Dodaj do ulubionych

Nauczycielka zatrzymana za łapówkę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 01:11
Brawa dla tego Pana ! Pokazał nietykalnym gdzie ich miejsce ! Gratuluje Panu.
Teraz niech sie jeszcze ktos wezmie za lekarzy ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: KASIORA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 01:42
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Robert Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.kielce.net.pl 06.06.06, 07:17
      Tak jest w każdej szkole. Wystarczy przyjrzeć sie rekrutacji...
      • basia996 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 06.06.06, 07:46
        Widać że nauka Chatysa nie poszła w las , sami dawali dyrektorowi aby mieć pracę
        teraz muszą sobie odbić.
      • Gość: nauczyciel Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:22
        Tylko nie w kazdej. Zastanów sie zanim bedziesz takie bzdury pisal. Ja siedze z
        uczniami po godzinach za darmo i na koniec roku moge przyjac tylko ciete
        kwiaty, wiec nie pisz, ze tak sie dzieje w kazdej szkole.
    • Gość: Jasio Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 07:47
      To przykre, że nie tylko politycy "pracują dla pieniędzy", ale prawdziwe zło
      jest głębiej. Dzięki takim praktykom absolwenci szkoły opuszczają ją bez
      kwalifikacji. Wydaje mi się, że o ile zarzuty się potwierdzą, to wszyscy
      uczniowie powinni przejść egzaminy komisyjne i ew. powtarzać rok. Celem szkoły
      jest nauczenie, a nie przepuszczenie!
    • Gość: pisiorek Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.fortes.pl 06.06.06, 08:09
      tan też dyskutują, nawet Ci z Pisiorkowa
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=43110679&v=2&s=0
    • Gość: ja Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:18
      Ręce precz od Chatysa to był extra dyrektor Witek Z. to osoba (delikatnie
      mówiąc) nie odpowiednia na to stanowisko - byłem uczniem tej szkoły jak Witek
      był kiepskim nauczycielem zwodu po PST i nikt go nie szanował - nie ma się co
      dziwić że nie szanują go nauczyciele i dorabiają za plecami.
      • Gość: nowa Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:26
        Witek Z to mąż dyr Joli Z z 10 Gim?
      • Gość: gość Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.wawel.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:21
        Mójj poprzednik napisał '...dorabiają za plecami", ale przepraszam dorabiać to
        można biorąc druga pracę, a nie wyciągając łapówki.
    • Gość: Jaga Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: 81.219.132.* 06.06.06, 08:36
      A jak tam ta ustosunkowana polonistka z Sawickiej co lubiła drogie prezenty od
      maturzystów. Już na emeryturze, czy nadal chce złote bransolety itd? A jak tam
      dyrektorka renomowanego liceum, co daje korepetycje własnym uczniom idacym na
      medycynę, czy nadal je daje, czy nie?
      • Gość: nowy Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:58
        Czy ta pani przypadkiem nie była dyrektorem basenu "Perła" w Nowinach ? Tam też
        były códa wianki
        • Gość: tatus Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:54
          Oczywiście i ,,uczyła " też w elektromontażu .Tam też było fajnie.
      • Gość: berta Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:38
        Polonistka działa teraz na Wszechnicy:).
        • Gość: ZOWI1 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:00
          I dalej jest nietykalna ?!
          • Gość: ania Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:21
            To przecież żona rektora:))).
      • bertt1 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 09.06.06, 21:36
        Mam dwoje dzieci, które już skończyły naukę w liceum. Jedno miało spore
        problemy z nauką. Nigdy nie dawałem łapówek i nigdy nikt mi ich nie sugerował!
        To samo dotyczy służby zdrowia - nigdy nie dałem na lewo ani złotówki i nikt
        tego nie żądał. Czy ja żyję w innym kraju? Myślę sobie, że ten co bierze i ten
        co daje są siebie warci! Obaj są nieuczciwi, po cwaniacku "załatwiają" promocję
        do następnej klasy, lepszą opiekę w szpitalu tak jak kafelki do łazienki za
        komuny! Rada na "powszechną korupcję" - NIE DAWAĆ!
    • Gość: prawnik Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: 195.189.52.* 06.06.06, 08:49
      Pięknie to wszystko wyglada. Tyle, że nauczycielka w mysl KK nie jest
      funkcjonariuszem publicznym i nie moze odpowiadac za łapownictwo
      • Gość: pracownik Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.futuro.kielce.msk.pl 06.06.06, 08:58
        Chatys był traniczny
      • Gość: nowa Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:00
        A za wymuszanie łapówek,hę?
        • Gość: gość Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:26
          Teraz korupcja będzie sięgać głębiej kiedyś takie praktyki były standardem na
          uczelniach wyższych teraz zło idzie w głąb. Kiedyś doczekamy się sytuacji kiedy
          uczniowie podstawówek i przedszkoli będą "do dobicia" z wychowania fizycznego...
      • Gość: heniek Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.lokalna / 195.60.64.* 06.06.06, 09:45
        Nauczycielka nie jest napewno funkcjonariuszem publicznym, ale jest osobą
        pełniącą funkcje publiczną. Osoba pełniąca funkcję publiczną jest
        pojęciem "szerszym" niż funkcjonariusz publiczny. Katalog funkcjonariuszy
        publicznych zawiera Kodeks Karny w art. 115.
      • Gość: gość Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.wawel.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:28
        Za top w myśl 'Art. 230. (70) § 1. Kto, powołując się na wpływy w instytucji
        państwowej, samorządowej, organizacji międzynarodowej albo krajowej lub w
        zagranicznej jednostce organizacyjnej dysponującej środkami publicznymi albo
        wywołując przekonanie innej osoby lub utwierdzając ją w przekonaniu o istnieniu
        takich wpływów, podejmuje się pośrednictwa w załatwieniu sprawy w zamian za
        korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę,podlega karze pozbawienia
        wolności od 6 miesięcy do lat 8.
        § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
        podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
    • from.kielce Moralne dno 06.06.06, 09:09
      Dno. Po prostu moralne dno.
    • jonex21 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 06.06.06, 09:43
      --------------------------------------------------------------------------------
      Na poczatku lat 80 wytknalem nauczycielce od matematyki, ze mauczyciele biora
      lapowki. Tak sie zlozylo, ze to rowniez bylo w Kielcach i w sasiedztwie
      opisywanej szkoly. ( Mialem podstawy zeby tak twierdzic ). A bylo to ponad 20
      lat temu. Jakaz ona byla oburzona? Skonczylo sie na paru kawach i bania z matmy
      w nastepnym roku na polrocze.Jak sie
      dzisiaj pani czuje pani S.?????????????????????
      • Gość: gro Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:22
        jestem nauczycielka (chyba jakas nienormamlną) bo zle się czuję nawet gdy
        dostanę kwiaty na koniec roku. Wstyd i chanba Pani o której mowa powinna
        poniesc zasłużona karę!!!!!!!
        • Gość: uczeń Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:31
          No, no jednak musisz być haniebną nauczycielką. Ja mam pałę za ortografię.
          • Gość: berta Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:40
            No przecież napisała, że jest nienormalną nauczycielką;P.
        • Gość: Moherowy Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:00
          Widzę, że na studiach nie nauczyli was ortografii. Zanim zaczniesz udzielać się
          na forum jako nauczycielka, polecam lekturę słownika ortograficznego, bo
          HAŃBISZ zawód.
    • Gość: Darkenz Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.enertel.com.pl 06.06.06, 10:39
      Gratulacje dla Ojca !!!.Myśle że może byc pan dumny ze swojej postawy.Syn
      będZie miał wspaniały wzór do naśladowania. Jeśli to prawda co piszą media o
      nauczycielce to nie popieram takiej formy zarobku.
      • Gość: sprawiedliwy 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:11
        1. Podoba mi się wypowiedź ojca (syn był dobry z przedmiotów ścisłych-zsługiwał
        na dwuje tróje a nie na jedynki)-sorry ale orzeł to z niego nie był, jakby mi
        syn miał sie uczyć na dwujach, trójach to bym raczej mówił o tragedii a nie o
        dobrej nauce.
        2.oczywiście zachowanie ojca było w 100% poprawne. korupcja była i jest w
        szkołach. (przykłady wymuszanych prezentów dla nauczycieli można by mnożyć i to
        na każdym szczeblu nauczania - a teraz z końcem roku będziemy mieli karuzelę
        prezentów)
        3.SĄ UCZCIWI NAUCZYCIELE i tego jestem pewien. Nie oczerniajmy wszystkich
        nauczycieli, ponieważ jest wielu zdolnych i poświęconych zawodowi nauczycieli
        (szczególnie tych młodych, po studiach -chociaż w wielu przypadkach stare i
        zatwardziałe dyrektorki ostudzają ich zapał do zawodu).
        • Gość: embe Re: 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:44
          nareszcie ktos sie za to wzial-ja mam szwagierke,co za lapowki skonczyla
          srednia szkole przy ZDZ-mature ma ale nie wie gdzie jest Mierzeja Wislana i ze
          sa w Polsce 2 Krynice-jedna nad morzem a druga w gorach.tragedia i jak sie
          czuja nauczyciele wypuszczajac w swiat takich niukow.pozdrawiam.
          • Gość: zuzia Re: 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:22
            a ja znam ludzi po geografi na WSP Kielce które nie potrafią wytłumaczyć jak
            dojechać na okresloną ulicę w Kielcach ! To dopiero jaja WSP !
        • viking2 Re: 3 rzeczy ..... 07.06.06, 03:11
          Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a):

> 1. Podoba mi się wypowiedź ojca (syn był dobry z przedmiotów ścisłych-zsługiwał
          >
          > na dwuje tróje a nie na jedynki)-sorry ale orzeł to z niego nie był, jakby mi
          > syn miał sie uczyć na dwujach, trójach to bym raczej mówił o tragedii a nie

Tragedia to, kochany, jest Twoja ortografia. Dwoja pisze sie przez "o z kreska",
          co jest nawet latwo odmienic: jedna dwoja, albo ich dwoje.
        • Gość: G. Re: 3 rzeczy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:42
          > 1. Podoba mi się wypowiedź ojca (syn był dobry z przedmiotów ścisłych-
          zsługiwał
          >
          > na dwuje tróje a nie na jedynki)-sorry ale orzeł to z niego nie był, jakby mi
          > syn miał sie uczyć na dwujach, trójach to bym raczej mówił o tragedii a nie o
          > dobrej nauce.
          Aniołku, przeczytaj tekst ze zrozumieniem, ojciec mówi o sobie, że jest dobry z
          przedmiotów ścisłych i dlatego przepytywał syna. Tak trudno zrozumieć, co się
          czyta?
    • Gość: Nie Tak Re: Jaki będzie ciąg dalszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:42
      Co będzie dalej? Chciałbym wiedzieć z jakim wynikiem ten uczeń skończy rok
      szkolny. A może przejdzie do następnej klasy (nagroda) na polecenie
      prokuratury czy policji?

• Gość: XYZ Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.pu.kielce.pl 06.06.06, 12:53
      Myślę, że te kajdanki nie były potrzebne...
      Sądzę, że bardziej jednak trzeba skupić uwagę na znacznie większych
      przestępstwach i przekrętach...
      Może teraz nauczyciele będą dzwonić na policję ... i wystawiać chcących w ten
      sposób pomóc swoim dzieciom rodzicom....
      Jakoś trudno mi uwierzyć temu dzielnemu panu... i uwierzyć w takie postępowanie
      nauczycielki i jej wielką naiwność...
      • Gość: biskup Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:23
        bo ten chłopczyk to widocznie straszny tłuk a nie uczeń. Jak sie daje łapowe za
        przepuszczenie dziecka do nastepnej klasy to ogon sie podkula i siedzi cicho.
        teraz synek bedzie miał jazde w kazdej szkole w Kielcach.
      • emerytka13 Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 07.06.06, 00:40
        Ona nie była naiwna tylko bezkarna, a z drugiej strony, to tak często się
        zdarza,że uczniowie poniżani przez nauczycieli , obiecują ,że jak skończą to
        napiszą na nich skargę ,żeby inni się nie mordowali i nic, wszyscy się boją i
        nikt nic nie robi. Wreszcie ktoś się odważył. Popatrzcie na nauczycieli ,
        szczególnie mężczyzn ,w warszawskich Liceach ogólnokształcących , jest wszystko
        , od ubliżania po przyjście po wódeczce na lekcję.
    • Gość: Nauczyciel Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:48
      Kieleckie wydarzenie skłoniło mnie do kilku zdań refleksji.Jestem nauczycielem
      sporo lat i widzę,że wielu z nas(za wielu jak na tego typu profesję!)
      reprezentuje kiepski poziom intelektualny i - jak się w Kielcach okazało -
      także moralny.Jest nas nauczycieli po prostu za wielu,nie stanowimy in gremio
      elity tylko zbiorowisko często skłóconych,zawistnych jednostek.Związek
      Nauczycielstwa Polskiego jak i inne związki zresztą też - nie dbają o jakość
      kadry nauczycielskiej tylko wykłócają się o pensje. O etyce,jakimś kodeksie
      nauczycielskim nie ma mowy,a przed dekadą się o tym wspominało.Nauczyciele są
      kastą a powinni być zrzeszeni w jakiejś,naturalnie otwartej formie
      korporacji.Fakt,że powinniśmy więcej zarabiać ale podstawą winna być dobra
      praca i sukcesy szkoły i uczniów czyli jakieś mierzalne formy pracy.System
      motywacyjny najczęściej nie działa,samorządy z chęcią pozbyłyby się władctwa
      nad oświatą.I słusznie,w większości ani się na tym nie znają ani nie mają do
      tych spraw serca.
      Wielkie brawa dla tego rodzica i policji za szybką i skuteczną akcję.
      • Gość: Nie Tak Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:54
        A mnie interesuje finał tej sprawy:

Co będzie dalej? Chciałbym wiedzieć z jakim wynikiem ten uczeń skończy rok
        szkolny. A może przejdzie do następnej klasy (nagroda) na polecenie
        prokuratury czy policji?
    • langston ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 23:02
      ...zrobil to m.in. "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!!!!!!!

Oto prawdziwa patriotyczna postawa!
      Musimy sami dbac o nasze panstwo!
      • Gość: nauczyciel Re: ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.06.06, 23:30
        Drodzy Państwo, jestem nauczycielem również i wiem, że takie sytuacje sie
        zdarzają nie tylko w szkołach. Ciekawi mnie bardzo dlaczego w tak spektakularny
        sposób ta sprawa jest komentowana - a może ktoś chce komuś coś pokazać?
        gdybyśmu chcieli tak karać wszystkich to zacznijmy od siebie. Zbyt naiwne to
        jest. A do ojca tego chłopaka i innych dzieci w tego rodzaju szkołach - to
        Państwo macie problem ze sobą, że za wiedze, której wasze dzieci nie posiadaja
        i pewnie nigdy jej nie zdobędą chcecie płacić! wany jest dla was tylko papier
        ukończenia szkoły!
      • Gość: ooo Re: ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!! IP: *.retsat1.com.pl 06.06.06, 23:35
        wszyscy biorą łapówki - lekarze nie biorą? - i to ile biorą a oprocz tego ile
        dostaną podwyżki ? , a co nauczyciel gorszy ktory zapieprza za takie grosze
        cały miesiąc. wcale się nie dziwię i popieram
        • Gość: Nie Tak Re: ...zrobil to "dla tego panstwa" BRAWO!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:24
          ale tu jest sakr****cka rożnica:
          lekarz z chorego robi zdrowego, a nauczyciel z matola jeszcze większego głąba.
        • Gość: lekarz-hydraulik Drobna poprawka!!! IP: 80.50.70.* 09.06.06, 09:42
          Pensum nauczycielskie to 10 godzin tygodniowo, lekarz zasuwa w tygodniu i 100
          godzin. No i urlopy i ferie, to łącznie 3 miesiące w roku wolnego dla
          nauczycieli. To gwoli prawdy. Pozdrawiam nauczycieli wykonujących bardzo ciężki
          zawód. Nie dajmy się zwariować!!!
    • Gość: Jan Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:32
      Brawo dla tatusia. Pawka Morozow ma i w Polsce naśladowcow. Tatuś się wychował
      na dobrych wzorcach. A wystarczyło gó..arza przypilnować, aby się uczył.
    • Gość: marcin Gratuluję brawurowej akcji policji..przezwyciężyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:40
      strach, aby tak bez ochrony jednostki terrorystycznej aresztować nauczycielkę
      trza mieć stalowe nerwy... a synelek mózgowiec niestety posiedzi jeszcze ze 2
      lata w tej samej klasie pierwszej, chyba, że ojciec zmądrzeje i wysupła na
      poczet dalszej kariery naukowej tysiaka...
      • Gość: kazik dobrze również że nie trafili na jolantę "piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:39
        trzynastego" która również uczy w tej szkole. Zostałoby po nich jedynie
        wspomnienie
    • Gość: dark side "Nauczycielka zatrzymana za łapówkę" to żeby IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.06.06, 00:17
      kogoś zatrzymali też trzeba dać w łapę?
    • Gość: akson Jak daleko nam do normalnosci IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 07.06.06, 00:57
      Dolaczam sie do gratulacji. Tylko sobie mysle, ze chwale za cos, co powinno byc
      normalnym odruchem. Jakzez nam daleko do krajow zachodnich. Tam nawet sciaganie
      jest czyms nie do pomyslenia, a u nas lapowke potepilo 30 osob. Musi wymrzec
      pokolenie moich rodzicow, zanim bedzie tak jak byc powinno. Czemu u nas nie moze
      byc normalnie? Czemu?
    • eeela nie wykluczone 07.06.06, 01:17
      'Niewykluczone' nalezy pisac razem!!!
      Autor tekstu dal lapowke swojej nauczycielce jezyka polskiego!
    • irini Jestem w szoku 07.06.06, 05:16
      I zaczynam się zastanawiać, dlaczego nigdy na to nie wpadłam, że nauczanie to
      może być taki dochodowy interes? Muszę koniecznie opowiedzieć to kolegom i
      koleżankom w pokoju nauczycielskim, wreszcie zaczniemy normalnie zarabiać!
      Siedzimy na żyle złota! Hurra! Hurra!
      • Gość: Nie Tak Re: Jestem w szoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 06:56
        W młodosci musiałeś byc marnym uczniem z przedmiotu - wiedza o społeczeństwie!
        • irini Re: Jestem w szoku 07.06.06, 09:04
          A ty z czytania ze zrozumieniem oraz językoznawstwa. "Irini" to żeńskie imię
          greckie, czyli nasza Irena i oznacza "pokój", ale nie taki z kuchnią, uważasz?
          Moja wiedza o społeczeństwie nie zasadza się na wymienianiu kolejnych szczebli
          inbstytucji odpowiedzialnych za różne kwestie, na tym, komu trzeba dać w łapę i
          za co, ani na znajomości kodeksu karnego i żerowaniu na lukach prawnych. Jestem
          więc według Ciebie osobą upośledzoną.
          • Gość: Nie Tak Re: Jestem w szoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:13
            Z twojej wypowiedzi wynikało, że jesteś damą. Ale moja odpowiedź była
            skierowana ogólnie do nauczycieli, bo nauczycielka może być tylko do tańca.
            Znasz ten przebój z tamtego wieku?
    • Gość: Yeti Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 06:42
      Jaki patron - Zygmunt Berling - taka szkoła!
    • Gość: nauczycielka Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:31
      Brawo! Oby było takich więcej odważnych rodziców, precz ze słabymi
      nauczycielami!
    • Gość: redaktor Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 08:32
      ludzie,ten problem to temat zastepczy dla prasy ,nie dajcie sie wpuscic w
      maliny.
      • Gość: ojciec Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:54
        Szukacie kto bierez jescze idzie sie spytajcie czy przyjmie wam dziecko do
        przedszkla dyrektorka przedszkola na Barwinku przy szkole nr 32 powie wam ze
        nie ma miejsca a inni ludzie ktorzy sa zarobieni z Dymin czy Bilczy przyjmuje
        dzieci bez problemu, ale mowi ze syn kupił mieszkanie i potzerba na wykoncznie
        i trzeba dac w koperte 500 zł, to proszę sobie pomyślec ile już ona zaroobiła
        na tych bogatych ludziach a kto biedny co ma blisko do przedszkola na brawinek
        musi prowadzac w drugi koniec Kielc dziecko czy tak to powinno funcjonować czy
        to przedszkole niepowinno być dla dzieci tylko z osiedla a dopiero jak nie
        bedzie dzieci dopiero przyjmowac z poza i nie brac ŁAPÓWEK
        • trzydziecha Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 08.06.06, 11:17
          Eeee tam. Ja zaniosłam do tego przedszkola podanie - przyjęli BEZ PROBLEMU -
          mimo, że jestem z drugiego końca Kielc, w tym przedszkolu nie znam kompletnie
          nikogo, a moje dziecko znalazło się na liście przyjętych. I nikt nie sugerował
          mi że muszę dać jakąś łapówkę!
          • Gość: rodzic Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę IP: *.futuro.kielce.msk.pl 08.06.06, 16:34
            nigdy nie spotkałam się z taką prpopozycją mimo że jestem z poza terenu
            Barwinka .Przyjęto mi dziecko mimo że jestem bogata ,zadna propozycja nie
            padła.Było miejsce więc przyjeli.ityle.
    • kazikalon Re: Nauczycielka zatrzymana za łapówkę 07.06.06, 11:59
      Łapówki były są i będą. Sęk w tym, żeby oraniczyć ich ogrom. Takie akcje dają
      dużo do myślenia ludziom wyzyskującym innych i nielegalnie zarabiającym. Tak
      trzymać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka