Dodaj do ulubionych

Leclerc - oszuści !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 17:27
W gazetce reklamowej była kolejka dla dziecka, w której to długość torów
miała wynosić 5,80 metra. Wyraźnie to było zaznaczone.
Po kupieniu i rozpakowaniu okazało się, że ich długość jest może 1,20 metra,
nie więcej.
Tymczasem w biurze obsługi mówią, że nie ma zwrotów, można jedynie wymienić
towar na inny.

To zwykłe pospolite oszustwo!!!
Już mi się nie chciało z pi..mi dochodzić, że towar niezgodny z umową i mogę
odstąpić, w następstwie czego powinni oddać kasę. Zresztą dziewuchy z obsługi
niczemu winne nie są...one tylko tam wykonuja polecenia "pana"

Teraz parę słów tylko do właściciela tego burdelu:
obyś się posrał drutem kolczastym a twoja żona jeża urodziła!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: madziara Re: Leclerc - oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 19:31
      taką samą kolejke kupiłam dziecku na mikołaja rok temu w realu ,też miała miec
      tyle metrów...
      • georgij1980 Re: Leclerc - oszuści !!! 02.12.06, 22:59
        Drogie Panie. Bardzo mi przykro, ze czujecie sie oszukane - w pewnym sensie to
        rozumiem. Jednak w ulotce jest dolaczona klauzula, ktora pozwole sobie
        sparafrazowac - otoz tresc ulotki nie jest umowa handlowa. To po pierwsze. Po
        drugie przy takich zakupach nalzey bardzo dokladnie przeczytac wszystkie
        informacje na opakowaniu zabawki. Po trzecie maja Panie swiee prawo do zwrotu
        towaru w ciagu 7 dni od momentu zakupu bez podania przyczyny, jesli jest on
        zapieczetowany. W Tesco tak jest. Tak stanowi, o ile sie nie myle, litera
        polskiego prawa. Zycze udanych zakupow.
        • Gość: mirek jaja sobie robisz z ludzi pajacu! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.12.06, 00:33
          gó.. ci przykro, kpisz w żywe oczy!
          sam chciwy debilu czytaj sobie broszurki, srurki i trzymaj w domu
          nieodpieczetowane zakupy przez 6 dni!
          Sprawa jest prosta oddajcie kase bBEZWARUNKOWO! i
          STOP OSZUSTWOM "REKLAMOWYM"!!!
          Jak bedziecie dalej oszukiwać i stosowac niemoralne podstępy oraz naciągać
          prawo, to będziemy pikietować ten twoj kram z barachlem aż zaczniesz dużymi
          literami pisać prawdę i oddawać kasę na prośbę zawiedzionych klientów bez szemrania.
          Umowy "handlowe" to sobie zawieraj z podobnymi tobie oszustami, a nie z
          klientami - z nimi masz umowy z ludźmi i ZERO oszustwa, bo jak nie to ty wiesz co!
          • Gość: goral Re: jaja sobie robisz z ludzi pajacu! IP: 212.160.196.* 03.12.06, 00:57
            Widze ze nerwowo sie zrobilo...
            ...ale prawo jest takie i wszyscy go przestrzegaja wiec skargi nalezy skierowac
            chyba w strone prawodawcow
            Chyba ze jakie biuro konsumenckie...
            • Gość: mirek uczciwy handlowiec nie potrzebuje żadnego prawa IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.12.06, 01:30
              a ja nawet nie chce patrzec w strone prawodawców
              bo ten leklerk i inni naciągacze muszą wiedzieć,
              że trzeba byc uczciwym.
              Oni juz zapomnieli ja wygląda uczciwa oferta, bo ich urzedasy z wyciągnietymi
              łapami nauczyli przekrętów. Carefour był zdziwiony, że ratusz nie chciał z nimi
              rozmawiać o dobrej ofercie za dobre pieniądze. Nauka idzie z góry?

Tylko, że ludnośc to nie lapówkarze.

Trzeba zrozumieć, że oni w ten sposób budują dżungle w Polsce, bo za pomocą
              oszustwa chcą się wzbogacić. Oni nie sprzedają, nie zaspokają potrzeb konkurując
              na rynku. Oni psuja rynek, bo pod pozorem sprzedaży potrzebnych rzeczy okradają
              defacto ludnośc i rujnują zaufanie spoleczne. Przez to niszczą nam srodowisko w
              którym żyjemy. Dla kasy.
              • Gość: goral Re: uczciwy handlowiec nie potrzebuje żadnego pra IP: 212.160.196.* 03.12.06, 11:37
                ..ale chyba jednak latwiej jest zmienic prawo niz mentalnosc handlowcow.
              • Gość: Calm Re: uczciwy handlowiec nie potrzebuje żadnego pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:24
                Mirek, rozumiem nerwy, ale cóż z tego, że nam tu poprzeklinasz w kilku postach.
                Idź do sklepu i tam sobie pogadaj. Serio, będzie Ci lżej. Oczywiście, że
                oszukują. Masz gadkę więc idź i walcz o swoje.
                P.S.
                W każdym sklepie jest podobnie, bez względu na jego powierzchnię. Kupujesz -
                sprawdź - metoda bezpieczna i mniej nerwowa.
            • Gość: ble ble Re: jaja sobie robisz z ludzi pajacu! IP: 193.111.144.* 04.12.06, 10:54
              nie byłoby problemu gdyby sprzedawcy rzetelnie podchodzili do kontaktów z
              klientem i go szanowali. To co stało się przedmiotem niniejszego wątku nie
              wynikło ze złej woli klienta tylko z celowego działania sprzedawcy
        • Gość: ala Re: Leclerc - oszuści !!! IP: 82.139.11.* 03.12.06, 10:32
          Jak go nie odpieczętujesz, to jak się zorientujesz, że nie jest zgodny z
          opisem?
        • Gość: uważajcie na nich do georgija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 13:44
          Kiedyś był taki przepis, że towar można zwrócić w ciągu 5 dni. Jednak od 1995
          roku przepisy są inne, teraz towar można zwrócić jedynie za przyzwoleniem
          sprzedawcy. Chyba, że towar niezgodny z umową.
          Jednak w Real i Tesco nadal można zwracać w ciągu 5 dni bez podania przyczyny.
          Te sklepy są ok. Jednak niestety ..ego Leclerca mi się zachciało i.....od
          razu taka niespodzianka!!!
          Nie chciało mi się wykrzykiwać na bogu ducha winne dziewczyny z biura obsługi,
          po prostu wymieniłem gó..aną kolejkę na przyzwoite klocki. Zrezygnowałem z
          walki o swoje prawa jednak niesmak do Leclerca pozostał.
          Jest to gó..any market i przy każdej okazji będę zniechęcał do robienia tam
          zakupów wszystkich znajomych.

I ta ciasnota.....ze trzy razy mniejsza powierzchnia niż u konkurecji.
          Dajcie spokój! Dziadostwo i tyle!
    • Gość: SmurfMądrala Re: Leclerc - oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 09:50
      Kupujcie dalej w blaszanych,zagranicznych budach ,to w mieście
      pozostana tylko banki,gieesemy i kebaby.
      Ja kupuje wylącznie w polskich sklepach i nie mam problemu w 99 procentach.
      Tylko tam możliwa jest przyjemnośc kupowania.
      • Gość: Calm Re: Leclerc - oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:28
        Niezmierna przyjemność! Po prostu prze - przyjemność. Aż miło popatrzeć na daty
        przydatności, brudne paznokcie sprzedających i długo wymieniać. Tak, wiem że
        pewnie brud za pazurami mają i Ci, którzy wykładają towar w supermarkecie - ale
        nigdy tego nie widziałem i trzeba by mi udowodnić. W supermarkecie przynajmniej
        wezmę towar i zobaczę sobie datę, nikt mi nie ukrywa tego w reklamówce, że niby
        z uprzejmości pakuje. Tak, możesz zarzucić, że pewnie przepakowują. Dlatego
        trzeba kupować sprawdzone marki, te sobie na przebijanie dat i inne cuda nie
        pozwalają. Uważam, że nie można mówić, że jak mały osiedlowy sklepik polski to
        towar jest luxusowy. Mam odwrotne doświadczenia. Jeśli Państwo trafiają na
        lepsze polskie małe osiedlowe to zazdroszczę. pzdr
        • lk30 Re: Leclerc - oszuści !!! 04.12.06, 12:39
          Podobny temat może warto coś z tym zrobić ?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=53244121
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka