Gość: ZZ IP: *.top.net.pl 05.09.05, 09:49 Wyszedł z pracy o 3:00 w nocy a "dzień później" przyszedł o 7:30? Chyba nie dzień później, ale zaraz. To opłacało się wychodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eseldzosko a wyzysk społeczenstwa przez rządzących ? - to ... IP: *.promax.media.pl 05.09.05, 09:52 równiez godne potępienia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzadki Re: a wyzysk społeczenstwa przez rządzących ? - t IP: 62.29.248.* 05.09.05, 11:21 Jak juz wytepimy wszystkich pracodawcow w kraju, pojedziemy do Wloch zbierac pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidudidu NIEMOZLIWE!!! To Polska Firma W Polskich Rękach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:06 Głosujcie na populistów, którzy "krwawicy nie oddadzą". Będziecie mieć taki sam zap@#$dol jak teraz. Ale w takim raju, jaki był za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioskarz Re: NIEMOZLIWE!!! To Polska Firma W Polskich Ręka IP: *.wp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:39 Ciekawe,kiedy w końcu wezma sie za Kolportera i za RUCH Narzucanie skrajnie niekorzystnych umów odbywa się w ten sposób,że najemcy dostają propozycję nie do odrzucenia-podpisujesz,albo wynocha Systematyczne obcinanie marż doprowadza do tego,że normalnie i uczciwie pracujący agent nie ma szans wyjść choćby na zero-musi oszukiwać zeby przeżyc,albo zasuwać od świtu do nocy sam,bo nie stać go,żeby z marż opłacić drugą osobę Obowiązek zakupu w hurtowniach firmy powoduje,że zarobek jest czasem o połowę niższy niż w przypadku zakupów w hurtowniach niezalęznych Nie ma się prawa do urlopu,zwolnienia-bo każde zamknięcie kiosku skutkuje rozwiązaniem umowy Biedronka przy takim RUCH-u to mały robaczek RUCH to modliszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: NIEMOZLIWE!!! To Polska Firma W Polskich Ręka IP: 82.139.30.* 13.09.05, 20:22 Do kioskarza !!! Chyba pomyliłeś pojęcia. Artykuł jest o PRACOWNIKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób... 05.09.05, 09:52 ale chcieliście kapitalizmu, to macie... (gdyby stoczniowcy wiedzieli czym się skończy Solidarność, wyrzuciliby Wałęsę z powrotem za płot) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. IP: *.promax.media.pl 05.09.05, 09:58 zbig - czemuś tytaski głupi....? , chyba jesteś członkiem sld/sdpl.... Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. 05.09.05, 10:47 Alez zbig ma przeciez racje, tak by zrobili stoczniowcy zyjacy obecnie, cofnieci 25 lat wczesniej. A ze nie mieliby racje, a zbig pisze glupoty, ze kapitalizm to jakies zlo (a za komuny chyba dobro w takim razie), to juz inna sprawa. Pracowalem troche fizycznie ostatnio z agencji posrednictwa i to co w okolicach obchodow rocznicy sierpnia mowili np. portowcy, scinalo mi krew w zylach. Dowiedzialem sie m.in. ze walese przywiozlo i podsadzilo pod plot SB i ze Solidarnosc byla wymyslona, obsadzona i sterowana odgornie, bo sobie PZPRowcy wymyslili, ze wola kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. 12.09.05, 13:24 Kto ich tam wie, może mają rację. > Dowiedzialem sie m.in. ze walese przywiozlo i podsadzilo pod plot SB i ze > Solidarnosc byla wymyslona, obsadzona i sterowana odgornie, bo sobie PZPRowcy > wymyslili, ze wola kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. 05.09.05, 10:57 ehh... nie sympatyzuję z żadną partią bo wg. mnie żeby w ogóle gdziekolwiek zaczynać tzw. "karierę polityczną" trzeba mieć mentalność cwaniaka i złodzieja napisałem tylko że pracownicy (w przeciwieństwie do pracodawców) są rozczarowani kapitalizmem w takiej formie, z jaką mamy u nas do czynienia, a postępowanie pracodawców (z roku na rok brutalniejsze i mniej zgodne z prawem) tylko ich w tym utwierdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: streptoc Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:04 Absolutnie się nie zgadzam z sugestią że każda firma prywatna nakazuje swoim pracownikom pracę powyżej 8 godz/dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vari Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:23 Też się nie zgadzam. Pracuję w 5-osobowej prywatnej firmie usługowej. I choć zdarza nam się czasami zostać na 15-20 min dłużej, jeżeli się nie zdązy pozamykać pewnych spraw bieżących, to zazwyczaj jednak tego typu rzeczy dokańcza szef (siedząc w firmie czasami do 21) lub te zdarzające się godziny nadliczbowe (w sposób absolutnie obowiązkowy) są rozliczane z nami. Co prawda tylko w postaci wolnych godzin wykorzystywanych w czasie późniejszym - ale nie mam o to pretensji - nasza firma nie ma zbyt dużych dochodów i wolę stałą pensję na czas niż szarpanie się o kilkadziesąt dodatkowych złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luis el Mattador Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:34 a przecież pracodawcy chcą zgodnie z duchem czasów i reklamą operatorów sieci teletechnicznych wprowadzić usługę dla pracowników praca - "darmowe wieczory i weekendy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Nie każda big, nie każda - ale np dyskonty Plus... IP: *.provider.pl 05.09.05, 12:53 Znam z bliska bardzo wiele prywatnych firm i jakoś w żadnej nic takiego nie dostrzegłem. A ohydne praktyki w sieciach handlowych np. funkchjonują dzięki temu, że nasz narodek ukochał sobie dyskonty i markety, mając totalnie gdzieś jak się tam pracuje i za ile. Ja np. ostatnio przypadkiem znalazłem się w dyskoncie "Plus" na ul. Armii Krajowej we Wrocławiu, i po tym jak zobaczyłem zmęczoną, bladą kasjerkę w podartej (!!!) i brudnej (!) koszulce, stwierdziłem, że moja noga więcej tam nie postanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry z borów Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:19 Głupiś, ja pracuję w firmie, gdzie czasem trzeba dłuzej coś zrobić, ale nikt mnie nie zmusza - wiem, że jak zrobie to zarobię. Firma przetrwa, bedzie konkurencyjna na rynku, a ja bedę miał nadal pracę. Jedno pytanie: od kiedy PZU jest prywatna firmą? I dlaczego największe problemy z takim wyzyskiem dotyczą w praktyce wyłącznie sieci handlowych? A może po prostu trzeba zmniejszyć wszystkie ZUSy i podatki, to pracownicy zarobią więcej i nie bedzie problemu z nadgodzinami, bo bedzie czym płacic. Czy może jednak wyrzucić kolejn e 30 mld zł na górników lub innych rencistów, wyłudzających od nas wszystkich kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inteligent Re: KAŻDA firma prywatna postępuje w ten sposób.. IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 05.09.05, 14:49 Kapitalizm jest dla kapitalistów, dla reszty "okruchy ze stołu", "demokracja" i "wolność". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:56 Państwowa Inspekcja Pracy powinna skontrolować też Bank PKO BP w Bydgoszczy - i to bardzo dokladnie. Polecam zwlaszcza oddzial przy ul. Gdanskiej - tam to dopiero jest wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 10:01 Polecam sprawdzenie PZU we Wrocławiu i Legnicy - identyczne szopki się tam dzieją plus mobbing pracowników - wiem z opowiadań kilku osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg_samowzbudnik Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:12 Jak proponuję sprawdzić pracowników na wiejskiej. Chłopaki czasem po nocy siedzą.Chyba im nadliczbówek nie płacą.Jedyna radość ,że mogą bez strach w pracy łyknać drina , nie tak jak gdzie indziej.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gordon Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: 194.146.120.* 05.09.05, 11:18 I BGŻ w Brzegu koło Oławy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredotka Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.lub.net.pl 05.09.05, 12:59 To jeszcze dorzucę Akademię Medyczną w Lublinie. Urlop doktorancki jest tylko na papierku- i tak trzeba odpracować całe pensum, przypadające na CAŁY rok akademicki. Jesli zwolnienie- to i tak obowiązuje do wypracowania także całe pensum, a nadgodziny sa dopiero powyżej 210 wypracowanych godzin. W ten sposób nie zatrudnia się osób na zlecone ani nie płaci za nadgodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Kontrola bankow bedzie kolejna branza IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 15:13 juz jest wniosek w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: 82.139.30.* 13.09.05, 20:27 Staszek !!! Czy kontrolującemu inspektorowi pracy zeznasz to wszystko do protokółu przesłuchania ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:59 To nie jest strategia PZU, to jest normalna praktyka w naszym pięknym kraju!!! Tak działają wszystkie firmy, niezaleznie od form własności, chyba, że w firmie są prężne związki zawodowe broniące pracownika nawet przed nim samym, bo większość pracowników boi się odezwać i żądać swoich praw z uwagi na bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:06 Wszystkim piszącym na temat wyzysku pracowników polecam przeczytanie książki: Wiktor Suworow "Dzień M" rozdział "O zdobyczach Października" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.05, 10:25 Tak wyglada kapitalizm.We wszystkich krajach kapitalistycznych ludzie boja sie odezwac bo straca prace.Za to maja "wolnosc",demokracje i panstwo "prawa".PO co komu falszywe nadbudowki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:48 A jak wygląda komunizm? Czy w komuniźmie pracownik może się odezwać? Jak się odezwie, to odbiorą przydział na mieszkanie, przydział kartek na mięso i chleb, przydział miesięcznego biletu itp. I jeszcze poślą do łagru albo przestrzelą potylicę. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 12:57 Tak wygląda każdy ustrój. Niezależnie czy jest to kapitalizm, komunizm czy totalitaryzm. Jeżeli ktoś nie jest świadomy tego, jakie ma prawa i nie chce mu się walczyć o to żeby było lepiej to zawsze znajdzie się ktoś (przepraszam za słownictwo) żeby go wydymać z pieniędzy. Taka rzeczywistość... Dżungla mości panowie (i panie), dżungla... Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:57 Gość portalu: j napisał(a): > To nie jest strategia PZU, to jest normalna praktyka w naszym pięknym kraju!!! > Tak działają wszystkie firmy, niezaleznie od form własności, chyba, że w firmie > > są prężne związki zawodowe broniące pracownika nawet przed nim samym, bo > większość pracowników boi się odezwać i żądać swoich praw z uwagi na bezrobocie > . Czlowieku, takie pranie mozgow jest w zakladach pracy, ze to pracownik staje sie swoim katem. Pracowalem kilka dni w Tesco z Bratniaka - masakra. sami pracownicy mowili, ze jak sie nie skonczy roboty (faceowania polek na przyklad), to trzeba zostac dluzej, zeby skonczyc. Na pytanie pewnego nowego pracownika, czy dosanie za nadgodziny, ci dluzej zatrudnieni (na tym samym, najnizszym szczeblu) odpowiedzieli, ze nie, bo czemu ma ktos mu zaplacic za robote, ktora trzeba zrobic, ktorej nie zdazyl wykonac w 8 godzin. On ze pracuje na godziny,a nie na akord, oni ze to nic, bo polki maja byc wyfaceowane i trzeba czasem zostac ze 2 godzinki dluzej. Rozmowa byla teoretyczna, ale kilka dni pozniej (czyli kilka dni temu) pewien rpacownik wystapil na market tyle palet, ze ledwo zdazylem to wystawic. Zaczalem faceowac, dobila 6 rano, wiec zaczalem wychodzic. Zaczal mi sapac ze mam zostac faceowac towar. Olalem go, krzykmnal za man zebym sie wiecej nie pokazywal. Poinformowal przelozonego, oni zadzwonili do bratniaka, ze nie chca mnie tam wiecej. Jaja dobre, musze zadzwonic do PIP czy moge im jakos dopiec - problem w tym, ze pracowalem na umowe zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wisia2 Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:03 Ale bredzisz... Nie pisz o sprawach Tobie nieznanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:13 nie zauważyłam tego /u nas w gimnazjum w roku szkolnym 2004/2005 były 2 godz. religi 4 godz. angielskiego w tym jest tak samo./religia jest nie obowiązkowa -jeżeli komuś się nie podoba może w czsie religi iść na boisko i pograć w pilkę albo skoczyć na papieroska czy tp. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 12:48 Problem w tym że nie może sobie iść gdzie chce tylko szkoła ma mu zapewnić opiekę na ten czas Poza tym religia miała być ZAWSZE na pierwszej albo ostatniej lekcji tak aby uczeń nie chodzący na religię nie miał "okienka" w zajęciach. Oczywiście ten przepis jest martwy i religia jest praktycznie zawsze pomiędzy innymi lekcjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radar Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:18 a wyzysk w Powiatowych Urzędach Pracy? Może warto i tam zajrzeć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierć PIP-ie PIP jak Cimoszewicz - czyste rece....? - hihihi IP: *.promax.media.pl 05.09.05, 10:23 no comentare Odpowiedz Link Zgłoś
eleiko Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:30 chcieliście kapitalizmu no to go macie :) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:35 W Agorze SA jest identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:37 Myślę,że nie tylko PZU tak wykorzystuje pracowników.Jak pracowałam dla Amplico life,to wielokrotnie widzialam asystentkę siedzącą po godzinach i piszącą raporty.Zdażało się,że przychodzila w sobotę i w niedzielę.Ale bardzo się bała,żeby nie dowiedzial się nikt z kierownictwa.Oznaczałoby to,ze jest nie efektywna w pracy i istniało zagrożenie ,że jej podziękują za pracę.Pracowałam jako agent i sprawa nie dotyczyla mnie osobiście.Teraz jak przeczytałam ten artykuł,to uświadomiłam sobie w jak wyrafinowany sposób postępowali szefowie w Amplico wobec pracowników.A może postępują tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 to jest to "know-how" Eureko!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.05, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Biedronka też należy do Portugalczyków IP: *.icpnet.pl 05.09.05, 11:31 taka kultura organizacyjna ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Mahoniuk PZU należy do Skarbu Państwa Polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:38 Ale już niedługo - może Eureko wprowadzi lepszą organizację pracy, zinformatyzuje tego molocha i będzie lepiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZU Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.chello.pl 05.09.05, 10:38 możecie nam skoczyć - grzywnę 5000 złotych, którą dostaniemy, odpracują niewolnicy w oddziałach w całym kraju w dwa niedzielne wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nihilnovisubsole Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.infopower.pl / 195.205.96.* 05.09.05, 11:12 sie pracuje. od 25 lat, więc pamietam. pierwsza praca: PKS: sredni czas pracy kierowców autobusów 260 godzin miesiecznie( a niechby ktoś spróbował im to w tedy urwać! wszyscy byli na tak! ale mieli to zapłacone) ja tam sobie pracowałem jako kierownik działu płac i często pracowałem po godzinach, oceniam, ze 70% tych "nadgodzin" za friko, to samo moi podwładni. Wyciągnąc z firmy kasę na ich dodatkową pracę nie było łatwo. druga praca: urzad kontroli skarbowej, hehehe, tu różnie czasem od 7 do 20, czasem od 9 do 11 trzecia praca: jednoosobowa ska skarbu państwa: godziny nadliczbowe zawsze, zapłata nigdy. czwarta praca: PWSZ - wykładowca, raczej uczciwie, ale za dodatkowe egzaminowanie to już zapomnij, a bywa że robi się po siedem osiem dodatkowych terminów, nieplanowanych konsultacji i tp. można sobie gdybać o niewolniczym charakterze tego przymusu, wynikajacego czasem z obiektywnych potrzeb firmy, czasem z ewidentnych braków organizacyjnych, czasem z zwykłego lenistwa pracowników i chamswa przełożonych. nie ma na to ani lekrstwa ani terapii. Wszystkie te doświadczenia skłaniaja mnie do opinii, ze jak widzi się sens swojej pracy i to, ze jest podyktowana potrzebą obiektywną to zasuwa się w g- enach i wystawia reki po zapłatę. inna rzecz, ze niektóre firmy doceniaja trud i zaangażowanie pracowników, a niektóre mają ich w d... hihi. W Jednoosobowej s-ce SP korzystając ze swoich skomnych umiejetności automatyzowania pracy w excelu i VB sprowadziłem swoje 7-9 dniowe obowiazki do procedur które zajmowały mi 30 minut w tygodniu. wiecie jaki był rezultat? już tam nie pracuję, bo szef nigdy nie widział mnie przy pracy, a kolega który przepisywał arkusze z jednego komputera na drugi i tkwił przy ekranie od 7 do 20 pracuje tam nadal. nigdy nie nauczył się kopiowania plików, przenoszenia, stosowania funkcji itp. ba nigdy nie nauczył sie pisania "Ź" i taka jeszcze uwaga: konia z rzędem temu kto do konca potrafi zastosować przepisy o czasie pracy w swojej firmie, mało tego, że sie wielokrotnie zmieniały to są jeszcze niezwykle skomplikowane. Wystaczy poczytać Kodeks pracy. Niby prostymi słowami napisany i niby po polsku. A niech ktoś spróbuje uczciwie zapłacić kierowcy szefa. hehehe. albo przynajmniej rozliczyć jego czas pracy. Zaraz przejdzie na "ryczałt" dla niedowiarków polecam forum "dilbertoza" Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 14:39 Już ja wiem, jak za komuny pracowali kierowcy państwowych środków transportu publicznego: 1. W bazie papierosek, czytanie "Przeglądu Sportowego", dyskusja na temat wczorajszego meczu. 2. Wyjazd w trasę z opóźnieniem 2 godzin. 3. Przy najbliższej okazji postój na parkingu z pracującym silnikiem, podkręcenie licznika, lewy wpis do karty drogowej i upłynnienie paliwa na lewo. 4. Na końcowym przystanku umyślne zepsucie samochodu, wezwanie pogotowia technicznego a samemu - na baby. 90 % kierowców PKS i MPK płaciło alimenty. 5. Do tego zarobki na wożeniu łebków. Hej, to były czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: 212.160.172.* 05.09.05, 10:42 To są kpiny. PIP odkrył Amerykę i sądzi chyba, że coś zdziała mandatami po 2 tys. Zmuszanie ludzi do bezpłatnej pracy po godzinach i w weekendy jest w większości dużych firm, niezależnie od właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 10:51 Pewnie chlopak mia na mysli statystyczne zmiany. MOze w szkolach prowadzonych rpzez jezuitow zwiekszyli religie, na wsiach nie bylo nauczycieli jezykow i ogolnie wyszlo, jak wyszlo. A statystycznie co drugi polak rodzi sie z jednym jadrem. A do opery chodzi tak rzadko, ze statystycznie po raz pioerwszy poszedlby do niej po smierci, tak krotko statystycznie zyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuł Statystycznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:44 ... to KAŻDY Polak rodzi się z jednym jądrem Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU 05.09.05, 11:00 Jakarta to typowy obleśny troll. Pisze z reguły bez sensu i zazwyczaj nie na temat. Po prostu ---> kosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Wyzysk w PZU IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 05.09.05, 11:04 Argumentacja kierownictwa wobec pracowników zmuszanych do pracy w godzinach nadliczbowych i w dni wolne od pracy jest perfidna: to wy (pracownicy) jesteście mało wydajni, leniwi i nieudolni więc jeśli chcecie tu w ogóle pracować, to róbcie wszystko co każemy. Siedźcie do północy za darmo, bo Centrala czeka na raporty jutro rano. Modny ostatnio termin "praca pod presją czasu" powstał na potrzeby nieudolnego kierownictwa, które nie potrafi zorganizować pracownikom warunków wydajnej pracy. Tylko to potrafią powiedzieć: Padł serwer? To przyjdźcie w niedzielę. Terminy danych do jednostki nadrzędnej ustalane są zwykle "na wczoraj". A firma mieni się być orzyjazną pracownikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potem TP Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:05 Nastepne będzie TP S.A. Przyjrzeć się powinni nie tylko samej restrukturyzacji (przejawiającej się przede wszystkim w wielkich zwolnieniach) ale i tym po ile godzin sie pracuje, a i tak nie wystarcza czasu aby ogarnąć wszystko. Zwolnienia są, pracowników ubywa a pracy nie, a nowe technologie nie załatwią wszystkiego za ludzi. Tak więc proponuję wnikliwym dziennikarzom i inspekcji pracy przyjrzeć sie tej kwestii, a szczególnie jak wyglada praca w call center i pionach sprzedażowych. Rewelka - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezem Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.man.busko.pl 05.09.05, 11:13 a mi na sugestie ze naleza sie dni wolne za nadliczbowki, powiedzieli "Kolego powolywac sie na Kodeks Pracy moga ci co maja prace" dobre nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: 195.116.202.* 05.09.05, 11:24 To sprawdzcie jeszcze drodzy PIPowcy godziny pracy (oczywiscie nieoplacanej) polskich urzedow panstwowych a w szczegolnosci delegatury UOKIK'u w Katowicach. To jest dopiero skandal, toz to nie jest prywatna spolka ani nawet zadna inna spolka a URZAD PANSTWOWY w PANSTWIE PRAWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bigos i co?jednak poseł Nowak nie jest mitomanem IP: *.katowice.pik-net.pl 05.09.05, 11:38 za jakiego go wszyscy uważali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Dziękuje IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 15:22 prawda jest taka, ze akcja z PZU trwa na moj wniosek juz od stycznia. Zaczeło sie od podlasia. Sa trzy zawiadomienia do Prokuratury i wniosek do zarzadu PZU o wyplate calosci nadgodzin hurtem jezeli ktos ma konkretne informacje to prosze na mojego maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy pracownika Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:45 W Krakowie jest identycznie, pracują do 22, a ci co wychodzą wczesniej "odrabiają" w niedziele. Anonim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Po Biedronce i Kauflandzie wyzysk w PZU IP: 212.33.82.* 05.09.05, 11:45 Potwierdzam, pracowałem w kiedyś PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio no straszny wyzysk. U mnie jest tak samo! IP: *.idg.com.pl 05.09.05, 11:49 Też tak pracuję i moi znajomi podobnie. Sobota, niedziela - standard, praca po kilkanaście godzin - standard. Tylko żaden PIP się nie dowie, bo muszę pracować na samozatrudnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: no straszny wyzysk. U mnie jest tak samo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:09 czyli masz swoją firmę ! jesteś kapitalistą !!! Odpowiedz Link Zgłoś