Dodaj do ulubionych

Święty Krzyż - iluminacja na milenium

IP: *.echo.com.pl 22.02.06, 08:19
Nigdy nie zapomnę symfonii Góreckiego w nocy na Św. Krzyżu - szczyt Łyśca i
rozgwieżdżone niebo - idealna cimność - takie niebo widziałem potem tylko w
Tatrach. Po założeniu iluminacji można będzie o tym zapomnieć :(
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium IP: *.centertel.pl 22.02.06, 08:35
      a czy będzie naprawiona droga, która popadła w ruinę że aż wstyd... ?
    • oryganion Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium 22.02.06, 08:53
      puste łby niech oświetlą. Co by tu jeszcze spieprzyć? Może sracze pierw umyjecie
      - jak są. O drodze to już sił nie ma aby mówić. Polska mi obrzydła więcej to
      kadzidła - niż mydła.
      • Gość: ania Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium IP: 213.199.233.* 22.02.06, 09:54
        głupi jestes i nie masz już w pracy co robic to sie we lbie poprzewracalao
        • oryganion Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium 22.02.06, 10:14
          mam takich co robią
    • oryganion Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium 22.02.06, 08:57
      żeby juz rozpoznać archeologicznie miejsce to ani ani - jak to sie stało np na
      Ślęży - może dlatego że te tzw millenium to jest jedno wielkie kłamstwo -
      millenium naciągane z 200 lat co najmniej. następna podpucha dla ciemniaków
      Wierz - nie pytaj Wierz bo to absurd /św Augustyn/
    • Gość: ALBERT Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:34
      A JAKBY TAK POMYŚLELI O LUDZIACH STARSZYCH I ZROBILI COS PODOBNEGO JAK KSIĄDZ
      MIKOS W SKOSZYNIE CZY BY NIE BYŁ LEPSZY POŻYTEK.BYŁA TO BY WSPANIALA
      PAMIATKA.ALE DO TEGO TRZEBA LUDZI ZGŁOWA JAK WÓJT W PAWŁOWIE A TU TYLKO ROBIA
      WIATR I WCISKAJA CIEMNOTE
    • Gość: Gargamel Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium IP: 81.6.130.* 22.02.06, 16:14
      A ja jestem ciekaw - kto zapłaci za tę ILUMINACJĘ ?
      Kto też teraz płaci w Kielcach za to, że przez całe noce na terenie wszystkich
      obiektów kościelnych palą się lampy ? Kto płaci również za to, że w kościołach
      palą się przez całą noc "swiatła dyżurne" ? Nie wierzę, że płacą sami CZARNI.
      • oryganion Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium 22.02.06, 17:06
        Gargamelu - płacisz na pewno - nawet można obliczyć ile dziennie , gdzieś około
        0,7533 grosza dziennie. Ale oficjalnie sie mówi że to Państwo jest Płatnikiem -
        ciekawe czy sa jeszcze paszporty bezpaństwowców? Najwyższy czas żeby o taki
        wystąpić - chyba ONZ je daje
        • Gość: Kielczanin Re: Święty Krzyż - iluminacja na milenium IP: *.dyn.optonline.net 23.02.06, 23:29
          Wiecej kadzidla potrzebne,aby nie smierdzialo kruchta.A swieca ludziom w
          oczy,by nie widac bylo falszu jaki nas otacza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka