Gość: Waldemar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 01:11 Brawa dla tego Pana ! Pokazał nietykalnym gdzie ich miejsce ! Gratuluje Panu. Teraz niech sie jeszcze ktos wezmie za lekarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KASIORA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 01:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.kielce.net.pl 06.06.06, 07:17 Tak jest w każdej szkole. Wystarczy przyjrzeć sie rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 06.06.06, 07:46 Widać że nauka Chatysa nie poszła w las , sami dawali dyrektorowi aby mieć pracę teraz muszą sobie odbić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:22 Tylko nie w kazdej. Zastanów sie zanim bedziesz takie bzdury pisal. Ja siedze z uczniami po godzinach za darmo i na koniec roku moge przyjac tylko ciete kwiaty, wiec nie pisz, ze tak sie dzieje w kazdej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 07:47 To przykre, że nie tylko politycy "pracują dla pieniędzy", ale prawdziwe zło jest głębiej. Dzięki takim praktykom absolwenci szkoły opuszczają ją bez kwalifikacji. Wydaje mi się, że o ile zarzuty się potwierdzą, to wszyscy uczniowie powinni przejść egzaminy komisyjne i ew. powtarzać rok. Celem szkoły jest nauczenie, a nie przepuszczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiorek Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.fortes.pl 06.06.06, 08:09 tan też dyskutują, nawet Ci z Pisiorkowa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=43110679&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:18 Ręce precz od Chatysa to był extra dyrektor Witek Z. to osoba (delikatnie mówiąc) nie odpowiednia na to stanowisko - byłem uczniem tej szkoły jak Witek był kiepskim nauczycielem zwodu po PST i nikt go nie szanował - nie ma się co dziwić że nie szanują go nauczyciele i dorabiają za plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:26 Witek Z to mąż dyr Joli Z z 10 Gim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.wawel.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:21 Mójj poprzednik napisał '...dorabiają za plecami", ale przepraszam dorabiać to można biorąc druga pracę, a nie wyciągając łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: 81.219.132.* 06.06.06, 08:36 A jak tam ta ustosunkowana polonistka z Sawickiej co lubiła drogie prezenty od maturzystów. Już na emeryturze, czy nadal chce złote bransolety itd? A jak tam dyrektorka renomowanego liceum, co daje korepetycje własnym uczniom idacym na medycynę, czy nadal je daje, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:58 Czy ta pani przypadkiem nie była dyrektorem basenu "Perła" w Nowinach ? Tam też były códa wianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatus Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:54 Oczywiście i ,,uczyła " też w elektromontażu .Tam też było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:38 Polonistka działa teraz na Wszechnicy:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOWI1 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:00 I dalej jest nietykalna ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:21 To przecież żona rektora:))). Odpowiedz Link Zgłoś
bertt1 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 09.06.06, 21:36 Mam dwoje dzieci, które już skończyły naukę w liceum. Jedno miało spore problemy z nauką. Nigdy nie dawałem łapówek i nigdy nikt mi ich nie sugerował! To samo dotyczy służby zdrowia - nigdy nie dałem na lewo ani złotówki i nikt tego nie żądał. Czy ja żyję w innym kraju? Myślę sobie, że ten co bierze i ten co daje są siebie warci! Obaj są nieuczciwi, po cwaniacku "załatwiają" promocję do następnej klasy, lepszą opiekę w szpitalu tak jak kafelki do łazienki za komuny! Rada na "powszechną korupcję" - NIE DAWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: 195.189.52.* 06.06.06, 08:49 Pięknie to wszystko wyglada. Tyle, że nauczycielka w mysl KK nie jest funkcjonariuszem publicznym i nie moze odpowiadac za łapownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.futuro.kielce.msk.pl 06.06.06, 08:58 Chatys był traniczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:00 A za wymuszanie łapówek,hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:26 Teraz korupcja będzie sięgać głębiej kiedyś takie praktyki były standardem na uczelniach wyższych teraz zło idzie w głąb. Kiedyś doczekamy się sytuacji kiedy uczniowie podstawówek i przedszkoli będą "do dobicia" z wychowania fizycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.lokalna / 195.60.64.* 06.06.06, 09:45 Nauczycielka nie jest napewno funkcjonariuszem publicznym, ale jest osobą pełniącą funkcje publiczną. Osoba pełniąca funkcję publiczną jest pojęciem "szerszym" niż funkcjonariusz publiczny. Katalog funkcjonariuszy publicznych zawiera Kodeks Karny w art. 115. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.wawel.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:28 Za top w myśl 'Art. 230. (70) § 1. Kto, powołując się na wpływy w instytucji państwowej, samorządowej, organizacji międzynarodowej albo krajowej lub w zagranicznej jednostce organizacyjnej dysponującej środkami publicznymi albo wywołując przekonanie innej osoby lub utwierdzając ją w przekonaniu o istnieniu takich wpływów, podejmuje się pośrednictwa w załatwieniu sprawy w zamian za korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę,podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." Odpowiedz Link Zgłoś
jonex21 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 06.06.06, 09:43 -------------------------------------------------------------------------------- Na poczatku lat 80 wytknalem nauczycielce od matematyki, ze mauczyciele biora lapowki. Tak sie zlozylo, ze to rowniez bylo w Kielcach i w sasiedztwie opisywanej szkoly. ( Mialem podstawy zeby tak twierdzic ). A bylo to ponad 20 lat temu. Jakaz ona byla oburzona? Skonczylo sie na paru kawach i bania z matmy w nastepnym roku na polrocze.Jak sie dzisiaj pani czuje pani S.????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:22 jestem nauczycielka (chyba jakas nienormamlną) bo zle się czuję nawet gdy dostanę kwiaty na koniec roku. Wstyd i chanba Pani o której mowa powinna poniesc zasłużona karę!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:31 No, no jednak musisz być haniebną nauczycielką. Ja mam pałę za ortografię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:40 No przecież napisała, że jest nienormalną nauczycielką;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherowy Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:00 Widzę, że na studiach nie nauczyli was ortografii. Zanim zaczniesz udzielać się na forum jako nauczycielka, polecam lekturę słownika ortograficznego, bo HAŃBISZ zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkenz Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.enertel.com.pl 06.06.06, 10:39 Gratulacje dla Ojca !!!.Myśle że może byc pan dumny ze swojej postawy.Syn będZie miał wspaniały wzór do naśladowania. Jeśli to prawda co piszą media o nauczycielce to nie popieram takiej formy zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:11 1. Podoba mi się wypowiedź ojca (syn był dobry z przedmiotów ścisłych-zsługiwał na dwuje tróje a nie na jedynki)-sorry ale orzeł to z niego nie był, jakby mi syn miał sie uczyć na dwujach, trójach to bym raczej mówił o tragedii a nie o dobrej nauce. 2.oczywiście zachowanie ojca było w 100% poprawne. korupcja była i jest w szkołach. (przykłady wymuszanych prezentów dla nauczycieli można by mnożyć i to na każdym szczeblu nauczania - a teraz z końcem roku będziemy mieli karuzelę prezentów) 3.SĄ UCZCIWI NAUCZYCIELE i tego jestem pewien. Nie oczerniajmy wszystkich nauczycieli, ponieważ jest wielu zdolnych i poświęconych zawodowi nauczycieli (szczególnie tych młodych, po studiach -chociaż w wielu przypadkach stare i zatwardziałe dyrektorki ostudzają ich zapał do zawodu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embe Re: 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:44 nareszcie ktos sie za to wzial-ja mam szwagierke,co za lapowki skonczyla srednia szkole przy ZDZ-mature ma ale nie wie gdzie jest Mierzeja Wislana i ze sa w Polsce 2 Krynice-jedna nad morzem a druga w gorach.tragedia i jak sie czuja nauczyciele wypuszczajac w swiat takich niukow.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:22 a ja znam ludzi po geografi na WSP Kielce które nie potrafią wytłumaczyć jak dojechać na okresloną ulicę w Kielcach ! To dopiero jaja WSP ! Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: 3 rzeczy ..... 07.06.06, 03:11 Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a): > 1. Podoba mi się wypowiedź ojca (syn był dobry z przedmiotów ścisłych-zsługiwał > > na dwuje tróje a nie na jedynki)-sorry ale orzeł to z niego nie był, jakby mi > syn miał sie uczyć na dwujach, trójach to bym raczej mówił o tragedii a nie Tragedia to, kochany, jest Twoja ortografia. Dwoja pisze sie przez "o z kreska", co jest nawet latwo odmienic: jedna dwoja, albo ich dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:42 > 1. Podoba mi się wypowiedź ojca (syn był dobry z przedmiotów ścisłych- zsługiwał > > na dwuje tróje a nie na jedynki)-sorry ale orzeł to z niego nie był, jakby mi > syn miał sie uczyć na dwujach, trójach to bym raczej mówił o tragedii a nie o > dobrej nauce. Aniołku, przeczytaj tekst ze zrozumieniem, ojciec mówi o sobie, że jest dobry z przedmiotów ścisłych i dlatego przepytywał syna. Tak trudno zrozumieć, co się czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: Jaki będzie ciąg dalszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:42 Co będzie dalej? Chciałbym wiedzieć z jakim wynikiem ten uczeń skończy rok szkolny. A może przejdzie do następnej klasy (nagroda) na polecenie prokuratury czy policji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.pu.kielce.pl 06.06.06, 12:53 Myślę, że te kajdanki nie były potrzebne... Sądzę, że bardziej jednak trzeba skupić uwagę na znacznie większych przestępstwach i przekrętach... Może teraz nauczyciele będą dzwonić na policję ... i wystawiać chcących w ten sposób pomóc swoim dzieciom rodzicom.... Jakoś trudno mi uwierzyć temu dzielnemu panu... i uwierzyć w takie postępowanie nauczycielki i jej wielką naiwność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:23 bo ten chłopczyk to widocznie straszny tłuk a nie uczeń. Jak sie daje łapowe za przepuszczenie dziecka do nastepnej klasy to ogon sie podkula i siedzi cicho. teraz synek bedzie miał jazde w kazdej szkole w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka13 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 07.06.06, 00:40 Ona nie była naiwna tylko bezkarna, a z drugiej strony, to tak często się zdarza,że uczniowie poniżani przez nauczycieli , obiecują ,że jak skończą to napiszą na nich skargę ,żeby inni się nie mordowali i nic, wszyscy się boją i nikt nic nie robi. Wreszcie ktoś się odważył. Popatrzcie na nauczycieli , szczególnie mężczyzn ,w warszawskich Liceach ogólnokształcących , jest wszystko , od ubliżania po przyjście po wódeczce na lekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:48 Kieleckie wydarzenie skłoniło mnie do kilku zdań refleksji.Jestem nauczycielem sporo lat i widzę,że wielu z nas(za wielu jak na tego typu profesję!) reprezentuje kiepski poziom intelektualny i - jak się w Kielcach okazało - także moralny.Jest nas nauczycieli po prostu za wielu,nie stanowimy in gremio elity tylko zbiorowisko często skłóconych,zawistnych jednostek.Związek Nauczycielstwa Polskiego jak i inne związki zresztą też - nie dbają o jakość kadry nauczycielskiej tylko wykłócają się o pensje. O etyce,jakimś kodeksie nauczycielskim nie ma mowy,a przed dekadą się o tym wspominało.Nauczyciele są kastą a powinni być zrzeszeni w jakiejś,naturalnie otwartej formie korporacji.Fakt,że powinniśmy więcej zarabiać ale podstawą winna być dobra praca i sukcesy szkoły i uczniów czyli jakieś mierzalne formy pracy.System motywacyjny najczęściej nie działa,samorządy z chęcią pozbyłyby się władctwa nad oświatą.I słusznie,w większości ani się na tym nie znają ani nie mają do tych spraw serca. Wielkie brawa dla tego rodzica i policji za szybką i skuteczną akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:54 A mnie interesuje finał tej sprawy: Co będzie dalej? Chciałbym wiedzieć z jakim wynikiem ten uczeń skończy rok szkolny. A może przejdzie do następnej klasy (nagroda) na polecenie prokuratury czy policji? Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 23:02 ...zrobil to m.in. "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!!!!!!! Oto prawdziwa patriotyczna postawa! Musimy sami dbac o nasze panstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.06.06, 23:30 Drodzy Państwo, jestem nauczycielem również i wiem, że takie sytuacje sie zdarzają nie tylko w szkołach. Ciekawi mnie bardzo dlaczego w tak spektakularny sposób ta sprawa jest komentowana - a może ktoś chce komuś coś pokazać? gdybyśmu chcieli tak karać wszystkich to zacznijmy od siebie. Zbyt naiwne to jest. A do ojca tego chłopaka i innych dzieci w tego rodzaju szkołach - to Państwo macie problem ze sobą, że za wiedze, której wasze dzieci nie posiadaja i pewnie nigdy jej nie zdobędą chcecie płacić! wany jest dla was tylko papier ukończenia szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!! IP: *.retsat1.com.pl 06.06.06, 23:35 wszyscy biorą łapówki - lekarze nie biorą? - i to ile biorą a oprocz tego ile dostaną podwyżki ? , a co nauczyciel gorszy ktory zapieprza za takie grosze cały miesiąc. wcale się nie dziwię i popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:24 ale tu jest sakr****cka rożnica: lekarz z chorego robi zdrowego, a nauczyciel z matola jeszcze większego głąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz-hydraulik Drobna poprawka!!! IP: 80.50.70.* 09.06.06, 09:42 Pensum nauczycielskie to 10 godzin tygodniowo, lekarz zasuwa w tygodniu i 100 godzin. No i urlopy i ferie, to łącznie 3 miesiące w roku wolnego dla nauczycieli. To gwoli prawdy. Pozdrawiam nauczycieli wykonujących bardzo ciężki zawód. Nie dajmy się zwariować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:32 Brawo dla tatusia. Pawka Morozow ma i w Polsce naśladowcow. Tatuś się wychował na dobrych wzorcach. A wystarczyło gó..arza przypilnować, aby się uczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Gratuluję brawurowej akcji policji..przezwyciężyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:40 strach, aby tak bez ochrony jednostki terrorystycznej aresztować nauczycielkę trza mieć stalowe nerwy... a synelek mózgowiec niestety posiedzi jeszcze ze 2 lata w tej samej klasie pierwszej, chyba, że ojciec zmądrzeje i wysupła na poczet dalszej kariery naukowej tysiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik dobrze również że nie trafili na jolantę "piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:39 trzynastego" która również uczy w tej szkole. Zostałoby po nich jedynie wspomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark side "Nauczycielka zatrzymana za łapówkę" to żeby IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.06.06, 00:17 kogoś zatrzymali też trzeba dać w łapę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akson Jak daleko nam do normalnosci IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 07.06.06, 00:57 Dolaczam sie do gratulacji. Tylko sobie mysle, ze chwale za cos, co powinno byc normalnym odruchem. Jakzez nam daleko do krajow zachodnich. Tam nawet sciaganie jest czyms nie do pomyslenia, a u nas lapowke potepilo 30 osob. Musi wymrzec pokolenie moich rodzicow, zanim bedzie tak jak byc powinno. Czemu u nas nie moze byc normalnie? Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela nie wykluczone 07.06.06, 01:17 'Niewykluczone' nalezy pisac razem!!! Autor tekstu dal lapowke swojej nauczycielce jezyka polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
irini Jestem w szoku 07.06.06, 05:16 I zaczynam się zastanawiać, dlaczego nigdy na to nie wpadłam, że nauczanie to może być taki dochodowy interes? Muszę koniecznie opowiedzieć to kolegom i koleżankom w pokoju nauczycielskim, wreszcie zaczniemy normalnie zarabiać! Siedzimy na żyle złota! Hurra! Hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: Jestem w szoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 06:56 W młodosci musiałeś byc marnym uczniem z przedmiotu - wiedza o społeczeństwie! Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Jestem w szoku 07.06.06, 09:04 A ty z czytania ze zrozumieniem oraz językoznawstwa. "Irini" to żeńskie imię greckie, czyli nasza Irena i oznacza "pokój", ale nie taki z kuchnią, uważasz? Moja wiedza o społeczeństwie nie zasadza się na wymienianiu kolejnych szczebli inbstytucji odpowiedzialnych za różne kwestie, na tym, komu trzeba dać w łapę i za co, ani na znajomości kodeksu karnego i żerowaniu na lukach prawnych. Jestem więc według Ciebie osobą upośledzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: Jestem w szoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:13 Z twojej wypowiedzi wynikało, że jesteś damą. Ale moja odpowiedź była skierowana ogólnie do nauczycieli, bo nauczycielka może być tylko do tańca. Znasz ten przebój z tamtego wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 06:42 Jaki patron - Zygmunt Berling - taka szkoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:31 Brawo! Oby było takich więcej odważnych rodziców, precz ze słabymi nauczycielami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 08:32 ludzie,ten problem to temat zastepczy dla prasy ,nie dajcie sie wpuscic w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:54 Szukacie kto bierez jescze idzie sie spytajcie czy przyjmie wam dziecko do przedszkla dyrektorka przedszkola na Barwinku przy szkole nr 32 powie wam ze nie ma miejsca a inni ludzie ktorzy sa zarobieni z Dymin czy Bilczy przyjmuje dzieci bez problemu, ale mowi ze syn kupił mieszkanie i potzerba na wykoncznie i trzeba dac w koperte 500 zł, to proszę sobie pomyślec ile już ona zaroobiła na tych bogatych ludziach a kto biedny co ma blisko do przedszkola na brawinek musi prowadzac w drugi koniec Kielc dziecko czy tak to powinno funcjonować czy to przedszkole niepowinno być dla dzieci tylko z osiedla a dopiero jak nie bedzie dzieci dopiero przyjmowac z poza i nie brac ŁAPÓWEK Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 08.06.06, 11:17 Eeee tam. Ja zaniosłam do tego przedszkola podanie - przyjęli BEZ PROBLEMU - mimo, że jestem z drugiego końca Kielc, w tym przedszkolu nie znam kompletnie nikogo, a moje dziecko znalazło się na liście przyjętych. I nikt nie sugerował mi że muszę dać jakąś łapówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.futuro.kielce.msk.pl 08.06.06, 16:34 nigdy nie spotkałam się z taką prpopozycją mimo że jestem z poza terenu Barwinka .Przyjęto mi dziecko mimo że jestem bogata ,zadna propozycja nie padła.Było miejsce więc przyjeli.ityle. Odpowiedz Link Zgłoś
kazikalon Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 07.06.06, 11:59 Łapówki były są i będą. Sęk w tym, żeby oraniczyć ich ogrom. Takie akcje dają dużo do myślenia ludziom wyzyskującym innych i nielegalnie zarabiającym. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś