Gość: xxx IP: *.westside.kielce.pl 18.09.06, 08:22 Jeśli staruszka spacerująca z psem powie mi, że nie boi się chodzić wieczorem po mieście, będzie to dla mnie największa satysfakcja - mówi podinspektor Artur Radwański. - TIAAA pomażyć zawsze można Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Źmior Agnieszka - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:05 "Słynie Pan z twardej ręki, nie toleruje zasady: "czy się stoi, czy się leży...". Na kieleckich policjantów padł blady strach." Może Pani Agnieszka powie skąd ta wiedza o bladym strachu w jakim to pogrązyli się kileccy policjanci? Czy twierdzi Pani, że dotychczas policjanci w Kilecach obijali gruchy zamiast dbać o bezpieczeństwo mieszkańców? Fakty Pani Redaktor, prosze podać fakty a nie serwować czytelnikom 3x3 napisane dla literówki. Źmior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: Agnieszka - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:24 Trzymam Pana za słowo Panie Komendancie myślę że nie pominie Pan ani jednego policjanta tylko będzie Pan rozmawiał od patrolowca do przełożonego. Dotychczas było tak że nowy Komendant ograniczył się do rozmowy tylko z przełożonymi ci jak zwykle mu bajerów nawciskali i go urobili na swoja stronę i już był ich Kielecki Kimendant a nie obcy przedstawiali mu jacy to oni przełożeni są wyśmienici i jak dbają o swoich podwładnych jak ich nagradzają za dobra pracę. Ale jak gnoją dobrych policjantów to nie mówili nigdy bo się boją bo ci dobrzy stwarzają zagrozenie dla nich i muszą być zgnojeni tak czy owak z tymi zgnojonymi co jeszcze służą w tej formacji jeszcze nie zdecydowali aby odejść też powinien Pan do nich dotrzeć i roizmawiać z nimi tymi wszystkimi na oddelegowaniach nie wiadomo gdzie i po coz tymi na zesłaniach za mówioną prawdę też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Agnieszka - IP: *.centertel.pl 18.09.06, 09:49 "glina", ty jeszcze w cuda wierzysz? Ludzki pan ci się marzy? W tej firmie, jak przełożony rozmawia z ludźmi zamiast wyciskać słupki w statystyce to szybko przestaje być przełożonym. Liczy się ślepe posłuszeństwo i cyferki. A nic tak nie zmienia spojrzenia na świat, jak wygodny fotel i 1500 dodatku służbowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: Agnieszka - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:32 Panowie jak to wszystko tak ma wyglądać to chyba trzeba to trzepnąć i ten co ma lata odejść do cywila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z pinczowa Re: Agnieszka - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:45 Święte słowa o słupkach i dodatkach. Niejaki Kowalski były komendant w Pińczowie był ekspertem w fałszowaniu statystyki teraz jest zastępcą Olbrysia w Kielcach. Wniosek nasuwa się jeden, umiesz fałszować statystykę to jesteś na fali, nie fałszujesz odwołają cię. Przykład: odwołano Naczelnika sekcji w Starachowicach bo nie chciał statystyki fałszować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:27 Dobrze sie przynajmniej stało,że ta oferma losu Polański nie został komendantem. To byłby dopiero kabaret.A nowy pan komendant jak nie bedzie fałszował statystyki do długo tym stanowiskiem sie nie nacieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.centertel.pl 18.09.06, 12:59 Olbryś prawdopodobnie dlatego wybrał własnie Radwańskiego, że ten ma opinię człowieka, który nie liczy się z opinią podwładnych, jest entuzjastą "trzymania za pysk" i ma delikatnie mówiąc kontrowersyjne pomysły ( między innymi jednoosobowe partole trenowane już kiedyś w Kielcach). Czyli wiele wspólnego ma z aktualnie panującym 01 KWP. Wróżę czystki i kompletny bałagan w komendzie, co nikomu na dobre nie wyjdzie. A układy? Układy zostaną, tylko ludzie będą bardziej swoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:34 Co ja czytam Panowie jakie fałszowanie statystyki co sie tam w tej waszej firmie dzieje przecież za takie krecenie to sie idzie siedzieć co wy wyprawiacie w tej Kieleckiej Komendzie Miejskiej. Powymieniać tych przełożonych co pieczatki klepią pod tą statystyką a policjanci co dają te cyferki powinni pracować na ulicy mto by sie dopiero nauczyli roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmior Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:32 To ty Kielczanin jeszcze zyca w policji nie znasz. Picowanie w statystykach to jak picie wódki w policji-RELIGIA.Tu wszystcy coś fauszują począwszy do wykrywalnościa poprzez wydawanie wody mineralnej, a na szkoleniach skończywszy. Masz dobitny przykład jak zrobiono w Starachowicach. Widać, że ten naczelnik musi być "facet z jajami" skoro nie dał się nabrać na taki krzywy numer. Więc zapłcił za to odwołaniem. Cała policyjna brać na czele z Olbrysiem wie jak ten cyrk się kręci, ale jak do czasu do czasu wyjdzie na jaw picowanie statystyk- to wszystcy na czele z 01 robią barenie oczy i klną się na Pana Boga, ze nic o tym nie wiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policyjny plebs Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:48 Jak czytam opinie pani redaktor o tym jak ja i mnie podobni nie robia nic innego tylko sie boja nowego komendanta to krew mnie zalewa.Tylko pogratulowac znajomości środowiska o ktorym się pisze artykul!!! Dla mnie i innych ludzi pracujacych ze mna to nic się nie zmieni,nadal bedziemy robic swoja robote i czytać głupawe pisma z KWP ktore nie maja nic wspólnego z rzeczywistością.Nadal rownież podejmujac interwencje będziemy wysluchiwać żalow i narzekań oraz to nas bedzie sie obwiniac o całe zło tego swiata.A włodarze tego naszego kombinatu nadal będą gadać glupoty w prasie,Tv i radiu o tym jak jest wspaniale i jak jeszcze będzie. Szanowna redakcjo!Należy najpierw zapoznac się z tematyka a pozniej pisać artykul i przekazywać społeczeństwu informacje.Wberw teza z tego śmiesznego atrykuliku ja bedąc policjantem patrze w przyszłosć z nadzieją,wybor komendanta ktory moze coś naprawic w Policji cieszy mnie a nie napawa przerażeniem. Na zakończenie życze G.W. aby i u was pojawił sie ktoś kto wyjasni wam czym jest rzetelność dziennikarska. Pozdrowienia dla całej policyjnej braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:15 Ależ Plebsiku czy nie zadużo wymagasz od Pani Redaktor Agnieszki? Podobno ma się zmienić redaktor naczely a nowy bedzie wymagał od dziennikarzy myślenia przy pisaniu tekstów. Ciekawe czy Pani Redaktor Agnieszka już zbladła? Źmior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:57 Panowie gazety zawsze nakręcają temat a jak im temat policyjny popadnie to sie dopiero nakręcaja i wyśmiewają z policji. Jaki by ten nowy Komendant nie był my robotnicy służyć będziemy i będziemy robić swoje. Ale jak sadzicie małas redukcja etacików na stołkach przełożonych by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowak Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.centertel.pl 18.09.06, 20:41 Mam w d.. ilu naczelników jest w komendzie. Niech pozwolą spokojnie pracować i robić swoje, nie przeszkadzają, nie "udoskonalają", nie robią trzech głupich akcji dziennie i już będę szczęśliwy. Jeśli jeszcze nie będę musiał kupować za własne pieniądze długopisów i papieru, będę miał czyste ściany i mydło w WC to poczuję się jak człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.2.pl 18.09.06, 22:04 Dzisiaj w policji pracuje się dla mediów, te akcje nic nie warte promują kadrę i zaspakajają dziennikarzy. te zmiany i schematy były przerabiane od dawna, nowy komendant już jest siwy.zrobi swoje i odejdzie,jak inni...! To walka o byt, przetrwanie, kiedy Panowie policjanci ostatni raz byliście z rodziną na festynie, w kinie, na imprezie, ile macie zaległych dni wolnych,urlopów ???. Szkoda mi tych młodych policjantow, że poszli do tej formacji nie mając pojęcia co to jest. Ale już po paru latach też będą siwieć i pozyczać pieniędze na przetrwanie. Życzę Wam /tym z pierwszych szeregów szczególnie/ jak tylko możecie wracajcie do " wolności" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upss Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:50 święte słowa!!! 20 lat szlifuję ulice i jak niektórych czytam to jest "żenua". Ale znamienita większość pisze święte słowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
mi23 Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji 18.09.06, 19:50 "eśli staruszka spacerująca z psem powie mi, że nie boi się chodzić wieczorem po mieście, będzie to dla mnie największa satysfakcja No nie wiem. Niektore staruszki maja psy obronne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:41 znam tego bydlaka, był dowódcą mojej kompanii gdy byłem w szkole policji w słupsku. Karierowicz po trupach do celu. Współczuję wam chłopaki z Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwidzyniak Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:08 Glina chyba lubisz sie obijac... Ja znam Pana Komendanta Radwańskiego, poniewaz byl moim przełozonym w Kwidzynie. Bardzo uczciwy i mądry facet. Jeśli ktoś lubi swoja pracę to przy nim napewno zostanie doceniony. To człowiek ktory potrafi wprwadzic porządek i dyscyplinę, za jego czasów każdy wiedzial co ma robic i gdzie jego miejsce. Szkoda ze odszedl. Takich ludzi rzadko sie spotyka na wysokich stanowiskach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśni Andersena No i widzicie ... co widzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:54 Panowie spokojnie, przecież to tylko autoprezentacja. Za kilka miesiecy zobaczymy co ten Pan umie zrobić i przede wszystkim co faktycznie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:09 za parę tygodni będziemywiedzieli co to za persona pan podinsp. Arturek R, było ich wielu ale jest teraz ten robota w firmie to robota. Był na KP I i już buduje swój image. Za ile będzie koniec zobaczymy przy 10 latach do "wolności" nie pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Rozmowa z nowym szefem kieleckiej policji IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.09.06, 12:09 no to podleślemy panu Arturowi staruszkę z rotwailerem, niech się ucieszy Komediant że w Kielcach jest sielanka i spokój na ulicach, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś