGĄ.

Co w tym zacnym STADZIE robi Wieczny Kontestator Pan Profesor KAZIMIERZ
        KIK ? Czy naprawdę nie mógł już znaleźć sobie miejsca w innej Partii ? I
        gdzie zgubił „po drodze” występującego wraz z nim w duecie w Radiu „Fama”
        Prawdziwego Lewicowca /oddanego Wojciechowi Lubawskiemu/, niedoszłego
        Prezydenta Kielc, byłego I-go Sekretarza Komitetu Miejskiego PZPR, Prezesa KTBS-
        u, towarzysza ZDZISŁAWA SKOWRONA ? Załapał się do tej STAJNI również Szef
        Kieleckiej Unii Pracy JERZY WĄTROBA z Zakładu Doskonalenia Zawodowego –
        człowiek powszechnie znany z „lewicowych poglądów” tj. zamiłowania do pieniędzy
        i różnego rodzaju „szemranych interesów”. A faktyczny SPRAWCA KLĘSKI HENIA
        D. i możliwe, że i JEDYNY SPRAWIEDLIWY w tym gronie, Pan Senator JERZY
        SUCHAŃSKI jest zmuszony „sprawdzać się” na Liście Wyborczej do Senatu – z
        takimi samymi szansami na SUKCES jakie miał „przysłowiowy Żyd na Gestapo”.
        Tak naprawdę to Lista Wyborcza Świętokrzyskiej „SdPl” najwięcej satysfakcji
        może przynieść obecnemu /jeszcze/ Posłowi HENIOWI D. – bo wyraźnie widać, że
        to co „wyszło” ze Świętokrzyskiego „SLD” tak naprawdę jest „G.... WARTE”. I
        jest ona jego swoistą ZEMSTĄ Z ZA GROBU.

A sam HENIO D. ostatnio mówi, że GODZĄC SIĘ NA ODSIADKĘ, całą kolejną
        PRAWDĘ o Aferze Starachowickiej ujawni /dobrowolnie – bez bicia/ dopiero w
        2012 roku. Ciekawe tylko KOMU – bo przecież o jego KUMPLACH ze
        wspólnych „interesów”, darmowych bankietów i polowań wszyscy dawno zapomną ?
        Ale cóż – ponieważ nie pomogły zlożone przed Sądem zeznania, „nadzwyczaj
        lojalnego” wobec Senatora Jerzego Suchańskiego jego asystenta JAKUBA SNOPKA
        i „prawdomównego” Dyrektora JANA GIERADY /który wystąpił w
        roli „Wunderwaffe”/ – tylko takie jak obecna REWELACJE pozwalają HENIOWI D.
        na to, że może w trakcie obecnej kampanii wyborczej ZAISTNIEĆ w mediach.
        Natomiast zwykła PRZYZWOITOŚĆ wymaga aby PROMOWANI przez niego: Zdzisio
        KAŁAMAGA, Gosia WINIARCZYK-KOSSAKOWSKA i były „koalicjant” Jurek WĄTROBA,
        nie „zapomnieli” o „wspomożeniu” go paczkami w Zakładzie Karnym – jako ludzie
        będący NOWĄ TWARZĄ LEWICY, obecne Przydupasy MARECZKA BOROWSKIEGO.

Chcąc żyć po wyborach w SOCJALIŹMIE z nową LUDZKĄ TWARZĄ głosujmy na listy
        wyborcze „Socjaldemokracji Polskiej”, na których są tacy NOWI LUDZIE
        Polskiej Lewicy jak: BOROWSKI, BANACH, SIERAKOWSKA, KĄTNA, CELIŃSKI,
        PUSZ, KAŁAMAGA, WINIARCZYK-KOSSAKOWSKA i wiele innych prominentnych byłych
        Działaczy „SLD”, którzy jak SZCZURY UCIEKLI Z TONĄCEGO OKRĘTU Sojuszu.
        Głosujmy po to, aby te POPŁUCZYNY po Lewicy mogły nadal, biorąc poselskie
        diety, zajmować się „losem najuboższych”.
        • Gość: obiektywny Re: Co nas to obchodzi? IP: *.kielce.net.pl 12.08.05, 08:30
          Senator Suchański jest w porządku.
    • Gość: Kronikarz AŚ Re: niech pracują w rosji wPolsce kombinatorów za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:14
      No to przyszły senator Adam Massalski przygotował pasztet wyborczy, bowiem z uniwersytetu, takiego prawdziwego, wyszły nici. Po prostu nie potrafił tego załatwić. To przerastało jego zdolności organizacyjne. A oto uchwała RGSW

Uchwała Nr 194/2005
      Rady Głównej Szkolnictwa Wyższego z dnia 14 lipca 2005 r.

w sprawie poselskiego projektu ustawy o utworzeniu Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach

Po rozpatrzeniu, na wniosek Zastępcy Szefa Kancelarii Sejmu RP z dnia 3 grudnia 2004 r., wraz z późniejszymi uzupełnieniami, poselskiego projektu ustawy o utworzeniu Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach, Rada Główna, stosownie do art. 35 ust. 2 pkt. 3 ustawy z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 65, poz. 385 z późn. zm.), uchwala co następuje:

§ 1

Rada Główna negatywnie opiniuje przedłożony projekt ustawy z następujących powodów:
      Akademia Świętokrzyska im. Jana Kochanowskiego w Kielcach nie spełnia obecnie jednego z podstawowych warunków wynikających z kryteriów powoływania nowej państwowej uczelni typu uniwersyteckiego uchwalonych na posiedzeniu plenarnym Rady Głównej 16 czerwca 1992 roku (potwierdzonych uchwałą Nr 73/2004 z 12 lutego 2004 roku). Uczelni tej brakuje jednego uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora habilitowanego oraz 3 uprawnień do nadawania stopnia doktora. Ponadto posiada ona uprawnienia do nadawania stopnia doktora tylko w dwóch dyscyplinach nauk humanistycznych (łącznie posiada 3 uprawnienia).
      Obecna struktura Akademii Świętokrzyskiej nie odpowiada w pełni wzorcom uniwersyteckim, bowiem nie realizuje kształcenia studentów między innymi na takich kierunkach jak filozofia i prawo.
      Zgodnie z informacją Państwowej Komisji Akredytacyjnej warunkową ocenę realizowanego kształcenia uzyskały takie kierunki jak: pedagogika i fizjoterapia, negatywną zaś filologia w zakresie specjalności filologia germańska z turystyką.
      Idea tworzenia uniwersytetu powinna integrować środowiska naukowe. W świetle dobiegających w Parlamencie RP prac nad ustawą "Prawo o szkolnictwie wyższym" będzie istniała możliwość utworzenia uniwersytetu uzupełnionego przymiotnikiem lub przymiotnikami w celu określenia profilu uczelni. Wnioskowany uniwersytet powinien być utworzony na bazie istniejących w Kielcach uczelni, np. poprzez połączenie Akademii Świętokrzyskiej z Politechniką Świętokrzyską.

§ 2

Do uchwały załącza się opinie Senatów: Uniwersytetu Warszawskiego, Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów, Państwowej Komisji Akredytacyjnej oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu.

§ 3

Uchwałę otrzymuje Zastępca Szefa Kancelarii Sejmu RP oraz Minister Edukacji Narodowej i Sportu.

Przewodniczący Rady Głównej
      Jerzy Błażejowski

Pa, pa uniwersytet i teraz powinno byc pa,pa Massalski ze stołka senatorskiego
    • Gość: ech Re: PiS i SdPl ujawniły listy kandydatów IP: 82.139.11.* 15.06.06, 11:55
      ech
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka