Gość: PKP IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 26.06.06, 22:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pk Przecież to bzdura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:19 Każdy może jechać osobowym, nawet jak lubi płacić i kupi na pośpieszny :))) To tekst z 1 kwietnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyaron Re: Przecież to bzdura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 01:00 Gość portalu: pk napisał(a): > Każdy może jechać osobowym, nawet jak lubi płacić i kupi na pośpieszny :))) To > tekst z 1 kwietnia pojedź sobie na takim bilecie Szybką Koleją Miejską PKP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Przecież to bzdura ! IP: *.visp.energis.pl 27.06.06, 20:09 Chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Niełatwo odzyskać pieniądze za niewykorzystan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:50 Wolę autobusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyaron Re: Niełatwo odzyskać pieniądze za niewykorzystan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:43 Gość portalu: CK napisał(a): > Wolę autobusy Też nie kupisz 1 biletu jak jedziesz 3 autobusami z przesiadkami. A PKS-ów jest jeszcze więcej jak kolejowych spółeczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD dlaczego klienci maja placic za to ze PKP sie uczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:38 jak wyzej. PKP sie uczy, i dopasowuje, a klienci niech placa i nie narzekaja.... Zmienic rzecznika, pogadal a nie pomogl.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyaron [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Niełatwo odzyskać pieniądze za niewykorzystan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:21 Załamka z tymi biletami. W ubiegłym tygodnniu straciłam pieniadze w bardzo podobny sposób. Kupiłam bilet wcześniej, ale rozmysliłam się i postanowiłam wrócić dzień później. Chciałam więc zwrócić bilet. Okazało się, że nie mogę.. Historia prawie identyczna. Załamka normalnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS kupowanie biletów u konduktora jest drozsze IP: *.usr.onet.pl 27.06.06, 08:09 kupowanie biletów u konduktora jest drozsze o kwote za wypisanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: kupowanie biletów u konduktora jest drozsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:58 To prawdziwie pouczająca historia:). Mnie nie przyszłoby do głowy nawet się zapytać, czy mogę jechać pociągiem osobowym, mając bilet pośpieszny. Bo wydawałoby mi się, że i tak dopłacam do tego przejazdu:). No proszę, pewnie byłabym wywleczona z pociągu przez Straż Kolejową(jako prawdziwy sprawca nadużyć finansowych na Kolei)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: kupowanie biletów u konduktora jest drozsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:40 Gość portalu: berta napisał(a): > No proszę, pewnie > byłabym wywleczona z pociągu przez Straż Kolejową(jako prawdziwy sprawca > nadużyć finansowych na Kolei)... W naszym kraju jest to jak najbardziej możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu PKP IP: *.protest.com.pl / *.protest.com.pl 27.06.06, 16:32 Ja tylko przypomne alternatywne rozwiniecie skrotu PKP: Pieknie, K..., Pieknie. Jakies 3 tygodnie opisywalem pod innym artykulem, jak to Koleje Mazowieckie sprawnie organizowaly komunikacje zastepcza ze wzgledu na awarie linii. W skrocie: godzina czekania na autokary, ktore nie przyjezdzaja, potem kolejne pol na pociag, ktory przewozi nas kilka stacji dalej, potem transport pasazerow dwoch pociagow dwoma autokarami, co trwa w sumie jakies 3 godziny. Ci przewiezieni czekaja na pozostalych w pojedynczym skladzie, bez zalogi, bez oswietlenia. I w koncu dowiaduja sie, ze awaria zostala naprawiona i pojada dalej nastepnym kursowym pociagiem. Kompletna dezinformacja i lecenie sobie w kulki. Nikt nic nie wie. Ani kierownik pociagu, ani informacja Kolei Mazowieckich. W efekcie podroz Radom-Warszawa trwala 5 godzin - wyjechalem o 17, dotarlem na miejsce o 24-tej. Mowiac krotko: Koleje Mazowieckie - Pieknie, K..., Pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał PKP to pożądna firma IP: *.ds15.agh.edu.pl 27.06.06, 17:20 W takiej sytuacji trzeba mieć głowę na karku i tyle. Z tymi biletami na pociąg osobowy i pośpieszny to rzeczywiście mogą być takie chocki klocki, bo z tego co wiem, to osobowe relacji Skarżysko-Warszawa to obsługuje spółka Koleje Mazowieckie, a nie PKP PR, który jest odpowiedzialny za inne osobowe i pośpiechy. To tak samo, jakby mieć bilet na Intercity i chcieć na nim jechać pośpiechem - to jest taka sama sytuacja - konduktor nie zaakceptuje. Osobiście jednak uważam PKP PR za pożądną firmę, bo miałem podobną historię. Chciałem sobie kupić bilet studencki na osobówkę, a dostałem bilet na pośpiech i jeszcze normalny (różnica w cenie 18 zł). Płaciłem kartą i nie zwróciłem uwagi, pod jaką kwotą się podpisuję. Dopiero w pociągu zauważyłem, że mam nie ten bilet. W pociągu powiedziałem konduktorowi o tym, a ten napisał adnotację na bilecie (nr pociągu, nr leg. studenckiej, czas, itp.). W Kielcach kobiety w kasie nie chciały mi zwrócić różnicy, bo bilet był niejako wykorzystany, a że płaciłem kartą, powstał dodatkowy problem. W końcu dały mi adres do Działu Kontroli Dochodów PKP PR w Olsztynie i tam napisałem o co chodzi. Po dwóch tygodniach przyszedł mi przekaz, że zwracają różnicę minus 10% odstępnego. Jak później się zmiarkowałem, wcale nie musieli mi tego zwracać, bo jest u nich w regulaminie, że zaraz po zakupie, przy kasie, należy sprawdzić, czy bilet jest taki, jaki zamawialiśmy. Sądzę, że jakby chłopak miał adnotację konduktora, to na pewno nie byłoby tego bełkotu w tej GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr M.in. dlatego PKP mowimy glosno i stanowczo: IP: *.cable.mindspring.com 28.06.06, 01:16 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyaron ale tu chodzi o Koleje Mazowieckie !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:32 www.mazowieckie.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Cale PKP to dno. IP: *.cable.mindspring.com 30.06.06, 04:14 Mazowieckie, swietokrzyskie, krakowskie, slaskie, warszawskie i wszystkie inne. Dlatego czas jakis temu przerzucilem sie na autobusy i busy - wygodniej, krocej i zazwyczaj taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek Re: Cale PKP to dno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:20 Zapomniałeś dodać że i bezpieczniej bo na kolei co rusz to katastrofa a na drogach taki spokój co tam 1000 wypadków miesięcznie i 500 truposzy to przecierz betka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyaron Re: Cale PKP to dno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:23 Gość portalu: Wicek napisał(a): > Zapomniałeś dodać że i bezpieczniej bo na kolei co rusz to katastrofa a na > drogach taki spokój co tam 1000 wypadków miesięcznie i 500 truposzy to > przecierz betka. Chyba jesteś busiarzem. Ciasno, rozsypujące się klekoty, nieobliczalni kierowcy i brak rozkładów jazdy. PKP to w porównaniu z busiarstwem to eldorado Odpowiedz Link Zgłoś
fako13 Re: Cale PKP to dno. 30.06.06, 19:18 Gość portalu: antyaron napisał(a): > Gość portalu: Wicek napisał(a): > > > Zapomniałeś dodać że i bezpieczniej bo na kolei co rusz to katastrofa a n > a > > drogach taki spokój co tam 1000 wypadków miesięcznie i 500 truposzy to > > przecierz betka. > > Chyba jesteś busiarzem. Ciasno, rozsypujące się klekoty, nieobliczalni kierowcy > i brak rozkładów jazdy. PKP to w porównaniu z busiarstwem to eldorado No co ty gościu nie czujesz podtekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyaron Re: Cale PKP to dno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:24 Gość portalu: xtrmntr napisał(a): > Mazowieckie, swietokrzyskie, krakowskie, slaskie, warszawskie i wszystkie inne. Koleje mazowieckie to nie PKP > > Dlatego czas jakis temu przerzucilem sie na autobusy i busy - wygodniej, chyba masz 130 cm wzrostu... bo ktoś co ma 160 cm to ma kolana pod brodą w busie > krocej > > i zazwyczaj taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Zalezy gdzie jezdzisz IP: *.cable.mindspring.com 06.07.06, 05:05 Ja miedzy miastami typu CK, pokrakow, Tarnow, Wawa. I jakos nawet w busach nie mam kolan pod broda (1.78 m). I rozklady na tych trasach sa. Mozesz nawet zadzwonic i zarezerwowac miejsce. Wyobraz sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Coraz większa głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:58 Ano cóż, głupota na tym świecie coraz większa. Odpowiedz Link Zgłoś