Gość: www.novumgrom.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysztof D. Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:39 No nareszcie może coś się ruszy w tej sprawie.. KONIECZNIE !!! Chociaż ile razy już zwracano sie do administracji osiedla, aby "coś z tym zrobili", mówię tutaj głównie o boisku, a przede wszystkim o podwyższeniu ogrodzenia przynajmniej za bramkami, gdyż mieszkańcy bardzo się niepokoją o swoje szyby w oknach a także o swoje auta, które są narażone za każdym razem na obicia.. smutne, ale prawdziwe.. Szara polska rzeczywistość.. Nie mówię juz o dzieciach które nie mają się gdzie bawić.. to jest jeszcze smutniejsze.. Ten plac powinien być wizytówką osiedla.. ale niestety wygląda on obskórnie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urbi Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:34 Plac zabaw i boisko powinno byc odrestaurowane. Co do bramek to juz byl jeden wypadek w kielcach czy chcecie zeby cos takiego sie powtóżyło ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof D. Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:40 Racja, zgadzam się z Tobą.. jak to sie u nas mówi: "Mądry Polak po szkodzie" .. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skocznia Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: 82.139.11.* 21.07.06, 10:04 "Plac zabaw i boisko powinno być odrestaurowane" - odresturuj sobie rozum jeśli nie jest za poźno! "Co do bramek to był już jeden wypadek w kielcach czy chcecie żeby coś takiego się powtórzyło??? Utopić się można w łyżce wody... Młodzież musi się wybiegać.Gdzie ma to robić? Przeszkadza, że pokopią piłkę robiąc przy tym trochę szumu? A może lepsze dla młodych są wieczorne biesiady do 24 przy piwku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokomuuuuuuuuuuu Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 18:25 ale to som z tych wspulnot same frajery. Słoniu z MZB wraz z PGM oskubiom ich jak se patszy. Ludzie z tych wspulnot to jednak frajery, ale nie dziwota bo ze wsiuw pochodzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hau Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:48 jak wspólnoty chcom być frajerami PGM-owskimi to niech płacą za to co miasto ma obowiązek zrobić za pieniądze z podatków, które chapią od właścicieli. Mniej nagród i podwyżek dla urzędasów a pieniądze znajda się na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczanga Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:48 w koncu sie cos dzieje z tym naszym placem!!!!mysle ze pomozecie i beda bramki boisko do kosza i inne bajery dla tych najmlodszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) ...a piłkę sobie sami napompujecie? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 23:58 Te bramki postawił niejaki Dolas pod koniec lat 80. NA budowie kościoła poniewierały się fragmenty rusztowań. Skrzyknęło się trzech chłopaków, przynieśli sześć rur, skręcili i wystarczyło na 20 lat. Nikomu do głowy nie przyszło prosić się Gazety. Z przykroscią stwierdzam, że obecna młodzież z Szydłówka nie ma jaj. ...a piłkę sobie sami napompujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: ...a piłkę sobie sami napompujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 00:52 Yeah macho man hooah:P panu juz podziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ...a piłkę sobie sami napompujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:26 pajacu te bramki co dolas zrobil to juz dawno niema i jaj to ty niemasz bo dolas robil ta bramke a nie ty !!! bramke jedna to ja przytargalem z osiedla uroczysko bo w miejscu gdzie bylo boisko wybudowali blok i odwal sie od malolatow bo pajacujesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: ...a piłkę sobie sami napompujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:15 > dolas robil ta bramke a nie ty !!! hm... tak się składa, że byłem przy tym i mam takie pytanie z ciekawości - czy byłeś już wtedy na świecie, jak powstawały te pierwsze bramki? Skąd wiesz, że (gość portalu) ich nie robił? Dolas przecież nie stawiał bramek sam. pozdrawiam cały Szydłówek i gratuluję inicjatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski dulek Re: ...a piłkę sobie sami napompujecie? IP: *.kielce.net.pl 13.04.06, 12:30 Tak naprawde malo wazne jest kto robil te bramki, bo juz ich nie ma, wiec nie wiem po co ciagnac ten temat. Kogo to obchodzi czy to robil Dolas z kims czy sam. Wazne jest to aby ktos wrescie sie zajal tym placem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski dulek Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:40 Miejmy nadzieje ze wrescie sie cos ruszy, chociaz niestety watpie w to :( Wiele placow zabaw w tamtym roku zostalo odnowionych. Przykladem moze byc plac na Sadach. To co bylo kiedys, a jest teraz to wogole nieporownanie. Ja mam boisko pod oknami, a zeby zagrac w pilke musze chodzic na inne,bo nie mam ochoty placic potem za rozbite okno czy samochod, czy to jest normalne ?? Tak wiec czemu naszym placem nitk nie moze sie zajac ?? Byly pisma do administracji i nic, wiec moze w koncu media w tej sprawie pomoga. Pozdro dla ludzi z Szydlowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski dulek Do Goscia IP: *.kielce.net.pl 13.04.06, 09:37 Do Goscia, ktory niba ma jaja, a nawet sie nie podpisal: Po pierwsze ślad po bramkach Dolasa, zostal ale chyba tylko w Twojej pamieci, bo jedna z bramek ktora teraz jeszcze stoi zostala skombinowana jakies kilkanascie lat temu przez Labiego. Po drugie jest rok 2006 (XXI w.) a nie lata 1980 i nikt nie bedzie latal po jakis budowach czy rusztowaniach i przynosil rurki, bo od tego zeby place byly w dobrych stanach odpowiedzialne sa teraz administracje Po trzecie moze jeszcze sobie sami skas skombinuemy wyzsze siatki, sami przyspawamy, naprawimy latarnie z ktorych wystaja kable (przeciez kazdy z nas jest elektrykiem), przyspawamy nowe hustawki ktorych nie ma. Chyba musimy sie zebrac i stworzymy ekipe remontowa. Pilke przyjdziemy napompowac do Ciebie, bo tez nie umiemy. Wiec prosze jak masz jakies jeszcze glupie, anonimowe komentarze to sie wstrzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Do panicza z Placu Zabaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.06, 22:55 > glupie, anonimowe komentarze O, a ty żeś się podpisał i nie jesteś anonimowy. Czy "dulek" to imię czy nazwisko? > nikt nie bedzie latal po > jakis budowach czy rusztowaniach i przynosil rurki, Tak sobie pomyślałem, jako człowiek z Placu Zabaw, czy by tych bramek nie postawić. Zanim się miasto za to weźmie, to parę lat minie, a cztery worki zaprawy, kilka łopat żwiru, i sponsor na rurki to mały problem. Spawacza też mam. Ale z drugiej strony - po co ja mam latać społecznie, kiedy paniczowi się nie chce? Przekonał mnie panicz - idż do administracji, skoro ona jest "odpowiedzialna" za ustawienie paniczowi bramek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski dulek Re: Do panicza z Placu Zabaw IP: *.kielce.net.pl 14.04.06, 11:36 > O, a ty żeś się podpisał i nie jesteś anonimowy. Czy "dulek" to imię czy nazwisko dulek to ksywka po ktorej wiele osob z Szydłowka mnie zna a jak jestes nie kumaty to nie moja wina > Lodowiska nie robiła ani administracja, ani Gazeta, ani radni miejscy tylko chłopaki z sąsiednich bloków. Wystarczyło parę łopat do śniegu, wąż strażacki i hydrant na trawniku przy Zamenhofa. Tak to prawda. Tylko ze kiedys to byly inne czasy. Teraz kazdy jest zacharowany jak woł, i po calym dniu pracy nie bedzie latal jeszcze po rurki, bo mu sie odechciewa wszystkiego. > Dawniej na Placu były szachy, brydż i tanie wino ...a teraz już tylko wino. Dawniej bylo zarcie na kartki i peweksy Czasy sie zmieniaja, mlodziez takze. > Tak sobie pomyślałem, jako człowiek z Placu Zabaw, czy by tych bramek nie postawić. Zanim się miasto za to weźmie, to parę lat minie, a cztery worki zaprawy,kilka łopat żwiru, i sponsor na rurki to mały problem. Spawacza też mam. Skoro jestes taki człowiek z Placu Zabaw, to czemu nie wyszedles z inicjatywa do nas chlopakow z placu. Bramek juz nie ma kawalek. Skoro masz znajomego spawacza trzeba bylo wyjsc do nas jak gralismy na znisczonym boisku i powiedziec ze jest taka mozliwosc,ze mozesz nam pomoc. Mysle ze kazdy by sie zrzucil i byla by kasa, ale po co lepiej siedziec w domu, a potem pisac na internecie co by to sie nie zrobilo i kogo to sie nie ma znajomego. A po drugie tu nie chodzi o same brami. Caly plac wyglada strasznie. Pisalem juz w poprzednim poscie, ale moze ci to umknelo. Wyzszych krat sami sobie nie przyspawamy, hustawki tez mamy ukrasc z innego placu i przyniesc je na nasz ? A co z koszami na smieci ?? skad je mamy wziasc ?? moze masz jakiegos znajomego. To tyle Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Do panicza z Placu Zabaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.06, 19:04 > Skoro jestes taki człowiek z Placu Zabaw, to czemu nie wyszedles z inicjatywa > do nas chlopakow z placu. > trzeba bylo wyjsc do nas jak gralismy na znisczonym boisku i > powiedziec Ty przeczytaj co piszesz - to sponsor ma biegać za wami? Ja mam mieć inicjatywę, żeby biegać za twoimi bramkami, bo tobie się nie chce? I jeszcze mnie będziesz pouczał co powinieniem zrobić????? Ufff... co za pajac! > lepiej siedziec w domu, a potem pisac na > internecie co by to sie nie zrobilo i kogo to sie nie ma znajomego. Coś do ciebie nie dociera - fakty sa takie: jak ja grałem na boisku i były potrzebne bramki, to się bramki znalazły. Ja nie siedziałem w domu ani nie leciałem pucować po redakcjach. Ja nie muszę opowiadać, co to bym nie zrobił, bo ja udowodniłem, ze umiem sobie radzić. To w końcu po naszej ekipie zostały bramki, które żeście raczyli rozpieprzyć petardami. To ja - między innymi - robiłem lodowisko, więc nie pisz mi leniu, że się chwalę, co to bym nie zrobił. > ale moze ci to umknelo nic mi nie umknęło ale piszę tylko o tym, co mnie zainteresowało życzę powodzenia życzę powodzenia życzę powodzenia życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski dulek Re: Do panicza z Placu Zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 21:02 Ja nie mowie zebys biegal za nami, ale skoro widziales jaki jest plac, a masz kogos tam znajomego to chyba mogles nam cos w tej sprawie pomoc. A ty siedzisz i piszesz kogo nie masz za znajomego i czego ty bys teraz nie zrobil. No sory ale ja za Toba latal nie bede nie dlatego ze mi sie nie chce, ale dlatego ze wogole cie nie znam i skad mam wiedziec ze mozesz pomoc, zastanow sie. A co do tego co ty nie zrobiles, to kogo naprawde to teraz obchodzi. Bylo minelo, fajnie co z tego jak juz tego nie ma. Wogole jak nie chcesz pomoc, to po co sie wtracasz do mlodziezy ktora szuka pomocy gdzie indziej. Twoje posty sa tutaj malo potrzebne bo naprawde nic nie wnosza. Jak cchesz pisac jak bylo i czego to kiedys nie robiliscie to sobie zaloz osobny temat i sie wymadrzaj. My sie zwracamy o pomoc, ktora moze nam storzyc plac z prawdziwego zdarzenia, a nie bedziemy łatac starych dziur. Jezeli Tobie to nie pasuje to albo sie nie wypowiadaj, albo wyjdz i zrob sam super plac. To ostatni post bo wiecej mi sie nie chce na ten temat pisac, zreszta po co. Nie bede sie klocil z kims kto nawet nie ma kultury (Ufff... co za pajac!) - ja ci nie ublizalem. Pozdro czlowieku. Miejmy nadzieje ze miasto pomoze i doczekamy sie placu na miare XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof D. Re: Do panicza z Placu Zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:47 NO właśnie, przecież tu chodzi nie tylko o te bramki, owszem, m.in. tak ale głównie o plac zabaw dla dzieci.. Jeżeli chodzi o sam fakt bramek to nie ma tu naprawdę większej filozofii aby je zrobić, wystarczy chcieć, a chcieć to móc- proste, ale większośc czeka tutaj na plac z prawdziwego zdarzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Do panicza z Placu Zabaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.06, 23:32 > Nie bede sie klocil z kims kto nawet nie ma kultury Faktycznie, z kulturą nie mam nic wspólnego ...bo wyrosłem na Placu Zabaw. ...ale, ale, czy to nie ty pisałeś, że mam " glupie, anonimowe komentarze"? I teraz nagle chcesz kultury? > My sie zwracamy o pomoc Tak naprawdę to wy się nie zwracacie o pomoc, wy nie chcecie, żeby ktoś wam pomagał - wy tylko żądacie, żeby ktoś to za was zrobił "bo administracja jest odpowiedzialna". > ale ja za Toba latal nie bede nie dlatego ze mi sie nie chce, ale dlatego ze > wogole cie nie znam i skad mam wiedziec ze mozesz pomoc, zastanow sie. To ty sie zastanów. Mnie nie znasz, ale 200 metrów dalej facet buduje apartamentowiec. Umów się z nim (na tablicy jest telefon), idź i spytaj, czy by wam nie zrobił bramek, a wy mu złożycie podziękowanie w prasie. A jak on się nie zgodzi to znajdź kogoś innego - mało to wokół firm i inwestycji? Jakiś problem? Jak chcesz czekać, aż się administracja ruszy to czekaj ale wiedz, że wolą dać nagrody pracownikom niż wywalać kasę na jakiś Plac Zabaw (który zrsztą i tak latem rozwalicie). Z Miastem jest jeszcze gorzej - muszą zrobić plan, przewidzieć środki w budżecie, zrobić przetargi na kazdym etapie - w sumie minimum rok. Ale założę się, że juz zapomnieli o tym artykule w Gazecie i w ogóle nikt palcem nie kiwnie. A ty czekaj... > Wogole jak nie chcesz pomoc, to > po co sie wtracasz (...). Twoje posty > sa tutaj malo potrzebne bo naprawde nic nie wnosza. Niestety, obawiam się, że rzeczywiscie tak jest i moje posty naprawdę nic nie wnoszą. Myślałem, że ci się trochę odkorkuje w głowie, że zaczniesz myśleć samodzielnie i zrozumiesz, że nie do wszystkiego jest potrzebna ADM, szczególnie jeśli chodzi o tak drobne sprawy jak bramki czy lodowisko. > To ostatni post czyżbyś się bał dyskusji ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Stary ty dalej zyjesz w komunizmie IP: *.cable.mindspring.com 17.04.06, 22:01 Wez sie obudz - developer to nie instytucja charytatywna. Rozsmieszyles mnie tym postem z gatunku: 'Za moich czasow to mielismy jaja'...ale juz nie mamy. I w ogole bylo fajnie...przynajmniej tak to w kronikach wygladalo. Rzeznik z ciebie i twardzioch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Stary ty dalej zyjesz w komunizmie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.06, 23:40 > Wez sie obudz - developer to nie instytucja charytatywna. Hm... sie wtrącę. Chodzisz ty czasem na koncerty? Weź gazetę do ręki - zobacz, kto je sponsoruje. Przejdź sie czasem na jakieś zawody sportowe - jak myslisz, kto na to daje kasę? Przeczytaj sobie na reklamach na stadionach. Najwiekszy sponsor piłkarzy kopanych, niejaki Kolporter, to przecież developer. Wiele klubów żyło i nadal żyje wyłącznie dzięki developerom. Weź się obudź. Albo naucz czytać. Oj, Misiu, przypaliłeś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Nie jestem twoim chlopakiem wiec nie mow do mnie.. IP: *.cable.mindspring.com 19.04.06, 16:36 ...misiu. A Kolporter to ma tylko zalezna spolke developerska (chyba - nie jestem pewien, no chyba ze myslales o Echo Investment). Bo generalnie to wiekszosc przychodow maja z kolportazu prasy? A koncert, Korona i inne zdarzenia to wydarzenia dajace rozglos a boisko to jednak inna skala - nie oglosza tego na plakatach. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpliwa Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: 81.6.130.* 13.04.06, 15:00 NO !!!WIOSNA IDZIE I Z NIA NADZIEJA NA ...LEPSZE!BRAWO MLODZIEżY!Zaczynacie dzialac!to rowniez moj plac zabaw i przez ostatnie 5 lat zrobilam wiele ,zeby cos sie tu ruszylo.w ub.roku przyprowadzilam nawet ekipe TVP3 ,byly dwa reportaze,i ...NIC.to moje osiedle.moj plac zabaw.teraz przyprowadzam tu swoje male dzieci.i z lezka w oku wspominam czasy,gdy w latach 7o i 8o na boisku w zimie bylo super lodowisko,a z glosnikow leciala muzyka.byly laweczki ,duzo drzew i koszy na smieci.no i zadbane hustawki...kazdy kij ma jednak dwa konce. malo jest takich ogromnych placow zabaw!i TRZEBA ZROBIC WSZYSTKO,ZEBY CHLOPAKI MIALY GDZIE GRAC A DZIECI SPOKOJNIE SIE BAWIC!NO I RODZICE MIELI NA CZYM USIASC!patrze od 5 lat na tamtejsza mlodzież.jest z nia roznie.jak wszedzie.ale musze przyznac,ze do sportu chetni sa.graja i w noge i w siatke na prowizorycznym trzepaku kolo zabytkowej piaskownicy! reasumujac: oprocz juz wymienionych,zglaszam nastepujace potrzeby: 1.LAwECZKI do siedzenia !!! 2.KOSZE na smieci!!! 3.NOWE hustawki. 4.MODERNIZACJA piaskownicy 5.MODERNIZACJA BOISKA. 6.APEL I PROSBA Niestety do okolicznych miezkancow,BY NIE WPROWADZALI TU PSOW!!! i wszystko bedzie ok. wiem,ze jestem optymistka.ale wiem co pisze. jak juz bedzie nowe,to pojawi sie i chec ,by zdobyte w takim trudzie szanowac! wierze w to gleboko. z zyczeniami Radosnych Swiat MBB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.06, 22:25 > w latach 7o i 8o na boisku w > zimie bylo super lodowisko,a z glosnikow leciala muzyka. Lodowiska nie robiła ani administracja, ani Gazeta, ani radni miejscy tylko chłopaki z sąsiednich bloków. Wystarczyło parę łopat do śniegu, wąż strażacki i hydrant na trawniku przy Zamenhofa. Teraz też można założyć stowarzyszenie, wystąpić o dotację i samemu robić ciekawe rzeczy. Problemem - oprócz braku "nabiału" - jest tylko to, że obecna ekipa z Placu jest nastawiona roszczeniowo w stylu "zróbcie nam". Rowerzyści potrafili sami na Telegrafie zrobić tor i skocznię, a ci nie potrafią sześciu rurek skombinować. Wypracowania tylko piszą w cały świat. Dawniej na Placu były szachy, brydż i tanie wino ...a teraz już tylko wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr 'ani administracja, ani Gazeta, ani radni miejscy' IP: *.cable.mindspring.com 17.04.06, 22:22 ...tylko my - twardziochy ze stali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel I tak psy wszystko zasr ...ją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.range86-144.btcentralplus.com 13.04.06, 21:34 ELo chlopaki mam nadzieje ze jak wroce to beda staly te bramki bo mam ochote powygrywac pare meczy na nasszym stadionie. Historie bramek znamy wszyscy doskonale ;) Pozdrowienia z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coło Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.range86-144.btcentralplus.com 13.04.06, 21:37 Wielkie YO Racja!! oby cos sie ruszylo w tej sprawie mimo ze nie gram teraz w noge to za malolata zdzieralem "woriory" na tym boisku. Pozdrowienia z wysp !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlik jr Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:59 odnowione boisko i plac zabaw bylyby wizytówka naszego osiedla,o które na pewno bysmy zadbali i nie dopuscili do takiego stanu w jakim jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.X Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 23:35 Bardzo dobrze, że wreszcie wypłynęła jakaś inicjatywa zwiazana z naprawą placu. Mam taką prośbę do tego klienta co tak robił lodowiska i w ogóle pan złota rączka jest z Niego, zeby juz sie nie udzielał. Mówisz chłopie, ze stawiałeś te bramki z Dolasem, to musisz mieć coś pod 30-stkę, a Ty sie wyzywasz z chłopakami? Zlituj się. To jest forum chłopcze i spodziewamy sie tu porad i pomocy. Chcesz się powyzywac, wejdx sobie na czaterię i się wyzywaj. My chcętnie pomożemy, ale potrzebni są specjaliści, którzy będa nadzorować budowę, czy też odnowę placu. Nie kończyliśmy zawodówek, tak jak najprawdopodobniej ty i Dolas, tylko jesteśmy studentami, więc praca fizyczna jest nam obca. A jeśli jeszce jesteś w stanie zrobić cokolwiek z Dolasem to wyjdźcie we dwóch i naprawcie plac panie Mario i Luigi. Sprawa następna to taka, ze chyba juz tu ktoś wspominał, ze nie chodzi tylko o bramki. Stara piaskownica, huśtawki z popękanymi drytami zagrażające najmłodszym i latarnie z kablami na wierzchu, które kiedyś próbował naprawić Łukasz Sosnowski, ale z wykształcenia nie jest elektrykiem i skończyło sie to fiaskiem. Moze Ty lub Dolas jesteście elektrykami? Sprawa następująca. Nie chcę tutaj przedstawiać sprawy w bardzo prymitywny sposób, iż nie ma placów więc pijmy wino i zabijajmy, ale tak naprawdę to co? Całe życie mamy bawić sie w chowanego? Potrzebujemy zagrać w piłkę i pobiegac jak każdy. Zwracam sie również z uprzejmą prośbną do Artura Gierady. Arturze rozumiem, ze decyzja należy do przewodniczących wspólnot mieszkaniowych. do których należą w większości ludzie starsi i jak sam powiedziałeś, ze zazwyczaj Oni nie sa chętni na tego typu innowacyjne pomysły, ale Oni już nas nie okradną, nie pobiją i nie zdemolują samochodu. To jedynie Oni moga być narazeni na tego typu dewiacje ze strony młodych ludzi jesli nie znajdzie się im odpowiedniego zajęcia. Coraz cześciej słyszy sie o płatnych sks- ach. Jakiekolwiek treningi karate, piłji czy innych kół zainteresowań są również płatne. Rodzice nie mają na to pieniędzy. Poszukajmy innych rozwiązań i stwórzmy na naszym osiedlu plac na miare XXI wieku. Moze uda nam sie ograniczyć przemoc i uzależnienia z jakimi mamy do czynienia wśród młodzieży. Pisąłbym tu wiele, ale chyba nie chodzi o to by długo, ale o to aby trafiało do tego kogoś kto ma sie tym zajac. Z góry dziękuję i mam nadzieję, ze wszystko potoczy sie po naszej myśli. Ja sam nie jestm już nastolatkiem, ale lubię wyjść i pokopać piłkę na placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Student chce ale... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.06, 11:46 > Mam taką prośbę do tego klienta co tak robił lodowiska i w ogóle pan złota > rączka jest z Niego, zeby juz sie nie udzielał. Oho, następny intelektualista - to ja, jako jeden z nielicznych, tracę czas i pieniadze na podtrzymanie dyskusji oraz promowanie tego wątku, a ten mi mówi, żebym się zamknął. Brawo! Im prędzej zniknie ten wątek tym bardziej będziesz szczęśliwy, tak? Sporo osób wyjechało na Święta. Wrócą we wtorek, a wątek będzie na trzeciej stronie. Do tego dążysz, pa...cjencie? > musisz mieć coś pod 30-stkę, a Ty sie wyzywasz z > chłopakami? Czujesz się zwyzywany? Przytul misia, porozmawiaj z mamą. A moze - rycerzu - stajesz w obronie kogoś innego? Może ty się jednak zajmij Placem Zabaw, a jak już zaczniesz rozrózniać ostrą dyskusję od wyzwisk to wróć do komputera. Ostra dyskusja jest tu, moim zdaniem, potrzebna, a nawet konieczna z uwagi na dziwne teksty prezentowane przez pewnego pa...cjenta, któremu "się nie chce". > My chcętnie pomożemy My, czyli kto? Bo tu jeden pa...cjent co chwilę pisze, że mu się nie chce za rurkami ganiać. > Nie kończyliśmy zawodówek, tak jak najprawdopodobniej ty > i Dolas, tylko jesteśmy studentami, Ty mi, chłopcze, wyglądasz na tak zwanego "studenta" z tak zwanej "wyższej uczelni" typu WSP. Poznaję to po tym, że nie słyszałeś o akapitach (albo ich nie umiesz stosować) ...ale pewnie "studiujesz" WF lub "ochroniarstwo" dwa razy w miesiącu więc Cię usprawiedliwiam. Mam nadzieję, że sie nie popłakałeś po tych słowach i nie poczułeś zwyzywany? Jak by co, to strasznie Cię przepraszam ...i Twoją tak zwaną "uczelnię" też. Z Twojego postu dotarło do mnie takie podejrzenie, że wy jeszcze nie rozmawialiście z właścicielem placu (Wspólnotą), tylko od razu pobiegliście naskarżyć do Gazety. Mam w związku z tym taką sugestię do Ciebie, intelektualisto - studencie: jak już olewasz sponsorów, to idź ty chociaż do tej Wspólnoty i spytaj. Może oni chętnie zrobią ten Plac. A jeśli nie będą chcieli to spytaj czego KONKRETNIE im brakuje. Opublikuj tą listę na Forum to się zobaczy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Dziadek ty to o dyskusji masz pojecie jak kot o... IP: *.cable.mindspring.com 17.04.06, 22:29 ...Wielkiej Niedzwiedzicy. Tylko sie lansujesz na twardziela co to sam wszystko zrobi i zalatwi. Wujek Dobra Rada byl fajny - ale w twoim wykonaniu to zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 12:48 > Mam taką prośbę do tego klienta co tak robił lodowiska i w ogóle pan złota > rączka jest z Niego, zeby juz sie nie udzielał. Wow, Ty to potrafisz zachęcić sponsora :))))) Czy ty napewno jestes z Placu? A może ty jesteś jakiś abstynent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:22 Proszę o bramki i wygodne ławeczki bo lubie sobie popatrzeć jak nasi chłopcy biegaja za piłka;) Odpowiedz Link Zgłoś
jakby_co w sprawie boiska 15.04.06, 14:44 Inicjatywa bardzo dobra i brawa wielkie dla chłopaka, który ją podjął. Jak dla mnie, nie ma co mędzić (gościu portalu....), że chłopaki rąk nie mają, tylko się cieszyć, że w ogóle ktoś pomyślał o tym, jak sprawę rozkręcić. Gdyby nie list do gazety, nawet tej dyskusji (miejscami jednak nonsensownej) by nie było. Co do wspólnot, rzeczywiście trudno je do czegokolwiek przekonać, bo my Polacy lubim sielanki, ale i kłótnie niestety... MOżna pomyśleć o tym, zeby chłopcy, którzy chcą boiska itepe, pojawili się na zebraniu wspólnoty i sami przemówili do "starzyzny". Nie sądzę, żeby starsi mieszkańcy byli aż tak oporni. Tak czy inaczej gratuluję postawy obywatelskiej autorowi listu, a "gościowi portalu" mogę podrzucić adresy stron nostalgicznych, gdzie sobie na forum mozna czasy PRL powspominać. Rozumiem argumenty o samodzielności, ale ucinać tego rodzaju inicjatywę to juz zwykłe maruderstwo. pozdrawiam z szydłówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczanga Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:52 ale pajace jestescie jak nam zrobia plac to bedziea jak nie to h im w de troche odczekamy i smi zrobimy bramki bo my na osiedlu chcemy grac grac w pilke bo tojest fantazja!!!!! wesolych swiat tak wogole!!!!to my scyzory chodzimy na korone i tez gramy w tzw piłę pozdro dla chlopaków na wyspach i dla nas tych z placu pozdro wesolych itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Szydłówek gorszy od Dąbrowy? IP: 81.219.132.* 16.04.06, 19:04 A na Dąbrowie, tej osiedlowej, matki się skrzyknęły zebrały troche grosza, wymusiły na magistracie, że dodał drugie troche i mają plac zabaw. A teraz, nawiasem m ówiac, spóldzielnia nie chce go sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Szydłówka Re: Szydłówek gorszy od Dąbrowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:18 Dokładnie tak zrobiły: zrzutke u rodziców jako wkład własny, z miasta dotację i od sponsorów troche. Nie wiem jak się skończyło ale miało byc boisko plac zabaw dla maluchów i plac do skatingu (tak to sie pisze ;) ?). Tylko, że trzeba kogos kto skrzyknie ludzi i popilotuje całą sprawę. Znam inny przypadek placu dla dzieci: ktos dał drewno, ktoś farby, inny ktos wykonał i przy szkole stanęła huśtawka i piaskownica z ławeczkami. A może zobaczycie jak to zrobili na sadach? Jesli chodzi o maluchy to tam jest (był w zeszłym roku przynajmniej) super urzadzony plac dla nich. Tylko, że pełny wypas to troche potrwa. Jak chcecie tylko bramki to może rzeczywiscie wystarczyłoby poprosić kierownika budowy z sasiedztwa i w ramach "sponsoringu" by je wam zmontował. Wtedy tylko byscie skrzyknęli sąsiadów do zamontowania ich na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neptun foto IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.06, 20:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=719&w=40323513&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.X odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:47 Ja nie chciałem nikogo obrazić, a Ty chłopcze nie ucz mnie pisac. To jest forum a nie wypracowanie, jak przychodzi czas na to, to korzystam z akapitów. A mnie chodziło, o to, że brak jest organizacji na to aby zebrać się i odnowić plac. A poza tym, czy huśtawki i karuzele też umiecie zrobić? Bo ja nie. A poza tym nastały czasy, kiedy ma sie ktoś tym zająć. Gadanie, ze pracy nie ma... nie chce sie i tyle. Miasto niech da pieniądze, a chętni budowlańcy sie znajdą napewno. A my nie będziemy nic robić, bo są od tego ludzie. P.S. Gratulacje dla Ciebie i Doilasa, za to co kiedyś robiliście na placu i szacunek, ale te czasy sie skończyły. Jeśli ja kogoś uraziłem to też przepraszam. (I nie studiuję ochroniarstwa, ani WF-u) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cthulhu Re: Szydłówek chce remontu boiska i placu zabaw, IP: *.futuro.kielce.msk.pl 25.04.06, 17:27 Taki ch.. jak bedziecie mieć remont! Je.. stare baby! Odpowiedz Link Zgłoś
dul3k Ruszamy !! 12.07.06, 11:01 Juz wkrotce miasto rusza z budowa placu :):) Pilki juz mamy napompowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hauuuuuuuuu Re: Ruszamy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:02 PGM rusy wase Wspólnotowe karmany i was obłupi i g.... bydzieta mieć a nie plac zabaw. Trza spuscić ten PGM, bo wos orżnie na kasę razem z MZB. Jest to teren dminy Kielce, i to ona powinna sfinansować caluską robote. A tak PGM was oskubie. Nie dziwota, że PGM was łupi bo żeśta ciamajdy i z "syndromem katyńskim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow wow Re: Ruszamy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:11 Ponoć Gierada, radny z Szydłówka jest za remontem tego placu zabaw. Jak kaczki ćwierkały:wow, wow, mieszka on gdziesik na Malikowie. Rozumiemy Pana Gieradę, wow wow, z daleka widać lepiej, lepsza perspektywa a w rzeczywistości to Szydłówczanie du..y nie zawracaja jakimś głupim placem zabaw. W zamian za to będą znowu głosować, aby Pan Gierada wlazł na stołek radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
prosto_w_prawo Re: Ruszamy !! 31.07.06, 07:36 Pan Gierada jak najbardziej mieszka na SZYDŁÓWKU. Nie wiem skąd ktoś taki jak wow wow wyssał te informacje. A poza tym jest to jeden z nielicznych ludzi, ktoremu zalezy na dobru mieszkńców. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOW WOW Re: Ruszamy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:03 chce dobra ale dobra dla swojej osoby i załapać się ponownie na radnego. Zawszć jest tak, że przed wyborami wszyscy chcą dobrze dla innych a po wyborach tylko chcą dobra dla siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hał hał Re: Ruszamy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 18:08 ale te wspólnoty koło tego placu to frajery, będą nabijać kabzę miastu i PGM-owi.Frajery. Odpowiedz Link Zgłoś