Dodaj do ulubionych

Dymarki - po imprezie

IP: *.radom.pl 26.08.02, 09:37
Dymarki - impreza była wspaniała. Niesamowite miejsce, ludzie ją tworzący,
muzyka. Jak zwykle takich imprez jest za mało. Szkoda, że w u nas w Radomiu
nikt o niej nie wiedział. Ja dowiedziałem się z niniejszego forum. Z
pewnością przybyłaby dodatkowa kupa luda, przecież to bardzo blisko. Ale i
tak było tłoczno. Na przyszłość proponuję nieco szerszą informację, a będzie
wspanialej. Zapraszamy na Air Show do Radomia, będzie na pewno ekstra.
Obserwuj wątek
    • jjarm Re: Dymarki - po imprezie 26.08.02, 11:30
      Gość portalu: Pello napisał(a):

> Dymarki - impreza była wspaniała. Niesamowite miejsce, ludzie ją tworzący,
      > muzyka. Jak zwykle takich imprez jest za mało. Szkoda, że w u nas w Radomiu
      > nikt o niej nie wiedział. Ja dowiedziałem się z niniejszego forum. Z
      > pewnością przybyłaby dodatkowa kupa luda, przecież to bardzo blisko. Ale i
      > tak było tłoczno. Na przyszłość proponuję nieco szerszą informację, a będzie
      > wspanialej. Zapraszamy na Air Show do Radomia, będzie na pewno ekstra.

Zgadza sie, impreza sie udala, jedyny problem (w moim odczuciu) to klopoty z
      miejscami parkingowymi, na szczescie miejscowa ludnosc czuje inicjatywe i mozna
      bylo zaparkowac "u gospodarza", parking strzezony-oplaty przystepne, drugie
      zastrzezenie to informacja, faktycznie wielka szkoda ze info nie poszlo w
      kraj...
      Udalo mi sie zrobic troche zdjec, jesli czas pozwoli to zrobi sie mala galerie
      z imprezy - dla Tych ktorzy nie mogli byc....(niech zaluja)
      Juz sie nastwiam na AIR SHOW w Radomiu ;-) nigdy nie mialem okazji na nim byc,
      wiec tym bardziej sie ciesze ze w tym roku bede ;-)
      • Gość: rz Re: Dymarki - po imprezie IP: *.kielce.uw.gov.pl 27.08.02, 08:55
        Byłem w niedzielę i jestem bardzo zadowolony :)
        To były zresztą (przynajmniej w niedzielę) jakby "dwie imprezy" i dwa światy;
        pod duża sceną i na piecowisku. Część ludzi przyjechała po prostu na Bajm,
        grilla, piwo, skoki na linie itd - same dymarki ich za bardzo nie interesowały
        (sam znam takich). Mnie z kolei Bajm czy Fliper nie interesowały - większość
        dnia przesiedziałem ze znajomymi na piecowisku w okolicach małej sceny, gdzie
        grały zespoły folkowe. Kameralnie i świetny klimat. Po południu urzekający
        koncert zagrała Stara Lipa łącząca na swój doskonały sposób muzykę dawną i
        ludową zarówno Polski jak i różnych innych zakątków Europy. Mam ich płytę, ale
        płyta nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak koncert. Znakomita wokalistka.
        Z kolei wieczorem (już po Bajmie gdy większość zbierała się do domu)
        niesamowity koncert dał legendarny Kwartet Jorgi (od nich tak naprawdę zacząłem
        swego czasu słuchać na poważnie folku). Tak energetycznego, dymamicznego i
        elektryzującego oblicza Jorgów jeszcze nie znałem. W dodatku od niedawna w
        składzie gra na bębnach nasz człowiek - góral świętokrzyski spod Bodzentyna
        czyli Radek Nowakowski. Czekam zatem na płytę z tym materiałem!
        No a w międzyczasie bardzo dobrze przeprowadzone inscenizacje rzymsko-
        barbarzyńskie, rozbicie pieca itd - wszystko opatrzone świetnym komentarzem.
        Myślę, że to wszystko jest sensowne - dla rzeczywiście zainteresowanych
        rozwijający się bardzo dobrze festyn archeologiczny z festiwalem folkowym na
        piecowisku, dla reszty "rozrywka dla mas" (czyli z możliwość pop-zabawy i
        zarobienia trochę kasy przez gminę). W tym roku wartościowa część była dobrze
        zorganizowana, żyła własnym życiem i bajmowe tłumy jej nie przeszkadzały.
        pozdr rz
      • agaja Re: Dymarki - po imprezie 28.08.02, 17:50
        Owszem, tegoroczne Dymarki były dobrą imprezą, którą odwiedziły osoby z całej
        Polski, co świadczy o tym, Polska wiedziała !!! Prawda, może jeszcze za mało,
        ale jednak. Promowała m.in. wyborcza ogólnopolska, TV Kraków itd. Ja spotkałam
        ludzi nawet z Pomorza, Wrocławia i Katowic. Gratulacje dla organizatorów,
        przede wszystkim za dużą wartość edukacyjną pokazów! Liczę, że w przyszłym roku
        impreza, na którą jeździłam już jako dziecko ( gdzieś ze 20 tat temu... :-) )
        bedzie jeszcze ciekawsza. Pozdrawiam
    • jjarm Re: Dymarki - po imprezie 27.08.02, 11:12
      Gość portalu: Pello napisał(a):

> Dymarki - impreza była wspaniała. Niesamowite miejsce, ludzie ją tworzący,
      > muzyka. Jak zwykle takich imprez jest za mało. Szkoda, że w u nas w Radomiu
      > nikt o niej nie wiedział. Ja dowiedziałem się z niniejszego forum. Z
      > pewnością przybyłaby dodatkowa kupa luda, przecież to bardzo blisko. Ale i
      > tak było tłoczno. Na przyszłość proponuję nieco szerszą informację, a będzie
      > wspanialej. Zapraszamy na Air Show do Radomia, będzie na pewno ekstra.

w uzupelnieniu...
      dla tych ktorzy nie byli/lub chca zobaczyc raz jeszcze - pare zdjec:
      www.kieleckie.info/art/rozne/dymarki/

zapraszam i pozdrawiam
      jjarm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka