Dodaj do ulubionych

bez wykształcenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:41
Może mi ktos odpowie czy w tym kraju osoby bez zawodu z podst. wykształceniem
mają jakieś szanse na podjęcie pracy,niestety takowe posiadam i mam problem
czy w wieku 40 prawie lat mam przełamac swoje lenistwo i pójsc w szkolne mury
aby zdobyc średnie wykształcenie a pózniej ewentualnie zasilic szeregi
studenckie czy dac sobie spokój.Chociaz niby na nauke nigdy nie jest za pózno
to jakos nie wiem czy warto,ostatnio poszukując pracy znalazłam ogłoszenie -
przyjme osoby do pakowania ryżu-cóż moim skromnym zdaniem moja kandydatura na
to szacowne stanowisko byłaby w sam raz,niestety dalej brzmiało z
wykształceniem śrenim,mogłam sie tylko posmiac i szukac jak zwykle bez skutku
dalej.A moze my osoby bez wykształcenia stworzymy grupe wsparcia,bedziemy sie
wzajemnie motywowac i wspierac lub pomyslimy nad ukonczeniem odpowiedniej
szkoły, mozliwosci jest wiele czy znajdzie sie ktos odwazny ?zapraszam
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:52
      proponuje zasilic szeregi polityczne
    • Gość: Doda Re: bez wykształcenia IP: 80.48.137.* 13.04.07, 11:01
      Może nie trać już czasu na edukację i robienie stowarzyszeń.
      Nie jesteś młodzieniaszkiem a czas ucieka i twoje szanse - także.
      Zdobądź wymagane w danym zawodzie kwalifikacje.
      Poszukiwani są spawacze, kierowcy, budowlańcy i itp.

Powodzenia !
      • Gość: emi Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:13
        Niestety jako kobieta nie nadaje sie na budowlanca,aczkolwiek zawsze można
        spróbować.Zgadzam sie,czas ucieka ale czy warto teraz w moim wieku zdobywac
        wykształcenie jesli wokół tylu młodych wykształconych bezrobotnych.Odnosze
        wrazenie ze gdybym zdecydowała sie edukowac zaspokoiłabym wyłącznie swoją
        próżnosc i chęc posiadania odpowiedniego wykształcenia bo pracy i tak bym
        pewnie żadnej nie znalazła.Ale może sie mylę,może jest ktos kto w wieku
        podobnym skonczył szkołe i udało mu sie znalesc pracę.
        • Gość: ? Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:20
          to jest odpowiedni post dla młodych,uczcie sie uczcie to nie będziecie miec
          takich dylematów w przyszłosci
        • Gość: Doda(s) Re: bez wykształcenia IP: 80.48.137.* 13.04.07, 11:23
          Przepraszam, "nie rozpoznałem" płci :)
          Może być trudniej ale czy rzeczywiście ?
          Jeśli zalezy Ci na zaspokojeniu prózności to będziesz więcej wyedukowana ale może nadal bez zatrudnienia a niestety co do jednego się zgodziliśmy.
          Kobiety prowadza autobusy, cieżarówki, są spawaczami także i wiele, wiele innych zawodów.

Pierś do góry kobieto i do przodu !
          Powodzenia !
          • Gość: emi Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:42
            Zgadzam sie może sie i wyedukuje ale o zatrudnieniu moge pomarzyć,chyba że
            pomysle o samozatrudnieniu tylko pewnie w moim przypadku na mysleniu sie
            skonczy.Dlatego uwazam ze grupa ludzi w podobnej sytuacji mogłaby sie wzajemnie
            wspierac,motywowac,zachęcać do działania bo samotnie popada sie tylko w
            przygnębienie a wtedy bardzo łatwo zaniżyc swoją samoocenę i wtedy jest juz
            tylko coraz gorzej.Niestety mam świadomosc że załozenie stowarzyszenia czy
            chociazby małej grupy nie jest u nas możliwa,bo chętnych nie będzie i wcale sie
            nie dziwie ,trudno jest wyjsc do ludzi z takimi problemami ale moze warto.
            • Gość: rybak Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:09
              Skoro jestes bezrobotna i na dodatek z wykształceniem podstawowym to skąd u
              ciebie internet czy bezrobotnych stac na taki luksus?
              • Gość: szklarz Re: bez wykształcenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:51
                Gość portalu: rybak napisał(a):

> Skoro jestes bezrobotna i na dodatek z wykształceniem podstawowym to skąd u
                > ciebie internet czy bezrobotnych stac na taki luksus?

Skoro bezrobotni pod PUPsko podjeżdżają samochodami, gadają z komórek, to i stać
                ich na internet... A tak na marginesie to żaden luksus..
    • Gość: romantyk Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:40
      Tylko nie pisz,ze sluchasz RM Rydzyka,bo mnie szlag trafi,litosci!
      • Gość: Hello Re: bez wykształcenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:45
        a ja mam studia i "postudia" i zarabiam minimum krajowe!!Po co się uczyć?na
        dociepleniach domów dają 2000zł!!!
        • Gość: emi Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:01
          No własnie i tego sie boje ze poświece czas i pieniądze na edukacje a kiedy sie
          już wykształce zaproponują mi prace przy pakowaniu ryżu.Chociaż mam to
          podstawowe wykształcenie to jednak radze sobie nieżle finansowo [chociaż pracy
          stałej nie mam]tylko gdzies w głowie czasem zapala sie lampka że czegoś mi brak
          że te braki w edukacji mi doskwierają ale sama sobie jestem winna mogłam sie
          uczyć wtedy kiedy był na to czas. A teraz jest za póżno,czy ktoś ma podobne
          zdanie?
    • Gość: Calm Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:04
      Do pakowania ryżu to przynajmniej trzeba skończyć pedagogikę albo
      bibliotekoznastwo!
      • Gość: emi Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:23
        Niestety nie tylko do pakowania ryżu,do pracy przy sprzątaniu mają również
        wygórowane wymagania najlepiej z wykształceniem srednim i z językiem
        angielskim.Oczywiscie wymagają jeszcze listu motywującego,cv co osobiscie
        bardzo mnie śmieszy bo jak tu napisac jesli staram sie np. o posade sprzątaczki.
        • Gość: Calm Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:39
          Hihi
          • Gość: aaaaaa Re: bez wykształcenia IP: *.tkdami.net 13.04.07, 21:13
            Wykształcenie podstawowe,a posty są napisane niemal bez błędów.
            Pogratulować nauczycielki polskiego w podstawówce.Pomyśleć,że wielu studentów i
            absolwentów wyższych uczelni stosuje na forum taką ortografię,że zęby
            bolą.Życzę Pani powodzenia w poszukiwaniu pracy i w samokształceniu.
            • Gość: emi Re: bez wykształcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 08:13
              dziękuje aaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka