joannazo 31.01.06, 14:36 Cześć mieszkam na os. chęcińskim i od września chciałabym oddać dziecko do przedszkola. Czy możecie polecić mi jakieś przedszkola w mojej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziejka2 Re: przedszkola 06.02.06, 15:06 Chciałabym Ci móc polecić, ale sama nie wiem, które jest dobre. Mieszkam na tym samym osiedlu i zdecydowałam się na przedszkole na ul. Krakowskiej. I... kiepsko. Najbardziej dobija mnie fakt, że w tym przedszkolu część personelu pali. Palą niby w piwnicy/kotłowni, lub w taki zejściu do niej. Co z tego jak do parteru to tylko kilka kroków. I czuć, bardzo. A po drugie dzieci mają zajęcia w sali w piwnicy i chodzą tamtędy. Sala do zajęć w piwnicy to koszmar. Zimno, ponuro, pomimo pieknych rysunków, brak światła dziennego, ciasno. Generalnie całe przedszkole jest ciasne i bardzo obłożone. Choć ma i plusy, bo one miały wpływ na moją deycyzję. Plac zabaw - albo lepiej nazwać to terenem zielonym, bo brak tam w sumie sprzętu do zabawy, choć w ciepłe dni Panie dzieciom wynąszą zabawki, koce. Dobre wyzywienie. Długo by o tym pisać... sama się gryze czy podjęłam dobrą decyzję. O przedszkolu na ul. Chęcińskiej - fatalna lokalizacja, stara kamienica z piecami kaflowymi, brak placu, ale opinie odnośnie Pań w porządku. Na ul. Różanej - jeszcze gorzej, ładne przedszkole i plac ale za to fatalna opinia odnośnie p. dyrektor i personelu. Jest jeszcze na Piekoszowskiej, czy w mieście, ale to już wszystko dalej znacznie. I tyle Ci pomogłam, że nic. Sama nie wiem. Chcesz to napisz na priv. Pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś