Dodaj do ulubionych

Harówka bez zapłaty

• Gość: guti Harówka bez zapłaty IP: *.chello.pl 23.02.07, 21:32
      częsty sposob na wyzyskiwanie pracowników w krakowskich hotelach jest to
      nagminne powinno sie złapac takiego kola i obic mu ryj
    • Gość: kris Coś kręcą jak wielu innych IP: 62.233.164.* 23.02.07, 21:50
      Kilka dni pracy? A jak będzie wypadek jakikolwiek to umowa wstecz będzie podpisana?

www.foto-tel.pl/
    • Gość: Krzysiek Harówka bez zapłaty IP: 212.122.214.* 23.02.07, 22:03
      Ciekawa sprawa. Ja pamiętam bardzo dobrze jak w jednym z regionalnych oddziałów Gazety (sierpień 2004) masowo przyjmowano studentów na "staże" bez żadnych papierów, na gębę.Przyjmowano ich jako "dziennikarzy" i "fotoreporterów". Przez miesiąc robili za darmo. Ten kto był dobry zostawał (rzadkość) na kolejny miesiąc za 600 pln maks. I wtedy było wszystko ok? I czy to nie jest wyzysk i łamanie prawa, Wyborczo? Bezczelnie piszecie o bulwersujących sprawach a sami robiliście (może robicie?)tak samo.Syf :(
      • Gość: Tajny informator Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:15
        Kumański to reżyser i producent takich TV - hitów , jak Duże dzieci , Europa da
        się lubić , reżyserował też festiwal opolski .
        Jeżeli dopuszczono go jako producenta do TV , to znaczy że stać go na
        zatrudnianie i płacenie fachowcom , a nie ich ciągłe poszukiwanie.
        Ta forma zatrudniania świadczy jedynie o , braku szacunku dla kogokolwiek .
        Zresztą to cecha charakterystyczna tego " małego " w przenośni i
        rzeczywistości człowieka.
    • Gość: Oshi Pracowałem tam :) IP: 87.192.140.* 23.02.07, 22:27
      Pracowałem dosyć długo w Kuman-Art i pozwolę sobie podzielić z wami swoimi
      spostrzeżeniami.
      Kumański jako reżyser i organizator imprez jest świetnym specjalistą jakich mało
      w branży i wiele można się od niego nauczyć. Byłem i nadal jestem pełen uznania
      dla jego kreatywności i profesjonalizmu, chociaż ostatnio za bardzo chałturzy.
      Jako człowiek i pracodawca, niestety pozostaje jednak zwykłym chamem,
      megalomanem o przerośniętym ego. Praca dla niego była okropnym doświadczeniem,
      ludzie nie wytrzymywali nerwowo ciągłych wrzasków i awantur, wyzwisk i
      upodlenia. Dlatego zawsze była tam tak duża rotacja. Czasami nowi wytrzymywali
      zaledwie kilka godzin i uciekali.
      Z pieniędzmi też zawsze był problem. Nie to żeby nie płacił. Płacił i to nawet w
      terminie, wynajdywał za to 100 powodów zeby zapłacić mniej, obciąć prowizję czy
      wymusić z jakiejś przyczyny wypłatę. Brak mu uczciwości ale przede wszystkim
      szacunku dla ludzi.
      Co do Gosi Oleś to nie dam o niej złego słowa powiedzieć. Znam ja jako sliczną,
      wspaniałą, inteigentną dziewczynę ale pozostającą pod jego duzym wpływem. Być
      może zmieniła się, jak wielu innych ludzi, których potrafił zniszczyć Kumański.
      • Gość: greta Re: Pracowałem tam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:59
        Czyli opinie są rozbieżne. Zarówno o Kumańskim, którego dotyczy artykuł, jak i
        o jego pracownicy - Oleś.
        Ciekawe gdzie leży prawda?
    • Gość: przypadkowy Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:40
      Nie ma nawet co komentować. Kumański to oszust.
    • Gość: brylant Nie jestem lewakiem, ale tacy goście jak ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:05
      Kumkański zawsze działali mi na nerwy. Najzabawniejsze jest to, że facet sobie
      zrobił przez własną głupotę antyreklamę na lata. Frajer nie biznesmen! Nigdy
      nie chciałbym u kogoś takiego pracować.
      • Gość: beata z tego co wiem to w Wyborczej 3-tygodniowe staze IP: 195.94.195.* 23.02.07, 23:27
        tez sa za darmo. Czy ktos zaprzeczy ?
        • Gość: Andrzej Gazeta Wyborcza - czyzby nie te same praktyki ???? IP: 195.94.195.* 23.02.07, 23:31
          bo z tego co wiem to jest w Wyborczej NORMA !!!!!
          • Gość: skeezy Re: Gazeta Wyborcza - czyzby nie te same praktyki IP: *.chello.pl 23.02.07, 23:52
            Najpierw beata, potem Andrzej. Ciekawe...
        • Gość: hip Re: z tego co wiem to w Wyborczej 3-tygodniowe st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:36
          kumański,czy to ten co robił w TV Kraków taki upiorny program rozrywkowy-rzecz
          działa się na statku?Aktorzy i realizatorzy skarżyli się,że to straszne
          chamidło.Aprogram dla absolutnych półgłówków
    • Gość: prawnik Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 00:06
      Natychmiast należy zaiwadomić PIP, ZUS i prokuraturę to przestępstwo ścigane
      oszustwo z urzędu
    • Gość: Agent Harówka bez zapłaty IP: *.centertel.pl 24.02.07, 00:10
      Witam
      Jestem właścicielem agencji artystycznej. U mnie wszyscy dostają zapłatę bez
      względu czy współpraca jest jednorazowa czy współpracują ze mną od 7 lat. Z
      jednej strony uważam , że Kuman robi dobrze, żeby nie zatrudniać ludzi
      nieskutecznych. Z drugiej strony jestem zdania, że jeżeli ktoś wykazuje
      starania - należy mu się wynagrodzenie. Trudno mi się wypowiedzieć na ten temat
      gdyż rozumiem KUMAN ART który chce przesiać ludzi myślących że praca w agencji
      artystycznej to podrywanie panienek i balangi w hotelach a z drugiej strony
      lekki obciach , że nie płacą chociaż podstawowej stawki .
      • Gość: wd Re: Harówka bez zapłaty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.02.07, 00:21
        Proponuje spalic ten jego przybytek i poderznac mu gardlo.Juz mam jego
        namiary ..zlodziej ..y
    • Gość: gnidounicestwiacz Re: Harówka bez zapłaty IP: *.jjs.pl 24.02.07, 00:43
      Po prostu gnida. Nie wolno takich pajaców nazywać ani profesjonalistami, ani
      artystami. To najzwyklejszy szmaciarz... Bez zasad, z pogardą dla bliźniego!!
      Artyści to ludzie wrażliwi, a ta szmata jest wrażliwa tylko na punkcie swojego
      portfela. Taki bydlak powinien zostać wydymany ze wszystkich układów i skazany
      na odpracowanie tego, co UKRADŁ!!!! Niech go diabeł w oko rżnie!!!!!
      • frakcja-alternatywna Nie pracuj, wez przyklad z "mezow stanu" 24.02.07, 01:50
        jak w temacie:

www.polonica.net/Album/tn_magd03.html
        www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=138
    • Gość: Tvrg Harówka bez zapłaty - jak wszedzie IP: *.ppath.umn.edu 24.02.07, 02:27
      no i co takiego - w placowkach naukowych = panstwowych i calkiem powaznych sie
      proponuje rok "wolontariatu" przed przyjeciem na studium doktoranckie
      • Gość: profes79 Re: Harówka bez zapłaty - jak wszedzie IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 24.02.07, 04:29
        Po pierwsze: proponuje sie i wiesz na czym stoisz. Sam pracowalem jako
        wolontariusz i wiedzialem ze nikt mi za to nie zaplaci.
        Po drugie - czekam az wreszcie w POlsce bedzie jak w Anglii - ogloszenie prawie
        zawsze ma podana kwote wynagrodzenia (a u nas prawie zawsze nie ma).
      • Gość: greta Re: Harówka bez zapłaty - jak wszedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:40
        W publicznych zakładach pracy prawo przewiduje wolentariat. W komercyjnych nie.
        Jeśli pracujesz w zakładzie komercyjnym p. Kumańskiego to musi ci zapłacić.
        Jeśli tego nie robi to łamie prawo i powinien być ukarany. Artykuł prasowy na
        ten temat jest takzwanym doniesieniem publicznym co oznacza, że organa
        kontrolne i organa ścigania powinny już działać. Jeśli tego nie zrobią to z
        kolei one złamią prawo.
        Miałam już przyjemność brać udział w podobnym cyrku i pracodawca został ukarany
        grzywną. Nie w Kielcach lecz w Szczecinie, tak że nie jest to, jak niektórzy
        sugerują, specjalność kielecka.
    • polihistor A co mandat dał za OSTRĄ JAZDĘ?? 24.02.07, 07:10

www.ostrajazda.com/index2.php?id=oekipie
      • uben_gurion Kumanski nie odpalil doli pejsatym? :)) 24.02.07, 09:56
    • Gość: l Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 08:07
      w szkołach językowych tez tak robią...
    • wariant_b Re: Harówka bez zapłaty 24.02.07, 08:11
      Mówią, że pierwszy milion trzeba ukraść, a następne zarabia się już legalnie.
      Znaczy, nie okrada się już klienta.
      • Gość: lEn Re: Harówka bez zapłaty IP: *.leuk.ses-americom.net 24.02.07, 08:27
        myślę że dla takich jak ten gość powinna być przewidziana kara więzienia, choćby
        kilka miesięcy.
    • nikalaj Harówka bez zapłaty 24.02.07, 08:35
      Największe sku..syństwo jakie może zrobić człowiekowi "pracodawca". No szlag
      mnie trafia tylko czytając o tym...
    • Gość: j Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 09:55
      Redakcja sama nagania im nowych ludzi, pozwalajac tej agencji na zamieszczanie ogloszen o prace w internetowym serwisie ofert pracy.
    • Gość: SPAM Re: Bastion UBekistanu – Kraków Mogilska 1 IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 24.02.07, 12:44
      SPAM SPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAM
    • Gość: salonowiec Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:00
      Za biznes w kulturze wziął się Polak mało tego - kielczanin, jest źle. Weźmie
      się obcokrajowiec jest niedobrze. Nie płaci to nie pracować, proste.
      • Gość: j Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:15
        Ach, gdyby to bylo takie proste...Widze, ze realia naszego rynku pracy sa ci nieznane. Masa ludzi bezrobotnych, malo ofert pracy - ludzie szukaja czego sie da. Nie zycze ci, bys kiedys mial taka sytuacje jak oni - ale sprobuj choc postawic sie na ich miejscu. Wreszcie znalazles prace, mowia ci, ze jak bedziesz dobry to zostaniesz, wiec starasz sie jak mozesz - a potem sru na ulice i nie placa za twoja prace. Fajnie jest?
        • Gość: salonowiec Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:41
          Fajnie piszesz. Tylko dlaczego taki fajtłapa w Angli nie znajdzie pracy, albo
          zaraz mu dziękują, a zaradny czyli fachowiec jest rozschwytywany?
          • Gość: j Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:03
            Czy na rynku pracy jest miejsce tylko dla super fachowcow z 5-ma dyplomami? Czy inni nie maja prawa do wynagrodzenia za swoja place? Bo w tej firmie nie maja, nie sprawdziles sie (niby) to nara, byles wolontariuszem.
            Nie dla kazdego Anglia jest szczytem marzen, niektorzy chca tu zostac. Fachowcy byli, sa i beda rozchwytywani - ale w tej firmie ich nie bedzie, bo fachowiec potrafi sie cenic. Dlatego beda zerowac na osobach, ktorym bardzo zalezy na znalezieniu pracy.
        • Gość: UF-na Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 24.02.07, 13:46
          Młodzi ludzie podejmując pracę, w ekstremalnych warunkach ekonomicznych
          regionu, wiedzą ,ze mogą się nie sprawdzić ,że poprzeczka ustawiona jest
          wysoko.Ale jakie mają ,praktycznie ,możliwości wyboru ? Podejmują ryzyko ,nie
          podejrzewając ,ze taka persona może być tak perfidna i odprawić z kwitkiem po
          tygodniu starań i wysiłku. Sytuację tę można porównać do zabawy z kotem i
          znikającą kiełbasą. Myśle ,że los zafunduje w końcu temu panu-artyście taką
          zabawę.
          • Gość: salonowiec Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:06
            Za czasów "bezlitosnej komuny" były zakłady pracy i to bardzo duże, które
            musiały przyjąc i zatrudniać osoby o z przymiotnikiem "fajtłapowaty". Efekt już
            znamy: komuna się rozleciała.
            • Gość: j Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:19
              Ale o czym w ogole ty do mnie rozmawiasz? Bo my prowadzimy dyskusje odnosnie artykulu o pewnej agencji, ktora przyjmuje ludzi mamiac ich praca, a potem wywala na bruk nie placac ani grosza. Niezaleznie od kompetencji tych osob oni nie zamierzaja placic czy zatrudniac nikogo, maja po prostu taki system polegajacy na wyzysku pracownika za darmo przez tydzien a potem wyrzuceniu. Czy w/g ciebie takie postepowanie jest ok?
              Wyciagasz jeszcze jakies przyklady z komuny itp., jeszcze troche przypomnisz sobie SB i jak biegales po lasach uprawiajac partyzantke - tylko co to ma do rzeczy?
              Oj, chyba jeszcze zycie nigdy nie "kopnelo cie w dupe" i nie spotkales na swej drodze nieuczciwego pracodawcy czy tez nieplacacego kontrahenta.
              • Gość: matka Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 24.02.07, 15:44
                Ktoś , kto wykorzystuje dramatyczną sytuację na rynku pracy /w normalnych
                warunkach byłoby to niemożliwe/w celu osiągnięcia korzyści materialnych ,zbicia
                kapitału , jest po prostu wyrafinownym oszustem i jego miejsce powinno być za
                kratkami.Czy można uznać ,że szkodliwość społeczna czynu jest znikoma ? To
                normalny anty-ludzki proceder, niszczący psychicznie i moralnie. Nawet tylko z
                tego powodu młodzi ludzie mogą nie chcieć tutaj planować życia.
                • Gość: doroboty Re: Ludzie! Czego wy chcecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:51
                  ostatnio co niektórzy pracodawcy podniesli larum ze nie ma kto pracowac i są
                  bardzo zdziwieni ze nikt za marne grosze i podłe traktowanie nie chce
                  pracowac,czyż ci ludzie poszaleli jak wszyscy powyjezdzają to sami będą musieli
                  zakasac rękawy lub pójdą w koncu sami na zasiłek,pozostaje jeszcze mozliwosc
                  zatrudnienia ukrainców ale to ryzyko,skonczy sie nie płacenie lub marne
                  płacenie,bo ukrainiec nie da sobie w kasze dmuchac i wtedy marny los dla
                  oszustów.
    • Gość: salonowiec Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 16:08
      Cały świat kielecki wie o podłych praktykach w zatrudieniu pracowników a urzędy
      kontrolne to mają gdzieś! A może to wszystko zostało wyssane z
      waszych "zasdrosnych" palców?
      • Gość: 71 Re: Urzędy do kontroli IP: *.vf.pl 24.02.07, 16:49
        Pracodawcy w Kielcach mają ogólną skłonność do takich nadużyć i wiedzą, że PIP, ZUS, US nic im nie zrobi. Mają urzędników w kieszeni. Może CBA powinno skontrolować szefów wszystkich kluczowych urzędów. Pewnie zdziwiliby się jak można wybudować i wyposażyć ogromny dom za pensję urzędniczą.
        • Gość: kajtek CBA też sra na Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 17:27
          sprawdzone w przypadku firmy ELUX ex VICTOR, można kraść w biały dzień i być nietykalnym. A może to tylko przypadłość Kielc ?
      • Gość: Chrup Re: Harówka bez zapłaty IP: 82.139.11.* 25.02.07, 13:13
        Nie przypominam sobie, żeby urzędy kontrolne coś kontrolowały w Kielcach. W
        każdym moim miejscu pracy były naduzycia: wymuszanie bezpłatnych nadgodzin,
        niedawanie urlopów pracownikom, źle przygotowane stanowiska pracy (zdarzyło się
        nieraz że nowy pracownik miał przystawione krzesło konferencyjne do kompa), za
        duże zagęszczenie w pokojach - słowem nagminne łamanie przepisów - i żadna
        kontrola tego nie wykryła, tiaa. Natomiast GW nie jest do końca uczciwa gnojąc
        w tej chwili Kumańskiego. Bo po pierwsze on to robi od co najmniej paru lat.
        Więc pytanie:
        - Dlaczego właśnie teraz mu się to wyciąga?
        - Kto chce go zniszczyć?
        Bo ewidentnie to tak wygląda, że komuś podpadł. I jest jak za Stalina: "Dajcie
        mi człowieka to paragraf się znajdzie". Akurat u Kumańskiego było nietrudno.
        Ale dlaczego autorka zaczęła właśnie od niego? Moje pytanie:
        - Czy prześwietli inne agencje artystyczne i media?
        - Czy jest wiarygodna i odważna i nie będzie się bała uderzyć w innych?... (bo
        podstawy są - inni forumowicze też to stwierdzili)
        Jeśli nie, to cel tej publikacji jest jasny. Wtedy - gratuluję warsztatu
        dziennikarskiego pani Autorko.
        • Gość: salonowiec Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 13:27
          Lepiej później niż w cale.
    • Gość: greta Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:28
      Cyt. z artykułu: "Dla jednego brylantu warto przesiać przez sito tony
      piachu... - zmienia zdanie reżyser".

No cóż, w piachu można szukać diamentów (np. na wybrzeżu Namibii) a brylant to
      można z tego diamentu później oszlifować.
      Brylantów się nie znajduje panie reżyserze, brylanty się szlifuje.
      • Gość: niestety Re: Harówka bez zapłaty IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 25.02.07, 13:27
        Nie bądżmy małostkowi,brylant to efekt końcowy szlifu diamentu.PAn reżyser
        może zadowolić się tylko brylantem czystej wody ,bez wrostków innych
        minerałów.Każdy musi się oszlifować na wlasny koszt i dopiero wtedy jest
        oceniana jego czystość/nieskazitelna przezroczystość/.
        • Gość: dupa Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 16:51
          ... co się po nim spodziewać.Wystarczy na niego spojrzeć....Obwieś w berecie...
        • Gość: greta Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:45
          Gość portalu: niestety napisał(a):
          > Każdy musi się oszlifować na wlasny koszt.

No cóż, można się oszlifować samemu ale pewnie to będzie nie ten szlif. Szlif
          ma nadać reżyser. Jedynie finansowanie szlifierni ma być własne.
          • Gość: niestety Re: Harówka bez zapłaty IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 27.02.07, 21:38
            Terminowanie u Mistrza może kosztować ?!
    • Gość: Zuza Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:50
      Nie samorodek, a smrodek.
      • Gość: ss Re: Harówka bez zapłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:55
        i słusznie
        cały ten polski niby kapitalizm bez kapitału smierdzi z daleka
        • Gość: bąba Re: Harówka bez zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 01:54
          Hy, to ta firma jeszcze istnieje?
    • Gość: gość Harówka bez zapłaty IP: 149.156.21.* 17.04.07, 14:39
      Gruntownemu prześwietleniu powinny ulec wyszukane praktyki mobbingowe Panny
      Oleś. czytając setki publikacji jak również przerysowanych literackich obrazów
      dotykających tego zjawiska, zawsze mam wrażenie ze to o czym piszą to "pikuś" w
      porównaniu z metodami Pani Małgorzaty.
      Jeśli chodzi o Pana Kumańskiego, nie należy do hojnych, jednak płaci w terminie,
      takie stawki na jakie pracownik godził się na wstępie, nie zgadzam się również
      jakoby mógł po interview ocenić czy pracownik do pracy w tak specyficznej branży
      nadaje się czy nie...zaufajcie mi, najlepszym potrafi okazać uznanie(choc to
      może za duże słowo:), sporadycznie ale jednak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka