Dodaj do ulubionych

Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach

IP: 82.139.11.* 15.04.06, 10:05
Teraz wychodzi cała prawda o stadionie. Kto buduje taki obiekt w centrum miasta panie Lubawski? I panie Klicki?
Obserwuj wątek
    • karlik44 Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach 15.04.06, 11:08
      Człowieku, jest kilkaset stadionów w centrum miesta, więc nie szalej tutaj. Idź
      soboe zobacz, gdzie stoi stadion w Bochum, zresztą o podobnej pojemności. Więc
      się zastanów, zanim coś powiesz.
    • Gość: taby Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 11:32
      Jaka prawda?jest piekny stadion,wspaniała atmosfera na meczach,parkingi powinny
      być wykorzystywane nie tylko podczas meczów(np Swieto Zmarłych),imprezy na
      Kadzielni(Geopark buduj zadaszenie nad amfiteatrem);gratulacje dla władz za
      stadion,budujcie pływalnie i lodowisko na Pakoszu i parking przy Urzędzie
      • Gość: Obywatel Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 13:45
        Jeśli jest tak wspaniała i rozumiem kulturalna atmosfera na maczach ,to powiedz
        mi proszę,po jaką cholerę zamknięte jest pół miasta a teren wokół obstawia
        dywizja policji,straży i pogotowia.Jakoś teatru i filharmoni nikt nie musi
        obstawiać.
        • Gość: mango Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: 82.139.11.* 15.04.06, 13:54
          racja cały element na stadionie i wtedy w mieście jest przez dwie godziny
          względny spokój
    • Gość: megadeth Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 12:08
      Gość portalu: zibi napisał(a):

> Teraz wychodzi cała prawda o stadionie. Kto buduje taki obiekt w centrum miasta
      > panie Lubawski? I panie Klicki?

Dokładnie. Ale Lubawski ma mieszkańców w głębokim poważaniu...
      • Gość: mika Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: 82.139.11.* 15.04.06, 12:18
        Trzeba było posłuchać opinii staruszków którzy bezskutecznie stali o godz 10,00
        na przystanku koło cmentarza i na autobus się nie doczekali bo ruch zmieniony i
        MPK tamtędy nie kursuje. To może nie głupia lokalizacja stadionu tylko
        bezmyślność w planowaniu rozwiazań komunikacyjnych.
        • Gość: jebacZTM Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 12:43
          To nie było żadnej kartki wywieszonej, informującej o zmianach? Poza tym jak widać, że wszystkie samochody jadą w przeciwną stronę, to chyba jasne, że była zmiana organizacji ruchy. Poza tym to jebacZTM
        • Gość: zibi 2 Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 12:56
          Korona TAK !!!Paraliżowi miasta stanowcze NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Uwielbiam piłkę nożną lecz nienawidzę ignorancji władzy! No i bywam zawzięty.
          Jeśli w nadchodzących wyborach ja wraz z moją opcją zdobędziemy samorząd ,to nie
          spocznę ,dopóki pod oknami WELa nie powstanie tor dla Qadów i gokartów oraz
          wesołe miasteczko i klub kibica do spotkań pomeczowych. Zakładam komitet
          wyborczy pod nazwą -SAMORZAD OBYWATELSKI-CZY SA CHETNI??????
          • Gość: lelek Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: 82.139.11.* 15.04.06, 13:35
            ruch do południa to był w dwie strony, tylko MPk od rana tamtędy nie jeździ, a
            poza tym dziadki powinny sobie postać nie na przystanku a w miejscu w którym
            niebawem powstanie pomnik ofiar Word Trade Center, czapki z głów. !
            • Gość: mango debilizm IP: 82.139.11.* 15.04.06, 13:38
              paru gości z inteigencją w nogach gania po trawie za gałą, pare tysięcy z
              inteligencją w kroku się emocjonuje, a 150 tys. miasto jest zakorkowane, bzdura
              totalna.
              • Gość: zibi 2 Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 14:09
                pare tysiecy z inteligencją w kroku prawdopodobnie wystarczy WELowi w
                reelekcji-trza dbać o elektorat!!! Czyli stadion ma wymiar polityczny,nieprawdaż?
                Ps;mango-przyłączasz się?
              • Gość: kibic Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:50
                aleś dureń, zastanów się co mówisz, piłka nożna jest najpopularniejszą grą
                zespołowa na swiecie palantunio :P
                i nie pisac mi tu głupot

KO RO NA !!!
                • Gość: ulula Re: debilizm IP: 82.139.11.* 15.04.06, 23:03
                  jasne igrzyska już macie teraz dostaniecie robotę, mieszkania i becikowe
                • Gość: zibi2 Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:17
                  No i co z tego!!!!!To nie powód by zaspokpojenie potrzeb 10 % społeczeństwa
                  utrudniało życie pozostałym 90%.Gdyby wszyscy byli zapalonymi kibicami ,to
                  stadion powinien być na 200 000 miejsc.Ja również sie cieszę ,że nasza korona
                  wygrywa.Natomiast chcę mieć drogi kibicu takie same prawa jak Ty. Ty masz prawo
                  i możliwość podziwiania widowiska sportowego ,natomiast ja żądam prawa do
                  swobodnego poruszania się po moim mieście.I to by było na tyle.
                  • Gość: mieszkanka Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:42
                    Zgadzam się z moim przedmówcą w 100%.Szczególnie dla miszkańców okolic stadionu
                    to sąsiedztwo jest bardzo uciążliwe. Nic się niestety nie da zrobić z okrutnym
                    hałasem ,ale powinna być chociaż możliwość dojazdu do swoich posesji bez
                    okrążania połowy miasta ! Szkoda, że nikt nie liczył się z opiniami dot.
                    usytuowania tego obiektu przed rozpoczęciem budowy , a okolica była tak spokojna ...
                    Poza tym sąsiedztwo cmentarza - mało sympatycznie może wyglądać ceremonia
                    pogrzebowa, kiedy będzie się odbywać w czasie meczu , a dojazd ? Ktoś chyba
                    jednak nie do końca wszystko przemyślał.
                    • Gość: megadeth Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:47
                      > Poza tym sąsiedztwo cmentarza - mało sympatycznie może wyglądać ceremonia
                      > pogrzebowa, kiedy będzie się odbywać w czasie meczu , a dojazd ? Ktoś chyba
                      > jednak nie do końca wszystko przemyślał.

Jak to kto ? Włodzimierz Iljicz Lubawski !!!
                      • Gość: qwerty Re: debilizm IP: 213.199.193.* 16.04.06, 01:09
                        macie całkowitą rację. Chciałem dzisiaj dostać sie na Stary Cmentarz na grób
                        rodzinny. niestety było to niewykonalne. okrążyłem cały teren objazdami ale w
                        promiemiu kilkuset metrów od cmentarza nie dało się zaparkować, wszedzie
                        samochody. pogratulować pomysłu lokalizacji stadionu w centrum bez parkingu!!!!
                      • Gość: qwerty Re: debilizm IP: 213.199.193.* 16.04.06, 01:09
                        macie całkowitą rację. Chciałem dzisiaj dostać sie na Stary Cmentarz na grób
                        rodzinny. niestety było to niewykonalne. okrążyłem cały teren objazdami ale w
                        promiemiu kilkuset metrów od cmentarza nie dało się zaparkować, wszedzie
                        samochody. pogratulować pomysłu lokalizacji stadionu w centrum bez parkingu!!!!
                  • Gość: ^_~ Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 14:30
                    twoje ? od kiedy Kielce są twoim miastem ? możesz się uważać najwyżej za jego
                    mieszkańca choć i tak na to nie zasługujesz. wesołych świąt
                    • Gość: zibi 2 Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 14:48
                      A to czemu?Przecież ja chcę byś Ty w swoim mieście mógł spokojnie kibicować ,bo
                      to jest twoje prawo,a moim prawem jest móc dojechać bez przeszkód w Wielką
                      Sobotę na cmentarz odwiedzić groby bliskich,czy spokojnie ,bez wdawania sie w
                      dyskusje z łobuzami,iść na spacer po rynku.Ja uważam ,że jest to moje Miasto i
                      widocznie Ty traktujesz je jak sypialnię.Ja Ci życzę spokojnych świąt i myślenia
                      w kategoriach społecznych .Nie zgodzę się nigdy na to by egoizm wąskiej grupy
                      utrudniał życie wiekszości!Amen!!!
                      • Gość: xtrmntr Tyle ze spoleczenstwo to nie mniejszosc i wiekszos IP: *.cable.mindspring.com 18.04.06, 05:38
                        Spoleczenstwo sklada sie z mnostwa mniejszosci - wiec odczep sie wreszcie od
                        kibicow bo ty tez do jakiejs mniejszosci nalezysz (male dziecko, pies, samochod...).
                  • Gość: sufler Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:53
                    Przecież w dniu meczu nie musisz poruszać sie w okolicach stadionu , chcesz w
                    tym dniu spokoju? masz KCK, Teatr, spacery po lesie itd itp. Bądź tolerancyjny
                    a będziesz zdrowszy i nie dostaniesz zawału!!!!
              • Gość: CK Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 01:02
                To nie Kielce. Kielce mają 210 tys. ludności, a na stadionie było ok 10 tys. Jak robią oratoria czy jak pielgrzymka idzie to nikt nie narzeka, że miasto zakorkowane. Po prostu jeden pójdzie na mecz, a ktoś inny na oratorium i koniec tematu.
                • Gość: bela Re: debilizm IP: 82.139.11.* 16.04.06, 09:10
                  ale jest spokój w centrum jak kibole siedzą na stadionie, tylko potem trzeba
                  opłotkami wiać jak chołota wraca po meczyku. Nie można ich tam spacyfikować na
                  stałe ?
                  • Gość: zibi2 Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 09:34
                    > ale jest spokój w centrum jak kibole siedzą na stadionie, tylko potem trzeba
                    > opłotkami wiać jak chołota wraca po meczyku. Nie można ich tam spacyfikować na
                    > stałe ?
                    Oj !Tak ,tak.Dobrze prawisz;-]
                  • Gość: Ina Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 09:48
                    W centrum miasta do późnych godzin wieczornych po meczu jest niebezpiecznie !
                    Radzę tym , którzy się nie interesują piłką nauczyć się wyniku na pamięć -
                    znajomy został dotkliwie pobity przez pseudokibiców, bo nie znał rezultatu meczu.
                    Tak , lepiej było by spacyfikować hołotę .
              • psycholognistykutas Re: debilizm 16.04.06, 16:44
                Nasze miasto ma ponad 200tys. mieszkańców debilu. Reszty nie chce się komentować.
                • Gość: mks Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:54
                  Taaa - typowo polskie!!! Coś zrobic - wybudowac - to trza opuc i skopac- czego
                  sie nowego nie zrobi w tym miescie to zaraz znajdzie sie grupka artystow ktorym
                  wszystko przeszkadza. Piszą ze chca miec prawo do poruszania sie!! Jakie
                  prawo!!! Ja przed blok z dzieckiem wyjsc nie moge bo zule z monopolowego tylko
                  czekaja jak sie jakas zywa istota pojawi - i tu wcale kibicow nie trzeba!!!
                  Chcielibyscie stadion w wsi zrobic? Moze powinni w Maslowie na lotnisku grac? -
                  Gdzie by nie grali i tak by bylo źle. A nie popatrzycie na promocje miasta jaką
                  robi nam Korona? W wiekszosci stacji telewizyjnych mowią o tym ze w Kielcachc
                  sie dobrze w footbolu dzieje. Ale co Was mocherowcy moze to obchodzic!!!
                  • Gość: gosc123 Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:18
                    dokłdnie popieram !!! polska dziwny naród wszysko przeszkadza.....
              • Gość: xtrmntr A o jakim to miescie mowisz? IP: *.cable.mindspring.com 18.04.06, 05:36
                Ruda Sl.? Czy Rzeszow?
          • Gość: sufler Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:50
            Faktycznie jestes zawzięty i zaślepiony jak twoja partia!!
            • Gość: amik Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: 82.139.11.* 17.04.06, 11:14
              oczywiście bylo kretynizmem stawiać stadion tam gdzie jest, budowano "od spodu"
              czyli mozliwe było to w kazdym innym miejscu a być moze nawet taniej niż
              likwidowanie już istniejacego stadionu. Na przykład teren za Realem bardzo sie
              na ten cel nadawał.
              • Gość: mtb Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.eranet.pl 17.04.06, 20:48
                A JAKIE MASZ POWODY, BY W KAżDYM POśCIE PODPISYWAć SIę INACZEJ?
                PYTANIE DO 82.139.11 ?

sory za wielkie litery, ale mnie wkurzają goście, którzy przyjmują kilka
                osobowości, by stworzyć wrażenie, że wiecej osób jest "przeciw".

P.S. Mi również sie nie podoba zamknięcie Ściegiennego na dzien meczu, tym,
                bardzoej bezsensowne, ze od 10 ale do inwestycji "stadion" i do Lubawskiego nie
                mozna miec zadnych "ale".
    • Gość: m Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 17.04.06, 18:48
      a
    • Gość: m Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 17.04.06, 18:48
      a
      a
      • Gość: lola Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: 82.139.11.* 17.04.06, 20:08
        to jest własnie poziom kibola a, a, a, nawet b nie umie powiedzieć
        • Gość: xtrmntr Lola IP: *.cable.mindspring.com 18.04.06, 05:49
          ty sie odczep od kibola
          bo nie taka twoja rola
          tobie pasuje zmieniac osobowosci plcie
          i kapcie

a kibica od kibola
          odrozniac moze rola
          palowania ciebie lola
          ten pierwszy na ciebie nawet nie zawola
    • piter.ck Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach 17.04.06, 20:59
      Zibi...nalezysz do ludzi typu maruderzy, ktorym zawsze zle!!!!Jak stadion w
      Kielcach to zle jak poza to tez by bylo bo tacy jak ty by plakai ze autobusy zle
      funkcjonuja.Zastanow sie co piszesz albo niepisz w ogole!!!!
      • Gość: ola Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:19
        Piter, istnieje coś takiego jak interpunkcja. Rozumiem -internet-uproszczenia ,
        ale dalibóg , zrozumieć cię nie można.
        ps." nie" z czasownikami piszemy osobno !
    • Gość: Roma! Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.szdw.kielce.com.pl 18.04.06, 07:45
      Czy ktoś odpowiedzialny za organizację ruchu w rejonie Stadionu sprawdzał w
      czasie meczu sytuację na sąsiednich ulicach Zgody i Langiewicza? Mieszkam w tym
      rejonie ( jednokierunkowa ulica Zgody ), więc aby ominąć ulicę Ściegiennego
      musiałam jechać ulicą Langiewicza - kompletnie zakorkowaną przez parkujące
      samochody!!! W czasie meczu cała okolica została zablokowana parkującymi
      samochodami kibiców!!! Ilość miejsc dla parkujących przy samym stadionie jest
      minimalna, skoro tak wygląda sytuacja na wszystkich przyległych ulicach.
    • Gość: XYT Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:47
      To skandal związany z podjętą decyzją o lokalizacji stadionu w centrum miasta i
      nawet ostatnia organizacja(dezorganizacja ???) ruchu nic nie pomogła - nowy
      stadion w Wielką Sobotę skutecznie sparaliżował dojazd dla tysięcy kielczan do
      kieleckich cmentarzy.
      To kolejny "inwestycyjny wybryk" prezydenta Lubawskiego.
      A następnym będzie ..... garaż przy Urzedzie Miasta o który to z takim
      zaangażowaniem i wściekłością zabiega p. Prezydent Lubawski.
      No chyba że nie zdąży przed wyborami- mam nadzieję że kielczanie zmądrzeją i
      nie wybiorą tego "oszołoma inwestycyjnego" na następną kadencję.
      • Gość: kierowca Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:17
        szanowny xyt!!!!!w sobotę byłem na cmentarzu i nikt mnie nie 'paraliżował".myślę
        ,że przez twoja nienawiść do innych ty jesteś sparaliżowany na umyśle,pozdrawiam
      • Gość: korn Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.fortes.pl 18.04.06, 10:40
        Ludzie odwalcie sie od Lubawskiego , czy wy nie możecie patrzec że gość cos
        robi w naszych Kielcach , za którego Prezydenta Kielc było tyle robione ,
        haha za Stępnia hahah facet nie robił nic tylko brał kase , ale czytając wasze
        posty widze że wtedy było wam lepiej , ludziom ciężko dogodzic , i dlatego tak
        mamy w Polsce , wstyd.
        • Gość: megadeth Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:06
          Gość portalu: korn napisał(a):

> Ludzie odwalcie sie od Lubawskiego , czy wy nie możecie patrzec że gość cos
          > robi w naszych Kielcach , za którego Prezydenta Kielc było tyle robione ,
          > haha za Stępnia hahah facet nie robił nic tylko brał kase , ale czytając wasze
          > posty widze że wtedy było wam lepiej , ludziom ciężko dogodzic , i dlatego tak
          > mamy w Polsce , wstyd.

Właśnie, że się nie odwalimy. Inwestycje należy robić mądrze. A tu knot za
          knotem. Idiotyczne betonowe klapy w rezerwacie, stadion bez parkingów i dojazdów
          - było wybudować za TK na przykład z parkingami i hotelem, a tak zakorkowane
          ulice i do domu ludzie nie mogą dojechać, zastawiona ścieżka rowerowa... dla
          mnie to dobrze - bo mogę się przespacerować na mecz, ale patrząc na to trzeźwo
          to głupia lokalizacja... Zapytajcie mieszkańców Al.Legionów, Gagarina co oni na
          to... Tak samo mulitiWEL na placu Konstytucji - bzdura i tyle - są w pobliżu 3
          dużo lepsze lokalizacje...

DLATEGO NAPISZE JESZCZE RAZ - JAK SIĘ COŚ ROBI TO SIĘ ROBI DOBRZE ALBO WCALE.

LUBAWSKI MUSI ODEJŚĆ !
      • Gość: gosc123 Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:26
        popieram nie wybierajcie tego borsuka z wąsiskami na kolejną kadencje .wszysko
        sprywatyzuje!! przykład MPK inne miasta wojewódzkie nawet nie myślą o
        sprzedarzy tych firm ale oczywiscie w Kielcach musi byc inaczej!! Bo durnowaty
        przezydent miał kiedys sen że to sprzeda i oczywiście musi dopiąć
        swego. idiota
    • Gość: smyk Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 18.04.06, 15:15
      I właśnie na przykładzie stadionu Korony widać jak na dłoni całą schizofrenię
      Kielczan...Chcieliby mieszkać w mieście,które się rozwija,w którym się buduje,o
      którym dobrze się mówi - ale z drugiej strony kochają to co wiejskie czyli -
      ciszę,spokój,śpiewające ptaszki na Gagarina i Al.Legionów a wszystkich młodych
      mieszkańców Kielc w wieku 21-35 najchętniej wysłali by na Madagaskar bo to
      przecież bandyci...
      Ludzie!!!Nie patrzcie na kibiców przychodzącąych na mecze Korony jak na
      bandytów bo to tacy sami mieszkańcy miasta jak Ci,którzy bywją w KCK,Teatrze
      Żeromskiego czy na licznych pielgrzymkach.Tyle,że mają inne potrzeby, kochają
      Koronę,kochają futbol,kochają oglądać mecze na najnowocześniejszym stadionie w
      Polsce.
      A wiecznie niezadowolonym permanentnym krytykantom napiszę tyle: albo
      mieszkacie w mieście wojewódzkim,mającym aspiracje do tego,by się rozwijać i
      rozbudowywać i jest głośno i od czasu do czasu tłoczno albo sprzedajcie w
      cholerę te swoje mieszkania i śmiało do Śladkowa:-) Cicho,spokojnie i stadionu
      tam na pewno nie wybudują:-)

A co do cmentarza...Na miłość boską mecz trwa 90 minut i nie odbywa się
      codziennie.Chyba jest dość czasu aby odwiedzić groby bliskich?

TOLERANCJA - MÓWI WAM TO COŚ?
      • Gość: megadeth Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:22
        > I właśnie na przykładzie stadionu Korony widać jak na dłoni całą schizofrenię
        > Kielczan...Chcieliby mieszkać w mieście,które się rozwija,w którym się buduje,o

a czy my bronimy budowania ? Trzeba budować, ale z głową - lokalizacja stadionu
        tam była dobra 45 lat temu, ale nie teraz. Było zostawić w spokoju tamten
        stadion (korzystają z niego także szkoły) i postawić poza centrum obiekt -
        byłoby dużo taniej i można było zrobić solidne parkingi i porządny dojazd.

> A co do cmentarza...Na miłość boską mecz trwa 90 minut i nie odbywa się
        > codziennie.Chyba jest dość czasu aby odwiedzić groby bliskich?

I co z tego że trwa ? Ale korki się zaczynają 3h przed meczem i kończą 2h po.

>
        > TOLERANCJA - MÓWI WAM TO COŚ?

Tak dla tolerancji, NIE DLA GŁUPOTY.

WELu musi odejść

• Gość: zibi2 Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:39
        Ni mo sprawy!Jezdem z miasta ale sie chyntnie na wioche wyniese,ino kup gościu
        mojo chaupe kole stadiona.Jest tu jak lubisz smyku-pitaszki spiepszyły w pizd...
        ino dojazd do chałupy dwa razy w tygodniu psez Bencków.A i na rynek blisko-a po
        mecyku gzecne kibice kamieniami w ludziska zucajo.
        A skoro już mowa o kielczanach,to demograficznie w 80%jesteśmy ze wsi
        okolicznych i śmiem twierdzić ,że obyczaje stadionowe przypominają te ,panujące
        pod remizami w czasie zabaw.Jeśli chamstwo przenosi sie do miasta to może
        faktycznie czas przenieśc sie do Śladkowa!
    • Gość: megadeth i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:01
      Dziękuję Lubawskiemu za jazdę dookoła idiotycznym objadem ... za stanie w korku ...
      • Gość: ola Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 19:41
        i to co kilka dni - mamy dość!!! Aż strach pomyśleć co się będzie działo jak w
        piątek zabijaki z Krakowa przyjadą. Wieczór bezpieczniej będzie spędzić w domu...
        • Gość: Anka Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:52
          Czepiacie się . Tyle lat mecze odbywały się na Szczepaniaka , a to zaledwie 5
          minut drogi od nowego. Nikomu to jakoś nie przeszkadzało , a teraz problem
          urósł do rangi światowej. Ja rozumiem że mogą mieć pretensje mieszkańcy, bo dla
          nich to pewne utrudnienie . Myślę jednak że letnie imprezy na Kadzielni niczym
          się nie różnią od atrakcji meczowych . Tłum mieszkańców który każdego lata
          odwiedza tę okolicę jest liczny .I też to specjalnie nikomu nie przeszkadza.
          Duża ilość meczy zdarza się niezwykle rzadko . A dostać po głowie można wszędzie
          nawet w parku. Kompleks obiektów kulturalno – sportowych zaplanowany jest w tej
          dzielnicy . Plus dla mieszkańców taki że powstaną nowe inwestycje i okolica
          również zmieni się wyglądowo na lepsze .Zawsze przy takich budowach cos starego
          zamieniają na nowe .Większość tu piszących negatywnie , nawet nie było w okolicy
          stadionu i tylko z przekory pisze . Bo trzeba wiedzieć że na mecze uczęszczają
          całe rodziny , a nie tylko młodzież , zresztą to chore zakładać że każdy młody
          kibic to bandzior . Lokalizacja stadionu się nie zmieni , trzeba to przyjąć i
          się z tym pogodzić .Trzeba tez docenić Lubawskiego , bo jak pierwszy z
          prezydentów wyrwał unijne pieniądze i cos powstało . w innych miastach tylko
          nażekaja i nic nie robią . Poczytajcie jak inne kluby nam zazdroszczą władzy
          która myśli przyszłościowo . Bo skoro przemysłu nie ma w tym miesicie , to może
          sport je uratuje choć w małym stopniu .Goście którzy przybywają na mecze
          zostawiają tu trochę grosza, wielu hotelarzy , gastronomii zarabia . Wiec
          lepszy rydz niż nic .
          • Gość: megadeth Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:27
            > Czepiacie się . Tyle lat mecze odbywały się na Szczepaniaka , a to zaledwie 5
            > minut drogi od nowego. Nikomu to jakoś nie przeszkadzało ,

Bo nie było paraliżu połowy miasta.
            • Gość: Anka Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:47
              Owszem był. Większą część Pakosza zamykano. Ale jak widać ludziom w nijaki
              sposób nie można dogodzić :)Koncerty na Kadzielni tak , bo to kultura , sport
              nie , bo chamstwo i o to tu idzie :)
              • Gość: megadeth Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:35
                Gość portalu: Anka napisał(a):

> Owszem był. Większą część Pakosza zamykano. Ale jak widać ludziom w nijaki
                > sposób nie można dogodzić :)Koncerty na Kadzielni tak , bo to kultura , sport
                > nie , bo chamstwo i o to tu idzie :)

Sama sobie odpowiedziałaś
                • Gość: biskup Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:31
                  a dlaczego piszą to ludzie którzy stadion i kibiców widzieli tylko w TV a
                  krzyczą najgłosniej. Kolego do cmentarza mogłes spokojnie dojechac czy przez
                  Langiewicza czy tez przez Zgody ale Twoja złosliwosc nie pozwala nadrobic kilku
                  km bo ja musze byc i kij
                  • Gość: Anka Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:09
                    No i wyszło szydło z worka :D Po co wielkie słowa o korkach , złych
                    inwestycjach. To nie to Wam przeszkadza . Po prostu wiadomości ze stadionów
                    znacie od osób trzecich i dalej je powielacie . Przywarła do kibiców nalepka
                    chamstwa i dalej ja propagujecie , nie mając pojęcia jaka jest rzeczywistość .
                    Trzeba tam być , aby głosić opinie tego typu i ubliżać ludziom , których
                    interesuje sport :)( kultura oczywiście również ).Nie wszyscy jednak mają
                    wyobraźnie i szersze zainteresowania.
                    • Gość: megadeth Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:23
                      Gość portalu: Anka napisał(a):

> No i wyszło szydło z worka :D Po co wielkie słowa o korkach , złych
                      > inwestycjach. To nie to Wam przeszkadza . Po prostu wiadomości ze stadionów
                      > znacie od osób trzecich i dalej je powielacie

Proponuję pokręcić się po okolicy 2h przed i po meczu, dopiero porem zabierać głos.
                      Kibice mają niecałe 2h zabawy, a mieszkańcy pół dnia stania w korkach i omijania
                      coniektórych opłotkami. Ale zamiast przygotować stosowne miejsca parkingowe na
                      Marchlewskiego (po obu stronach, chodnik można przesunąc w stronę bloków, między
                      stadionem a ul. Gagarina kawał placu z bajzlem zamiast parkingu. Ale zamiast
                      pomyśleć to lepiej zamykać ulice, zastawiać ścieżki rowerowe. Poza tym nic nie
                      stoi na przeszkodzie, aby komunikacja miejka uruchomiła stosowne linie
                      autobusowe przed i po meczu... Kibice mi nie przeszkadzają, ale kibole tak.
                      Akurat znam kilka osób, które dostały wpie@%^l od kiboli za "żywota" i wiem do
                      czego kibole są zdolni. Okno wybite można wprawić... oko niekoniecznie...

WELu - nie życze ci, abyś dostał od pseudokibiców, ale wtedy tylko może
                      zrozumiesz, jak jesteś głupi.
                      • Gość: biskup Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:20
                        megadeth kolego sympatyczny do konca sie nie zgadzam z Tobą. Jak są wystepy na
                        kadzielni, jakies biskupy wystepuja blokując centrum miasta to jest ok ??

> WELu - nie życze ci, abyś dostał od pseudokibiców, ale wtedy tylko może
                        > zrozumiesz, jak jesteś głupi.
                        ten pomysł sie podoba mojej skromnej osobie
                        • veilchen_ck kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. 19.04.06, 15:06
                          to samo mozna powiedziec o tych, ktorzy bezproduktywnych wypowiedzi sie tu
                          dopuszczaja.. dla jednych pielgrzymka bedzie powodem do wylania swoich zalow,
                          ze ulice sa za waskie i trzeba jechac jednym pasem duzo wolniej.. dla innych
                          mecz pilki bedzie powodem do uzalania sie.. i zlorzeczenia na panow Klickiego
                          (?????) i Lubawskiego.. LUDZIE!!! a jak jedzie premier, prezydent, Papież etc.
                          to nie blokuja? wtedy jest wszystko OK bo gawiedz moze z otwarta buzia
                          obserwowac wielki swiat, ktory zna tylko ze szklanego ekranu.. dla nas,
                          kibicow, wielki swiat to takze futbol i jestesmy jego czescia przez te
                          kilkadziesiat minut w tygodniu.. nie wqrza Was codzienny korek na skrzyzowaniu
                          Skrzetle, al. IX wiekow??? ludzie, wezcie sie walnijcie w te swoje lby i
                          zajmijcie sie naprawde waznymi sprawami... takie jest zycie.. nie da sie
                          dogodzic wszystkim!!! mieszkajac na swietokrzyskim czy pod dalnia nie ludzie
                          musza miec naprawde wielkiego pecha, zeby akurat trafic na zakorkowane ulice w
                          poblizu stadionu.. przeciez tam nic nie ma oprocz cmentarzy!!! czy nie mozna
                          sobie przesunac wizyte na grobach bliskich o jeden dzien??? mozna tylko, gdy
                          sie chce... z pozdrowieniami i zyczeniami zdrowego rozsadku.. :)))
                          • Gość: ola Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:13
                            "przeciez tam nic nie ma oprocz cmentarzy!!!"
                            Widocznie mało spostrzegawczy jesteś - tam też mieszkają ludzie i co parę dni
                            mają utrudniony dojazd do domów. Porównywanie utrudnień w ruchu do pielgrzymki ,
                            czy koncertów na kadzielni jest delikatnie mówiąc mało trafne . Nie ta
                            częstotliwość , nie taka skala zablokowania miasta !
                            • Gość: biskup Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:12
                              jakoś olu dziwnym trafem do ludzi mieszkających przy Aleii Legionów mozna
                              dojechac od strony Krakowskiej. Co do mieszkających przy cmentarzu podejrzewam
                              ze po okazaniu stosownego dokumentu przejada bez problemu. Czy objaz Tarnowska
                              czy Krakowska stanowi dla Was az taki wielki problem ?? Trzeba ponarzekać bo
                              taką nature maja Polacy zamiast cieszyc sie z rzeczy jakiej zazdrosi nam cały
                              kraj a przy tym dzieki tej rzeczy (budowli) o miescie jest głosno w mediach (
                              czy nie jest to promocja miasta??) czy to jest źle ?? Chyba tak bo jak są
                              koncerty na Kadzielni czy czarni prowadza procesje i blokuja miasto, centrum
                              miasta to jest OK.
                              • Gość: megadeth Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:28
                                Gość portalu: biskup napisał(a):

> Czy objaz Tarnowska
                                > czy Krakowska stanowi dla Was az taki wielki problem ??

Stanowi problem. Gdyby nie stanowiło nikt nie zabierałby głosu.
                                A poza tym to przed i po meczu strach iść ulicą...

• Gość: megadeth Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:30

> jakoś olu dziwnym trafem do ludzi mieszkających przy Aleii Legionów mozna
                                > dojechac od strony Krakowskiej. Co do mieszkających przy cmentarzu podejrzewam
                                > ze po okazaniu stosownego dokumentu przejada bez problemu

tak samo kibice też mogą przyjechać autobusem lub przyjść pieszo... Taki ma 2
                                godziny przyjemności a my pół dnia korków i ryków...

• Gość: ola Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:34
                                  Taki ma 2
                                  > godziny przyjemności a my pół dnia korków i ryków...

megadeth - musi być , że jesteśmy sąsiadami :-)
                                  • Gość: megadeth Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:37
                                    Gość portalu: ola napisał(a):

> megadeth - musi być , że jesteśmy sąsiadami :-)

na to wygląda ;) pozdrawiam ;)
                                    • hamsterek Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. 20.04.06, 11:47
                                      No to nie ma innego wyjścia. Trzeba zamknąć a potem zbużyć stadion bo samo
                                      utrzymanie też kosztuje. Szkoda.
                                      • Gość: ola Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:50
                                        "zbużyć" ??? a może "zburzyć" jakoś Ci śmieszna riposta nie wyszła ....
                                        • hamsterek Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. 20.04.06, 12:33
                                          Gość portalu: ola napisał(a):

> "zbużyć" ??? a może "zburzyć" jakoś Ci śmieszna riposta nie wyszła ....

Zbyt dużo emocji ostatnio i jestem tak podminowany że popełniam takie głupie
                                          błędy. Wiem, wstyd ale kazdemu się może zdarzyć gdy myśli o czymś innym a palce
                                          same po klawiaturze latają.
                                    • hamsterek Re: kto nie skacze ten z Ostrowca.. hej.. hej.. 20.04.06, 11:49
                                      No i po posprzątaniu gruzów można by tam ogródki działkowe zrobić było by cicho
                                      albo np. cmentarz poszerzyć, ci to by dopiero się cicho zachowywali i byłby spokój.
                        • Gość: nemo Re: i znów paraliż miasta ! IP: *.krus.gov.pl 20.04.06, 09:22
                          a co, dostałes wpierd... od biskupa po procesji¨¨????
                          • veilchen_ck a jutro znow jest mecz... 20.04.06, 15:06
                            Do Oli i Megadetha: alez ja chetnie pojade autobusem na mecz.. chetnie postawie
                            na parkingu, gdy sie pojawi.. kilka razy parkowalismy przy Paderewskiego, pod
                            hala przy Zytniej i spacerkiem na mecz.. chetnie zminimalizujemy niedogodnosci
                            i zazalenia mieszkancow, tetrykow ;)))) ale dajcie nam szanse.. musimy teraz
                            dopingowac tak mocno Korone, zeby piela sie w gore tabeli, pozniej europejskie
                            puchary i gra na europejskim poziomie.. wtedy ten stadion bedzie za maly na
                            ogolnopolskie potrzeby, bo nawet ze Szczecina przyjada zobaczyc Barcelone czy
                            Arsenal ;)))))))))))) i wybuduje sie nowy stadion tam gdzie wrony maja rondo...
                            starch chodzic po ulicach w bialy dzien w tym kraju i nie opowiadajcie
                            farmazonow, ze po meczach kazdy kto nie byl dostaje po twarzy.. ci co
                            ostrzelali dom jakiegos biznesmena w Skarzysku sa szalikowcami?? wiecej
                            obiektywizmu i usmiechu Wam zycze na twarzach.. bo wiosna przyszla.. ;)))
                            • Gość: Anka Re: a jutro znow jest mecz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:24
                              > Arsenal ;)))))))))))) i wybuduje sie nowy stadion tam gdzie wrony maja rondo...
                              > starch chodzic po ulicach w bialy dzien w tym kraju i nie opowiadajcie
                              > farmazonow, ze po meczach kazdy kto nie byl dostaje po twarzy.. ci co
                              > ostrzelali dom jakiegos biznesmena w Skarzysku sa szalikowcami??

Podaj łapkę kolego . Wreszcie jakaś mądra wypowiedz :)
                              • Gość: ola Re: a jutro znow jest mecz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:36

> > Arsenal ;)))))))))))) i wybuduje sie nowy stadion tam gdzie wrony maja ro
                                > ndo...
                                > > starch chodzic po ulicach w bialy dzien w tym kraju i nie opowiadajcie
                                > > farmazonow, ze po meczach kazdy kto nie byl dostaje po twarzy.. ci co
                                > > ostrzelali dom jakiegos biznesmena w Skarzysku sa szalikowcami??
                                >
                                > Podaj łapkę kolego . Wreszcie jakaś mądra wypowiedz :)

Jestem wręcz przeciwnego zdania , ale de gustibus non est disputandum .
                            • Gość: a Re: a jutro znow jest mecz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:05
                              troche mniej sie bedziesz śmiał - jak wrócisz do twojego samochodu
                              ja juz to miałem
                              mecz przestał mi sie podobać
    • Gość: inżynier Re: Zmiany na ulicy Ściegiennego w Kielcach IP: *.mitex.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:01
      Banda lobbystów i tyle..żadne kwestie natury formalnej nie przemawiamy za
      abecna lokalizacją stadionu. O wiele lepsze miejsce i nieograniczona
      praktycznie ilość przestrzeni parkigowwej to stadion i jego okolica prz ulicy
      Siedmiu Źródeł w Białogonie...ale cóż Pan Lubawski opócz faktu ,że lubi
      kapuste , do czego sie kiedyś zresztą przyznał , lubi tez forsować takie
      właśnie projekty jak lokalizacja stadionu lub co gorsze parkingu przed
      Magistratem.
      Kolejny idiotyczny pomysł . Uprze sie cżłowiek no i rób co chcesz.
      Jaki pan taki kram....Abstrahując czy ktoś się zastanawiał że hałas bandy
      kibiców zakłóca spokój okolicznym mieszkańcom????? Jestem żywym przykładem .
      Podczas meczy okna otworzyć sie nie da aby w spokoju oglądać telewizję...dzikei
      ryki słychac tak jakbym miał boisko na balkonie...Jeszcze raz tylko
      pogratujlowac tej decyzji....Schron atomowy w centrum miasta.
    • Gość: inżynier Głupota wielka IP: *.mitex.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:03
      Banda lobbystów i tyle..żadne kwestie natury formalnej nie przemawiamy za
      abecna lokalizacją stadionu. O wiele lepsze miejsce i nieograniczona
      praktycznie ilość przestrzeni parkigowwej to stadion i jego okolica prz ulicy
      Siedmiu Źródeł w Białogonie...ale cóż Pan Lubawski opócz faktu ,że lubi
      kapuste , do czego sie kiedyś zresztą przyznał , lubi tez forsować takie
      właśnie projekty jak lokalizacja stadionu lub co gorsze parkingu przed
      Magistratem.
      Kolejny idiotyczny pomysł . Uprze sie cżłowiek no i rób co chcesz.
      Jaki pan taki kram....Abstrahując czy ktoś się zastanawiał że hałas bandy
      kibiców zakłóca spokój okolicznym mieszkańcom????? Jestem żywym przykładem .
      Podczas meczy okna otworzyć sie nie da aby w spokoju oglądać telewizję...dzikei
      ryki słychac tak jakbym miał boisko na balkonie...Jeszcze raz tylko
      pogratujlowac tej decyzji....Schron atomowy w centrum miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka