02.06.09, 11:48
Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę in formację o tym gdzie iść na wybory, i
jaka jest pełna lista kandydatów.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • nie_pisowiec Re: wybory 02.06.09, 12:16
      Wiesz co, zzz131, twoja <skrajność> po prostu ścina z nóg!

Najpierw w poście obok, na temat boiska w szkole na Koscielnej,
      wypisujesz jakieś, całkiem niezłe, krytyczne podejście do rządzących
      miastem:

>Uważam, że na te możliwości, które są to Ząbki nie wykorzystują
      nawet ułamka
      >swoich możliwości rozwojowych z pomocą Unii i pieniędzy podatników.
      Tylko nam
      >ciągle mydlą oczy jakie to wszystko drogie i jak to są ważniejsze
      rzeczy do
      >zrobienia. Wystarczy trochę się rozejrzeć i porównać z innymi
      gminami. W
      >niektórych jakimś cudem jest znacznie lepiej i nie wiadomo znajdują
      się
      >pieniądze na wszystko.

a za chwilę pytasz się:

> Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę in formację o tym gdzie iść na
      wybory, i
      > jaka jest pełna lista kandydatów.
      > Z góry dziękuję za odpowiedź

Wszystko to można znaleźć używając myszki i klawiatury.
      • zzz131 Re: wybory 02.06.09, 12:31
        właśnie ich użyłam... zadając to pytanie na forum :))))
    • anka.k76 Re: wybory 02.06.09, 14:37
      W ostatnim "Co słychać" jest obwieszczenie Burmistrza w tej sprawie,
      "co słychać" można zobaczyć na stronie www.zabki.pl
      • zzz131 Re: wybory 02.06.09, 14:52
        Już wcześniej szukałam tam tej informacji, ale sprawdziłam ponownie. W majowym -
        najnowszym numerze 'Co słychać' nie ma słowa o miejscach do głosowania. Pytałam
        w bibliotece w Ząbkach, bo wiem że tam będą wybory, to Pani mi powiedziała, że
        miejsce do głosowania jest zależne od ulicy na jakiej się mieszka...
        Podejrzewam, że głosowanie będzie w szkole przy Powstańców, bo gdzieś słyszałam
        taką plotkę.
        Sprawdziłam też już wcześniej na stronie UM Ząbki, ale też nic nie znalazłam
        (jeżeli jest tam coś, a ja ślepa nie widzę to prześlijcie linka). Ogólnie
        informacje uważam za wyjątkowo skąpe jak na tak poważne wybory, ale to już moja
        osobista opinia.
        • anka.k76 Re: wybory 02.06.09, 15:29
          Powstańców w Szkole na Kościelnej

umzabki.bip.org.pl/?tree=185
          OBWIESZCZENIE
          Burmistrza Miasta Ząbki
          z dnia 28 kwietnia 2009 r.
          Zgodnie z art. 44 ust. 1 oraz art. 31 w związku z art. 34 ust. 1 ustawy z dnia
          23 stycznia 2004 r. Ordynacja wyborcza do Parlamentu Europejskiego (Dz. U. z
          2004 r. Nr 25, poz. 219 z późn. zm.) podaje się do wiadomości publicznej
          informację o numerach i granicach obwodów głosowania, siedzibach obwodowych
          komisji wyborczych oraz lokalach obwodowych komisji wyborczych przystosowanych
          do potrzeb wyborców niepełnosprawnych, w których będą przeprowadzone wybory do
          Parlamentu Europejskiego, zarządzone na dzień 7 czerwca 2009 r.
          Numer obwodu Granice obwodu głosowania Siedziba obwodowej
          komisji wyborczej
          (adres)
          1 Ulice: ks. Budkiewicza, Cicha, Drewnicka, Graniczna, Gwiaździsta, Kochanowskiego,
          ks. Kuleszy, Leśna, Na Bagnie, Narutowicza, Pogodna, ks. Popiełuszki, Prosta,
          Radzymińska, ks. Skargi, Spokojna, Szpitalna, Wigury, Wilcza, Zakopiańska,
          Żwirki Publiczna Szkoła Katolicka
          ul. 11-go Listopada 4
          2 Ulice: Batorego (bez nr 2 i nr 2a), Bortnowskiego, I Brygady, Gałczyńskiego,
          Górnośląska, Hallera, Kombatantów, Konopnickiej, Lisa Kuli, 11-go Listopada,
          Piaskowa, Sławoja-Składkowskiego, Sobieskiego, Sosnkowskiego, Starzyńskiego,
          Tetmajera, Wita Stwosza, Wolności, Wyspiańskiego, ks. kard. Wyszyńskiego,
          Żeromskiego Gimnazjum Publiczne Nr 2
          ul. Batorego 37

Lokal przystosowany do potrzeb wyborców niepełnosprawnych
          3 Ulice: Asnyka, Batorego nr 2 i 2a, Cisowa, Kolejowa, Leszyckiego, Modrzewiowa,
          Moniuszki, Norwida, Orzeszkowej, Paderewskiego, Prusa, Rychlińskiego,
          Sienkiewicza, Wierzbowa, Wojska Polskiego Urząd Stanu Cywilnego
          ul. Wojska Polskiego 10
          4 Ulice: Bema, Brzozowa, Chabrowa, Chłopickiego, Dąbrowskiego, Jana Pawła II,
          Klamrowa, Łąkowa, Mickiewicza, Mokra, Niepodległości, Nowa, Ogrodowa, Parkowa,
          Piastowska, Polna, Sezamkowa, Słowiańska, Sowińskiego, Torfowa, Wesoła,
          Wiśniowa, Wysockiego Szkoła Podstawowa nr 2
          ul. Batorego 11
          5 Ulice: Błękitna, Bociania, Brukowa, Ceglana, Dolna, Jeziorna, Kamienna,
          Kossaka, Krzywa, Łabędzia, Łagodna, Łodygowa, Olszewskiego, Piłsudskiego –
          strona nieparzysta od nr 37 do końca i strona parzysta od nr 48 do końca, Rybna,
          Skowronka, Skrajna, Słowicza, Sokola, Warszawska, Wspólna, Zielona, Zimna,
          Żabia, Żurawia Szkoła Podstawowa nr 1
          ul. Piłsudskiego 35
          6 Ulice: Bartosza, Czołgistów, Fiedlera, Harcerska, Jesienna, Kołłątaja,
          Kwiatowa, Lotnicza, Mała, Matejki, Morcinka, Obrońców, Piłsudskiego – strona
          nieparzysta od nr 1 do nr 35 i strona parzysta od nr 2 do nr 46, Poniatowskiego,
          gen. Rómmla, Saperów, Sikorskiego – strona nieparzysta od nr 1 do nr 31 i strona
          parzysta od nr 2 do nr 32, ks. Skorupki – strona nieparzysta od nr 1 do nr 41
          i strona parzysta od nr 2 do nr 64, Staszica, Szczęśliwa, Szkolna, Targowa,
          Westerplatte, Wiosenna, Zaciszna Szkoła Podstawowa nr 1
          ul. Piłsudskiego 35
          7 Ulice: Chopina, Dębowa, Gdyńska, Klonowa, Krótka, Langiewicza, Legionów,
          Lipowa, 3 go Maja, Okrężna, Orla, Sióstr Biendarzewskich, Słoneczna,
          Słowackiego, Topolowa, Traugutta, Wąska, 17-go Września, Wrzosowa, Wyzwolenia
          Miejski Ośrodek Kultury
          ul.Orla 8
          8 Ulice: Broniewskiego, Bukowa, Jodłowa, Kręta, Okrzei, Reja, Rembertowska,
          Sikorskiego – od nr 33 do końca (strona parzysta i nieparzysta), ks. Skorupki –
          strona nieparzysta od nr 43 do końca i strona parzysta od nr 66 do końca,
          Sosnowa, Spacerowa, Stefczyka Miejska Biblioteka Publiczna
          ul.Orla 6 lokal 75
          9 Ulice: Andersa, Gajowa, Jaśminowa, Kosynierów, Kościuszki, Krucza, Pułaskiego,
          Sasanki, Szwoleżerów, Świerkowa, Tulipanowa, Wronia, Zieleniecka, Żołnierska
          Gimnazjum Publiczne Nr 1
          ul. Harcerska 9
          Lokal przystosowany do potrzeb wyborców niepełnosprawnych
          10 Ulice: Akacjowa, Andersena, Baśniowa, Bratnia, Dzika, Jagiellońska, Jasna,
          Kaszubska, Kopernika, Ignacego Krasickiego, gen. Maczka, Mazowiecka, Miła,
          Powstańców - numery nieparzyste, Reymonta, Różana, Tęczowa, Ułańska, Wybickiego
          Filia Szkoły
          Podstawowej Nr 1
          ul. Kościelna 2
          11 Ulice: Baczyńskiego, Chełmońskiego, Herberta, Kościelna, Malczewskiego,
          Podleśna, Powstańców - numery parzyste, Złota Filia Szkoły
          Podstawowej Nr 1
          ul. Kościelna 2
          12 Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych „ Drewnica” Szpital
          „Drewnica”
          ul. Rychlińskiego 1

Uwaga: Wyborca niepełnosprawny na swój wniosek, wniesiony do dnia 28 maja 2009
          r. do Urzędu Miasta Ząbki, ul. Wojska Polskiego 10, pokój 8 - parter, jest
          dopisywany do spisu wyborców tylko w wyborach do Parlamentu Europejskiego, w
          wybranym przez siebie obwodzie głosowania przystosowanym do potrzeb osób
          niepełnosprawnych.
          Lokale obwodowych komisji wyborczych w dniu 7 czerwca 2009 r. (niedziela) będą
          otwarte w godz. 8.00 – 22.00 .

Burmistrz Miasta Ząbki
          / - / Robert Perkowski
          • zzz131 Re: wybory 02.06.09, 16:36
            Dziękuję.
            Uważam się za osobę spostrzegawczą, ale chyba nigdy bym tego sama nie znalazła.
            :))))
            • jangrabiec.pl Re: wybory 02.06.09, 23:16
              Pełna lista 100 kandydatów jest tutaj:

pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/KOMITETY/4.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka