Gość: marianna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 14:45 Ja będę głosowała na Jurka Klęczona-Borowskiego!dożywotni burmistra miasta Sandomierza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z nad Wisły Re: burmistrz Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 21:52 Ja też to uczynię za chęć jaką wykazuje jako gospodarz miasta oraz osoba, która w przeciwieństwie do poprzednika uczyniła Urząd Miejski przyjaznym dla petenta. Panie Burmistrzu Borowski. Pana miejsce jest w Sandomierzu. Niech Pan kontynuuje swoją misję w taki sposób jak dotychczas. Pana plany na przyszłość są dla miasta bardzo cennymi. Zagospodarowanie Wąwozu Piszczele ciągnie się jak mnie pamięć nie myli od kilkudziesięciu lat. Miał tam w/g starych planów powstać Amfiteatr. Dokonano wywłaszczeń. Plany te spalił nowy podział administracyjny kraju w 1975 roku. Dostrzegam, że ambicją Pana jako również Sandomierzaka, jest powrót do tego tematu i bardzo słusznie. Jest to bardzo piękny teren do zagospodarowania i trzeba temu wyjść naprzeciw. Wiem, że niektórym się to nie podoba, ale tak jak we wszystkim jakieś „ofiary" muszą zaistnieć. To, że zostanie wycięte kilka drzew, które straszą i posiadają niechlubną /samobójczą/ wizytówkę oraz te porastające chaszcze to tak musi być. Ale to stworzy dla mieszkańców oraz odwiedzających to miasto turystów dodatkową atrakcje, tak jak to było za mojego dzieciństwa, gdzie z chęcią z całymi rodzinami szło się tam pobawić. Ale nie było takiego jak obecnie zarośniętego gaju. Kolejny temat, który dostrzegam, a jaki Pan sobie obrał jako ambicjonalny to przebudowa stadionu sportowego. Ten temat również ciągnie się od dziesiątek lat. To przedsięwzięcie zapewne przyczyni się do większego zainteresowania i spowoduje odciągnięcie dzieci i młodzieży od schodzenia na nieprzyzwoitą drogę. Czy nie możemy być dumni z tego, że pomimo takich ekstremalnych jak dotychczas warunków możemy jako miasto szczycić się dużej klasy sportowcami przytoczę tu, chociażby lekkoatletkę M. Drop czy piłkarza ręcznego K. Bieleckiego? Przecież poprzez unowocześnienie stadionu i stworzenie dużo lepszych warunków ukryte w dzieciach i młodzieży talenty będą się miały gdzie rozwijać. Pamiętam czasy gdzie właśnie w Sandomierzu przy klubie Wisła działało kilka drużyn piłkarskich, hokej, lekkoatletyka, piłka ręczna, siatkówka i inne dyscypliny. Młodzież miała się gdzie rozwijać. Obecnie pozostały tylko wspomnienia. I w końcu nastał Pan i pragnie to wszystko na nowo ożywić. To bardzo cenna inicjatywa, godna wielkiej chwały. Również powrót do wielkich tradycji na Bulwarze Wiślanym, kiedy to po Wiśle pływały łajby, kajaki, motorówki, była wypożyczalnia sprzętu wodnego, liga, /czyli przystań wodna/ z gastronomią, cotygodniowe zabawy, to była wielka sprawa dla tego miasta. Martwi mnie jednak to, że nikt do tej pory nie zwrócił uwagi na to straszydło, które tam stoi. Przecież pamiętamy jak pięknie siedziało się i spędzało czas w tym Okrąglaku. Tam naprawdę w okresie letnim tętniło życie. Marzy mi się, aby pod Pana pozytywnie zapoczątkowanym działaniem, z taką wielką pasją i siłą woli, powróciły te same czasy i aby nasze dzieci, wnuki i ci, którzy przyjdą po nas poznały smak tego, co my jako młodzi żeśmy tu doświadczali. Widzę w Pana działaniu bardzo wielkie pozytywne zaangażowanie. Widzę również w mieście wiele dokonanych zmian na lepsze. Dlatego mam nadzieję, że napewne pomimo napotykanych trudności oraz niektórych krytycznych w tym zakresie uwag nie zejdzie Pan z obranej dotychczas drogi. Rozumiem, że jest to Pana przedsięwzięcie perspektywiczne, że nie zostanie ukończone przed upływem kadencji, ale zapewniam Pana, że z chwilą, kiedy społeczeństwo dostrzeże Pana pozytywne działanie pozwoli Panu na dalsze sprawowanie rozpoczętej z takim wielkim zaangażowaniem swojej misji i w trakcie nadchodzących wyborów o ile Pan zechce startować na następną kadencję w podzięce za już, spowoduje pełne poparcie na następne 4 lata. Życzę, aby te Pana pozytywne zapoczątkowane plany zostały spełnione i aby społeczeństwo doceniając je, pozwoliło je Panu w dalszym ciągu kontynuować w następnych latach. Na zakańczenie pragnę zaakcentować, że w Pana działaniu dostrzegam te same pozytywne cechy, które spowodowały to, że Sandomierz stał się obecnie jedną z najpiękniejszych "perełką polskich starych miast." Dziękuję Panie Burmistrzu za już i jako Sandomierzanie czekamy na dalsze pozytywne przemiany naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: burmistrz Sandomierza IP: 82.139.11.* 16.03.06, 22:01 a ja myślałam ze to Jaskiernia jest chlubą Sandomierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: burmistrz Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 06:54 Nie chlubą jest pan Jerzy Klęcznik !! Towarzysz sekrretarz PZPR !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marietta Re: burmistrz Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 07:55 Pan burmistrz za to wszystko odpokutował!!!I on nie ma nic wspólnego z sld!!my na niego będziemy głosować!I pzrestańcie mu wyciągać,że był pzpr!wielu ludzi było w pzpr(wielu do tego przymuszono!!!)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: burmistrz Sandomierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:01 Odpokutawał utratą zdrowia bo pił przez całe życie na potęge. a zaczoł jeszcze będąc pierwszym sakretarzem w gmnie Nowa Słupia ludzie jeszcze pamiętają gdzie toważysza Jurka można było znaleźć - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehehe! Re: burmistrz Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 07:06 Dobry tekst jak z Trybuny Ludu z lat siedemdziesiątych!!!Lubiętaki teksty czytać!Towarzyszu dziennkarzu błędy popełniacie kto was uczył polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyania Re: burmistrz Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:29 -------------------------------------------------------------------------------- Coś mi tu nie bardzo gra w tych twoich postach. Piszesz o Borowskim, Lewandowskim, Tenderowiczu a nic o Warzesze. On przecież tez nie był gwiazdorem jak był burmistrzem. A może ty przemilczając jesteś jego córunią, bo o ile wiem to on taką Anie w swojej rodzinie jako tatuś utrzymuje? Ja zbyt długo mieszkam w Sandomierzu i jestem obserwatorką poczynań pełniących odpowiedzialne stanowiska w mieście. Znam czasy walących się ruder na Starym Mieście i tych, którym Sandomierz naprawdę zawdzięcza, że jest teraz piękny. Nie myśl, że to tym 17 km za Wisłą. Nie myśl również, że tym po 1989 roku. Zawdzięcza to układowi administracyjnemu z przed 1975 roku czyli Kielcom oraz miejscowym Władzom Miasta i Powiatu. Tamtym podziękowano w sposób na jaki nie zasłużyli. Nikt o nich teraz nie wspomina. Odstawieni zostali w niełaski. A musisz Aniu wiedzieć, że kiedy Sandomierz się walił w 1963 roku nie miał żadnych zasobów i trzeba było szukać środków na ratowanie miasta. To właśnie tamci ludzie, którym nikt teraz nie dziękuje i o nich nie wspomina stanęli na wysokości zadania. Wiemy wszyscy kogo oni wtedy reprezentowali. Czy za to co zrobili dla miasta możesz ich upodlić, że byli członkami "mateczki PZPR." Czy nawet Borowski, który był jej członkiem bo wtedy takie czasy istniały z chwilą kiedy naprawdę coś w tym mieście robi to możesz go za to upadlać. Sukces jak wiemy ma wielu ojców. Łatwo zapomina się o dobrym, pamięta się te ciemne strony czyjegoś życiorysu. Ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: burmistrz Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 07:31 Czy ja kłamię? A ciekawa jestem jak skonczy się problem dwóch kandydatów (pzpr) panów Borowski-Lewandowski?Czy R.Lewandowski zrezygnuje z kandydowania na burmistrza (tak jak nakaże mateczka partia)!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: burmistrz Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:44 Tam już decyzje zapadły!Gdyby pan Jerzy Powierża przewodniczący sandomierskiego sld miał lepszego kandydata na burmistrza niż obecny to za żadne skarby nie wystawił by Jerzego Borowskiego.Ale "na bezrybiu i rak ryba".W ten sposób został odsunięty Ryszard Lewandowski a coś w zamian dostanie jeżeli kandydat sld wygra reelekcję. Wytrawny gracz jakim jest Jerzy Powierża potrafi tak pomanipulować,że za chwilę nikt nie będzie wiedział o co chodzi.Dlatego tak Henryk Długosz bardzo J.Powierżę cenił i ceni nadal. Odpowiedz Link Zgłoś