Dodaj do ulubionych

Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automotiv...

IP: *.elisa-laajakaista.fi 09.02.07, 09:53
Co oni chcą? Przeciez z artykułu wynika, że średnia płacy w tym zakładzie
jest wyższa od średniej krajowej. Kto bvy się spodziewał, że w takiej dziurze
ja SAndomierz można dostać pracę za pensję powyżej średniej krajowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pracownik Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automotiv.. IP: 213.25.73.* 09.02.07, 10:42
      Idea protestu wyszła od zwykłych operatorów z linii produkcyjnej, którzy za
      ciężką pracę (nieraz nie można wyjść do WC bo szyby cały czas idą po linii i
      trzeba je ciągle odbierać i pakować do kontenerów przy okazji kontrolując ich
      jakość) dostają przeciętnie 7,10 - 8 zł brutto za godzinę pracy.
      Dane podane przez dyrekcję są albo fałszywe, albo są tam wliczone zarobki
      pracowników umysłowych i dyrekcji (około 10 dyrektorów), którzy zarabiają
      krocie.
      • Gość: Maciek Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.elisa-laajakaista.fi 09.02.07, 13:56
        Dyrektorzy też pewnie nie zarabiają tak dużo. To tylko bajeczki krążą o
        niebotycznych zarobkach dyrektorów. No bo ile można zarobić w takim Sandomierzu
        nawet będąc dyrektorem?
        • Gość: Teddi Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 02:04
          zdziwiłbys sie:)
        • Gość: rafal Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:51
          ty bys tyle przez pare lat tego nie zarobił co zarabia miesiecznie jeden
          dyrektor
      • Gość: PRACOWNIK Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:49
        • Gość: pracownik Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:19
          czesc ja tez pracuje w szecinskim pilkingtonie rowniez dolaczam sie do waszego
          protestu po naszym zakladzie rowniez krazy petycja jak narazie podpisala sie
          dwadziescia piec osob ale w poniedzialek napewno dolacza sie tez krajacze i reszta
          ludzi z linji.pozdro trzymajcie sie szczecin przylancza sie do walki
      • Gość: Pracownik Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:02
        pracuje w szczecińskim pilkingtonie i cała załoga solidaryzuje się z wami u nas
        warunki pracy są podobne w lato upał że cięzko wytrzymać praca po 12 godzin i
        wymuszane soboty po roku pracy moja stawka wynośi 8.10 brutto przez ostatnie 2
        miesiace odeszło ponad 10 osób śledzimy losy waszej załogi obyście wywalczyli
        podwyżki i leprze warunki pracy z poważaniem szczecin
    • Gość: Też Pracownik Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automotiv.. IP: 213.25.73.* 09.02.07, 10:52
      Żenada,jak można wydrukować artykuł biorąc pod uwagę tylko opinię dyrektora i
      przedstawiciela najgorszego związku zawodowego,który boi sie własnego cienia a
      nie tylko dyrekcji zakładu.Zapytajcie zwykłych pracowników o opinię i
      porównajcie.A wysokośc zarobków? -kłamstwo.
      • Gość: Sudomir Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:31
        Polska to jest kraj kolonialny Eurokołchozu !!Tu mozna wszystko !
        Artykuł Nowaka to kolejny przykład poziomu świetokrzyskiego dziennikarstwa ale
        i tak się trzeba cieszyć ,że ktoś pisze o trudnych sprawach -reszta mediów
        milczy .
        Chłopaki z Automotiwu to białe "murzyny" -firma dba by mieli ciepło i po 800
        zł na głowę.Średnią podbiją dyrektory z Tarnobrzega-Rysio Jania i inni.

• Gość: qba Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: 194.181.196.* 09.02.07, 11:38
        Najważniejszy motyw lokowania swoich oddziałów przez zachodnie firmy w
        Polsce:
        cytat " W stosunku do płacy na stanowisku produkcyjnym jest to wzrost o 50
        proc., a już obecnie średnia płaca w naszym zakładzie przewyższa krajową - mówi
        Ryszard Jania, prezes Pilkington Automotive Poland.

Według niego argument o płacach za granicą jest chybiony. - Nie po to firma
        zdecydowała się na inwestycje w Polsce, aby teraz wyrównać płace do
        zagranicznych - zauważa."
        Teraz doszły Bułgaria,Rumunia i w odwodzie Ukraina....
        • Gość: Kriss Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:35
          Te 2400zł to kpina ja pracuje w tym obozie pracy juz 5ty rok i zarabiam 1200 zł netto.Warunki w lecie są straszne temperatura przekracza około 45 stponi C.A jeżeli chodzi o pomieszczenia klimatyzowane to oczywiscie są ale nie wszyscy maja do nich dostęp za laminowaniem to juz mozna zapomniec o klimie trzeba kiśic sie we wlasnym sosie . Są przypadki omdleń z gorąca !Tak ze nie jest tak pieknie a ten artykuł jest jedno stronny zapytajcie pracowników PAP to wam opisza dokładnie sytuację .wiencej na wiadomosci.onet.pl/1,15,11,22448931,75629428,2417270,100,forum.html . Miłej lektury !
    • Gość: teddi Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 23:37
      jak to czego chcą...chca podwyżki :)te srednie płac są ładnie podane tylko nijak
      sie nie mają do rzeczywistości przecietnie pracownik tej firmy a wiem bo pracuje
      tam mój znajomek bierze 700nlp do ręki ...ludzie którzy zarabiają w okolicach
      1200nlp to rzadkość takze nie mam pojecia z kad autor artykułu wziął taką średnią.

ponadto podoba mi sie tekst jak to związki solidaryzują się z załogą bo z tego
      co ja wiem to wśród działaczy zwiazkowych nagle zapanowała epidemia grypy:)a
      jedynego który zdecydował sie na rozmowy z załogą mało nie zlinczowali...

Ponadto z kontekstu zacytowanych w tym artykule wypowiedzi działaczy to bardziej
      wynika jakby reprezentowali strone koncernu a nie pracowników....

• Gość: Mały Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 06:43
        Ludzie wypisujcie się z tych związków. Na początku nie chciały sie przyłączyć do protestu tylko grożba że pracownicy będą sie wypisywać zmusiła ich do tego i jest powiedziane że wzieli pod opieke pracowników KPINA! Związki siedza w kieszeni u Jani i tyle . Wpienia mnie że radio Kielce ciągle powtarza te brduty z tego artykułu Nowaka.
    • Gość: kpiorp Komitet Pomocy Pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:28

www.pracownicy.org
    • Gość: Kriss Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 07:32
      Jezeli my zarabiamy 2400zł to w takim razie zakład pracy okrada mnie na jakies 1000-1200 zł miesiecznie . ZŁODZIEJE na paliwo do passatów i audików wydają !
    • Gość: Mietek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 20:41
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pracownik Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automotiv.. IP: 80.51.159.* 12.02.07, 19:27
      haha
    • Gość: pracownik Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automotiv.. IP: 80.51.159.* 12.02.07, 19:28
    • Gość: pracownik Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automotiv.. IP: 80.51.159.* 12.02.07, 19:33
      chciałbym zobaczyc jak operator na automotivie zarabia 24oo zl- to bzdura
      ludzie pracują jak za przeproszeniem czarnuchy robiac wyimaginowane normy po to
      tylko aby ktos mógł zgarnąć premię, a zarabiają po 7-8zl na godzine brutto tak
      wiec nie wiem skad te 2400 -to czysta fikcja, a tak w ogóle żeby sie załatwić
      to musi cie ktos podmienić i nie wolno tego robić za często
      • Gość: box Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:44
        PANIE dyr.JANIA mam propozycję:
        1. robotnicy-1000zł netto
        2.liderzy-2000zł netto
        3.kierownicy-3000zł netto
        4.dyrektorzy-4000zł netto
        5. PAN-5000zł netto
        zobaczy PAN wtedy jak zadowoleni będą głowni udziałowcy PILKINGTONA że przenieśli produkcję do POLSKI.Czas się poświęcić dla WŁOCHÓW, ANGLIKÓW, NIEMCÓW itp.
        • Gość: robolxxl Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:47
          chcialem jedynie dodac ze tez tam tyram ,tak TYRAM bo inaczej nie da sie tego
          nazwac w zasadzie kilka miesiecy ale nigdy jeszcze na pasku z wyplaty nie
          zobaczylem kwoty wiekszej niz 1000zl(netto) smiech na sali prosze panstwa i
          jesli zarabialbym te 2400zl to szczerze mowiac wiecej niepotrzebne mi bylo nic
          do szczescia , no moze jeszcze odpowiednia kobieta ;).
      • Gość: box Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:53
        jeżeli chce PAN DYREKTOR JANIA zatrudnić BUŁGARÓW, RUMUNÓW czy innych ludzi wschodu,to proszę bardzo,tylko czy oni bedą spać pod mostem,czy nię będą wszczynać burd z PANA rodakami, czy za pół roku nie uciekną NIEMIEC,FRANCJIczy HISZPANI.
      • Gość: BOX Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:12
        mam radę dla związkowców z PILKINGTONA.Zróbcie tak jak to jest na tzw.zachodzie. Tam w podobnych firmach istnieje jeden związek zaw.,należą do niego wszyscy pracownicy [ bo to się opłaca], część składki na związek jest odprowadzana na tzw. fundusz bezrobocia [ w razie zwolnienia pracownika jest on zabezpieczony środkami z tego funduszu].I wreszcie poziom stosunków między zarządem a związkiem jest powiedzmy w uproszczeniu braterski, a nie taki jak w naszym kochanym PILKINGTONIE, gdzie każdy z dyrektorów traktuje WAS jako zło konieczne [delikatnie mówiąc]. no ale niestety właśnie taka jest różnica między polskim biznesmenem a tzw.zachodnim.To jest własnie ta różnica kultur.
    • Gość: Mietek Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:29
      A skad Ty Alek jestes - z jakiej dziury pochodzisz chłopie? A może jestes az
      tak niekumaty, że nie wiesz nawet że pracujesz za nimumum socjalne?:) Zapewne
      masz papierkową robote w swojej pracy - trzepanie worków po cemencie. Tkwij
      sobie w swoim w amoku, tylko nie kimentuj spraw dla Ciebie zbyt trudnych
      intelektualnie. Dlatego chcialbym Ci poradzic ze zanim cos napiszesz przemysl
      wszystko i nie porownuj pracowników Pilkington Automotive do siebie, bo
      pierwszy lepszy fizyczny pracownik juz w tej chwili posiada wyzsze
      wyksztalcenie.
    • Gość: rafal Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:18
      takie kwotu co było podane to zarabia sie ale przez dwa miesiace i to jak
      dostaniesz umowe na stałe a tak to tyrasz na trzy zmiany za 850zł
    • Gość: yyyyyyyyy Re: Pracownicy sandomierskiego Pilkington Automot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:42
      No i jak??? Związki zawodowe załatwiły, ale sobie podwyżkę tyle szumu i na darmo
      :( minęło tyle czasu i nic praktycznie się nie zmieniło, co do temperatur bez
      zmian a 2400zł to pewnie brutto +premia uznaniowa +wczasy po gruszą....
      Hmmm.... to może tak wyjdzie przy dobrych wiatrach, no i prawda, że fizyczni w
      większości mają wykształcenie wyższe i pozdro dla Was, bo gdyby nie Wy to ci
      kierownicy i dyrektorzy pewnie by dziś rowy gładzili własnymi pięknymi buźkami
      :) hahaha
    • Gość: gość pilkington szczecin IP: *.mobile.playmobile.pl 22.05.09, 14:54
      nie wiem jak inne oddziały, ale dla mnie osobiście oddział szczeciński to w
      skrócie 'jeden wielki syf',a jego 'zarząd' to jakieś nieporozumienie...
      • Gość: pracownik Re: pilkington szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 14:26
        masz na mysli super dyrektora miklaszewskiego?To masz racje.
        • Gość: miniu Re: pilkington szczecin IP: *.flash-net.pl 05.07.09, 22:07
          cały pilkington w Polsce to wielkie nieporozumienie.
          • Gość: kibic Re: pilkington szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 17.01.11, 23:45
            wyzysk, nic więcej obiecują nowym podwyżki ,których nie dają ,cymbały na stanowiskach
      • Gość: bass Re: pilkington szczecin IP: *.globalconnect.pl 09.11.10, 18:24
        doslownie zenada.myslalem ze to jakosc sama w sobie ale niestety tak nie jest.kazalem zmienic moja stara szybe na inna podgrzewana z numerem vin. szyba zostala zamontowana lecz oddstaje od plastikow, silikon widac, nr vin zostal wyrwany a w szybie miejsce na ten numer zostalo zamazane silikonem co wyglada jak by ktos to robil pierwszy raz.nie polecam,odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka