Dodaj do ulubionych

Cos ciekawego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 19:37
W niedalekiej przyszłosci wybieram sie do waszego miasta. Prosze, powiedzcie
mi co jest w nim a takze w jego okolicach ciekawego do zwiedzania.
Oczywiscie wiele z podanych tu punktow bede znal wczesniej, ale mam nadzieję,
że dowiem się też czegoś ciekawego.

Pozdrowienia
Bzdecik
Obserwuj wątek
    • Gość: Bzdecik Re: Cos ciekawego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:32
      Ponawiam pytanie
      • Gość: jurek Re: Cos ciekawego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:07
        www.um.kielce.pl/turystyka/index.html
        a ja od siebie polecam szczegolnie Muzeum Wspolczesnej Sztuki Sakralnej i
        ostatnie dni ulicy Zamkowej przed remontem, ktora ma niesamowity klimat. Aaa i
        jeszcze ogrod wloski jesli chodzi o okolice wypisanych wczesniej miejsc.
    • tomekk16 Re: Cos ciekawego 06.08.05, 10:52
      To brzmi jakbyś chciaół sprawdzić czy mieszkańcy miasta Kielce umieją się
      wypromować :)
      Przedewszystkim polecam udać się na św. Krzyż, ponieważ miejsce jest naprawde
      magiczne, wspaniałe widoki, gołoborze, pielgrzym, grobowiec rodziny
      Wiśniowieckich itd. a to wszystko jeszcze jest podsycane wspaniałymi legendami,
      które obowiązkowo trzeba przyswoić przed wycieczką tam. Dzięki temu miejsce
      nabierze takiej "magicznej aury" :D

Ciekawym obiektem jest również Muzeum Wsi Kieleckiej, w Tokarni. Miejsce może
      już nie tak magiczne jak w/w obiekt ale równierz warty uwagi, bo tam można się
      przenieść w czasie choć na chwilę.

Kolejne "cudo" to Klasztor na Karczówce. Miejsce też godne uwagi, ponieważ
      trzeba przyznać, że widok zarówno z dzwonu jak i dołu jest wspaniały. Po za tym
      leśne ścieżki i same mury klasztore doskonale wprowadzają w średniowieczny
      klimat.

Wymieniłem miejsce, które osobiście uwielbiam i w wolnym czasie spędzam tam
      czas, ale ciekawostek jest oczywiście o wiele więcej ale zostawie je do
      opisania innym użytkownikom. :)
    • Gość: smakosz Re: Cos ciekawego IP: *.fortes.pl 06.08.05, 13:36
      polecam bardzo smaczne bzdeciki ze śmietaną i cukrem na Placu Bzdedzika
      • Gość: Bzdecik Re: Cos ciekawego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 19:09
        Dzięki za wszelkie informacje :) A jadłeś gofry z bitą śmietaną i z polewą
        bzdecikową ? Przepyszne :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka