Dodaj do ulubionych

WSU(anglistyka)do bani

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:19
Kochani moi. Czytam tu często opinie na temat anglistyki na WsU. Jest do
bani. Jestem anglista po UŚ i mieszkam w Kielcach. Moi uczniowie, którzy
dostali sie na WSU to słabizny. Czesto przychodza aby im w czyms tam pomóc.
Banały typu: Listening z BBC co to go trzeba tylko przepisac (4rok studiów).
Na egzaminach tylko to co było podane na 4 kartkach czyli jakies 150 słówek.
Ja testy dla maturzystów robie trudniejsze. Poza tym 0 metodyki, fonetyka do
bani. Szkoda kasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: stu-dętka pajac jestes -nie wykładowca!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.06, 21:35
      pajacu!!!! który szanujący sie wykładowca opisywałby swoich studentów/a nie
      uczniów pajacu,bo uczniowie to w zerówce/na forum w internecie????!!!! zastanów
      sie ,bo wyglądasz na idiotę ,a nie na wykładowcę!!!! naćpałeś/aś/się i
      pier...głupoty!!!!!!!
      • Gość: Ola Re: pajac jestes -nie wykładowca!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.06.06, 09:39
        Stu-dętko, czytaj uwaznie. Facet napisał "moich uczniów", z czego wynika, ze
        uczy w liceum albo w jakiejś szkole językowej, a STUDIOWAŁ anglistyke.

Problem z rozumieniem tekstu czytanego i potem plucie jadem... ehh:/

Ja sama rozwazałam opcję studiowania anglistyki na WSU. Ostatecznie jednak
        wybrałam inną uczelnię. I dobrze zrobiłam - sadzę tak od czasu, gdy do naszej
        grupy dołączył kolega właśnie z WSU (przeniósł sie po kilku miesiacach). Z
        całym szacunkiem dla Kolegi - który niestety nie potrafi zbudowaćpoprawnie
        jednego zdania złożonego po angielsku:////
        Skoro się tam dostał (na dzienne), to świadczy wybitnie o poziomie
        uczelni....ehh:/
        • Gość: qwerty Re: pajac jestes -nie wykładowca!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:14
          Gość portalu: Ola napisał(a):

> ...grupy dołączył kolega właśnie z WSU (przeniósł sie po kilku miesiacach)...

a moze sie przeniosl bo sobie nie radzil?

poza tym - jedna jaskolka wiosny nie czyni!

• Gość: aga Re: pajac jestes -nie wykładowca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:12
          Przeniosł się bo zapewne miał problemy z zaliczaniem, bo niestety na WSU na
          anglistyce naprawdę sporo trzeba umieć aby zdać egzamin. A skoro jest na Twojej
          super uczelni to jakim cudem ciągnie dalej skoro nie "radzi sobie jak piszesz z
          prostymi tekstami. Jestem absolwentką tego kierunku, obecnie studiuję na
          Uniwersytecie w Poznaniu (IV rok)radzę sobie nieżle. Jestem w domu (Kielcwe) bo
          ze względu na awarię kolejową pociągi mają opóżnienia a następny egzamin mam w
          śodę więc mam chwilę na przejrzenie forum. Ludzie, ktorzy opkluwają ten
          kierunek albo sami mieli przykre doświadczenia myśląc, że wystarczy tylko bywać
          na zajęciach aby mieć piątki albo na zasadzie plotę co mi ślina na język
          przyniesie nie mając o tym pojęcia. Pani nauczycielka po AŚ mówiąc o studentach
          IV roku opowiada bzdury, gdyż IV rok na WSU jest w tym roku po raz pierwszy i
          tylko zaocznie. Studiuję dziennie to aż Poznaniu bo w Kielcach takiej
          możliwości nie ma i nie było. Można było jeszcze zdawać do Sosnowca i Krakowa
          (na dzienne. A ty jako absolwentka AŚ możesz być rozżalona bo jeśli nie zdałaś
          co najmniej na 4, na którąś z w/w przeze mnie uczelni nie masz możliwości
          kontynuowania nauki dzienne a A Ś ukończyłaś licencjatem, pracujesz bez tytułu
          mgr w ktorejś ze szkół i teraz czujesz się zagrożona bo na WSU uruchomili
          studia magisterskie co prawda zaoczne ale przyjdą nowymi ludzie mający tytuł
          magistra a nie licencjata jak Ty, więc najprawdopodobniej jest to przyczyną
          Twojej nienawiści do WSU. Bęziesz więc opluwała asolwentow WSU bo ty jesteś
          supr a my nie. Mam dla Ciebie radę - zobacz kto studiuje na zaocznej
          anglistyce na IV roku WSU (mgr uzupełniające po licencjacie) Z mojego roku
          (dla przypomnienia licencjat na WSU ubiegły rok) poza 2-oma osobami wszyscy
          studiujemy - kontynuujemy naukę - dziennei w Pozanniu, Sosnowcu, Krakowie i 3-y
          osoby zaocznie Lubli. Więc ta licha szkola do czegoś nas przygotowała.
          Dodatkowo zaliczam tylko drugi język, którego tutaj nie miałam a koleżanki np.
          na Śląskim łacinę. Więc nie pisz bbzdur nie wiedząc o czym piszesz. nie
          osmieliłabym się oceniać poziomu Twojej uczelni bo nie jeśli czegoś sama nie
          doświadczyłam nie wypowiadam się na ten temat, chociaż tesz słyszałam to i owo.
          • Gość: aga Re: pajac jestes -nie wykładowca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:21
            sory wkradło się kilka literówek a to z pośpiechu i trochę przydługich
            paznokci.
    • Gość: eT each Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:33
      Droga stu...Nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Jezeli robie testy dla
      maturzystów to chyba ucze w LO nie?
    • Gość: qwerty Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:13

to co napisales to czysta fikcja! jak to mozliwe ze uczniowie, ktorzy przed
      matura zdawali przygotowane przez ciebie testy teraz nie radza sobie z
      'banalami' i musza cie prosic o pomoc? skoro takie slabizny zdaly mature i
      wystawiles im pozytywne oceny to pytam ponownie: jak to mozliwe ze teraz sobie
      nie radza z o wiele latwiejszymi rzeczami? czyzbys zawyzyl oceny? a moze twoi
      uczniowie w ogole nie powinni otrzymac promocji skoro to takie 'slabizny'? a
      moze jestes beznadziejnym nauczycielem i nie potrafisz niczego nauczyc?

kochany moj nauczycielu(?) jesli faktycznie jestes nauczycielem to bardzo
      wspolczuje twoim uczniom - nazywajac ich slabiznami (sic!) sam sobie wystawiasz
      opinie!

i jeszcze jedno twoje klamstwo na koniec - jak mozesz krytykowac fonetyke!? na
      jakiej podstawie pytam sie?
      • Gość: eTeach Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:36
        Moi drodzy. Tytuł mgr mam bo jestem po studiach dziemnnych. Moi uczniowie na
        serio słabi studjuja na WSU na 4 roku na zaocznych.Widuje sie czesto z
        absolwentami i jak sie dowiaduje, ze tam studjuja uczniowie z co najwyzej dst u
        mnie to smiech. Skonczyli licencjat tez na WSU(jakim cudem)?Opowiadaja mi jak
        to sie tam odbywa. Np. egzaminy do nieskonczonosci. Jak nie zdasz 3 raz to
        jakies kolejne terminy nie wiem skad. Poza tym wielu z nich miało kupione prace
        licencjackie i nikt sie nawet nie kapnął. Jak to jest ze student oddaje
        promotorowi prace juz w całosci na tydzien przed obroną. To jak oni pracuja?
        Jakis chłopak im pisał. Podobno same prawie 5, bo gosc jest niezły. I jeszcze
        taka historyjka. Przychodzi do mnie moja była uczennica i tak gada" Błagam
        prosze mi pomóc w pisaniu, bo obleje..." Co masz napisac ja do niej a ona. 4
        WYPRACOWANIA np: Opisz wakacje, Urodziny u koleżanki, Osoba, która podziwiam...
        A laska była na 2 roku. Nie umiała tego napisac. Teraz jest na 4:)
        • Gość: Aga Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:47
          W pierwszym poście piszesz, że jesteś po anglistyce na Akademii Świętokrzyskiej
          a w ostatnim, że masz tytuł magistra bo jesteś po dziennych. Wiesz jako
          absolwentka WSU (licencjat dzienne)interesowałam się wszyskimi możliwościami
          uzupełnienia swoich studiów i wiem, że takich możlwości na Akademii nie ma.
          Anglistyka i ta dzienna na Akademii kończy się także licencjatem. Nie wiem
          jakim cudem ty ukończyłaś anlistykę magisterską. Powtarzam w Kielcach na
          studiach dziennych takiej możliwości nie było i jak narazie nie ma. Akademia
          Św. RÓWNIEŻ KOŃCZY SIĘ TYLKO LICENCJATEM. Czytelnicy forum mogą sprawdzić
          dzwoniąc na tę uczelnię. WIĘC P. NAUCZYCIELKO PISZĘ PO RAZ KOLEJNY, ŻE
          NIEPRAWDĘ ROZPOWSZECHNIASZ. Pisząc pracę oddawałam rozdzialami na
          cotygodniowych seminariach. Pisałam z językoznawsta. Wszyscy byliśmy z tego
          rozliczani co tydzień.
          • Gość: Przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.wsu.kielce.pl 12.06.06, 17:46
            Witam, wiecie od jakiegos juz czasu sledze wypowiedzi na Forum nt WSU
            nasuwa mi sie pare konkluzji:
            a:) zabawne , ze zawsze okresie rekrutacji na studia na wszystkich uczelniach
            WSU jest rugane na forum ze zwielokrotniona siłą, tak jakby chodziło tu nie o
            rzetelną ocene uczelni a raczej o zniechęcenie maxymalnej liczby osób do
            studiowania na tej konkretnej uczelni, ( czy konkurencja na rynku edukacyjnym
            jest aż tak mordercza zeby sie chwytac takich metod???????????)
            wniosek a:) potwierdza nastepujący fakt:
            wiele wypowiedzi na forum dotyczących kilku rożnych uczelni jest dokladnie taka
            sam ( jak dobrze pamietam to o bufecie na WSU, ŚSW - świetokrzyska szkoła
            wyzsza .... pozdrawiam panie Krzysku Z, pan tez czyta forum?????, o informatyce
            tez i cos jeszcze , dla wprawnego obserwatora wnioski nasuwaja sie same )
            dziekuje wszystkim normalnym ktorzy staraja sie bronic imienia uczelni bo
            smutna prawda jest taka iż na WSU sa kierunki trudniejsze i łatwiejsze
            (ba nawet na AŚ czy uniwerku warszawskim takie sa)
            ale niestety dla wielu konkurencyjnych uczelni na wsu te kierunki Są , bo moze
            wreszcie wy studenci innych uczelni zapytalibyscie czemu na waszych uczelniach
            nie ma 14 kierunków tylko 3 czy 5?????? odpowiem wam jak to jest naprawde,
            utworzenie Kierunku studiów jest niesamowicie kosztowne, inwestycja w
            zatrudnienie kadry, wyposazenie biblioteki itd, inwestycja ktora nie zawsze sie
            zwroci w ppostaci odpowiednio duzej liczby studentow na danym kierunku
            wiec prowadzenie kilku kierunków i tworzenie przy nich dziwnych specjalnosci np:
            na kierunku politologia specjalnosc dziennikarstwo i komunikacja spoleczna,
            paranoja i oszustwo ale nie mnie oceniac takie rzeczy, wracajac do tego
            eteachera (nick teg/tej nauczyciela ) z mojego doswiadczenia wam powiem ze
            prawdopodobnie jest to sfrustowany niedoszly wykladowca WSU ktory mila za
            cienki dorobek naukowo - dydaktyczny w papierach zeby na WSU wykladac, mozliwe
            ze jest to tez sfrustrowany czlonek naszego spoleczenstwa Kielc ktory bieleje z
            zazdrosci co to tez ta Rodzinka Adamsow nie posiada, sam nieraz slyszalem
            teksty w stylu po co im praca maja tyle ze mogli tylko bykiem caly czas lezec,
            ale troche duzo juz napisalem , mozna sie nawet pogubic , za forme i styl
            wypowiedzi ewentualnych wrazliwych na te sprawy czytelnikow przepraszam,
            przepraszam tez tych krorych przynudzily moje wypocinki, pozdrawiam
            przyjaciol bo oni napewno pozdrowili by i mnie rowniez w tej formie wrogow
            informuje ze nie sa moimi wrogami wiec niech zmienia obiekt uczuc negatywnych
            pozostalych pozdrawiam liczac ze z niektorymi poznam sie w gorach , na mazurach
            lub w Kielce City.

ps : jak sie uda to niedlugo na STRONCE WSU bedzie do sciagnieca trial kinowy
            Z Rodziny ADAmsów, bo co by o tym filmie nie mowic to rodzinka ta byla na
            maksa oryginalna i co jak co ale kaurat na forsie im nie zalezalo(kto pamieta
            ten film to wie kto nie proponuje sobie przypomniec, nie kazdemu musi sie
            podobac zaznaczam ale byl calkiem smieszny.

ps2: powiem wam jeszcze na zakonczenie ze te szkolna rodzinke adamsow znam juz
            28 lat i powiem wam ze ten kto tak ich okreslil tu na forum tez musi ich bardzo
            dobrze znac bo oryginaly z nich tez sa niezle jak ci na filmnie
            wrazliwych na styl czytelnikow przepraszam
            • Gość: studentka Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.06.06, 10:47
              Przemysławie jest w tym co piszesz "troszeczke" racji ,ale o dorobku naukowym
              niektórych wykładowców WSU to raczej nie powinienes wspominać-bo to
              czasami "przerażajace "są kwestie. Nie miejsce tu aby wyszczególniać po
              nazwiskach, ale tak dla przykładu zapytam ciebie: jak najszybciej/i gdzie??/
              można było zrobić doktorat??? Pewnie nie wiesz ?-boś młody. Zapytaj więc
              waszego wykładowcę pana Tadzia "ef".
              • Gość: Przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.wsu.kielce.pl 13.06.06, 14:58
                Droga "studentko", raczej nie interesuje mnie kto ma racje i jak "duzo" tej
                racji moze miec, operuje na prostych faktach,
                Mylisz dorobek naukowy ze stopniami i tytulami naukowymi, odp. na pytanie o
                pana Tadzia F, to napisze ci ze kiedys najprosciej doktorat "robilo sie w
                Moskwie" - takie czasy byly, - sprubojcie zapytac na waszych uczelniach
                wykladowcow kto gdzie robil doktorat i kiedy ( nadmieniam ze na wsu te
                przypadki sa sporadyczne i wlasnie musza nadrobic dorobkiem naukowym aby mogli
                u nas wykladac)
                wracajac do dorobku naukowego to pod tym pojeciem rozumie sie ilosc i jakosc
                publikacji naukowych dotyczacych dziedziny nauki w ktorej dana osoba sie
                specjalizuje i ktora wyklada,
                zabawne ze tylko w tym przypadku odwazylas sie na smielszy komentarz , czyzbym
                w pozostalych poruszonych kwestiach mial "duzo racji???"
                Poza tym twoja wypowiedz zdradza mi ze raczej nie jestes studentka zadnej
                uczelni, prawdopodobnie jestes naszym bylym pracownikiem administracji lub
                nawet bylym czlonkiem kierownictwa uczelni zwolnionym za niekompetencje, ale
                nie majacymj dostepu do teczek osobowych( wyczuwam urazone tzw chore ambicje
                lub dume osobista) bo wracajac do pana tadzia to akurat u niego watpie czy jego
                dorobek jest taki slaby a tytul watpliwy jesli dobrze odczytalem o ktorego pana
                tadzia chodzi to ten pan tadzio f, akurat jest doktorem nauk prawnych i jak sie
                nie myle to po UJ,
                poraz kolejny pragne podziekowac kolejnym wpisom od naszych obecnych i bylec h
                studentow, dziekuje za zwrocenie uwagi na rok 0 na ktorym wlasnie dajemy szanse
                tym slabszym studentom ktorzy mogli nie miec w liceum szczescia do dobrych
                nauczycieli od jezyka oraz nie miec kasy na chodzenie na dodatkowe kursy,
                wracajac do kadry to naprawde kosztuje ona koszmarnie duze pieniadze ale tez
                reprezentuije w wiekszosci bardzo wysoki poziom , owszem zdarzaja sie czarne
                owce ale zainteresowanych odsylam do kodeksu pracy aby sobie zerknac ile czasu
                trwa wypowiedzenie umowy o prace w przypadku nauczycieli akademickich.
                Jeszcze raz goraco pozdrawiam i namawiam do rzetelnego komentowania faktow o
                wszystkich kieleckich uczelniach i nie tylko o nich bo to nasza biernosc
                powoduje ze mieszkamy w takim a nie innym kraju, nie sztuka jest opluc
                popsioczyc anonimowo w necie czy przez znajomego dziennikarza ktory przy tej
                okazji wezmie jeszcze pare zlotych od jednej firmy zeby popsioczyc na inne przy
                tej okazji, sztuka jest zorganizowac sie i zmieniac swoje otoczenie , swoja
                uczelnie, swoje miasto, swoje zycie co nie ???
                A wy jak uwazacie ????
                pozdrowionka i do nastepnego razu.

ps: kolejne pozdrowionka dla pana Krzysia "Misia" Zubera i innych moich
                przyjaciol i (nie)przyjaciół,
                • Gość: studentkicień Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:46
                  drogi panie Przemysławie-współwłaścicielu/a w przyszłości właścicielu/tego
                  kabaretu.Z pewnością w programie swoich studiów miałeś jakieś zajecia z
                  /nazwijmy to/filozofii. No chyba ze bawiłeś sie w studia takie,jakie serwujecie
                  tym naiwnym a zarazem biednym "dzieciom"/biedne min.w swej naiwności/.Jeśli
                  tak,to pamietasz takie powiedzenie klasyka filozofii,który powiedział,że
                  wszystko płynie/mówiąc po polskiemu/.Otóż zdaj sobie sprawę,że każde działanie
                  ma swoje miejsce i czas.Wasze ,trwające już długo działania ,jak sam widzisz
                  raczej nie ciesza sie dobrą "sławą".Piszę raczej ,bo możesz być innego zdania i
                  ręczę,że tak myślisz. Ale niestety to twoje błędne myślenie. Każdy ma w życiu
                  swoje 5minut,a w szczególności w biznesie. Wasza firma to żadna uczelnia -lecz
                  biznes naprawdę wąskiej grupy ludzi.Wasze 5minut trwało jak sam wiesz 10 lat,a
                  przez ten czas dużo się w tym kraju zmieniło. Inne wymagania,myślenie i
                  standardy i.in.Nie mogę życzyć wam jako firmie biznesowej następnych 10ciu lat
                  "obfitości".Dlaczego?? z kilku prostych powodów a jeden najistotniejszy to
                  taki,aby nasz kraj sie rozwijał w dobrym kierunku.Aby przybywało mądrej dobrze
                  wykształconej młodzieży,która nas w przyszłości będzie leczyć
                  ,osądzać,zabezpieczać itp. Ale czy wasze działania ida w tych kierunkach???/ czy
                  płacenie tysięcy złotych w skali roku za "nauke",egzaminki,poprawki,wasze zabawy
                  ,wille,całą oprawe/cały ten kit/itp.to jest właściwe kształcenie.Odpowiesz sobie
                  sam jeśli zapytam cię -CZY CHCIAŁBYŚ ABY TWÓJ SYN UKOŃCZYŁ WSU????
                  co się tyczy panów z nomenklatury o których coś nadmieniłeś,to posłuchaj ,to był
                  bodaj najszybszy doktorat w skali PRLu. Szybszy niż Olka magisterium! Pozdrawiam!
                  • Gość: Przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.wsu.kielce.pl 14.06.06, 13:52
                    Witaj ponownie, pani/panie, moje domysly poszly we wlasciwym kierunku i wiem
                    kim jestes,
                    rodzina adamsow zdaje sobie sprawe z tego jak traktowane przez innych jest
                    prowadzenie uczelni wyszszej jesli ty swoja prowadzisz jak klasyczny biznes to
                    twoja sprawa, my na wasze nieszczescie prowadzimy UCZELNIE, a nie BIZNES,
                    biznes mamy w innej branzy, wiesz bo sam tez uczestniczyles w budowie amtej
                    firmy, co do twojej wiadomosci ukonczylem kilka uczelni i to najlepszych w
                    Polsce, te doswiadczenia przenosze teraz pracujac dla rozwoju WSU,
                    odnosnie naszego biznesu mysle ze kazdy juz wie a szczegolnie konkurencyjne
                    uczelnie ze najlepiej sie "zarabia" na ksztalceniu oferujac 1 czy max 4
                    kierunki studiow i bez liku specjalnosci na tych kierunkach jest to tanie i
                    efektywne biznesowo rozumujac, my wolimy inwestowac powazne pieniadze w
                    sciaganie kadry i otwieranie KIERUNKU STUDIOW a nie specjalnosci, stad mamy
                    tych kierunkow kilkanascie i dwa uprawnienia do magistrowania a niedlugo juz
                    trzecie, dazymy do bycia uczelnia w uniwersyteckim rozumieniu stad twoja i
                    innych z branzy niechec do nas , WSU jest znienawidzone bo to WSU wlasnie
                    pokazuje jak powinna wygladac uczelnia owszem dosknonali tez nie jestesmy ale
                    do niej dazymy , BLEDOW NIE POPELNIA TYLKO TEN KTO NIC NIE ROBI , cytujac
                    filozoficznie, SKORO WSU JEST TAKIE CIENKIE TO JAKIM CUDEM JAKO 7 UCZELNIA W
                    POLSCE MA PRAWO DO NADAWANIA TYTULU MAGISTRA FILLOGII (angielskiej i
                    niemieckiej) ?????? poniewaz odnosze wrazenie ze jestes bardzo dobrze
                    zorientowana i poinformowana osoba to znasz procedury i kontrole jakich
                    ministerstwo i PKA dokonuje przed przyznaniem uprawnien,
                    odnosnie pana Tadzia F, nie interesuje nas jak szybki to byl doktorat ani jaka
                    nomenklature reprezentowal, jak napisalem wczesniej jest doktorem nauk prawnych
                    po UJ, ma dobry dorobek naukowy a co wiecej u nas sa takze przeprowadzane oceny
                    wykladowcow przez studentow co semestr i jakos o nim studenci na arkuszach
                    anonimowych ankiet wyrazaja sie w samych superlatywach,
                    teraz dla postronnych osob kto mnie nie zna tak jestem Przemek syn Rektora WSU,
                    co nie ma dla mnie kompletnie zadnego znaczenia widac dla osoby z ktora tu tak
                    namietnie koresponduje ma, i przypominam jej i wyjasniam dla innych W
                    PRZYPADKU UCZELNI NIEPAŃSWTOWEJ (NIE MA W POLSCE UCZELNI PRYWATNYCH - to
                    potoczne okreslenie nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia) NIE MA
                    WLASNOSCI ANI PRAWA WLASNOSCI UCZELNIA JEST INSTYTUCJA O CHARAKTERZE
                    FUNDACYJNYM PODLEGLYM MINISTROWI EDUKACJI NARODOWEJ, A NIE PRYWATNA FIRMA GDZIE
                    SIE ZGARNIA KASE DO PRYWATNEJ KIESZENI, WIEC JEDYNE CO ODZIEDZICZE TO KILKA
                    FIRM O KTORYCH NIKT W KIELCCH NIE WIE A CZESTO KUPUJE ICH PRODUKTY ORAZ FIRME
                    OD WODY O KTOREJ WIEDZA WSZYSCY.NIESTEY JUZ MUSZE KONCZYC i zajac sie praca ,
                    jak zawsze pozdrawiam wszystkich moich przyjaciol i nie(przyjaciol) rowniez,
                    za styl i literowki przpraszam.
                    ps :chetnych do zdobycia bardziej szczegolowej wiedzy na temat sektora szkol
                    niepanstwowych zapraszam do inteligentnej korespondencji. podam mojego maila
                    ale w zakodowany sposob dostepnego dla tych ktorzy zlamia kod a uzywaja go na
                    codzien w urzadzeniach elektronicznych ktore 80 % poakow ma juz w kieszeni
                    codziennie.
                    7793m975a9@9S8.5E3523.PL, taka rozrywka w stylu Da VInci, pozdrawiam
          • msz1 Re: WSU(anglistyka)do bani 13.06.06, 08:26
            Przecież jest napisane jak wół, że ten ktoś skończył UŚ a nie AŚ, naprawdę masz
            kłopoty ze zrozumieniem tekstu, widać jakie bystrzachy po tym WSU wychodzą.
            • Gość: mon msz1 - ale jestes MONdry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:11
              uzywasz strasznie modnego powiedzenia - 'nie umiesz czytac ze zrozumieniem' -
              ale sam chyba nie rozumiesz co ro znaczy? skrot UŚ nie jest az tak znany jak UJ
              czy UW a przeoczenie litery lub zle rozszyfrowanie skrotu nie ma NIC wspolnego z
              czytaniem ze zrozumieniem! wiec zanim zaczniesz uzywac zwrotow, ktorych
              znaczenia nie znasz - sprawdz co one znacza, bystrzaku.
              • t-mon Re: msz1 - ale jestes MONdry 13.06.06, 23:04
                Uniwerek Śląski może wybitny nie jest ale językowo jest zdecydowanie jednym z najlepszych - polecam zobaczyć choćby wybór filologii obcych i certyfikaty jakie daje ich ukończenie...
        • Gość: przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.wsu.kielce.pl 13.06.06, 15:49
          witaj e-teacher, niestety i z przykroscia i ciebie musze skomentowac bo zal mi
          serce sciska, problem kupowania prac licenjackich dotyczy wszystkich uczelni w
          polsce i zadne nawet centralny elektroniczny system kontroli jaki jest np na
          Uniwerku warszawskim tego nie zalatwi, bo to dotyczy wogole etyki i uczciwosci
          calego naszego narodu nie tylko studenckiego, jesli studenci chca kupowac prace
          to w mniejszej lub wiekszej skali beda to robic,
          nastepnnie ci twoi slabi uczniowe fajnie ktos to juz raz ciekawie skomentowal,
          bo uczen swiadczy o nauczycielu, zabawne ze absolwenci wsu jak sami tu pisza
          kontynuuja studia na szacownych uniwersytetach i innych uczelaniach i calkiem
          dobrze sobie radza, wiec jesli przychodza na wsu "same slabizny" to musze
          powiedziec ze wsu potrafilo ich calkiem dobrze przygotowac.
          A drugi istotniejszy problem dotyczy tego ze niestety ci dobrzy ida na studia
          poza kielce bo juz szczegolnie w przypadku jezyka obcego to nie fizyka
          nuklearna gdzie albvo ma talent do tego albo, jezyk uczony w liceum to albo
          uczen ma kase na korki , kursy i wyjazdy zagraniczne albo nie, nie uwazasz
          nauczyciela, a jak tam twoja etyka zawodowa????? korepetycje dla wlasnych
          uczniow wciaz sa rzecza normalna???? dla mnie nigdy nie byly i mysle ze i dla
          wielu mlodych osob to temat drazliwy a jak dla szanownego nauczyciela???????
    • Gość: me Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:38
      Nie wszyscy sa do bani, ale jest duuuuuza grupa słabych i bardzo słabych
      studentów. Nie nadaja sie oni do studiów językowych a i tak przechodza.
      • Gość: e Teach Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:02
        Znowu nie umiesz czytac ze zrozumieniem. UŚ to Uniwersytet Śląski:)
        • Gość: zx Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:25
          Kolego E Teach, kto wam dyplom filologii, jak wy po polsku nie za bardzo
          umiecie - "studjują" w poscie powyżej. he he he he he, magister, a raczej
          magistr od siedmiu boleści.

Nie pomagaj już nikomu, robisz dzieciom ortgraficzną wodę z mózgów.
          • Gość: qwerty Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:06
            Gość portalu: zx napisał(a):

> Kolego E Teach, kto wam dyplom filologii, jak wy po polsku nie za bardzo
            > umiecie - "studjują" w poscie powyżej. he he he he he, magister, a raczej
            > magistr od siedmiu boleści.

no i co sie czepiasz - on uczy angielskiego a nie polskiego MSPANC :-)))

a tak w ogole to nadal czekam na odpowiedz na jakiej podstawie twierdzisz
            (eteach) ze 'fonetyka na wsu jest do bani'
        • Gość: EWA Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.futuro.kielce.msk.pl 12.06.06, 22:18
          Jako absolwentka WSU czuję się zobowiązana zbarać głos na forum. Obecnie
          studiuję anglistykę właśnie na Uniwersytecie Śląskim (V rok, za dwa tygodnie mam
          obronę). Bez problemów dostałam się na dzienne magisterskie uzupełniające.
          Egzamin zdałam na 4, moja ocena na dyplomie WSU to też cztery. Ubiegły rok na UŚ
          zakończyłam średnią 4,2. Studiująć w Sosnowcu musiałam zaliczyć dwa semestry
          łaciny bo nie miałam jej na WSU ani w L.O. Z resztą przedmiotów nie małam
          problemów. Pani nauczycielko jako absolwentka tej uczelni może napiszesz u kogo
          pisałaś pracę, a może kilka wskazówek dla krajanki przed obroną?
          • Gość: wTeach Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:39
            Prace pisałem u Wysockiej. Polecam, choc kobitka jest ostra. Nie wiem czy mozna
            jeszcze pisac u Kalagi(literatura) ale On ponoc był wspaniałomyslny i duzo
            pomagał.
            • Gość: asolwentka WSU Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:06
              Chyba ktoś tam wyżej pisząc post (czytam nieuważnie, szybko przegląając tekst
              bo szkoda czasu a nie mam go za wiele) miał rację, że jako mgr UŚ miałaś ochotę
              uczyć metodyki na WSU ale niestety ... mgr nie wystarczyło - w poście piszesz
              (tym razem ten i tylko ten post przeczytałam uważnie) na WSU zero metodyki, a
              pisałaś pracę u Wysockiej więc z metodyki (studiuję w Poznaniu ale jak już
              pisałam na UŚ mam koleżanki z roku - absolwentki WSU- i jedna z nich pisze
              właśnie pracę u Wysockiej z metodyki) Ja na WSU miałam zajęcia z metodyki z
              pracownikami wykładającymi na UL, ale ty widocznie uważasz się za lepszego
              metodyka skoro ich pracę oceniłaś na zero, bo chyba nie pisałaś, że takich
              zajęć nie ma w planie i jest ich zero, ponieważ akurat to jest do sprawdzenia -
              wystarczy zajrzeć po prostu do do planu zajęć WSU. Ponadto najwięcej studentów
              pisze pracę licencjacjką właśnie z metodyki, tej o której piszesz "0 metodyki".
    • Gość: tromba Re: WSU(anglistyka)do bani IP: 82.139.11.* 12.06.06, 22:16
      Mam juz dosc najezdzania na WSU, fakt ze jest to prywatna szkola ale ocenilbym
      ja jako jedna z lepszych w kielcach, sam mam licencjat z anglistyki z wsu
      (dziennie) i nie uwazam ze bylo latwo, fakt ze poziom studentow zaocznych moze
      sie bardzo roznic ale tak jest na wiekszosci uczelni. Jesli chodzi o egzaminy
      rekrutacyjne to na WSU sa one latwe poniewaz te 'slabizny' wlasnie moga sie
      dostac na rok zerowy ktorego np akademia swietokrzyska nie posiada wiec musi
      wyselekcjonowac najlepszych na 1 rok. Jesli chodzi o kadre to WSU ma o wiele
      lepszych wykladowcow niz akademia sw z racjii tego ze moga na nich pzreznaczyc
      wiecej pieniedzy.
      • Gość: beowulf Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.telkonet.pl 13.06.06, 11:55
        Ciekawa dyskusja. A jak oceniacie anglistykę na WSU w porównaniu z tą z ZNF
        Akademii Świętokrzyskiej ?
    • diana74 WSU jest cale do bani !!! 13.06.06, 15:57
      wiem, bo tak niestety studiowalam... ale WSEiA tez nie lepsze !!!!!!!!
      • Gość: aga Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.06.06, 21:35
        przez rok przespałam w wse i a i choć średnią miałam 4 to wybyłam bo ekonomia
        do DUPY_XX - i choć spoko to pan R... dawał równo nam od baranów i debili ha
        ha ha
        • Gość: abigail12 Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:42
          Ja też studiowałam na wsu, tyle że nie anglistykę. I jeśli chodzi o poziom - ja
          myślę, że jak ktos chce się nauczyć to może to robić wszędzie...jedyne, co mnie
          strasznie wkurzało to fakt, że tak naprawdę nikogo nie obchodziło CZY ZALICZYłAM
          EGZAMIN ale najważniejsze było to czy zapłaciłam czesne...żenujące...nie
          wspomnę już o "kwiatach" na każdy egzamin. A piszę dlatego, że studiowałam
          róznocześnie dziennie na aś i tam o jakichkolwiek "kwiatach" na egzaminy nie
          było mowy.
          • Gość: przemyslaw Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 20:42
            witaj, mysle ze te kwiaty na wsu byly raczej juz po egzaminach i w podziece
            zabawne ze wszelkiego typu prezenty wladze uczelni tepia i wyrzucaja nawet
            wykladowcow za ich przyjmowanie, co do twojej akademii ś. i pozostawiam bez
            komentarza, ale ci co tam studiuja mowia cos zupelnie innego,
            ps w sietle dzisiejszych wydarzen "cos innego" mowi tez prokuratura
            ps 2 : z tym ze najwazniejsze bylo zaplacone czesne to ci co u nas studiuja i
            maja spore zaleglosci tez maja pretensje bo uczelnia o tym ze maja zaleglosci
            zadko sobie przypomina i zwykle albo jak sie obronili dowiaduja sie ile mnaja
            zaleglosci albo jak zostali skresleni za brak postepow w nauce tez.
            ps 3 no chyba ze ktos sam przychodzi do kwestury i sie dopyta lub sparwdzi
            sobie przez internet w systemie wirtualny dziekanat ( choc tam czasem jeszcze
            ten system sie wiesza ale moze juz poradzono sobie z tym malym problemem)
            • Gość: Alicjant Ty !!! Przemysław!!!!czy ty oby..... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.06.06, 23:49
              ...jesteś normalny?? Facet!!?? Jesteś współwłaścicielem potężnej,aczkolwiek
              chylącej sie ku upadkowi firmy. Na dzien dzisiejszy jakoś to funkcjonuje i
              zapewnia waszej /hehehe/spólce jeszcze dochody. O co ty walczysz???Pobawcie sie
              jeszcze ze dwa lub trzy semestry za kasę tych "baranów" i heja!!! Wypnijcie sie
              na to!! Przecież mieszkacie w willach,świat cały zwiedziliście,żony macie
              okey!!/no może Alice niezbyt-ale na bezrybiu.../,samochody ?-jak sie patrzy!!!
              o co walczysz??/ Wody nie chlaj -tej z Łoblengorka -bo cuchnie i niestrawności
              sie nabawisz!!! A na niestrawność tylko Zuberek,Zuberek!!!! lub Woda Jana !!
              Kryniczanką Alis może te niewyparzone buziaczysko sobie przemywać,ale i tak na
              nic to!!!Pazdrawlaju ciebja!! ps.widzę że tak sobie do tego serca wziołwszy ten
              problem ,że z chałupy juz pisze/ty młody hitlerjungenku-jak mawiają
              studentki/ooooo ttttymmm pppppppssszzzzeeeeemmmmuuuunnnnniiiiuuuuusssiiuu!!!
              • Gość: Przemyslaw Re: Ty !!! Przemysław!!!!czy ty oby..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:21
                coz dyskutowac na poziomie g.....na nie bede, ale obrazilas mnie i zone a to
                juz moja rodzina , obraza rodziny to sprawa osobista!!!!!!!!,
                a tego niue daruje ani tobie ani twojemu mezowi jesli tylko on tez bral w tym
                udzial ( a to bede wiedzial)
            • Gość: magda Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:44
              studiowalam na wsu az 3 lata-liczylo sie czesne, byly lapowki kwiaty przed
              egzaminem, koperty, prezenty-to wszystko bylo, bo wplacalam skladki na prezenty
              co egzamin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              no i jeszcze teraz ta nazwa-koszmarrrrr-kto tam bedzie studiowal????
              poza tym poziom do bani-ile osobo nie chodzilo, przychodzilo tylko na egzaminy,
              nawet nie wiedzieli z czego sa i z kim-mieli sciagi i zdawali-fajna szkolka-nie
              ma co ...
              • Gość: abigail12 Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:44
                przemysławie! dyskutować z Tobę nie zamierzam, bo jako właściciel/ syn
                właściciela tej uczelni zrozumiale bronisz jej jak lew. Co do aś to nie
                studiowałam na pedagogice, bo zapewne chodzi Ci o ostatnie nowości medialne. Tak
                sobie myślę, że jakby za prezenty zamykali, to powinni zamknąć wszystkich z
                wsu... i jeszcze jedno - nie zastanowiłeś się, że skoro tyle osób powiela takie
                same komentarze na temat beznadziejności Waszej uczelni to jest w tym ziarnko
                prawdy?? wedle zasady: "skoro 10 osób mówi Ci że jesteś pijany to może połóż się
                do łóżka"?? Właściwie uświadomiłam sobie, że Ty faktycznie mówisz prawdę!! bo
                jeśli studiowałeś na tej uczelni, to zapewne NIGDy nic nikomu nie dawałeś - ja
                Ci wierzę, naprawdę, bo i po co miałbys dawać - Ciebie i tak by przpuścili....
                I co chcesz udowodnić pokazując jaka ta uczelnia jest w porządu?? nie jest w
                porządku i dobrze o tym wiesz..,,ale nie ja CIę będę rozliczać. A co do opłaty
                za czesne to faktycznie tak było, że nawet jak się szło do biblioteki, to
                trzebabyło pokazac kwitek opłaty za czesne. A ja nie zalegałam z czesnym nawet
                brałam stypendium naukowe, a całe studia traktowano mnie jak intruza i
                potencjalnego kłamcę. Dlatego uciekłam stamtąd po licencjacie i magistra
                zrobiłam na politechnice warszawskiej. Nie było porównania - ani jeśli chodzi i
                poziom, ani w ogóle....ehh...ale po co ja to piszę..Ty i tak nic nie zrozumiesz.
                Rozumiem, że inaczej nie możesz ale nie wmawiaj wszystkim, że to święta
                uczelnia, bo tak nie jest! zdzieracie na wszytskim - za głupie zaświadczenie
                trzeba było zapłacić 20 zł....a pani w sekretariacie potrzebowała kalkulatora,
                żeby mi średnią wyliczyć...a było to kwestia podzielenia 16:4 bez komentarza...
                • Gość: eTeach Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:41
                  No własnie. I jeszcze wan poeiem. @ lipca moja była uczennica ma egz z
                  metodyki, a co najlepsze nawet jeszcze nie wie co tam ma byc bo:
                  1. na wykłady nie chodziła( ktos ja tam podpisywał)
                  2. I tak wszyscy zdaja bo kaska...
                  Może i nie nauczyłem wszystkich i te słabizny poszły na WSU, ale częsc z moich
                  uczniów Jest na Uniwerkach. A poza tym korków nie daje nikomu, bo jestem
                  tłumaczem przysiegłym i nie opłaca mi sie w to bawic. Prawda jest taka tam Cie
                  jezyka nie naucza. Moja uczennica (na 4 roku mgr:))mówi tahk.
                  I will able to go to Paris. Jakos jej tak be zniknęło i sie nie kapnęla
                  bidulka. W szkole miała dp przez 4 lata, a teraz...hmmm filolog:)
                  • Gość: Przemyslaw Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:16
                    ,oj e-teach, e-teach, a rodowity kalifornijczyk ci powie "I gona be smart" i co
                    tez uznasz to za blad jezykowy??????, polskie metody glotto-dydaktyczne sa
                    uznawane za najlepsze na swiecie ale to jak my polacy umiemy sie porozumiewac z
                    innymi to sam wiesz (mam nadzieje) jako nauczyciel, tlumacz i td,
                    ps : mam nadzieje ze nie tlumaczysz w obie strony.
                  • Gość: kamiska Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:43
                    koncze 1 rok anglistyki. sa ze mna w grupie osoby ktore ktore niby nie nadawaly
                    sie na filologie. po roku zrobily ogromne postepy. nie bylo przepros bo sa
                    slabsze albo nadrabiaja albo dowidzenia. i tak podziekowalismy juz jednej
                    osobie. a o ile wiem to wyklady nie sa obowiazkowe, swiadczy to tylko o
                    uczennicy. a skoro ta uczennica miala dop w LO to wspolczuje nauczyciela.
                    zapraszam na filologie angielska na wsu!!!!
                • Gość: przemyslaw Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:52
                  Studiowalem na UW, SGH te uczelnie ukonczylem a wsu no coz tak na wsu wrecz
                  ciagle studiuje i nie moge skonczyc HiHI ironia losu, tatus rektor, a ja jego
                  uczelni nie moge skonczyc zabawa na calego, a na pytanie po co i tam studiuje
                  kiedys zaczalem a zawsze lubie dokanczac to co zaczalem mam nadzieje ze to tez
                  mi sie uda , wlasnie stad jestem swiadkiem patologii nie ze strony wykladowcy
                  ale studentow ktorzy licza na lzejsze traktowanie.............
                  , jesli by kilka tysiecy osob mi mowilo ze nie mam racji to moze bym uwierzyl
                  tu niestety mowi to osob 3 osoby pod postacia 21 ( zabawne kazdy jest
                  rozmnozony w 7 osobach czekam na wiecej)
                  MAM PROPOZYCJE NAWET DO LOKALNYCH MEDIOW - WYNAJAC FIRME BADAWCZA Z DRUGIEGO
                  KONCA POLSKI -W ZADEN SPOSOB NIEZWIAZANA ZE SWIETOKRZYSKIM , NIECH PRZEPROWADZI
                  ANKIETE NA 1000 AKTUALNIE STUDIUJACYCH MLODYCH OSOBACH Z KAZDEJ UCZELNI TAKA
                  URAWNILOWKA ZOBACZYMY KTORA BEDZIE MIALA NAJWIEKSZĄ ILOSC WSKAZAN (PREZENTY
                  LAPOWKI) ??????????? CO ????? CZEMU NIKT NA TO NIE WPADL, TO JEST TAKIE PROSTE
                  A MOZE BYLY ROBIONE ????????
                  ps: WSU nikt nie lubi bo wszyscy traktuja uczelnie wyzsze jak dojne krowy, wiec
                  i nas tak oceniaja, mnostwo osob mi mowi ja na twoim miejscu tobym...... i leci
                  co by to on nie kupil sobie, czy bykiem nie lezal, ( no jeszcze jakby on na
                  moim miejscu zrobil - to zadko slucham i jak cos sensownego to robimy - vide
                  Gustav z ekipa, pozdro)
                  ps2 zabawne raz opublikowano badania jedyne jakie wogole na temat uczelni
                  wyzszych w swietokrzyskiem chyba robiono i wyszlo ze WSU jest fajne, WRECZ
                  ZAJEFAJNE i co i nic juz ich nie powtorzono rok pozniej, zabawne co nie???????
              • Gość: Przemyslaw Re: WSU jest cale do bani !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:32
                szkoda tylko ze nigdy nikt do Rektora nie przyszedl, powiedziec ze ten
                wykladowca to sobie zyczyl to czy tamto, inne grupy tak robily i szybko
                konczylo sie wymuszanie czegokolwiek,
                odnoscnie prezentow to dobrze wiesz ze sami czesto wmuszacie je nauczycielom a
                potem macie pretensje, cytuje " to na pamiatke od grupy, "wykladowca-nie prosze
                to zabrac" grupka studentow- ale to od nas osobiscie zeby pan nas milo
                wspominal,
                wykladowca- nie, nie, nie ja juz bardzo chcecie docenic moja prace to po
                egzaminie" i dostalk po egzaminie dlugopis na przyklad a teraz wielkie halo
                biora w lape wymuszaja.
                ps: kto z was jak go policja na radar zlapala nie próbowal sie"dogadac" i dac
                pare zlotych zeby tylko punktow karnych nie dostac??????????????????????
                nie badzcie takie dziewice.
                ps2 korupcja jeste wszedzie bez dwoch zdan ale jej skala i walka z nia zalezy
                od nas, JESLI ZDARZYLO CI SIE WRTECZANIE LAPÓWEK Z PRZYMUSU POINFORMUJ
                REKTORA, POLICJE , PROKURATURE, ale jak sie sam dobrowolnie zrzucasz na egzamin
                to albo sie nie odzywaj albo sie bierz do nauki zeby nie tyle dyplom byl cos
                wart co zawartosc twojej glowy, bo we wspolczesnym swiecie czlowiek uczy sie
                cale zycie.
                ps3 NAWET KUPOWANIE NAUCZYCIELOM KAWKI, GAZETY, CZY SOCZKU Z WASZEJ INICJATYWY
                TEZ JEST KORUPCJĄ.
    • Gość: przemysław Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.06.06, 22:59
      po pierwsze to gratulacje dla mgr Zubera za błyskotliwe komentarze na forum!
      a tak poza tym to pozdrawiamy mgr(juz prawie doktora) Sebiego Sadowskiego i
      dziękujemy mu za wspaniałe zajęcia ( spanko:)), błyskotliwe komentarze i
      niezwykłe komplementy na temat studentów dziennych!! kochamy cię (płeć piękna
      też) P.S. prosimy o kontakt z projektantem!!
      • Gość: przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:37
        po pierwsze to gratulacje dla mgr Zubera za błyskotliwe komentarze na forum!
        > a tak poza tym to pozdrawiamy mgr(juz prawie doktora) Sebiego Sadowskiego i
        > dziękujemy mu za wspaniałe zajęcia ( spanko:)), błyskotliwe komentarze i
        > niezwykłe komplementy na temat studentów dziennych!! kochamy cię (płeć piękna
        > też) P.S. prosimy o kontakt z projektantem!!

INFORMUJE ZE POWYZSZY POST NIE JEST MOJEGO AUTORSTWA, AUTOREM WYNAJETA PRZEZ
        INNA UCZELNIE OSOBA (NAZWA I DANE OSOBY DLA CIEKAWYCH - NIECH ZAPYTAJA MNIE NA
        MAILA KTORY PODALEM JUZ W POPRZEDNICH POSTACH)
        POST JEST KOPIA POSTU Z LUTEGO 2005 DOTYCZACEGO ŚWIETOKRZYSKIEJ SZKOŁY WYŻSZEJ,
        PAN MGR ZUBER NIE JEST PRACOWNIKIEM WSU TYLKO ŚSW .

• Gość: abigail12 Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:59
          przemysławie!! podziwiam zapał z jakim próbujesz bronić swojej uczelni. Pamiętaj
          jednak, że głową muru nie przebijesz! i możesz mówić jeszcze inne rzeczy na
          temat wspaniałości tej instytucji, a ludzie, którzy tam studiowali i wiedza co
          jest grane i tak mają swoje zdanie na temat całej tej farsy i poziomu jaki tam
          jest. I tyle. I marnie widzę przkonywanie, jak tam jest wspaniale. Bo nie jest i
          wiesz to tak samo jak ja i wszyscy inni, którzy tam studiowali.
          P.S. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale akurat Twoje przekonywanie o
          "czystości" tej uczelni jest zupełnie niewiarygodne...wiesz dlaczego
          • Gość: przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 16:43
            widzisz posiwecam swoj wolny czas w niedziele nie dlatego zeby kogolwiek
            przekonywac, wiesz dobrze ty i ja ze mozna anonimowo bez skrupolow i co
            najwazniejsze "niby obiektywnie pod nie budzacym skojarzen nickiem" rugavc
            kogoc lub chwalic w zaleznosci od tego czyje interesy sie reprezentuje,
            jesli juz zakaldajac ze piszesz naprawde jako absolwentka lub naprawde jako
            studentka wsu to wyrazasz tylko swoje zdanie bo piszesz to ty a nie "ludzie" i
            jest to tylko twoje zdanie wiec nie wyrazaj go w imieniu kilku tysiecy
            studiujacych tam i kilkunastu ktorzy ja skonczyli.
            ps: co do reszty "zarzutow" juz i tak dosc wyczerpujaca opisywalem fakty i
            mity w moich poprzednich postach.
            ps2 jestem na tyle odwaznym czlowiekiem ze potrafie nawet na tak bezimiennym
            forum przedstawic sie i pozwolic sie latwo identyfikowac. Nie robie tego po to
            zeby wychwalac wsu raczej jesli juz zeby wyjasniac wiele mitow i niescislosci.
            nie walcze o nic, nie musze, ciezko pracuje jak wiele normalnych osob nie
            wynosze sie ponad nikogo ( ci co mnie znaja to potwierdza)
            czasem irytuje mnie tylko ze jak ktos nie potrafi merytorycznie odniesc sie do
            opisu sytuacji z mojego punktu widzenia to od razu przchodzi do rugania i
            opluwania. natomiast moze jak juz jestes taka bezinteresowna poprzyj moj apel o
            przeprwadzenie obiektywnych badan nt korupcji na swietokrzyskich uczelniach i
            stworzenia czegos na wzor rankigu na tej podtsawie , badan wykonanych przez
            KOMPLETNIE NIEZALEZNA FIRME????????? czyzbys nie doczytala tej czesci mojej
            wypowiedzi??????????
            a moze jednak czyjes interesy reprezentujesz (no poza swoim wlasnym)??????? i
            twoj pracodawca obawial by sie takiego "rankingu"????????
            ps3 niestey i stety wiem nawet wiecej niz ci co tu studiuja lub studiowali
            zarowno z tej pozytywnej jak i i ciemnej strony zycia ale zaufaj mi rownie duzo
            wiem o innych kieleckich uczelniach (o obu stronach zycia na nich) i nie robie
            z tego uzytku a moglbym, MY NIE KNKURUJEMY OCZERNIAJAC SIE WZAJEMNIE WSU
            KONKURUJE SZEROKOSCIA I JAKOSCIA OFERTY EDUKACYJNEJ
            ps4 ide o zaklad ze znow glownym tonem kolejnej wypowiedzi tej osoby bedzie
            jakosc nauczania na wsu????????? moze niech ktos tez sie wypowie o jakosci na
            innych kieleckich uczelniach??????
            • Gość: abigail12 Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:01
              Przemysławie!! czuję się zobowiązana odpisać, jako że poświęciłes swój jakże
              cenny czas w niedziele... jeśli chodzi o badania nt. korupcji, to jestem jak
              najbardziej za ich przeprowadzeniem, gdyż uważam, że jest to problem nie tylko w
              dziedzinie edukacji (chociaz tu j est szczególnie niegodziwy - wszyscy wiedzą,
              że wiedzy nie da się kupić...), ale w wielu innych. Jeśli chodzi o mojego
              pracodawcę, to nie obawia się on żadnych rankingów, chyba nawet niespecjanie go
              obchodzą, gdyz pracuję w dużej firmie, właścwie już niepolskiej. Jak starałam
              się o pracę nikt nie pytał o dyplom, tylko zdawałam testy, również językowe.
              Jeśli nawet ktoś zwraca uwagę na dyplom to i tak najpierw patrzy na ten z
              politechniki warszawskiej, bo tam zrobiłam magisterium. A jeśli już mówimy o
              oczernianiu i obronie - czy jesteś w stanie z ręką na sercu powiedzieć z pełna
              odpowiedzialnością, że na wsu nie ma problemu "prezentów"?? bo ja nie.... A
              mówiąc o poziomie nauczania..chyba nie przeczytałes uważnie mojego postu -
              napisałam, że jeśli ktoś chce się nauczyć, to może to zrobić na każdej uczelni.
              A poziom nauczania nie tyle zależy od uczelni co od osób na niej wykładających i
              na wsu, poza przykładami solidnej belferskiej pracy, poziom nauczania jest
              równie żenujący co na pozostałych uczelniach wyższych w naszym mieście.
              • Gość: przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.wsu.kielce.pl 19.06.06, 11:00
                "przemysławie!! podziwiam zapał z jakim próbujesz bronić swojej uczelni.
                Pamiętaj
                jednak, że głową muru nie przebijesz! i możesz mówić jeszcze inne rzeczy na
                temat wspaniałości tej instytucji, a ludzie, którzy tam studiowali i wiedza co
                jest grane i tak mają swoje zdanie na temat całej tej farsy i poziomu jaki tam
                jest. I tyle. I marnie widzę przkonywanie, jak tam jest wspaniale. Bo nie jest i
                wiesz to tak samo jak ja i wszyscy inni, którzy tam studiowali.
                P.S. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale akurat Twoje przekonywanie o
                "czystości" tej uczelni jest zupełnie niewiarygodne...wiesz dlaczego"

Witaj ponownie , prosze wskaz mi to magiczne zdanie ktore pominalem, bo i
                owszem i ja jestem zdania ze nauczyc sie mozna jak sie chce nawet w domu z
                ogolnie dostepnych ksiazek, ale w poscie tego nie zawarlas wiec nie oskarzaj
                mnie ze nie doczytalem,
                co do prezentow i td to jasne jest ze nie moge zaswiadczyc z reka na sercu
                pisze o tym jakie nastawienie wladze uczelni maja do tego typu spraw, i prosze
                o to aby kazdy taki przypadek byl od razu przekazywany do wladz uczelni, bo
                WSU OSTRO I RYGORYSTYCZNIE TRAKTUJE TAKIE PRZYPADKI,REKTOR ROZWIAZUJE STOSUNEK
                PRACY Z TAKIMI PRZYPADKAMI (SADZIMY SIE Z NIMI POTEM PRZED SADEM I
                NIESPODZIANKA SWIADKOWIE NIE CHCA POTWIERDZAC PRZED SADEM CO WIDZIELI
                WIEC..... )
                i podkreslam moim celem nie jest tu przekonywac kogokolwiek ani anonimowo
                wystepowac, pozdrawiam
                • Gość: abigail12 Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 17:10
                  Gość: abigail12 14.06.06, 20:42 + odpowiedz

Ja też studiowałam na wsu, tyle że nie anglistykę. I jeśli chodzi o poziom - ja
                  myślę, że jak ktos chce się nauczyć to może to robić wszędzie... ot "magiczne
                  zdanie"...tak, potrafię czasem takie popełnić...
                  Ja nikogo nie osrarżam, tak naprawdę mało mnie cała ta afera obchodzi, bo ja,
                  całe szczęście nie muszę zarabiac na biednych studentach, którym nie chce się
                  uczyć i wykładowacach, którzy widać za mało zarabiają. U nas w Polsce mamy
                  tendencję do "pójścia na łatwiznę".
                  A tak mi się nasunęło....przeczytałam na tym formum wiele nepochlebnych zdań na
                  temat doktora prawa, niejakiego pana f... ja też miałam z nim dwa przedmioty i
                  musze przyznać, że bardzo lubiłam go słuchać (no, może oprócz niektórych
                  niekoniecznie grzecznych wstawek...) bo mówił ciekawe i zrozumiale, a to, dla
                  kogoś nie znającego żargomu prawniczego, niezykle ważne. Co do samego egzaminu,
                  to średnią zdawalność pominę mileczniem, co zozumieją zapewne zaintersesowani.
                  I Drogi Przemysławie...to nie ja oskarżam i szczuję... pomyśl o tym przed snem.
                  Dobrego wieczoru
                  • Gość: dawacz w łapę tak! tak!! samii sobie nakręcają aferkę!!ha!ha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:15
                    synuś /dziedzic/, jak sie sam określił, karze zgłaszać przypadki brania
                    prezentów!!! buahahaha!! a niech sobie przypomni ,czy przed dwudziestu laty
                    znałby smak czekolady,chałwy,daktyli i innych PEWEXOWSKICH rarytasków???/
                    O koniakach ,dżinach,kawie ,ciociosanach nie wspominam ,bo chyba mu wtedy nie
                    dawali/choć po tym co wypisuje -to 100%owej pewności nie mam/.BUAHA!!ha! ha! ha!
                    • ckk Re: tak! tak!! samii sobie nakręcają aferkę!!ha!h 20.06.06, 01:05
                      Niemam pojecia dlaczego odnosze wrażenie że wszystkie lub prawie wszystkie
                      wypowiedzi (nie czytałem wszystkiego)pogłębiaja moje widzenie na nasz naród a
                      jaki jest i jakimi widzą nas inni to proste jestesmy obłudni i zakłamani do
                      szpiku kości.I jesli cos komus zaczyna wychodzić juz nie jest za dobrze w
                      naszych oczach ( jakto mówią ON MA A JA NIE Mogę sie nawet załozyć że
                      wiekszość negatywnych wypowiedzi na temat wsu pochodzą od rozżalonych studentów
                      którym cos nie poszło i jacy oni są biedni. Proponuje zajrzeć na inne forum i
                      sie przekonac że tak na dobra sprawe nic nigdy nam nie odpowiada.Natomiast ja
                      sam osobiscie uważam że dzieki niej i kilku innych instytucjach cos powoli
                      zaczyna sie dziać. Kielce jako miasto wojewódzkie niema za wiele do
                      zaoferowania wiec nie psujmy czegoś czego tak naprawde jeszcze pożądnie nie
                      mamy.Czy mamy miec pretensje do fryzjera że nas ostrzygł i chce za to pieniądze
                      czy do piekarza że jego bułki po pięciu dniach są już czerstwe. My tworzymy
                      społeczeństwo a co do ciebie DAWACZU W ŁAPĘ pamietaj to tacy jak ty robia
                      największy problem bo to wy uczycie że niema nic jak sam nie dasz a potem
                      wychodzą mecyje po urzedach ,szkołach i lekarzach.
                    • Gość: przemyslaw Re: tak! tak!! samii sobie nakręcają aferkę!!ha!h IP: *.eranet.pl 20.06.06, 01:13
                      oj koles co ty tak o jedzeniu???????
                      ps: polecam statoil, czynny cala dobe a parowki maja ok!!!
                • Gość: broszka przestań już robić "strańczyka "!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:20
                  weź ,już przestań rozkładać tą ruderkę!!
    • Gość: kamiska Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:04
      zapraszam na zajecia z fonetyki. zapraszam na sprawdzenie postepow studentow po
      roku nauczania. czemu nikt nie przyjdzie na zajecia i nie sprawdzi co sie
      dzieje?? latwiej jest pisac kompletne bzdury nie majac pojecia za bardzo o czym
      sie pisze. zapraszam rowniez do zaliczenia egzaminow z gr. opisowej lub
      egzaminu praktycznego z calego roku. moze by sie ktos odwazyl?? zapraszam
      eTeach. byloby milo gdybys sprawdzil o czym piszesz i dopiero pozniej pisal.
      zal mi takich ludzi jak ty i ciesze sie ze nie wykladasz na wsu. jezeli chodzi
      o listening z bbc to juz pisalam. do latwych nie nalezal. trzeba poswiecic temu
      troszke czasu a poza tym swietnie wyczula sluch. kazde cwiczenie czemus sluzy.
      pozdrawiam
      • Gość: kukuryku Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 04:29
        Jesteście wszyscy żałośni... Rozumiem, że można się spierać o poziom uniwerków
        w dużych miastach polski (Wa-wa, Poznań, Kraków, Wrocław), ale takiej jatki o
        poślednie uczelnie w maleńkich Kielcach to po swoich - bądź co bądź krajanach -
        się nie spodziewałam. Czy wiecie, że spieracie się o to, który z niższych
        poziomów jest wyższy? ;-))

Wszystkich dumnych anglistów z WSU, AŚ i innych ciekawych instytucji zapraszam
        może na Uniwersytet Warszawski - poczujecie, co to znaczy być na studiach na
        poziomie.

A dziedzic rodu właścicieli WSU swymi wypowiedziami niestety nie robi dobrej
        reklamy swojej (poniekąd) uczelni.

Ot, takie moje niezależne obserwacje.
        • Gość: przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 20:15
          oj kukuryku, po 1!, moje wypowidzi na forum ne sa forma reklamy, wsu i ja nie
          bierze udzialu w tej pozal sie borze bitwie o pieniadze mlodziezy na tzw,
          studiowanie jaka odbywa sie obecnie w calej polsce, ale z wiadomych wzgledow
          nie pozwole na szarganie imienia szkoly i to niesety nie tyle przez naszych
          studentow bo znam wsu od podszewki i jak ktos oipisuje fakty jakie mialy
          miejsce luba maja czasem (zdarza sie wrzedzie nawet uniwerkach) to ie dykutuje
          i nie wybielam, ale jak inne uczelnie uzywaja forum aby sie promowac i
          reklamowac to ich sparawa ale jak uzywaja tzw czarnego PR to interwniuje, ot
          cala historia,
          ps: co do poziomu zgadzam sie uniwerek warszawski a konkretnie instytut
          lingwistyki stosowanej to niedoscigniony wzor ( co do filologii juz bym
          dyskutowal bo na uniwerek mimo wszystko przychodzi lepiej wyedukowana mlodziez
          ktora w liceum juz sie przygotowywala pod konkretne studia,
          ps2: co do wsu to zgadzam sie z kims kto tam wyzej napisal ze niech ci co maja
          jakies ale stricte teoretycznie lub na podstawie zaslyszanej opinii , to niech
          przyjda na zajecia czy wyklad zobacza jak wyglada egzamin i dopiero napisza co
          sadza,
          a bodz co badz filologie na poziomie magisterskim ma tylko 7 uczelni w polsce
          wiec byle komu by chiba jednak uprawnien nie dali co???
          sprostowanie kolega kukuryku niech nie nazywa mnie dziedzicem - dlaczego
          odsylam do postow pisanych przeze
          to tyle pozdrowionka i pogody ducha dla wszystkich,mnie powyzej, to mnie obraza
          i poniza oraz jest niezgodne ze stanem faktycznym ,
          • Gość: kukuryku Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:51
            Przemysławie, nie "kolega", a "koleżanka" i naprawdę dziękuję za nieoczekiwany
            komplement pod adresem mojej Alma Mater. Skończyłam lingwistykę stosowaną na UW
            i naprawdę uważam, że warto było się mocno uczyć, żeby się tam dostać, potem na
            studiach, żeby je skończyć i teraz mieć naprawdę wspaniały zawód (tłumacz) i
            doskonałe perspektywy. Chyba już teraz rozumiesz, jak bawi mnie licytowanie się
            o poziom studentów czy wykładowców na kieleckich uczelniach...

Kwestia druga: OK, jak rozumiem, po prostu bronisz interesu szkoły - niech
            będzie i tak. Ja chyba raczej wszystkich stosujących czarny PR po prostu bym
            zignorowała, bo to zazwyczaj przeradza się w dyskusję typu "przyganiał kocioł
            garnkowi", a często w niesmaczną pyskówkę.
            • Gość: banitka Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:49
              nie dziw się !! blondynką jesteś?? umyka kasa bo niestety naiwniaków coraz
              mniej.jakby zastosowali inny myk-czyli obniżyliby koszty tych ,nazwijmy umownie
              studiów,to ilością mogliby utrzymać swoje dotychczasowe dochody.A tak to walczą
              z całym światem,a Twój adwersarz szczególnie ośmiesza się ,i co dalej? I po co
              to wszystko?? Ja bym go zapytała-Przemku ?-głową mur chcesz przebić??-jeśli tak
              ,to przebijaj,lecz SWOJĄ!!!! Swoją!!
              • Gość: przemyslaw Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.wsu.kielce.pl 03.07.06, 17:35
                wiecie, muru poki co przebijac nie trzeba, walcze tylko z tymi ktorzy nie
                wiedzac nic o tym jak jest na wsu zabieraja glos, wiecie dobrze ze pewnie znam
                wiekoszosc jak nie wszystkie "trudne" momenty tej uczelni i jak ktos opisuje
                cos co mialo tu naparwde miejsce to nie dyskutuje,
                a swoja droge zal mi was wszystkich bo jesli myslicie ze rodzinka adamsow
                prowadzi uczelnie dla kasy - to coz,,..... zycze wam udanych interesow w zyciu,
                odsylam do innych moich postow bo powtarzac sie nie lubie ( koszty kierunku ,
                kadry i td,) a odnosnie doradcy radzacego obnizenie kosztow ..... no coz nie
                skomentuje bo koszty to mozna sobie obnizac ale w hipermarkecie czy innej
                zarobkowej dzialalnosci ok???,
                ps: tak poziom na ILS jest najlepszy w polsce, a odnosnie poziomu kieleckich
                uczelni to coz poziom w 70 % wyznaczaja uczestnicy zajec i dobrze to wiecie,
                zreszta wiecie meczy mnie w kolko wyjasnianie tego samego,
                a dykutuje tu nie po to zeby kogos do czegos przekonac, poprostu nie pozwalam
                sie obrazac ludziom ktorzy maja blade lub wrecz nikle pojecie o uczelniach
                wogole, a o sektorze niepanstwowym w szczegolnosci,
                znam teksty w stylu "ja na twoim miejscu to bym..."
                • Gość: abigail12 Re: WSU(anglistyka)do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:23
                  Jeśli nie dla kasy to co? Charytatywnie?? Bardzo przepraszam, ale w to nie
                  uwierzę...i wiesz co..już nie chce mi się z Tobą gadać. Nie warto niestety...
    • Gość: Sir Gawain SIEDEM uczelni ma anglistykę na poziomie mgr?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:50
      jak to 7?? Krakow, Warszawa, Gdańsk, Toruń, Katowice, Opole, 2xLublin - to juz
      jest osiem!!
      Co do poziomu anglistyki na WSU, to jest on niski ale coż sie dziwić, sa
      studenci, są pieniądze!Ale jak na każdej uczelni, niektórzy sie uczą, niektórzy
      tylko udają.
      A że rzeczywiście terminów zaliczeń i poprawek jest mnóstwo, to łatwiej
      jest "przemknąć" tym słabszym. Gdyby sprawa była jasna, 1 termin,2 termin i bye
      bye, to studiującym by bardziej zależało . A niestety zaliczanie semestru
      zimowego niekiedy trwa az do września, a jasny komunikat od stojących wyżej
      brzmi: dajcie mu/jej jeszcze jedną ( w praktyce jedna i jeszcze jedną) szansę.
      Szkoda mi tylko, ze ci studenci będa lub juz sa nauczycielami , co jeszcze
      dobitniej obnizy poziom naszej edukacji szkolnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka