Gość: waldek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 02:35 No i o to chodzi aby legalne programy sie sprzedawaly. Producenci softu zacieraja rece... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jak Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 06:56 w starachowicach też była panika antypiracka, ale tam po pokłócili się policjanci i zaczęli kupować legalne windowsy. Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srpnov Programy są za darmo! IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 13:36 I to całkiem znośne: Linux, Openoffice, Gimp, Mozilla. Wprawdzie nie jest to takie łatwe w obsłudze jak programy, do których przywykliśmy, ale różnica nie jest taka duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouzeQ A ja polecam Open Office 2.0 od UX IP: *.tsi.tychy.pl 19.11.06, 16:08 Wypada naprawdę dobrze w porównaniu z Office XP - fo takich zadań z jakimi zmaga się 98% użytkowników worda i 90% excela w zupełności wystarczy a w wersji płatnej kosztuje tyle co kebab dla 6osobowej rodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.autocom.pl 17.11.06, 08:21 ciekawy ile dostaja Ci co rozposzczcaja plotki oczywiscie od Softu ..:) z ze programy trzeba miec to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 18:37 Znowu ktos "OSZUKAL" uczciwych i niwinnych Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambino Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.cia.com 19.11.06, 04:33 Swinskie oszustwo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Mewka Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.cia.com 19.11.06, 04:35 Te Bambino i Wujek_Extrema, a co ty myslal ze my w Totolotka tu wugrali??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Nie lubie polakow bo kradna IP: *.cia.com 19.11.06, 04:37 ...i to nie tylko software ale wiele innych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 19:28 Oszusci czy nie - wynik fantastyczny.Czas obudzic sie z socjalistycznej rzeczywistosci. Caly kraj nie moze jechac na oszukanych Windows. Nie dbam zbyt o dochody producentow tylko Polacy musze sie oduczyc zycia "na niby". Kapitalizm na niby, auta na niby (20-letnie), ciuchy oszukane z Hong-Kongu itd. Trzeba dojsc do takich dochodow zeby zyc naprawde.Wszystko inne to pijacki sen. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 19:32 PiS do kata i rozkrecac biznes w kraju zeby mozna bylo zyc jak przystalo,a nie na wiecznych oszustwach. Inaczej trzeba sie pozegnac z posiadaniem wlasnego kraju: na pianie nikt jeszcze niczego nie zbudowal. "Dokarmiany kot nigdy nie upoluje myszy!" Nauczylismy sie zebrac od 1945 r. Ten nalog nalezy zlikwidowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelb2006 Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: 62.233.214.* 18.11.06, 20:36 Pensje na niby, życie w tym Kraju na niby, rozum na niby, komentaże do d..y. To niestety nie pijacki sen, to Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homosovetikus Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:04 Szkoda Myślicielu, że nie wiesz jak dojśc legalnie do takiego wzbogacenia się w tym nowym dobrym ustroju -a może Wiesz to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.gwardii.osi.pl 19.11.06, 09:54 wiesz wydatek 300zl na windowsa to nie jest kilkakrotna pensja, rozwalaja mnie ludzie z ktorymi rozmawiam, chwalacy sie zakupem nowej karty ggraficznej , procesora itd a na pytanie o system mowia ze ich nie stac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czołgista Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.spray.net.pl 19.11.06, 16:26 skoro żydowski potentat programów jest złodziejem to trudno było by go nie okradac, Windows za 80 zł. i jest szansa że 50% Polaków miała by wersję legalną ale jeśli zlodziej karze płacić sobie prawie 400 zł to tak zawsze będzie. Wiem że cwaniaki napiszą ze sa darmowe programy , tak w hipermarketach też sa darmowe posiłki od pań z reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: su Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: 82.139.11.* 19.11.06, 17:28 > skoro żydowski potentat programów jest złodziejem to trudno było by go nie okradac Tu się słonko mylisz!. Poszperaj trochę w życiorysie B. Gatesa i zwróć uwagę kim byli rodzice Williama III. HINT: w szczególności zerknij na religijne życie jego matki. Po tym co można w ostatnich latach zaobserwować niebagatelny wpływ na agresywną politykę typu "zachęć klientów zaletami produktów MS a później napuść na nich prawników" ma Steve Ballmer, którego niektóre wypowiedzi pozwalają przypuszczać, że ma lekko nierówno pod sufitem. Przy nim Bill mieni się jak adwokat użytkowników pirackich kopii Windowsa. A może to gra w stylu "zły glina, dobry glina"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayer Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.06, 11:25 Jedyna rada na to żeby tak było, to uciekać z tego kraju.Ludzie,których w Polsce na wszystko stać to najczęsciej też złodzieje okradający swoich pracowników,oszukujących skarb państwa itp.Tyle,że im najczęsciej nikt nic nie zrobi,bo łatwiej jest ścigać gościa który ma nielegalny program za kilkaset zł,niż gościa który kradnie tysiącami i milionami. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 tanio zainstaluje LINUXa - dowolne distro 18.11.06, 20:43 i wyjdzie wam na zdrowie pozbycie sie win$hita! haahah hahah! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: tanio zainstaluje LINUXa - dowolne distro 18.11.06, 23:36 kolejny sfrustrowany informatyk, który poszczycić się może tylko tym, że potrafi zainstalowac linuxa. hahaha hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniewomir Re: tanio zainstaluje LINUXa - dowolne distro IP: *.ists.pl 19.11.06, 10:05 Zdaj sobie sprawę z tego że najnowsze dystrybucje Linuxa pokroju Mandrive, SuSE są równie łatwe w instalacji i utrzymaniu jak windows. A system jest od windowsa: 1. Szybszy 2. Stabilniejszy 3. Bezpieczniejszy 4. Tańszy bo darmowy Sfrustrowani informatycy używają Slackware jak i ja... ps. nie udało ci się zainstalować linuxa że tak narzekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz A Policjanci z budżetowej pensji kupili oryginalne 19.11.06, 02:56 windowsy ? :) wątpie, no i tu jest hipokryzja wynikająca z biedy naszego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komputer land Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 08:29 I to potwierdza tylko regułe, że polska ta cimnogród.Jak policjant nie ma nakazu i to prokuratorskiego-policyjnym nakazem to se może du.... podetrzeć, to wynocha z mojego domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tu.kielce.pl 17.11.06, 11:14 jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Policjant sprawdzający legalność oprogramowania puka do drzwi razem z prokuratorem który na miejscu wypisuje nakaz. A po drugie nie każdego stać na legalne programy bo sam Windows kosztuje tyle co miesięczna wypłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoli Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 13:45 "Gość portalu: nocomment napisał(a): > jak nie wiesz to się nie wypowiadaj." Właśnie potwierdzasz tą ciemnotę w Ostrowcu. Cały artykuł o tym, że nie ma nalotów itd. a Ty dalej siejesz panike. Szkoda mi Ciebie. Ludzie zastuka ktoś Wam do drzwi to telefon w łape i przy tych frajerach dzwonisz na 997 i się pytasz czy jest przeprowadzana kontrola u Ciebie dziś w domu. Proste. Nie ma? Aha, bo właśnie ktoś podaje się za policjanta i chce mi wejść do domu. Kolesie zaczną Ci wkręcać kity, że to że tamto - nie wolno ustępować. Zaraz się zawiną. BTW. Czy ktoś z Was miał taką kontrolę? Założę się, że nie. A niby jak miał to jest frajerem, bo jakichś oszustów wpuścił do domu. "A po drugie nie każdego stać na legalne programy" Nie? Ja mam legalny system ze wszystkimi Officami itp. za 0 PLN. Tak to nie pomyłka. Zamiast inwestować w badziew ala M$. Zainwestowalibyście w mózgi i poczytali o Linuksie. Pozdrawiam myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAZ Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:07 > BTW. Czy ktoś z Was miał taką kontrolę? Założę się, że nie. A niby jak miał to > jest frajerem, bo jakichś oszustów wpuścił do domu. Jak by miał kontrole to by się nie mógł chyba wypowiedzieć nie?! bo z czego? jak komp na posterunku? Moj kolega miał nalot do tej pory nie przyszedł do THMu i nie wiem ile zapłacił kary wiem że teraz tuła się po sądach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.e-wro.net.pl 18.11.06, 18:45 Wszyscy mówią, że kumel albo kumpel kumpla miał kontrolę. Urban legend. Policjanci sprawdzają hurtowników i czasem hakerów - może twój kumpel ma po prostu serwer z 1000 filmów divx Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Chcesz odpocząć od paniki?Zajrzyj tu 18.11.06, 19:50 ------------------- filatelista.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waterman Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.3s.pl 18.11.06, 18:30 Razem z Linuxem mozesz się utopić.Na tym g...nie działa nic,prócz kilku biurowych aplikacji tudzież siermiężnych playerów.Mam legal XP+reszta włacznie z antyvirem i możesz tylko pomarzyć o tym,linuksiarzu.Spróbuj odpalić jakąś gierkę,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 18:34 po co ma marzyć o anty-virze, skoro na Linuxie on jest niepotrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 23:39 O dziwo jest potrzebny także na linuxach. gry można odpalić ale trzeba wiedzieć jak. poza tym linux jest niezastąpiony do celów naukowych. ja mam na kompie dwa linuxy i dwa windowsy - wszystkie legalne. można mieć i to i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzar Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: 195.116.34.* 22.11.06, 13:52 XP-ka moze masz oryginalnego ale gierki pewnie już nie! HA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tu.kielce.pl 18.11.06, 23:59 Otóż wśród znajomych nie z Ostrowca ale z świętokrzyskiego chodziły kontrole i kontrolowali legalność TV cyfrowej i na Policji o tym wiedzą ale się nie przyznają. Owszem mogą się trafić oszuści którzy się będą podszywać więc należy być ostrożnym. Więc nie mów mi że nie mam racji bo jestem w tym temacie bardziej niż ci się wydaje. A co do tego że nie każdego stać na legalny system. Masz Linuxa? OK spoko ale myślisz że każdy chce się użerać z systemem na który nie ma gier i ogólnie znanych programów (nie mówię ze nie ma odpowiedników). Dodatkowo w szkole się uczą dzieci na windowsach i officach więc w domu chcą mieć to samo a reszta woli windows z wygody. A po drugie cena windows jest o wiele za wysoka i nijak się ma do naszych dochodów.To tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 01:52 Od kiedy to "wszystkie Office" chodzą na Linuxie? no i czy na Twoim świetnym Linuxie zagrasz w jakąś gierkę, gdy nie akurat nie jesteś wielkim fanem gier i nie masz konsoli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemnotoPrzecz Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.86-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 03:04 Buahaha linux, smieszny jestes, jak uzywasz kompa tylko do netu i ogladania filmow to luz, ale jak chcesz zeby dziecko w nowe gry pogralo to pokaz mi takiego linuxa ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:12 Proszą bardzo ;-) Praktycznie każdy linux, wine i już możesz grać w najnowsze gry. Ja sobie tak śmigam w CS1.6, Source. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4yt3k wuz h3r3 Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:51 NIe lubie jak ktos mowi "Nie mam oryginałów, bo mnie nie stać" Ehhhh... A na kompa na ktorym chodza stac, na prad stac..... Moze lepiej zaoszczedzic na karcie graficznej czy czym, ale oryginala kupic. NO nie mowie office za 2tys to drogo ale Open Office jest identyczny a kosztuje jakies 60 zeta. Wina no to kazdy moze kupic, jak 300zl za XP to drogo to mozna kupic np. 98 od jakiegos kolegi.... przeciez to tez legalne jesli on mial oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 17.11.06, 17:44 Jak nie każdego stać, to nie każdy musi mieć Windows :] Komputer tez jest drogi (bardziej chyba niż Windows), a jednak ludzie go mają. Abstrahując od potęgi (udział w rynku) firmy Microsoft - jakbyś się czuł (i co głosił), jakbyś żył z pisania programu, który wszyscy kradną? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 10:32 xwokinimod napisał: > Jak nie każdego stać, to nie każdy musi mieć Windows :] ******************************************* Filmy i muzyka na Ubuntu są bardziej legalne? Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 13:08 Nie strugaj idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.chello.pl 19.11.06, 17:15 nie, ale szyfrowanie jest fajne :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 01:56 Jasne, nikt nie musi mieć kompa, telefonu, telewizora, samochodu, nie musi słuchać muzy, ani oglądać filmów może zamieszkać w lesie i udawać, że jest rok 1450 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaszyn Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.pppoe.mtu-net.ru 19.11.06, 08:18 > kompa, > telefonu, > telewizora, > samochodu, > muzy, > filmów Jak rozumiem, wsszystkie te rzeczy trzeba ukrasc. Jaki dres nosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legalez Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.mgt.pl 17.11.06, 19:24 "A po drugie nie każdego stać na legalne programy bo sam Windows kosztuje tyle co miesięczna wypłata." Chcesz mi wmówic, że zarabiacie 350 zł?! Takie wynagrodzenie jest niezgodne z prawem (niższe niż minimalna płaca). BTW, po grzyba wam wersja boxowa XP Pro, do domu styka XP HE OEM za 330-360 zeta. A MS Office'a też można się pozbyc, instalując OpenOffice (ja tak zrobiłem i mam spokój). Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 17.11.06, 19:43 Nie zachwalaj tak tego OEMa kolego. Kupowanie nowego Windowsa po każdej wymianie sprzętu to raczej kiepski interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.e-wro.net.pl 18.11.06, 18:47 kup sobie OEM razem z twardym dyskiem i instaluj ten twardy dysk do każdego sprzętu, ot cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: 82.146.248.* 18.11.06, 19:44 oemowa winda jest chyba teraz tylko do płyty głównej. były czasy "oemów" z mychą ale minęły. btw. jak czytam o tych nalotach to mnie śmiech zalewa, u nas też plota była, kupa windowsów i officów się sprzedała i temat ucichł po miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 01:58 HE jest delikatnie mówiąc dużo cieńsze niż Professional, a ten już nie kosztuje 350 zł. Miałem HE i nie polecam zaawansowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.icpnet.pl 19.11.06, 07:08 cieńszy bo kosztuje mniej. ale jak kradniesz to dla ciebie 0 różnicy. prawda? jesteś po prostu złodziejem. to wszystko. głupie tłumaczenie. jak samochodu nie masz to ukradniesz? tak nalezy postepowac wedle twego toku myślenia. nie masz na windę więc ją ukradniesz? albo na coś cię stać albo nie. reszta jest złodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Pukaj sobie pukaj 18.11.06, 10:31 Gość portalu: nocomment napisał(a): > jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Policjant sprawdzający legalność > oprogramowania puka do drzwi razem z prokuratorem ************************************ Jak długo puka, gdy mu nikt nie otwiera? Osobiście nie otwieram drzwi nikomu, kto wcześniej nie zaanonsował się telefonicznie. Zwyczajnie mam dość korowodu domokrążców, agentów i różnego rodzaju wydrwigroszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:21 > A po drugie nie każdego stać na legalne programy bo sam Windows kosztuje tyle co miesięczna wypłata. - albo nie wiesz co mówisz, albo zarabiasz miesięcznie ok 350 zł. (XP-Home oem) - Może też dlatego nie wiesz co mówisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:24 Policjant podejrzewający, że w domu/mieszkaniu są dowody przestepstwa które mogą zostać zniszczone ma prawo wejść do domu/mieszkania i zabezpieczyć je. Powszechnie za takie uważa się dane na dyskach twardych komputerów (płyty CD/DVD już nie podlegają pod to). Tak więc jak chce może wejść bez nakazu i zabezpieczyć komputer. Ale sprawdzać co jest na dysku bez nakazu już mu nie wolno. W praktyce "zabezpieczony" komputer/dysk ląduje u specjalisty policyjnego - zwykły policjant się na zabezpieczaniu takich dowodów nie zna. Od znajomego gliny wiem, że czasem pod pretekstem poszukiwania "piratów" wchodzi się i szuka narkotyków - goście myślą, że to nalot na handlarzy oprogramowaniem, a oni tak naprawdę szukają prochów przekopując mieszkanie. Jest to o tyle wygodny sposób, że na 100% w takim mieszkaniu znajdzie się piracką DVD lub CD, w najgorszym razie pirackie mp3, więc udowodni się, że były podstawy do przeszukania bez nakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 02:01 piszesz o "dowodach przestępstwa", ale musi być jeszcze popełnione przestępstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal LOL! IP: *.gdynia.mm.pl 18.11.06, 20:40 Na miejscu wypisuje nakaz? WOW! Wycztytales ta madrosc gdzies w ubikacji na dworcu centralnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 22:54 A kto poświadcza tożsamość prokuratora? Policjant? A Tożsamość policjanta prokurator zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andronicus Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 01:50 Od kiedy to prokuratorzy chodzą po domach (sic) i wypisują na bieżąco (sic) nakazy (sic). Koteczku, prokuratorzy nie chodzą po domach i nie wypisują nakazu na kolanie pod drzwiami. Aby wydać nakaz trzeba mieć ku temu przesłanki prawne- nie istnieje coś takiego jak "kontrola". Ciemny ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunter Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:22 nie mylić programów: legalny Windows nie kosztuje tyle co miesiączna wypłata wypłata - kosztuje około 300 zł. Office - owszem, już koło tysiąca zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.gwardii.osi.pl 19.11.06, 09:55 to ciekawe co mowisz z ta wyplata bo kupilem WinXP Home Oem za 315zl, nisko sie cenisz jesli pracujesz za polowe zasilku d;a bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crusader Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.range86-131.btcentralplus.com 18.11.06, 18:44 Ciemnogród to ty jesteś żałosny polaczku-cwaniaczku !!! Jak coś raz ukradłem i udało mi się to przyciągnąć do mojego domu, to "wynocha". Śmieć społeczeństwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
haryjesion Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 18.11.06, 19:47 Misiek,na podstawie art. 219 § 1 kpk. mogę robić u Ciebie przeszukanie np. na samą moją "szmatę", wiesz? A jak mnie nie wpuścisz to wejdę z drzwiami. Bo Polska to nie amerykański film, tutaj Boys in Blue mają troszkę większe prawa w tym zakresie. Chyba tylko w tym zakresie :) Szczegół: prokurator musi to póżniej zatwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Za darmo lepsze niż kradzione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:28 Jestem ciekawy, dlaczego w polskiej edukacji uczą tylko obsługi komercyjnego oprogramowania firmy Microsoft? W szkole nauczyciele uczą pracy w Wordzie i Exelu a nie w darmowym OpenOffice. W ogóle nie uczą o Linuksie i darmowym oprogramowaniu. Słyszałem że lekaże firmy za sprzedaż odpowiednich laków fundują atrakcyjne wycieczki zagraniczn. Polska edukacja sprzedaje się za darmo ??? A gdzie tanie Państwo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Rekomentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:32 Panika nie jest dobra, ale legalne oprogramowanie powinien każdy mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:39 Jestem za tym żeby każdy miał legalne oprogramowanie. Wiadomo, że to kosztuje. Jednak warto ponieść koszty i mieć święty spokój, a nie ciągle się stresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Haha!! Daliście się nabrać Panie i Panowie :-) IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 11:24 Właśnie podawali w radio ostrzeżenie ostrowieckiej policji przed fałszywymi policjantami, którzy sieją postrach wśród użytkowników pirackiego oprogramowania. Przy okazji pan prezenter nie omieszkał zaznaczyć że w zastraszającym tempie z półek sklepowych zaczęło w O-cu znikać legalne oprogramowanie :-) Funkcjonariusz Policji dodał, że w ostatnim czasie wcale nie było wzmożenia kontroli, a działania w tym kierunku prowadzą i będą prowadzić na tym poziomie jak dotychczas (czyli rozumiem że znikomym). Osoby, które przychodziły do domów z "nakazem" byli poprostu oszustami ;-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoli Re: Za darmo lepsze niż kradzione IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 13:48 Dlatego nie bez powodu Bill przyjeżdża do Polski wciskać swoje pseudo otwarte standardy, które okazują się X razy droższe przy wdrażaniu i potem w obsłudze, niż co inne, ale jak ktoś wcześniej napisał: Ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAZ Re: Za darmo lepsze niż kradzione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:08 jak to nie uczą? uczą Linuxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Za darmo lepsze niż kradzione IP: *.rakow.pl 18.11.06, 12:25 a czym sie rozni open office od offica oprocz tego ze jest za darmo i jest duzo prostszy w obsludze bo nie jest taki wypasiony? jak sie zna podstawy pracy w offisie to trzeba by byc gląbem zeby sobie nie poradzic z obdluga open office Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linux Free świństwo i hipokry IP: 195.116.34.* 17.11.06, 12:11 no to wszystko moim zdaniem była lipa od samego początku jak usłyszałem ze są jakieś naloty ale niekt nie pokazał i nie stwierdził mi na 100% czy u kogoś byli czy nie A właściwie po co sa programy do ściagania jeżeli nie można ściagac tego tamtego Ludzie jesteśmy uratowani a moze w wyborczej to też ściema :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeuS Antypiracka panika w Ostrowcu IP: 83.19.110.* 17.11.06, 13:28 Pic na wodę!! Jakby mieli tak wchodzić do każdego mieszkania od każego by coś wyciągneli... :) poziom naszej Policjii jest żenujący a tym bardziej oszustów... a jeszcze bardziej ludzi którzy sie na to dają nabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeuS Antypiracka panika w Ostrowcu IP: 83.19.110.* 17.11.06, 13:28 Pic na wodę!! Jakby mieli tak wchodzić do każdego mieszkania od każego by coś wyciągneli... :) poziom naszej Policjii jest żenujący a tym bardziej oszustów... a jeszcze bardziej ludzi którzy sie na to dają nabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoMiNiSiA ;)) Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:02 siemka zawzze tak jest że nikt nic o tym ie wiem w tym przypadku policja... a wszyscy już plotkują i sieją panikę... tak mnie o denerwuje że POEZJA... hehe pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudekjakis Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.telkonet.pl 17.11.06, 15:09 jak zwykle policja nic nie wie na ten temat...tylko chca zalatac dziure budzetowa! poco jest policja jesli nic nie wie na zaden temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.net.telkonet.pl 17.11.06, 16:20 Siema! ja tego nie czaje faktem jest to ze jacys ludzie chodza po domach i sprawdzaja kompy i to jest pewne na 100% no ale jezeli sie okazalo ze nasza "wspaniala" policja nic o tym nie wie i mowi ze nalotow nie ma to powinna zrobic wszystko zeby zlapac ty sku....... ktorzy sie wbijaja do domu i zgarniaja duuuuza kase!!!no chyba ze to faktycznie kontrola przez policje tylko ze nie chca sie przyznac zeby nikt nie chowal plyt ani nie formatowal dyskow itp.prawda jest tez ze kazdy powinien miec orginalne oprogramowanie ale kogo na nie stac??? glupia gra kosztuje okolo 100 zl w ktora moze sobie pogram tydzien a pozniej mi sie znudzi i co????bez sensu!a windows?wsumie mozna by w niego zainswestowac ale on nie jest wart tylu pieniedzy zwlaszcza do uzytkowania domowego-pozostaje linux ale ja nie mam zamiaru sie na niego przezucac!! pozdro all:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:26 Po 1 - zeby wszyscy mieszkancy Polski mogli miec oryginalne oprogramowanie (np. Windows XP Professional - ok. 500zl) to musieliby albo więcej zarabiac (to jest prawdopodobnie mozliwe) lub ceny owego oprogramowania musialy by sie kilkakrotnie zmniejszyc (to raczej nie mozliwe - wiadomo, ze kazdy chce zarobic ;]) Po 2 - skoro zarobki większości Polaków średnio wahają się pomiedzy 500-1500zl a miesieczna oplata za mieszkanie w bloku wynosi ponad 350zl, to pojawia się pytanie skad wziac pieniadze na np. Windowsa nie wspominając o Office'ie. Po 3 - mam pytanie - dlaczego w ofercie np. neostrady jest napisane: "pobranie 6 filmów, każdego po 700 MB -> 4,1 GB"? Po co piszą,ze mozna sciagac filmy skoro potem mozna placic kare za posiadanie takowych filmow?! to byloby na tyle (narazie) ------------- Ave Ateiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ze Staszowa Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.crowley.pl 17.11.06, 16:58 więc za Win Home zapłaciłem 320 zł, www.skapiec.pl/site/cat/26/comp/7327 offica masz za free: np. www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=237&t=6 nie wolno oszczędzać na zaporze i antyvirze np.: www.kaspersky.pl/download.html?s=trial www.cswiat.pl/index.html a tu testy www.firewallleaktester.com/tests_overview.php www.komputerswiat.pl/ks/testy/testy.html nie musicie chodzić do sklepu, nie musisz kupować wersji pudełkowej, tańsze są elektroniczne, to naprawdę da się tanio poskładać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAZ Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:18 > Po 3 - mam pytanie - dlaczego w ofercie np. neostrady jest napisane: "pobranie > 6 > filmów, każdego po 700 MB -> 4,1 GB"? Po co piszą,ze mozna sciagac filmy sk > oro > potem mozna placic kare za posiadanie takowych filmow?! 6 DARMOWYCH filmów Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 17.11.06, 18:51 Nie bądź dzieckiem. Przecież chodzi o filmy oryginalne, nakręcone przez wujka :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkk Ciekawe jak z legalnymi windows u policjantów?? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 18:23 Chyba sami siebie nie pozamykają????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legalez Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.mgt.pl 17.11.06, 19:30 Ad.1. Koniecznie musisz miec Pro, nie styka już HE OEM, panie hrabio? Wierz mi, do domu styka. Ad.2. Jeśli Cię nie stac na MS Office, korzystaj z tańszych i/lub alternatywnych pakietów biurowych (są, tylko ludzie zrobili się zbyt leniwi). Ad.3. Hipokryzja i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierćnadchodzi Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 18:19 A gdy śmierć u dupy ci stanie pomyślisz o Panu Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _kulki Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.att-inc.com 18.11.06, 18:50 XP Professional czy MS Office to narzedzia profesjonalne. W domowych warunkach mozna sie doskonale obyc z Home Ed i MS Works, a sa jeszcze tansze rozwiazania. Zarabiam $6000/mies, ale pisze listy na WordPadzie, robie podatki na 4-letniej wersji Excela. (Jezdze VW chociaz chcialbym miec Porsche, ale nie kradne Carrery pod pretekstem, ze chociaz mnie nie stac ale mi sie nalezy.) Uzywam Photoshopa bo lubie zaawansowane zabawy z fotografika, gdyby nie to uzywalbym darmowego programu , ktory przyszedl z drukarka lub kamera. Software nie jest krytyczny dla zycia jak jedzenie czy dach nad glowa, kradziez nie powinna byc usprawiedliwiana malymi zarobkami. Tak samo, gdy cie nie stac na posiadanie wszystkiego co lubisz sluchac, musisz zadowolic sie radiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajeto Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:00 Bo widzisz, u nas w polsce jest taki "trynd" zeby miec zawsze najnowsza wersje kazdego programu i to koniecznie w wersji professional lub enterprise. Bo to wstyd uzywac wersji home. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 02:13 aleś ty mundry zawsze mnie śmieszą kolesie, którzy porównują soft do aut- a czemu nie od razu do F-16 lub Lotniskowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLUM Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tktelekom.pl 17.11.06, 16:51 A ja nie tak nie mam piratów na kompie...Widząc te ceny zamiast Windowsa XP polecam Linuxa Mandrive 10,a zamiast Office 2003 wolę OpenOffice2,a zamiast PhotoShitu od Adobe wolę Gimp`a i trialowego(na 30dni)Corel PSPP XI i DRAW GS X3. A zamiast pirackich gier wolę darmowe gierki np.Nexuiz,Tremolous,Paintball 2 i wiele innych...*a zamiast grać to wole hackować sku..eli!!! A co do tych sku..eli-oszustów-czy policjantów mam takie zdanie:BEZ NAKAZU I LEGITYMACJI NIKOGO NIE WPUSZCZE!!! *spowodowane to jest nagłą czystką w naszym rodzimym mieście i pie..ami ze ZPAVu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linuxxx Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:23 Dokładnie. Mandrive łatwiej zainstalowić niż M$ Windows XP, jest w zestawie wszystko, co jest potrzebne do normalnej pracy. Pracuje stabilniej, a multimedia chodą wydajniej niż w wingrozie. Można zwlec za darmo, albo kupić z gazetą za 10-30zł. A jak ktoś musi mieć wingroze to polecam openoffice - można zwlec za darmo. A Billowi polecam obniżkę cen. Jeśli Windows + Office będzie w cenie 200 - 300 zł to problem piractwa będzie marginalny, a przychody wzrosną. Ale lepiej mieć śladową sprzedaż i narzekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:17 Z tym Photoshopem to pojechałeś znwfco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: init.d Photoshitu? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.11.06, 23:21 16bit/kanał. CMYK. efektywne filtry. RAW z aparatu. Photoshit? Trzeba być obłąkanym by wybrać GIMPa. To już Krita z pakietu KDE lepsza. Nigdy nie stworzono gorszego programu niż GIMP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarzy Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:45 Nie macie kasy na Windowsa? A na komputer mieliscie kase? na miesieczne wywalanie kasy na internet miesiecznie tez macie? a na niespelna 300zl za Windows Home edition juz nie macie? o jacy wy biedni jestescie... Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: Antypiracka panika w Ostrowcu 17.11.06, 17:48 Prawda, święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:16 > Prawda, święta prawda tyle tylko że co można zrobić na legalnym MSW za 300zł? stronę www obejrzeć? policz resztę jak już wchodzisz w MSW to MSO + inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tvtom.pl 19.11.06, 02:17 a czemu mówisz tylko o Windowsie? jest cała masa drogich programów (bo te darmowe choć niezłe, czasem nie dają rady) Dobry komp to nie tylko Windows Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAZ Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:13 ak mówią odwiedzeni " wpadli o 6 rano " nie mieli szans na pochowanie nielegali za..i im kompa i płytki mermi Post: 11.10.2006 16:10 Report PostQuote Post ..::2nd League Member::.. *** Grupa: DVHK USER Postów: 70 Nr użytkownika: 78,708 Dołączył: 03.05.2005 Te sk**@%*y zabrały niemalże całą chałupę! Wzięli serwer,mojego kompa,kompa brata i nawet laptopa ojca! Oczywiście d*******@*li się do pirackiego oprogramowania. Ponad 300 płyt z filmami zabrali. A i router oraz dreamboxa wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.telkonet.pl 17.11.06, 18:22 no to ladnie a zreszta i tak bym ich nie wpuscila a moze to wlasciciele sklepow komputerowych wymyslili zeby ruch w sklepach wzrosl? o tym nikt nie pomyslal ;];] to pozostanie raczej zagadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś push-upek Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.elex.pl 17.11.06, 20:05 Wydaje mi się że ten nalot to jedna wielka kicha. Wiadome jest że bez nakazu się niewpuszcza ale przyznaje napedzili mieszkańcom ostrowca i okolic niezłego stracha i może też między innymi spowoduje zmniejszenie się piractwa ale z grugiej strony skoro zamieszczają ludzie w gazetach komputerowych oprogramowanie do ściągania to powinni posądzać redakcję a nie zwykłych ludzi. To jest paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davidoff Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 20:13 To w końcu jak jest? Chodzą po tych domach bo ja nie wiem czy Linux nie zainstalować. Tylko powiedzcie mi po co są nagrywarki CD i DVD. Co mam nagrywać czy przegrywać skoro to piractwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:16 > Tylko powiedzcie mi po co są nagrywarki CD i DVD. Co mam nagrywać > czy przegrywać skoro to piractwo? Zdjęcia z wakacji, rodzinne filmy, itp ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linux Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:39 najlepiej kupic za 5 zea Linuxa i spoko moga pocałowac wszyscy nas w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.tpnet.pl 17.11.06, 22:52 5zł? Nie ma takich linuksów. Większość jest ZA DARMO. A te płatne kosztują 70 zł lub koło 200zł. Więc najlepiej ściągnąć z neta albo przegrać od kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 23:25 żeby zlikwidowac piractwo do zera to musieliby chyba 80-90% właścicieli prywatnych komputerów zarejestrować w sądach i prokuraturach czyli jakieś kilka milionow ludzi. to powazny elektorat, proponuję założyc partię polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny windows Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 23:30 idiotyczna wypowiedź pani rzecznik: "One jest bardziej sceptyczna. - Po pierwsze, używanie nielegalnego oprogramowania to przestępstwo i nie ma mowy o jakimś mandacie. Trzeba wszcząć normalne postępowanie. Po drugie, funkcjonariusze, żeby sprawdzać zawartość komputera, muszą mieć nakaz, wylegitymować się. Wątpię, żeby policja ostrowiecka o takich działaniach nie wiedziała - mówi Elżbieta Różańska-Komorowicz, rzecznik komendanta wojewódzkiego policji. To w końcu są jakieś działania policji czy nie ma bo z tej wypowiedzi nic nie wynika, procedury działana policji chyba każdy obywatel zna ale na pytanie nie ma odpowiedzi, jeżeli policja ostrowiecka nic o "takich działaniach" nie wie tzn. one są/ a może nie ma ? /, a to że nie wie to problem wewnętrzny policji, więcej takich odpowiedzi a naród będzie bardziej świadomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:35 Czy wy zapomnieliście że sa darmowe Linix-y to po co przepłacać za b.drogiego windowsa a potem po wyczerpaniu kluczy mieć kłopoty z uzyskaniem nowego no i te przywiązanie microsowego windowsa do sprzetu jest przerażające. Jedyną alternatywą pozostaje darmowy Linux, który nie uzułpatuje sobie praw do sprzetu w komputerze jak to czynią ci z microsoftu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:16 www.allegro.pl/item141940206_windows_xp_home_pl_oem_sp2_fv_kupon_na_vista_.html "To jest nowa licencja OEM - nie wymaga kupna razem ze sprzętem komputerowym !!!" Czy z tą licencją to prawa? Jeśli tak to jaki problem? Jeśli kogoś stać na komputer to niech się nie ośmiesza mówiąc że nie stać go na oryginalny system za 300zł :-) Co do linuxa niestety u mnie odpada - prawie każda gra jest pisana pod windowsa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoxxx Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:49 Ale jesteście barany nawet nie potraficie przeczytac dobrze tekstu!! O policyjnych nalotach nic nie wiedzą rzecznicy policji w Ostrowcu i województwie świętokrzyskim. - Nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć, czy to plotka, czy może oszuści podszywający się pod policjantów. Nie mieliśmy dotąd żadnego oficjalnego zgłoszenia. Nie mogę jednak wykluczyć, że na naszym terenie działa jakaś grupa funkcjonariuszy zwalczających piractwo, o której nie wiemy - mówi Sławomir Szymański, rzecznik komendanta powiatowego policji w Ostrowcu i odsyła do rzeczniczki wojewódzkiej. Nie POTWIERDZA ALE I NIE ZAPRZECZA !! Nie mogą powiedziec tego wprost bo ludzie pochowaja komputery itd.. i nie zarobią:) Dla dobra śledztwa tego nie zrobią:) Czaicie barany?? Mój tatus ma znajomego policjanta i powiedzial ze chodza i ze trzeba uważac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w Ostrowcu strzygą baranów IP: *.centertel.pl 20.11.06, 19:08 Barany z Ostrowca dają się doić oszustom jak krowy na pastwisku. Dwóch oszustów, którzy opracowali patent na lekki chleb chodzi po domach i skubie frajerów. Barany!! Od kiedy to policja chodzi z prokuratorem po kolędzie, od mieszkania do mieszkania? A o legitymację poprosić nie można? A zadzwonić na 997 i potwierdzić czy to nie lipa? A od kiedy to za przestępstwo policja karze mandatem? A nie słyszeli, że policjanci już od lat nie mają prawa wystawiać mandatów płatnych gotówką, wydają tyko druki do zapłaty na poczcie? oj, barany, barany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał W socjaliźmie ludzie kradną ,a w kapitaliźmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:14 ludzie zarabiają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hej KSZO Do boju KSZO Ostrowiec! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 18:21 Gola gola Hej KSZO . Hej Ostrowiec Hej gooool. Gola gola Hej K S Z O !!!!!! Gola Gola OSTROWIEC!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: init.d a w komunizmie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.11.06, 23:23 ani nie kradną, ani nie zarabiają - bo pojęcie własności traci sens. ah wy, prymitywy. swe komputery udoskonalacie, a wasze społeczeństwa są kpiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjant Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.limes.com.pl 18.11.06, 18:35 Ja sie zgadzam na legalne oprogramowanie, ale wileka prosba do producentów - zróbcie mega promocje, dajcie cene max. 150zł i jest wiecej niz pewne ze 80% uzytkowników w Polsce bedzie korzystac z legalnego oprogramowania. Proste. Wysokie ceny oprogramowania przy obecnych zarobkach statystycznego Polaka sa za wysokie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crusader Re: Antypiracka panika w Ostrowcu IP: *.range86-131.btcentralplus.com 18.11.06, 18:40 I w sumie o to chodzi, aby złodziej był nazwany złodziejem. Nie stać mnie na legalne oprogramowanie - to go nie mam, a nie KRADNĘ. Precz z dziadostwem i złodziejami !!! W tym przypadku cel uświęca środki i bardzo dobrze by się stało gdyby naprawdę paru cwaniaczków-ZŁODZIEI dostało po mandacie z konfiskatą komputera włącznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddr Łapcie prawdziwych złodziei!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 18:47 Nie prokuratura łapie tych ,którzy kradną cięzki miliny. Mło to mieliśmy róznych afer , przekupstw i innych łajdactw??? Tam policja powinna się wykazywć. Tam jest pole do popisu prokuratury i sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crusader Re: Łapcie prawdziwych złodziei!!! IP: *.range86-131.btcentralplus.com 18.11.06, 18:54 Kradzież to kradzież, a złodziej to złodziej. Właśnie od takich małych "niewinnych" kradzieży typu skopiowanie jakiegoś programu komputerowego zaczyna się moralna degrengolada, prowadząca do akceptacji ogólnego dziadostwa. Nie tędy droga i trzeba zacząć od nazywania przestępstwa po imieniu !!! Każdego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldkgb Re: Łapcie prawdziwych złodziei!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 19:02 Masz racje. Tylko dlaczego złodzieje milionów chodza wolni - a walczy się z płotkami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crusader Re: Łapcie prawdziwych złodziei!!! IP: *.range86-131.btcentralplus.com 18.11.06, 19:07 Ty też masz rację. Ale czy fakt, że wielcy złodzieje "chodzą wolni", a czasami nawet rządzą krajem, ma sankcjonować kradzieże każdego "szarego" człowieka w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldkgb Re: Łapcie prawdziwych złodziei!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 20:36 Masz racje. Ale najpierw trzeba wyłapać i ukarać złodzieji ktorzy kradna miliony. Później czas na maluczkich. Nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Może to działania handlowców.... 18.11.06, 18:48 A może to działanie przedstawicieli producentów i handlowców, żeby zwiększyć sprzedaż??? Odpowiedz Link Zgłoś