zzz131 02.06.09, 11:48 Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę in formację o tym gdzie iść na wybory, i jaka jest pełna lista kandydatów. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_pisowiec Re: wybory 02.06.09, 12:16 Wiesz co, zzz131, twoja <skrajność> po prostu ścina z nóg! Najpierw w poście obok, na temat boiska w szkole na Koscielnej, wypisujesz jakieś, całkiem niezłe, krytyczne podejście do rządzących miastem: >Uważam, że na te możliwości, które są to Ząbki nie wykorzystują nawet ułamka >swoich możliwości rozwojowych z pomocą Unii i pieniędzy podatników. Tylko nam >ciągle mydlą oczy jakie to wszystko drogie i jak to są ważniejsze rzeczy do >zrobienia. Wystarczy trochę się rozejrzeć i porównać z innymi gminami. W >niektórych jakimś cudem jest znacznie lepiej i nie wiadomo znajdują się >pieniądze na wszystko. a za chwilę pytasz się: > Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę in formację o tym gdzie iść na wybory, i > jaka jest pełna lista kandydatów. > Z góry dziękuję za odpowiedź Wszystko to można znaleźć używając myszki i klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz131 Re: wybory 02.06.09, 12:31 właśnie ich użyłam... zadając to pytanie na forum :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: wybory 02.06.09, 14:37 W ostatnim "Co słychać" jest obwieszczenie Burmistrza w tej sprawie, "co słychać" można zobaczyć na stronie www.zabki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zzz131 Re: wybory 02.06.09, 14:52 Już wcześniej szukałam tam tej informacji, ale sprawdziłam ponownie. W majowym - najnowszym numerze 'Co słychać' nie ma słowa o miejscach do głosowania. Pytałam w bibliotece w Ząbkach, bo wiem że tam będą wybory, to Pani mi powiedziała, że miejsce do głosowania jest zależne od ulicy na jakiej się mieszka... Podejrzewam, że głosowanie będzie w szkole przy Powstańców, bo gdzieś słyszałam taką plotkę. Sprawdziłam też już wcześniej na stronie UM Ząbki, ale też nic nie znalazłam (jeżeli jest tam coś, a ja ślepa nie widzę to prześlijcie linka). Ogólnie informacje uważam za wyjątkowo skąpe jak na tak poważne wybory, ale to już moja osobista opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: wybory 02.06.09, 15:29 Powstańców w Szkole na Kościelnej umzabki.bip.org.pl/?tree=185 OBWIESZCZENIE Burmistrza Miasta Ząbki z dnia 28 kwietnia 2009 r. Zgodnie z art. 44 ust. 1 oraz art. 31 w związku z art. 34 ust. 1 ustawy z dnia 23 stycznia 2004 r. Ordynacja wyborcza do Parlamentu Europejskiego (Dz. U. z 2004 r. Nr 25, poz. 219 z późn. zm.) podaje się do wiadomości publicznej informację o numerach i granicach obwodów głosowania, siedzibach obwodowych komisji wyborczych oraz lokalach obwodowych komisji wyborczych przystosowanych do potrzeb wyborców niepełnosprawnych, w których będą przeprowadzone wybory do Parlamentu Europejskiego, zarządzone na dzień 7 czerwca 2009 r. Numer obwodu Granice obwodu głosowania Siedziba obwodowej komisji wyborczej (adres) 1 Ulice: ks. Budkiewicza, Cicha, Drewnicka, Graniczna, Gwiaździsta, Kochanowskiego, ks. Kuleszy, Leśna, Na Bagnie, Narutowicza, Pogodna, ks. Popiełuszki, Prosta, Radzymińska, ks. Skargi, Spokojna, Szpitalna, Wigury, Wilcza, Zakopiańska, Żwirki Publiczna Szkoła Katolicka ul. 11-go Listopada 4 2 Ulice: Batorego (bez nr 2 i nr 2a), Bortnowskiego, I Brygady, Gałczyńskiego, Górnośląska, Hallera, Kombatantów, Konopnickiej, Lisa Kuli, 11-go Listopada, Piaskowa, Sławoja-Składkowskiego, Sobieskiego, Sosnkowskiego, Starzyńskiego, Tetmajera, Wita Stwosza, Wolności, Wyspiańskiego, ks. kard. Wyszyńskiego, Żeromskiego Gimnazjum Publiczne Nr 2 ul. Batorego 37 Lokal przystosowany do potrzeb wyborców niepełnosprawnych 3 Ulice: Asnyka, Batorego nr 2 i 2a, Cisowa, Kolejowa, Leszyckiego, Modrzewiowa, Moniuszki, Norwida, Orzeszkowej, Paderewskiego, Prusa, Rychlińskiego, Sienkiewicza, Wierzbowa, Wojska Polskiego Urząd Stanu Cywilnego ul. Wojska Polskiego 10 4 Ulice: Bema, Brzozowa, Chabrowa, Chłopickiego, Dąbrowskiego, Jana Pawła II, Klamrowa, Łąkowa, Mickiewicza, Mokra, Niepodległości, Nowa, Ogrodowa, Parkowa, Piastowska, Polna, Sezamkowa, Słowiańska, Sowińskiego, Torfowa, Wesoła, Wiśniowa, Wysockiego Szkoła Podstawowa nr 2 ul. Batorego 11 5 Ulice: Błękitna, Bociania, Brukowa, Ceglana, Dolna, Jeziorna, Kamienna, Kossaka, Krzywa, Łabędzia, Łagodna, Łodygowa, Olszewskiego, Piłsudskiego – strona nieparzysta od nr 37 do końca i strona parzysta od nr 48 do końca, Rybna, Skowronka, Skrajna, Słowicza, Sokola, Warszawska, Wspólna, Zielona, Zimna, Żabia, Żurawia Szkoła Podstawowa nr 1 ul. Piłsudskiego 35 6 Ulice: Bartosza, Czołgistów, Fiedlera, Harcerska, Jesienna, Kołłątaja, Kwiatowa, Lotnicza, Mała, Matejki, Morcinka, Obrońców, Piłsudskiego – strona nieparzysta od nr 1 do nr 35 i strona parzysta od nr 2 do nr 46, Poniatowskiego, gen. Rómmla, Saperów, Sikorskiego – strona nieparzysta od nr 1 do nr 31 i strona parzysta od nr 2 do nr 32, ks. Skorupki – strona nieparzysta od nr 1 do nr 41 i strona parzysta od nr 2 do nr 64, Staszica, Szczęśliwa, Szkolna, Targowa, Westerplatte, Wiosenna, Zaciszna Szkoła Podstawowa nr 1 ul. Piłsudskiego 35 7 Ulice: Chopina, Dębowa, Gdyńska, Klonowa, Krótka, Langiewicza, Legionów, Lipowa, 3 go Maja, Okrężna, Orla, Sióstr Biendarzewskich, Słoneczna, Słowackiego, Topolowa, Traugutta, Wąska, 17-go Września, Wrzosowa, Wyzwolenia Miejski Ośrodek Kultury ul.Orla 8 8 Ulice: Broniewskiego, Bukowa, Jodłowa, Kręta, Okrzei, Reja, Rembertowska, Sikorskiego – od nr 33 do końca (strona parzysta i nieparzysta), ks. Skorupki – strona nieparzysta od nr 43 do końca i strona parzysta od nr 66 do końca, Sosnowa, Spacerowa, Stefczyka Miejska Biblioteka Publiczna ul.Orla 6 lokal 75 9 Ulice: Andersa, Gajowa, Jaśminowa, Kosynierów, Kościuszki, Krucza, Pułaskiego, Sasanki, Szwoleżerów, Świerkowa, Tulipanowa, Wronia, Zieleniecka, Żołnierska Gimnazjum Publiczne Nr 1 ul. Harcerska 9 Lokal przystosowany do potrzeb wyborców niepełnosprawnych 10 Ulice: Akacjowa, Andersena, Baśniowa, Bratnia, Dzika, Jagiellońska, Jasna, Kaszubska, Kopernika, Ignacego Krasickiego, gen. Maczka, Mazowiecka, Miła, Powstańców - numery nieparzyste, Reymonta, Różana, Tęczowa, Ułańska, Wybickiego Filia Szkoły Podstawowej Nr 1 ul. Kościelna 2 11 Ulice: Baczyńskiego, Chełmońskiego, Herberta, Kościelna, Malczewskiego, Podleśna, Powstańców - numery parzyste, Złota Filia Szkoły Podstawowej Nr 1 ul. Kościelna 2 12 Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych „ Drewnica” Szpital „Drewnica” ul. Rychlińskiego 1 Uwaga: Wyborca niepełnosprawny na swój wniosek, wniesiony do dnia 28 maja 2009 r. do Urzędu Miasta Ząbki, ul. Wojska Polskiego 10, pokój 8 - parter, jest dopisywany do spisu wyborców tylko w wyborach do Parlamentu Europejskiego, w wybranym przez siebie obwodzie głosowania przystosowanym do potrzeb osób niepełnosprawnych. Lokale obwodowych komisji wyborczych w dniu 7 czerwca 2009 r. (niedziela) będą otwarte w godz. 8.00 – 22.00 . Burmistrz Miasta Ząbki / - / Robert Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
zzz131 Re: wybory 02.06.09, 16:36 Dziękuję. Uważam się za osobę spostrzegawczą, ale chyba nigdy bym tego sama nie znalazła. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jangrabiec.pl Re: wybory 02.06.09, 23:16 Pełna lista 100 kandydatów jest tutaj: pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/KOMITETY/4.htm Odpowiedz Link Zgłoś