IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:56
jeszcze tydzień został
Obserwuj wątek
    • Gość: chmurka Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:57
      ale nadal jest ciepło:)
      • Gość: bubak Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:59
        no jest. To nie ma co narzekac. Przyjdzie zima to zaczniemy. Oczywiscie znów
        zaskoczy drogowców
        • Gość: bubak Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:09
          Swego czasu widziałem w gazecie tytuł artykułu: "Drogowcy zaskoczyli zimę":)
          • Gość: jak to??????? Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:16
            to takie cos jest mozliwe????????????????
            • Gość: bubak Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:09
              gdyby drogowcy caly czas sypali ulice sola a chodniki piaskiem, gdyby plugi non
              stop jezdzily po ulicach juz od pazdziernika zima bylaby tak zdziwiona ze
              moglaby w ogole nie przyjsc
    • Gość: no i co? no i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:05
      skoro już po wakacjach;)
    • Gość: kibic Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:21
      Lato Grzegorz wielkim piłkarzem był!!! I basta
      • Gość: Filip Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.dsl.bell.ca 16.09.06, 06:25
        ...u nas w Toronto jest juz zdecydowanie chlodno wieczorami...chociaz
        dzisiejszy wieczor piekny...uwielbiam taka pogode...wszyscy wdzieczni Bogu ze
        upalu juz minely...lubie lato ale kanadyjskie lata sa meczace - dokladnie!
        poniewaz powietrze zawiera za duzo wody...trudno oddychac....a temperatury
        siegaja szczytow prawie do 40stopni.

"noce takie sa upalne,
        i slowiki spac nie daja..."...o ile dobrze pamietam te slowa piosenki...ale
        czasami tesknie za polskim skowronkiem w polu...tutaj nie ma skowronkow za to
        sa inne ochoczo koncertujace o wschodzie lub zachodzie slonca.

• Gość: co z miętą? Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:36
          ale to jak to jest z tą miętą dokładnie?
          Wygląda na to że czujesz jakąś miętę do polskich słowików
        • Gość: ala Re: Lato pachnace mieta ... IP: 82.139.11.* 16.09.06, 12:02
          U nas w Toronto... buhahaha.. Napisz jeszcze: my kanadyjczycy...
          • Gość: albo tak Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:30
            albo: my rodowici obywatele Kanady;P
            • Gość: Filip Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.dsl.bell.ca 16.09.06, 16:07
              ...ja nie jestem rodowitym obywatelem Kanady....ja jestem jej cennym
              nabytkiem....uczciwym, zetelnym, pracowitym, kreatywnym zaangazowanym
              politycznie i spolecznie obywatelem...

Wysluchalem przemowienia naszego premiera pana J.Kaczynskiego w Chicago ze
              lzami w oczach...
              Oto ludzie ktorzy kuja dzis ksztalt przyszlej Polski - Polski bez barjer i
              kompleksow niedouczonych komuchow krypto ubecji...
              Polacy zamieszkali w USA beda mieli podwojne obywatelstwo...beda mogli bez
              zadnych utrudnien ograniczen jezdzic do Polski...zakladac firmy, wplywac na
              rzad w doskonaleniu naszego systemu podatkowego...zawierac kontrakty, rozwijac
              gospodarczo Polska zacofana gospodarke....ot tak jak ma to miejsce wszedzie i
              wszyskich nacji...
              Jakim trzeba byc slepcem...by nie widziec rozwoju innych szczegolnie
              azjatyckich narodow ktore maja uregulowane wszelkie sprawy prawno handlowe z
              USA....kanalizuja przeplyw pieniadza do azji...drenyja rynki zachodu...a u nas
              co ?
              ...pokutuje postkomunistyczne zafajdane myslenie.

..dyletanctwo tych biednych ludzi rodem z PRLu, niewyksztalconych ciemnych
              przewaznie na uslugach obcych wywiadow ...budzilo nie tylko we mnie , ale u
              wiekszosci zorietowanej Polonii..odraze, zazenowanie.

...postawa tego hohsztaplera "polskiej bankowosci" Balcerowicza.

..zachowanie sie jego zony przed komisja sledcza juz samo za siebie mowi.

..coz to za element ta Polska kieruje..?.
              ...skadinad kopia innej prominenckiej pary lobozow....kretaczy...ich zon
              filantropek...latajacych rzadowym samolotem na ciuchy do Londynu.

Na to piec minut premiera z Bushem...skladaja sie miesiacami ciagnace sie
              obustronne rozmowy wojskowych atache....USA i Polski.

Takich postaci cennej mlodej polskiej inteligencji bedzie przybywac...na razie
              te postacie szokuja kryptoubecje swa elokwencja...

wydarzenia.wp.pl/kat,33326,wid,8508026,wiadomosc.html
              • Gość: czyli Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 16:18
                no to co z tym Zawisza. Dobry z niego chłopak czy beznadziejny Filipie?
                • Gość: Filip Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.dsl.bell.ca 16.09.06, 16:52
                  ...prosze sledzic prace komisji.....i wziasc na serio co pan Zawisza
                  powiedzial;
                  "...zaden obywatel nie moze stawiac siebie ponad prawem..."

..prawo jest takie samo dla wszyskich obywateli....ale widzimy tutaj wyrazna
                  ignorowanie prawa RP przez pana Balcerowicza...czyz to nie przypomina
                  zachowania pana Kwasniewskiego....

Trzeba raz na zawsze skonczyc z tym przywilejem dla komuchow...a co mialby w
                  tej sprawie orzekac "przeswietny"...TRYBUNAL KONSTYTUCYJNY..?..to juz nic z
                  tego nie rozumiem...ta instytucje trzeba bedzie wygumowac bo staje sie ona
                  ucieczka, ostatnich szans PRL-oskich prominentow...bosow mafijnego systemu
                  ochronka.
                  • Gość: czyli Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:19
                    > "...zaden obywatel nie moze stawiac siebie ponad prawem..."

i to chyba jedyne sensowne zdanie wypowiedziane przez posła Zawisze
        • Gość: ale przeciez Re: Lato pachnace mieta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:39
          no rzeczywiście duża ilość pary wodnej zawartej w powietrzu powoduje uczucie
          duszności, ale oceany morza i inne wieksze zbiorniki wodne wplywaja lagodzaco na
          klimat, a wiec podnoszenie sie temperatury do takich wartosci jest zjawiskiem
          bardzo rzadkim. Zwłaszcza ze wschodnie wybrzeze Kanady oblewa zimny prad
          Labradorski. Lato rzeczywiscie moze byc meczace, zwlaszcza w wielkim miescie,
          ale Filipie drogi lata w Polsce musza byc i sa bardziej meczace od tych w Toronto
    • Gość: budda Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:12
      Słońce pada oknem na nasze głowy, w ten piękny dzień wrześniowy:)
    • Gość: wolne Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 16:23
      ja dopiero za tydzień bede sie cieszyl wkacjami i latem, choc wtedy to bedzie
      juz jesien, ale miejmy nadzieje, ze taka polska, prawdziwa, zlota, ale i tak
      pociesze sie tylko tydzien, a potem znowu obowiazki. Lecz kiedy świeci slonce
      wszystko tak przyjemniej sie robi
    • Gość: chmurka Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 22:20
      Lato, lato wszędzie, zwariowało oszalało moje serce:)
      • Gość: Filip Re: Lato IP: *.dsl.bell.ca 17.09.06, 04:46
        ...serce..?...czy hormony...?...jesli serce to mozemy znalesc wspolny jezyk
        wzajemnego sie zrozumienia...jesli hormony to z tym gorzej bo moje juz nie
        pracuja ot tak same dla siebie...ujarzmione praktyka lat sa posluszne pozwola
        sie regulowac jak "ultra krutkie"...pracuja tylko wtedy kiedy ja chce i na
        dobranych przezemnie czestotliwosciach...

...jesli serce - to pisz o tym co kochasz... otwarcie...i pisz kiedy
        placzesz...w koncu jakas przyczyna tego naszego wylzawiania sie musiala kiedys
        zaistniec...
        • Gość: ortograf Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 09:40
          krótkie Filipku, przez "ó"
        • Gość: chmurka Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:29
          ale ja wcale się nie chce wyłzawiać
    • Gość: chmurka Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:28
      coraz więcej się chmur zbiera, ale padać to jeszcze chyba nie będzie
      • Gość: i nie pada Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:28
        no i nie pada
        • Gość: bydzie dysc Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:36
          w prognozie mówili, że chyba jednak jutro popada:( czy to już jesień?
          • Gość: budda Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:36
            ale wcią nie pada:):)):)
            • Gość: chmurka Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:33
              dziwne jest to że u mnie w pogodzie na obrazku jest że właśnie w Kielcach pada,
              a tym czasem Slonce pieknie zachodzi
              • Gość: chmurka Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:33
                znaczy ze je widać, a deszczu oczywiscie nie
    • Gość: zmroczek Re: Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 19:15
      zapada letni zmrok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka