Dodaj do ulubionych

Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:40
Po prostu szkoda słów-żenada tak należy podsumować wypowiedź tego komendanta
z sąsiedniego województwa-nieistniejacego już suwalskiego.Przykro ,że takiego
wybrali nam komendanta.Wyborcy mogą to skorygować,gdyż mają wpływ na wybór
opcji politycznej innej niż "PiS"."Ludzie ludziom zgotowali ten los".
Obserwuj wątek
    • Gość: haha Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:59
      Radwanski co tz bredzisz + bezpieczenstwo+ handlaki bija lidzi napadja +idiota
    • Gość: nol Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:16
      Nie daj się Komendancie te wyzwiska to napewno są od policjantów wymieniaj Pan
      kadre szybciej
      • Gość: xxx Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.westside.kielce.pl 01.11.06, 22:49
        Radwański mało ze jesteś tu nowy to koniecznie chcesz zabłysnąć , pokazać na co
        cie stać, niech ludzie zobaczą co potraficie razem z bandą niebieskich idiotów
        których tłumaczenie -"że kobieta blokuje drogę przeciwpożarową" powala z nóg,
        żenujące , pokażcie jak walczy sie z innymi przestepstwami i wykroczeniami ,
        ludzie wiedzą ze jesteście skretyniali do granic możliwości,siedzicie na dupie
        i boicie sie chodzić po ciemnych ulicach , najlepiej wyżyć sie na staruszkach
        z rynku ,odnotować kolejne zwycienstwo w walcie z " przestępczością" , oj
        komendancie strażniku teksasu powodzenia w walce z wiatrakami
    • Gość: mokasyn Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 02.11.06, 01:07
      szkoda by mi bylo tych babek, zwlaszcza ze urzeduja na rynku o wiele dluzej niz
      pan Radwanski na wesolej. przestrzeganie prawa. literalnie sie zgadza, ale cos
      sie we mnie burzy jak slysze takie tlumaczanie, chocby dlatego, ze to nie jest
      najbardziej szkodliwy albo uciazliwy przejaw lamania prawa. babcia sprzedajaca
      maliny jako kielecki wrog publiczny nr 1 - pisze o tym prasa, a miejscowy szeryf
      osobiscie nadzoruje cala akcje. absurd!
      • Gość: Kielczanin Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.dyn.optonline.net 02.11.06, 02:10
        Za pierwszej komuny nawet ZOMO,dawalo spokoj
        handlujacym tam biednym ludziom!!!
    • Gość: trzykroppek Radwański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 08:22
      Czy Ty7 człowieku nie widzisz gdzie tak naprawde jest łamane prawo. To posiedż w
      tej budce na rynku przez cały dzień to zobaczysz, że są powarzniejsze sprawy niż
      przekupki. Chyba ,że menelstwo pijaństwo na kieleckim rynku są zgodne z prawem
      tylko pytanie z czyim prawem, Twoim obecny komendancie?
      P.S. Niedługo napisze zapewne byłym komendancie karierowiczu co na przekupkach
      fundament bezpieczeństwa wybudował.
    • Gość: smokzaśnieżony Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: 81.219.132.* 02.11.06, 08:48
      Przetrzymajcie ! Bo ja uwielbiam wasze świeże malinki ( rwane cierpliwie od lat )... z wiejską śmietanką. Leśne jeżyny, pachnące lasem, czy grzybki i takich rarytasów nie dostanę w żadnym superhiepr.
      Pały precz od naszych zasłużonych przekupek !
      • Gość: jushh Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:46
        Ludzie co wy piszecie? Ja też mogę sobie stanąć na rynku i zacząć handlować?
        Pomyślcie trochę.Ludzie sprzedający na bazarach płacą opłatę targową,
        Zusy,podatki i inne takie a wy tu usprawiedliwiacie dziki handel? Prowadził
        ktoś z was kiedys działalność gospodarczą i wie z czym to sie wiąże?
        Pewnie,zróbmy z Rynku drugie bazary.
        • Gość: smokjagodowy Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: 81.219.132.* 02.11.06, 12:48
          Przekupka z Rynku to przekupka.
          Była, jest i niechaj tak zostanie.
          Były od zawsze i w odpowiednich proporcjach.

To marne grosze jakie zarobią na świeżuteńko zbieranych jagódkach, boróweczkach... nie wpadajmy w jakiś obłęd. Nie stanowią chyba jakieś znaczącej konkurencji dla nikogo, a te "wielkie prfity" jakie osiągają zapewne wystarczają na absolutne minimum. Pozwólmy im żyć.
          Zajmijmy się robieniem porządku z tymi, co nam rzeczywiście przeszkadzają, oraz psują wizerunek tego miejsca.

• Gość: Agnieszka Zastosujmy wariant "B" IP: 195.116.245.* 02.11.06, 10:34
      Przeczytałam u konkurencji że były radny Burzawa chciałby ubrać te panie w
      zapaski świętokrzyskie i zrobić z przekupek eksponaty turystyczne....I TO JEST
      POMYSŁ STULECIA AAAAAA. Z przekupkami nikt nie wygra, bo co komendant je
      zamknie w areszcie, jajka im zabierze, jagody zarekwiruje. !!!!! Ludzie
      zastosujcie wariant "B" , ten Burzawa wcale nie jest głupi, i od niego można
      się wiele nauczyć.
      Pozdrawiam Aga.
    • Gość: Kielczanin Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: 81.219.212.* 02.11.06, 13:30
      Przeciż ci Panowie ze Straży Miejskiej mogli by zająć się pożyteczną pracą.
      Niech wreszcie uporządkują ruch samochodowy w Rynku i na ulicy Warszawskiej
      przy dojeżdzie do Rynku. Czy na nieprawidłowo parkujących i rzeczywiście
      blokujących przejazd dla innych samochodów, w tym karetek pogotowia nie ma
      rady. Babina blokuje drogę pożarowa? To czterech stojących funkcjonariuszy
      Straży Miejskiej więcej blokuje. Rozumiem, że całe przedsięwzięcie władzy
      miejskiej jest przejawem kolejnej ogólnie dostępnej rozrywki.
      • Gość: SmurfMądrala Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:57
        Przekupki jak niedżwiedzie, w chlupach przezimują ,a na wiosnę będą z powrotem.
        Taki cykl biologiczny ewolucja uksztaltowala od niepamiętnych lat.
        Z Kielczanami w pelnej symbiozie,nie ma mowy o pasożytnictwie.
        Mieszczuchy po przekupkach oraz aktualnym towarze pory roku poznają.

• Gość: SmurfMądrala Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:01
          PS>
          Ja lubię rzepę,grzyby,jagody i żurawiny." Coca cola niech się ode mnie odpepsi!"
    • Gość: fuj........... Re: To Lubawski kazał przeganiać................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:41
      Zapowiadał, że zrobi z bazarami w Kielcach porządek. I robi....po swojemu.
      Wiadomo na kogo nie głosować w wyborach!
      Wstydź się władzo!
      • Gość: xxx Re: To Lubawski kazał przeganiać................. IP: *.tkdami.net 02.11.06, 16:56
        Zagłosujcie tak by mieć swoich radnych którzy zatrudniać będą personel gminny
        jaki chcemy (w tym oberpolicmajstrów)
    • Gość: behemot podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 17:33
      Powinno się tym przekupkom dawać dotacje, żeby chciały tam stać i kupczyć. To jest folklor w najczystszej postaci, coś, co Unia wspiera u siebie z całych sił.
      Te brednie o podatkach za sprzedaż garnuszka malin czy garści grzybów są żenujace i świadczą o poziomie intelektualnym policjanta.
      W Kielcach nie ma miejsc o tak długiej tradycji, jak przekupki na Rynku. Prezydencie - zrób porządek z tym komendantem bo nas ośmiesza.
      • Gość: antyburak Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:46
        najlepiej zostawic te opatulone babcie, zostawic planty, zostawic plac wolnosci
        z poroz....ymi budami. Nie ruszać broń Boże nic bo tak jest pięknie. Ludzie nie
        wiem skąd się wywodzicie ale zobaczcie sobie jak wyglądają takie miejsca w
        ładniejszych miastach Polski już nawet nie mowie o Europie. I nie trujcie o
        lotnisku bo do tego nie dorastacie. pzdr
        • Gość: 71 Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.vf.pl 02.11.06, 22:07
          Jakoś Kraków nie pozbywa się kwiaciarek z rynku.
          • Gość: antyburak Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:18
            nie mowimy o kwiaciarach, tylko o babciach z grzybkami, mlekiem i zurkiem w
            butelkach PET
        • Gość: behemot Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:01
          Tak jest! Zostawić opatulone babcie z żurkiem w PETach! Niech nawet sprzedają kapustę kiszoną, którą udeptały nogami. Niech sprzedają, jeśli ktoś chce kupować.

...i nie generalizuj, buraku. Nie produkuj insynuacji! Nikt nie jest przeciwny likwidacji bud na Plantach. Ja jestem przeciwny walce z tradycją, która zaczęła się tam równo z powstaniem tego miasta. Na Rynku handlowano zawsze i ten drobny handel powinno się uszanować - jako folklor.
          • Gość: antyburak Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:33
            ty to nazywasz tradycją? według mnie jest to obciach dla miasta wojewódzkiego.
            Do handlu są wyznaczone odpowiednie miejsca. A w tej formie jest to nie do
            zaakceptowania.
            • Gość: obserwator Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.tkdami.net 03.11.06, 08:44
              antyburaku kiedy przeniosłeś się z wiochy do Kielc?
              Kobity z Rynku!! Trzymajta się !!!
              • Gość: antyburak Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:00
                obserwator napisał:
                "antyburaku kiedy przeniosłeś się z wiochy do Kielc?"

czasami mam wrażenie, że się nie przeniosłem. Ale to nie wina tych biednych
                babci, tylko takich ignorantów jak ty :)

• Gość: to wracaj Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.tkdami.net 03.11.06, 09:06
                  to wracaj skąd przyjechałeś
                  • Gość: strażnik tradycji Re: podatki za garnuszek malin - żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:51
                    a ty pielęgnuj ten jak to nazywasz folklor
    • Gość: smokżurawinowy Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: 81.219.132.* 03.11.06, 10:31
      Jak byłem małym chłopcem - biegałem po barszcz na Głowackiego, do Zytek na kwas chlebowy. U przekupek na Rynku ( Placu Partyznatów ) Mama kupowała jagody, żurawiny, grzybki.
      Barszcz kupuję już nie taki, o najlepszym w świecie kwasie chlebowym nie wspomnę.

Super świeże leśne specjały, cierpliwie zbierane - niech zostaną.
      Ponadto kupując parę grzybków, czy borówek zawsze dopada mnie myśl- szacunek dla ludzkiej wytrwałości, pracowitości i parę innych refleksji o życiu prostym i uczciwym, pozbawionym kombinacji.
      Rynek bez przekupek, zawalony samochodami i czerwonym ryjami byłby dla mnie nie do przyjęcia. To rozwalanie naszych tradycji i niszczenie pożytecznych wartości.
      • Gość: hmmmmmm Re: Przekupki z Rynku: Przetrzymamy wszystko IP: 82.139.30.* 05.11.06, 21:58
        Ja bym proponowała Panu Komendantowi na początek zwrócic uwagę na fakt, że do
        Komendy Miejskiej nie sposób się dodzwonić!!! Jakiś czas temu jadąc za
        najprawdopodobniej pijanym kierowcą "wywrotki" (jazda od pobocza do środka
        jezdni i zpowrotem) kilkanaście razy próbowałam sie dodzwonić pod 997.
        Zgłaszała się Komenda Miejska Policji w Kielcach i dalej nic... Po usłyszeniu
        komunikatu, że mam czekac na zgłoszenie albo połączenie było przerywane od razu
        albo po kilku chwilach. Troche to nie bardzo dobierac się zwykłym przekupkom do
        tyłka podczas gdy kierowca ciężarówki jest zagrożeniem dla kierowców. Tak więc
        Panie Komendancie może by tak zacząć sprzątac od własnego podwórka?! Czy może
        mamy czekać aż zdarzy sie nieszczęście (np. jak we Wrocławiu gdzie przez brak
        reakcji ze strony Policji syn zabił nożem rodziców)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka