Dodaj do ulubionych

WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolice

IP: *.eranet.pl 13.03.07, 13:41
Witajcie Forumowicze! :) Mam nadzieję, że nam pomożecie - gdzie możemy
zorganizować wesele na ok. 120 osób - w Kielcach lub w okolicach Kielc.
Niestety, większość miejsc jest już wynajęta, szukamy na termin jeden z tych
miesięcy: lipiec, sierpień, wrzesień 2007. Sobota. Może wiecie coś o fajnym
lokalu gdzieś zaszytym, o czym nie wiemy? Dziękujemy z góry! Narzeczeni :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ib Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:55
      Polecam hotel Przedwiośnie, na podkieleckiej Ameliówce. W zeszłym sierpniu to
      tam organizowałam swoje wesele. Do dyspozycji są dwie duże sale - jedna jadalna:
      świeżo remontowana, z bardzo przytulnym i eleganckim wystrojem (łososiowe
      ściany, punktowe oświetlenie w suficie i ścianach, dekoracje kwiatowe),i druga
      do tańca (na podłodze parkiet). Dodatkowo smaczne jedzenie, sympatyczna obsługa
      i niewygórowane ceny.

Ja , małżonek i goście - wszyscy byliśmy bardzo zadowoleni. Strona internetowa:
      www.hotelprzedwiosnie.pl.

Pozdrawiam,
      ib

• Gość: Moniq Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.03.07, 08:29
        MOja siostra miała tam wesele. Byliśmy bardzo nie zadowoleni. Rodzice nie
        zapłzcili obsłudze, bo była pijana naszym alkoholem. Na kamerze nawet nagrane
        jest jak kradli. Nie podali wszytskich posiłków, bo niby zabrakło. Ukradli cały
        tort, całe jedzenie. Niby nic nie zostało. Nawet kwiaty, które otrzymała moja
        siostra od gości.
      • dixi111 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 14.03.07, 18:33
        Ja też odradzam hotel przedwiośnie. Na weselu wprawdzie tam nie byłam ale
        sylwester poprzedniego roku nie będę mile wspominała. Czuliśmy się jak sardynki
        w puszcze,obsługa fatalna i nieuprzejma.
    • kassia1976 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 13.03.07, 17:14
      Polecam fajne miejsce na wesele, mają duzą chatę z kominkiem 120 osób spokojnie
      się zmieści, micha superwww.lesne-zacisze.net/
    • Gość: Wesoly wesolek. Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.ny325.east.verizon.net 13.03.07, 17:37
      Najlepiej bija na weselach w Morawicy, to tylko 15 minut od centrum.
      • Gość: sandra Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:27
        Chyba nie jesteście zorientowani, że na takie sprawy to jest za późno. sale
        wynajmuje sie co najmniej z rocznym wyprzedzeniem. a nawet wczesniej, bo na rok
        wczesniej są juz pozajmowane miejsca, zwłaszca na miesiące letnie. A jak
        znajdziecie sale, to problem będzie z kamerzystą, kucharkami, fotografem itd.My
        zamawialiśmy wesele na 14 miesiecy wcześniej (zamawiane w 2006 roku, a wesele
        było we wrześniu 2007 r.) i terminów do wyboru było niewiele. Ale mimo wszystko
        zycze Wam powodzenia.
        • Gość: Mietycki Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:09
          Najlepiej wesela nie robić! Za trzy lata pewny rozwód.Koszt rozwodu duży.Koszt
          wesela duży ,goście mogą włożyć do kopert pociete gazety lub nic,szkoda zachodu
          bo mecenasy wezmą dużo z a rozwód.
        • Gość: andzia Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:10
          EeEE,tam guzik prawda,jak sie chce to sie znajdzie nawet 2m-ce przed slubem,ja
          musiałam szybko wyjsc za maz bo wyjezdzałam ,wszystko było ok,kamerzysta
          super,kucharki przyzadziły pyszne jedzenie,a najlepszy był u nas dj-janusz
          (polecam).I zeby nie było nikt nie był moim znajomym!!!!Tylko sala nie za cieka
          wa,ale goscie sie bawili cudniie i to było najwazniejsze.Do tej pory wszyscy mi
          wypominaja ze na takim zaj.....,weselu jeszcze nigdy sie nie bawili.Zycze
          powodzenia!!!
          • Gość: wozek Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.eranet.pl 13.03.07, 21:54
            a co mieli ci powiedzieć?? że było beznadziejnie?? a zapewniam cie ze tak bylo
            bo wesele z dj'jem sa beznadziejne. a juz z tym grajkiem januszem to ogolna
            porazka. nie wiedzialem ze jeszcze ktos go angazuje do grania.
            • Gość: iwona Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:16
              Co ty wieszz,moze uwazasz ze najlepeij wziasc kapele ze swietokrzyskiego niech
              zagraja łuputupu??/U mnie było duzo młodziezy i było super(mysl co chcesz)Co
              pewnie twoje było beznadziejne,i nie chcesz słuchac ze komus wypaliło-
              biedaku!!!!!!!!!!!(jak wogóle miałes jakies)Widze ze ty jestes jeden z takich
              co krąży na forum wszystko krytykuje i wszystkich obczernia-
              nieładnieeeeeeeeeeeeeee
              • Gość: ja Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:15
                Kapele ze świetokrzyskiegoi wcale nie graja łuputupu. Nie rób z siebie takiej
                mieszczanki. Ja mieszkałam w Kielcach 23 lata. Od trzech lat mieszkam w domku
                pod kielcami. Wiem jek wyglądają wesela w miescie. panna młoda wychodzi z bloku
                bez muzyki. Dla mnie beznadzieja. Nigdy nie chciałam mieć takiego wesela. I nie
                miałam.A widziałaś kiedys wesele, gdzie młody przyjezdza po młoda, robi się
                bramke na wjezdzie, wykupuje pannę młodą, spiewane są przyspiewki, gra muzyka
                itd. Tak było na moim weselu, a goście byli pod wrażeniem, zwłaszcza
                przyspiewek. I nie mów, że przyspiewki te jakies oj dana dana. Bo to nie chodzi
                o to, że to jest wiesniackie, tylko o to, że tak jest zabawnie, smiesznie. I
                nawet najwieksze mieszczuchy sa w szoku po takim "przedstawieniu". Ja nie
                wyobrażam sobie wesela z dj. Nigdy w życiu. To, że na weselu jest dużo
                młodzieży, to nie znaczy, że nie może byc zespołu, przy którym się bawi o wiele
                lepiej niż przy dj. A jak Twoi zanajomi nie potrafia sie bawic przy orkiestrze,
                to juz ich problem, mieszczuch wielkie! Straszne Państwo. Na moim weselu było
                160 osób, z miasta, ze wsi. I wszyscy byli zachwyceni orakiestrą, jedzeniem,
                salą itd. Bardzo byliby rozczarowani, jekby grał dj zamiast muzyki-orkiestry.
                • Gość: ja Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:19
                  Zapomniałam dodac, ze wesele było 2 dni, z poprawinami, i orkiestra na
                  poprawinach. Nie wyobrazam sobie, żeby mogło byc inaczej. u mnie w rodzinie
                  zawsze sa takie wesela. W 2006 roku były 3 w ciagu 2 miesiecy, i wszystkie z
                  orkiestra, 2dniowe. Bo wesele bez poprawin... bez sensu.
                  • Gość: milena Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:04
                    OJ WIDAC ZE TO BYŁO NA POKAZ.zE WSI LUDZIE TAK WŁASNIE ROBIĄ.BO U DZIEDZICOWY
                    TO BYŁY GOSCIE AZE Z WARSZAWYYY,ŁOLABOGAAA,A ILE PINIENDZY I PREZYNTÓW
                    DOSTAŁA.A JAKO MIAŁA PIKNO SUKNIO,A PAN MŁODY JAKI PIKNY
                • Gość: KasiaC. Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.tkdami.net 14.03.07, 13:11
                  Wiem jek wyglądają wesela w miescie. panna młoda wychodzi z bloku
                  > bez muzyki. Dla mnie beznadzieja. Nigdy nie chciałam mieć takiego wesela. I
                  nie
                  > miałam.A widziałaś kiedys wesele, gdzie młody przyjezdza po młoda, robi się
                  > bramke na wjezdzie, wykupuje pannę młodą, spiewane są przyspiewki, gra muzyka
                  > itd. Tak było na moim weselu, a goście byli pod wrażeniem, zwłaszcza
                  > przyspiewek.

O rany! Co za straszna sprawa - wyjsc z bloku BEZ MUZYKI !!!
                  A i jeszcze sąsiedzi nic nie wiedzą, nie zobaczą wynajętej z masę kasy Bemki,
                  ze wstążkami,i innymi paciorkami i złotkami.
                  Nikt mi nie spiewa super fajnych i gustownych przyspiewek,typu: "masz tu pani
                  młoda buteleczke soli, cobyś ty wiedziala, ze pierwszy raz boli." Ech, jaki
                  rymy, jakie smieszne i wyszukane !!!
                  Wesela "zastaw sie a postaw sie" są popularne nie tylko na wsi ale i w
                  miescie.Więc nie pogaradzaj tak mieszczuchami, skoro i tak , jak mówisz, 23
                  lata w Kielcach mieszkałaś.
                  Jak sie córcia z brzuchem wydaje za mąż, to niech chociaz wesele bedzie
                  porządne, bo co ludzie powiedzą!!!!
                  I to prawda:"nawet najwieksze mieszczuchy sa w szoku po takim "przedstawieniu".
                  Mieszczuchy, które mogłyby wykupic cała salę weselną, wraz z BMW i innymi
                  samochodami gosci. Bo stac ich na to, a mają skromne i z klasą ( nie KASĄ)
                  wesela!
                  Z resztą, to i tak kwesta dobrego smaku!Nie da się więc tak na prawde
                  dyskutować.
                  Ale gdyby po mnie pod blok podjechala kapela z harmonią i trąbką, to chyba bym
                  się ze wstydu spaliła!
                  • Gość: ja Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:43
                    "Córcia"(ja) z brzuchem nie wychodziła za maż, i teraz jeszcze też brzuszka nie
                    ma, ale ma nadzieje, że wkrótce będzie mieć. No właśnie, ja tez bym sie
                    wstydziła jakby mi grała kapela pod blokiem, bo w miescie ludzie mają własnie
                    takie dziwne podejście do tego.Sama jesteś tago przykładem. Dlatego ciesze
                    sie , że zgażyłam się przeprowadzić. Wcale nie chciałam nikogo urazic, tylko
                    dziwię sie dlaczego w miescie krytykuje sie takie fajne zwyczaje?
                  • Gość: ANIA Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:08
                    MASZ RACJEEEE,JA TEZ TAK UWAZAM
                  • Gość: Pro-Stage Jedzenie dobre, ale co dalej? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.15, 01:10
                    Wybierając salę weselą najlepiej zwrócić uwagę na wyżywienie, standard lokalu, obsługę. Natomiast wiele da się "poprawić" np oświetleniem dekoracyjnym, czy atrakcjami takimi jak dym ciężki. W ofercie znajdą Państwo także usługi dj'a, animatorów dla dzieci i inne przydatne usługi na wesele. Zapraszamy do współpracy. Pro-Stage tel 695 179 986
                  • Gość: Katrin Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.unitymedia.biz 26.07.15, 17:25
                    Nie polecam a nawet ostrzegam przed weselem w "Dworku na Podzamczu", ludzie omijajcie to miejsce szerokim łukiem .Sala niby kosztuje 6,5 tyś ale w końcowym rozrachunku wynosi 10 tyś , właściciele to ludzie niespełna rozumu ,nie wiedzą za co już brać pieniądze , nawet za bar 500 zł który jest integralną częścią już wynajętej sali -chore. Nie chcecie kłopotu po weselu omojajcie z daleka.
                    • szafirowa19 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 30.07.15, 14:39
                      polecam fotobudkę na wesele
                      olx.pl/oferta/fotobudka-selfie-box-wesele-event-impreza-urodziny-organizacja-imprezy-CID619-IDatS8z.html#61ed064f9d

korzystaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni!
                • Gość: iwcia Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:02
                  O co ci biega.nie mowie ze jest zle jak orkiestra wyprowadza panne młoda z
                  domu,dj gra rozne kawałki nie tylko dyskotekowe,czy uwazasz ze dj to juz
                  dyskoteka??W jakim ty swiecie zyjesz???Puk,puk głowka
                  • Gość: wodz Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.eranet.pl 14.03.07, 21:13
                    tak ajk wspomnialem dj na weselu to porazka po calosci. z cd to ja sobie muzyke
                    moge puszczac na jakiejs domowce a nie na jedynym w zyciu weselu! calkowicie
                    zgadzam sie z "ja"!!!! wesele to ma byc zabawa z spiewaniem przy stole a jak sie
                    chce dj to mozna ich na disco co sobote albo ajkis dansing dla seniorow jezeli
                    chodzi o dj janusza! bylem na jednym weselu z dj ktory za to skasowal panstwa
                    mlodych chyba na 1200 zl i bylo to najgosze wesele w m
                    • Gość: łukasz Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 22:05
                      Troche przesadzasz z cena-koszt ok.800zł(kolega za miesiac ma wesele)A co do
                      muzy to on puszcza kawałki jakie kto chce czy disco czy disco polo jak ty
                      oczywiscie widze lubisz.Zalezy od towarzystwa.tylko ze on puszcza kawałki
                      wykonane przyzwoicie z płyty co prawda ale chociaz nikt nie fałszuje(mi by to
                      nie przeszkadzała,lepiej sluchac czegos co sie da słuchac niz słuchac wycia z
                      fałszowaniem)
        • Gość: wiki Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:33
          I tu się mylisz!!! My wszystko pozałatwialiśmy w ciągu 3 miesięcy-
          sala,zespół,kamera,itp.I mieliśmy wybór w wielu lokalach-zarówno my jak i
          goście byliśmy zadowoleni-i niech mi nikt nie mówi,że się nie da.Trochę
          bieganiny i wszystko się da :))!
    • Gość: Jaskółka Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.03.07, 08:25
      Paskudna ta POd Jaskółką. Ja bar przydrożny na E7
      • Gość: xawery Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: 82.139.11.* 25.03.07, 19:09
        Kolego, pewnie nie byłeś i dlatego tak gadasz.
        Byłem tam latem na weselu- miejsce po prostu super, lokalizacja na wesela latem
        znakomita,swietne otoczenie.
        A poza tym super kuchnia, żarełko świeże, smaczne i po dostatkiem.:) I obsługa
        barzdo sprawna, uprzejma i ładna (zwłaszcza żeńska część).
        W środku też ładnie no i podobno fajny apartament dla nowożeńców.:P
        Ale tego akurat nie widziałem.:)
    • Gość: Etka Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.03.07, 08:43
      Ja do mojego wesela z mężem przygotowaliśmy się ponad rok. Tez nie wiedzieliśmy
      że taki problem z salami. U nas było 120 osób, ale większośc przyjezdnych, więc
      potrzebowaliśmy salę z hotelem. Zjechaliśmy połowę województwa. Byłam załamana.
      Byliśmy w Hotelu POdkarczówka- tam sala miała dziwne filary, tak że zajmowały
      one połowę sali, choć wszytsko było sympatyczne, a i ten widok jak się wychodzi
      z restauracji na starą drewnianą chałpę. Byliśmy na ameliówce- przedwiośnie
      odpada, bo tam kradnie obsługa, zresztą nie wyrenontowany ten budynek jest w
      środku od poczatku. Małe odświeżenie by się mu przydało, Ten różowy budyneczek-
      trochę niżej, to niczym sala gimnastyczna, do tego wieśniacie krzesełka, w
      środku tez tragedia. Pojechaliśmy do Morawicy do Młynu- starsznie wysoko się
      wchodzi, ale na oglądali sali byliśmy o 13, o 18 miało być wesele i już makaron
      był tam na stołach- lekko wysuszony. Byliśmy w Eliocie- zniechęciliśmy się obok
      stacją i nie weszliśmy, a poobno że jest ładnie tam i fajne imprezy robią.
      Stanęło na kolacji Pod Róża. MImio to coś mnie tknęło i pojechałam jeszcze do
      Lesnego Dworu- mimo, ze poczatowo jak tam byłam w marcu pierwszy wolny termin
      na pażdziernik następnego roku. Nic na lato wolnego. Zależało nam jeszcze na
      dokładnej dacie w czerwcu, bo akurat w sobotę wypadała rocznica ślubu moich
      rodziców. I wróciłam do Leśnego Dworu. Termin się zwolnił na MAJ.Byłam
      przeszczęśliwa, bo maj to mój ukochany miesiąc, miesiac zakochanych. Zresztą
      nikt nie robi jeszcze ślubów w maju, wiec wszystki terminy mieliśmy wolne-
      zespół super, kamerzysta też, fotograf. I w wejściu do kościoła kolejek do
      kaplicy nie było. Pogoda była OK, nie było upałów, ale słońce świeciło. A
      wesele sie chyba udało, bo humory dopisały.
      Jedzonko pyszne, obsługa jak w Hiltonie. Dziś bym tam na miejsce poczekała
      nawet te 2 lata!!!!
      • grubkins Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 05.10.13, 18:22
        Leśny dwór, dwa wesele jako gość. Dwa razy jedzenia zabrakło. Wstyd. I nieważne czy ktoś zapłacił lub nie - za taką kasę stoły powinny się uginać. Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • bmwariat Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 14.03.07, 09:12
      Odradzam eliot
      www.eliot.pl/
      nie pamiętam nazwy tej miejscowości- to za Morawicą. Byłem tam we wrześniu,
      beznadziejna obsługa, jedzenia i picia bardzo mało. Zespół grał na sali, a jak
      ucichł to leciało radio z barku( puszczone przez "kelnerki"). Może i ładnie tam
      jest, ale ogólnie do bani. Nie polecam
      • Gość: Weselny Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:24
        Ja mam dobre wspomnienia z Zagnańska . Lokal wspaniały , jedzenie
        dobre, troszkę "puszczajacy muzykę" do kitu , ale to chyba da się dogadać.
    • Gość: Kate Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.as.kn.pl 14.03.07, 22:07
      Polecam zajazd "Raj" koło Chęcin,
    • Gość: natka Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 22:38
      Ludziska powariowaliscie??Po co wchodzicie na forum i krytykujecie jednych albo
      drugich?Nie wystarczy napisac-polecam lub odradzam.PRZECIEZ TO TAKIE
      PROSTE!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM
    • michel2 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 15.03.07, 12:01
      www.hotelmagnolia.pl
      • justyna25_0 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 20.08.07, 18:22
        czy znacie kogos kto robił wesele w ZŁOTEJ SALI BANKIETOWEJ w
        galaktyce? prosze o szybką i szczera odpowiedź, jest ładnie ale co
        do obsługi i jedzenia to nic nie wiem, pozdrawiam
    • Gość: SmurfMądrala Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:59
      Pora aby przemyśleć niektóre tradycje narodowe.
      Zasady dobrego wychowania,obyczaje,uroczystości podlegają ewolucji.
      Nowe czasy,nowe warunki odmieniają zachowania.
      Marzę aby polskie wesela ( przymusowe,wielodniowe maratony wódy,żarła,disco
      polo)na kilkaset osób,szczyt rozrzutności i często złego gustu,
      wreszcie stały się bardziej współczesne.
      Czy to irracjonalne marnotrawstwo pieniędzy wg wiejskich zasad sprzed wieków,
      wieśniacka konkurencja "kto wydał więcej" nie powinna się skończyć?
      Kreacje i rzyganie,limuzyny i mordobicia,wzniosłe przemówienia i "przechodnie"
      prezenty.
      Do zobaczenia pod stołem!
    • aga7917 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 15.03.07, 21:13
      polecam sale Sabat,Shl, Dabrowa zajazd, Kadzielnia, Biesiada Swietokrzyska-
      Łódzka, a takze Niestachów ,Suków,Masłow nowa sala ładna.Mysle ze cos
      znajdziecie.Udanego wesela!
    • glowacka_m Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 16.03.07, 07:35
      A ja polecam STANGRET koło leśnego dworu. Dobra obsługa, wyszukane dania i bardzo smaczne no i wystarczająco dużo a nawet bardzo dużo. Po imprezie kelnerzy wszysktko pakują do pojemników. Piękny wystrój - nie spotkałam lepiej urządzonego. My mieliśmy 85 os. ale ok. 100-120 to da rade. Tym lepiej bo zawsze znajdzie się ktoś do tańczenia na sali obok. Po przemyśleniu okazuje się, że oddzielna sala do tańczenia to rewelacyjny pomysł (o ile jest blisko sali głównej - a tak jest w stangrecie). Świetnie sprawdziły się okana na salę taneczną. Starsi mieli ciągły kontakt z tanczącymi a w środkowym przejściu babcia na zaszczytnym miejscu miała wszystkich na widoku. Poza tym można po ludzku porozmawiać z gośćmi. Moja ocena to 10 na 10. Decydując się jeszcze raz wybrałabym tylko to miejce tyle, że w miesiące gdzie zciemnia się później. Jeśli masz ochote wyjść to wychodzisz balkonikem i idziesz pooglądać zwierzaki. Ja weselicho miałam w paźdźierniku i żałuję, że mojej chrześnicy nie pokazałam kucyków i lam na wybiegu....
      acha cena standardowa jak w mieście (2006 cena od os.120zł), ale w zamian masz kupe jedzenia. Nie kierujcie się ceną. tam gdzie niska to odpowiednio zawsze czegoś mniej dostaniesz...
      • Gość: siks Re:Tylko Victoria w Hotelu Łysogóry IP: *.grs-k0.g1.pl 16.08.07, 16:11
        Perfekcyjna obsługa i organizacja. Jedzenie najlepsze w Kielach.
        Cena wcale jest wiele wyższa od lokali poza Kielcami.
        Problem może być z terminami ale radzę zastanowić się nad
        organizacją w inny dzień niż sobota.
        Ja swój ślub i przyjęcie zrobiłem w czwartek, z rezerwacją nie było
        problemu, zrobiłem to 6 tygodni przed imprezą.
        • turano Re:Tylko Victoria w Hotelu Łysogóry 16.08.07, 23:59
          Co do Łysogóry to nie wiem jak wygląda samo wesele,ale ja mam
          jedynie same uwagi co do tego lokalu.Przede wszystkim obsługa to wg
          mnie totalna klapa.Ostatnio byłam na rozmowie w sprawie sali na
          wesele i widze same minusy.Wcale nie są przygotowani na udzielanie
          informacji.Ani menu weselnego,takiego na rozeznanie nie ma,a i
          kelner cođ mao roygarnitz.Poza tym maja sporo wolnych terminow.Cena
          150-170 zl jak nas poinformowano,cyzli sporo
    • Gość: FIZIA Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.eranet.pl 15.08.07, 21:07
      Byłam w czerwcu 2007 na weselu w Eliotcie i bardzo polecam. Jestem strasznie
      zadowolona. Te wszystkie opinie złe na temat tego lokalu to jakaś bujda!! Sama
      się o tym przekonałam. Wystrój świetny, kelnerzy bardzo uprzejmi i
      profesjonalni, jedzenie- poprostu "niebo w gębie", pokoje hotelowe jak w hotelu
      *****, miła okolica świeże powietrze( fontanny, wspaniały ogródek- poprostu
      raj:)) a w dodatku niskie ceny. Ja z mojej strony polecam wszystkim bardzo!!!A
      takich dekoracji jakie są na stołach (paterach z jedzeniem)to nawet w filmach
      nie widziałam!! POLECAM ELIOT koło kielc!!Pozdrawiam!
      • Gość: xyz Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 22:54
        a czy ty przypadkiem nie jesteś włascielką tej restauracji ze
        bronisz jej tak???
        • Gość: FIZIA Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.eranet.pl 16.08.07, 12:32
          NO TAK SIE SKłADA żE PRZYPADKIEM NIE!!! A CO DZIWI CIE TO ZE KTOS INNY NIZ
          WłASCICIEL MOZE PISAć DOBRE SłOWA NA TEMAT JAKIEJś RESTAURACJI?? A MOżE SAM TAK
          ROBISZ??
      • Gość: camera obscura u Ireny w Dąbrowie-żonka znajdzie zajęcie,a ty.... IP: *.tkdami.net 16.08.07, 11:30
        w tym czasie na grzybki do pobliskiego lasu z resztą gości.
      • Gość: Gośś w tym lokalu Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.netcity.pl 16.08.07, 20:55
        W niejakim Elicie obsługa fatalna Takiej wiejskiej dekoracji tak jak
        piszesz w filmach nie zobaczysz a hotelik bo to hotelem nazwać nie
        można jak bursa z lat 80 tych
        • Gość: Menago Bohema w Zagnańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:51
          Polecam (ale to raczej lokal elitarny)
          www.bohema.kielce.pl/
        • Gość: EMOO Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.eranet.pl 17.08.07, 08:52
          JASNE JASNE GOśCIU/ GOśCIUWO CHYBA SAM NIE WIESZ CO MóWISZ... CZY TY TAM
          KIEDYKOLWIEK BYłES?? WIEśNIACKI TO SAM JESTES. A W OGóLE TO NIE WIEM CZY SIE
          DOBRZE CZUJESZ?? ZIAZIU W GłOWE?? IDZ SIE WYśPIJ I WRóć DO NAS!!!!
          • Gość: gosc Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:26
            a czy ktoś wie moze na temat Villa Magnat na wróblewskiego?
            • Gość: panna młoda Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.chello.pl 17.08.07, 19:46
              tez ciekawi mnie jak wygladają wesela w Willa Magnat.Jak
              obsługa,jedzenie itp
            • Gość: Julies Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:38
              a ja polecam Dworek w Maslowie. Mialam tam swoje wesele 11 sierpnia i jestem
              zachwycona. Jedzenie, oblsluga, dekoracja ...po prostu przepieknie! Wszyscy byli
              pod duzym wrazeniem.
              • Gość: gosc Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.netcity.pl 11.09.07, 09:03
                w Maslowie są dwie duże sale i dworek
                • Gość: zawiedziona Bristol- odradzam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 09:58
                  My mieliśmy tam wesele. Wiele się spodziewaliśmy, a było wielkie
                  rozczarowanie. Jedzenie dobre, ale obsługa nakradła wódki, ciast
                  mimo że niktz gości prawie nie jadł, niby nic nie zostało, a
                  kelnerki jak z ulicy - w ogóle niemrawa obsługa, kiepska
                  organizacja i ciagle tłukły jakieś talerze. Wspominam to jako
                  koszmar!
    • Gość: mysza Ameliówka - odradzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 11:21
      Ja miałam wesele w Ameliówce. I nie polecam. Sala owszem ładna, położenie
      również, ale hotel i pani kierowniczka tkwią jeszcze w poprzedniej epoce. My
      jako para młoda nie byliśmy zadowoleni z jakości obsługi. Owszem jedzenie dobre,
      ale mało. Obsługa mało sprawna. Musiałam sama chodzić do kuchni i prosić
      kelnerki o sprzątnięcie brudnych talerzy, czy posprzątanie stolika do kawy.
      Panie przyznały się, że są bardzo zmęczone bo pracują od 8 rano do końca naszego
      wesela, czyli 5. Jako człowiek - współczuję, jako klient płacący dość dużo za
      usługę - mało mnie to obchodzi. Do tego należy dodać wykłócanie się z panią
      recepcjonistką o 2 w nocy o ręczniki, mydła dla naszych gości, którzy nocowali w
      hotelu (obsługa "zapomniała"umieścić je w pokojach. Jak dla mnie poniżej krytyki.
      Nigdy nikomu nie polecę tego hotelu.
      • Gość: Gosia Re: Ameliówka - odradzam. IP: *.netcity.pl 16.06.13, 00:19
        Czasy takie chyba juz minęły. Ja miałam tam właśnie wesele i gorąco polecam!! Hotel, Restauracja są świeżo po remoncie, obsługa przemiła, nowoczesne pokoje, profesjonalny Szef Kuchni itd. Jedzenie podczas wesela było smaczne, świeże i było go tak dużo, że część zabraliśmy jeszcze do domu na posiadówkę:)) Poza tym pracownicy znają się na swojej pracy, są bardzo dyskretni i dbają o to, aby wszystko przebiegło ok.
        Szczerze mówiąc już niedługo znów będę tam na weselu koleżanki, której właśnie poleciłam Ameliówkę jako sprawdzone miejsce na imprezę. Poza tym tam jest tak cicho, dookoła same zielone tereny, po prostu pięknie!!!! POLECAM!!!!!!!!
        • Gość: Pro-Stage Oświetlenie dekoracyjne sali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.15, 00:41
          Każdą salę da się ślicznie zaaranżować .. da się podkreślić jej atuty za pomocą oświetlenia dekoracyjnego. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć na stronie dja Norberta Krawczyka oraz na stronę Pro-Stage - technika estradowa i do kontaktu.
    • Gość: Kinga P Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.chello.pl 12.09.07, 21:33
      Wszystkim polecam Ameliówkę. Miałam tam wesele w czerwcu tego roku.
      Wszystko był na jak najwyższym poziomie. Goście byli zachwyceni.
      Sala jest piękna, przeszklona cala ściana, krzesła, stoły,
      dekoracja... wszystko robi olbrzymie wrażenie. Jedzenie bardzo
      smaczne, duże porcje. Mnóstwo rzeczy zostało i wszystko to zostało
      zapakowane przez Panie i przygotowane do zabrania. Obsługa bardzo
      profesjonalna i miła. Miałam również zarezerwowane dla moich gości
      miejsca w hotelu. Pokoje są po remoncie. Rewelacja!!! Zyczyłabym
      sobie mieć tak urządzone w domu:)Na drugi dzień mialam poprawiny w
      formie grilla na świeżym powietrzu. W zeszłym roku byłam w Ameliówce
      u kolezanki na weselu i również było wszystko ok, dlatego wybraliśmy
      ten lokal. Mam mnóstwo zdjęć,które mogę udostępnić. Gorąco
      polecam!!! Oby było więcej takich miejsc w naszym województwie.
      Kinga P
      • Gość: mysza Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 09:40
        Oby było więcej takich miejsc w naszym województwie.
        > Kinga P

Brzmi jak slogan reklamowy wygłaszany z ust Pani kierownik hotelu Ameliówka!!!
        hihi.

Mam mnóstwo zdjęć,które mogę udostępnić. Gorąco
        > polecam!!!

Ja też mam- no i co t tego??? Na nich widać dobrze bawiących się ludzi - co nie
        jest zasługą lokalu, tylko orkiestry. A na zdjęciach nie zobaczy się jakości
        obsługi.

Byłam managerem restauracji. Restauracji na wysokim poziomie. Wiem na co zwracać
        uwagę. Ciemnoty w tym względzie nikt mi nie wciśnie.
        Nie wiem. Może inni byli zadowoleni z obsługi w Ameliówce - ja nie.
        Brudne stoły, niesprzątane talerze - jeśli goście w czasie wesela potrafili
        podejść do mnie albo do moich rodziców zwracając im uwagę na obsługę, że mają od
        paru godzin nie wymienione talerze, chyba o czymś świadczy.

Pokoje są po remoncie. Rewelacja!!! Zyczyłabym
        > sobie mieć tak urządzone w domu:)

żartujesz prawda??? Niski standard hotelowy. Jest wiele lepiej wyglądających
        pokoi hotelowych w Kielcach. Radzę się przejść do konkurencji:-)

Miałam wesele tam tylko dlatego, że był to jedyny wolny lokal na ten termin. A
        bardzo zależało nam na tym terminie.
        Pozdrawiam
        • Gość: Kinia Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.netcity.pl 06.11.13, 20:45
          A ja tam byłam i rzeczywiście pokoje po remoncie, bardzo ładne, polecam. Dodatkowo obsługa stara się bardzo, żeby każdy Klient był zadowolony. Jeśli o mnie chodzi mogę ich polecić.
      • Gość: hahaha Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:35
        Ja byłam w Ameliówce na weselu znajomych. Sala spoko, ale jedzenia
        baaaaaaaaardzo mało. Do tego porcje dan gorących też bardzo małe,
        musielismy zjeść po powrocie do domu!
    • Gość: mąż Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 19:15
      polecam centrum edukacyjne dla nauczycieli (nie pamiętam dokładnej
      nazwy) w Wólce Milanowskiej koło Nowej Słupi
      jedzenie rewelacyjne, pokoje gościnne, ceny umiarkowane, okolica
      piękna
      wesele trwało 3 dni...
      • Gość: rysa Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 19:23
        ...tak i myszki w pokojach na piętrze...
        • Gość: gość sala weselna Niezapominajka Ruda Strawczyńska IP: *.180.199.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.13, 13:03
          Witam,
          jakie opinie macie o tej sali? proszę o szczere odpowiedzi ponieważ poważnie zastanawiamy się z narzeczonym o organizacji wesela właśnie tam :)
          • Gość: gość 2 Re: sala weselna Niezapominajka Ruda Strawczyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.13, 13:31
            Wesele tam, gdzie mieszkańcy mogą mimo wesela spać spokojnie. ŻYCZĘ UDANEJ ZABAWY.
            • ta_ruda Re: sala weselna Niezapominajka Ruda Strawczyńska 22.12.13, 13:49
              no to z pewnoscia nie w Niezapominajce. Sasiedzi moga zadzwonic na policje w sprawie zaklocania ciszy nocnej. Wlasciciel nie ma pozwolenia na emitowanie wyzszych poziomow halasu, bo jest to teren do tego nie przeznaczony. Albo wiec bawia sie goscie przy zamknietych dzrwiach i oknach, albo jest policja i prosba o cicha zabawe.
              Poza tym sala jest niewygodna, zawsze sie cos psuje, a to wentylacja, a to toalety. Nie polecam.

Gość portalu: gość 2 napisał(a):

> Wesele tam, gdzie mieszkańcy mogą mimo wesela spać spokojnie. ŻYCZĘ UDANEJ ZABA
              > WY.
    • Gość: niezadowolona Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 22:29
      Witam, chciałabym przestrzec wszystkich przed firmą Galeria Ślubna mieszczącą się w Kielcach przy ulicy Dużej 3. Wraz z narzeczonym zamawialismy tam zaproszenia, po odbiór których umowiliśmy się z 3 tygodniowym wyprzedzeniem. Zaproszenia, owszem, odebraliśmy. I zaczęło się. Każde z nich miało być wykończone kokardką. Od prawie wszystkich się one odklejały, a połowa z zaproszeń miała kokardki wykonane, jak nam się wydaje, przez 4 letnie dziecko. Złożyliśmy reklamację z prośbą o poprawienie zamówienia. Tu wystąpił kilkudniowy poślizg i odebraliśmy je później niż był umówiony termin. W tym momencie kokardki są przyklejone, ale wyglądają tak, jak poprzednio. Załączam zdjęcie. Zapłaciliśmy kupę pieniędzy za szmelc. Odradzam zdecydowanie tę "firmę".

• Gość: PANNA MŁODA Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.play-internet.pl 09.06.14, 12:08
      Hej!

Ostrzegam przed zespołem KREDENS z Jędrzejowa..
      Zespół ma DUŻE PROBLEMY Z ALKOHOLEM !!!!!!
      Nie wierzcie w ich tekst, że wywalili osobę która za dużo piła- to ściemna ! Ja widziałam to na własne oczy- na swoim weselu !!! Pan (który kocha wódeczkę) ledwo chodził, cwaniakował, źle odnosił się do gości...zrobił kompletną wieś ! Nie wywiązują się z umów i ustaleń- potem wmawiają co innego- a każdy członek zespołu ma inną wersje !
      OSTRZEGAM- NIE dla zespołu KREDENS z JĘDRZEJOWA !!!!
    • Gość: czerwcowa PM Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: 193.202.117.* 23.06.14, 14:14
      Witam

MY już PO:)

ślub KARCZÓWKA- polecamy z całego serca ! super zakonnicy, klimatycznie, bez cennika
      kwiaty VANILLA- pełen profesjonalizm ! bukiety- idealne, przystrojenie auta- delikatne, z klasą, bez kiczu
      fryzura Agnieszka, makijaż Elwira z GLAMOUR (Ślichowice)- jestem baardzo wymagająca co tych tych spraw i nie raz wracałam z płaczem od fryzjera ale tym razem było inaczej- było PERFEKCYJNIE ! mam mało włosów, ale Pani Agnieszka wyczarowała super kobiece, delikatne upięcie a Elwira zrobiła makijaż, który trzymał się całą noc.
      suknia PARYŻANKA- trzeba być wymagającym przy przymiarkach, po marudzeniach co do odpowiedniego dopasowania krawcowe stanęły na wysokości zadania i była olśniewająca :)
      sala HOTEL DUDEK, Mniów - tutaj byłam wymagająca i marudna baaaardzo- domagałam się spraw, wiele niedociągnięć pokazywałam im jeszcze w piątek przed weselem , trochę ich było jeszcze dzień przed...ale w sobotę w dniu ślubu zobaczyłam salę taką jak chciałam dokładnie. Bardzo pomocny okazał się kelner Krzysztof. Warto być wymagającym dla tej sali- wtedy zaczynają się starać. Jednak większość pomysłów, sugestii co do organizacji wychodziło tylko i wyłącznie z mojej strony. Super jedzenie- byłam mile zaskoczona ! Niestety miejsce na zespół fatalne- głośniki ustawione wprost na gości. Wesele było na 110 osób.
      zespół KREDENS z Jędrzejowa - UWAGA- zespół ma nadal problemy z alkoholem !!!!! zapewniają, że pozbyli się już osoby, która lubi wódeczkę - jednak to NIE prawda. Graja fajnie..ale co z tego- NIE POLECAM !!!! Grają ok, na żywo, starają się- jednak jedna osoba dzięki alkoholowi traci wyczucie i kulturę osobistą.
      tort cukiernia DOROTKA - oczywiście malinowo- jagodowy - Goście byli zachwyceni

kamerzysty nie mieliśmy, nie ozdabialiśmy również Kościoła- szkoda psuć klimat Karczówki, fotograf - po otrzymaniu reportażu będę mogła powiedzieć czy ok- relacje na ślubie i weselu były sympatyczne...

jeśli macie jakieś pytania- piszcie!
      • Gość: birbant Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.14, 17:24
        www.restauracjaleliwa.com/gallery/
        • Gość: marcelina Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.play-internet.pl 01.07.14, 13:23
          Ja się fajnie wybawiłam na weselu w Karczmie Telegraf, teraz tam się odbywa coraz więcej imprez różnego rodzaju z tego co wiem, a pracuje tam moja szwagierka, więc wiem z pierwszej ręki :) Poza tym ładny plener, zawsze to miła odmiana.
          • Gość: terefere88 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.14, 21:07
            Ja ostatnio byłam na Telegrafie na mini golfie. Bardzo fajna zabawa, nawet się nie spodziewałam, że mi się tak spodoba... :) Byłam też w szoku, że tam tak się wszystko kręci :) świetne miejsce dla osób lubiących aktywnie spędzać czas!!! Oby więcej takich powstawało.
            • Gość: kumkum_re Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.play-internet.pl 30.07.14, 16:42
              W Telegrafie mają przepyszne jedzenie, więc warto choćby z tego powodu rozważać tam wesele. Bardzo dobra kuchnia, a wiadomo, że jedzenie na weselu jest mega ważne. No i muzyka :) Na tym polu do minigofla można robić fajne sesje ślubne, fajnie to jest przemyślane wszystko.
              • tetika Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 08.08.14, 14:23
                www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t26&q=hotel%20irys&gws_rd=ssl#affdom=maxthon.com&channel=t26&newwindow=1&q=hotel+irys+piekosz%C3%B3w

bylam, swietnie sie bawilam, jedzenie duzo , smaczne i pieknie podane, osluga znakomita. polecam
                • Gość: cyfrowa7 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.play-internet.pl 31.08.14, 19:35
                  Karczma Telegraf, bo pyszne jedzenie :) Zresztą polecam się każdemu wybrać i zobaczyć, przekonywać nie będę, bo każdy lubi co innego. A
    • kalinka-85 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 20.11.15, 11:50
      Ja na wiosnę bawiłam się na weselu pod kielcami, w hotelu w małej wsi Micigózd, Hotel Irys sie to nazywało. Super jedzenie, bardzo smaczne, dużo - tradycyjna polska kuchnia. Sala przestronna, ładnie udekorowana. Para młoda była zachwycona bo nie zbankrutowali po całej imprezie:) jak ktoś potrzbeuje, może sie zorientowac www.hotelirys.pl

• Gość: o.s.s.e Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.free.aero2.net.pl 10.01.16, 09:53
      Hotel Echo w Cedzynie. Byłem, widziałem, polecam.
      • Gość: rybcia Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.centertel.pl 29.09.16, 13:57
        fotobudka-kielce.pl/ Polecamy z czystego serca Happy Fotobudka Kielce, świetne zdjęcia, które są mega pamiątką, rzetelna i miła obsługa a co najważniejsze mają przystępne, kieleckie ceny. Jeszcze raz polecamy. :))))))))
        • Gość: wesele Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.17, 23:24
          Zapraszamy serdecznie na nowe kieleckie forum weselne. Mnóstwo tematów, wątków tylko ludzi brak bo dopiero zaczynamy. Zapraszamy serdecznie do współtworzenia nowego kieleckiego forum.

wesele-kielce.com.pl/
    • Gość: rzetelnyja10 Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.centertel.pl 13.02.17, 14:22
      Polecam wesele w kielcach w którymś z obiektów na stronie GdzieWesele.pl
    • Gość: gość Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.17, 13:49
      Witam. Ja mogę powiedzieć jakiej sali nie polecam. Byłam ostatnio na weselu w restauracji Karczówka i postanowiłam się podzielić moją opinią, bo jest to przykład jak konkretnie zepsuć wesele. Jedzenia było mało, przystawek tyle co na lekarstwo, tyle ile na stole, przez cały wieczór nic nie było dołożone, mimo że talerze zaczęły świecić pustkami. Dania obiadowe wymierzone co do grama, jak poprosiliśmy o dokładkę makaronu, bo trudno go było znaleźć w rosole to pani z obsługi powiedziała, że już nie mają. Dużo by opowiadać, ale nic chyba nie pobije tego, że zabrakło tortu!!! Goście którzy dostali tort na końcu mieli kawałeczki na jeden kęs. Brak słów co do takiej organizacji...
    • Gość: Arnold Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic IP: 188.241.25.* 12.07.19, 11:14
      www.gdziewesele.pl/ polecam stonę
      • lekarina Re: WESELE - gdzie najlepiej? - Kielce lub okolic 28.01.20, 13:07
        też polecam tą stronę GdzieWesele ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka