q18 01.03.06, 18:32 Czy ktoś - najlepiej straż miejska- mółby raz na zawsze sprzątnąć cyganki spod obecnej cukierni blikle, a dawnej mody polskiej, czy ja tak wiele żądam? strach tamtędy przejść, tak atakują tymi swoimi propozycjami "wróżenia". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Cyganki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.03.06, 18:37 iżebrzące kobiety,ktore piskliwym głosem naciągają ludzi,są to lepsze cwaniary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Cyganki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:14 chyba zartujesz! cyganki sa nie do ruszenia! predzej ziemia przestanie sie obracac niz ktos zrobi pozadek z ta zaraza ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Cyganki IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 02.03.06, 11:52 z cyganami lepiej nie zadzierać...mam sąsiada cygana to coś wiem na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:32 Tak, wywalić to ścierwo z naszego miasta! Tylko wstyd przynoszą oszustki jedne! Gdzie jest policja i straż miejska???? Wystarczy im dowalić prowadzenie działalności gospodarczej bez zezwolenia, nie płacenie podatków z tego tytułu oraz prowadzenie tejże działalności w miejscu do tego nie przeznaczonym!!! Czy to takie trudne dla policji i skarbówki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:05 Wzięłyby się do uczciwej pracy i zaczęły zarabiać własną dupą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMądrala Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:13 Oko za oko,ząb za ząb,dupa za pieniądze. Jak mnie namawiają do wróżb,to mówię-Gdyby Cyganka znala prawdę,to wiedzialaby, że nie mam pieniędzy. A propos.Czy ktoś zna Roma ,który gdzieś pracuje,ma jakiś legalny interes, albo jakiś zawód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszmurny Re: Cyganki IP: *.pls.com.pl 02.03.06, 20:37 ja nie znam - ale spróbój o tym powiedzieć publicznie to zaraz zostaniesz oskarżony o rasizm ciemnogród i wszelkie zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
q18 Re: Cyganki 03.03.06, 12:22 Cieszę się że to nie tylko moje zdane ale chyba to fakt że te cholery są nie do ruszenia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:31 Nie do ruszenia bo nikomu się ich nie chce ruszać! A można szybciutko sprawę z nimi załatwić jak już wczoraj pisałem! Skarbówka,ZUS, kolegium, notoryczne oszustwa na przechodniach itp.... Da się !!! Tylko nikomu się nie chce tym zająć!!! Wymienione organy państwowe wolą gnębić uczciwych właścicieli warzywniaka, którzy się pomylili w wypełnianiu PIT-A!!!! Dziennikarze wolą tropić różne afery z udziałem naszych obywateli a tymi cyganami nie ma się kto zająć! Wystarczy nagłośnić sprawę, postraszyć ministrem Ziobro i się może wreszcie tym ktoś zajmie???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszmurny Re: Cyganki IP: *.pls.com.pl 03.03.06, 19:47 tu sie nie zgadzam ze są nie do ruszenia - wiesz jak jest popyt to jest i podaż czyli dopóki znajdą sie frajerskie pały które z ich usług będą korzystały - to one tam będą stały i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gypsy Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 16:53 Jesteście okropni. Trzydzieści lat temu cyganka powróżyło mi i wyszło jej, że nigdy nie wygram miliona w totka. Od trzydziestu lat nie gram i wten sposób zaoszczędziłem przeszło 150.000,00 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:29 To porażające - jak to możliwe że na głównej ulicy miasta zaczepiają mieszkańców wróżki. Nie wierzę, że władze miasta i straż miejska o tym nie wiedzą!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Cyganki 03.03.06, 21:02 a co to wam przeszkadza, mówisz dziekuje i idziesz dalej. To niesanmowite - cyganki na Sienkiewicza by łu poza okupacja od zawsze. Przerażające jest to że u nas reakcja na innośc jest agresywna - nawet w stosunku do ludzi ktorzy sa tu od wieków. I stale byli . Ale ludzie w kmiotkowie sie nie zmienili - dyskwalifikuja Romów z ich odmiennoscia bez zastanowienia - a juz pytania - czy znasz Roma kory ma zwód albo kory cos umie itd - otóż ja znam wielu Romów - na takim poziomie że przerastaja nie tylko nasze zapyziałe towarzystwo po stokróć ale i wiele innych równie zapyziałych małomiasteczkowych mieszkańców slumsów kieleckich i osiedli dokładnie takich jakich getta wyrastaja w wielu miejscach świata. Problem poważny tkwi w braku akceptacji INNOŚCI - a to może wkotce byc w przewidywanym najężdzie na nasz kraj ludzi różnych kultur, religii, kolorów skóry - czyms trudnym do zniesienia - a jak sie jeszcze okaże że owi przyjezdni osiągna sukce s ekonomiczny ? to zmamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foto nie ważna narodowość ważna nachalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:22 Do Romów nic nie mam. Ale faktycznie upierdliwość pań próbujących wróżyć na Sienkiewce jest dobijająca. Nie widze problemu w rozmowie z osoba wyznajac inna religie, majacy inny kolor skory czy odmienne obyczaje. Jednak niezaleznie od calej rozciagnietej do granic tolerancji nie nawidze nachalnosci - czy to w wykonaniu chcacych powrozyc Cyganek (Romek) czy akwizytorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszmurny Re: Cyganki IP: *.pls.com.pl 03.03.06, 23:25 no własnie tego się spodziewałem - ze znajdzie sie taki ktoś jak ty i zacznie rzucać banałami o braku akceptacji, kmiotkowie itd. - napisałeś ze znasz wielu którzy coś potrafią być może a ja nie znam żadnego i jedyne co mi sie z nimi kojarzy to trudności ze skończeniem podstawówki. Nie lubię ich i mówie to otwarcie ale nie dlatego że są inni, ale za to jacy są. Nikt sie nie urodził z uprzedzeniami i to oni są sami sobie winni że tak żle ich ludzie oceniają. Sam zostałem w młodości napadnięty przez bandę cyganów i grozili mi żyletką i zwyczajnie okradli, wiec nie sciemniaj mi to o tym ze nie akceptuję inności. Prymitywizm tego narodu budzi we mnie odraze i nie chce mieć z nimi nic wspólnego i tyle. Nie urządzam krucjat, nie wstępuję do skinheadów ale po prostu sie nimi brzydzę i nie chciałbym mieć takiego sąsiada i to moje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochoł Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:33 Tak tak, ten pogrom nie był przypadkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Cyganki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:47 te banały w Serbii i Bosni doprowadziły do rzezi 200 000 ludzi na oczach całej niby cywilizowanej Europy Jak masz kłopoty emocjonalne to musisz sobie z tym poradzic ale Romowie ci tu nie pomoga Akurat o kulturze Romów widac duz o wiesz Poczekaj na Wietnamczyków, pakistańczyków, Ukrańców, Czeczenów - będziesz musiał poćwiczyc INNOSC - o wiele ciekawsza niz Romska -tylko oni wszyscy naraz cie nie napadną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszmurny Re: Cyganki IP: *.pls.com.pl 04.03.06, 00:30 jeśli będą uczciwie pracowali na swoje utrzymanie to nie mam nic przeciwko - to powiedz mi o tej przebogatej kulturze - o królach, mercedesach, płodzeniu dzieci, jedwabnych spodniach, skórzanych kurtkach i białych skarpetkch - to cie tak zachwyca ? - i nie popadaj w skrajności koleżko bo ja sie do mordowania nie zabieram a po prostu ich nie lubię i tyle. A na kogo zrzucisz winę gdy tutsi mordują hutu - to też moja wina i moich poglądów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMądrala Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:54 Zapytalem o Roma ,który gdzieś pracuje ,ma legalny interes lub ma zawód. Dlaczego takie pytanie moge zadać Polakowi,Żydowi,Czechowi i innym nacjom,a Romom nie. Pytam, bo mialem do tej pory zle doświadczenia/ja ,moja żona i jeden z moich synów,wszystko odrębne przypadki/.Nigdy nie widzialem Roma na budowie,w warsztacie,jako żolnierza,nauczyciela,sprzedawcę,inżyniera itd.itd. Chcialbym wreszcie zobaczyć lub uslyszeć o takim pozytywnym przypadku. W Krakowie ,na Rynku gral WSPANIALY skrzypek cygański.Reszta ich kapel nie odpowiada moim -czarnym/murzyńskim/gustom muzycznym. Dlaczego nie mogę pytać o zawód Cygana?Proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi o Re: Cyganki IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 03.03.06, 21:24 Romy czyli cyganiątka - jak sama nazwa wskazuje to złodzieje(rabusie), oszuści- to samo dotyczy się żydów-niestety to prawda, wieczna prawda i tylko prawda ha! (od wielu lat Polska boryka się z tym problemem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochoł Re: Jak nie żydy to cygany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:11 Oj nie dziwię się, że 60 lat temu był w KIELCACH pogrom... Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Cyganki 12.03.06, 10:17 jakim znowu problemem - to juz innych problemow nie ma w kraju od wielu lat - Zydzi , Romowie kto tu jeszcze jest probleme - najwiekszym problemem w Polsce sa Polacy a problem Zydów i Romów juz definitywnie pobowano rozwiazac - dziwne bo to od niech sie zwykle zaczynało - tylko ,ze nie na nich sie konczyło i to warto pamietać Ale spokojnie w zamian za to znajda sie - lesby, odmiennie zorientowane i zorientowani, ateiści, komunisci - no i pełna paleta co kto woli aha jeszcze jest z milion agentów różnych - co za paleta ho ho - jest co robic przez wiele lat tylko wszedzie ten sam syf od głowy do podwórka Odpowiedz Link Zgłoś