Dodaj do ulubionych

Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji

IP: *.westside.kielce.pl 18.09.06, 08:22
Jeśli staruszka spacerująca z psem powie mi, że nie boi się chodzić
wieczorem po mieście, będzie to dla mnie największa satysfakcja - mówi
podinspektor Artur Radwański. - TIAAA pomażyć zawsze można
Obserwuj wątek
    • Gość: Źmior Agnieszka - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:05
      "Słynie Pan z twardej ręki, nie toleruje zasady: "czy się stoi, czy się
      leży...". Na kieleckich policjantów padł blady strach."

Może Pani Agnieszka powie skąd ta wiedza o bladym strachu w jakim to pogrązyli
      się kileccy policjanci? Czy twierdzi Pani, że dotychczas policjanci w Kilecach
      obijali gruchy zamiast dbać o bezpieczeństwo mieszkańców?
      Fakty Pani Redaktor, prosze podać fakty a nie serwować czytelnikom 3x3 napisane
      dla literówki.

Źmior
      • Gość: glina Re: Agnieszka - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:24
        Trzymam Pana za słowo Panie Komendancie myślę że nie pominie Pan ani jednego
        policjanta tylko będzie Pan rozmawiał od patrolowca do przełożonego. Dotychczas
        było tak że nowy Komendant ograniczył się do rozmowy tylko z przełożonymi ci jak
        zwykle mu bajerów nawciskali i go urobili na swoja stronę i już był ich Kielecki
        Kimendant a nie obcy przedstawiali mu jacy to oni przełożeni są wyśmienici i jak
        dbają o swoich podwładnych jak ich nagradzają za dobra pracę. Ale jak gnoją
        dobrych policjantów to nie mówili nigdy bo się boją bo ci dobrzy stwarzają
        zagrozenie dla nich i muszą być zgnojeni tak czy owak z tymi zgnojonymi co
        jeszcze służą w tej formacji jeszcze nie zdecydowali aby odejść też powinien Pan
        do nich dotrzeć i roizmawiać z nimi tymi wszystkimi na oddelegowaniach nie
        wiadomo gdzie i po coz tymi na zesłaniach za mówioną prawdę też.
        • Gość: karol Re: Agnieszka - IP: *.centertel.pl 18.09.06, 09:49
          "glina", ty jeszcze w cuda wierzysz? Ludzki pan ci się marzy?
          W tej firmie, jak przełożony rozmawia z ludźmi zamiast wyciskać słupki w
          statystyce to szybko przestaje być przełożonym. Liczy się ślepe posłuszeństwo i
          cyferki.
          A nic tak nie zmienia spojrzenia na świat, jak wygodny fotel i 1500 dodatku
          służbowego.
          • Gość: zyga Re: Agnieszka - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:32
            Panowie jak to wszystko tak ma wyglądać to chyba trzeba to trzepnąć i ten co ma
            lata odejść do cywila
          • Gość: z pinczowa Re: Agnieszka - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:45
            Święte słowa o słupkach i dodatkach. Niejaki Kowalski były komendant w Pińczowie
            był ekspertem w fałszowaniu statystyki teraz jest zastępcą Olbrysia w Kielcach.
            Wniosek nasuwa się jeden, umiesz fałszować statystykę to jesteś na fali, nie
            fałszujesz odwołają cię. Przykład: odwołano Naczelnika sekcji w Starachowicach
            bo nie chciał statystyki fałszować.
    • Gość: Zimny Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:27
      Dobrze sie przynajmniej stało,że ta oferma losu Polański nie został
      komendantem. To byłby dopiero kabaret.A nowy pan komendant jak nie bedzie
      fałszował statystyki do długo tym stanowiskiem sie nie nacieszy
    • Gość: karol Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.centertel.pl 18.09.06, 12:59
      Olbryś prawdopodobnie dlatego wybrał własnie Radwańskiego, że ten ma opinię
      człowieka, który nie liczy się z opinią podwładnych, jest entuzjastą "trzymania
      za pysk" i ma delikatnie mówiąc kontrowersyjne pomysły ( między innymi
      jednoosobowe partole trenowane już kiedyś w Kielcach). Czyli wiele wspólnego ma
      z aktualnie panującym 01 KWP.
      Wróżę czystki i kompletny bałagan w komendzie, co nikomu na dobre nie wyjdzie.
      A układy? Układy zostaną, tylko ludzie będą bardziej swoi.
      • Gość: Kielczanin Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:34
        Co ja czytam Panowie jakie fałszowanie statystyki co sie tam w tej waszej firmie
        dzieje przecież za takie krecenie to sie idzie siedzieć co wy wyprawiacie w tej
        Kieleckiej Komendzie Miejskiej. Powymieniać tych przełożonych co pieczatki
        klepią pod tą statystyką a policjanci co dają te cyferki powinni pracować na
        ulicy mto by sie dopiero nauczyli roboty.
    • Gość: Zmior Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:32
      To ty Kielczanin jeszcze zyca w policji nie znasz. Picowanie w statystykach to
      jak picie wódki w policji-RELIGIA.Tu wszystcy coś fauszują począwszy do
      wykrywalnościa poprzez wydawanie wody mineralnej, a na szkoleniach skończywszy.
      Masz dobitny przykład jak zrobiono w Starachowicach. Widać, że ten naczelnik
      musi być "facet z jajami" skoro nie dał się nabrać na taki krzywy numer. Więc
      zapłcił za to odwołaniem. Cała policyjna brać na czele z Olbrysiem wie jak ten
      cyrk się kręci, ale jak do czasu do czasu wyjdzie na jaw picowanie statystyk-
      to wszystcy na czele z 01 robią barenie oczy i klną się na Pana Boga, ze nic o
      tym nie wiedzieli
    • Gość: policyjny plebs Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:48
      Jak czytam opinie pani redaktor o tym jak ja i mnie podobni nie robia nic
      innego tylko sie boja nowego komendanta to krew mnie zalewa.Tylko pogratulowac
      znajomości środowiska o ktorym się pisze artykul!!!
      Dla mnie i innych ludzi pracujacych ze mna to nic się nie zmieni,nadal
      bedziemy robic swoja robote i czytać głupawe pisma z KWP ktore nie maja nic
      wspólnego z rzeczywistością.Nadal rownież podejmujac interwencje będziemy
      wysluchiwać żalow i narzekań oraz to nas bedzie sie obwiniac o całe zło tego
      swiata.A włodarze tego naszego kombinatu nadal będą gadać glupoty w prasie,Tv i
      radiu o tym jak jest wspaniale i jak jeszcze będzie.
      Szanowna redakcjo!Należy najpierw zapoznac się z tematyka a pozniej pisać
      artykul i przekazywać społeczeństwu informacje.Wberw teza z tego śmiesznego
      atrykuliku ja bedąc policjantem patrze w przyszłosć z nadzieją,wybor komendanta
      ktory moze coś naprawic w Policji cieszy mnie a nie napawa przerażeniem.
      Na zakończenie życze G.W. aby i u was pojawił sie ktoś kto wyjasni wam czym
      jest rzetelność dziennikarska.
      Pozdrowienia dla całej policyjnej braci.
      • Gość: Źmior Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:15
        Ależ Plebsiku czy nie zadużo wymagasz od Pani Redaktor Agnieszki?
        Podobno ma się zmienić redaktor naczely a nowy bedzie wymagał od dziennikarzy
        myślenia przy pisaniu tekstów. Ciekawe czy Pani Redaktor Agnieszka już zbladła?

Źmior
        • Gość: kali Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:57
          Panowie gazety zawsze nakręcają temat a jak im temat policyjny popadnie to sie
          dopiero nakręcaja i wyśmiewają z policji. Jaki by ten nowy Komendant nie był my
          robotnicy służyć będziemy i będziemy robić swoje. Ale jak sadzicie małas
          redukcja etacików na stołkach przełożonych by się przydała.
          • Gość: nowak Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.centertel.pl 18.09.06, 20:41
            Mam w d.. ilu naczelników jest w komendzie. Niech pozwolą spokojnie pracować i
            robić swoje, nie przeszkadzają, nie "udoskonalają", nie robią trzech głupich
            akcji dziennie i już będę szczęśliwy. Jeśli jeszcze nie będę musiał kupować za
            własne pieniądze długopisów i papieru, będę miał czyste ściany i mydło w WC to
            poczuję się jak człowiek.
            • Gość: wolny Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.2.pl 18.09.06, 22:04
              Dzisiaj w policji pracuje się dla mediów, te akcje nic nie warte promują kadrę
              i zaspakajają dziennikarzy. te zmiany i schematy były przerabiane od dawna,
              nowy komendant już jest siwy.zrobi swoje i odejdzie,jak inni...! To walka o
              byt, przetrwanie, kiedy Panowie policjanci ostatni raz byliście z rodziną na
              festynie, w kinie, na imprezie, ile macie zaległych dni wolnych,urlopów ???.
              Szkoda mi tych młodych policjantow, że poszli do tej formacji nie mając pojęcia
              co to jest. Ale już po paru latach też będą siwieć i pozyczać pieniędze na
              przetrwanie. Życzę Wam /tym z pierwszych szeregów szczególnie/ jak tylko
              możecie wracajcie do " wolności" !!!
              • Gość: upss Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:50
                święte słowa!!! 20 lat szlifuję ulice i jak niektórych czytam to jest "żenua".
                Ale znamienita większość pisze święte słowa!!
    • mi23 Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji 18.09.06, 19:50
      "eśli staruszka spacerująca z psem powie mi, że nie boi się chodzić wieczorem
      po mieście, będzie to dla mnie największa satysfakcja

No nie wiem. Niektore staruszki maja psy obronne
      • Gość: glina Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:41
        znam tego bydlaka, był dowódcą mojej kompanii gdy byłem w szkole policji w
        słupsku. Karierowicz po trupach do celu. Współczuję wam chłopaki z Kielc.
        • Gość: Kwidzyniak Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:08
          Glina chyba lubisz sie obijac... Ja znam Pana Komendanta Radwańskiego, poniewaz
          byl moim przełozonym w Kwidzynie. Bardzo uczciwy i mądry facet. Jeśli ktoś lubi
          swoja pracę to przy nim napewno zostanie doceniony. To człowiek ktory potrafi
          wprwadzic porządek i dyscyplinę, za jego czasów każdy wiedzial co ma robic i
          gdzie jego miejsce. Szkoda ze odszedl. Takich ludzi rzadko sie spotyka na
          wysokich stanowiskach. Pozdrawiam
          • Gość: baśni Andersena No i widzicie ... co widzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:54
            Panowie spokojnie, przecież to tylko autoprezentacja.
            Za kilka miesiecy zobaczymy co ten Pan umie zrobić i przede wszystkim co
            faktycznie zrobi.

• Gość: glina Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:09
            za parę tygodni będziemywiedzieli co to za persona pan podinsp. Arturek R, było
            ich wielu ale jest teraz ten robota w firmie to robota. Był na KP I i już buduje
            swój image. Za ile będzie koniec zobaczymy przy 10 latach do "wolności" nie pójdę
    • Gość: policjant Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.09.06, 12:09
      no to podleślemy panu Arturowi staruszkę z rotwailerem, niech się ucieszy
      Komediant że w Kielcach jest sielanka i spokój na ulicach, hehehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka