basia996 07.12.06, 09:13 Widać że Tomuś ciężko przeżył odrywanie dupy od stołka przewodniczącego Rady Miasta i na pomoc przyszedł mu kolega z poprzedniej Rady w osobie wojewody Banasia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:33 Chemar istnieje od ponad 50 lat a nie jak napisano 40. Pracowałam tam 40 lat jestem bardzo związana z "moim" zakładem życzę sukcesów i powodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiec Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:43 czy ministrant może znać się na wszystkim?Czy powstajacy parking przed kościołem Św.Wojciecha to jego zasługa również?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumek Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:42 Panie Bogucki niech pan przypomni nam wszystkim ile długu narobił w Chemarze pana kompetentny kolega z wyższym wykształceniem - Jacek Nowak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAK Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:08 takie zadłużenie mógł osiągnąć tylko taki magister Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Jakie tajemnicze ? Umowa z p.Gosiewskim !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:16 Przeciez to jasne, zgodził się zrezygnować z funkcji przwodniczacego Rady , w zamian dostał fuche w "Chemarze".Malinowski, jako - ich zdaniem -przyjaciel lewicy ( choc kiedys był w "S" ), musiał odejśc, mimo,że bratał sie z nim sam W.L.Ale W.L nie jednego juz sprzedał, pamietacie prezesa Targów Kielce ? Miał byc dobry, poświecił go na ołtarzu zakupu akcji od poznaniaków.czyni także tr5cuhy w druga stronę. Miał odwołąc prezesa - posła z "Wodociągów", po zbrataniu sie, zostawił go.Do dziś.Faceta nie ma całymi tygodniami( siedzi w Sejmie), a spólką rządzi.Widział to kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_mi Re: Jakie tajemnicze ? Umowa z p.Gosiewskim !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:29 >>Panie Bogucki niech pan przypomni nam wszystkim ile długu narobił w Chemarze >>pana kompetentny kolega z wyższym wykształceniem - Jacek Nowak? Pan Jacek Nowak jest profesjonalistą. Zrobił bardzo wiele aby powstało lotnisko pod Kielcami. Bardzo go cenię i szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemarowiec Re: Jakie tajemnicze ? Umowa z p.Gosiewskim !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:02 Pan Jacek N.nic dobrego nie zrobił, podobnie było przez trzy miesiące ( może dłużej, nie mam wiadomości dokładnych),w spólce lotniskowej, z której odszedł o ocena Rady Nadzorczej - " nie wykonał powierzonych mu zadań " zamiast szykowania modernizacji lotniska w Masłowie, zajmował sie szukaniem dla prezydenta miejsca pod nowe lotnisko , a pobierał wysoką gażę ze spólki ! Co to jest jak nie działanie na szkodę spółki !! W Urzędzie zajmował się szefowanie komisji budżetu i finansów, a więc w pełni - jako "podnóżek" p.prezydenta - akceptował uchwały o finansowaniu nie istnbiejacej jeszczer inwestycji - Budowa Portu Lotniczego Międzynarodowego Kielce - Obice ! To tez było nieprawne działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksm9 Re: Jakie tajemnicze ? Umowa z p.Gosiewskim !! 08.12.06, 22:51 Panie Michale zachodzę w głowę za co Pan ceni P.Nowaka?!!!Znam J.N od wielu lat i bacznie obserwuje jego poczynania... .Nie dość, że zadłużył Chemar wykorzystując środki finansowe Zakładu dla potrzeb domowego budżetu to na dodatek nie szanował bliźniego wedle X przykazań.Pana ocenę tłumaczyć można dwojako: albo nie wie Pan o kim piszemy albo Pan i p.Nowak pochodzicie z jednej "parafii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_mi Re: Jakie tajemnicze ? Umowa z p.Gosiewskim !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:58 Zapraszam do zapoznania się z wywiadem z Panem Nowakiem: www.maslow.info.pl/MENU/wywiady/jnowak.htm To naprawde uczciwy, solidny i wykształcony człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:31 Bardzo cenię p. Jacka Nowaka znam go - jest bardzo dobrym człowiekiem wszystkie złośliwości pod jego adresem są nieuzasadnione p. Jacku głowa do góry życzę wszelkiej pomyślności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.aster.pl 07.12.06, 20:53 buhahaha... jak ktoś kto go zna może wypisywać takie brednie? Cenić Pana Jacka może tylko on sam (w co nie wątpię) i najbliższa rodzina, której załatwia robotę. Drugiego takiego nieuka, nieroba i nieudacznika z przerosniętym ego, co to robi tylko medialny szum wokół siebie, to ze świecą szukać. A Chemar najlepszym przykładem jego "kompetencji". Jak toś ma dwie lewe ręce to niech w domu siedzi na rencie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksm9 Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru 08.12.06, 22:55 A Pani Ela to .... pewnie żona Pana Nowaka ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo bikiniarz Dla siebie i swoich z "umowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:24 Wszystko ustalił poseł minister w umowie z szefem Samorząd 2002.Przewodnicz acego rady. a zamian obiecał T.B. fuche w spólce państwowej i słowa dotrzymał. Zemsta historii - to wysiudanie Malinowskiego, człowieka "Solidarności ".Ale w PiS to sie nie liczy ! To lewica sie z nim liczyła.Firmę wyciagnąl z długów. A teraz Wojciech L. bedzie musiał wywiązać sie z umowy i wyrzucic z foteli dyrektorskich połowę ludzi i dac te miejsca dla PiS.Juz zapowiedział dzielenie wydziałow, aby starczyło miejsc dla swoich i tych "umownych" z PiS. I myslicie,że oni sie przejmują miastem i dobrem mieszkańców . A figę ! Forsa i fotelami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:18 jak ty sie wyrazasz o filarach IV RP oni sa sama dobroć i miłosć zwłaszcza oczywiście własna miłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:12 To jest misja od posła z PiS, ma zrobic porzadek i miejca dla ludzi z PiS.W wyrzuceniu prezesa pomógl nie tylko wojewoda, ale i były prezes spólki Tłocznia, którego pracownicy Chemaru nie chcieli widzieć.Zastapił go facet, z powodzeniem wyprowadził spólkę z zapaści, a teraz dostał kopa, bo nie ma uprawnień. Ma tylko rozsądek, wiedzę i umiejetnośc prowadzenia firm. Były prezes tłoczni po pobvycie w spólce lotniskowej, komunalnej, trafil do Targów i je rozwija pod skrzydłami parasola prezydenckiego i prezesa TK .W najbliższych tygodniacg poleca głowy ludzików ze wszystkich spólek chemarowskich. To kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.dsl.bbeyond.nl 16.12.06, 20:57 Wszystkich tych pseudo managerow nalezaloby wywalic na zbity leb.To wlasnie za pana Malinowskiego Chemar ponosil najwieksze straty. A swoja droga umieejetnosci tycch ludzi musza byc naprawde mierne zeby przy takim boomie w przemysle chemicznym i petrochemicznym byc do tylu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:25 jak nie znasz sprawy to nie pisz bo się tylko ośmieszasz.Malinowski uratował Chemar a wiedzą o tym Ci,którzy mu pomagali w tym aktualni pracownicy oraz byli związani z całym sercem oddani sprawie. Zrobiono człowiekowi wielką krzywdę.Panie Prezesie M.Malinowski są ludzie,którzy to widzą i wywalą z czasem tych co tak teraz robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.dsl.bbeyond.nl 17.12.06, 10:46 kiedy uratowal moze mnie oswiecisz?Akurat tak sie skalda ze pracowalem w tej firmie przez dluzszy czas i widzialem co sie dzialo. To skandal ze taka fabryka upadla a zawdziecza to wlasnie ludziom typu Malinowski, Kusinski itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosia Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.cable.mindspring.com 19.12.06, 02:22 CZesc! Masz w 100% racje,pracowalam w Chemarze za czasow pana Kusinskiego,Malinowskiego i innych im podobnym,widzialam jak w ciagu tego czasu doprowadzili zaklad do ruiny.Byli tam jeszcze inni poplecznicy,tak jak np pan Nowak,ktorego profesjonalne w cudzyslowiu wyksztalcenie,rodem z pozal sie Boze zaocznej,prywatnej uczelni.Chemar to byla naprawde swietna instytucja ,a tacy co doprowadzili go do tego stanu powinni stanac przed sadem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.dsl.bbeyond.nl 20.12.06, 21:34 mysle ze cala te bande psudomanagerow,czesc przydupasow z dzialu handlowego ktorzzy nic nie robili i krecili walki nalezaloby wsadzic do wiezienia z aniegospodarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrum Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:40 Dawno nie byłem w kraju i nie czytałem forum, ale po zapoznaniu się z ostatnimi opiniami ,szlag chce mnie trafić,co czytam na temat p.M.Malinowskiego.Czy Chemarowcy już zpomnieli, że tylko jego ogromny wklad i zaangażowanie jakie włożył w uratowanie Chemaru, przedłużyło pracę dużej grupie /to są setki ludzi/-mam na myśli Chemar + spółki.A dla przypomnienia podam że, Chemar chylił się ku upadłości kiedy kierował nim piekarz, czy cukiernik z W-wy i jego asystent J.N. Pan J.N w ostatniej chwili przed odwolaniem piekarza z funkcji prezesa Chemaru w nagrodę dostał posadę prezesa Tłoczni.Tam też pokazał swoje umiejętności i Tłocznia była na prostej aby ogłosić upadłośc.Czytam teraz że,J.N. jest dyr.w firmie Targi Kieleckie."S U P E R ".Natomiast ten który wyprowadził Tocznię z zadłużenia dostał "K O P A ". Gratuluję obecnym decydentom Chemaru "trafności" decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 08:11 realizacja prostego hasła TKM prezesa Kaczyńskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 19:53 widzę ,że nie masz pojęcia o tym co piszesz.Zapytaj się swoich związkowców oraz byłych dyrektorów Chemaru co było 6 lat temu o szansie jaka dano Malinowskiemu.Z tego co wiem była o tym mowa na uroczystościach 50-lecia Chemaru w sali Exbudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tajemnicze odwołanie prezesa Chemaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 18:53 Malinowski to człowiek który powinien być uhonorowany za swoją pracę na rzecz Chemaru , tak jak z Nim postąpiono nie życzę nikomu.dobrze ,że są jeszcze ludzie co to pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś