Dodaj do ulubionych

SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 00:09
Bardzo się cieszę, że kryminalista Henryk Długosz, bardzo chory, aż plujacy
krwią, znów uczestniczy w SLD-owskich spotkaniach.

Widocznie nie jest tak bardzo chory, jak przedstawił to w sądzie.

I bardzo się cieszę, że członkowie z SLD z entuzjazmem przyjęli do swojego
grona kryminalistę Henryka Długosza. Zostanie z pewnością ich hersztem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Matematyk Re: SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:17
      Liczył na 10 - jest 6, to chyba będzie dymisja ?
      Wypadałoby po takim liczeniu...
      • Gość: kielczanin2 Re: SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.11.06, 08:57
        Siejka jest chyba jedynym z ostatnich tzw. normalnych ludzi po stronie
        komunistów, człowiek ponad podziałami, człowiek myślący głową nie kierujący się
        kolesiostwem.
        • miskorabol Re: SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów 13.11.06, 09:17
          czy kolega kielczanin nie wie ze komunistów już nie ma ??
          • Gość: maru Re: SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:31
            Jak to nie ma ! Są, i to tępe zakute pały tzw. lewica. Ich poziom kultury
            wyznacza biesiadowanie (czyt. chlanie wódy) przy dzwiękach "harmonii" i tańcach
            Henryka z Drugnii, któremu brakuje tylko piórka w d... Kto tego nie widział
            niech płacze.
            • Gość: biskup Re: SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:09
              jestes zwykłym chamem i poazkujesz jaki jestes prostak i jakie wychowanie dali
              Ci Twoi prosic prawicowi rodzice.
              • Gość: babetka Robi Siejka ta największy intelektualista z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:15
                To Robi Siejka na posiedzeniu Rady Miejskiej powiedział:

„Panie Przewodniczący, Wysoka Rado.
                Ja proponuje, aby Komisja Skrutacyjna odebrała radnym te karty do głosowania i
                przygotowała nowe karty do głosowania na jednej karcie aby te dwa nazwiska
                figurowały. Jest to zasadne, ponieważ to uzasadnienie, które przedstawił
                przewodniczący Komisji Skrutacyjnej Jan Gwizdak,równie dobrze można zrobić
                głosy nieważne, głosując dwa razy za, zależy jak będziemy rozumować”.

Ta wypowiedź jest tak intelektualnie wyrafinowana, że do dzisiaj zastanawiam
                się, co członek Siejka miał na myśli.
        • Gość: Matematyk Re: SLD: Robert Siejka liczył na 10 mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:57
          A żebyś urósł z tym peanem na cześć Siejki.
          To najlepszy kolega swoich kolegów...
          jak cała ekipa pampersów SLD-owskich
          • Gość: babetka Siejka to jest koneser sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:00
            To Robi Siejka nabył w drodze licytacji odcisk ust żony kryminalisty Henryka
            Długosza, które to usteczka żonka kryminalisty była łaskawa odcisnąć na papierze
            kredowym.

A Roba Siejki jest podobny znawca sztuki, jak z Wojtusia Lubawskiego.
    • Gość: babetka Kryminaliście Heniowi Długoszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:45
      Jeżeli nie lękasz się pieśni
      stłumionej, złowrogiej i głuchej,
      gdy serce masz męża i jeśli
      pieśń kochasz swobodną - posłuchaj.

Szeroka, szeroka jest ziemia,
      gdy myślą ogarnąć ją lotną,
      szeroko po ziemi więzienia,
      głęboka w wiezieniu samotność.

Już dziąsła przeżarte szkorbutem,
      już nogi spuchnięte i martwe,
      już koniec, już płuca wyplute -
      lecz palą się oczy otwarte.

Poranek marcowy. Jak cicho.
      Jak dziwna się jasność otwiera.
      I tylko tak ciężko oddychać,
      i tylko tak trudno umierać.

Posępny jak mur Schlüsselburga,
      głęboki jak dno owej ciszy,
      zza krat, z więziennego podwórka
      dobiega go śpiew towarzyszy.

I słucha Waryński, lecz nie wie,
      że cienie się w celi zbierają,
      powtarza, jak niegdyś w Genewie:
      - Kochani... ja muszę do kraju...

Do Łodzi, Zagłębia, Warszawy
      powrócę zawzięty, uparty...
      ja muszę... do kraju, do sprawy,
      do mas, do roboty, do partii...

ja muszę... - I śpiew się urywa
      i myśli urywa się pasmo.
      Ta twarz już woskowa, nieżywa,
      lecz oczy otwarte nie gasną.

Gdzieś w górze, krzykliwy i czarny,
      rój ptactwa rozsypał się w szereg,
      jak czcionki w podziemnej drukarni,
      gdy nocą składali we czterech...

Fabryka Lilpopa... róg Złotej...
      Żurawia... adresy się mylą...
      robota... tak, wiele roboty...
      i jeszcze - dziesiąty pawilon...

Ach, płuca wyplute nie bolą,
      śmierć w szparę judasza zaziera,
      z ogromną tęsknotą i wolą
      tak trudno lat siedem umierać.

Wypalą się oczy do końca,
      a kiedy zabraknie płomienia,
      niech myśl, ta pochodnia płonąca,
      podpali kamienie więzienia!

Raz jeszcze się dźwignął na boku:
      - Ja muszę... tam na mnie czekają... -
      i upadł w ostatnim krwotoku
      i skonał, i wrócił do kraju.
      • Gość: Jerzy Re: Kryminaliście Heniowi Długoszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:04
        Babetka uzywając okreslenia w tytule postu,naruszyła godnośc osobista tego
        człowieka, także zasady społecznego współzycia oraz przyjete kanony wymiany
        mysli i opinii na internetowym forum.
        Dziwi mnie,że tyle dni upłynęło, a gospodarz forumm oraz kierownictwo "Gazety
        Wyborczej" nie spowodowało usuniecie tego rodzaju określeń.
        Sprawa nadaje sie do rozstrzygnięcia prawnego.Tak jak i inne posty zawierajace
        ubliżajace zwroty i okreslenia narzuszajec godnośc osobistą.
        Trzeba wiedzieć,że człowiek ten nie został pozbawiony praw obywatelskich, więc
        może dochodzić swych praw na drodze sądowej.
        • Gość: babetka Re: Kryminaliście Heniowi Długoszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:14
          Oczywiście, że może dochodzić.

Tym niemniej osoby skazane prawomocnym wyrokiem sądowym i siedzące w kryminale
          przyjęło się nazywać kryminalistami.

A ten piękny wiersz znanego polskiego poety zadedykowałam Heniowi z czystej
          sympatii, aby przypomnieć, że za lewicowe ideały w kryminale siedzieli inni
          wielcy ludzie i Henryk Długosz z pewnością nie jest pierwszym, ani ostatnim.

Np. Ola Jakubowska także poznała już więcienny wikt. Mam nadzieję, że za ideały
          lewicy pójdą siedzieć także inne prominentne jednostki z SLD.

Jak przyjdzie czas, to będą to sobie mogli dumnie umieścić w życiorysach
          podobnie, jak np. antypolskie kanlie z PPR.
    • Gość: babetka Bardzo jestem ciekawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:54
      czy kryminalista Henryk Długosz nadal pozostaje w Radzie Gospodarczej powołanej
      przez Wojtusia Lubawskiego.

Wojtuś Lubawski powołał kryminalistę Henia Długosza aby Mu doradzał w sprawach
      gospodarki bo kryminalista Henio Długosz jest wybitnym przedsiębiorcą.
      To oczywiście potwierdza fakt, że kryminalista Henryk Długosz okradł
      kontrahentów ogłaszając upadłość swoich firm. Dzięki temu kryminalista Henryk
      Długosz i Jego rodzina są ustawieni finansowo do końca życia.

Ja uważam, że przy sprzedaży znanej działki na Ślichowicach, na której
      okradziono Kielczan na 6 milionów PLN, Wojtuś Lubawski korzystał z doświadczeń
      kryminalisty Henia Długosza.
      • Gość: Archanioł Ciekawość I stopień do piekła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:54
        Czytając te wypociny miałem nie reagować ,ale...no właśnie to ale.. Nie stać
        was ludie na odrobinę refleksji i minimalnej kultury? Tylko anonimowość jaka
        daje (zresztą iluzoryczna)to forum pozwala na to, że wylewacie z siebie więcej
        jadu niz mogą wyprodukować wszystkie kobry w Indiach.. Jesteście żałośni albo
        chorzy... tak chyba jednak chorzy na nienawiść.
    • Gość: babetka A Sławek Kopyciński analizował!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:18
      Myślę, że taki wysiłek intelektualny bardzo wyczerpał członka Sławka i członek
      Sławek musi co najmniej tydzień wypocząć.
    • Gość: babetka Członek Robert Sieka umie liczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:25
      Wprawdzie umie liczyć tylko do dziesięciu bo posiada dziesięć paluszków, ale to
      i tak bardzo optymistyczna wiadomość.
    • Gość: babetka Kwestia c h u j a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:44
      Bardzo jestem ciekawa, jak wyglądało spotkanie kryminalisty Henia Długosza z
      Jurkiem Suchańskim.
      Bo przecież w lokaliku SLD zebrał się grono zainteresowanych osób, w tym
      kryminalista Henio Długosz, szlachetny Jurek Suchański oraz pragmatyczny Jasio
      Gierada.
      A wszyscy przecież pamiętmy, jak Jasio Gierada na procesie Henryka Długosza
      zeznawał w sądzie pod przysięgą, że pan Andrzej Jagiełło mówiąc o Jurku
      Suchańskim wyraził się tak:

„Zobacz Jasiu, jaki ch.uj. Kazał mi powiedzieć, że Długosz do mnie dzwonił w
      tej sprawie, a przecież do mnie nie dzwonił...”

Nie był niestety obecny kryminalista Andrzejek Jagiełło. I ciekawa jestem, jak
      wyglądał członek Jurek Suchański - wyglądał na ch... czy nie wyglądał?
      • Gość: babetka Re: Kwestia c h u j a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:54
        Myślę, że wiele aktywistek z SLD bardzo tęskni za Jurkiem Suchańskim i bardzo Go
        pożąda.
        • Gość: Archanioł Re: Kwestia c h u j a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:57
          was ludzie na odrobinę refleksji i minimalnej kultury? Tylko anonimowość jaka
          • Gość: babetka Re: Kwestia c h u j a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:02
            Miły członku z SLD!

Zdobądź się na odrobinę oryginalności :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=52057376&a=52072317
        • Gość: zuza Re: Kwestia Babetki c h u j a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:37
          Babetko jesteś jak zjawa co się w gó..e pojawia,znikasz jak szczur przed kotem
          a zresztą jesteś głupim podmiotem, puszczasz gazy i bąki nosem czy paszczą
          gębową ?
          • Gość: babetka Re: Kwestia Babetki c h u j a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:44
            Ty się lepiej zajmij kryminalistą Heniem Długoszem, bo On w więzieniu pluł krwią.
            Co nie oznacza, że po zwolnieniu z więzienia w celu podratowania zdrowia nie
            uchlewa się wódą.

Czy kryminlaista Henio Długosz nadal nazywa członków z kieleckiego SLD
            "ciulikami", czy nazywa podobnie, jak kryminalista Andrzejek Jagiełło w rozmowie
            z Jasiem Gieradą nazwał Jurka Suchańskiego?
            • Gość: Archanioł Re: Kwestia Babetki c h u j a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:45
          • Gość: frycek Re: Kwestia Babetki c h u j a IP: 82.139.11.* 13.11.06, 12:02
            babet jako były członek pzpr a obecny sld wie co pisze bowiem obraca się w
            kręgach sobie bardzo dobrze znanych.To,że kolesi nazywa kryminalistami to nic
            wielkiego gdyż sam siebie dobrze zna i wie,że sam jest kryminalistą do
            kwadratu,czerwoną
            gnidą z opuchniętą mordą od wódy chlanej z towarzyszami.
            to co więc pisze babet,to nic innego jak relacje ze spotkań w których sam
            uczestniczy
    • Gość: babetka A posła Włodka Stępnia nie było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:46
      Ciekawa jestem, czy prokuratura już uczyniła coś w sprawie przestępstawa, które
      popełnił Włodzimierz Stępień w dniu 01.09.2005r. pojąc wyborców alkoholem?
      • Gość: Archanioł Re: A posła Włodka Stępnia nie było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:47
      • Gość: babetka A czy Marcyś Zaborek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:18
        zięć szlachetnego Włodka Stępnia pomagał Włodkowi popełniać w dniu 01.09.2005r.
        przestępstwo i namawiał wyborców do chlania alkoholu?
    • Gość: babetka Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:48
      Przyznajcie się, która nie może wytrzymać bez Jurka Suchańskiego?
      • Gość: Archanioł Re: Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:49
    • Gość: babetka Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:52
      Jeżeli Jurek Suchański z wami nie pozostanie to możecie skorzystać z różnych
      namiastek.
      Co myślicie np. o wibratorze? :)
      • Gość: Archanioł Re: Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:54
      • Gość: babetka Re: Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:54
        Ostatecznie Robert Siejka posiada dziesięć paluszków, bo chyba umie liczyć do
        dziesięciu.

Tylko niech sobie pazury obetnie i łapy umyje :)
      • Gość: babetka Re: Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:56
        A Jasio Gierada ma na pewno sprawny język bo Mu przemawianie dobrze idzie.
        • Gość: Archanioł Re: Kobitki z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:58
          chorzy...tak chyba jednak chorzy na nienawiść.
    • Gość: babetka Co dać Joasi Grzeli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:05
      Wypada coś podarować Joasi Grzeli, aby Jej osłodzić gorycz porażki.

Proponuję dać Joasi nasz entuzjazm.

Stańmy przed szkółką, w której naucza Joasia i zakrzyknijmy wkładając sobie trzy
      palce do ust:

- Tobie Joasiu hura!

Myslę, że to podniesie Joasię na duchu.
      • Gość: babetka Re: Co dać Joasi Grzeli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:08
        I to "hura" będzie naszą wspólną decyzją, o co tak apeluje Joasia z plakatu.
        • Gość: babetka Re: Co dać Joasi Grzeli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:11
          A jeden mój kolega wracając do domku w stanie wskazującym zauważył plakacik z
          Joasią na skrzyżowaniu pod latarnią. I wstyd się przyznać, złożył plakatowi
          nieprzystojną propozycję.
          • Gość: Ewa Re: Co dać Joasi Grzeli? IP: *.kielce.net.pl 13.11.06, 14:18
            Ci forumowicze, którzy martwili się,że babetka zniknęła, moga byc spokojni. Ona
            najbardziej podnieca się na hasło "lewica". Więc jeżeli ktoś jest spragniony jej
            epitetów i niezdrowych sensacji, niech tylko wspomni na forum o lewicy. Babetka
            czeka.
            • Gość: babetka Re: Co dać Joasi Grzeli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:29
              Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Ci forumowicze, którzy martwili się,że babetka zniknęła, moga byc spokojni. Ona
              > najbardziej podnieca się na hasło "lewica". Więc jeżeli ktoś jest spragniony je
              > j
              > epitetów i niezdrowych sensacji, niech tylko wspomni na forum o lewicy. Babetka
              > czeka.

Masz rację. Widok obleśnego członka z SLD pobudza mnie do splunięcia na kanalię.
            • Gość: PiSuar Re: Co dać Joasi Grzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:30
              wszystkich postow w tym temacie bylo 37 a w tym samej babetki okolo 20. Wiecej niz 50%. Babetka ty masz jakas wsciklizne lewicowa. To trzeba leczyc! Same glupoty gadasz. Tez nie przepadam za lewica ale ciebie sluchac to nawet Rydzyk by nie dal rady. Moze Tworki???
              • Gość: babetka Re: Co dać Joasi Grzeli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:32
                Jakie znowu głupoty?

Czyżby Joasia nie chciała "hura" z trzema palcami w buzi?
    • Gość: babetka Kryminalista Henio Długosz i profesor Stasio Żak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:31
      Jak wiadomo jest w Kielcach Pan Profesor Stanisław Żak. Pan Profesor Stanisław
      Żak jest znanym kieleckim autorytetem moralnym, a przy okazji także felietonistą
      moralnej Gazety Wyborczej.

Pan Profesor Stanisław Żak jest członkiem lub wielbicielem awangardy moralności
      w Polsce, jaką jest Partia Demokratyczna na czele z takimi autorytetami, jak
      Janusz Onyszkiewicz i Bronek Geremek.

I ta awangarda moralności w Polsce zawarła sojusz z SLD. A jako, że widzimy, że
      kieleckie SLD sięga znowu po kryminalistę Henryka Długosza, to możemy się
      spodziewać, że już niedługo kielecki autorytet moralny Pan Profesor Stanisław
      Żak będzie siedział przy jednym stoliku z najsławniejszym kieleckim kryminalistą
      Henrykiem Długoszem.

Ale to jeszcze nic – już oczami wyobraźni widzę, jak na jakiejś konferencji
      Henio Długosz klepie po ramieniu Bronka Geremka i wykrzykuje radośnie – Się masz
      ciuliku!

Chociaż może nie wykrzyknie, bo byłby poczytany za antysemitę, a przecież Henio
      bardzo Żydów lubi.
      • Gość: Gość Re: Kryminalista Henio Długosz i profesor Stasio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:34
        Wizja idioty dotkniętego obsesją.
        • Gość: babetka Re: Kryminalista Henio Długosz i profesor Stasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:40
          A co, myslisz, że Henio Długosz nie pasuje do Bronka Geremka?
          • Gość: babetka Re: Kryminalista Henio Długosz i profesor Stasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:43
            Henio pluje krwią, a Bronek czystą śliną tylko jak się zaperzy, to chyba Henio
            jest jest bardziej ideowy, chociaż Bronek budował socjalizm wg wersji Stalina.
          • Gość: Gość Re: Kryminalista Henio Długosz i profesor Stasio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:44
            Kaczyński też sie klepie po plecach z kryminalistą Lepperem i to jest fakt,
            nie wizja.
            • Gość: babetka Re: Kryminalista Henio Długosz i profesor Stasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:49
              A kryminalista Henio Długosz nie lubi kryminalisty Lepera. I to (oprócz
              interesów i wspomnianej już "Rady") Go łączy niewątpliwie z Wojtusiem Lubawskim,
              który uważa Samoobronę za ostatnie łajno i nawat pisał w tej sprawie do Ola
              Komsomolca Kwaśniewskiego.
              Tego Ola, który jest hańbą Polski ale nadal pozostaje honorowym obywatelem w
              Kielcach, gdzie przy władzy pozostają "prawicowi patrioci".
    • Gość: babetka Nie wystarczy członek z jednej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:34
      Jak niektórzy może pamiętają gdzieś dwa lata temu intelektualiści z SLD
      apelowali do swoich członków, aby ci w swoich środowiskach zasługiwali na
      pozytywną ocenę członka lewicy.

I tak się zastanawiam, czy Pani Joanna Grzela zasłużyła na pozytywną ocenę
      członka lewicy skoro między Nią a Wojtkiem Lubawskim jest taka przepaść.

Może nie wystarczy w wyborach na prezydenta miasta zasłużyć na pozytywną ocenę
      członka lewicy, ale także prawicy i centrum?

Nie wiem, czy intelektualiści z SLD nie powinni zrewidować swoich teorii
      odnośnie członka.
    • Gość: babetka A swoją drogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:44
      to ciekawa jestem czy ktoś kiedykolwiek zajmie się tymi ustawionymi przetergami,
      które wygrywały firmy Henia Długosza, tymi wyprowadzonymi milionami i
      dokumentami, które dziwnym trafem spłonęły.

Gdyby ktoś się tym poważnie zajął, to przewiduję, że Henio i Jego dziatki nie
      byliby już ustawieni do końca życia.
      Chyba, że w kryminale.

A tu jest niezły tekst:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=52301443
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=52301443
      • Gość: babetka Tylko nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:45
        czy Ali Obarze (mówiąc słowami geniusza Henia Długosza) "Między oczami widać jej
        przyrodzenie męskie i to pewnie przesłania sens logicznego myślenia"? :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka