Dodaj do ulubionych

Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:23
No i czemu 'iwonklo tak sie denerwujesz? :)))) Poseł Gosiewski dba o lokalne
media a Ty sie tak jezysz...Iwonko :)
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.01.06, 23:24
      To i tak już coś , taki Parda to pewnie nie wie jakie gazety są w Kielcach bo
      i skąd jak go kielczanie nie widzieli ...
      • Gość: Czytelnik Co nas to obchodzi, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:08
        Co kogo obchodzi czy redaktorom z GW wysłano życzenia.

Litośći!!!!!!!!!!!

Co nas to obchodzi, że pomylono imię wielkiej przeogronmnej redaktorki GW.

Ludzie za to redaktorce jeszcze wam zapłacili?

Wy już nie schodzicie na psy.

Wy tam już jesteśćie.

Napiszcze coś o regionie, napiszcze coś mądrego a nie artykuły niczym z kroniki
        towarzyskiej.

Ruszcie wreszcie te tyłki z Kielc.

• Gość: NIKT Ja też zadaję sobie pytanie, o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:26
          Co i kogo obchodzi, czy pani redaktur z GW dostała życzenia.
          Ten temat nie jest godny by znajdować się w GW.
          Temat ten powinien być bardzo ważnym tematem poruszanym ale ..................w
          damskiej toalecie w redakcji GW.

Czy województwie świętokrzyskim nie ma już tematów ważnych społecznie, tylko te
          kieleckie ploteczki.

Wstyd, oj wstyd!!!!!!!!!!!

Pani redaktur Joasiu Gergont
      • galardo Goraj to rzecznik wojewody? Tragedia! A poza tym - 05.01.06, 14:44
        Gratuluje Panie Banaś! Szczerze! Tylko po co to panu na tak krótki okres? Albo
        wybory albo koalicja z PO i pana zdejmą.
    • Gość: behemot żałosne IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.06, 23:38
      żałosne
    • Gość: Mariusz Goraj Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:08
      Z przykrością czytam ten materiał. Z przykrością z conajmniej dwóch powodów. Po
      pierwsze, i to rzecz zasadnicza -w sposób karykaturalny została zniekształcona
      moja wypowiedź i trudno mi się oprzeć wrażeniu, że zabieg ten dokonany został w
      sposób nie przypadkowy.Nie mam w zwyczaju używać słowa "ojej", to po pierwsze.
      Po wtóre, trudno podejrzewać mnie, iż sądzę, iż pan poseł Gosiewski nie ma
      swiadomości, iż kielecka Gazeta Wyborcza posiada redakcję sportową, ponieważ
      była by to zupełna i zrozumiała dla wszystkich niedorzeczność. Co do całego
      wydzwięku artykułu,mam wrażenie, iż podyktowany jest on nie tyle chęcią "
      złapania" partii politycznej czy też posłów na nieznajomości realiów lokalnych
      mediów, ale czystej złośliwości. Co do przekręcenia imienia osoby z którą
      miałem przyjemność rozmawiać - to fakt - zdarzył mi się ten przykry wypadek, i
      faktycznie moja żona ma na imię Iwona, ale nie było to podyktowane złą wolą,
      ale raczej sytuacją rodzinną w której zastała mnie Pani Redaktor w chili której
      dzwoniła do mnie, a która, w moim mniemaniu uzasadnia roztargnienie i
      wynikające z niego przejęzyczenia. Mam nadzieję, iż w przyszłości takie
      przypadki nie będą miały miejsca, nie tylko w odniesieniu do nieprawidłowej
      pisowni nazwisk redaktorów Gazety Wyborczej wymienionych w tekście, ale również
      co do całego składu redakcyjnego. Urażonych prosimy aby przyjęli przeprosiny,
      pominiętych prosimy, aby przyjęli najserdeczniejsze życzenia noworoczne.
      z wyrazami szacunku

Mariusz St. Goraj
      • Gość: xxl Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:49
        i na wieki wieków Amen
      • Gość: behemot życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:39
        Po tych nieudolnych próbach wyłonienia wojewody, do kieleckiego PISu zaczyna przylegać opinia, że chcą ale nie potrafią. Ta śmieszna sprawa z życzeniami noworocznymi nie wydaje się w tej sytuacji wpadką tylko normą. Biuro prasowe nie ma kierownika. Nie ma kto sprawdzać pracowników. Mogliby napisać "pocałujta mnie w dupe" i też by pewnie przeszło.

Wygląda na to, ze rzecznik nie tylko nie panuje nad biurem ale i nad PISownią. Jest w Słowniku Języka Polskiego PWN wyraz "nieprzypadkowy" a wyrazu "nie przypadkowy" nie znalazłem. Tu bym się jednak nie czepiał bo język polski jest wyjątkowo porypany jeśli chodzi o pisanie razem czy osobno.

Dziennikarce wszakże należy okazać wdzięczność. Być może uratowała PISarza dwojga imion przed nadymaniem się po wyborach i znacznie większymi wpadkami w przyszłości. Przestań pan skamleć, że pana dziennikarz skrzywdził tylko weź się do roboty. Słownik chociaż kup.
        • Gość: Ga--ga Re: życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:34
          Masz rację Behemot. Kazdy piszący na uzytek publiczny powinien miec na biurku
          Słownik jęz. polskiego i słownik ort. To nie wstyd coś nie wiedzieć. wstyd
          prezentować głupotę, czy nieuctwo. zakup słowników to nie majątek.
        • Gość: www.pis.rzecznik.p Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:03
          do tych byków rzecznika dodam:"conajmniej"
    • Gość: praktyk Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.01.06, 07:54
      Joasiu...Przepraszam za ton zażyłości, ale jest on uzasadniony tym, że się
      znamy...
      Nie wiem, czy powinniście o tym pisać...
      Chyba troszkę nie macie o czym...
      I rozumiem fakt, że pokazałaś w ten sposób pewne podenerwowanie całą sytuacją
      wynikającą z pomyłek...
      I rozumiem jednocześnie, że obsłudze Gosiewskiego nie powinno się to przydażyć,
      gdyż na pewnym poziomie wymagany jest bezwzględny profesjonalizm.
      Ale jesteśmy tylko ludźmi...
      I jeżeli faktycznie było tak jak mówił Mariusz, że życzenia adresowali jacyś
      młodzi ludzie, nie znający nazwisk Gergont, Burda itd., to winna być to sprawa
      wewnętrzna pracowników Gosiewskiego, na którą ja - na waszym miejscu - zwrócił
      bym Gosiewskiemu uwagę w sposób bardziej dyskretny.
      A abstrahując od powyższego...
      Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Może trochę za późno, ale szczerze...
      Pozdrawiam
      G.
      • Gość: lillka Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:13
        Czemu niby nie pokazywać w mediach poziomu PiSowskich aparatczyków.W sumie to
        nie jest wielkie zaskoczenie.Po co Gosiewski miałby brać na pomagiera kogoś
        mądrzejszego od siebie? A to "Mariusz St." bardzo seksi.Może jeszcze jakieś
        nazwisko na drugi człon by Goraj dorzucił.Byłby wtedy z niego poważny
        gość.Jeszcze tytuł naukowy,np: dr.hab.Mariusz St.Goraj-Poraj ;)
    • Gość: uśmiechnięty Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:48
      Zamiast sie kłucić lepiej sie pośmiać :D www.chomiks.com/
      • t-mon Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg 05.01.06, 16:05
        nie ma co PiS zatrudnia ludzi na poziomie :/....
        • Gość: xyz Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:14
          Jaki Pan taki kram.
          "Mądrość" włady spływa na przydupasów. Jeżeli rzecznik jednego z
          najważniejszych posłów chce wypowiadać się na forum internetowym, to niech
          zadba i douczy się podstawa języka polskiego, ponieważ kompromituje się sam i
          swoją partię.
          Wytknięty błąd ortograficzny na forum nie jest jedynym błędem w wypowiedzi
          P.Goraja, a błędy są na poziomie niższych klas szkoły podstawowej.

Mylenie imion Pań: żony i dziennikarki nie jest śmieszne, ale żenujące.
          Zupełna kompromitacja.

Tragedia - kto rządzi Polską.
    • Gość: Podobno Cender Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: 82.139.11.* 05.01.06, 18:05
      Czy nie powinno byc Piotr Curda ???
      Zbigniew Sender wg Gazety Cender
    • Gość: terazja1 Re: Życzenia od posła PiS Przemysława Gosiewskieg IP: 82.139.11.* 05.01.06, 18:46
      Ilekroć czytałam w gazecie informację o znanym mi skądinąd wydarzeniu nigdy się
      nie zdarzyło, aby nie było błędów i przeinaczeń. Niekiedy, wydaje się,
      celowych. Błędy w nazwiskach i imionach są z nich najmniejsze i
      najpowszechniejsze. Pani Gergont, panie Gurda i inni pobijcie się we własne
      piersi.
      • Gość: behemot pomyłka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.06, 22:26
        Relacjonowanie wydarzeń z udziałem obcych osób to jednak coś innego niż życzenia świąteczne przesyłane bliskim i znajomym. Co byś sobie pomyślał o podwładnym, który przysłał ci życzenia wpisując inne imię?
        Ja bym sobie pomyślał, że facet nawet mnie nie zna, więc życzenia są nieszczere. Lekceważy mnie, bo nawet nie chciało mu się sprawdzić imienia. Jest bałaganiarz i podlizuje się na siłę.
        Pan poseł chciał osiągnąć skutek w postaci "o, jaki to miły gość" a panowie szczawiowie zniweczyli ten wysiłek bo wyszło "czy to kpiny, czy tylko nieudolność?".

W kązdym razie ja myślę, że pan PISarz jest człowiekiem wielkiego formatu i wyciągnie z tej sprawy naukę. W tym przekonaniu utwierdza mnie fakt, że tekst jest dość lekki, mimo nagromadzenia zdań gigantycznej wielkości. Pan PISarz ma coś w sobie tylko trzeba popracować nad oszlifowaniem tego czegoś ...jeśli już PISu nie stać na zawodowego PeeRa.
        Martwi mnie natomiast, że w pierwszych słowach rzecznik rzucił się dziennikarce do gardła ...zamiast przeprosić i podziękować.
        • Gość: terazja Re: pomyłka IP: 82.139.11.* 05.01.06, 23:06
          Panie Behemot, relacjonując wydarzenia, nawet z udziałem obcych osób,
          dziennikarze wykonują swoją pracę i, według moich obserwacji, robią to nad
          wyraz często niekompetentnie, niechlujnie i tendencyjnie. Szkodliwość takich
          tekstów powielona w tysiącach egzemplarzy, wśród tysięcy czytelników jest
          nieporównanie większa niż prywatne uczucie przykrości doznane przez trzech
          dziennikarzy w na skutek pomyłki w "prywatnej" korespondencji.
          • Gość: xtrmntr To zastanow sie jakie kwiatki... IP: *.cable.mindspring.com 06.01.06, 01:10
            ...moga sie pojawic w kontaktach miedzynarodowych. Jaki poziom wladzy - taka
            skala porownania: Kielce - skala lokalna (dziennikarze gazety), rzad - Europa i
            swiat( PE, KE, NATO, UN itd.).
            • Gość: Filip Re: To zastanow sie jakie kwiatki... IP: 69.156.151.* 06.01.06, 01:23
              ....wszystkiego najlepszego szlony skladzie regakcyjny..... Piotr Burda, Piotr
              Obara i Iwonka Gergont.
              • prezydent6 Re: To zastanow sie jakie kwiatki... 06.01.06, 06:16
                następny ignorant językowy !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka