Dodaj do ulubionych

Portal informacyjny checiny.info

12.03.07, 17:40
Witam, Chciałbym zaprosić wszystkich chętnych do regogowania nowego portalu
informacyjnego gminy Chęciny chęciny.info. Pomysł zaczerpnięty z gminy Masłów.
Mam nadzeję, że się u nas przyjmie. Poniżej zamieszczam ogłoszenie.

Ogłoszenie

Redakcja portalu chęciny.info poszukuje chętne osoby do redagowania serwisów.
Chętnie widziane są osoby z doświadczeniem, pomysłem, ale także osoby chcące
zdobyć doświadczenie.
Jeśli masz trochę czasu wolnego, chciałbyś, chciałabyś go poświęcić dla Nas,
masz ciekawe pomysły, chcesz się realizować – zapraszamy do Nas.

Jeśli masz aparat fotograficzny, dyktafon – zostań reporterem.
Jeśli znasz ciekawe miejsca, byłeś, widziałeś, chciałbyś się podzielić –
napisz reportaż.
Jeśli lubisz pisać o poważnych sprawach w niepoważny sposób a do tego może
masz „cięty język” - zostań Naszym felietonistą.

Wymagania:

Obligatoryjne:

-Wiek – od momentu nabycia umiejętności czytania
i pisania do momentu ich utraty.
-Pomysły
-Ciekawość świata
-Posiadanie zainteresowań
-Dyspozycyjność

Mile widziane:

-posiadanie poczty elektronicznej,
posiadanie komunikatora (GG, Tlen, Skype)

Oferujemy:

Możliwość redagowania pierwszego portalu informacyjnego w naszej gminie.
Tworzenie społeczności wokół portalu
Pracę w doborowym i miłym towarzystwie osób chcących „działać”
Zdobycie doświadczenia jako dziennikarz, reporter, grafik komputerowy,

Praca ma charakter społeczny, nie jest pracą zarobkową.

Zgłoszenia, opis pomysłu i zainteresowań prosimy przesyłać mailem na adres
euroszansa@op.pl
W zgłoszeniu proszę podać swoje dane osobowe, kontakt (tel., mail, GG).
W przypadku osób niepełnoletnich wymagana jest zgoda rodziców lub opiekunów.

Po zakończeniu naboru, zorganizowane zostanie spotkanie. Szczegóły spotkania
zamieszczone zostaną na stronie portalu oraz rozesłane będą pocztą elektroniczną.
Obserwuj wątek
    • slack.inmate Re: Portal informacyjny checiny.info 12.03.07, 20:58
      z szacunkiem dla ciebie Mariusz ale nie ma sensu robic portalu checiny.info
      poniewaz juz istnieje portal gminny checiny.pl , nie jest on w tym
      momencie w pelni funkcjonalny, ale to kwestia tygodnia moze dwoch
      pomysl mi sie bardzo podoba, ale o jakies 4 lata za pozno sie zrodzil i nie jest
      to zadna zlosliwosc z mojej strony
      respect
      • lumpior Re: Portal informacyjny checiny.info 12.03.07, 21:22
        Slack.. Portal checiny.pl-Co to jest,co promujesz?Badziewie i zlomowisko!Kto za
        to odpowiada,to wstyd dla nas wszystkich,przeprosic i wykasowac!Albo jest cos
        na poziomie,albo kasacja.Portal musi byc wiarygodny i aktualny,aktywny i twor-
        czy,to promocja regionu i odzwierciedlenie intelektualne,problemowe spoleczen-
        stwa gminy.To nie "piate kolo u wozu",ma spelniac swoja role/watki tematyczne/,
        to ma przyciagac a nie odrzucac,fachowosc,rzemioslo w kadym calu.Pozdrawiam.
        • zielonka16 Re: Portal informacyjny checiny.info 12.03.07, 21:41
          To prawda co pisze Lumpior.Ja dawno już nie mieszkam w tych okolicach,ale
          zawsze z sentymentem wchodzę na tą stronę i chciałabym czasem cos mądrego i
          ciekawego się dowiedzieć.Coś zobaczyć,a tu zastój macie straszny.
          • slack.inmate Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 09:58
            do lumpior:
            "Co to jest,co promujesz?" - jak to co mam promowac?? odpowiedz jest oczywista,
            a to ze ty nie potrafisz na nia znalezc odpowiedzi to problem twki u ciebie, bez
            obrazy oczywiscie
            "Badziewie i zlomowisko!" - co masz na mysle badziewie i zlomowisko?? wyglad ci
            sie nie podoba?? ulozenie?? tresc strony?? jak tak to czekam na propozycje, mile
            widziane
            "Kto za to odpowiada" - do tej pory nikt za to nie odpowiadal, ruszylo sie od
            listopada i chwala za to
            "Portal musi byc wiarygodny i aktualny,aktywny i tworczy,to promocja regionu i
            odzwierciedlenie intelektualne,problemowe spoleczenstwa gminy" - a czy nie jest
            wiarygodny?? podaj przyklad; aktualnosci sa na biezaco wrzucane i nie mow ze tak
            nie jest;
            "ma spelniac swoja role/watki tematyczne/,to ma przyciagac a nie odrzucac,
            fachowosc, rzemioslo w kadym calu" - mysle ze zaczyna spelniac swoja role, juz
            nie odrzuca i znow nie rozumiem co miales na mysli "rzemioslo w kazdym calu"
            jezeli chcialbys sie podzielic swoimi pomyslami i informacjami to napisz i
            zostanie to wziete pod uwage jezeli beda tylko sensowne informacje
            lumpior dzieki za info zostalo przyjete, postaramy sie cos zmienic

do zielonka16:
            jak juz pisalem, zastoj byl, ale sie "cos" ruszylo, nie da sie wszystkiego na
            raz umiescic, na to potrzeba czasu, juz jest powoli na ukonczeniu portal wiec
            prosze o wyrozumialos i cierpliwie czekac, tyle czekaliscie to chyba mozecie
            poczekac ten tydzien moze 2 tygodnie

juz w niedlugim czasie ruszy wewnetrzne forum Gminy i tam bedzie mozna sie bez
            zadnych przeszkod wypowiedziec

!!! jezeli ktos z odwiedzajacych strone checiny.pl ma zastrzezenia,
            pomysly i jeszcze inne ciekawe informacje jak ulepszyc i zmienic wizerunek
            portalu gminnego prosze pisac pod adres web@checiny.pl

dziekuje za wszystkie te dobre i te mniej dobre uwagi
            • lumpior Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 21:21
              Slack.in.-"problem/.../u ciebie ..bez obrazy oczywiscie".Nie mam problemow,nie
              obrazam sie na forowiczow,ale admin/chyba jestes?/to inna persona,to wladza ale
              musze jej ufac w dobre intencje,wymagam profesjonalizmu/rzemiosla/etyki i ety-
              kiety szeryfa na forum.Jeden z adminow mnie zawiodl i pozegnalem..forum,troche
              go przypominasz,moze zmieniles nick? Rzeczone forum "cienko przedzie"a mialo
              juz pewne tradycje,szkoda.Ma powstac dwa fora,konkurencja podnosi poziom/oby/,
              osobiscie zycze powodzenia liczac na jakosc,atmosfere,aktywnosc,a nie ilosc.
              Oczekuje od zalozyciela pewnego expose,kierunku dzialan,jestem za administrowa-
              niem/regulaminowym/a nie dyktatem i sterowaniem.Forum to tez towar,ale czy
              znajdzie nabywcow/forowiczow/,zobaczymy.Powodzenia,duza odpowiedzialnosc,wyzwa-
              nie,moze byc radosc lub porazka/oby nie/Pozdrawiam.
      • mariuszmarciniak Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 17:17
        Portal checiny.info nie będzie niezależny i redagować go będą mogli wszyscy
        zainteresowani. Treści zamieszczone w portalu będą różne. Począwszy od spraw
        poważnych dotyczących spraw gminy skończywszy na kącikach zainteresowań. Nie
        sądzę aby portal gminny zajmował się np. aktualnościami czyli codzienna
        publikacja informacji typu "tu i teraz"
        Nie mamy zamiaru powielać treści z portalu gminnego. Napewno w menu zamieścimy
        odnośnik do strony gminy.
        Nie uważam żeby pomysł zrodził się o 4 lata za późno. Portal w Masłowie na
        którym się wzorujemy powstał całkiem niedawno i świetnie się rozwija. Nie jest
        portalem należącym do Urzędu ale niezależnym i żadnych konfliktów interesów nie ma.
        Jeśli natomiast z naszym (mam nadzieję, że i Twoim) portalem informacyjnym
        chęciny.info nic nie wyjdzie to w zasadzie wielka tragedia się nie stanie.
        Istnienie portalu gminy nie wyklucza istnienia portalu informacyjnego. Naszym
        założeniem nie jest konkurowanie z portalem gminy.
        Są sprawy, które na stronach gminnych nigdy się nie pojawiły, nigdy się nie
        pojawią, no bo może się nie nadają do publikacji, bądź co bądź, na stronie
        urzędowej. U nas tego problemu nie będzie.
        Sądzę, że zamiast zniechęcać mnie do tworzenia portalu informacyjnego powinieneś
        pomyśleć o możliwościach współpracy.
        Pozdrawiam
        • slack.inmate Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 17:29
          mozliwosci wspolpracy nie wykluczam, spoko rob jak uwazasz, moim zdaniem jeden
          portal jak na tak mala gmine starczy

pozdrawiam
          • mariuszmarciniak Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 17:37
            Oczywiście biorę pod rozwagę twoje zdanie na temat drugiego portalu a w zasadzie
            pierwszego portalu informacyjnego.
            Moi zdaniem jako administrator powinieneś przejrzeć inne strony gmin, miast itp.
            Przyjrzyj się jakie zawieraja treści. Na taki stronach powinny być same konkrety
            dotyczące gminy, miasta i mieszkańców. Nie ma wierszyków, dowcipów, ogłoszeń
            drobnych, działów tematycznych.
            Uważam też, że o współpracy pomiędzy portalem informacyjnym a Gminą decyduje
            Burmistrz. Ponadto napewno, podkreślam, napewno będziemy bardziej obiektywni z
            natury rzeczy.
            • przemekchmiel Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 21:16
              Mariusz ma rację, strona gminy to strona gminy i nie zamieni się w portal
              społeczny. 2 rękami jestem za i z chęcią coś naskrobię, jak mnie kolega dopuści ;)
              • mariuszmarciniak Re: Portal informacyjny checiny.info 14.03.07, 15:48
                Dzięki Przemku, że jesteś za utworzeniem nowego portalu.
                Jak najbardziej chciałbym abyś włączył się w "budowę" publikując teksty.
                Jeśli masz już coś ciekawego do opublikowania do prześlij.
                Jesteśmy na etapie "zapełniania treścią"
                Pozdrawiam
            • slack.inmate Re: Portal informacyjny checiny.info 13.03.07, 21:25
              ten portal gminny bedzie inny niz pozostale strony gmin i miast, nie bedzie
              trzymal sie przestarzalych standardow
              mariusz nie ma sie co sprzeczac, ja mam swoje zdanie tym masz swoje i niech tak
              zostanie pozdrawiam
    • viki114 Re: Portal informacyjny checiny.info 14.03.07, 19:30
      Jestem za .Wypowiedzi przeciw uznaje za bezzasadne a nawet kretyńskie.Jak może
      osoba zdrowo myśląca chcieć blokować lub negować swobodny dostęp do wyrażania
      swoich opinii.Pan burmistrz miał dużo czasu aby o tym pomyśleć -i czerpać z
      mądrości internautów .Portal powinien ruszyć i ostro przedstawiać racje ludzi
      postępu - dla przydupasów lumpów może być lumpiarnia -lecz śmiećiami nie ma co
      się przejmować należy je pozamiatać- spoko do przodu -resztę zrobi Bielas
    • tomi_34 Re: Portal informacyjny checiny.info 23.03.07, 14:35
      Lepiej panie Mariusze zrób ta stone wraz z Forum, bo na tej stronie gminy jest
      trochę Zamula nic nie ma a już 3tyg :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka