Dodaj do ulubionych

Basen PERŁA - brudna woda !!!

IP: *.chello.pl 07.12.06, 19:31
Byłem wczoraj, założyłem okulary, zanurzyłem się pod wodę,
zamiast czystej wody zobaczyłem pływające gluty,
gumy do żucia i Bóg wie co jeszcze tam pływało.

W życiu nie widziałem tak brudnej wody na krytym basenie.
Już tam nie pojadę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kielczanin Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:58
      Ja niedawno dostałem wysypki po pobycie na Perle. Nie polecam. Woda bardzo
      brudna.
      • Gość: john Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: *.chello.pl 07.12.06, 21:10
        A co na to kielecki Sanepid może powiniście tam o tym powiadomić??
        • Gość: don Zgłosić do sanepidu lub gdzieś IP: *.chello.pl 07.12.06, 21:14
          Zgłosić do SANEPIDU lub gdzieś
    • Gość: Klient Niemożliwe chodzę od kilku lat IP: *.foebud.org 07.12.06, 22:25
      Kolego jak załozyłeś brudne okulary to tak widziałeś.
      Coś tu sie nie zgadza jak chce się popływać to się idzie gdzie indziej to jest
      basen rekreacyjny.
      Co do pływającej gumy to świadczy o kulturze ludzi przychodzących a może takich
      co najpierw nabrudzą a później jęczą.
      • Gość: joker Re: Niemożliwe chodzę od kilku lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:34
        zaczyna sie od gum a pozniej w kupki bedziecie wplywać mm..
        • Gość: xxx Re: Niemożliwe chodzę od kilku lat IP: *.westside.kielce.pl 07.12.06, 23:38
          ja tam wielokrotnie oddawalem , co zrobic , psieprasiam ze nabrudzilem ..;(
    • Gość: Dyrektor Basenu Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: 83.13.200.* 08.12.06, 11:54
      W związku z informacją, która pojawiła się na forum Gazety Wyborczej wydania
      kieleckiego z dnia wczorajszego w sprawie brudnej wody w basenie Perła Dyrekcja
      Pływalni informuje:
      1/ w dniu dziesiejszym została przeprowadzona kontrola wewnętrzna stanu
      czystości wody w basenie, która nie potwierdziła zgłaszanego przez internautę
      zarzutu. Brak jakichkolwiek zanieczyszczeń stałych w tym gumy do żucia
      2/ Pływalnia jest pod stałym nadzorem higieniczno - sanitarnym właściwych
      organów państwowych. Stan higieniczno - sanitarny nie budził i nie budzi
      zastrzeżeń mimo licznych kontroli. Jakość wody spełnia wszystkie wymagane
      przepisami prawa parametry dla wody basenowej
      3/ Pływalnia jest wyposażona w urządzenie wymuszające stały obieg wody i jej
      oczyszczanie w trakcie przepływu przez filtry. Dodatkowo woda jest oczyszczana
      po zamknięciu pływalni dla osób korzystających odkurzaczami podwodnymi.
      4/ Wszystkim osobom, które zamierzają korzystać z Pływalni Perła w Nowinach
      gwarantuję kąpiel i wypoczynek w czystej wodzie i przyjemnej atmosferze
      Z poważaniem Dyrektor Pływalni Perła
      • Gość: Świstak Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:01
        A świstak siedzi i zawija je w te sreberka. Jak chcecie mieć klientów, to
        dbajcie o czystość.
      • Gość: chciałem popływać Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: *.chello.pl 10.12.06, 20:35
        Szanowny Panie Dyrektorze,

Zareagował Pan natychmiast w obronie swojego basenu, którym Pan zarządza i
        słusznie. Musi Pan jednak wiedzieć, że 6 grudnia wieczorem nie miałem
        przewidzeń i woda tego wieczoru była wyjątkowo brudna. Od kilku lat
        wielokrotnie odwiedzałem Perłe i nigdy nie narzekałem, jednak tego dnia była
        czysta inaczej. Co do personelu pływalni nie mam żadnych zastrzeżeń, wszyscy
        mili i uprzejmi. Czysto w szatni i w holu, więc jedynym moim zastrzeżeniem jest
        stan czystości wody.
    • Gość: Zdrowia doda żółta woda IP: *.tpnet.pl 08.12.06, 14:34
      No nie, tam jest najbardziej żółta woda spośrod wszystkich basenow.
      Dzieciaki sikają. Kiedyś znalazłam w wodzie czarną frotkę do włosów,
      widocznie podwodny odkurzacz sie popsuł. Na basenie byłam rano. I tak mimo to
      będe tam chodzic.
    • Gość: KlientPerły Brawo Perła za reakcję to mi się podoba IP: 149.9.0.* 08.12.06, 19:52
      Każdy uczciwy tak powinien zrobić jasno krótko odpowiedzieć choć było to zbędne bo taki zarzut to nieporozumienie.
      Polecam WSZYSTKIM dorosłym i dzieciom jestem zadowolony z jakości wody i wspaniałej obsługi aż miło tam przyjechać.
      Natomiast frustratom społecznym zamiast rozrywki która szkodzi jak widać im samym i zachacza o innych zalecam lekarza i leki to być może jedyne wyjście.
      • ikser KlientPerły 08.12.06, 20:14
        Twoje rozumowanie mnie wzrusza.:)))))
        Każdy użytkownik np. basenu ma prawo oczekiwać czystości, bezpieczeństwa przed
        chorobami i nnych określonych ustawą.
        Twój post jest co najmniej głupi. Za popularyzację niezdrowych i niebezpiecznych
        przedsięwzięć grożą kary.
        Z tego co wiem Perła ma nowoczesny system uzdatniania wody. Dlaczego non stop
        słyszymy o bakteriach coli czy innych? Już nie piszę o tych brudach typu guma do
        żucia?
    • Gość: marian Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: 81.219.208.* 08.12.06, 20:43
      dwa razy w tygodniu jezdze na perłe i nie widziałem brudnej wody (nie powinni
      tylko wpuszczac ludzi z długimi włosami jesli juz to tylko w czepku bo im
      wypadają!)
      • Gość: 500H Jest inna.. IP: *.tpnet.pl 09.12.06, 12:27
        Zeby zauważyć różnicę w czystości wody trzeba najpierw pochodzić na inny
        basen, a potem wrócić na Perłę. Wtedy widać różnicę, woda w Perle jest
        mało przeźroczysta i ma zółty odcień. Jeżeli ktoś chodzi tylko na Perłę,
        przyzwyczajił się do jej koloru i już.
    • Gość: jozewsi Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 09.12.06, 16:34
      a dyc tam cała okoliczna wioska jeżdzi- to cóz sie dziwić, że brudna woda.
      • kamillla4 Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! 09.12.06, 16:55
        Słoma z butów ci wystaję pewno dopiero co wyprowadziłeś się z jakiegoś zapiecka.
    • Gość: Klient Skończcie z tym każdy ma prawo wyboru IP: 85.14.217.* 09.12.06, 19:07
      Jeśli basen jest otwarty tzn że badania wody są wykonane i ktoś nad tym czuwa.
      I za to się rzeczywiście płaci.
      Nie zatruwajcie pracy ludziom z basenu.
      Dlaczego społeczeństwo jest takie, każdy chce być lekarzem, prawnikiem inspektorem od wszystkiego opanujcie się.
      Skończcie ten temat weźcie się za tych którzy was okradają w świetle dnia rozliczcie tych którzy na to zasługują jeśli jesteście jeszcze w stanie.
      • kwinta5 Re: Skończcie z tym każdy ma prawo wyboru 09.12.06, 19:27
        co do brudnej wody,to nie wiem,ale temperatura daleka jest od ideału i zależna
        od temeratury na dworzu,a nie powinno tak byc.
    • Gość: ???? jest brudna, jest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:36
      Zgadza się! Na Perle jest mnóstwo pływającego syfu. Łatwo to zauważyć
      zanurzając się tuż przy podwodnym reflektorze, doskonale widać pływające drobne
      cząsteczki. Tego nie ma na innych krytych pływalniach w Kielcach.
    • Gość: Kto wie? Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:21
      Czy woda zmienia kolor jak ktoś naleje?
      Prawda czy mit?
      • kwinta5 Re: Basen PERŁA - brudna woda !!! 13.12.06, 22:19
        zaryzukuj i sam sprawdź:)mnie na perle się nie podoba i nie jeżdzę,szkoda ,że
        nie alternatywy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka