Dodaj do ulubionych

Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzysk...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:33
co tam strajki/towarzysz Dorn załatwi sprawe
Obserwuj wątek
    • Gość: ixi Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:34
      a Lipiec Krzysku(były nauczyciel) bedzie sie tłumacz,ze jak zwykle o niczym nie
      wiedział.
      • Gość: kielczanin Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.05.06, 00:37
        lekarze,ludzie wykształceni,a jak te barany,pozwalają się prowokatorom
        strajków,prowadzić na rzeż.
    • Gość: maju ci "prowokatorzy"bardzo prowokować nie muszą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 01:24
      ..wystarczy,że słyszy się,że górnikom wystarczyła zapowiedź kolejnej rozróby w
      Warszawie,żeby dostać premie- no bo przecież nie ma pieniędzy!...dla Ochrony
      Zdrowia nie ma. Słyszeliśmy już o prowokatorach z firm farm., coraz głośniej
      słyszy sie o prowokatorach z PO, i o tym,iż strajk ma podłoże polityczne
      jedynie...niestety nic nie słyszymy o woli spełnienia postulatów
      strajkujących...natomiast straszy sie lekarzy prokuratorem
    • Gość: krzef No to teraz powinny skończyc się łapówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 07:58
      Jeżeli lekarze dostaną podwyżkę i w końcu będą pracować za godziwe pieniądze, to
      chyba nie będą już brać łapówek, będą życzliwi dla pacjentów, będą w końcu
      leczyć a nie szkodzić. Bo jeżeli nic się po tej podwyżce nie zmieni w podejściu
      lekarzy, to wtedy społeczeństwo powinno zrobić strajk, aby niektórzy lekarze
      pracowali za takie pieniądze, jakie im się należą - 800 zł brutto to i tak za
      dużo.
      • Gość: abdul Re: No to teraz powinny skończyc się łapówki IP: *.amwaw.edu.pl 30.05.06, 08:21
        ale jesteś głupi jak wąż
        • Gość: ZOWI1 Re: No to teraz powinny skończyc się łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:34
          Jestem za podwyżkami dla lekarzy.Myślę,że podwyżka 60% i wprowadzenie kas
          fiskalnych do gabinetów załatwia problem i reguluje porządek na lata.Najłatwiej
          jest obciążyć bałaganem społeczeństwo?
      • maka777 Re: No to teraz powinny skończyc się łapówki 30.05.06, 08:54
        Wątpię aby przy obecnej mentalności lekarzy podwyżka nawet 50% zmieniła ich
        podejście do pacjenta, że będą bardziej przykładać się do pracy no i co było w
        postulatach strajkujących - więcej czasu będą poświęcać pacjentom. Ten ostatni
        postulat (obietnica) jest dla mnie najśmieszniejszy. Myślę, że przez to nie
        poprawi się również trafności diagnoz, które obecnie dla wielu lekarzy są jak
        trafienie 6 w dużego lotka.
        Poza tym Szanowni Lekarze
        Nikt Wam nie karze pracować akurat w tym zawodzie, który obecnie wykonujecie,
        nikt nie mówił, że będziecie przyklejeni do swoich stołków do samej emerytury.
        Ludzie na całym świecie (także w Polsce) zmieniają miejsca pracy. Jeżeli inni
        mogą zmienić pracę ze względu na złe warunki tam panujące Wy również możecie.
        I nie stosujcie zagrywek typu: jeżeli nie dostaniemy pieniędzy to odchodzimy od
        łóżek, bo szantaż w którym chodzi o życie lub zdrowie ludzkie świadczy tylko o
        Waszym poziomie troski o dobro pacjenta.
        Acha i skoro strajkujecie to zamknijcie też Wasze gabinety prywatne. W końcu
        jak strajk to strajk.
        Owszem są lekarze dla których dobro pacjenta jest najważniejsze. Sam spotykałem
        ich wielu ale coraz więcej jest też lekarzy, którzy przy miernych
        umiejętnościach chcieliby się tylko nachapać.
    • Gość: Iwona Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: 81.26.4.* 30.05.06, 08:36
      Czy widział ktoś biednego lekarza , takiego bez "chałupy" i porządnej gabloty i
      wczasów w ciepłych krajach?.
      Ja nigdy w życiu, ale może sie mylę. Niech mnie ktoś oświeci.
      • Gość: lekarz1 Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.05.06, 11:51
        Proponuje na poczatek wycieczke na parking szpitalny: 3 moze 4 nowe dobre auta -
        reszta stare zuzyte samochody zwykle powypadkowe lub kupowane od kogos a nie w
        salonie. sa biedni i sa bogaci jak wszedzie. Moi koledzy maja domy owszem ale
        nikt nie pyta jaki kredyt wzieli zwykle 100- 200tys zł, nikt nie pyta czy to
        prawda ze pracuja po 100 godz tygodniowo w roznych miejscach, nikt nie pyta ile
        dostali od rodzicow ile lat na to [pracowali. Jezeli wszyscy sa bogaci i tak im
        dobrze dlaczego co raz wiecej ich wyjeżdża? łapowki?? oczywiscie wszyscy mowia
        ze je daja tylko dlaczego najczesciej pacjent nawet nie wie kto go operował i
        uwierzcie mi ze bardzo czesto nie powie nawet zwykłe dziekuje. Rzad nas upodlił
        naród opluł nie dziwcie się że to my niedługo podziekujemy temu panstwu bo
        granica cierpliwosci została juz dawno przekroczona
        • maka777 Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy 31.05.06, 07:57
          Panie Lekarzu1
          Nie znam banku, który dałby kredyt w wysokości 200 tys. złotych komukolwiek bez
          sprawdzenia jego wypłacalności. Rata takiego kredytu wynosi około 1000 PLN.
          Doliczając jeszcze utrzymanie kredytobiorcy (1500 PLN/miesiąc) to taki
          kredytobiorca musi zarabiać na rękę przynajmniej 2500 PLN na rękę, żeby wziąć
          kredyt.
      • Gość: lekarz Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:53
        No to prosze spojrzec na mnie - kredyt na mieszkanie bede splacal jeszcze 25
        lat, na samochód nie mam widoków, na wczasy ani pieniedzy ani kasy bo trzeba
        pracowac aby bylo za co jesc. Moja zona tez jest lekarzem. Spoleczenistwo nie
        ma bladego pojecia o tym co sie dzieje. Hydraulik przychodzi do mnie i za
        zmiane jakiejs czesci, za 10 min. pracy bierze 50 zl - ja na 50 zl musze
        pracowac 10 ale godzin !!!! Po ciezkich studiach i z cholerna
        odpowiedzialnością. Pozostaje tylko wyjazd z tego kraju po zrobieniu
        specjalizacji i leczcie sie sami bo ze wschodu nikt nie przyjedzie - tam
        zarabiaja lepiej !
        • Gość: zdenerwowana Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:14
          no patrze, na Ciebie, drogi lekarzu i nie widze w Tobie nic niezwyklego.
          Wiekszosc mlodych ludzi żyje obecnie tak jak Ty, z kredytem na 25 a nawet i 30
          lat, bez perspektyw na wakacje jakiekolwiek. Zgodze sie, ze lekarze w szpitalach
          (!!!), bez prywatnych gabinetow, zarabiaja marne grosze jak na odpowiedzialność
          jaką na siebie przyjmuja. Ale jak zaczales studiowac, to przeciez nikt Ci nie
          obiecywal, ze od razu bedziesz mial wille z basenem, najnowszy model audi w
          garazu i wakacje na Majorce, prawda? Chyba ze wlasnie po to poszedles na
          medycyne i teraz sie gorzko rozczarowales... A Ty sie skarzysz, ze masz kredyt
          na mieszkanie i nie masz samochodu, a o wakacjach to nawet nie masz co marzyc?
          Ależ mi przykro. No wiec puk, puk witamy w smetnej rzeczywistosci.
          >Pozostaje tylko wyjazd z tego kraju po zrobieniu
          > specjalizacji i leczcie sie sami bo ze wschodu nikt nie przyjedzie - tam
          > zarabiaja lepiej !
          A jak chcesz wyjechac, to moze zrob specjalizacje w tym kraju, do ktorego
          zamierzasz wyjechac, co? A nie, tu sie wyksztalcisz a potem fruuu, bo tu mi tak
          zle i tak niedobrze, ojojoj. Zreszta tu ludzie i tak zaczynaja leczyc sie sami,
          bo na porady i leki wypisywane przez szanownych lekarzy po prostu ich nie stac.
          I jeszcze jedno. Ten hydraulik to skasowal Cie na to 50 zl za prywatna wizyte,
          prawda?, a lekarz prywatnie kasuje 100 i wiecej, wiec Twoje porownanie
          hydraulika na prywatnej robocie w ogole ma sie nijak do lekarza na etacie. Moze
          załóż prywatny gabinet i nie bedziesz juz marudzil, ze na nic Cie nie stac. A
          moze i bedziesz?...
          • Gość: lekarz Do zdenerwowanej IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 06:50
            Tylko popatrz ilu jest pacjentow pod drzwiami gabinetow, ilu ciagle narzeka ze
            musi czekać w kolejkach.
            Zaproponuj tym ludziom, zeby leczyli sie u Goździkowej, gdy lekarze (mlodzi)
            wyjadą, a starsi przjda na emeryturę.
            Ty jeszcze naprawdę nie chorowałaś. Każdego na starość czekają i cierpienie i
            operacje i konieczność leczenia się.
            • Gość: zdenerwowana Re: Do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 13:07
              a i owszem, kolejki pod gabinetami sa. Tylko czesto tez jest to wina lekarzy, a
              moze nie? ostatnio, kiedy moje dzieci chorowaly, bylam z wizyta w przychodni
              mniej wiecej co drugi dzien. i zawsze (!) byl przynajmniej jeden przedstawiciel
              farmaceutyczny. jak myslisz, z recepta na jakie leki wychodzilam? na te tansze
              zamienniki czy na te, ktore szanowny lekarz ma przepisywac z polecenia tegoz
              przedstawiciela? a moja babcia od roku zalatwia sobie aparat sluchowy, i
              wreszcie moze za miesiac go dostanie. Na poczatku, gdy przestała słyszeć,
              chciala isc na wizyte w przychodni, ale lekarz ciągle byl nieobecny. A na
              drzwiach wisiala kartka, że po poludniu przyjmuje, oczywiscie prywatnie, w tym
              samym gabinecie. Jesli chce na NFZ to prosze bardzo, za 1,5 miesiaca. A na
              pytanie dlaczego nie przyjmuje normalnie w godzinach przyjec, to odpowiedz
              brzmiala: bo on miał cos do zalatwienia. No to co jej zostalo? Tylko wizyta
              prywatna albo Gozdzikowa. Tylko taki wybor nam dajecie, drodzy lekarze.
              • gosia336 Re: Do lekarza 31.05.06, 22:57
                jaka ty glupiutka dziewczynko jestes.Wiesz dlaczego wizyta jest za poltora
                miesiaca ?bo kasa chorych wprowadzila limity.Jest konkretny limit punktow na
                miesiac,za wiecej przyjetych osob kasa nie placi.To nie jest wina lekarza.
          • Gość: lekarz-hydraulik do zdenerwowanej IP: 80.50.70.* 01.06.06, 12:00
            Kto tu jest zdenerwowany, to widać i słychać. A poza tym, lekarz, to nie
            jest "większość młodych ludzi" z prostego powodu: żeby ukończyć medycynę trzeba
            mieć odpowiedni poziom inteligencji, bodajże ponad 120. (dlaczego nikt o tym
            nie wspomina!!!)Taki poziom ma nie więcej niż 5% ludności, więc nie jest
            większość!!!
    • Gość: Leo77-77 ZNÓW - bezterminowy protest IP: *.proxy.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 30.05.06, 11:03
      Dorna nie załtwi tego problemu - ONI - lekarze sami powinni go rozwiązać -
      pozwalniać sie i isć do prywaciarza do łopaty - tam chłopy nie strajkują bo
      mają po 5.000 zł miesięcznie NA RĘKĘ.

Lekarze zapraszam do łopat - przepraszam - do PRACY - znajdziecie ją tu -
      łapownicy - www.betoniarnie.pl,
      • Gość: arava Re: ZNÓW - bezterminowy protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:55
        Naturalnie , lekarze powinni zarabiac lepiej , tak samo pielegniarki i wiele
        innych osób.
        Cop do górników , troche offtopicujac-ilu z was było w kopalni? Normalnej ,
        pracującej? Ja miałam okazje kilkakrotnie , ostatnio byłam w kopalni węgla
        kamiennego , przy kombajnie , wysoka temperatura , huk , pył węglowy wszędzie ,
        wysoka wilgotność- koszmar.Po godzinie nie miałam siły na nic.A górnik
        wytrzymuje tam kilka h dziennie , codziennie , na 4 zmiany.Kopalnie są
        nierentowne , wszyscy do tego jeszcze dokładamy.

A co do lekarzy- babrzą się , ale sami na to babranie sie zdecydowali , tak ,
        jak mechanik babrez się w smarach itp.
        Ilu znacie lekarzy , którzy pracuja na jednym tylko etacie? I to nie chodzi o
        wiązanie końca z koncem.Niby na etacie w szpitalu , a spędzja tam 4 godzinki ,
        potem jeszcze jakaś przychodnia i wreszcie prywatny gabinet.Ze nie każdy tak
        postepuje? Ale wielu , znam to środowisko, to nie są odosobnione przypadki.
        Oczywiście , nikt z nas nie mógłby bez lekarzy funkcjonować.Ale to nie oznacza ,
        że masmy sie godzic na nieuczciwość z ich strony , , bo każdy płacacy na NFZ
        utrzymuję tą grupe zawodową
        • Gość: ZOWI1 Re: ZNÓW - bezterminowy protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:13
          Znacie taki wierszyk:murarz domy buduje itd
          każda grupa zawodowa jest potrzebna i chyba nie pora się
          licytować kto się dłużej uczył,ale pora aby każdy mógł żyć
          normalnie,każdy zarabiał,płacił podatki i miał perspektywy?
          Dlaczego nie jesteśmy wszyscy równo traktowani wobec prawa?

Lekarze i prawnicy nie mają kas fiskalnych,która grupa zawodowa jeszcze?
          Młodzi ludzie po studiach idą na staż za 500zł a jak im się nie podoba zmieniają zawód.
      • Gość: lekarz Re: ZNÓW - bezterminowy protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:43
        sam pracuj z łopata jeli tyle potrafisz - ciekawe, kto cie w razie czego
        zoperuje jesli lekarze pojda do łopat hehe :))))
    • Gość: Iza Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:44
      Panowie z GW sprawdźcie zarobki lekarzy w szpitalu powiatowym w Konskich.
      średnie pensja lekarz to 5 tys. zł. oczywiście netto.
      Każdy z lekarzy ma piekny dom i drogie samochody. Tak jest w Konskich.
      • gosia336 Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy 31.05.06, 23:00
        a skad ty to wiesz ?Nie kazdy lekarz ma piekny dom i samochod ,wiem cos o tym
    • Gość: Ada Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:51
      W Końskich na chwilę przestali brać łapówki.......padł blady strach na lekarzy
      po aresztowaniu ordynatora okulistyki. A może sprawdzić majątki koneckich
      lekarzy... oj chyba wtedy nie miał by kto leczyć większość patrzyła by na świat
      zza krat.
      • Gość: Pacjent Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:54
        Panie Źiobro niech Pan zainteresuje się koneckimi lekarzami. Bedzie wielka
        afera!!!!!!!
        • Gość: a Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:40
          spokojna głowa - do czego jest rodzina
          a przecież Rodzina jest w naszym kraju najważniejsza
          • Gość: kielczanin Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.05.06, 16:16
            Obecni lekarze ,są uczniami profesorów Akademii Medycznych,którzy swe stopnie
            naukowe ,zawdzięczają przynależności do PZPR,ZSMP.Tylko tacy zostawali na
            Uczelniach.Sami pozbawieni wiedzy o etyce oraz odcięci od filozofii i innych
            nauk humanistycznych/Akademie Medyczne,celowo odłączono od Uniwersytetów/,nie
            przekazali pokoleniom lekarzy wiedzy , o sensie zawodu lekarza.Widzimy tego
            efekty.
            • Gość: chory Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 17:20
              Lekarze i pielęgniarki, walczcie o swoje,popieram Was, dużo Wam zawdzięczam.
              • Gość: jola Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:06
                ty jesteś jednym z niewielu na tym forum, który widzi ludzi wartościowych w sł
                zdr a nie tylko bandę łapówkarzy i nierobów.
                • Gość: mara Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.futuro.kielce.msk.pl 30.05.06, 21:11
                  Nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności (zdrowotnych) miałam okazję przyglądać
                  się kiedyś lekarzom różnych specjalności.. Kraków, Kielce, Warszawa,
                  Końskie....Nie miałam żadnych uprzedzeń . Co najwyżej bezgraniczne, naiwne
                  zaufanie.
                  Owszem , owszem, spotkałam kilka osób szlachetnych. Z klasą , powiedziałabym
                  godnych tego niezwykłego i ciężkiego zawodu.

Przeważająca część lekarzy, niestety- mentalnie i moralnie jakoś nie
                  sięgała szczytów. Czy winić za to li tylko system płac?

Przy całej złożoności sprawy nie rozumiem jednego :jak można odmawiać leczenia
                  stronie (pacjentom), którzy chcąc nie chcąc , ale powszechnie i od lat te
                  chore płace rekompensują!!

I oczywistą brednią jest zaprzeczanie temu faktowi ( że niby nie wiemy kto
                  nas operuje,he,he).
                  Obawiam się,że mimo podwyżek przyzwyczajenia pozostaną.
                  NIESTETY, zarówno po jednej, jak i po drugiej stronie.
                  • Gość: lekarz1 aresztowac wszystkich lekarzy!!!! IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.05.06, 21:35
                    jak widac polskie piekiełko w całej okazałosci!!. aresztowac wszystkich
                    lekarzy - przeciez to łapówkarze nieuki i darmozjady zarozumiałe. a ci co
                    zostaną niech zapieprzają za 800zł. W Końskich super zarabiają?! to dlaczego
                    już niedługo ubędzie przynajmniej 3 dobrych lekarzy (jadą na zachód) Potraficie
                    pluć narzekać i osadzać innych!!! Chcecie nieomylnych wykształconych lekarzy?
                    ok to dajcie im na to kase. Rzeczywistosc jest taka, że przecietnego lekarza
                    nie stac na to by gdzies wyjechac, nauczyc sie. dlaczego ? bo musi..
                    przepraszam za okreslenie zapie..ć 12 godz na dobe w różnych miejscach. Nie
                    stac go na to by chorowac, odpoczywac uczyc sie. Ten zawód w Polsce osiągnął
                    dno rząd i ciemny naród w tym pomógł (tylko 10% ludzi ma wyższe
                    wykształcenie),co dalej? LUDZIE zastanówcie się!!!! Tu chodzi także o waszą
                    przyszłość!
                • Gość: megadeth Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:52
                  Gość portalu: jola napisał(a):

> ty jesteś jednym z niewielu na tym forum, który widzi ludzi wartościowych w sł
                  > zdr a nie tylko bandę łapówkarzy i nierobów.

w służbie zdrowia pracują wartościowi i pracowici ludzie, ale niestety to
                  mniejszość :(
            • oryganion1 Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy 30.05.06, 20:28
              o przepraszam, nikt nikomu nie zabraniał ucześzczac na wykłady filozofii - np na
              UJ, wielu kończyło jednocześnie prawo, filozofie i medycyne
              w latach 70 -tych non stop trwały nieformalne spotkania i dyskusje - od Teraz do
              Teatru Starego Piwnicy pod Baranami do itd do STS pozniej
              po 1968 roku ozyło zycie studenckie wbrew wszystkiemu - ktpo pamieta Kraków latr
              70 wie o czym mowa.

Tylko zależało od człowieka - a juz opowieści o komunistach korzxy zezwalali
              starym profesorom Aklademii Medycznej - to jest obraza tych ludzi = co może
              Kepiński był agentem albo Tempka, a może Wcisło,a mże Leyman. a może Ackerman
              czy Cichecki?noze Gryglewski czy Bidzinski?
              Kirhmayer - bzdura -
              to ze towarzystwo doznało amoku i mysli że na czele z Wildsteinem czy Wildszumem
              przyniesie odnowe moralną - gó.. prawda - do piet nie dorastaja powojennym
              profesorom - moga sobie tylko pomarzyc
              a to ze odłączano Aklademię - i co - myślicie że potrafili podzielic srodowisko
              uniwersyteckie - w żaden spośob - i studencci i profesorowei trzymali sie razem
              - od tego nmiejsca ze razem mieszkali na stancji do tego że medycy kończyli
              wydziału UJ - mozecie sobie dzisuaj pom,arzyć o takim środowisku
              • Gość: kielczanin Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.05.06, 22:09
                Proszę nie żartować .Jaka filozofia?Marksistowska!Wymienieni profesorowie
                odeszli w latach 80-tych.I zakrólował prymityw Popiela.
                • Gość: kieczanin Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:41
                  A dlaczego wy wszyscy narzekacie na lekarzy.Nie ma przymusu leczenia się. Mozna
                  chodzić do czarowników szamanów.Jak wam lekarze niepotrzebni to zgłaszać się do
                  kas chorych i tam się leczyć.Lekarzy którzy mają głowę na karku zapraszam do
                  Wielkiej Zjednoczonej Europy gdzie mogą pracować i godnie żyć.
                  • Gość: kielczanin Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.05.06, 23:08
                    Każdy z nas umrze.Ja wolę umrzeć bez opieki lekarskiej.Nie chcę, aby ratując
                    mnie ,zaaplikowali mi dodatkowe cierpienia.Nie chcę aby od mych dzieci
                    wyciągnęli moje,dla tych dzieci ,oszczędności.Boję się lekarzy.
                    • Gość: alfa Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:26
                      własnie Dorn wyrzucił w łodzi doktorów z roboty
                    • Gość: lekarz Do kielczanina IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 06:54
                      Nikt cię nie zmusza do chodzenia do lekarzy.
                      Tylko błągam, gdyby coś cię zabolało nie wzywaj pogotowia. Gotowi cię zawieźć
                      do szpitala.
                      Wcześniej zamów sobie Goździkową.
      • gosia336 Re: Rozpoczął się bezterminowy protest świętokrzy 31.05.06, 23:02
        a moze by tak przeswietlc twoj majatek ,co sie tak przyczepilas do lekarzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka