Dodaj do ulubionych

Jak usprawnić pracę UM

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 13:44
Nie mogę pisac zbyt dużo (choc tak należałoby zrobić) bo jestem
w sieci poprzez modem. Poprzez stałe łącze urzędu zidentyfiko-
wliby mnie a tego nie chcę bo się boje.
Ankieta to jeden wielki pic. Każdy z pracowników wypełnia ją ze
strachem i obawami, że można sobie niźle nas... w papiery jak
nas rozczytają. Ale niewypełnienie też jest możliwe do wyłapania
i nie wiadomo co jest gorsze.
Prawda jest taka ,że atmosfera w urzędzie jest fatalna. Jeden
boi się drugiego. To do niczego dobrego nie zaprowadzi.
Kazdy na korytarzu przemyka się jak cień aby tylko nie wejść w
drogę Przybylskiemu ,Chojnowskiemu a już nie daj Boże Kozie.
Pozostali z nowych są nie lepsi. Z nami nie chcą nawet drobnych
rozmów. To jest straszne.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 13:45
    • Gość: zdziwiony Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 15:05
      Jako zdziwiony jestem zdziwiony,ze Koza z Lubawskim wciskają głupotę nt.
      ankiet ,które usprawnią urząd. Przeciez oni sami nie wierzą w to co mówią.
      Ankieta ma na celu (moim zdaniem) pozyskanie opinii (czytaj donosów) dot.
      co niektórych urzedników.
      Co do wypowiedzi Kozy ,ze potrzebne jest to do certyfikatu to odpowiem ,że
      certyfikat w takiej firmie jaką jest urząd to piate koło u wozu.
      Przecież ten certyfikat nawet i niepiśmienny by dostał pod warunkiem ,że
      zapłaci.
      W firmie gdzie pracuję przyznanie certyfikatu poprzedziły długie i żmudne
      procedury związane z dużym reżimem technologicznym. Jakość naszych produktów
      jest obecnie bardzo wysoka i większość naszego asortymentu może konkurować
      z każdym zachodnim odpowiednikiem. U na to jest na prawdę CERTYFIKAT.

pozdrawiam
      P.S. Urzędników mogę pocieszyć tym ,że Lubawski nie jest wieczny. Wkrótce
      większość się zorientuje jaki jest na prawdę.
    • Gość: Normalek Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.visp.energis.pl 10.04.03, 19:09
      Widzę kolego, że siedzisz w Rynku.
      Na Szymanowskiego też jest fajnie: tu mamy Daranowskiego, Króla i Sławińskiego.
      To odwetowcy, ale przynajmniej bardzo kulturalni.
      • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 10.04.03, 22:01
        Gość portalu: Normalek napisał(a):

> Widzę kolego, że siedzisz w Rynku.
        > Na Szymanowskiego też jest fajnie: tu mamy Daranowskiego, Króla i
        Sławińskiego.
        > To odwetowcy, ale przynajmniej bardzo kulturalni.

Nie wiem kto to jest Daranowski czy Sławiński ale znam dobrze J.Króla.
        Facet nigdy nikomu nie zaszkodził, ale też nie znam nikogo komu Juruś pomógłby.
        Co do ankiety to dla mnie tego typu działania pachną "naszą partią", która
        miała "słuszną linie".Czym sie głupota "przewodniej siły narodu" skończyła to
        wiemy. Czym zaś się skończą działania Kozy czy Lubawskiego ?
        Też wiemy. Klapą na wielu liniach. ISO, ankiety, identyfikatory itd,itp
        a koniec tego żałosny.
        pozdrawiam

• Gość: . Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 08.05.03, 20:46
      Gość portalu: urzednik napisał(a):

> Nie mogę pisac zbyt dużo (choc tak należałoby zrobić) bo jestem
      > w sieci poprzez modem. Poprzez stałe łącze urzędu zidentyfiko-
      > wliby mnie a tego nie chcę bo się boje.
      > Ankieta to jeden wielki pic. Każdy z pracowników wypełnia ją ze
      > strachem i obawami, że można sobie niźle nas... w papiery jak
      > nas rozczytają. Ale niewypełnienie też jest możliwe do wyłapania
      > i nie wiadomo co jest gorsze.
      > Prawda jest taka ,że atmosfera w urzędzie jest fatalna. Jeden
      > boi się drugiego. To do niczego dobrego nie zaprowadzi.
      > Kazdy na korytarzu przemyka się jak cień aby tylko nie wejść w
      > drogę Przybylskiemu ,Chojnowskiemu a już nie daj Boże Kozie.
      > Pozostali z nowych są nie lepsi. Z nami nie chcą nawet drobnych
      > rozmów. To jest straszne.
      • Gość: ŻYCZLIWY ANONIM Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 20:55
        A to Swinka! Pracuje ona w Urzędzie Miasta u Lubawskiego, a podkłada mu świnkę
        na forum GW. :))
        • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 09.05.03, 19:22
          Skoro "Życzliwy Anonim" nadaje z pięknego Sandomierza to chyba musi to być
          tzw. "Jakub".?
          Swoja drogą to wolę jak podpisujesz się "po staremu"
          pozdrawiam
          • Gość: ŻYCZLIWY ANONIM Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:03
            Po "staremu" nie byłbym ŻYCZLIWYM ANONIMEM, a przecież donos musi mieć swoją
            wagę i podpis.
            • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 09.05.03, 22:04
              Gość portalu: ŻYCZLIWY ANONIM napisał(a):

> Po "staremu" nie byłbym ŻYCZLIWYM ANONIMEM, a przecież donos musi mieć swoją
              > wagę i podpis.

Dawniej mówili ,że z donosów robi się konfitury.
              Co Ty na to "Jakub"?
              pozdrawiam
              • Gość: ŻYCZLIWY ANONIM Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 08:08
                Nie tacy fachowcy mnie przesłuchiwali, a nie przyznałem się.
              • Gość: urzednik Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 15:02
                Gość portalu: nie poseł napisał(a):

> Gość portalu: ŻYCZLIWY ANONIM napisał(a):
                >
                > > Po "staremu" nie byłbym ŻYCZLIWYM ANONIMEM, a przecież donos musi mieć swo
                > ją
                > > wagę i podpis.
                >
                > Dawniej mówili ,że z donosów robi się konfitury.
                > Co Ty na to "Jakub"?
                > pozdrawiam

Jakieś tam nie-osły i nni życzliwi anonimowcy czułostki sobie wymieniają a nie
                zastanowią się nad tym w jakich warunkach (psychicznych) pracują urzednicy
                miejscy.
                Jakbyście trochę z takimi "fachowcami" nie popracowali tylko posiedzieli zdanie
                wasze na pewno byłoby inne a do robienia żartów nie spieszylibyście się .
                pozdr
                • Gość: Życzliwy Anonim Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 16:54
                  Hmmm. Może mój antagonista coś Ci odpali na temat warunków psychicznych.
                  Przyznaję, że nie mam konceptu.
                  Ale o kieleckich urzędnikach wszystkich szczebli nie zmieniłem zdania, to byle
                  co, nie chce mi sie teraz szukac epitetów urzędniczych, ale o debilizmie
                  wojewody i kuratora niedługo napiszę, chyba, że prokurator pierwszy wyciągnie
                  po nich łapę.
                  • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 12.05.03, 18:04
                    Co do Twoich stwierdzeń "urzędniku" to moim zdaniem wyolbrzymiasz problem.
                    Ja tam za bardzo nie pałam miłością do ekipy Lubawskiego ale skoro wytrzymałeś
                    z tymi ludźmi pół roku to wytrzmasz i następne mięsiące.
                    Głowa do góry!. To co Ci ostatni wyprawiają świadczy o tym ,że Lubawski i Jego
                    ludzie zagubili się do reszty.
                    pozdrawiam

P.S.
                    "Życzliwy Anonimie" vel "Jak (UB-ku)" .Ty znowu po staremu.
                    Ty się za bardzo przeceniasz. Ja "jako Twój (ale tylko wg.Ciebie) antagonista"
                    informuję Cię wszem i wobec ,że to co Ty piszesz to "zwisa mi jak kilo k...."
                    (wstaw tu co chcesz). Ja już pokazałem Ci kiedyś jak się z Tobą rozmawia.
                    Cofnij się kilka miesięcy celem odświerzenia pamięci. Choć przekonany
                    jestem ,że moich lekcji nie zapomniałeś. Wiem, iż z tego nic nie wyciągnąłeś
                    bo Ty widzisz wszędzie albo Żyda albo "komucha" a jak nie to zaraz z kogoś,
                    kto jest innego zdania od Ciebie robisz wroga Nr1 (oczywiście swojego wroga).
                    Dyskusja z Tobą nic nie wnosi ale Ty czerpiesz z takich dyrdymałów radość
                    a być może i inne przyjemności. Ja nie mam zamiaru "tych przyjemnych chwil"
                    dostarczać Ci więc oznajmiam ,że odpowiedzi Twoje pozostaną z mojej strony bez
                    komentarza. Pisz sobie co chcesz i ile chcesz. Takie sobie ble, ble,ble.
                    Dam Ci jednak radę ; Idź na spacer na starówkę sandomierską. Jak piękno tego
                    miasta Cię nie uspokoi to idź na skarpę obok zamku i zrób jeden odważny (albo
                    rozważny) krok i będzie po kłopocie.
                    pozdrawiam
                    Aha, zapomniałbym o pytaniu ,które dla mnie może pozostać retorycznym:
                    Czy Ty aby czasami nie jesteś Żydem albo byłym "komuchem"?
                    Wnioskuję to po tym ,że pachniesz mi neofitą.
    • Gość: dziopers Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.wseia.kielce.com.pl 12.05.03, 18:19
      W kwestii formalnej...
      Jakub nie jest przeciwnikiem komunistów i Żydów. On jest przeciwko wszystkim,
      którzy ośmielają sie nie podzielać jego zdania w jakiejkolwiek kwestii.
      Pozdrawiam.
      • Gość: swinka Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 11:40
        Nie wiem czy życzliwy anonim to jakjiś tam Jakub wiem tylko tyle że ten ostatni
        sam waląc niewyszukanymi epitetami pod adresem wszystkich, straszy internautów
        i mnie zresztą też ze opublikuje moje dane. Namawia też co nielktórych aby
        złożyli wniosek do prokuratury o popełnienie poprzez swoje wypowiedzi pod
        czyims tam adresem przestępstwa. Dupek chyba z niego bo sam lży i obraża
        wrednymi epitetami na okrogło a jak mu nie po myśli to straszy.Papka morozow
        Nieładnie jakubie nieładznie tak sie zachowywać
        Co to za facet ten jakiś tam Jakub? Wiem tylko tyke ze nadaje z Sandomierza
        a że przy tym nienawidzi prawie wszystkich to widać po jego wypowiedziach.
        • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 14.05.03, 21:47
          O ile wczorajsze i dzisiejsze gazety nie przekręciły czegoś to widzę ,że
          usprawnienie pracy w UM idzie na całego.
          Wczoraj lista wcześniejszych darczyńców a obecnie pracobiorców.
          Dziś znowu doskonały wskaźnik mówiący o wielkości zatrudnienia w urzędzie.
          Nasuwa się jednak pytanie; Dlaczego Lubawski nie trzymał się zasady kto da
          więcej temu ja oddam dużo więcej?
          Stawiam dobrą gorzałkę temu kto rozgryzie tą zagadkę.
          pozdrawiam
          • Gość: zdziwiony Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 11:03
            Gość portalu: nie poseł napisał(a):

> O ile wczorajsze i dzisiejsze gazety nie przekręciły czegoś to widzę ,że
            > usprawnienie pracy w UM idzie na całego.
            > Wczoraj lista wcześniejszych darczyńców a obecnie pracobiorców.
            > Dziś znowu doskonały wskaźnik mówiący o wielkości zatrudnienia w urzędzie.
            > Nasuwa się jednak pytanie; Dlaczego Lubawski nie trzymał się zasady kto da
            > więcej temu ja oddam dużo więcej?
            > Stawiam dobrą gorzałkę temu kto rozgryzie tą zagadkę.
            > pozdrawiam

Jako zdziwiony będę bardzo zdziwiony jak ktoś odpowie ci na tą zagadkę.
            • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 15.05.03, 21:39
            • Gość: nie poseł Re: Jak usprawnić pracę UM IP: *.one.pl / 192.168.5.* 15.05.03, 21:42
              Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> Gość portalu: nie poseł napisał(a):
              >
              > > O ile wczorajsze i dzisiejsze gazety nie przekręciły czegoś to widzę ,że
              > > usprawnienie pracy w UM idzie na całego.
              > > Wczoraj lista wcześniejszych darczyńców a obecnie pracobiorców.
              > > Dziś znowu doskonały wskaźnik mówiący o wielkości zatrudnienia w urzędzie.
              > > Nasuwa się jednak pytanie; Dlaczego Lubawski nie trzymał się zasady kto da
              >
              > > więcej temu ja oddam dużo więcej?
              > > Stawiam dobrą gorzałkę temu kto rozgryzie tą zagadkę.
              > > pozdrawiam
              >

> Jako zdziwiony będę bardzo zdziwiony jak ktoś odpowie ci na tą zagadkę.

Mam nadzieję, że KTOŚ zna odpowiedź na moje pytanie i ujawni to w końcu.
              Ode mnie będzie gorzałka w nagrodę a Ty "zdziwiony" zdziwisz się.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka